Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-09, 14:13   #4021
arisah
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

O, to chyba dobrze, ze zauważyłam mi on na zdjęciu od razu wydał się taki dresowy, miękki

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
oj taaak dzięki
widziałam że jest z tych miękkich ale byłam przekonana że to coś takiego jak starszej kupowałam, bawełna z lekkim wypełnieniem, w razie mega mrozu pod kocyk
ehh internet to pułapka
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 14:17   #4022
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
A ja wychodzę z założenia, że jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Myślę, że jak wjechałabym tam z mordą i pretensjami, to nikt nie byłby dla mnie miły :p
Ja ogólnie zazwyczaj w sprawach "urzędowych" (czyli wszystkich, które nie dotyczą rodziny i znajomych) zachowuję się pt."przepraszam, że żyję". Popsioczę ewentualnie po wyjściu:p Może dzięki temu ludzie są dla mnie zawsze pomocni i życzliwi

No Anna Mucha podobno miała orgazm:p

Zgadzam się, trzeba traktować ludzi życzliwie, tak jak chcemy by nas traktowano
Ale asertywna postawa też się czasami przydaje.

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-10-09 o 14:33
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 14:25   #4023
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
A wlasnie mamy dwojki szczepicir mlodsze dzieciaki na pneumo albo rota w zwiazku z obecnoscia starszego przedszkolaka w domu?
na rota pewnie nie bo jakoś nie wierzę w skuteczność tej szczepionki a nad pneumo musze jeszcze pomyśleć.

Cytat:
A ja wychodzę z założenia, że jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Myślę, że jak wjechałabym tam z mordą i pretensjami, to nikt nie byłby dla mnie miły :p
Ja ogólnie zazwyczaj w sprawach "urzędowych" (czyli wszystkich, które nie dotyczą rodziny i znajomych) zachowuję się pt."przepraszam, że żyję". Popsioczę ewentualnie po wyjściu:p Może dzięki temu ludzie są dla mnie zawsze pomocni i życzliwi
na pewno takie podejście zwiększa szanse że personel będzie w miarę znośny, też stosuję tę taktykę dopóki się da no i jednak bałabym się awanturować z położną przed końcem porodu bo ona na pewno ma techniki żeby się odgryźć...
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 14:32   #4024
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Hehe też mi przeszła ta myśl przez głowę ostatnio

Syylwuska to gratulacje wyboru wózka! Macie to już za sobą i nie ma co wiecej o tym rozmyślać. I tak wszystko wyjdzie w praniu Tako ogólnie to dobra firma więc powinniście być zadowoleni
Dziękuję BENITA też wychodzę z takiego założenia i żadnej strony z wózkami juz nie otwieram

Ostatnie zdanie jest mega podnoszące na duchu, dzięki
Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Żreć mi się chce cały dzień. Wrrr...
Mi też, a nic nie mam, ale chociaż kanapkę musze, bo zaraz głową z głodu będzie mnie bolała...

Ktoś też tak ma?

Cytat:

My tez zkienialismy fotelik jak mala miala ok roku.

Ja wypralam.wszystko wlasnie w plynie dzidzius. Dopralo ladnie

Ja tez mialam taki plan do do prania i go zrealizowalam
Jutro pierwszy zjazd
Też myslalam, ze ten fotelik to chociaż na około rok wystarczy

A ubrania mają jakiś zapach? Czy po wyschnięciu nic nie czuc?

Brawo Ty

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
stwierdziłam, że muszę się uporac z ciuszkami zanim zacznę zjazdy na studiacj, pierwszy mam za 2 tygodnie taki motywator

śpiworek taki http://allegro.pl/spiworek-maxi-cosi...058932363.html
ja polowałam na używkę, bo cena nowego jaka jest to widać

i brawo za wózek dużo tako widzę na spacerach
Gdzieś przeoczyłam Twojego posta ;/

A uzywke gdzie dorwalas? Tak się zastanawiam czy w tym kombinezonie to dam radę włożyć w spiworek jeszcze Mała, ale jakbym musiała wyjść z fotelikiem, bez wózka, to zawsze byłoby cieplej...

Dzięki, to super, bo szczerze mówiąc ja u nas to tylko widzę właśnie Adamexy i Bebetto, w sklepach to samo, może to dlatego w sumie Tako widziałam raz, me to taki stary model, zużyty juz

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
oj taaak dzięki
widziałam że jest z tych miękkich ale byłam przekonana że to coś takiego jak starszej kupowałam, bawełna z lekkim wypełnieniem, w razie mega mrozu pod kocyk
ehh internet to pułapka
Wiadomo najlepiej dotknąć, ale nie zawsze można, no i internet to wygoda

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 14:34   #4025
benita84
Zadomowienie

.

Edytowane przez benita84
Czas edycji: 2015-10-09 o 14:38
Stary 2015-10-09, 14:47   #4026
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Gdzieś przeoczyłam Twojego posta ;/

A uzywke gdzie dorwalas? Tak się zastanawiam czy w tym kombinezonie to dam radę włożyć w spiworek jeszcze Mała, ale jakbym musiała wyjść z fotelikiem, bez wózka, to zawsze byłoby cieplej...
ja akurat wyszukałam na olx ale widzę że allegro też są, wpisz "śpiworek maxi cosi"
ja do tego śpiworka ubierałam córkę tak: rajstopy, na to spodnie dresowe, skarpetki, na górę body i bluza dresowa lub sweterek, na samo wyjście z domu owijałam czymś wokół szyi. Do tego czapka zimowa. W zimniejsze dni na córkę koc i tak zapinaliśmy śpiworek. (na wiosnę lżejsze ubrania pod spód i też śpiworek). On ogólnie jest bardzo ciepły.
Dla nas to była opcja idealna, bo dużo jeździliśmy samochodem (ok 80 km raz w tygodniu z domu teściów do Krakowa jak miałam zajęcia na studiach, po 1-2 dniach powrót). Jak się w aucie trochę nagrzało to czapkę zdejmowałam, rozpinałam śpiworek, zdejmowałam kocyk jeśli był i córka bez przegrzewania jechała sobie tą godzinkę, półtorej. Przy zwykłym kombinezonie musieliśmy stawać, wyciągać dziecko z fotelika, rozbierać, bo było jej gorąco. No bo mało przyjemnie jechać w samochodzie w którym ogrzewanie nie jest włączone po to żeby nie nagrzać dziecka za bardzo
Teraz będzie trzeba pomyśleć jak się do Młodego dostać, bo będzie jeździł z tyłu z siostrą. Z córką jak była noworodkiem jeździłam z tyłu, ale jakoś to rozwiążemy, teraz już nie jeździmy tak często ta trasą. Średnio raz na 2-3 tygodnie, a z noworodkiem to zobaczmy.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 14:55   #4027
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
ja akurat wyszukałam na olx ale widzę że allegro też są, wpisz "śpiworek maxi cosi"
ja do tego śpiworka ubierałam córkę tak: rajstopy, na to spodnie dresowe, skarpetki, na górę body i bluza dresowa lub sweterek, na samo wyjście z domu owijałam czymś wokół szyi. Do tego czapka zimowa. W zimniejsze dni na córkę koc i tak zapinaliśmy śpiworek. (na wiosnę lżejsze ubrania pod spód i też śpiworek). On ogólnie jest bardzo ciepły.
Dla nas to była opcja idealna, bo dużo jeździliśmy samochodem (ok 80 km raz w tygodniu z domu teściów do Krakowa jak miałam zajęcia na studiach, po 1-2 dniach powrót). Jak się w aucie trochę nagrzało to czapkę zdejmowałam, rozpinałam śpiworek, zdejmowałam kocyk jeśli był i córka bez przegrzewania jechała sobie tą godzinkę, półtorej. Przy zwykłym kombinezonie musieliśmy stawać, wyciągać dziecko z fotelika, rozbierać, bo było jej gorąco. No bo mało przyjemnie jechać w samochodzie w którym ogrzewanie nie jest włączone po to żeby nie nagrzać dziecka za bardzo
Teraz będzie trzeba pomyśleć jak się do Młodego dostać, bo będzie jeździł z tyłu z siostrą. Z córką jak była noworodkiem jeździłam z tyłu, ale jakoś to rozwiążemy, teraz już nie jeździmy tak często ta trasą. Średnio raz na 2-3 tygodnie, a z noworodkiem to zobaczmy.
A rozumiem, czyli ten spiworek pełnił taką rolę trochę kombinezonu, w takim razie chyba odpuszczę, bo ja zamierzalam kupić kombinezon taki specjalny do fotelika maxi cosi z laczonymi nogami i dziurami na pasy i jak w samochodzie jest ciepło to bez wyjmowania spokojnie można rozpiać go i wyjąć nogi i ręce jak coś
Ale dzięki za opinie, bo nie mogłam sobie go wyobrazic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-09, 14:56   #4028
halwaya
Zakorzenienie

Moja koleżanka z mamusiek 2012 właśnie urodziła! a 2h temu pisała, że ma chyba przepowiadające skurcze.. przed chwilą napisała, że dziecko od godziny już jest na świecie - jak dojechała do spzitala miała 9cm rozwarcia! :-o

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 15:02   #4029
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Moja koleżanka z mamusiek 2012 właśnie urodziła! a 2h temu pisała, że ma chyba przepowiadające skurcze.. przed chwilą napisała, że dziecko od godziny już jest na świecie - jak dojechała do spzitala miała 9cm rozwarcia! :-o
O mamo... to chyba nie miała ciężkiego porodu!!
Super, gratulacje dla Koleżanki

To ta co 3 dziecko właśnie urodzila? W którym była tyg?

Stary 2015-10-09, 15:02   #4030
acapella
Zadomowienie

Halwaya, ja to bym chciała dojść do 9 cm rozwarcia nie wiedząc o tym

Sylwoha, ja się nastawiam już od 20 listopada na poród Zobaczymy co powie na następnej wizycie lekarz, jak Gniewko rośnie

Byłam dziś w Rossmannie po jakieś kosmetyki babydream i pieluch, no i była cena na do widzenia pampersów premium care 1 za 32 pln! 78 sztuki, wychodzi 42 grosze/szt. To chyba mało nie? Wzięłam dwie ostatnie takie paki W innym rossmannie nie było tej promocji
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 15:09   #4031
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
O mamo... to chyba nie miała ciężkiego porodu!!
Super, gratulacje dla Koleżanki

To ta co 3 dziecko właśnie urodzila? W którym była tyg?

Drugie dziecko miała termin na 17.10 - czyli w sumie już
no poród express - zjechałyśmy ją za brak budowania napięcia

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 15:17   #4032
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje dla koleżanki! Pozazdrościć takiego ekspresowego porodu
Stary 2015-10-09, 15:19   #4033
adka_19
Wtajemniczenie

Witam laseczki moje popoludniu
Czas na herbatke i chwile przerwy bo moja lista do zrobienia zamiast sie skracac to sie wydluza i potrzebuje 10 minut dla siebie.

andriuszka co do sznurowania butow, jeszcze moge latac we wsuwanych trampkach ale zaczyna m ibyc zimno ;(
Tez niedlugo tZ bedzie buty sznurowal. noo cooo ?

A propos masci z witamina A - nie mozemy uzywac w ciazy ???
UPSI. a ja generalnie na duuuzo rzeczy uzywalam we wczesnej ciazy bo potem dalam mamie...
USPOKOJCIE MNIE BLAGAM

Boski ten link Moje beda miec kocie miasto jak zamieszkamy w domu kiedys
hihi

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a
Wczoraj się zawzięłam i poprasowałam większość rzeczy dla synka. Zostały kombinezony, prześcieradła i różowe rzeczy których pewnie nie użyje ale poprałam te po córce w razie "w". Do wyprania ochraniacz na łóżeczko, wózek i fotelik
To widze ze idziesz jaj burza jak ja
Ostatnie pranie wstawilam rano zeby bylo jak wroce posciel do kolyski a zostaly mi male sliczne spodenki mysle ze beda juz suche jak wroce do domu to konczymy prasowanie ! A zeby pokoj odgracic bede prasowac jeszcze wieszaczkowe 3-6 bo mam miejsce w szafie a tak bede kopac pozniej
hihihi

Wlasnie a propos ciuszkow ! Czapeczka mi przyszla z wisha! Duza co prawda, ale sliczna

0enedue Ty bys moja mine widziala ze on z taka incijatywa wyszedl ;D haha nowego mopa, caly wieczor przezywalam

Pochwalilam za szybko zdaje sie.... siedze na recepcji a ze u niego smierdzi a ja mam drzwi kolo siebie to je permanentnie otwiera bo jego klient smierdzi cholera jasna a ja mam palce u stop odretwiale juz..... :/ zyebalam go...

popsikalam mu w pokou to mowi ze jestem dla niego jak zbawienie szkoda ze wczensiej nie pomyslal zeby popsikac..
faceci..

benita Trzymaj sie mocno i staraj nawodnic !!!
karmazynova i dobrze ze nie bedziesz mogla sama nic robic
o tej porze ciazy powinnysmy ezec i pachniec
hahahaha

HAHAHAHAHAHHA

ogolnie oslablam...
co za czlowiek ..... ja bym sie darla dopoki by nie wyszedl.
I nie przejmuj sie ze caly czas bys korzystaj (: Twoj TZ na pewno sie nie pogniewa
hehe

Co do czyszczenia plytek - robie tak samo !
Nawet podloga lepsza po plynie do szyb !
A mamy panele !

Wlasnie macie jakis sposob mamy siweze panele w sumie, pol roczne, ale maja roweczki w sensie nie sa gladkie tylko maja fakture - jakis inny sposob niz na kolanach szczoteczka?
Nie sa super brudne, ale chce uniknac potem meki w przyszlosci

Fionka u Ciebie grzeja a u mnie wietrza

sylwuska no gratulacje zamowienia wozka !!
i fajne zakupy !

wojniann uwielbiam pingwiny z madagaskaru !!!

Cytat:
Napisane przez Halwaya
to prawda po porodzie każda kobieta podpisuje po prostu umowę, że od tej pory będzie straszyć inne pierworódki tym, że podród jest straszny a tak naprawdę jest jeden wielki ORGAZM
uff.. zdradziłam największą tajemnicę - ulżyło mi
Eeee to nie sie czego bac

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a
A ponoć bywają takie kobiety co ro w czasie porodu orgazmu dostają
Nie gadaj ?!!!

Cytat:
Napisane przez Mujer
Akurat ponoć niektóre mają orgazm Nawet słyszałam kilka takich opowieści na żywca. Tylko, że trzeba do tego spełnić kilka warunków, co większości się nie uda
Jakich warunkow?

dziewczyny czym macie zamiar okrywac dzidzie w wozeczku kolderka czy kocyk???

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 15:19   #4034
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Tez bym.chciala tak urodzic ....

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 15:29   #4035
mujer
Zadomowienie

Cytat:
na rota pewnie nie bo jakoś nie wierzę w skuteczność tej szczepionki a nad pneumo musze jeszcze pomyśleć.

na pewno takie podejście zwiększa szanse że personel będzie w miarę znośny, też stosuję tę taktykę dopóki się da no i jednak bałabym się awanturować z położną przed końcem porodu bo ona na pewno ma techniki żeby się odgryźć...
O rota to jest ciekawy niuans: "Badanie wykazało dużą skuteczność szczepionki Rotarix w zapobieganiu biegunce rotawirusowej w ciągu 2 lat po szczepieniu. Sposób karmienia dziecka w okresie szczepienia nie wpływał istotnie na skuteczność Rotarixu podczas pierwszego sezonu, natomiast podczas drugiego sezonu obserwowano zmniejszenie skuteczności szczepienia u dzieci karmionych wyłącznie piersią."

Jakas lipa chyba http://www.mp.pl/szczepienia/przegla....html?id=86832

Przerwac kp z powodu szczepienia? "W celu ograniczenia ryzyka zachorowania pomimo szczepienia, można więc zrezygnować z proponowania karmienia piersią podczas szczepień iniekcyjnych jako działania przeciwbólowego, jeśli podczas tej wizyty zdecydowano się także na szczepienie przeciwko rotawirusom."

Ja nie zamierzam się awanturować bynajmniej, tylko też nie dam się ustawić tak, jak personelowi pasuje

P.S. "Wcześniejsze badania z randomizacją wykazały, że stężony roztwór sacharozy co najmniej równie skutecznie jak karmienie piersią łagodzi reakcję bólową u noworodków i niemowląt podczas drobnych zabiegów."

Matko Bosko Częstochosko! To lepiej dzieciom podawać stężoną sacharozę zamiast kp? ;D

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość

Jakich warunkow?

Kocykiem, bo mam w nadmiarze.

Masz szanse sie załapać na ten orgazm
Trza być wyluzowanym, nie miec problemów z nagością, sferą seksualną i dodatkowo być zdrowym fizycznie. To daje duże szanse.
No i jeszcze potrenować relaksację, oddychanie, dobrze się nastawić... Może się udać
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-09, 15:33   #4036
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość

Byłam dziś w Rossmannie po jakieś kosmetyki babydream i pieluch, no i była cena na do widzenia pampersów premium care 1 za 32 pln! 78 sztuki, wychodzi 42 grosze/szt. To chyba mało nie? Wzięłam dwie ostatnie takie paki W innym rossmannie nie było tej promocji
No to chyba przebilas OGOLNIE z promocją na pampki, bo niedawno była tu dyskusja o ich cenie
Super Ci się udało, ja paczkę 78 sztuk kupowałam prawie za 50 zł ;/
Cytat:
Drugie dziecko miała termin na 17.10 - czyli w sumie już
no poród express - zjechałyśmy ją za brak budowania napięcia
ale mialyscie powod

Cytat:

A propos masci z witamina A - nie mozemy uzywac w ciazy ???
UPSI. a ja generalnie na duuuzo rzeczy uzywalam we wczesnej ciazy bo potem dalam mamie...
USPOKOJCIE MNIE BLAGAM

Wlasnie a propos ciuszkow ! Czapeczka mi przyszla z wisha! Duza co prawda, ale sliczna

sylwuska no gratulacje zamowienia wozka !!
i fajne zakupy !

Na pewno taka składowa ilość nic nie wpłynęła, ja wczoraj zjadłam robaki, więc nie masz co się martwić

Czapeczka fajna, widziałam takie na Ali

Dzięki

Też dzisiaj o tym myślałam, ja mam kocyk, więc na razie bez kolderki.

A przypomniało mi się jeszcze, ze już była taka dyskusja ale przypomnijcie co będzie składały na dno wozka? Kupujecie prześcieradło na materacyk? Przykrycie go czymś czy nie? No i np zima to pod materacy jakiś cienki kocyk jeszcze czy już nic?

Stary 2015-10-09, 15:41   #4037
benita84
Zadomowienie

Mujer z tą sacharozą to chyba chodzi o sam moment szczepienia. Bo teoretycznie przy szczepieniu można przystawić dziecię do piersi i ponoć wkucie wtedy mniej je boli. Więc widać przy szczepiące na rota (jeśli już ktoś się decyduje) lepiej tak nie uspokajac dziecka. Dziwne to bardzo byłam przekonana ze kp na wszystkich polach wzmaga odporność itp Ciekwe jakie są statystyki u dzieci nie szczepionych a karmionych mm lub kp.
Stary 2015-10-09, 15:42   #4038
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
4
Kocykiem, bo mam w nadmiarze.

Masz szanse sie załapać na ten orgazm
Trza być wyluzowanym, nie miec problemów z nagością, sferą seksualną i dodatkowo być zdrowym fizycznie. To daje duże szanse.
No i jeszcze potrenować relaksację, oddychanie, dobrze się nastawić... Może się udać
hmmm...
Nie mam problemu z nagoscia... ani sfera seksualna...
Zdrowa fizycznie podobno jestem...
hmmmm

Cytat:

Na pewno taka składowa ilość nic nie wpłynęła, ja wczoraj zjadłam robaki, więc nie masz co się martwić

Dzięki

A przypomniało mi się jeszcze, ze już była taka dyskusja ale przypomnijcie co będzie składały na dno wozka? Kupujecie prześcieradło na materacyk? Przykrycie go czymś czy nie? No i np zima to pod materacy jakiś cienki kocyk jeszcze czy już nic?

Zajbeista jest rtlko duzaaaa.
Ale co tam, calego funta za nia dalam nie moglam sie oprzec
Ja mamcieply kocyk siostra mi kupila zobaczymy hihi

Ja mam przescieradlo na materacyk od kumpeli
Ale wczesniej myslalam o pieluszce

Stary 2015-10-09, 15:42   #4039
acapella
Zadomowienie

Sylwuska chyba prześcieradełko, albo pieluszkę flanelową, ale to bardziej, żeby nie wybrudzić materaca chyba...
Właśnie ja nie byłam zorientowana w cenach dokładnie, ale 42 grosze to wydawało mi się mało. Właśnie cena wyjściowa była niby 52 pln.

A co do czapek to znalazłyście gdzieś coś noworodkowego wyjściowego? Bo tych cienkich to jest wszędzie w pip, a jak coś grubszego to duże rozmiary. Niby na 2miesiące a wydaje mi się olbrzymie. A może wystarczy kaptur od kombinezonu na cienką czapeczkę??
Stary 2015-10-09, 15:49   #4040
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
A co do czapek to znalazłyście gdzieś coś noworodkowego wyjściowego? Bo tych cienkich to jest wszędzie w pip, a jak coś grubszego to duże rozmiary. Niby na 2miesiące a wydaje mi się olbrzymie. A może wystarczy kaptur od kombinezonu na cienką czapeczkę??
ja kupiłam ostatecznie juz taka większą żeby mieć cokolwiek
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 15:51   #4041
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mujer z tą sacharozą to chyba chodzi o sam moment szczepienia. Bo teoretycznie przy szczepieniu można przystawić dziecię do piersi i ponoć wkucie wtedy mniej je boli. Więc widać przy szczepiące na rota (jeśli już ktoś się decyduje) lepiej tak nie uspokajac dziecka. Dziwne to bardzo byłam przekonana ze kp na wszystkich polach wzmaga odporność itp Ciekwe jakie są statystyki u dzieci nie szczepionych a karmionych mm lub kp.
No ale wygląda, że kp wzmaga odporność i przy okazji zabija to, co jest w szczepionce rota hehe Taki paradoks.

Wg mnie łagodzenie bólu czymś takim jak sacharoza to jest absolutna masakra. Przeca to syf.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 15:51   #4042
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Zajbeista jest rtlko duzaaaa.
Ale co tam, calego funta za nia dalam nie moglam sie oprzec
Ja mamcieply kocyk siostra mi kupila zobaczymy hihi

Ja mam przescieradlo na materacyk od kumpeli
Ale wczesniej myslalam o pieluszce
Podrośnie to założysz

No właśnie ja też myślałam o pieluszce flanelowej...
Cytat:
Sylwuska chyba prześcieradełko, albo pieluszkę flanelową, ale to bardziej, żeby nie wybrudzić materaca chyba...
Właśnie ja nie byłam zorientowana w cenach dokładnie, ale 42 grosze to wydawało mi się mało. Właśnie cena wyjściowa była niby 52 pln.

No i ja o pieluszce myślałam.

A co do czapki, wczoraj widziałam taką ładną, ale nie kupiłam bo była w rozmiarze 38 a pani mówiła że dla noworodka to 36 i chyba żałuję że nie wzięłam, bo była biała z minky i pasowalaby idealnie do kombinezonu który mam ;/

Ogólnie w sklepach ciężko taka mała i gruba znaleźć ;/

Ani_qa pisala, że w hm ostatnio kupiła

A pod spód zima będziecie składały jeszcze kocyk, żeby było cieplej, czy sam materacyk będzie ok?

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-10-09 o 15:54
Stary 2015-10-09, 15:53   #4043
acapella
Zadomowienie

Chyba materacyk wystarczy... w końcu będzie jeszcze kombinezon gruby. Tak myślę
Stary 2015-10-09, 16:00   #4044
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
ja kupiłam ostatecznie juz taka większą żeby mieć cokolwiek
Ja mam taka sliczna z pomponem
Pokaze wam w domu jak nie zapomne

Stary 2015-10-09, 16:04   #4045
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Chyba materacyk wystarczy... w końcu będzie jeszcze kombinezon gruby. Tak myślę
Też tak myśle właśnie.

Cytat:
Ja mam taka sliczna z pomponem
Pokaze wam w domu jak nie zapomne
Czekamy
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 16:05   #4046
czubasek20
Zakorzenienie

Mam wyniki glukozy. Wiecie jakie sa normy bo ja mam jakies dziwne. Po godzinie wyszlo mi 125 a zakres jest od 70-105 i juz mi slabo.
Za to tak wysokiej hemoglobiny to ja od lat nie mialam 16,3
A mialam dwa miesaice temu troche ponad 10.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 16:21   #4047
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
po co więcej ? 103 m wystarczająco dla rodziny - takie jest moje zdanie w większym bałabym się być sama ;p
Nie no, mi więcej nie trzeba Uważam, że dom mamy w sam raz
A ogrzewamy gazem, bo na drewno to nawet miejsca w kotłowni nie mamy, a poza tym nie miałby kto palić w piecu, bo mąż cały dzień w pracy, a jak chodziłam na takie zmiany, że by wygasało tylko

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Aniqa- rodzice maja dom 150 mkw i placa za rok 6700.. Zasadniczo nie ma ich w domu pol roku, my tu moeszkamy cxyli jakby ba stale byly 3 os.
Przy czym ja codziennie myje sie w wannie i leze, wypuszczam i dolewam. wiem ze pewnie sporo z tego nawalam ja.
Mamy pol na pol podlogowki, plus grzejniki gotowanie grzanie wody
Ja w sumie nie wiem ile nam na rok wychodzi, bo nie liczyliśmy, ale może z ciekawości podliczę faktury

Cytat:
A i kupiłam od razu 2 ręczniki kąpielowe dla Małej, jeden większy drugi średni i w domu mam jeden mały i szczotke do butelek, mogę kolejne rzeczy skreślić z listy

I gratuluję wyboru wózka!

Cytat:

A to nasze dzisiejsze zakupy
Bardzo ładne!

Cytat:
Też tak macie, że odkąd jesteście w ciąży, to jesteście dusigroszami? Kurde.. wczesniej od razu wydawałam to co zostało po opłaceniu wszystkiego, a teraz mam tylko w głowie, że mało odłożę:p
O tak, mam tak samo

Cytat:
Gratuluję! Też bym chciała tak szybko

Cytat:
Fajna!

Co do przykrywania w wózku to jak coś to kocyka będę używać

Cytat:
Ja piorąc pieluszki flanelowe pomyślałam, że właśnie ich będę używać na dno wózka
Ma ich aż 10 szt., więc martwiłam się, że za dużo kupiłam, a tak to się przydadzą
Zimą można kocyka używać w tym celu

Cytat:
W H&M znalazłam i od razu kupiłam bo nigdzie indziej nie widziałam, a ta nam się podobała

Cytat:
A co do czapki, wczoraj widziałam taką ładną, ale nie kupiłam bo była w rozmiarze 38 a pani mówiła że dla noworodka to 36 i chyba żałuję że nie wzięłam, bo była biała z minky i pasowalaby idealnie do kombinezonu który mam ;/
Przydałaby Ci się na później Bo nie wiem czy taka malutka wystarczy na całą zimę, chyba nie.
Może jeszcze uda Ci się ją kupić
Ja jak spotkam gdzieś jeszcze większą to też kupię

Najadłam się sałatką i... po chwili znów jestem głodna
W ogóle zmobilizowałam się i sprzątnęłam dziś prawie wszystko
Jutro wytrę kurze i mam ochotę zrobić ciasto, więc zobaczę czy jutro też mi się będzie chciało
Stary 2015-10-09, 16:27   #4048
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
No to chyba przebilas OGOLNIE z promocją na pampki, bo niedawno była tu dyskusja o ich cenie
Super Ci się udało, ja paczkę 78 sztuk kupowałam prawie za 50 zł ;/

ale mialyscie powod

Dzięki

Ogólnie kupiła w takiej samej cenie
Cytat:
No ale wygląda, że kp wzmaga odporność i przy okazji zabija to, co jest w szczepionce rota hehe Taki paradoks.

Wg mnie łagodzenie bólu czymś takim jak sacharoza to jest absolutna masakra. Przeca to syf.
Ale na ile trzeba to kp odstawić?
Cytat:
Mam wyniki glukozy. Wiecie jakie sa normy bo ja mam jakies dziwne. Po godzinie wyszlo mi 125 a zakres jest od 70-105 i juz mi slabo.
Za to tak wysokiej hemoglobiny to ja od lat nie mialam 16,3
A mialam dwa miesaice temu troche ponad 10.
Po godzinie do 180, po dwóch do 140
Stary 2015-10-09, 16:31   #4049
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość

Czekamy
Oby nie zapomniec hihihi

Stary 2015-10-09, 16:58   #4050
sylwoha
Zakorzenienie

Oooo czapka
Kurse :p

Czyli jakie wy macie rozmiary?

Pochwale sie Wan ostatnimi zakupami

..ImageUploadedByTapatalk1444406157.548287.jpgImageUploadedByTapatalk1444406170.549141.jpgImageUploadedByTapatalk1444406182.643816.jpgImageUploadedByTapatalk1444406190.447147.jpgImageUploadedByTapatalk1444406197.581199.jpgImageUploadedByTapatalk1444406213.178250.jpg

sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości