|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Mujer jak jak sie nachodze to mam twardy brzuch i coraz musze sie klasc
Co do porodu w wodzie- to ja bym bardzo chciala- ale u nas nie ma mozliwosci |
|
|
|
#4203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Różne są, ale ja na początku nie zwracalam uwagi, która to i efekty i tak były. http://sklep.mlynoliwski.pl/p/1774/7...-roslinne.html Nie to, że polecam tego konkretnie sprzedawcę, ale po prostu polecam taką w proszku - wychodzi taniej i łatwiej dawkować. Chyba, że ktoś tego nie przełknie, to lepiej kapsułki. Ja w jakimś musli/jogurcie/szejku jadłam często. (A u sprzedawcy kupowałam, nie mówię, aktualnie mam zapasie jakąś superbio macę, ale podejrzewam, że bio najmocniej to się na cenie odbiło )No właśnie, niestety cena ostatnio strasznie skoczyła... Nie wiem czemu, bo był taki czas, że nie dało się nigdzie kupić, a potem wszędzie była bardzo droga, wręcz dzwoniłam po sklepach i wszędzie mówili, że nie da się tego kupić nigdzie. Pewnie coś prawnego z importem... No nieważne. Dawkowanie sobie też ostrożnie dobierajcie, zaczynajcie od małych dawek wg producenta (bo ekstrakty są różnej mocy). Jeśli po 2 tygodniach nie ma różnicy, to ostrożnie zwiększajcie. Aha - na noc nie polecam, można po tym nie spać. Lepiej ustawić tak, by jeść rano albo popołudniu. Chyba, że planujecie gorącą nockę Swoją drogą kiedyś mi się pomerdało i pożarłam wieczorem podwójną dawkę wieczorem muahaha W sumie to nie wiem, czy to aby nie wtedy kiedy młody się począł |
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam, że chodzi o mace - ten chlebek żydowski
ale chyba jednak nie.. ![]() Adka - wez sobie jakies zakupy zrób na pocieszenie ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Co do porodów w wodzie to u mnie koleżanka z pracy bardzo o tym marzyła.. ma trojke dzieci - z żadnym nie zdążyła z jednym to nawet do szpitala nie dojechala
|
#4205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze poczytać o tych porodach w wodzie hmn. Tylko szkoda mi, że )młody wypłucze sobie tę cudowną płodową maź (fuj)
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam czytać "Lubiewo bez cenzury" OJP
mocna lektura
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do liści malin to żeby zadziałała (o ile to w ogóle działa) trzeba ją pić przez dłuższy czas. Niby mam zapisane że do 30tyg 1 szklanka, 30-34tydz 2szklanki, a później 4. Ja sobie zaparzyłam wczoraj pierwszą i przypomniał mi się ten ohydny smak bleee |
|
|
|
|
#4210 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Mujer, czytalas ta ksiazke porod naturalny Iny May? To co piszesz o przyspieszeniu porodu wlasnie bylo w tej ksiazce. Na prawde polecam te ksiazke mozna sie wiele dowiedziec np jak nasz umysl wplywa na funkcje naszego ciala. O orgazmie podczas porodu itd. Jesli chodzi o naturalne przyspieszenie porodu to polecane jest stymulowanie obu piersi (sutkow) i seks, bo sperma zawiera wysoko skoncentrowane prostaglandyny ktore naturalnie przyspieszaja dojrzewanie szyjki.
Jesli chodzi o porod w wodzie to tez marzy mi sie taki. Wiem ze w szpitalu gdzie bede rodzic sa jacuzzi tylko nie sadze ze kobieta moze zostac tam do konca i urodzic dziecko w wodzie, przeznaczenie ich jest raczej tylko do relaksacji. Ale jak bedzie to zobaczymy. Edytowane przez beavercanoe Czas edycji: 2015-10-10 o 16:29 |
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4212 |
|
Zadomowienie
|
Mujer byłaś na tych dniach otwartych dzis? Jak wrażenia? Ja nie dotarłam bo jeszcze nie w pełni formy i nie chciałam zarazy rozsiewać :/
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Ale ma wanne że można tam rodzić czy tylko na przeczekanie skurczy? Bo koleżanka niby rodziła w wannie ale i tak na sam finisz wzięli ją na fotel. Tylko ona w innym mieście. |
|
|
|
#4213 |
|
Konto usunięte
|
Pani gadżet właśnie pokazywała sukienkę do porodu... 160 zł
nie wiem jak mocno musiałabym się uderzyć w głowę, żeby za 1 koszulę, która i tak później do niczego więcej się nie nada jak do śmietnika zapłacić tyle kasy ![]() ![]()
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda - akurat przypadkowo też to widziałam.. usmiechnelam się pod nosem
![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Dzis przeszłam samą siebie.. przesolilam i przypalilam ziemniaki
|
#4215 |
|
Zadomowienie
|
Benita, wybrałam samsunga galaxy a3, srebrnego. Nie miałam za dużego wyboru szczerze mówiąc, ale myślę, że moje potrzeby zaspokoi. Nie potrzebuję najnowszych modeli. Jest ładny, metalowy i ma wzmocnione szkło czy coś, więc mam nadzieję, że trochę pociągnie
![]() Słyszałam w salonie jak byłam, że ostatnio Sony są mocno awaryjne więc uważaj na tą markę
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się marzy nowy telefon.. ale samsungow właśnie fanką nie jestem.. chociaż tyle ludzi zadowolonych.. moze sie przekonam.
|
#4217 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie to tak: Wszyscy są mili (Stwierdziliśmy z TŻ, że to podejrzane, chcą nas zwabic, a potem wyjmą zza szafy prawdziwy fotel porodowy muhaha )Warunki sanitarne wyglądają spoko. Sale porodowe i przedporodowe są nawet dość miłe (spodziewałam się, że będzie fe). Jest łóżko, fotel, łazienka, każda salka jest jednoosobowa. Nie widziałam piłki, worki ponoć są. Ale piłki mi się przypomniały potem Sali z wanną nie widziałam. Pokoje poporodowe są 2 osobowe, z łazienką (ładna łazienka w sumie, przynajmniej ta, co ją widziałam). Dzieci w tych takich szklanych wózeczko-łóżeczkach. Nie zapytałam o wannę, bo dopiero po wyjściu TŻ zaczął mówić o porodzie w wodzie. Ja jakiś czas temu sobie odpuściłam i dlatego się nie interesowałam. Ale na pewno przechodzi się kwalifikację do porodu w wodzie. Będę tam jeszcze na Ujastku, więc pewnie dopytam przy okazji. Jakieś wykłady były, ale my tylko dwóch słuchaliśmy. I konkursy ![]() W teorii jest tak, jak piszą na stronie. Ale np. widać, że lubią, jak się rodzi na tych ich fotelikach (to są takie półsiedzące) i lubią nacinać. Mimo wszystko trochę się zastanawiam, bo jednoosobowa sala porodowa mnie zachęca. A jutro może podejdę do Rydygiera, zobaczymy, jak wypadnie. Z tego, co zrozumiałam to wanna jest do całości porodu, ale to nie dam sobie głowy uciąć, bo jak mówię, dopiero potem zaczął mnie temat interesować. |
||
|
|
|
#4218 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko, że ja z tym kuzynem mamy wspólnego chrzestnego. Już kiedyś z tym kuzynem mieliśmy w tym samym dniu komunię i już wtedy kazał sobie obiecać, że odnośnie terminu wesela nie wybierzemy tego samego dnia, bo on się nie rozdwoi, a na każdym weselu chce wypić także nie złamiemy danej obietnicy ![]() Cytat:
Ja nie zapraszam wujka z ciotką i babci, bo mój tata by mi tego nie wybaczył jakbym ich zaprosiła.... Cytat:
To sporo nam odpadło. Nam się wydaje, że jak 100-110 przyjdzie to i tak będzie dużo ![]() Przynajmniej macie święty spokój z organizacją i planowaniem wesela ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przecież zdają sobie sprawę, że Wy za to musieliście zapłacić Cytat:
210 osób. A ja się przejmuje, że wszystkich mamy na 150 osób Rzeczywiście duuuże rodziny macie ![]() ładne ubranka ![]() Uważaj na noszenie ciężkich rzeczy-zwłaszcza po schodach. U mnie mama nosiła po ogródku wiaderka z wodą do podlewania kwiatów i to przyspieszyło mój poród Lekarka z pogotowia powiedziała jak ją zobaczyła, że mama chyba wśród kwiatów chciała urodzić Nie to, że straszę, ale mama mi nieraz o tym powtarza odkąd jestem w ciąży. Cytat:
w środę będę u gina to się dowiem.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do Sony to się zgadzam, bardzo dużo ich wysyłaliśmy
|
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A właśnie jakie sa efekty? Jak poznam że ona dziala? Czyli ten prosZek trzeba z czymś zmieszać tak? Hehe ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ale z tych nowych modeli żadna inna marka mnie nie przekonuje. Na IPhone'a mnie nie stać więc nawet to nie biorę pod uwagę
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze chyba htc sa spiko
Mujer jak cie mlody zapytacskad sie dzieci biora to mu powiesz ze z macy :p |
|
|
|
#4223 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak mam, że jak jestem zmęczona to mam więcej skurczy... Cytat:
Doo tej pory nie spotkałam się z 100% frekwencją. Nam wychodzi niecałe 150 osób, a sali szukamy na max 140 czyli 10 osób już zakładamy, że nie przyjdzie a pewnie odmówi więcej. Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53062149]Pani gadżet właśnie pokazywała sukienkę do porodu... 160 zł nie wiem jak mocno musiałabym się uderzyć w głowę, żeby za 1 koszulę, która i tak później do niczego więcej się nie nada jak do śmietnika zapłacić tyle kasy ![]() ![]() [/QUOTE]taaa... na pewno ją kupię a później oprawię w ramkę nad łóżeczkiem Adasia co by wiedział, że nie było łatwo
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wiem wlasnie, ze nie powinnam nosic ciężkich rzeczy, ale dzisiaj to wyjątkowo było, to nie są żarty ;/ Co do bólu pod mostkiem, mam identycznie już od jakiegoś tygodnia wieczorami mnie boli i wdechu pełnego nie mogę wziąć, jestem pewna ze to macica uciska i stad ten ból, przecież ona sie cały czas powiększa. Jedyne co mi pomaga to leżenie na płasko na lewym boku, tylko wtedy czuje ulgę. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-10-10 o 17:54 |
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53062149]Pani gadżet właśnie pokazywała sukienkę do porodu... 160 zł nie wiem jak mocno musiałabym się uderzyć w głowę, żeby za 1 koszulę, która i tak później do niczego więcej się nie nada jak do śmietnika zapłacić tyle kasy ![]() ![]() [/QUOTE]Czasami się zastanawiam, jaka jest grupa docelowa tego programu
|
|
|
#4226 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Aniqa, cienwiatru, rudaska, Fionka, karmazynova dzieki dziewczynki
halwaya kochanie kupie sobie na pocieszenie kibel w poneidzialek na ebayu powaznie ![]() jutro car boot Jesli chodzi o porody naturalne... No coz same tego chcialysmy, mnie to nie przeraza,w koncu juz nie mamy odwrotu Cytat:
![]() ![]() A mnie nie bylo caly dzien.. jakis dolek mnie wczoraj juz podlapal.. Zaczynams ie bac tego wszystkiego - tak wiem - pierdziele bez sensu, nie ma odwrotu bedzie wszystko dobrze, ale gdzies niepokoj zostaje… cale zycie wywroci nam sie do gory nogami.. TZ juz dwojke ma, on wie jak to bedzie wygladac, a we mnie wkradl sie cholerny niepokoj.. do tego stopnia ze nawet TZ zauwazyl ze ucieklam wczoraj spac nawet bez buziaka.. nie chce m isie dzisiaj naet w gadki z nimim wchodzic bo najmniejszy nerw to bedzie zaraz placz. takze jestem dzis ugodowa, przytakujaca.. az siebie nie poznaje.. ale TZ od rana widzial ze cos jest nie tak, tlumaczylam sie cholernym bolem glowy ale teraz widze ze to nie tyko to.. chociaz glowa boli dalej.. ehh. benita jesli chodzi o telefony i zdjecia - Iphone naprawde. Robie fotki rewelacyjne. samsungi na poczatku tez, moj ma bez mala pol roku super hiper telfeon a gubi ostrosc czasami. Nie wiem szczerze od cego to zalezy… Aczkolwiek Mojego Tzta Note 3 po roku super fotki robi dalej. Halwaya ja bralam teraz na przedluzenie kontraktu zachcianke samsunga s6 edge. uwielbiam ten telefon Cytat:
nawet dziecko do skory pierwze chwile w basenie. dopiero potem wazenie mierzenie i Ty sie ogarnac. Chyba ze poprosisz o epidural to wypad z basenu.
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Odradzam htc jesli o telefony chodzi.
U nas na razie sprawdza sie samsung i lg. Zaraz ponadrabiam. Ja juz w domku. Wyszlismy o 16, godzine czekalismy na babke proeadzaca seminarium ale sie nie pojawila wirc lipa. Padam na twarz po kilku h siedzenia i sluchania o reportazach i sluchowiskach |
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
MUJER a co do macy, skoro ona tak płodność poprawia to np przy tabletkach anty nie można tego jeść, co?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4229 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie zauważyłam, że mam rozstępy na brzuchu
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

mamy duże rodziny z TŻ i tak wyszło, choć myśleliśmy, że wyjdzie max 120 osób...
podejrzewamy, że sporo osób odpadnie, ale tak czy siak będziemy szukać sali na około 140 osób... jeszcze nie wiemy kiedy ślub - czy sierpień, 2 połowa września czy październik... Mój kuzyn 9.09.2017 roku bierze ślub, a tak mi się podobała ta data

właśnie studzę budyń i z tego względu, ze pozno zaczęłam a to ma być 12 godzin w lodówce, to chyba dzis nie sprobujemy ;/ chyba że można wczesniej? ;>

nam się też kilka takich osób trafiło

nie wiem jak mocno musiałabym się uderzyć w głowę, żeby za 1 koszulę, która i tak później do niczego więcej się nie nada jak do śmietnika zapłacić tyle kasy

w środę będę u gina to się dowiem....
Wybaczcie.