Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-09, 22:43   #4111
adka_19
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Sylwoha pieszczochyy )

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 23:18   #4112
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Pozdrawiamy z kotelami
2/5

Śliczne masz te kocurki
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 23:21   #4113
sylwoha
Zakorzenienie

Kocia maaama dzieki
Ale z takkim stadem to z weterynarxem jestem na ty :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 23:57   #4114
halwaya
Zakorzenienie

Sylwoha - kochane te kotki

Znajoma udostępnila link na FB - nie modelkowe mamy w ciąży i w połogu. Lubię za realizm.. bo sama nie jestem modelkowa
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage..._-Imageandlink[COLOR="Silver"]

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 02:01   #4115
rudaska
Zakorzenienie

Nie mogę spać to was poczytuję. Cały dzień sprzątania i szykowania jedzenia na kolację, potem sprzątanie po gościach. Ake jedzenia mam na jutrzejsze śniadanie obiad i kolację, chata ogarnięta więc nic nie muszę robić.

Odezwała się dziś do mnie znajoma tż. Widziałyśmy się kilka razy. Też jest w ciąży i ma termin dzień wcześniej ode mnie więc się śmiałyśmy że my będziemy razem rodzić a nasi faceci razem opijać

Sylwuska gratuluję zakupu bryki . Ja do wózka będę dawać flanelę

Ogólnie brawo za wygarnięcie temu typkowi. Ja z tobą mogę przybić pionę, też ciągle myślę o

Halwaya zazdraszczam koleżance porodu i gratuluję

Kalusia wiesiołek jest na większą ilość śluzu. Ja sobie odpuszczam bo u mnie się nie sprawdził.
Stary 2015-10-10, 02:06   #4116
halwaya
Zakorzenienie

Ja też spac nie moge mysle nad imieniem i zazdroszczę tym, które juz sa zdecydowane

Dzis miałam troche skurczy. Przestraszylam się, ale pospacerowalam troche i przeszło

Rudaska - koleżanka spedzila na porodowce pół godziny naprawdę express i też jej zazdroszczę. Jest na wątku mam październikowych - moze juz tam się też chwalila

Stary 2015-10-10, 02:14   #4117
rudaska
Zakorzenienie

Ja się cieszę że my się tak szybko na imię zdecydowaliśmy. Był moment że już mi się znudziło ale cała rodzina się zakochała i nie ma odwrotu . Ale coraz częściej słyszę to imię więc chyba jest dość popularne. Od 16 bałam się że nie wytrzymam do wieczora po tym staniu przy garach a teraz tż śpi jak dziecko a ja nie wiem co mam robić
Stary 2015-10-10, 02:20   #4118
halwaya
Zakorzenienie

U nas o tyle trudniej, że chce by imię "grało" w obu językach. Nie bylo za długie i żeby nie bylo bardzo popularne ale też nie za rzadkie )))

Stary 2015-10-10, 04:53   #4119
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Oczywiście i ja juz nie mogę spać. Pobudka na siku i koniec spania. Aj jak mnie to wkurza bo rano jak nie ma opcji spania to bym natychmiast zasnęła
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 05:59   #4120
czubasek20
Zakorzenienie

Ja tez nie spie od 5. Ostatnio ciagle sie tak budze. Myslaam ze zasne jeszcze ale nie ma opcji a za pol h mueze sie ogarniav na uczelnie

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 06:56   #4121
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Znalazłam swoje notatki ze sr i połozna mówiła ze można tego wiesiołka łykac albo stosowac dowcipnie. Mam zapisane zeby stosować po 37tygodniu 4 kapsułki na noc. To chyba właśnie na lepszą ekastyczność szyjki. Ale nie stosowałam tego wiec nie wiem czy faktycznie działa.
Wiesiołek na pewno ma działanie hormonalne, dlatego się w ciąży nie radzi stosować (dopiero pod koniec). Nie wiem, jakie hormonalne (nie pamiętam), ale elastyczność i wzmaganie produkcji śluzu to tylko efekt uboczny (chyba) jego głównego działania.
Ale nie znam badań, nie wiem, czy są, chyba nie. Poszukam swoją drogą.

I nadal jestem ciekawa, czy skłonność do rozstępów koreluje z pękaniem krocza

Ech, jak ja bym nie chciała cc <poranne zrzędzenie>
Jak będę miała cc i to z jakiegoś durnego powodu jak leżący nogami w dół pokemon, to mnie szlag trafi

A widzę, że wiesiołek jest popularny jako pomocnik w wywoływaniu porodu...

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
smaruję się masłem kakaowym z ziaji na zmianę z oliwka babydrem

W szkole rodzenia właśnie szczepienia mnie trochę zirytowały - cały czas podkreślanie "to jest wasza decyzja" ale odniosłam wrażenie, że nastawienie jest pro combo 5w1 (rzekomo w szczepionkach skojarzonych składniki szkodliwe są mniej stężone, więc mniej szkodliwe, tradycyjne, refundowane szczepionki są przestarzałe)

Odnośnie muzy mujer może zamiast egzotycznych śpiewów coś rodzimego ? https://www.youtube.com/watch?v=Qm8pA4gAO8I

Co do internetowych oszołomów w tematach dziecięcych, awantur szczepionkowych on line itp trochę podnosi mi się ciśnienie że wśród moich znajomych najagresywniej walczącymi w takich dyskusjach są ludzie, którzy nie mają i nie planują mieć dzieci

Zrobiłam dzisiaj nic, leżę cały dzień bo od rana brzuch twardnieje :/ W ogóle mam jakiegoś doła dzisiaj, siedzę sama w domu i mi smutno, ślubnego widuję tylko chwilę wieczorem (albo i nie, bo czasem wraca jak już dawno śpię) i rano przy kawie. Dzisiaj miał wrócić wcześniej a zamiast tego poszedł na imprezę firmową, więc nie wiem ani oo której, ani jak ani w jakim stanie wróci. Smutno mi

A mnie tez wkurzyła położna, bo w sumie też wiele rzeczy sugerowała, zamiast w miarę możliwości rzetelnie przedstawić jak sprawa wygląda, a niech ludzie robią, jak chcą. Dlatego zepsułam spotkanie wciskając się z pytaniami (czułam, że ludzie mnie linczują wzrokiem )

Ooo tego songa nie znam

Mi też dziś smutno, TŻ na noc nie wrócił, bo pracował do późna i nie miał siły popieprzać nocą samochodem 200km... W sumie sama mu kazałam zostać, ale i tak mi smutno samej w domu :/

Edytowane przez mujer
Czas edycji: 2015-10-10 o 06:51
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 07:44   #4122
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Też tak zrobię

A ta są różne pojemności puszek? To w takim razie też poszukam mniejszej nie lubię wyrzucać jedzenia ;/
Dzięki

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Nie wiem czy są różne, ale zawsze chyba miałam wyższą, a wczoraj kupiłam w Biedronce i mniejsza mi się wydaje

A i herbatniki pewnie będziesz musiała przycinać, żeby były wyłożone od brzegu do brzegu przynajmniej ja zawsze muszę i to jest najbardziej wkurzające

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

A w ogóle to dzień dobry

Stary 2015-10-10, 08:10   #4123
Fionka_31
Zakorzenienie

Hello

Ja od godziny nie śpię, plan mialam inny ale tz musial wstac i jakos sie rozbudzilam.

33 tydzień, kurczę coraz bliżej

Dzis mam tyle sprzątania. Niby drobny remont a sie narobiło.

W przyszłym tygodniu facet grzejniki montuje, w weekend szafę i ruszam bo czasu coraz mniej.

Jeszcze wózek musimy zamówić bo nie wiem jak z dostępnością koloru

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Zapytam gina co sadzi o tym wiesiolku, jezeli rzeczywiście mógłby skrócić pierwsza fazę porodu nawet o pól godz to się zdecyduje

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 08:35   #4124
ogolnie
Zakorzenienie

Dziń dybry
Ja jeszcze w łóżku,jak na moje standardy to długo
ale jak TŻ wychodził do pracy to się obudziłam i spać godzinę ponad nie mogłam a potem jednak się udało.

Czy wasze dzieciaki też się tak przeciągaja w brzuchu jakby miały boki rozerwać? Śmiesznie to na brzuchu wygląda,bo cały faluje i zaczynają być te ruchy bolesne czasami.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 08:39   #4125
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziń dybry
Ja jeszcze w łóżku,jak na moje standardy to długo
ale jak TŻ wychodził do pracy to się obudziłam i spać godzinę ponad nie mogłam a potem jednak się udało.

Czy wasze dzieciaki też się tak przeciągaja w brzuchu jakby miały boki rozerwać? Śmiesznie to na brzuchu wygląda,bo cały faluje i zaczynają być te ruchy bolesne czasami.
Moja też się tak rozciąga od jakiegoś czasu wbija mi takie szpilki w prawy bok...
Stary 2015-10-10, 08:46   #4126
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Moja też się tak rozciąga od jakiegoś czasu wbija mi takie szpilki w prawy bok...
Fajne uczucie nie? mimo ze czasem boli. Mój TŻ mówi ze mi zazdrości ze czuję to od środka Pierwszy raz jak poczuł samo przesuwanie to nie mógł uwierzyć ze to Szymon,myślał ze to ja tak :/ A potem jak zaczął kule robić i się chować to TŻ uwierzył
Stary 2015-10-10, 08:48   #4127
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Moje dzieciątko szaleje bardzo dużo ruchów czuje ale to pewnie wynika z tego ze coraz ciasnej ma i każdym ruchem zaczepia moje bebeszki. Mam nadzieje ze się przekręcila głową w.dół bo wczoraj czułam po całym brzuchu ruch i zebra mnie no może nie bolały ale intensywnie czułam ze coś się dzieje. Szkoda ze nie mam własnego usg bo bym sobie podejrzala. A wizytę mam na koniec października
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 08:56   #4128
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Moje dzieciątko szaleje bardzo dużo ruchów czuje ale to pewnie wynika z tego ze coraz ciasnej ma i każdym ruchem zaczepia moje bebeszki. Mam nadzieje ze się przekręcila głową w.dół bo wczoraj czułam po całym brzuchu ruch i zebra mnie no może nie bolały ale intensywnie czułam ze coś się dzieje. Szkoda ze nie mam własnego usg bo bym sobie podejrzala. A wizytę mam na koniec października
Jakbyśmy miały własne usg to zamiast siedzieć na wizażu podgladalybysmy nasze maluchy

Tersz chyba wszystkie będziemy czuć duzo ruchow i intensywnie
Moja to sie wierci nawet jak chodzę czy stoję.
Ostatnio jak wchodzilam na drabinke to mi taka szpile w bok wbila
Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Fajne uczucie nie? mimo ze czasem boli. Mój TŻ mówi ze mi zazdrości ze czuję to od środka Pierwszy raz jak poczuł samo przesuwanie to nie mógł uwierzyć ze to Szymon,myślał ze to ja tak :/ A potem jak zaczął kule robić i się chować to TŻ uwierzył
Tak jak piszesz, mimo że zaboli to cudowne uczucie

Mówię wczoraj do meza ze zaczelam 8 miesiąc- zero reakcji. Za chwilę informacja dotarla do mozgu....taka mina - juz 8?

Hehe

Stary 2015-10-10, 08:58   #4129
syylwuska
Zakorzenienie

RUDASKA dzięki strasznie się cieszę, ze w końcu się zdecydowaliśmy

MUJER i KALWINKA współczuję Wam samotności, al w też czasem taka miewam, może weekend będzie lepszy?

Ja jutro też bede, bo Tz znowu na polowanie jedzie, co prawda się zgodziłam, ale niedziela samotna jest dolujaca ;/ no ale w grudniu cY w styczniu już tak nie będzie chodził, więc nie chciałam mu zabraniac.

ANI_ QA te nie lubię tego robić, bo przy lasagne to samo trzeba z makaronem robić ;/ a na dno dawać papier do pieczenia? Czy formę masłem wysmarowac?

OGOLNIE moja Lila też tak robi, to jest o tyle dziwne, bo byłyśmy przyzwyczajone do kopow, a te rozciąganie to fajnie jak jakąś częścią ciała po brzuchu od srodka dziecko jeździ teraz już częściej będą właśnie takie ruchy, bo coraz mniej miejsca się robi w brzuchu

Czesc

Co moja Mała w nocy wyprawia, to czasem aż boję się czy tak po porodzie bedzie, może wczoraj też się cieszyła, ze wózek już zalatwiony?

Ja dopiero wstaje, a takie plany mam na dzisiaj, ciekawe czy chociaż połowę będzie chciało mi się zrobić

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 09:04   #4130
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
RUDASKA dzięki strasznie się cieszę, ze w końcu się zdecydowaliśmy

MUJER i KALWINKA współczuję Wam samotności, al w też czasem taka miewam, może weekend będzie lepszy?

Ja jutro też bede, bo Tz znowu na polowanie jedzie, co prawda się zgodziłam, ale niedziela samotna jest dolujaca ;/ no ale w grudniu cY w styczniu już tak nie będzie chodził, więc nie chciałam mu zabraniac.

ANI_ QA te nie lubię tego robić, bo przy lasagne to samo trzeba z makaronem robić ;/ a na dno dawać papier do pieczenia? Czy formę masłem wysmarowac?

OGOLNIE moja Lila też tak robi, to jest o tyle dziwne, bo byłyśmy przyzwyczajone do kopow, a te rozciąganie to fajnie jak jakąś częścią ciała po brzuchu od srodka dziecko jeździ teraz już częściej będą właśnie takie ruchy, bo coraz mniej miejsca się robi w brzuchu

Czesc

Co moja Mała w nocy wyprawia, to czasem aż boję się czy tak po porodzie bedzie, może wczoraj też się cieszyła, ze wózek już zalatwiony?

Ja dopiero wstaje, a takie plany mam na dzisiaj, ciekawe czy chociaż połowę będzie chciało mi się zrobić

Niczym nie trzeba smarowac blachy i papieru tez nie trzeba od razu sie wyklada herbatniki

Moja zazwyczaj w nocy spokojna. Tylko 2 razy mnie obudzila, a tak to jak sie kreci w nocy to zazwyczaj ja ją budze wstawaniem. Nad ranem lubi się dopiero kręcić

Stary 2015-10-10, 09:07   #4131
ogolnie
Zakorzenienie

Nasze maluchy mają coraz ciaśniej w brzuchu a my w spodniach koniecznie muszę sobie kupić jakieś bardzo rozciągliwe spodnie bo się powoli w nic nie mieszcze. To i tak dobrze ze dopiero w 7 miesiącu
Stary 2015-10-10, 09:10   #4132
Fionka_31
Zakorzenienie

Weszłam na wagę i kurde ponad kilogram w tydzień. Ja się pytam gdzie to? No masakra jakaś

Sie zdolowalam przy weekendzie

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 09:10   #4133
kalusia87
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś z was ma podwyższone ciśnienie? Ja mam ponad 140/90, podobno w ciąży podwyższone może być niebezpieczne ale da się teraz coś z tym zrobić przed ciążą miałam książkowe
Stary 2015-10-10, 09:13   #4134
sylwoha
Zakorzenienie

Witam sie w 33 tc, leci czas jak szalony i tomek tez kule robi i sie przeciaga
Stary 2015-10-10, 09:23   #4135
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Niczym nie trzeba smarowac blachy i papieru tez nie trzeba od razu sie wyklada herbatniki

Moja zazwyczaj w nocy spokojna. Tylko 2 razy mnie obudzila, a tak to jak sie kreci w nocy to zazwyczaj ja ją budze wstawaniem. Nad ranem lubi się dopiero kręcić

Teraz siedzibę i jem śniadanie i tak mysle po co smarować albo wykładać papierem jak się nie piecze, ehh chyba za wcześnie napisałam posta

A moja jak kładę się spac, to szaleje, ze zasnąć mi nie daje, w nocy mnie nie budzi, ale często czuje ją jak np przebudze się, żeby na drugi bok się przekrecic i ona już tam fika, może ją tym budzę, ale buntuje się, ze coś ja ucieka
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was ma podwyższone ciśnienie? Ja mam ponad 140/90, podobno w ciąży podwyższone może być niebezpieczne ale da się teraz coś z tym zrobić przed ciążą miałam książkowe
Kalusia ja przed ciążą 2 miesiące bralam leki na nadciśnienie (tak, jestem młoda, a niestety musiałam już takie coś lykać ;( jak zaszlam w ciaze to od razu odstawiłam, o wszystkim wie lekarz, jak do tej pory ciśnienie mi nie rośnie, jak wcześniej, to potrafiłam nawet i 160/100 mieć czasami, ale gin kazał mi je obserwować i mierzyć i jeśli przekraczaloby 140/90 właśnie to mam od razu się z nim kontaktować i będziemy myśleć co robić dalej.

Ty przed ciążą miałaś ok, więc to trochę inna sytuacja, ale często mas teraz takie podwyzszone? Czy tylko raz się zdarzylo? Jak raz, to może po prostu obserwuj, jeśli kilka razy, ja bym dzwoniła do gina, bo wyższe ciśnienie może zaszkodzić dziecku.

A może zdenerwowalas się czyms? Albo robiłaś coś, siadlas i zaczelas mierzyc?
Ja mam powiedziane, ze mam usiąść, około 10 min nic nie robić i dopiero mierzyc.

Stary 2015-10-10, 09:28   #4136
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja biorę w ciąży od ostatniej wizyty, bo też mi się zwiększało. Ja mam Dopegyt 3x po 1 tabletce. Kalusia, lepiej to załatwić teraz i brać bezpieczny lek dla ciężarnej niż nabawić się gestozy.
Stary 2015-10-10, 09:30   #4137
syylwuska
Zakorzenienie

A KALUSIA i jeszcze jedno mi się przypomniało, przez to ze ciśnienie mialam wcześniej wysokie, to,już za każdym razem bałam się mierzyć, a mierzenie u lekarza to już w ogóle masakra, bo wiedziałam żem będzie wysokie i sama się nakrecalam. Kupiłam swój ciśnieniomierz i na początku było to samo, ale mierzylam po kilka razy dziennie i jakoś przywyklam.

Powiem Ci o jeszcze jednej rzeczy, czasami mierze i wychodzi takie podwyższone ciśnienie, wtedy nie ściągam rękawa, wyłączam urządzenie i od razu mierze jeszcze raz, zawsze wychodzi mi mniejsze i nawet jak zmierze 3 raz to już się wtedy utrzymuje to 2 i wtedy wiem, że za pierwszym razem mimo wszystko się denerwowalam oczekiwaniem na wynik i było wyższe, spróbuj tak zrobić.

Stary 2015-10-10, 09:31   #4138
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam powiedziane, ze mam usiąść, około 10 min nic nie robić i dopiero mierzyc.

Mi też gin tak każe mierzyć i wtedy mam dobre, a z kolei położna jak mi mierzy to zawsze mam wysokie, bo przelecę się po schodach żeby ją wpuścić no i trochę emocje I to ona zaproponowała dopegyt, zeby zasugerowac lekarzowi.
no ale normalnie w spoczynku tez mi sie zdarzało pod 140/80 (ja to drugie mam bardzo niskie).

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

sylwoha a nie chcesz pokazać 5/5 kotełów?

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Witam sie w 33 tc, leci czas jak szalony i tomek tez kule robi i sie przeciaga
A ja się cały czas zastanawiam gdzie się ten Twój Tomek chowa, przecież masz też nieduży brzuch a dzieć jednak trochę już wazy
Stary 2015-10-10, 09:32   #4139
sylwoha
Zakorzenienie

Ja nie mierze u lekarza bo zawsze wysokie, a z rana ksiazkowe

Sylwuska, a nie myslalas o tomografie glowy- czeste boke glowy plus wysokie cisnienie az sie prosi o to badanie.
Stary 2015-10-10, 09:33   #4140
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Weszłam na wagę i kurde ponad kilogram w tydzień. Ja się pytam gdzie to? No masakra jakaś

Sie zdolowalam przy weekendzie
Nie przejmuj się
Ja wczoraj wlazłam na wagę ze strachem, ale od ostatniej wizyty 26 września mam 600 gram więcej. Także nie tak źle, ale jak widzę tę cyfrę na wadze...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości