Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-09, 09:40   #3871
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Hej

Jestem po wypiciu glukozy. Masakra jakas. Odbijalo mi sie niemilosiernie. Ale bez zwrotu i omdlen wiec moze przezyje.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:42   #3872
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej

Jestem po wypiciu glukozy. Masakra jakas. Odbijalo mi sie niemilosiernie. Ale bez zwrotu i omdlen wiec moze przezyje.

Jakby Ci się robiło słabo to wyjdź na świeże powietrze. Mi pomagało siedzenie przy otwartym oknie.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:45   #3873
syylwuska
Zakorzenienie

SYLWOHA o to dobra cena, a kiedy kupiona? Jest jeszcze na gwarancji? I jaki to model?

Miałaś fajny pomysł, żeby tam napisać, ciekawe czy ktoś jeszcze ma, bo ja też chętna jestem, może za kilka dni też zapytam jeszcze raz

LIMONKA bardzo się cieszę, ze lepiej się już czujesz i fajnie, ze napisałaś z tymi lekami, bo mnie też to chole.rstwo czasami męczy i 1 apap nic nie daje na taki ból ;/

O kosmetykach jeszcze nie myślałam, ale uważam że no ten dove co teraz ma, ma zapach kremu do ciała, więc może nie będzie bardzo przeszkadzał, albo isana ma taki kremowy zapach i on po wytarciu skóry prawie niewyczuwalny jest, więc myślę że będzie ok, nawet mam gdzieś kupiony nowy w szafce 2 czy 3 zł kosztuje.

ANI_ QA gratuluję nowego miesiąca

Super, ze ze zdjęciami tak Wam się udało i ze Ci się podobają, w takim razie czekamy

Witam się w 29 tygodniu! kurczę, ale ten czas pędzi już!

Aplikacja mi mówi, że moja Lila jest śliczna i wygląda prawie tak samo jak noworodek:Love:

I dzisiaj jedziemy zamawiać wózek, albo jeden albo drugi, co będzie

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:49   #3874
adka_19
Wtajemniczenie

Dzień dobry kobitki
Noc przespana tak twardo że budzika nie słyszałam 830 a ja dopiero na nogach a zawsze godzinę wcześniej szok aż.

Mujer ja pytałam Fionka dawno temu o przysiady ale dobrze wiedzieć!

Mówcie również o ukształtowanym charakterze - to moje dziecko spokojne będzie

Wgl dziewczynki witam się w 30 tygodniu!!!

Mujer mnie się też wydawało że czuję kopy na dole a na usg okazało się że mam w sobie damskiego boksera hahahaha

Czubasek kciuki za glukozę

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:49   #3875
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Wysuszam sie coraz bardziej a wcale tak malo nie pije. Nie wiem czy to przez to nagle ochlodzenie czy co? Ale musze co godzinę sobie usta smarować bo aż pierzchną, dłonie nogi suche jak wiór, nie wiem skąd to

A właśnie używacie zwykłych balsamów czy tylko ciążowych?
Mam tak suche stopy, że coś strasznego. Już nie wiem co z nimi robić.
Smaruje czym się da i żadnych efektów, skóra mi złazi strasznie

A wczoraj miałam kryzys, tak się namęczyłam przy nakładaniu butów, że gotowa byłam usiąść i płakać, męczy mnie ta ułomność ciała strasznie
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:50   #3876
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość

A wczoraj miałam kryzys, tak się namęczyłam przy nakładaniu butów, że gotowa byłam usiąść i płakać, męczy mnie ta ułomność ciała strasznie
Mnie to samo... wczoraj nawet szef zaproponował że my innego mapa kupi żebym nie musiała się schylac - tego płaskiego mam bo najlepiej go lubię. W szoku aż byłam. .

Stary 2015-10-09, 09:55   #3877
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość

Jakby Ci się robiło słabo to wyjdź na świeże powietrze. Mi pomagało siedzenie przy otwartym oknie.
Ja tym razem pilam to na dworzu i jakos poszlo. Terqz leze plackiem ba lozku. Dobrze ze ciocie ze soba wzielam bo nie bylabym w stanie kierowac tak mnie oslabilo.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:56   #3878
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tym razem pilam to na dworzu i jakos poszlo. Terqz leze plackiem ba lozku. Dobrze ze ciocie ze soba wzielam bo nie bylabym w stanie kierowac tak mnie oslabilo.
Uważaj na siebie

Mnie się przypomniało właśnie ze gdyby coś było nie tak mieli dzwonić do zeszłego piątku dni mi się gubią. Wieccc na 99% nie będę piła glukozy

Stary 2015-10-09, 09:56   #3879
0enedue
Zadomowienie

witam sie po kolejnej prawie nieprzespanej nocy o 3 obudziła mnie najstraszniejsza w życiu zgada.. pozycji nie umiałam znaleźć .. oddychać nie umiałam .. pierwszy raz miałam serdecznie dość i chciałam już rodzić.. ide zrobić sobie kawe i Was nadrobic chyba ze zasne nad klawiatura

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:57   #3880
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
witam sie po kolejnej prawie nieprzespanej nocy o 3 obudziła mnie najstraszniejsza w życiu zgada.. pozycji nie umiałam znaleźć .. oddychać nie umiałam .. pierwszy raz miałam serdecznie dość i chciałam już rodzić.. ide zrobić sobie kawe i Was nadrobic chyba ze zasne nad klawiatura
Biedna nie miałaś nic w domu na zgage? ?

Stary 2015-10-09, 09:57   #3881
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

W przypadku wyjątkowo suchych stóp polecam kurację maścią z witaminą A. Nasmaruj grubą warstwą stopy i nałóż na nie torebki foliowe. Po 20 minutach zdejmij, a nadmiar maści usuń. Witamina podziała odżywczo, a maść jest też dość tłusta, co umożliwi zmiękczenie stóp.

Co do sznurowania butów, to ostatnio znajomi się śmiali do mojego męża: ,, już jej zakładasz buty?"
Aż głupio mi się zrobiło, bo faktycznie czasami marudzę żeby mi zasznurował bo mi szkoda dziecka cisnąć schylaniem. Też już mi to sprawia dyskomfort
Stary 2015-10-09, 09:58   #3882
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Mamo, to ja.

A w sobotę idę na warsztaty Mama wie, gdzie ma być Zawitkowski. Ciekawe jakie tam upominki będą Była któraś?
To fajniejsze nagrody u Was były...

Napisz jak po Zawitkowskim bo u nas ma być 23.10.

Wczoraj byłam na warsztatach Planeta Dziecko i nie polecam. Wszystko szybko, chaotycznie. Dwa wykłady powtórzone z mamo to ja (jeden prowadziła nawet ta sama osoba, drugi co prawda inna ale na tych samych slajdach). Ratownik medyczny do bani, zanim coś powiedział to musiał przeczytać co ma na slajdzie i to nam powtarzał. Całość jego zajęć poniżej 10 minut i gdyby to były moje pierwsze zajęcia tego typu to nic bym z nich nie wyniosła 😔. Jeśli chodzi o gadżety to kilka próbek i smoczek lovi.

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:58   #3883
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Biedna
Stary 2015-10-09, 10:00   #3884
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ale naly wyprzedza ciagle te 2,5 tyg. Zasadniczo wiem kiedy zaszlam. Wiec sie liczy od tego 38 tyg.

I sama nie wiem co myslec :p
Z 1 genetycznego wychodzi 5 grudnia

Ja tez magde igladam, mujer a ile masz do szpitala? I ile kosztuje porod domowy?
Z tego, co się dowiadywałam to może tak z 3000 z tym, że to zależy jaka położna i jak wyposażona, no i co sobie nawymyślasz. Nie wnikałam w szczegóły. Ale można oczywiście rodzić nawet ze znajomą, przeca polizei nie zagoni do szpitala

Do szpitala mam ok 20-25 km, ale nieszczególną trasą i można utknąć. Wprawdzie ja to uznałam za dobre warunki, ale inni mnie zaczęli straszyć, jęczeć, opowiadać różne tragedie itp. Więc zaprzestałam dochodzenia w kwestii porodów domowych. Poza tym, trzeba mieć ciążę idealną, żeby lekarz się przychylił. Na dodatek mój jest wielbicielem cięć

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Wstałam o 9:20, zero pobudek nocnych, a czuję się jakby przejechał po mnie czołg...

Kurtka, ja byłam pewna, że w szpitalu są takie rzeczy jak żel pod prysznic:p to muszę się zaopatrzyć w coś neutralnego..
Biedny TZ- on zawsze po prysznicu pachnie tak intensywnie (butelka żelu starcza mu na tydzień), że aż mi się nie chce zbliżać głowy do jego piersi, a co dopiero taki maluch...
Żele w szpitalu w Pl? Szalony optymizm
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 10:02   #3885
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
W ogóle jestem zła na siebie, że nie zabrałam się za te zakupy wcześniej. Myślałam, że znajdę jednego sprzedawcę na allegro i kupię wszystko co chcę, a takiego nie ma! Nie chce mi się zamawiać każdej rzeczy u kogo innego, aaaa!
Ja zamówiłam u sprzedawcy Świat Dziecka, znalazłam wszystko co chciałam http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=37609074 resztę zamówię na Gemini
Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Nadal czuję najwięcej kopów w dole, więc pewnie jednak siedzi z nogami w dole. Oby się nie zaklinował Cc budzi we mnie rozpacz Przeżyłabym już nawet cc, bo wykaraskałabym młodego z tego, ale też bardzo chcę być na nogach możliwie najszybciej, a nie utknąć w łóżku, czy szpitalu. To są moje 2 egoistyczne strachy dotyczące mej osoby - latanie z gołą doopą oraz uziemienie w łóżku.

A ostatnio położna znalazła mu serce w takim miejscu, że chyba gość tam niezłą jogę odwala

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

W skrócie o odwracaniu dzieciów
http://mamanatural.com/pdf/Is-Baby-B...ma-Natural.pdf
Ja też czuję większość ruchów na dole a Młody jest w położeniu główkowym. Nie czułam, kiedy się przekręcić

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Swoja droga dziewczyny kosmetyki do szpitala to planujecie cos z tego bialego jelenia? ja niestety uwielbiam wszelkie zapachowe zele pod prysznic ale podobno dzieci wtedy nawet do piersi glowy zblizyc nie chca :/
Nie pomyślałam o tym ale może faktycznie warto?

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-10-09 o 10:11
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 10:04   #3886
mujer
Zadomowienie

Cytat:

Hm, nie wiem, jak dalej, ale póki co buty zakładam i wiążę bez rozpaczy. Jestem ociężała i niezdarna, ale jeszcze nie tak tragicznie. Nie wiem jak następne 2 miesiące. Jakby było jak teraz, to nie będę narzekać.

Ja po prostu siadam na schodach/krzesełku, kładę sobie stopę na kolanie i wiążę Najbardziej mi dokucza to, że się z brzucha nie podniosę, a niezmiennie mam taką ochotę. Zwłaszcza, że TŻ mi się szybko wszędzie przemieszcza, a ja jak żuczek...

No i co z tym lamingiem w 3 trymestrze?
Stary 2015-10-09, 10:05   #3887
sylwoha
Zakorzenienie

Snuza hero, ale z 2012 wiec po gwarancji.
Ale babka miala po wczesniaku wiec mysle ze jej sie sprawdzil

Mujer a to moj bankowo nie zgodzi sie :p
I tez mam podobnie do szpitala

Andriuszka a nozna ta masc w ciazy? Mi sie wydaje ze niet

Kurdee wy tez macie taka twarda gore brzucha? Ze jak chodze to mam wrazenie ze zaraz mo brzuch wybuchnie.
Mi sie zdaje ze to maly cos se kombinuje plecami czy dupskoem sie wypycha.
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 10:09   #3888
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja nie czułam kiedy się obrocila. Po prostu na jednym USG byla glowa w dół, na kolejnym glowa do góry a ostatnio znow glowa w dół. Na prawdę nie czułam tego odwracania.
Ja nie mówię, że czuję jak leży, ale oceniam po intensywności ruchów. Najsilniejsze to zapewne nogi (chyba, że się mylę?)

Parę razy czułam silniej w żołądek, ale tez nie czułam, żeby się przekręcił. Wydaje mi się, że teraz mu się urosło dopiero i mocniej czuję jak grasuje

Cytat:
Ale naly wyprzedza ciagle te 2,5 tyg. Zasadniczo wiem kiedy zaszlam. Wiec sie liczy od tego 38 tyg.

I sama nie wiem co myslec :p
Z 1 genetycznego wychodzi 5 grudnia

Ja tez magde igladam, mujer a ile masz do szpitala? I ile kosztuje porod domowy?
A właśnie, bo polecają mieć szpital max 30 min od domu. A ja niby tak mam, tylko, że korki, remonty, ukształtowanie terenu sprawiają, że raczej się nie udaje w takim czasie tam dotrzeć.

2,5 tygodnia do przodu? Hmnn to kolos Mówię, że statystycznie z I USG, w praktyce, to tegez... nie wiadomo Jedna z teorii głosi, że krótszy cykl i większy młody to szybszy termin porodu
Stary 2015-10-09, 10:12   #3889
mujer
Zadomowienie

Cytat:

Mujer a to moj bankowo nie zgodzi sie :p

Kurdee wy tez macie taka twarda gore brzucha? Ze jak chodze to mam wrazenie ze zaraz mo brzuch wybuchnie.
No maść z wit A w takiej ilości, to nie wiem, czy można, ale przenikalność przez skórę na pewno jakąś to ma. Ja bym sobie odpuściła.

Na stópki polecam: moczenie w occie jabłkowym, sodzie, a potem nasmarowanie jakimś łagodnym nawilżaczem, na to tłuściochem, na chwilę w folię i skarpety, potem skarpety. Mi pomogło. Głębsze złuszczani e zrobię sobie megakwasiorem (już się nie mogę doczekać jak się wykwaszę cała muahaha )
Stary 2015-10-09, 10:12   #3890
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się, dobrze, ze wrócisz z ciocia do domu ;*
Cytat:
Może w dzien się zdrzemniesz i odpoczniesz, niestety lepiej już chyba nie będzie ;/ ją wieczorem nie mogę stać, siedzieć, polsiedziec tylko muszę się położyć na lewy bok, bo moje płuca nie dadzą rady nabrać powietrza ;/

Cytat:

Mujer a to moj bankowo nie zgodzi sie

A no to spoko, rzeczywiście No i w Białej odbiór, za przesyłkę nie musisz płacić, no i Cię nikt nie oszuka

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 10:18   #3891
Koritsi_a
Zadomowienie

Kalusia ja mam maść majerankowa taką http://www.bangla.babyonline.pl/foto...83_01_5059.jpg

Ja staram się nosić wsuwane buty tak żeby nikt mi nie musiał pomagać przy sznurowaniu

Wczoraj się zawzięłam i poprasowałam większość rzeczy dla synka. Zostały kombinezony, prześcieradła i różowe rzeczy których pewnie nie użyje ale poprałam te po córce w razie "w". Do wyprania ochraniacz na łóżeczko, wózek i fotelik
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 10:23   #3892
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Cześć!
witam się po nieobecności już jako MGR!!! Nie macie pojęcia jak się cieszę, że mam to już za sobą, koniec poprawek, maili i jeżdżenia na drugi koniec Polski, mogę na spokojnie zająć się resztą spraw, w tym wyprawką, bo już leci 33 tydzień! :O a że przedwczoraj znajoma urodziła w 34 tygodniu trochę mnie obleciał strach...
Postaram się nadrabiać i być już z wami na bieżąco
gratuluje !

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam w super Pharm maść bephanten w promocji za 9.90 za 30g. Nie wiem czy to u nas tylko czy wszędzie ale mega warto było.
ja nie miałam zamiaru kupować ale dostałam razem z glikometrem więc będzie wrazie WU

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
A ze mnie jest oschła dziewczyna... zero wydzieliny. Nul! Żeby sobie tylko mały głowy nie obtarł przy wychodzeniu:p
też nic ze mnie nie leci ;p

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Acapella gratulacje!

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, kochane jesteście. Tak jak do wszystkiego podchodzę ostatnio spokojnie, tak dziś na środku sklepu w czasie zakupów się rozkleiłam. Tż wytulił i mi przeszło. Na badaniach wszystko super, mały dobrze się rozwija, waży ok 1,6 kg więc mój prowadzący chyba się ostatnio pomylił z tym 1 kg. Przepływy ok, łożysko wysoko, ułożenie nadal główkowe i raczej już się nie zmieni. Stopa Igora ma prawie 7 cm - szok!

Sory że nie cytuję i tak tylko z doskoku ale nie mam czasu, jeszcze nam się gości zachciało więc sprzatanie i gotowanie to dwa główne zajęcia
jaki duży chłopak

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Ja chyba ani razu nie czułam w nocy żeby mala sie wiercila za to rano jak słyszy mnie i tzta to od razu brzuch mi jezdzi
ja zauważyałam ze ok 3.30 moja zaczyna harce .. tż sie smieje ze te moje pobudki ok 3 to sygnały ze o tej urodze :P

Cytat:
Hej

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Mnie to samo... wczoraj nawet szef zaproponował że my innego mapa kupi żebym nie musiała się schylac - tego płaskiego mam bo najlepiej go lubię. W szoku aż byłam. .
Twój szef :O on sam z taką inicjatywą :O

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Biedna nie miałaś nic w domu na zgage? ?
no własnie nie a nie chciałam tż budzić zeby mi pojechał do apteki bo wiedziałam ze musi wczesnie wstac ..

dziewczyny które mieszkacie w domach - jakie macie ogrzewanie ?

kupiliśmy wczoraj suszarkę wiec w weekend chyba zaczne pomału prac te rzeczy które mam u siebie ;p

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

aaa i zamówiłam ten kombinezon z 5-10-15 :P byłam w 2 CH gdzie miał być sklep stacjonarny ale zlikwidowali ;/

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-09, 10:24   #3893
sylwoha
Zakorzenienie

Mujer u mnie cykly se byly jak chcialy :p
Mujer to samo o kwasie mysle. Niecmoge sie doczekac :p
Stary 2015-10-09, 10:28   #3894
mujer
Zadomowienie

Pamiętajcie: szczęśliwe dziecko => szczęśliwa matka
https://www.facebook.com/biorussia/v...8271326861274/
Stary 2015-10-09, 10:36   #3895
sylwoha
Zakorzenienie

Hahahaha
Stary 2015-10-09, 10:36   #3896
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętajcie: szczęśliwe dziecko => szczęśliwa matka
https://www.facebook.com/biorussia/v...8271326861274/
ostatnio to oglądałam

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-09, 10:38   #3897
benita84
Zadomowienie

Witam sie. Udało mi sie przetrwać noc ale czuje sie dalej marnie. W ogóle niezly pech bo to moja pierwsza taka prawdziwa jelitówka w życiu :/

Cytat:
Akcję porodową to może opóźnić albo wogle zablokować byle stres. Akurat w kwestii porodu to stres jest kluczowy, bo stres to hormony, czysta biochemia.
Prawda z tym stresem. Mi jak położna powiedziała że już główke widać i idziemy na fotel odrazu skurcze ustały tak sie spiełam.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 10:42   #3898
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
To fajniejsze nagrody u Was były...

Napisz jak po Zawitkowskim bo u nas ma być 23.10.

Wczoraj byłam na warsztatach Planeta Dziecko i nie polecam. Wszystko szybko, chaotycznie. Dwa wykłady powtórzone z mamo to ja (jeden prowadziła nawet ta sama osoba, drugi co prawda inna ale na tych samych slajdach). Ratownik medyczny do bani, zanim coś powiedział to musiał przeczytać co ma na slajdzie i to nam powtarzał. Całość jego zajęć poniżej 10 minut i gdyby to były moje pierwsze zajęcia tego typu to nic bym z nich nie wyniosła 😔. Jeśli chodzi o gadżety to kilka próbek i smoczek lovi.
Nie mogę znaleźć tych warsztatów z Zawitkowskim. Wrzucisz linka?
Stary 2015-10-09, 10:45   #3899
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Witam sie. Udało mi sie przetrwać noc ale czuje sie dalej marnie. W ogóle niezly pech bo to moja pierwsza taka prawdziwa jelitówka w życiu :/

Prawda z tym stresem. Mi jak położna powiedziała że już główke widać i idziemy na fotel odrazu skurcze ustały tak sie spiełam.
to samo słyszałam na SR..

dzisiaj wkoncu wypłata

ide zaraz pod prysznic i ogarnąć Bożene przed wizytą

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-09, 10:49   #3900
Koritsi_a
Zadomowienie

true story
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości