Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarby! - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-09, 18:36   #271
Soul89
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Co tu tak ciiicho??? wszystkie w szoku przez prośbę karoserii o foto-czopa? Czopo-czupsa
Hahahahaha You made my day 😂

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 18:36   #272
fasterka90
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Co tu tak ciiicho??? wszystkie w szoku przez prośbę karoserii o foto-czopa? Czopo-czupsa
czopo czups mnie rozwalił

Ostatecznie jak tz wrócił to mu się rozpłakałam o WSZYSTKO. O to że mnie wszystko boli, że źle się czuje fizycznie, że się czuje wielka gruba nieatrakcyjna, osamotniona, znudzona, że żałuję że poszłam na chorobowe, że się boje porodu i tego co będzie po porodzie, że nie lubię jeść sama obiadu itd.
I mi trochę ulżyło.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 18:38   #273
Amelia16
Zadomowienie

W ogóle dziewczyny, ten nasz wątek jest naprawdę wyjątkowy, do tej pory żadnej rozpakowanej z reguły zdarza się jakiś wcześniaczek, albo poród z miesiąc przed TP a tu już 9 października i nic! Chociaż z innego wątku koleżanka z terminem na 10.11 właśnie dziś urodziła zdrowego cudownego chłopca, jestem podekscytowana
Stary 2015-10-09, 18:41   #274
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
W ogóle dziewczyny, ten nasz wątek jest naprawdę wyjątkowy, do tej pory żadnej rozpakowanej z reguły zdarza się jakiś wcześniaczek, albo poród z miesiąc przed TP a tu już 9 października i nic! Chociaż z innego wątku koleżanka z terminem na 10.11 właśnie dziś urodziła zdrowego cudownego chłopca, jestem podekscytowana
Oby tak zostalo. Zeby wszystkie dzieciaczki wystarczajaco sie przygotowaly do wyjscia!

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 18:42   #275
wizaz_p_l
Raczkowanie

Foto - czop!

Tekst dnia!

Stary 2015-10-09, 18:45   #276
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość

Ostatecznie jak tz wrócił to mu się rozpłakałam o WSZYSTKO. O to że mnie wszystko boli, że źle się czuje fizycznie, że się czuje wielka gruba nieatrakcyjna, osamotniona, znudzona, że żałuję że poszłam na chorobowe, że się boje porodu i tego co będzie po porodzie, że nie lubię jeść sama obiadu itd.
I mi trochę ulżyło.
i co na to tż? zamierza iść na tę imprezę? Rozumiem Cię z tym osamotnieniem, i też niedawno żałowałam, że poszłam na zwolnienie, że życie mnie mija ehh
Cytat:
faktycznie tak tu mamy i bardzo dobrze chociaż już się nie mogę doczekać, aż się zacznie rozpakowywanie

a w ogóle to bardzo jestem sprytna, bo zjadłam połowę pysznego, ale nieziemsko ostrego tajskiego curry i zaczęłam szukać po necie jakichś info o jedzeniu ananasa na przyspieszenie porodu (bo mi się takie coś o uszy obiło), a tam info, że ostre jedzenie też przyspiesza poród
Stary 2015-10-09, 18:46   #277
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:

I mi trochę ulżyło.
Nie przejmuj się, nie jesteś sama! Mnie też wszystko boli, nic mi się nie chce, jestem wielka, na wagę to już się boję wchodzić... a jeszcze dziś zobaczyłam swoje odbicie w szklanych drzwiach jak wchodziłam na pocztę... masakra! A do tego wszystkiego jest już zimno, a ja w żadnej kurtce się nie dopinam...
Aaa... a porodu to się tak boję... nie będę używać brzydkich słów

Edytowane przez wizaz_p_l
Czas edycji: 2015-10-09 o 18:47
wizaz_p_l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 18:47   #278
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz, ja Jeszcze nie spakowana i w ogóle nie gotowa no i tesciowki jeszcze nie ma zeby została ze starszakiem powiedzialam jej wstepnie żeby ok 25 dopiero przyjechala co by za długo się nie zasiedziala u nas bo ocipieje

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Ile spakowałyście zmian ubranek do szpitala?
Stary 2015-10-09, 18:55   #279
agne19s
Zadomowienie

O matko cały dzień mnie nie ma a tu czopy odchodzą Poziomkowej chyba właśnie poczułam presję żeby chociaż jakaś torbę do szpitala na strychu poszukać

Ja mam dzisiaj cały czas flegme w gardle już normalnie wolałabym się zrzygac i ja wypluc niż się męcZyć cały czas :/ siedzę właśnie z oliwa z oliwek na głowie i udaje ze wierzę w to że po umyciu włosy będą cudowne miękkie świecące i o 30cm dłuższe
Stary 2015-10-09, 19:00   #280
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
TWARDNIENIE BRZUCHA

Dziewczyny często o tym piszecie. Powiedzcie mi proszę czy czujecie moment jak was łapie to twardnienie? umiecie wychwycić początek i koniec?
Czy po prostu w pewnym momencie dotykając brzucha odczuwacie że jest twardy?
U mnie to twardnienie najbardziej czuć, jak leżę. Przy tej całej akcji ze skurczami, brzuch był twardy, kiedy przychodził skurcz.
No i przy chodzeniu/ staniu czasem miałam odczucie, że w środku jest taka taśma elastyczna, która się napina bardziej niż normalnie.

cynamon Ale Ty chyba już nie karmisz, tak? Tym bardziej pomysł szokuje.

Paula_d Trzymaj się, mam nadzieję, ze szybko wyjdziesz

maartucha Rzeczywiście ciężki dzień

beautifuldream

laszczmagdalena U mnie zależy kto bada - moja gin robi to szybko i prawie bezboleśnie; na izbie przyjęć rezydent mnie zmasakrował. Choć czuję się taka obolała.

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Hej, niestety nie dam rady nadrobić.
Jak do wtorku mala nie urośnie to prawdopodobnie cesarka mnie czeka. Tak więc dziewczyny, my sobie możemy planować, nastawiać się a jak widać życie weryfikuje. Takze mogę mieć już malutką w połowie października. Oby tylko zdrowa była.
Pozdrawiam Was
Trzymam kciuki, żeby była zdrowa

poziomkowa Nie za dobrze to brzmi Zdrówka dla Leosia.

Cytat:
I mi trochę ulżyło.
Ja też dziś byłam bliska popłakania się, źle znoszę ciążę z moim pakietem dolegliwości. Ale co chwilę zapowiadam chłopu, że następne dziecko to on nosi i urodzi.

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
a w ogóle to bardzo jestem sprytna, bo zjadłam połowę pysznego, ale nieziemsko ostrego tajskiego curry i zaczęłam szukać po necie jakichś info o jedzeniu ananasa na przyspieszenie porodu (bo mi się takie coś o uszy obiło), a tam info, że ostre jedzenie też przyspiesza poród
Jadłam sporo piekielnie ostrych rzeczy w I połówce ciąży i nic nie było. Teraz trochę mniej mi takie smaki pasują, kuchnia włoska lepiej mi służy.

No ładnie wprowadzacie napięcie z tymi czopami

Czy któraś z dziewczyn biorących dopochwową luteinę miała biegunkę? Biorę od 2 dni i mam takie objawy. Nie jest to skutek uboczny wymieniony w ulotce, a boję się, że to organizm oczyszcza się przed porodem. Tym bardziej, że od kilku tygodni mocno przyhamowałam z przybieraniem na wadze - to też niestety zwiastun porodu.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 19:07   #281
fasterka90
Zadomowienie

No właśnie ja się już trochę bać zaczynam że na tym naszym wątku to idzie aż zbyt dobrze :p

iclosemyeyes no sama mu powiedziałam żeby poszedł. Przewalone z nim mam,nawet jak mam taki emocjonalny wybuch to on i tak logicznie i racjonalnie zargumentuje że dyskusja nie ma sensu i sobie człowiek zdaje sprawę że głupoty gada.

cynamon ja spakowałam 3 zestawy, tak jak na stronie szpitala z resztą napisali. Jak będzie zamało to tz dowiezie
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 19:09   #282
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cynamon wlasnie nie moge sobie przypomniec ale jak dobrze pamietam to umnie z 5 trzeba miec. Bylam w szpitalu 3 dni i tz musial dowozic, bo okazalo sie ze Ninka strasznie ulewa... Licze ze przy 2 mnie to nie spotka 😯

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 19:18   #283
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Czy któraś z dziewczyn biorących dopochwową luteinę miała biegunkę? Biorę od 2 dni i mam takie objawy. Nie jest to skutek uboczny wymieniony w ulotce, a boję się, że to organizm oczyszcza się przed porodem. Tym bardziej, że od kilku tygodni mocno przyhamowałam z przybieraniem na wadze - to też niestety zwiastun porodu.
Ja stosuje luteine dopochwowo od 10 tc i nie miałam biegunki. A może coś zjadlas i Ci zaszkodziło?

Ja jestem jeszcze na warsztatach Pierwszy temat był bardzo ciekawy bo dotyczył montażu fotelika w aucie, w ogóle bezpieczeństwa w podróży. A potem dotyczące karmienia, więc to co już na wielu warsztatach było. Będzie jeszcze o pierwszej pomocy niemowląt i kobiet w ciąży.
W przerwie można było podejść do stoiska szkoły rodzenia i posłuchać serduszka na detektorze, więc skorzystałam W ogóle teraz jak dużo siedziałam to brzuch i w ogóle nie twardniał, mała szalała i się wypinała Więc muszę w domu więcej odpoczywać i zwolnić tempo...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 19:39   #284
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
A może coś zjadlas i Ci zaszkodziło?
Jem domowe jedzenie, sama gotuję - raczej nic z tych produktów.
Przy wirusie miałabym inne objawy - ale gorączki nie mam, nie wymiotuję.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 19:46   #285
cynamon_
Zakorzenienie

Cornflower, nieee nie karmie, takiego dużego chlopa to by było aż niesmaczne nie mam pojęcia skąd mu się to ubzduralo, no ale nic jak będzie chciał spróbować mleka to mu dam w kubku trochę z nadzieją ze mu nie posmakuje

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Dzięki za odpowiedzi, wezmę z 4, jak coś to Tz zawsze może przywiezc, choć mam nadzieje ze długo nie zabaluje w tym szpitalu
Stary 2015-10-09, 19:48   #286
tylkokasia
Moderator

olilina - zdrówka i sił i cierpliwości dla Ciebie i Malutkiej

Co prawda nie mam czopa w zanadrzu ale mam od 3 dni mleko/siarę (poprzednio miałam dopiero po porodzie)

Zrobiłam sobie drzemkę dziś popołudniu prawie 2h - bezsenność nocna teraz gwarantowana na 100%

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 19:55   #287
Kasiula8708
Rozeznanie

hejka ja tak na szybko was nadrobiłam dopiero,od rana zabiegana jestem bo siostra męża robi jutro imprezke z okazji 18 urodzin w domu i trochę teściowej pomagałam,najpierw pojechaliśmy na zakupy a potem głównie siedziałam i kroiłam warzywka na sałatkę warzywną

czopo czups the best u mnie to chyba był fałszywy alarm,zresztą nie wiem już ale wczoraj chyba się tym zestresowałam bo mnie delikatnie jak na okres brzuch rozbolał,ale po chwili przeszło

wreszcie dokończymy zakup dla małej bo wypłatka przyszła,zamówiłam już rożek,jeszcze sie zastanawiam nad kocykiem minky,tyle ich jest że trudno się zdecydować

aaa i wreszcie mamy furkę mieliśmy czekać ok 3 tygodni a tu parę dni i jest,ogólnie jestem zadowolona tylko taki jakiś duży mi się wydaje i oczywiście teściowa niezadowolona bo pierwsze co to sprawdzała czy się buja i niestety nie spełnił jej "oczekiwań" na nic tłumaczenia ze to nie te wózki na pasach co kiedyś,że dziecko można było bujać na lewo i prawo
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 20:06   #288
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
hejka ja tak na szybko was nadrobiłam dopiero,od rana zabiegana jestem bo siostra męża robi jutro imprezke z okazji 18 urodzin w domu i trochę teściowej pomagałam,najpierw pojechaliśmy na zakupy a potem głównie siedziałam i kroiłam warzywka na sałatkę warzywną

czopo czups the best u mnie to chyba był fałszywy alarm,zresztą nie wiem już ale wczoraj chyba się tym zestresowałam bo mnie delikatnie jak na okres brzuch rozbolał,ale po chwili przeszło

wreszcie dokończymy zakup dla małej bo wypłatka przyszła,zamówiłam już rożek,jeszcze sie zastanawiam nad kocykiem minky,tyle ich jest że trudno się zdecydować

aaa i wreszcie mamy furkę mieliśmy czekać ok 3 tygodni a tu parę dni i jest,ogólnie jestem zadowolona tylko taki jakiś duży mi się wydaje i oczywiście teściowa niezadowolona bo pierwsze co to sprawdzała czy się buja i niestety nie spełnił jej "oczekiwań" na nic tłumaczenia ze to nie te wózki na pasach co kiedyś,że dziecko można było bujać na lewo i prawo
Hahaha tak te słynne pasy... i bujanie dziecka jak płacze moja mama na szczęście sama powiedziała żebyśmy nigdy nie kupowali wózka Z tymi pasami (teraz to chyba tylko te stylizowane na retro mają ) bo ona mojego brata tak nauczyła do bujania ze nie dość że te pasy się jej przetarly to jeszcze oduczyc już nie umiała A w akcie desperacji jak brat ryczal to kusilo bujać całymi dniami
Stary 2015-10-09, 20:13   #289
india_love
Raczkowanie

Cytat:

I mi trochę ulżyło.
Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, nie jesteś sama! Mnie też wszystko boli, nic mi się nie chce, jestem wielka, na wagę to już się boję wchodzić... a jeszcze dziś zobaczyłam swoje odbicie w szklanych drzwiach jak wchodziłam na pocztę... masakra! A do tego wszystkiego jest już zimno, a ja w żadnej kurtce się nie dopinam...
Aaa... a porodu to się tak boję... nie będę używać brzydkich słów
Fasterka, wizaz mam tak samo. Dziś się popłakałam bo już mi nerwy siadają. Mój mężulek się do tego też przyczynił i się tak zdenerwował am, że aż talerz mi się stłukł. I tylkopłakač mj się chce, ba!wyć nawet że względu na mój stan ducha i ciała. Czuję, że jestem już na skraju wytrzymałości. Zanim urodzę to odwiozą mnie w kaftanie...
Stary 2015-10-09, 20:28   #290
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Hahaha tak te słynne pasy... i bujanie dziecka jak płacze moja mama na szczęście sama powiedziała żebyśmy nigdy nie kupowali wózka Z tymi pasami (teraz to chyba tylko te stylizowane na retro mają ) bo ona mojego brata tak nauczyła do bujania ze nie dość że te pasy się jej przetarly to jeszcze oduczyc już nie umiała A w akcie desperacji jak brat ryczal to kusilo bujać całymi dniami

pierwszy jej tekst to żeby jak będziemy kupować sprawdzić czy sie buja,bo ktoś kiedys kupil i sie nie bujał i na inny musieli wymieniać masakra ale ja już jej nie będe tłumaczyć że to inne czasy

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Fasterka, wizaz mam tak samo. Dziś się popłakałam bo już mi nerwy siadają. Mój mężulek się do tego też przyczynił i się tak zdenerwował am, że aż talerz mi się stłukł. I tylkopłakač mj się chce, ba!wyć nawet że względu na mój stan ducha i ciała. Czuję, że jestem już na skraju wytrzymałości. Zanim urodzę to odwiozą mnie w kaftanie...

Tez mam czasem takie dni,to hormony tak buzują czym ci mężuś zawinił??chyba nie w niego talerzami rzucałaś??
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 20:40   #291
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Widzę, że nie jestem sama w tych zmianach emocjonalnych. Sama się nie poznaję. Do tego im bliżej rozwiązania, tym bardziej moja dieta staje się niezdrowa. Pożeram chipsy i piję colę. Aktualnie wypiłam 1/3 z 2 butelki tego paskudztwa i czuję, że na tym nie koniec Mam nadzieję, że teraz już nie zaszkodzę małemu. Kończę 34 tydzień. Właśnie... Dzisiaj w rozmowie z koleżanką wyszedł temat becikowego. Planuję rodzić w innym mieście, niż to, w którym mieszkam. Zakochałam się w tamtejszej wannie. Są jakieś problemy ze sprawami formalnymi i becikowym właśnie, jeśli rodzice mieszkają w innym mieście, niż miejsce urodzenia dziecka?

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
pierwszy jej tekst to żeby jak będziemy kupować sprawdzić czy sie buja,bo ktoś kiedys kupil i sie nie bujał i na inny musieli wymieniać masakra ale ja już jej nie będe tłumaczyć że to inne czasy
U mnie laski w pracy polecały wózki na pasach. Szczerze mówiąc, wciąż się zastanawiam, czy kupić tanią zwykłą gondolę i lepszą spacerówkę, czy jednak wózek 3 w 1... Dziewczyny mówiły, że w klasycznym jedynym, co może się popsuć, to paski, ale wtedy idzie się do jakiegoś szewca, czy rymarza lub w ogóle do jakiegoś sklepu z rzeczami ze skóry i kupuje się odpowiednią długość paska. A taki z amortyzacją na sprężynach wymaga już bardziej skomplikowanej naprawy. Trzeba odesłać do producenta, by nie stracić gwarancji, a po gwarancji taka impreza sporo kosztuje. Sama nie wiem. Dziecku na pewno jest dużo wygodniej, ale osobie prowadzącej jest trudniej. Jakbym miała pewność, że zima będzie ze sporą ilością śniegu, wzięłabym ten klasyczny. W końcu na śniegu i tak trzeba zablokować przednie skrętne koła...

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-10-09 o 20:41
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 20:42   #292
tylkokasia
Moderator

Limonka - ja mam tak z napojami gazowanymi. Dziś zmusiłam męża aby mi club kupił. No nie wiem co mną opętało w tej ciąży bo generalnie nie pijam takich rzeczy a jak już to trochę. A teraz przez 2h już 1/3 wielkiej butelki poszła. Nienormalna jestem z tym.
Ps. nie wiem czy w PL jest Club - to jak fanta

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 20:52   #293
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Oby tak zostalo. Zeby wszystkie dzieciaczki wystarczajaco sie przygotowaly do wyjscia!
Dokładnie! Przed 36 tc żadne maluchy nie wychodzą

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
faktycznie tak tu mamy i bardzo dobrze chociaż już się nie mogę doczekać, aż się zacznie rozpakowywanie

Ja też, ja też!!!
Też słyszałam, że pikantne żarełko może pobudzić organizm... Ale spokojnie, to tylko pół porcji, a kiedy jak nie teraz

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Nie strasz, ja Jeszcze nie spakowana i w ogóle nie gotowa no i tesciowki jeszcze nie ma zeby została ze starszakiem powiedzialam jej wstepnie żeby ok 25 dopiero przyjechala co by za długo się nie zasiedziala u nas bo ocipieje

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Ile spakowałyście zmian ubranek do szpitala?
Ja się chyba już Ciebie pytałam: synka w którym tc urodziłaś? Co do teściowej rozumiem w pełni i oby nie musiała robić nalotu wcześniej !
Ja spakowałam na 6, ale brałam pod uwagę, że będzie cc i mogą mnie dłużej zatrzymać, dlatego tyle.

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj cały czas flegme w gardle już normalnie wolałabym się zrzygac i ja wypluc niż się męcZyć cały czas :/ siedzę właśnie z oliwa z oliwek na głowie i udaje ze wierzę w to że po umyciu włosy będą cudowne miękkie świecące i o 30cm dłuższe
Też wierzę w zbawienną moc odżywek/masek/olejków a szczególnie w ten szybki porost o my naiwne

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Ja też drugi dzień dziś i żadnych efektów ubocznych ale o tym oczyszczaniu organizmu słyszałam. Z kolei przeraziłaś mnie tą hamującą wagą, bo ja od 2 tygodni stoję w miejscu

Cytat:
No właśnie ja się już trochę bać zaczynam że na tym naszym wątku to idzie aż zbyt dobrze :p
A jak się sypniemy... to po parę naraz

Cytat:
Aaaa ona to tam najwięcej tym wózkiem będzie jeździć, niech sobie pogada

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Widzę, że nie jestem sama w tych zmianach emocjonalnych. Sama się nie poznaję. Do tego im bliżej rozwiązania, tym bardziej moja dieta staje się niezdrowa. Pożeram chipsy i piję colę. Aktualnie wypiłam 1/3 z 2 butelki tego paskudztwa i czuję, że na tym nie koniec Mam nadzieję, że teraz już nie zaszkodzę małemu. Kończę 34 tydzień. Właśnie... Dzisiaj w rozmowie z koleżanką wyszedł temat becikowego. Planuję rodzić w innym mieście, niż to, w którym mieszkam. Zakochałam się w tamtejszej wannie. Są jakieś problemy ze sprawami formalnymi i becikowym właśnie, jeśli rodzice mieszkają w innym mieście, niż miejsce urodzenia dziecka?
Nie ma żadnych problemów, podanie o becikowe składasz w mieście zameldowania, jedynie zgłoszenie do usc w mieście w którym rodziłaś, ale oni potem przesyłają i tak dokumenty do usc z Twojego miasta i u siebie już odbierasz akty urodzenia i pesel przynajmniej tak było w 2014
Stary 2015-10-09, 20:57   #294
wonderka
Zadomowienie

Olilina myślałam o tobie, dobrze, że się Odzywasz Zdrówka dla ciebie i bobaska.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Wahania nastrojów, ja mam ich dosyć akurat. Mi kilka sekund potrzeba i z dzikiej radości wpadam w rozpacz. W pracy to jak z jajkiem się ze mną obchodzą... Aż mi wstyd jest.

Tego czopa to ja też chcę zobaczyć, nie widziałam nigdy ;-)

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

I jutro wesele, ja padam na pysk, jeszcze szukałam na wieczór rajstop ciążowych....fuj, już mi ciepło jak pomyślę, że jutro musze je ubrać.

Mam zrobione hybrydy na pazurach i jestem zachwycona!
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 20:59   #295
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

U mnie laski w pracy polecały wózki na pasach. Szczerze mówiąc, wciąż się zastanawiam, czy kupić tanią zwykłą gondolę i lepszą spacerówkę, czy jednak wózek 3 w 1... Dziewczyny mówiły, że w klasycznym jedynym, co może się popsuć, to paski, ale wtedy idzie się do jakiegoś szewca, czy rymarza lub w ogóle do jakiegoś sklepu z rzeczami ze skóry i kupuje się odpowiednią długość paska. A taki z amortyzacją na sprężynach wymaga już bardziej skomplikowanej naprawy. Trzeba odesłać do producenta, by nie stracić gwarancji, a po gwarancji taka impreza sporo kosztuje. Sama nie wiem. Dziecku na pewno jest dużo wygodniej, ale osobie prowadzącej jest trudniej. Jakbym miała pewność, że zima będzie ze sporą ilością śniegu, wzięłabym ten klasyczny. W końcu na śniegu i tak trzeba zablokować przednie skrętne koła...

Ja też chce rodzić w szpitalu innym niż powinnam, a do tego w innym województwie bo akurat mieszkam na granicy i nie ma żadnych problemów to tak jakbym była przejazdem w innym mieście i mnie bóle zlapaly to przecież nie pojadę specjalnie do tego do którego "przynaleze" jedynie u mnie muszę zgłosić lekarza rodzinnego bo jak nie to oni automatem najbliższego chyba dadza. Chociaż nie wiem czy to nie plotki w mojej rodzinie bo wydaje mi się to dziwne.

A co do pasów to taki wózek tylko na spacery pewnie i lepiej wychodzi ale tak jak moja mama miała, brat nauczył się do tego bujania ze później wózek stał w domu i był bujany nawet jak moja mama zmywala to noga wózek pchala. Ja to się smialam ze jak sobie poscielila.... A ona ostrzega mnie ze.mam nigdy nie mówić nigdy bo jak dziecko płacze to wszystko zrobię żeby mu ulżyć. I tak jak teraz jestem na nie na smoczek i mleko modyfikowane to mogę je jeszcze przepraszać mamuska mnie jednym słowem nie pociesza
Stary 2015-10-09, 21:07   #296
olilina
Zakorzenienie

Ja mam teraz skończony 36tc a w niedzielę skończę 37 tc.
Ale malutka jest maleńka i we wtorek ważyła około 2100.

Dziękuję wszystkim za wsparcie

Co do twardnień brzucha to mnie dziś tak twardniał i akurat byłam pod ktg podpięta i skurcze na poziomie 40-50 się pisały, a jak nie miałam twardnień to około 20. Więc te twardnienia to chyba faktycznie skurcze, jak macie je często to może lepiej to sprawdzić.
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 21:09   #297
cynamon_
Zakorzenienie

Amelia, synka urodzilam 10 dni po tp, dlatego teraz nie wydaje mi się zebym urodziła jakoś szczególnie przed czasem
Stary 2015-10-09, 21:14   #298
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:

Co do twardnień brzucha to mnie dziś tak twardniał i akurat byłam pod ktg podpięta i skurcze na poziomie 40-50 się pisały, a jak nie miałam twardnień to około 20. Więc te twardnienia to chyba faktycznie skurcze, jak macie je często to może lepiej to sprawdzić.
Jeju, faktycznie drobineczka.. Ja wczoraj skończyłam 33 tc i moja ważyła 2166g... To niech córcia rośnie w siłę, już nie takie okruszki dają sobie radę
No właśnie, strasznie mylne są te twardnienia... Też myślałam, że tylko napina mi się brzuch a okazało się, że to już skurcze, masakra. Łatwo się zmylić, warto kontrolować, podpisuję się po tym!

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Amelia, synka urodzilam 10 dni po tp, dlatego teraz nie wydaje mi się zebym urodziła jakoś szczególnie przed czasem
Aaa to ryzyko malutkie, racja Nie ma co ściągać teściowej, nie nie
Stary 2015-10-09, 21:17   #299
agne19s
Zadomowienie

Cytat:

Ale malutka szok, a lekarze mówią jakie mogą być powody tego ? Czy tak się poprostu czasem zdarza bez przyczyn
Stary 2015-10-09, 21:19   #300
cynamon_
Zakorzenienie

Amelia, chyba bym zwariowala jakby miała z miesiąc siedzieć dlatego jak tylko przyjedzie to biorę się za wykurzanie małej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości