|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#272 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb
Cytat:
![]() Ostatecznie jak tz wrócił to mu się rozpłakałam o WSZYSTKO. O to że mnie wszystko boli, że źle się czuje fizycznie, że się czuje wielka gruba nieatrakcyjna, osamotniona, znudzona, że żałuję że poszłam na chorobowe, że się boje porodu i tego co będzie po porodzie, że nie lubię jeść sama obiadu itd. I mi trochę ulżyło.
|
|
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle dziewczyny, ten nasz wątek jest naprawdę wyjątkowy, do tej pory żadnej rozpakowanej
z reguły zdarza się jakiś wcześniaczek, albo poród z miesiąc przed TP a tu już 9 października i nic! Chociaż z innego wątku koleżanka z terminem na 10.11 właśnie dziś urodziła zdrowego cudownego chłopca, jestem podekscytowana |
|
|
|
#274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
Foto - czop!
Tekst dnia!
|
#276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż już się nie mogę doczekać, aż się zacznie rozpakowywanie a w ogóle to bardzo jestem sprytna, bo zjadłam połowę pysznego, ale nieziemsko ostrego tajskiego curry i zaczęłam szukać po necie jakichś info o jedzeniu ananasa na przyspieszenie porodu (bo mi się takie coś o uszy obiło), a tam info, że ostre jedzenie też przyspiesza poród
|
|
|
#277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aaa... a porodu to się tak boję... nie będę używać brzydkich słów
Edytowane przez wizaz_p_l Czas edycji: 2015-10-09 o 18:47 |
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedzialam jej wstepnie żeby ok 25 dopiero przyjechala co by za długo się nie zasiedziala u nas bo ocipieje---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Ile spakowałyście zmian ubranek do szpitala?
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
O matko cały dzień mnie nie ma a tu czopy odchodzą Poziomkowej
chyba właśnie poczułam presję żeby chociaż jakaś torbę do szpitala na strychu poszukać Ja mam dzisiaj cały czas flegme w gardle już normalnie wolałabym się zrzygac i ja wypluc niż się męcZyć cały czas :/ siedzę właśnie z oliwa z oliwek na głowie i udaje ze wierzę w to że po umyciu włosy będą cudowne miękkie świecące i o 30cm dłuższe
|
|
#280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i przy chodzeniu/ staniu czasem miałam odczucie, że w środku jest taka taśma elastyczna, która się napina bardziej niż normalnie. cynamon Ale Ty chyba już nie karmisz, tak? Tym bardziej pomysł szokuje. Paula_d Trzymaj się, mam nadzieję, ze szybko wyjdziesz maartucha Rzeczywiście ciężki dzień ![]() beautifuldream laszczmagdalena U mnie zależy kto bada - moja gin robi to szybko i prawie bezboleśnie; na izbie przyjęć rezydent mnie zmasakrował. Choć czuję się taka obolała. Cytat:
![]() poziomkowa Nie za dobrze to brzmi Zdrówka dla Leosia.Cytat:
Cytat:
No ładnie wprowadzacie napięcie z tymi czopami ![]() Czy któraś z dziewczyn biorących dopochwową luteinę miała biegunkę? Biorę od 2 dni i mam takie objawy. Nie jest to skutek uboczny wymieniony w ulotce, a boję się, że to organizm oczyszcza się przed porodem. Tym bardziej, że od kilku tygodni mocno przyhamowałam z przybieraniem na wadze - to też niestety zwiastun porodu.
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie ja się już trochę bać zaczynam że na tym naszym wątku to idzie aż zbyt dobrze :p
iclosemyeyes no sama mu powiedziałam żeby poszedł. Przewalone z nim mam,nawet jak mam taki emocjonalny wybuch to on i tak logicznie i racjonalnie zargumentuje że dyskusja nie ma sensu i sobie człowiek zdaje sprawę że głupoty gada. cynamon ja spakowałam 3 zestawy, tak jak na stronie szpitala z resztą napisali. Jak będzie zamało to tz dowiezie
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamon wlasnie nie moge sobie przypomniec ale jak dobrze pamietam to umnie z 5 trzeba miec. Bylam w szpitalu 3 dni i tz musial dowozic, bo okazalo sie ze Ninka strasznie ulewa... Licze ze przy 2 mnie to nie spotka 😯
Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem jeszcze na warsztatach Pierwszy temat był bardzo ciekawy bo dotyczył montażu fotelika w aucie, w ogóle bezpieczeństwa w podróży. A potem dotyczące karmienia, więc to co już na wielu warsztatach było. Będzie jeszcze o pierwszej pomocy niemowląt i kobiet w ciąży.W przerwie można było podejść do stoiska szkoły rodzenia i posłuchać serduszka na detektorze, więc skorzystałam W ogóle teraz jak dużo siedziałam to brzuch i w ogóle nie twardniał, mała szalała i się wypinała Więc muszę w domu więcej odpoczywać i zwolnić tempo...
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Jem domowe jedzenie, sama gotuję - raczej nic z tych produktów.
Przy wirusie miałabym inne objawy - ale gorączki nie mam, nie wymiotuję.
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Cornflower, nieee nie karmie, takiego dużego chlopa to by było aż niesmaczne
nie mam pojęcia skąd mu się to ubzduralo, no ale nic jak będzie chciał spróbować mleka to mu dam w kubku trochę z nadzieją ze mu nie posmakuje![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Dzięki za odpowiedzi, wezmę z 4, jak coś to Tz zawsze może przywiezc, choć mam nadzieje ze długo nie zabaluje w tym szpitalu
|
#286 |
|
Moderator
|
olilina - zdrówka i sił i cierpliwości dla Ciebie i Malutkiej
Co prawda nie mam czopa w zanadrzu ale mam od 3 dni mleko/siarę (poprzednio miałam dopiero po porodzie) Zrobiłam sobie drzemkę dziś popołudniu prawie 2h - bezsenność nocna teraz gwarantowana na 100%
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
hejka
czopo czups the best u mnie to chyba był fałszywy alarm,zresztą nie wiem już ale wczoraj chyba się tym zestresowałam bo mnie delikatnie jak na okres brzuch rozbolał,ale po chwili przeszłowreszcie dokończymy zakup dla małej bo wypłatka przyszła,zamówiłam już rożek,jeszcze sie zastanawiam nad kocykiem minky,tyle ich jest że trudno się zdecydować ![]() aaa i wreszcie mamy furkę mieliśmy czekać ok 3 tygodni a tu parę dni i jest,ogólnie jestem zadowolona tylko taki jakiś duży mi się wydaje
|
|
#288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i bujanie dziecka jak płacze moja mama na szczęście sama powiedziała żebyśmy nigdy nie kupowali wózka Z tymi pasami (teraz to chyba tylko te stylizowane na retro mają ) bo ona mojego brata tak nauczyła do bujania ze nie dość że te pasy się jej przetarly to jeszcze oduczyc już nie umiała A w akcie desperacji jak brat ryczal to kusilo bujać całymi dniami
|
|
|
#289 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#290 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pierwszy jej tekst to żeby jak będziemy kupować sprawdzić czy sie buja,bo ktoś kiedys kupil i sie nie bujał i na inny musieli wymieniać Cytat:
Tez mam czasem takie dni,to hormony tak buzują czym ci mężuś zawinił??chyba nie w niego talerzami rzucałaś??
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie jestem sama w tych zmianach emocjonalnych. Sama się nie poznaję. Do tego im bliżej rozwiązania, tym bardziej moja dieta staje się niezdrowa. Pożeram chipsy i piję colę. Aktualnie wypiłam 1/3 z 2 butelki tego paskudztwa i czuję, że na tym nie koniec
Mam nadzieję, że teraz już nie zaszkodzę małemu. Kończę 34 tydzień. Właśnie... Dzisiaj w rozmowie z koleżanką wyszedł temat becikowego. Planuję rodzić w innym mieście, niż to, w którym mieszkam. Zakochałam się w tamtejszej wannie. Są jakieś problemy ze sprawami formalnymi i becikowym właśnie, jeśli rodzice mieszkają w innym mieście, niż miejsce urodzenia dziecka?Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-10-09 o 20:41 |
|
|
|
|
#292 |
|
Moderator
|
Limonka - ja mam tak z napojami gazowanymi. Dziś zmusiłam męża aby mi club kupił. No nie wiem co mną opętało w tej ciąży bo generalnie nie pijam takich rzeczy a jak już to trochę. A teraz przez 2h już 1/3 wielkiej butelki poszła. Nienormalna jestem z tym.
Ps. nie wiem czy w PL jest Club - to jak fanta
|
|
#293 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też słyszałam, że pikantne żarełko może pobudzić organizm... Ale spokojnie, to tylko pół porcji, a kiedy jak nie teraz ![]() Cytat:
Co do teściowej rozumiem w pełni i oby nie musiała robić nalotu wcześniej !Ja spakowałam na 6, ale brałam pod uwagę, że będzie cc i mogą mnie dłużej zatrzymać, dlatego tyle. Cytat:
o my naiwne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
przynajmniej tak było w 2014
|
||||||||
|
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
Olilina myślałam o tobie, dobrze, że się Odzywasz
Zdrówka dla ciebie i bobaska.---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Wahania nastrojów, ja mam ich dosyć akurat. Mi kilka sekund potrzeba i z dzikiej radości wpadam w rozpacz. W pracy to jak z jajkiem się ze mną obchodzą... Aż mi wstyd jest. Tego czopa to ja też chcę zobaczyć, nie widziałam nigdy ;-) ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- I jutro wesele, ja padam na pysk, jeszcze szukałam na wieczór rajstop ciążowych....fuj, już mi ciepło jak pomyślę, że jutro musze je ubrać. Mam zrobione hybrydy na pazurach i jestem zachwycona! |
|
|
|
#295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to tak jakbym była przejazdem w innym mieście i mnie bóle zlapaly to przecież nie pojadę specjalnie do tego do którego "przynaleze" jedynie u mnie muszę zgłosić lekarza rodzinnego bo jak nie to oni automatem najbliższego chyba dadza. Chociaż nie wiem czy to nie plotki w mojej rodzinie bo wydaje mi się to dziwne. A co do pasów to taki wózek tylko na spacery pewnie i lepiej wychodzi ale tak jak moja mama miała, brat nauczył się do tego bujania ze później wózek stał w domu i był bujany nawet jak moja mama zmywala to noga wózek pchala. Ja to się smialam ze jak sobie poscielila.... A ona ostrzega mnie ze.mam nigdy nie mówić nigdy bo jak dziecko płacze to wszystko zrobię żeby mu ulżyć. I tak jak teraz jestem na nie na smoczek i mleko modyfikowane to mogę je jeszcze przepraszać mamuska mnie jednym słowem nie pociesza
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam teraz skończony 36tc a w niedzielę skończę 37 tc.
Ale malutka jest maleńka i we wtorek ważyła około 2100. Dziękuję wszystkim za wsparcie ![]() Co do twardnień brzucha to mnie dziś tak twardniał i akurat byłam pod ktg podpięta i skurcze na poziomie 40-50 się pisały, a jak nie miałam twardnień to około 20. Więc te twardnienia to chyba faktycznie skurcze, jak macie je często to może lepiej to sprawdzić. |
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia, synka urodzilam 10 dni po tp, dlatego teraz nie wydaje mi się zebym urodziła jakoś szczególnie przed czasem
|
#298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie, strasznie mylne są te twardnienia... Też myślałam, że tylko napina mi się brzuch a okazało się, że to już skurcze, masakra. Łatwo się zmylić, warto kontrolować, podpisuję się po tym! Cytat:
Nie ma co ściągać teściowej, nie nie ![]()
|
||
|
|
|
#299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia, chyba bym zwariowala jakby miała z miesiąc siedzieć
dlatego jak tylko przyjedzie to biorę się za wykurzanie małej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

wszystkie w szoku przez prośbę karoserii o foto-czopa?

chociaż już się nie mogę doczekać, aż się zacznie rozpakowywanie

powiedzialam jej wstepnie żeby ok 25 dopiero przyjechala
Zdrówka dla Leosia.

nie mam pojęcia skąd mu się to ubzduralo, no ale nic jak będzie chciał spróbować mleka to mu dam w kubku trochę z nadzieją ze mu nie posmakuje
czym ci mężuś zawinił??chyba nie w niego talerzami rzucałaś??