|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Sylwoha
)
|
#4112 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Kocia maaama
dziekiAle z takkim stadem to z weterynarxem jestem na ty :p |
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha - kochane te kotki
Znajoma udostępnila link na FB - nie modelkowe mamy w ciąży i w połogu. Lubię za realizm.. bo sama nie jestem modelkowa http://www.thesun.co.uk/sol/homepage..._-Imageandlink[COLOR="Silver"]
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę spać to was poczytuję. Cały dzień sprzątania i szykowania jedzenia na kolację, potem sprzątanie po gościach. Ake jedzenia mam na jutrzejsze śniadanie obiad i kolację, chata ogarnięta więc nic nie muszę robić.
Odezwała się dziś do mnie znajoma tż. Widziałyśmy się kilka razy. Też jest w ciąży i ma termin dzień wcześniej ode mnie więc się śmiałyśmy że my będziemy razem rodzić a nasi faceci razem opijać ![]() Sylwuska gratuluję zakupu bryki . Ja do wózka będę dawać flanelęOgólnie brawo za wygarnięcie temu typkowi. Ja z tobą mogę przybić pionę, też ciągle myślę o Halwaya zazdraszczam koleżance porodu i gratuluję Kalusia wiesiołek jest na większą ilość śluzu. Ja sobie odpuszczam bo u mnie się nie sprawdził.
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też spac nie moge
mysle nad imieniem i zazdroszczę tym, które juz sa zdecydowane Dzis miałam troche skurczy. Przestraszylam się, ale pospacerowalam troche i przeszło Rudaska - koleżanka spedzila na porodowce pół godziny naprawdę express i też jej zazdroszczę. Jest na wątku mam październikowych - moze juz tam się też chwalila
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się cieszę że my się tak szybko na imię zdecydowaliśmy. Był moment że już mi się znudziło ale cała rodzina się zakochała i nie ma odwrotu
. Ale coraz częściej słyszę to imię więc chyba jest dość popularne. Od 16 bałam się że nie wytrzymam do wieczora po tym staniu przy garach a teraz tż śpi jak dziecko a ja nie wiem co mam robić
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
U nas o tyle trudniej, że chce by imię "grało" w obu językach. Nie bylo za długie i żeby nie bylo bardzo popularne
ale też nie za rzadkie )))
|
#4119 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście i ja juz nie mogę spać. Pobudka na siku i koniec spania. Aj jak mnie to wkurza bo rano jak nie ma opcji spania to bym natychmiast zasnęła
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie spie od 5. Ostatnio ciagle sie tak budze. Myslaam ze zasne jeszcze ale nie ma opcji a za pol h mueze sie ogarniav na uczelnie
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie znam badań, nie wiem, czy są, chyba nie. Poszukam swoją drogą. I nadal jestem ciekawa, czy skłonność do rozstępów koreluje z pękaniem krocza ![]() Ech, jak ja bym nie chciała cc <poranne zrzędzenie> Jak będę miała cc i to z jakiegoś durnego powodu jak leżący nogami w dół pokemon, to mnie szlag trafi ![]() A widzę, że wiesiołek jest popularny jako pomocnik w wywoływaniu porodu... ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
A mnie tez wkurzyła położna, bo w sumie też wiele rzeczy sugerowała, zamiast w miarę możliwości rzetelnie przedstawić jak sprawa wygląda, a niech ludzie robią, jak chcą. Dlatego zepsułam spotkanie wciskając się z pytaniami (czułam, że ludzie mnie linczują wzrokiem )Ooo tego songa nie znam ![]() Mi też dziś smutno, TŻ na noc nie wrócił, bo pracował do późna i nie miał siły popieprzać nocą samochodem 200km... W sumie sama mu kazałam zostać, ale i tak mi smutno samej w domu :/ Edytowane przez mujer Czas edycji: 2015-10-10 o 06:51 |
||
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i herbatniki pewnie będziesz musiała przycinać, żeby były wyłożone od brzegu do brzegu przynajmniej ja zawsze muszę i to jest najbardziej wkurzające ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- A w ogóle to dzień dobry ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Ja od godziny nie śpię, plan mialam inny ale tz musial wstac i jakos sie rozbudzilam. 33 tydzień, kurczę coraz bliżej Dzis mam tyle sprzątania. Niby drobny remont a sie narobiło. W przyszłym tygodniu facet grzejniki montuje, w weekend szafę i ruszam bo czasu coraz mniej. Jeszcze wózek musimy zamówić bo nie wiem jak z dostępnością koloru ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Zapytam gina co sadzi o tym wiesiolku, jezeli rzeczywiście mógłby skrócić pierwsza fazę porodu nawet o pól godz to się zdecyduje
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Dziń dybry
Ja jeszcze w łóżku,jak na moje standardy to długo ale jak TŻ wychodził do pracy to się obudziłam i spać godzinę ponad nie mogłam a potem jednak się udało. Czy wasze dzieciaki też się tak przeciągaja w brzuchu jakby miały boki rozerwać? Śmiesznie to na brzuchu wygląda,bo cały faluje i zaczynają być te ruchy bolesne czasami.
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od jakiegoś czasu wbija mi takie szpilki w prawy bok...
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo ze czasem boli. Mój TŻ mówi ze mi zazdrości ze czuję to od środka Pierwszy raz jak poczuł samo przesuwanie to nie mógł uwierzyć ze to Szymon,myślał ze to ja tak :/ A potem jak zaczął kule robić i się chować to TŻ uwierzył
|
|
|
|
|
#4127 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzieciątko szaleje bardzo dużo ruchów czuje ale to pewnie wynika z tego ze coraz ciasnej ma i każdym ruchem zaczepia moje bebeszki. Mam nadzieje ze się przekręcila głową w.dół bo wczoraj czułam po całym brzuchu ruch i zebra mnie no może nie bolały ale intensywnie czułam ze coś się dzieje. Szkoda ze nie mam własnego usg bo bym sobie podejrzala. A wizytę mam na koniec października
|
|
|
|
#4128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tersz chyba wszystkie będziemy czuć duzo ruchow i intensywnie ![]() Moja to sie wierci nawet jak chodzę czy stoję. Ostatnio jak wchodzilam na drabinke to mi taka szpile w bok wbila ![]() Cytat:
![]() Mówię wczoraj do meza ze zaczelam 8 miesiąc- zero reakcji. Za chwilę informacja dotarla do mozgu....taka mina - juz 8? Hehe ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
RUDASKA dzięki
strasznie się cieszę, ze w końcu się zdecydowaliśmy ![]() MUJER i KALWINKA współczuję Wam samotności, al w też czasem taka miewam, może weekend będzie lepszy? Ja jutro też bede, bo Tz znowu na polowanie jedzie, co prawda się zgodziłam, ale niedziela samotna jest dolujaca ;/ no ale w grudniu cY w styczniu już tak nie będzie chodził, więc nie chciałam mu zabraniac. ANI_ QA te nie lubię tego robić, bo przy lasagne to samo trzeba z makaronem robić ;/ a na dno dawać papier do pieczenia? Czy formę masłem wysmarowac? OGOLNIE moja Lila też tak robi, to jest o tyle dziwne, bo byłyśmy przyzwyczajone do kopow, a te rozciąganie to fajnie jak jakąś częścią ciała po brzuchu od srodka dziecko jeździ teraz już częściej będą właśnie takie ruchy, bo coraz mniej miejsca się robi w brzuchu ![]() Czesc ![]() Co moja Mała w nocy wyprawia, to czasem aż boję się czy tak po porodzie bedzie, może wczoraj też się cieszyła, ze wózek już zalatwiony? ![]() Ja dopiero wstaje, a takie plany mam na dzisiaj, ciekawe czy chociaż połowę będzie chciało mi się zrobić ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu sie wyklada herbatniki ![]() Moja zazwyczaj w nocy spokojna. Tylko 2 razy mnie obudzila, a tak to jak sie kreci w nocy to zazwyczaj ja ją budze wstawaniem. Nad ranem lubi się dopiero kręcić ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze maluchy mają coraz ciaśniej w brzuchu a my w spodniach
koniecznie muszę sobie kupić jakieś bardzo rozciągliwe spodnie bo się powoli w nic nie mieszcze. To i tak dobrze ze dopiero w 7 miesiącu
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Weszłam na wagę i kurde ponad kilogram w tydzień. Ja się pytam gdzie to? No masakra jakaś
Sie zdolowalam przy weekendzie
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z was ma podwyższone ciśnienie? Ja mam ponad 140/90, podobno w ciąży podwyższone może być niebezpieczne ale da się teraz coś z tym zrobić
przed ciążą miałam książkowe
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 33 tc, leci czas jak szalony i tomek tez kule robi i sie przeciaga
|
|
|
|
#4135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moja jak kładę się spac, to szaleje, ze zasnąć mi nie daje, w nocy mnie nie budzi, ale często czuje ją jak np przebudze się, żeby na drugi bok się przekrecic i ona już tam fika, może ją tym budzę, ale buntuje się, ze coś ja ucieka ![]() Cytat:
Ty przed ciążą miałaś ok, więc to trochę inna sytuacja, ale często mas teraz takie podwyzszone? Czy tylko raz się zdarzylo? Jak raz, to może po prostu obserwuj, jeśli kilka razy, ja bym dzwoniła do gina, bo wyższe ciśnienie może zaszkodzić dziecku. A może zdenerwowalas się czyms? Albo robiłaś coś, siadlas i zaczelas mierzyc? Ja mam powiedziane, ze mam usiąść, około 10 min nic nie robić i dopiero mierzyc. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę w ciąży od ostatniej wizyty, bo też mi się zwiększało. Ja mam Dopegyt 3x po 1 tabletce. Kalusia, lepiej to załatwić teraz i brać bezpieczny lek dla ciężarnej niż nabawić się gestozy.
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
A KALUSIA i jeszcze jedno mi się przypomniało, przez to ze ciśnienie mialam wcześniej wysokie, to,już za każdym razem bałam się mierzyć, a mierzenie u lekarza to już w ogóle masakra, bo wiedziałam żem będzie wysokie i sama się nakrecalam. Kupiłam swój ciśnieniomierz i na początku było to samo, ale mierzylam po kilka razy dziennie i jakoś przywyklam.
Powiem Ci o jeszcze jednej rzeczy, czasami mierze i wychodzi takie podwyższone ciśnienie, wtedy nie ściągam rękawa, wyłączam urządzenie i od razu mierze jeszcze raz, zawsze wychodzi mi mniejsze i nawet jak zmierze 3 raz to już się wtedy utrzymuje to 2 i wtedy wiem, że za pierwszym razem mimo wszystko się denerwowalam oczekiwaniem na wynik i było wyższe, spróbuj tak zrobić. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to ona zaproponowała dopegyt, zeby zasugerowac lekarzowi. no ale normalnie w spoczynku tez mi sie zdarzało pod 140/80 (ja to drugie mam bardzo niskie). ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- sylwoha a nie chcesz pokazać 5/5 kotełów? ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mierze u lekarza bo zawsze wysokie, a z rana ksiazkowe
![]() Sylwuska, a nie myslalas o tomografie glowy- czeste boke glowy plus wysokie cisnienie az sie prosi o to badanie. |
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj wlazłam na wagę ze strachem, ale od ostatniej wizyty 26 września mam 600 gram więcej. Także nie tak źle, ale jak widzę tę cyfrę na wadze...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

)

dzieki

juz 8? 
przed ciążą miałam książkowe