|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
za☠☠☠isty filmik !! Mam dzisiaj mega ochote na pizze i chyba ja sama stworze na kolacje a co TZ bedzie mial niespodzianke wczoraj z okazji bolu glowy kupil mi bukiet 20stu czerwonych roz kochany a mnie tak bolalo ze nawet nie potrafilam tego docenic
|
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak była mniejsza to jej było wszystko jedno i najczęściej od razu zasypiała. Wtedy podróż do PL to była bajka
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3964 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak skurcze nie są częste to można ![]() Eh.. ja się chyba rozmyśliłam.. nie chcę rodzić
|
|
#3966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#3967 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ten kombinezon super Rzeczywiście praktycznie identyczne z maxi cosi Cytat:
![]() andriuszka nie wiedziałam nawet. Przyda się ta informacja
|
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
haha
ADKA MAM COŚ DLA CIEBIE i twoich pupilów http://natemat.pl/157371,7-gadzetow-...iles-sie-kotem |
|
|
|
#3969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Tak średnio to 500 zł/msc (w zaokrągleniu). Bo rachunki różne przychodziły- były po 300 parę, a największy dwa razy zdarzył się jakoś ponad 600 zł- chyba dwa razy tamtej zimy. Dopiero jedna zima za nami.
W sumie okres grzewczy wyniósł jakoś 2700, no może 2800 zł. Mamy i grzejniki i podłogówkę (podłogówka jest w całym korytarzu, wiatrołapie, wc, łazienka i kuchnia). Grzejniki w każdym pomieszczeniu. I zawsze jest włączone i to i to
|
#3971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w tamtym domu cały dół ma podłogowe + łazienka ścienny a góra standardowe grzejniki .. licze na to ze bedzie można ten dół przerobić tak jak chcemy ..
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Porozmawiajcie z dobrym fachowcem, na pewno Wam coś podpowie i doradzi
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
KORTISIA No to jesteś do przodu z pranie, mało Ci już zostało
![]() OENEDUE suszarkę do prania? Jaką kupilas? KORTISIA co do zakupów i wyborów z Tz to chyba wszyscy tacy sa, ze lubią szybko i tyle, co innego jak chodzi o zakup samochodu ![]() SYLWOHA fajna masz kolezanke ![]() Odebralas juz snuze? Dziala? Kupujesz nowe baterie? KORTISIA pięknie to napisałaś o macierzyństwie do tego po prostu chyba trzeba dojrzeć. OGOLNIE ale mu pojechalas! Bardzo dobrze mu wygarnelas, ale jestem zaskoczona całkowicie, ze dalej został w Waszym domu, przecież chyba jasno mu powiedziałas, że go sobie nie życzysz, masakra ;( ACAPELLA dobrze, ze ja wybor kocykow i rozka mam już za sobą ![]() KALUSIA ja z uzywkami też tak robie, pierwsze pranie w naszym proszku/plynie + odplamiacz na plamy, a drugie pranie jak coś to dzieciowy i prasowanie. Nowe rzeczy będę pralka raz. KORTISIA gdzie taki spiworek można znalezc? Jak się nazywa? LIMONKA kochany Twój Tz, widział jak biedna meczu są, dobrze ze już Ci lepiej ;* DZIEWCZYNY ZAMOWILISMY WOZEK!!! Wybór padł na Tako Maxone i fotelik Maxi Cosi Cabriofix. Co się nadenerwowalam, aż się poplakalam w końcu w samochodzie i nijak nie mogliśmy wybrać, bo różnica w cenie to prawie 700 zł od Bebetto, ale jak poczytałam, że na spacerówki tak narzekają, no a o Tako nie ma wcale opinii w sumie, więc wzięliśmy niewiadoma, chociaż wiem, że gondola będzie się sprawdzala, bo wczoraj napisałam na wizażu do jednej dziewczyny którą używa już jej 4 miesiące i jest zadowolona zobaczymy jak spacerowka, w Bebetto gondola też podobno jest super, gorzej że spacerowka i tak pewnie kupimy potem jakąś lżejsza, ale wózek kupują dziadkowie, więc nie odczuje w sumie tej różnicy cenowej, co jednak trochę będzie mnie jeszcze dolowac, ze wzięliśmy sporo droższy, a niewiadomo czy dobry, ale czas pokaże. To najnowszy model Tako, więc powinni naprawić błędy z poprzednich modeli![]() I niby powinnam czuć ulgę i niby czuje, ale jakąś taka polowiczna, za dużo nerwów jak na wozek ![]() Ale najdroższy zakup będziemy mieli z głowy ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ogrzewania. Włączyli nam w pracy. Rozpuszcze sie zaraz a stopy to mi eksplodują zaraz.
Foteliki na tapecie. Ja mam wciąż dylemat czy brać 3w1 czy dokupić maxi cosi, a jak tak to jaki? Katar mam, zaczynam tracić smak. Nażrę sie dzis czosnku na noc ![]() Od kilku dni chodzi za mna fasola Chce zrobić na obiad chilli con carne ale bez chilli.
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
po co więcej ?
103 m wystarczająco dla rodziny - takie jest moje zdanie w większym bałabym się być sama ;pto jest szeregowiec i wychodzi około 80 m na piętro .. z tym, że dom jest skrajny dzięki czemu działka jest większa.. no nic jutro wszystko będzie jasne :P chociaż skłamałabym mówiąc ze wcale o tym nie myśle.. ;p coś czuje ze przez ta zgagę tyć nie będę.. odechciewa mi się jeść .. musze wstąpić do apteki
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie podobasz mi sie! Dobrze mu wygarnelas!
Acapella- czyli przyjmujesz termin jaki? Bo widze ze mamy podobna syt. Ja zasadniczo zakladam ze urodze pomoedzy polowa listopada a polowa grudnia. Andriuszka rozek sowy biale wg mnieMujer to prawda, nawet gin mowil ze pacjentki ktore nie wnikaja latwiej przechodza ciaze. Nie czytaja, nie pytaja. Tylko sie stosuja i nie stresuja. Wiesz, ale jakby tej kol sie trafil nop to wtedy byloby.. Halwaya jasne ze szczepieniamto nientylko zlo, sporo jednak dobrego. Tylko ryzyko jednak spore.. Ja tam nie hejtujenani tych co nie szczepia ani co szczepia. Po prostu robie wg wlasnego rozumu. Aniqa- rodzice maja dom 150 mkw i placa za rok 6700.. Zasadniczo nie ma ich w domu pol roku, my tu moeszkamy cxyli jakby ba stale byly 3 os. Przy czym ja codziennie myje sie w wannie i leze, wypuszczam i dolewam. wiem ze pewnie sporo z tego nawalam ja. Mamy pol na pol podlogowki, plus grzejniki gotowanie grzanie wody Sylwuska odebralam snuze, beteria jest nowa wiec nie wymiwniam. Dziala tak mi sie zdaje :p |
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz domek ma 85m2 - tak więc w porównaniu do nas te 103m to już "salony"
![]() i nasz to właśnie szeregowiec
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Kalusia- niecjest tskie zle plukanie, ale trzeba sie nie spinac
Jak soe to robi
|
|
|
|
#3980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taki motywatorśpiworek taki http://allegro.pl/spiworek-maxi-cosi...058932363.html ja polowałam na używkę, bo cena nowego jaka jest to widać ![]() i brawo za wózek dużo tako widzę na spacerach
|
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niby wózek a tyle nerów ale masz to juz przynajmniej za sobą ! to najważniejsze ) !!
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
SYLWOHA i zgodziła się za 180 zl? Super deal zrobiłaś, kurczę też bym chciała gdzieś u nas snuze dorwać
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Żebyś wiedziała, aż zła na siebie jestem, ze tyle mnie to kosztowało nerwow, ale to dlatego, że każdy chce najlepsze i najtańsze a nie da się tego tak pogodzić, poza tym jak,kupisz drogie to i tak nie wieś czy będzie dobre i w tym wszystkim właśnie to jest najgorsze ![]() Ale już nic nie będę czytać ani rozmyslac, zamówione i juz! ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Niet, za 190.
Sylwuska a jaki kolor w koncu? |
|
|
|
#3984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z opiniami o wózkach to jak opiniami o hotelach każdy się do czegoś przyczepi .. ja juz tez stwierdziłam , że nie czytam nic ..pojedziemy do sklepu i na cos sie zdecydujemy na miejscu - bede liczyć na intuicję :P
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
SYLWOHA to i tak tanio, na olx są i po 250 zł i nawet po 300 zł plus przesyłka ;/ też chciałabym za 200 zł dorwać.
Tz bardziej się siwy podobał, więc wzięliśmy siwy te kolory dosyć stonowane są, więc będę z jakimś dodatkiem mogła poszaleć, kocyk co prawda kupiłam już siwo rozowy, ale kombinezon miał być granatowy, wiec będzie kontrast ![]() Raczej z samą nawet gondola nie będę dała rady z Małą samą na 4 piętro wejść, więc zostaje mi fotelik, na szybkie zakupy, a przy na prawdę ładnej pogodzie na pół godzinki może wyjde, tylko jak będzie zimno, to,fotelik raczej odkryty jest, nie tak jak wózek, no ale zobaczymy jeszcze. W reszcie sytuacji będę angazowala Tz jak będzie w domu, żeby pomagał nam znosić i wnosić, bo jego teoretycznie raz na 4 dni w ciągu dnia nie będzie, więc jakoś damy radę, tak sobie już to obmyslilam ![]() A i kupiłam od razu 2 ręczniki kąpielowe dla Małej, jeden większy drugi średni i w domu mam jeden mały i szczotke do butelek, mogę kolejne rzeczy skreślić z listy A na wózek mamy około 3 tyg czekać, więc cieszę się, ze już go zamowilismy, bo to jednak sporo czasu ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-10-09 o 13:53 |
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Super, kolor ladny. A snuza to mialam szczescie to fakt
Zobaczymy czy sie przyda ;p |
|
|
|
#3987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ci powiem, że jeśli chodzi o wybór w sklepie, to chyba największe znaczenie ma to co powie osoba prezentująca wózek, o ile ma coś sensownego do powiedzenia i się zna, tam gdzie wczoraj oglądaliśmy, to jest na prawdę znający się na rzeczy facet, bo o wózku bardzo dużo mówi ciekawych rzeczy ![]() Cytat:
no myślę że bardzo uniwersalny, ten niebieski też by taki był, ale skoro Tz ten się bardziej podoba, to niech będzie siwy, a i w ogóle wybraliśmy wersję Script, bo też jest kilka tych wersji, to taka z takimi delikatnymi wzorkami na dole gondoli.Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- ![]() A to nasze dzisiejsze zakupy ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie w domu.
Wy tez sie tak hugowo czulyscie po tej glukozie caly dzien ? Normalnie zakupow nie moglam.zrobic. W rosmanie mi krzeselko babka podstawiala. No i faktycznir w rosku ciezarne bez kolejki podchodza do kasy
|
|
|
|
#3989 |
|
Raczkowanie
|
kasa przyszła, kasa poszła... ja też właśnie zamówiłam wózek, łóżeczko i parę drobiazgów
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu,to ja mam dopiero do sprzątania całe 131m2
Dziś łazienka na błysk,łącznie z płytkami,najpierw mleczko a potem płynem do szyb żeby błyszczały My grzejemy sami drewnem albo węglem. Koszt roczny...Mały,mimo ze cały rok palimy żeby ciepła wodę mieć,no ale wiadomo ze w okresie kiedy nie trzeba grzać mniejsza temperaturę się osiąga bo tylko na wodę ciepła. Ojciec facetowi powiedział pod bramą ze już chyba nie musi przyjeżdżać Zobaczymy czy facet z głowy czy nie. Tyle dziś zrobiłam,ciasto się piecze,obiad gotowy,dom posprzątany... jeszcze drzwi wejściowe chce umyć płynem ale to później może teraz poleże Halwaya ja też się rozmyśliłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

za☠☠☠isty filmik 

ile m2 i czy macie grzejniki czy podłogowe