|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
![]() widziałam że jest z tych miękkich ale byłam przekonana że to coś takiego jak starszej kupowałam, bawełna z lekkim wypełnieniem, w razie mega mrozu pod kocyk ehh internet to pułapka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się, trzeba traktować ludzi życzliwie, tak jak chcemy by nas traktowano ![]() Ale asertywna postawa też się czasami przydaje. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-09 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnie zdanie jest mega podnoszące na duchu, dzięki ![]() Mi też, a nic nie mam, ale chociaż kanapkę musze, bo zaraz głową z głodu będzie mnie bolała... Ktoś też tak ma? Cytat:
![]() A ubrania mają jakiś zapach? Czy po wyschnięciu nic nie czuc? Brawo Ty ![]() Cytat:
A uzywke gdzie dorwalas? Tak się zastanawiam czy w tym kombinezonie to dam radę włożyć w spiworek jeszcze Mała, ale jakbym musiała wyjść z fotelikiem, bez wózka, to zawsze byłoby cieplej... Dzięki, to super, bo szczerze mówiąc ja u nas to tylko widzę właśnie Adamexy i Bebetto, w sklepach to samo, może to dlatego w sumie ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez benita84 Czas edycji: 2015-10-09 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja do tego śpiworka ubierałam córkę tak: rajstopy, na to spodnie dresowe, skarpetki, na górę body i bluza dresowa lub sweterek, na samo wyjście z domu owijałam czymś wokół szyi. Do tego czapka zimowa. W zimniejsze dni na córkę koc i tak zapinaliśmy śpiworek. (na wiosnę lżejsze ubrania pod spód i też śpiworek). On ogólnie jest bardzo ciepły. Dla nas to była opcja idealna, bo dużo jeździliśmy samochodem (ok 80 km raz w tygodniu z domu teściów do Krakowa jak miałam zajęcia na studiach, po 1-2 dniach powrót). Jak się w aucie trochę nagrzało to czapkę zdejmowałam, rozpinałam śpiworek, zdejmowałam kocyk jeśli był i córka bez przegrzewania jechała sobie tą godzinkę, półtorej. Przy zwykłym kombinezonie musieliśmy stawać, wyciągać dziecko z fotelika, rozbierać, bo było jej gorąco. No bo mało przyjemnie jechać w samochodzie w którym ogrzewanie nie jest włączone po to żeby nie nagrzać dziecka za bardzo ![]() Teraz będzie trzeba pomyśleć jak się do Młodego dostać, bo będzie jeździł z tyłu z siostrą. Z córką jak była noworodkiem jeździłam z tyłu, ale jakoś to rozwiążemy, teraz już nie jeździmy tak często ta trasą. Średnio raz na 2-3 tygodnie, a z noworodkiem to zobaczmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dzięki za opinie, bo nie mogłam sobie go wyobrazic ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka z mamusiek 2012 właśnie urodziła! a 2h temu pisała, że ma chyba przepowiadające skurcze.. przed chwilą napisała, że dziecko od godziny już jest na świecie - jak dojechała do spzitala miała 9cm rozwarcia! :-o
#4029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super, gratulacje dla Koleżanki ![]() To ta co 3 dziecko właśnie urodzila? W którym była tyg? ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Zadomowienie
|
Halwaya, ja to bym chciała dojść do 9 cm rozwarcia nie wiedząc o tym
![]() Sylwoha, ja się nastawiam już od 20 listopada na poród ![]() ![]() Byłam dziś w Rossmannie po jakieś kosmetyki babydream i pieluch, no i była cena na do widzenia pampersów premium care 1 za 32 pln! 78 sztuki, wychodzi 42 grosze/szt. To chyba mało nie? Wzięłam dwie ostatnie takie paki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no poród express - zjechałyśmy ją za brak budowania napięcia ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam laseczki moje popoludniu
![]() Czas na herbatke i chwile przerwy bo moja lista do zrobienia zamiast sie skracac to sie wydluza i potrzebuje 10 minut dla siebie. andriuszka co do sznurowania butow, jeszcze moge latac we wsuwanych trampkach ale zaczyna m ibyc zimno ;( Tez niedlugo tZ bedzie buty sznurowal. noo cooo ? A propos masci z witamina A - nie mozemy uzywac w ciazy ??? UPSI. a ja generalnie na duuuzo rzeczy uzywalam we wczesnej ciazy bo potem dalam mamie... USPOKOJCIE MNIE BLAGAM ![]() Boski ten link ![]() ![]() hihi ![]() Cytat:
![]() Ostatnie pranie wstawilam rano zeby bylo jak wroce posciel do kolyski a zostaly mi male sliczne spodenki mysle ze beda juz suche jak wroce do domu to konczymy prasowanie ! A zeby pokoj odgracic bede prasowac jeszcze wieszaczkowe 3-6 bo mam miejsce w szafie a tak bede kopac pozniej ![]() hihihi Wlasnie a propos ciuszkow ! Czapeczka mi przyszla z wisha! Duza co prawda, ale sliczna ![]() ![]() 0enedue Ty bys moja mine widziala ze on z taka incijatywa wyszedl ;D haha nowego mopa, caly wieczor przezywalam ![]() Pochwalilam za szybko zdaje sie.... siedze na recepcji a ze u niego smierdzi a ja mam drzwi kolo siebie to je permanentnie otwiera bo jego klient smierdzi cholera jasna a ja mam palce u stop odretwiale juz..... :/ zyebalam go... ![]() popsikalam mu w pokou to mowi ze jestem dla niego jak zbawienie szkoda ze wczensiej nie pomyslal zeby popsikac.. faceci.. benita Trzymaj sie mocno i staraj nawodnic !!! karmazynova i dobrze ze nie bedziesz mogla sama nic robic ![]() o tej porze ciazy powinnysmy ezec i pachniec ![]() hahahaha ![]() HAHAHAHAHAHHA ogolnie oslablam... co za czlowiek ..... ja bym sie darla dopoki by nie wyszedl. I nie przejmuj sie ze caly czas bys ![]() ![]() hehe Co do czyszczenia plytek - robie tak samo ! Nawet podloga lepsza po plynie do szyb ! A mamy panele ! ![]() Wlasnie macie jakis sposob mamy siweze panele w sumie, pol roczne, ale maja roweczki w sensie nie sa gladkie tylko maja fakture - jakis inny sposob niz na kolanach szczoteczka? Nie sa super brudne, ale chce uniknac potem meki w przyszlosci ![]() Fionka u Ciebie grzeja a u mnie wietrza ![]() sylwuska no gratulacje zamowienia wozka !! ![]() i fajne zakupy ! ![]() wojniann uwielbiam pingwiny z madagaskaru !!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny czym macie zamiar okrywac dzidzie w wozeczku kolderka czy kocyk???
![]() |
#4034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez bym.chciala tak urodzic .... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakas lipa chyba ![]() Przerwac kp z powodu szczepienia? ![]() Ja nie zamierzam się awanturować bynajmniej, tylko też nie dam się ustawić tak, jak personelowi pasuje ![]() P.S. "Wcześniejsze badania z randomizacją wykazały, że stężony roztwór sacharozy co najmniej równie skutecznie jak karmienie piersią łagodzi reakcję bólową u noworodków i niemowląt podczas drobnych zabiegów." Matko Bosko Częstochosko! To lepiej dzieciom podawać stężoną sacharozę zamiast kp? ;D ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Kocykiem, bo mam w nadmiarze. Masz szanse sie załapać na ten orgazm ![]() Trza być wyluzowanym, nie miec problemów z nagością, sferą seksualną i dodatkowo być zdrowym fizycznie. To daje duże szanse. No i jeszcze potrenować relaksację, oddychanie, dobrze się nastawić... Może się udać ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super Ci się udało, ja paczkę 78 sztuk kupowałam prawie za 50 zł ;/ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czapeczka fajna, widziałam takie na Ali ![]() Dzięki ![]() Też dzisiaj o tym myślałam, ja mam kocyk, więc na razie bez kolderki. A przypomniało mi się jeszcze, ze już była taka dyskusja ale przypomnijcie co będzie składały na dno wozka? Kupujecie prześcieradło na materacyk? Przykrycie go czymś czy nie? No i np zima to pod materacy jakiś cienki kocyk jeszcze czy już nic? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zadomowienie
|
Mujer z tą sacharozą to chyba chodzi o sam moment szczepienia. Bo teoretycznie przy szczepieniu można przystawić dziecię do piersi i ponoć wkucie wtedy mniej je boli. Więc widać przy szczepiące na rota (jeśli już ktoś się decyduje) lepiej tak nie uspokajac dziecka. Dziwne to bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam problemu z nagoscia... ani sfera seksualna... Zdrowa fizycznie podobno jestem... hmmmm ![]() Cytat:
Ale co tam, calego funta za nia dalam nie moglam sie oprzec ![]() Ja mamcieply kocyk siostra mi kupila zobaczymy ![]() Ja mam przescieradlo na materacyk od kumpeli ![]() Ale wczesniej myslalam o pieluszce ![]()
![]() |
#4039 |
Zadomowienie
|
Sylwuska chyba prześcieradełko, albo pieluszkę flanelową, ale to bardziej, żeby nie wybrudzić materaca chyba...
Właśnie ja nie byłam zorientowana w cenach dokładnie, ale 42 grosze to wydawało mi się mało. Właśnie cena wyjściowa była niby 52 pln. A co do czapek to znalazłyście gdzieś coś noworodkowego wyjściowego? Bo tych cienkich to jest wszędzie w pip, a jak coś grubszego to duże rozmiary. Niby na 2miesiące a wydaje mi się olbrzymie. A może wystarczy kaptur od kombinezonu na cienką czapeczkę?? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4040 |
Rozeznanie
|
ja kupiłam ostatecznie juz taka większą żeby mieć cokolwiek
|
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wg mnie łagodzenie bólu czymś takim jak sacharoza to jest absolutna masakra. Przeca to syf. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ja też myślałam o pieluszce flanelowej... Cytat:
A co do czapki, wczoraj widziałam taką ładną, ale nie kupiłam bo była w rozmiarze 38 a pani mówiła że dla noworodka to 36 i chyba żałuję że nie wzięłam, bo była biała z minky i pasowalaby idealnie do kombinezonu który mam ;/ Ogólnie w sklepach ciężko taka mała i gruba znaleźć ;/ Ani_qa pisala, że w hm ostatnio kupiła ![]() A pod spód zima będziecie składały jeszcze kocyk, żeby było cieplej, czy sam materacyk będzie ok? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-10-09 o 15:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Zadomowienie
|
Chyba materacyk wystarczy... w końcu będzie jeszcze kombinezon gruby. Tak myślę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam taka sliczna z pomponem
![]() Pokaze wam w domu jak nie zapomne
#4045 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
Mam wyniki glukozy. Wiecie jakie sa normy bo ja mam jakies dziwne. Po godzinie wyszlo mi 125 a zakres jest od 70-105 i juz mi slabo.
Za to tak wysokiej hemoglobiny to ja od lat nie mialam 16,3 ![]() A mialam dwa miesaice temu troche ponad 10. |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ogrzewamy gazem, bo na drewno to nawet miejsca w kotłowni nie mamy, a poza tym nie miałby kto palić w piecu, bo mąż cały dzień w pracy, a jak chodziłam na takie zmiany, że by wygasało tylko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I gratuluję wyboru wózka! ![]() Bardzo ładne! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do przykrywania w wózku to jak coś to kocyka będę używać ![]() Cytat:
![]() Ma ich aż 10 szt., więc martwiłam się, że za dużo kupiłam, a tak to się przydadzą ![]() Zimą można kocyka używać w tym celu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może jeszcze uda Ci się ją kupić ![]() Ja jak spotkam gdzieś jeszcze większą to też kupię ![]() Najadłam się sałatką i... po chwili znów jestem głodna ![]() W ogóle zmobilizowałam się i sprzątnęłam dziś prawie wszystko ![]() Jutro wytrę kurze i mam ochotę zrobić ciasto, więc zobaczę czy jutro też mi się będzie chciało ![]()
![]() |
#4048 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po godzinie do 180, po dwóch do 140
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Wtajemniczenie
|
#4050 |
Zakorzenienie
|
Oooo czapka
Kurse :p Czyli jakie wy macie rozmiary? Pochwale sie Wan ostatnimi zakupami ..ImageUploadedByTapatalk1444406157.548287.jpgImageUploadedByTapatalk1444406170.549141.jpgImageUploadedByTapatalk1444406182.643816.jpgImageUploadedByTapatalk1444406190.447147.jpgImageUploadedByTapatalk1444406197.581199.jpgImageUploadedByTapatalk1444406213.178250.jpg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.