Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-10, 15:57   #4201
benita84
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Wczoraj się z lekka podłamałam... robiliśmy listę gości weselnych na ślub kościelny, który mamy mieć za 2 lata i wyszło nam prawie 150 osób, jak wszyscy przyjadą...... mamy duże rodziny z TŻ i tak wyszło, choć myśleliśmy, że wyjdzie max 120 osób... podejrzewamy, że sporo osób odpadnie, ale tak czy siak będziemy szukać sali na około 140 osób... jeszcze nie wiemy kiedy ślub - czy sierpień, 2 połowa września czy październik... Mój kuzyn 9.09.2017 roku bierze ślub, a tak mi się podobała ta data
raczej 100% frekwencji na weselach nie ma, szczególnie na takich dużych. My zapraszaliśmy ponad 200 osób to przyszło coś ok 160. I tak dużo za dużo
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 16:01   #4202
sylwoha
Zakorzenienie

Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Mujer jak jak sie nachodze to mam twardy brzuch i coraz musze sie klasc

Co do porodu w wodzie- to ja bym bardzo chciala- ale u nas nie ma mozliwosci
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 16:03   #4203
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Biedna, gdzie Tz? Nie pociesza? Trzymaj się ;*

Jasne, zdam relacje właśnie studzę budyń i z tego względu, ze pozno zaczęłam a to ma być 12 godzin w lodówce, to chyba dzis nie sprobujemy ;/ chyba że można wczesniej? ;>

Dzięki

Sugerowalas się czymś przy wyborze? Ktoś Ci polecil?

Jeju napiszcie mi co to jest ta maca i gdzie to kupić, jak podawać i czy oprócz unormowania niejako hormonów na coś jeszcze wplywa??

Dokładnie, mnie też, mnie też!!!

Z niewyspania nie wiem, ale z przemęczenia takiego, ze np za dużo robilam to jak najbardziej, w ogóle u mnie skurcze to praktycznie tylko wieczorem się pojawiają, więc pod koniec dnia.

Nie no kupuję mace! Tylko powiedzcie gdzie to kupić i jak przyjmować, bo się napalilam, jak szczerbaty na suchary! Po kp bede testować

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Różne są, ale ja na początku nie zwracalam uwagi, która to i efekty i tak były.

http://sklep.mlynoliwski.pl/p/1774/7...-roslinne.html
Nie to, że polecam tego konkretnie sprzedawcę, ale po prostu polecam taką w proszku - wychodzi taniej i łatwiej dawkować. Chyba, że ktoś tego nie przełknie, to lepiej kapsułki. Ja w jakimś musli/jogurcie/szejku jadłam często. (A u sprzedawcy kupowałam, nie mówię, aktualnie mam zapasie jakąś superbio macę, ale podejrzewam, że bio najmocniej to się na cenie odbiło )

No właśnie, niestety cena ostatnio strasznie skoczyła... Nie wiem czemu, bo był taki czas, że nie dało się nigdzie kupić, a potem wszędzie była bardzo droga, wręcz dzwoniłam po sklepach i wszędzie mówili, że nie da się tego kupić nigdzie. Pewnie coś prawnego z importem...
No nieważne.
Dawkowanie sobie też ostrożnie dobierajcie, zaczynajcie od małych dawek wg producenta (bo ekstrakty są różnej mocy). Jeśli po 2 tygodniach nie ma różnicy, to ostrożnie zwiększajcie.

Aha - na noc nie polecam, można po tym nie spać. Lepiej ustawić tak, by jeść rano albo popołudniu. Chyba, że planujecie gorącą nockę
Swoją drogą kiedyś mi się pomerdało i pożarłam wieczorem podwójną dawkę wieczorem muahaha W sumie to nie wiem, czy to aby nie wtedy kiedy młody się począł
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 16:05   #4204
halwaya
Zakorzenienie

Ja myślałam, że chodzi o mace - ten chlebek żydowski ale chyba jednak nie..

Adka - wez sobie jakies zakupy zrób na pocieszenie

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Co do porodów w wodzie to u mnie koleżanka z pracy bardzo o tym marzyła.. ma trojke dzieci - z żadnym nie zdążyła z jednym to nawet do szpitala nie dojechala

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 16:06   #4205
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Mujer jak jak sie nachodze to mam twardy brzuch i coraz musze sie klasc

Co do porodu w wodzie- to ja bym bardzo chciala- ale u nas nie ma mozliwosci
Hm Ujastek ma wannę, wiec się zaczęłam zastanawiać. Choć nie wiem, czy go wybiorę.

Musze poczytać o tych porodach w wodzie hmn. Tylko szkoda mi, że )młody wypłucze sobie tę cudowną płodową maź (fuj)
Stary 2015-10-10, 16:07   #4206
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość

Co do ślubu - 2 tygodnie przed mieliśmy potwierdzone 150 osób. Na weselu było 90 (a na poprawinach jeszcze mniej, bo z mojej rodziny przyszedł tylko brat).
to już jest mega chamstwo potwierdzić i nie przyjść nam się też kilka takich osób trafiło
Stary 2015-10-10, 16:07   #4207
halwaya
Zakorzenienie

Zaczęłam czytać "Lubiewo bez cenzury" OJP mocna lektura

Stary 2015-10-10, 16:12   #4208
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Aha - na noc nie polecam, można po tym nie spać. Lepiej ustawić tak, by jeść rano albo popołudniu. Chyba, że planujecie gorącą nockę
Swoją drogą kiedyś mi się pomerdało i pożarłam wieczorem podwójną dawkę wieczorem muahaha W sumie to nie wiem, czy to aby nie wtedy kiedy młody się począł
Stary 2015-10-10, 16:14   #4209
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Sylwoha śliczne kociaki, czemu mój TŻ jest uczulony

Co do wiesiołka to mnie zmartwiłyście, że nie działa, zamówiłam z gemini... I wczoraj też zakupiłam herbatę z liści malin. Ale to może zacznę stosować jak już wszystko kupimy dla małego w razie w
A i wczoraj zamówiłam sobie telefon w ramach nagrody za tytuł przed nazwiskiem. Tzn. i tak przedłużam umowę, no ale o Cieszę się, bo w nowych telefonach ładne zdjęcia wychodzą, więc będę mogła małemu pstrykać
SYlwuska ładne ubranka
Pochwal się jaki tel wybrałaś bo ja muszę koniecznie swój zmienić a wiecznie nie mogę się zdecydować na nic.

Co do liści malin to żeby zadziałała (o ile to w ogóle działa) trzeba ją pić przez dłuższy czas. Niby mam zapisane że do 30tyg 1 szklanka, 30-34tydz 2szklanki, a później 4. Ja sobie zaparzyłam wczoraj pierwszą i przypomniał mi się ten ohydny smak bleee
Stary 2015-10-10, 16:16   #4210
beavercanoe
Raczkowanie

Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Mujer, czytalas ta ksiazke porod naturalny Iny May? To co piszesz o przyspieszeniu porodu wlasnie bylo w tej ksiazce. Na prawde polecam te ksiazke mozna sie wiele dowiedziec np jak nasz umysl wplywa na funkcje naszego ciala. O orgazmie podczas porodu itd. Jesli chodzi o naturalne przyspieszenie porodu to polecane jest stymulowanie obu piersi (sutkow) i seks, bo sperma zawiera wysoko skoncentrowane prostaglandyny ktore naturalnie przyspieszaja dojrzewanie szyjki.

Jesli chodzi o porod w wodzie to tez marzy mi sie taki. Wiem ze w szpitalu gdzie bede rodzic sa jacuzzi tylko nie sadze ze kobieta moze zostac tam do konca i urodzic dziecko w wodzie, przeznaczenie ich jest raczej tylko do relaksacji. Ale jak bedzie to zobaczymy.

Edytowane przez beavercanoe
Czas edycji: 2015-10-10 o 16:29
beavercanoe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 16:24   #4211
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Pochwal się jaki tel wybrałaś bo ja muszę koniecznie swój zmienić a wiecznie nie mogę się zdecydować na nic.

Co do liści malin to żeby zadziałała (o ile to w ogóle działa) trzeba ją pić przez dłuższy czas. Niby mam zapisane że do 30tyg 1 szklanka, 30-34tydz 2szklanki, a później 4. Ja sobie zaparzyłam wczoraj pierwszą i przypomniał mi się ten ohydny smak bleee
Ja chyba wybiorę Samsunga Galaxy A5, jest cieniutki i wg mnie śliczny (szczególnie biała i szara wersja) tylko że ma 4,5 cala więc jeśli teraz masz większy wyświetlacz to odradzam. No chyba że bierzesz jakiś wysoki abonament to jest większe pole do popisu (a5 powinien być tani w abonamencie za ok 50 zł)
Stary 2015-10-10, 16:31   #4212
benita84
Zadomowienie

Mujer byłaś na tych dniach otwartych dzis? Jak wrażenia? Ja nie dotarłam bo jeszcze nie w pełni formy i nie chciałam zarazy rozsiewać :/

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Hm Ujastek ma wannę, wiec się zaczęłam zastanawiać. Choć nie wiem, czy go wybiorę.

Musze poczytać o tych porodach w wodzie hmn. Tylko szkoda mi, że )młody wypłucze sobie tę cudowną płodową maź (fuj)
Ale ma wanne że można tam rodzić czy tylko na przeczekanie skurczy? Bo koleżanka niby rodziła w wannie ale i tak na sam finisz wzięli ją na fotel. Tylko ona w innym mieście.
Stary 2015-10-10, 16:37   #4213
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Pani gadżet właśnie pokazywała sukienkę do porodu... 160 zł nie wiem jak mocno musiałabym się uderzyć w głowę, żeby za 1 koszulę, która i tak później do niczego więcej się nie nada jak do śmietnika zapłacić tyle kasy
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 16:40   #4214
halwaya
Zakorzenienie

Gryzelda - akurat przypadkowo też to widziałam.. usmiechnelam się pod nosem

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Dzis przeszłam samą siebie.. przesolilam i przypalilam ziemniaki

Stary 2015-10-10, 16:44   #4215
acapella
Zadomowienie

Benita, wybrałam samsunga galaxy a3, srebrnego. Nie miałam za dużego wyboru szczerze mówiąc, ale myślę, że moje potrzeby zaspokoi. Nie potrzebuję najnowszych modeli. Jest ładny, metalowy i ma wzmocnione szkło czy coś, więc mam nadzieję, że trochę pociągnie
Słyszałam w salonie jak byłam, że ostatnio Sony są mocno awaryjne więc uważaj na tą markę
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 16:46   #4216
halwaya
Zakorzenienie

Mi też się marzy nowy telefon.. ale samsungow właśnie fanką nie jestem.. chociaż tyle ludzi zadowolonych.. moze sie przekonam.

Stary 2015-10-10, 17:08   #4217
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beavercanoe Pokaż wiadomość
Mujer, czytalas ta ksiazke porod naturalny Iny May? To co piszesz o przyspieszeniu porodu wlasnie bylo w tej ksiazce. Na prawde polecam te ksiazke mozna sie wiele dowiedziec np jak nasz umysl wplywa na funkcje naszego ciala. O orgazmie podczas porodu itd. Jesli chodzi o naturalne przyspieszenie porodu to polecane jest stymulowanie obu piersi (sutkow) i seks, bo sperma zawiera wysoko skoncentrowane prostaglandyny ktore naturalnie przyspieszaja dojrzewanie szyjki.

Jesli chodzi o porod w wodzie to tez marzy mi sie taki. Wiem ze w szpitalu gdzie bede rodzic sa jacuzzi tylko nie sadze ze kobieta moze zostac tam do konca i urodzic dziecko w wodzie, przeznaczenie ich jest raczej tylko do relaksacji. Ale jak bedzie to zobaczymy.
Mam tę książkę

Cytat:
Mujer byłaś na tych dniach otwartych dzis? Jak wrażenia? Ja nie dotarłam bo jeszcze nie w pełni formy i nie chciałam zarazy rozsiewać :/

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Ale ma wanne że można tam rodzić czy tylko na przeczekanie skurczy? Bo koleżanka niby rodziła w wannie ale i tak na sam finisz wzięli ją na fotel. Tylko ona w innym mieście.
Byłam

W sumie to tak:
Wszyscy są mili (Stwierdziliśmy z TŻ, że to podejrzane, chcą nas zwabic, a potem wyjmą zza szafy prawdziwy fotel porodowy muhaha )
Warunki sanitarne wyglądają spoko. Sale porodowe i przedporodowe są nawet dość miłe (spodziewałam się, że będzie fe). Jest łóżko, fotel, łazienka, każda salka jest jednoosobowa. Nie widziałam piłki, worki ponoć są. Ale piłki mi się przypomniały potem Sali z wanną nie widziałam.
Pokoje poporodowe są 2 osobowe, z łazienką (ładna łazienka w sumie, przynajmniej ta, co ją widziałam).
Dzieci w tych takich szklanych wózeczko-łóżeczkach.

Nie zapytałam o wannę, bo dopiero po wyjściu TŻ zaczął mówić o porodzie w wodzie. Ja jakiś czas temu sobie odpuściłam i dlatego się nie interesowałam. Ale na pewno przechodzi się kwalifikację do porodu w wodzie. Będę tam jeszcze na Ujastku, więc pewnie dopytam przy okazji.

Jakieś wykłady były, ale my tylko dwóch słuchaliśmy. I konkursy

W teorii jest tak, jak piszą na stronie. Ale np. widać, że lubią, jak się rodzi na tych ich fotelikach (to są takie półsiedzące) i lubią nacinać.

Mimo wszystko trochę się zastanawiam, bo jednoosobowa sala porodowa mnie zachęca. A jutro może podejdę do Rydygiera, zobaczymy, jak wypadnie.

Z tego, co zrozumiałam to wanna jest do całości porodu, ale to nie dam sobie głowy uciąć, bo jak mówię, dopiero potem zaczął mnie temat interesować.
Stary 2015-10-10, 17:17   #4218
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Karmazynova - to rob też w ten sam dzien to ci troche gości odpadnie a to w ogóle moje urodziny będą
Identycznie wczoraj powiedziałam TŻ
Tylko, że ja z tym kuzynem mamy wspólnego chrzestnego. Już kiedyś z tym kuzynem mieliśmy w tym samym dniu komunię i już wtedy kazał sobie obiecać, że odnośnie terminu wesela nie wybierzemy tego samego dnia, bo on się nie rozdwoi, a na każdym weselu chce wypić także nie złamiemy danej obietnicy

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Halwaya ma dobrą myśl

Karmazynowa to szeroko...Nam wyszło maksymalnie 70 osób No ale sporo osób nie zapraszamy, bo poobrażani na całą rodzinę etc...Może to i lepiej
O to 70 osób to takie chyba w sam raz
Ja nie zapraszam wujka z ciotką i babci, bo mój tata by mi tego nie wybaczył jakbym ich zaprosiła....

Cytat:
Dorosea boja sie komentowac znaja moje poglady- a koty me to nie tak ze bez nadzoru niszcza dom :p trzy laza po dworze. Ale spia o jedza i miziaja sie w domu. A dwa domowe

Moja mama ma 4 rodzenstwa, tato tez. Mamy ogromna rodzine z ktora mama trzyma kontakt. Nihak bylo nie. Zaprosic. I wyszko nam proszonych 220 os. Przyszlo 170
Wow. To rzeczywiście spora rodzina To sporo nam odpadło. Nam się wydaje, że jak 100-110 przyjdzie to i tak będzie dużo

Cytat:
My zdecydowalismy się nie zenic w ogóle i nie mamy problemu
Przynajmniej macie święty spokój z organizacją i planowaniem wesela

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
My mieliśmy mieć ok 100 osób, a przyszło niewiele ponad 70

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Słyszałam właśnie, że przeważnie około 30 % zaproszonych gości odpada

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Macierzyński sie wyplaca na podstawie 12 ost miesięcy o ile się nie mylę a w chorobowym podwyżki ci zus nie da wiec mysle ze dopiero po powrocie do pracy.

Tak na logikę wzięłam.

Ogarnelam chatę jako tako. Czekam na tz bo mnie blokuje z reszta sprzątania.

Wiecie cos o jakiś promocjach na proszki lub plyny dziecięce?
Pare dni temu była promocja w rosku na lovele - była około 7 zł taniej.

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że dopiero jak wrócisz do pracy niestety

Co do ślubu - 2 tygodnie przed mieliśmy potwierdzone 150 osób. Na weselu było 90 (a na poprawinach jeszcze mniej, bo z mojej rodziny przyszedł tylko brat).
Ojejku... ludzie są niepoważni! przecież zdają sobie sprawę, że Wy za to musieliście zapłacić my na poprawiny się nie decydujemy. Zazwyczaj wszyscy są wtedy na kacu i nie mają ochoty na imprezowanie...

Cytat:
Halwaya no msza żałobna w ciąży, niezły sen

Dokładnie, dziękuję i wiecie co? Chyba dzisiaj dopiero do mnie dotarło, ze mamy to już za sobą i strasznie się cieszę

Halwaya ma dobry pomysł, będziecie mieli mniej gości ;P

Z wielkością rodziny u nas to samo po obu stronach, duże są, plus mój Tz jako pierwszy z rodziny się zenil, bo ma tylko siostrę jeszcze, to my zaprosiliśmy... 280 osób, a jakbym miała prosić taką rodzinę jak on, to 350 bite by było, no ale ostatecznie przyszło około 210, bo sporo przyjezdnych odmówiło, także tego...

Dopiero wróciłam z zakupów i mam zamiar wziąć się za sałatkę i sprzątanie, masakra jaki u nas dziś ruch w sklepach!! Nie było miejsca gdzie samochodu postawić ;/

Na 4 piętro ledwo wtargalam 4 torby zakupów, ciężkie były, ale jakoś musiałam dac radę i tak sobie myślę, że jednak i z Małą dam radę wejsc?

A i mam 2 drobnostki przy okazji

wow 210 osób. A ja się przejmuje, że wszystkich mamy na 150 osób Rzeczywiście duuuże rodziny macie

ładne ubranka
Uważaj na noszenie ciężkich rzeczy-zwłaszcza po schodach. U mnie mama nosiła po ogródku wiaderka z wodą do podlewania kwiatów i to przyspieszyło mój poród Lekarka z pogotowia powiedziała jak ją zobaczyła, że mama chyba wśród kwiatów chciała urodzić
Nie to, że straszę, ale mama mi nieraz o tym powtarza odkąd jestem w ciąży.

Cytat:
Ja wzielam nospe i leze, jakos twardnieje mi brxuch

Ale kirde nad pepkiem i mam uczucie jakby byl caly napimpowany
Moze to kurde maly? Ajj
Ktoras tak ma?

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Sylwuska piekne zakupki, skad
Też mam czasem wrażenie napopmpowania nad pępkiem. A dodatkowo zaraz pod mostkiem w napompowanym miejscu mnie boli.. Może to macica uciska na przepone w środę będę u gina to się dowiem....

Cytat:

My weźmiemy na wiosnę i pewnie będzie jakaś bardzo luźna impreza w krzaczorach
"Krzaczory" fajny pomysł - nie standardowo

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj pozostane w trybie podczytywacza Wybaczcie.
Jakis dol mnie zlapal.
Poprawy humoru życzę !

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Mujer ja po prostu po sobie widziałam że nie działa i jak zapytałam jednego czy drugiego, to mówili żeby się cudów nie spodziewać. Z kolei castangus to też niby lipa a dla nas być może był pomocny bo odkąd zaczęłam brać udało się zaciążyć a ja po długich latach anty hormony miałam rozwalone.

Co do wesel nasze pierwsze było planowane na 150 osób. Ostatecznie skończyło się na małym 50-osobowym weselu dla rodziny i imprezie dla znajomych dwa tygodnie później. Oba mogę określić jako legendarne. Było super
Fajny pomysł z tym podziałem wesela

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 17:18   #4219
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Benita, wybrałam samsunga galaxy a3, srebrnego. Nie miałam za dużego wyboru szczerze mówiąc, ale myślę, że moje potrzeby zaspokoi. Nie potrzebuję najnowszych modeli. Jest ładny, metalowy i ma wzmocnione szkło czy coś, więc mam nadzieję, że trochę pociągnie
Słyszałam w salonie jak byłam, że ostatnio Sony są mocno awaryjne więc uważaj na tą markę
Mi też chodziło o Galaxy A3, pomyliłam się a co do Sony to się zgadzam, bardzo dużo ich wysyłaliśmy
Stary 2015-10-10, 17:18   #4220
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Można wcześniej To chodzi o to, żeby fajnie się zastygło, no i te herbatniki miękną

Macę można np.na allegro kupić, ale chyba są różne najlepiej niech się Mujer wypowie

A to luz, bo Tz i tak by nie wytrzymał

Cytat:

Nie to, że polecam tego konkretnie sprzedawcę, ale po prostu polecam taką w proszku - wychodzi taniej i łatwiej dawkować. Chyba, że ktoś tego nie przełknie, to lepiej kapsułki. Ja w jakimś musli/jogurcie/szejku jadłam często. (A u sprzedawcy kupowałam, nie mówię, aktualnie mam zapasie jakąś superbio macę, ale podejrzewam, że bio najmocniej to się na cenie odbiło )

No właśnie, niestety cena ostatnio strasznie skoczyła... Nie wiem czemu, bo był taki czas, że nie dało się nigdzie kupić, a potem wszędzie była bardzo droga, wręcz dzwoniłam po sklepach i wszędzie mówili, że nie da się tego kupić nigdzie. Pewnie coś prawnego z importem...
No nieważne.
Dawkowanie sobie też ostrożnie dobierajcie, zaczynajcie od małych dawek wg producenta (bo ekstrakty są różnej mocy). Jeśli po 2 tygodniach nie ma różnicy, to ostrożnie zwiększajcie.

Dzieki, zapisze sobie link

A właśnie jakie sa efekty? Jak poznam że ona dziala?

Czyli ten prosZek trzeba z czymś zmieszać tak?

Hehe

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 17:21   #4221
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też się marzy nowy telefon.. ale samsungow właśnie fanką nie jestem.. chociaż tyle ludzi zadowolonych.. moze sie przekonam.
Ja też ale z tych nowych modeli żadna inna marka mnie nie przekonuje. Na IPhone'a mnie nie stać więc nawet to nie biorę pod uwagę
Stary 2015-10-10, 17:25   #4222
sylwoha
Zakorzenienie

Jeszcze chyba htc sa spiko

Mujer jak cie mlody zapytacskad sie dzieci biora to mu powiesz ze z macy :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 17:27   #4223
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Czy brzuch Wam bardziej twardnieje, jak jesteście zmęczone?
Bo dziś nie dospałam i tak mnie jakoś wszystko muliło od rana. I skurcze mi wyłaziły co chwilę cholera. Aż się zestresowałam, położyłam i po drzemce od razu lepiej. Z tym, że zeżarłam dziś miliony kalorii i to nie najlepszej jakości <wstydniś>

Któraś z Was planuje rodzić w wodzie? Wprawdzie wykluczyłam już tę opcję, ale TŻ mnie dziś zaczął trochę namawiać i w sumie nie wiem.

A z niusików (jeden już mówiłam) dla porodów sn: ponoć rozluźnianie szczęki pomaga przy rozwieraniu szyjki, a ogólniej: zwieraczy. Szyjka też zwieracz Można to sprawdzić, mając zaparcia tj. na wucecie rozluźnić szczenę, oddychać i taki miniporód jest

Pomaga też wydawanie dźwięku na wydechu, głównie niskie tony. Śpiewanie oraz śmiech. Więc jeśli szyjka Wam się nie zechce rozłazić, to polecam mongolski śpiew gardłowy

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Hehe Muszę przyznać, że najfajniej było po jakimś tygodniu czy dwóch brania. Libido mi gałki oczne wybijało
Właśnie muszę obadać jak przy kp, bo już mi tęskno za macą
Miniporód

Ja tak mam, że jak jestem zmęczona to mam więcej skurczy...

Cytat:
raczej 100% frekwencji na weselach nie ma, szczególnie na takich dużych. My zapraszaliśmy ponad 200 osób to przyszło coś ok 160. I tak dużo za dużo
160 osób to tak spore wesele mieliście Doo tej pory nie spotkałam się z 100% frekwencją. Nam wychodzi niecałe 150 osób, a sali szukamy na max 140 czyli 10 osób już zakładamy, że nie przyjdzie a pewnie odmówi więcej.

Cytat:

No nieważne.

Pierwsze o tym słyszę, ale dobrze wiedzieć

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53062149]Pani gadżet właśnie pokazywała sukienkę do porodu... 160 zł nie wiem jak mocno musiałabym się uderzyć w głowę, żeby za 1 koszulę, która i tak później do niczego więcej się nie nada jak do śmietnika zapłacić tyle kasy [/QUOTE]

taaa... na pewno ją kupię a później oprawię w ramkę nad łóżeczkiem Adasia co by wiedział, że nie było łatwo

Stary 2015-10-10, 17:30   #4224
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
wow 210 osób. A ja się przejmuje, że wszystkich mamy na 150 osób Rzeczywiście duuuże rodziny macie

ładne ubranka
Uważaj na noszenie ciężkich rzeczy-zwłaszcza po schodach. U mnie mama nosiła po ogródku wiaderka z wodą do podlewania kwiatów i to przyspieszyło mój poród Lekarka z pogotowia powiedziała jak ją zobaczyła, że mama chyba wśród kwiatów chciała urodzić
Nie to, że straszę, ale mama mi nieraz o tym powtarza odkąd jestem w ciąży.

Też mam czasem wrażenie napopmpowania nad pępkiem. A dodatkowo zaraz pod mostkiem w napompowanym miejscu mnie boli.. Może to macica uciska na przepone w środę będę u gina to się dowiem....
Dzięki

No wiem wlasnie, ze nie powinnam nosic ciężkich rzeczy, ale dzisiaj to wyjątkowo było, to nie są żarty ;/

Co do bólu pod mostkiem, mam identycznie już od jakiegoś tygodnia wieczorami mnie boli i wdechu pełnego nie mogę wziąć, jestem pewna ze to macica uciska i stad ten ból, przecież ona sie cały czas powiększa. Jedyne co mi pomaga to leżenie na płasko na lewym boku, tylko wtedy czuje ulgę.

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-10-10 o 17:54
Stary 2015-10-10, 17:30   #4225
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze chyba htc sa spiko

Mujer jak cie mlody zapytacskad sie dzieci biora to mu powiesz ze z macy
To już zależy od modelu, te flagowe są zazwyczaj spoko ale te z niższej półki to jakiś dramat był, szxzegolnie z serii Desire

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53062149]Pani gadżet właśnie pokazywała sukienkę do porodu... 160 zł nie wiem jak mocno musiałabym się uderzyć w głowę, żeby za 1 koszulę, która i tak później do niczego więcej się nie nada jak do śmietnika zapłacić tyle kasy [/QUOTE]
Czasami się zastanawiam, jaka jest grupa docelowa tego programu
Stary 2015-10-10, 17:31   #4226
adka_19
Wtajemniczenie

Aniqa, cienwiatru, rudaska, Fionka, karmazynova dzieki dziewczynki
halwaya kochanie kupie sobie na pocieszenie kibel w poneidzialek na ebayu
powaznie
jutro car boot

Jesli chodzi o porody naturalne... No coz same tego chcialysmy, mnie to nie przeraza,w koncu juz nie mamy odwrotu

Cytat:
Napisane przez mujer
Hehe Muszę przyznać, że najfajniej było po jakimś tygodniu czy dwóch brania. Libido mi gałki oczne wybijało
leze i kwicze

A mnie nie bylo caly dzien.. jakis dolek mnie wczoraj juz podlapal..
Zaczynams ie bac tego wszystkiego - tak wiem - pierdziele bez sensu, nie ma odwrotu bedzie wszystko dobrze, ale gdzies niepokoj zostaje…
cale zycie wywroci nam sie do gory nogami.. TZ juz dwojke ma, on wie jak to bedzie wygladac, a we mnie wkradl sie cholerny niepokoj..
do tego stopnia ze nawet TZ zauwazyl ze ucieklam wczoraj spac nawet bez buziaka..
nie chce m isie dzisiaj naet w gadki z nimim wchodzic bo najmniejszy nerw to bedzie zaraz placz. takze jestem dzis ugodowa, przytakujaca.. az siebie nie poznaje..
ale TZ od rana widzial ze cos jest nie tak, tlumaczylam sie cholernym bolem glowy ale teraz widze ze to nie tyko to.. chociaz glowa boli dalej..
ehh.

benita jesli chodzi o telefony i zdjecia - Iphone naprawde. Robie fotki rewelacyjne. samsungi na poczatku tez, moj ma bez mala pol roku super hiper telfeon a gubi ostrosc czasami. Nie wiem szczerze od cego to zalezy…
Aczkolwiek Mojego Tzta Note 3 po roku super fotki robi dalej.

Halwaya ja bralam teraz na przedluzenie kontraktu zachcianke samsunga s6 edge. uwielbiam ten telefon

Cytat:
Napisane przez mujer
Z tego, co zrozumiałam to wanna jest do całości porodu, ale to nie dam sobie głowy uciąć, bo jak mówię, dopiero potem zaczął mnie temat interesować.
U nas w calosci wana do porodu..
nawet dziecko do skory pierwze chwile w basenie. dopiero potem wazenie mierzenie i Ty sie ogarnac.
Chyba ze poprosisz o epidural to wypad z basenu.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 17:32   #4227
czubasek20
Zakorzenienie

Odradzam htc jesli o telefony chodzi.
U nas na razie sprawdza sie samsung i lg. Zaraz ponadrabiam.

Ja juz w domku. Wyszlismy o 16, godzine czekalismy na babke proeadzaca seminarium ale sie nie pojawila wirc lipa.

Padam na twarz po kilku h siedzenia i sluchania o reportazach i sluchowiskach

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 17:32   #4228
syylwuska
Zakorzenienie

MUJER a co do macy, skoro ona tak płodność poprawia to np przy tabletkach anty nie można tego jeść, co?

Stary 2015-10-10, 17:34   #4229
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Właśnie zauważyłam, że mam rozstępy na brzuchu a byłam przekonana aż do teraz, że mam tylko na udach i cyckach
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 17:40   #4230
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki

No wiem wlasnie, ze nie powinnam nosic ciężkich rzeczy, ale dzisiaj to wyjątkowo było, to nie są żarty ;/

Co do bólu pod mostkiem, mam identycznie już od jakiegoś tygodnia wieczorami mnie boli i wdechu pełnego nie mogę wziąć, jestem pewna ze to macocha uciska i stad ten ból, przecież ona sie cały czas powiększa. Jedyne co mi pomaga to leżenie na płasko na lewym boku, tylko wtedy czuje ulgę.

To mnie uspokoiłaś odnośnie tego bólu pod mostkiem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości