|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Koktajlowa 7 kupowałam u tego sprzedawcy :
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5358728164 Bawełna dobrej jakości, wszystko wydaje się dobrze uszyte, ale jeszcze nie prałam więc nie wiem jak z kolorami ![]() Widzę że podniósł ceny : / ja dawałam 19zł i 35 z wypełnieniem. Chyba rzeczywiście sezon świąteczny idzie i ceny rosną
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-10-10 o 15:08 |
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas dominuje taki skandynawski klimat raczej i większośc ścian jest biała lub szara, w sypialni mamy ścianę w ciemnym granacie, a gabinet jest czarno biały pokój Mlodego dostanie wiecej koloru, ale oczywiście w połączeniu z białym i szarym ![]() 7 bardzo ładny wózek! jak na razie to chyba Tako dominują na wątku ![]() 86ewula witaj ![]() [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53054543]http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty Może któraś z Was będzie chętna ja właśnie zapisałam się na spotkanie w piątek za tydzień. Takiej wiedzy nigdy nie za wiele. [/QUOTE]dzięki za polecenie!! bez większego przekonania weszłam, a tu patrzę, że będą u mnie w miesci zapisałyśmy się z siostrą ![]() baby nie poddawaj się, remonty mają to do siebie, że trwają w nieskończoność, ale efekty końcowe są tego warte!
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Ej tak sobie myślę, że skoro:
- poduszki dla niemowląt są odradzane - pościel tak samo i nie będę jej kupować - ochraniacza nie chcę to co ja do łóżeczka wsadzę? Dziecia w otulaczu i tyle?
|
|
|
|
#3094 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam tak samo ;p z jednej strony myślę że tak fajnie można pobajerować w lóżeczkach a ja koniec końców nic w nim mieć nie będę ;p
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
DOTKA, kup wzorzyste prześcieradło i otulacz
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
O tym samym myślałam, tylko że w kołysce, i co taka pusta kołyska mi będzie stać, tak smutno, ok wsadzę jednego misia dla towarzystwa i tyle. To kołyska jest mniejsza, mniej wolnej przestrzeni, ale łóżeczko to już w ogóle pusta będzie.
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Med, otulacz juz mam
|
|
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas budowa domu się przeciąga, wygląda na to, że nie wprowadzimy się do stycznia, więc nie mam pojęcia jak i gdzie urządzić kącik dla malutkiej Cytat:
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pisałaś już to sorki, musiało mi gdzies ulecieć! Ja do łóżeczka daję: ochraniacze + szumisia + dziecia w rożku ![]() dziewczyny, a kiedy planujecie pierwsze spacery z dzieciakami? w zimie będzie cieżko, ale nie wiem czy sa jakieś wytyczne co do wieku dziecia i temperatury na zewnątrz? bo chyba do wiosny trzymać w zamknieciu ich nie będziemy?
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren, dziewczyny na innym wątku pisały, że zbędne są te ochraniacze, a na początku na pewno, bo dziecko się aż tak nie rusza, a nie masz przewiewu w łożeczku + nie widzisz dziecka jak leżysz w łóżku..
Ja pierwszy spacer jak wsio będzie ok i nie będzie -20, to chcę po kilku dniach, jak ja się będę dobrze czuła
|
|
|
|
#3101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z polskiego busa, internet wifi jest wiec super
![]() Ja z mlodym zamierzam po kilku dniach wychodzic jesli pogoda pozwoli, a jesli bedzie lipna to chociaz na balkon wystawie zeby sie ogarnial ze swiatem ![]() U mnie tez w lozeczku bedzie pusto bo poscieli jako takiej na razie chyba nie kupie bo tez nie widze sensu skoro bede miala i otulacz i spiworki i rozki..... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3103 |
|
Rozeznanie
|
Na kołderkę zawsze mogę dziecko położyć, bez okrywania, zawsze to ciepłej. A u nas zimą trochę chłodno w domu. Poduszeczkę zawsze można zwinąć w rulonik i podłożyć pod plecki jak dziecko śpi na boczku.
Ochraniacz kupiłam już teraz mimo że do kołyski nie potrzebny, mam już z głowy, nie ukrywam że cieszy oko . Zawsze to ściana przy łóżeczku będzie mniej ubrudzona ![]() Na spacery zimą zalecają najpierw wyrandować zaczynając od 5min i wydłużając czas codziennie o 5min. Więc żeby wyjść na godzinkę spaceru potrzeba z 12 dni o ile temperatura nie spadnie poniżej -5 stopni. ... Więc wszystko zależy od pogody. |
|
|
|
#3104 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dobra, dzisiaj stolarz przyszedł ostateczną miarę na szafę (robimy tylko 120cm wysokości, bo mamy malutką sypialnię i duża szafa by przytłoczyła, ale za to około 4m długości - po dwóch ścianach pójdzie), okna i drzwi zdjąć. od wtorku zaczyna pracę a na ekipę remontową już serio nie liczę, niepoważni ludzie i tyle. mam nadzieję że w okolicach listopada mąż zrozumie że zostało mało czasu i poszuka innych ludzi żeby zrobili minimum, tzn. pokój córy i tyle no i wózek, ech...chciałam Casualplay loop ale do połowy listopada nie mają nigdzie do obejrzenia, więc pewnie się na chicco urban skończy (tym bardziej że już kupiłam letnie pokrowce )Cytat:
ale śliczne <3 ja już chciałabym być ostatecznie na zwolnieniu żeby zacząć jakieś ozdóbki robić. Cytat:
Cytat:
ale w Polsce pewnie bym poczekałą kilka dni, tak po tygodniu bym wyszła. a kiedy planujecie umyć dzieciaczka? ja na początku myślałam że pozwolę umyć w szpitalu ale poczytałam o mazi i chyba pocezkam kilka dni...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||||
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
własnie ja tez bym chciała zacząć tak delikatnie od wystawiania dziecia w wózku na balkon lub jeszcze delikatniej w salonie przy otwartych drzwiach balkonowych, a po tygodniu, dwóch już na spacer
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Myslalam, ze jednak ekipa sie zebrala do remontu.... Wspolczuje Ci Baby :-/
Nie wiem co z kapaniem maluszka, musze sie dowiedziec jakie praktyki maja w szpitalu Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Baby, a nie wydaje Ci się, że otulacz + kocyk + ciuszki to będzie za dużo?
![]() Bo ja chcę body+pajac+otulacz i w sumie tyle, u nas w nocy jest b. ciepło, bo palimy w piecu popołudniu/wieczorem, więc w nocy jest właśnie najgoręcej. Cytat:
![]() O ile nie ma -20 na polu, to naprawdę nie widzę w tym większego sensu
|
|
|
|
|
#3108 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3109 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() byłam wczoraj na wizycie i wszystko w porządku z małym. waży już prawie 800g i jest ułożony główką do dołu. łożysko niby ciut wyżej niż ostatnio. szyjka nie wiem ile ma, ale podobno jest w porządku. mówiłam gin że ostatnio bolał mnie brzuch i zwiększyła mi dawkę magnezu z 3 do 6 tabletek na dzień. żelaza mam nie brać więcej niż 2 tabletki, więc muszę bardziej zwracać uwagę na to co jem. no i do następnej wizyty mam zrobić glukozę Dotka jak długo czekałaś na wyniki glukozy w diagnostyce? Proszę dopisać mi kolejną wizytę na 29.10 |
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi - tego samego dnia wyniki były
U mnie były dopiero w tej ostatniej wieczornej sesji, bo robiłam glukozę dość późno: ostatnie pobranie o 11:30, jakbym się wcześniej wyrobiła, to pewnie byłyby szybciej ![]() Mówię oczywiście o wynikach online. ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Gratki, waga małego już zacna Bóle brzucha niestety już są coraz częstsze. Mi też gin zwiększył dawki i biorę rano 1x magnez (magnella) potem w południe 2x Aspargin i wieczorem znów 1x magnez.No i gin mi mówił, że mam tak robić żeby brzuch nie zaczynał boleć, bo mnie boli głównie jak dużo porobię w domu lub jak pochodzę itp. Wczoraj mnie bolał jak stałam w kościele na pogrzebie, ale w połowie odpuściłam i już nie wstawałam i nie siadałam z innymi tylko siedziałam cały czas. |
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tych z was które będą kupować nosidła - jakie planujecie kupić? tula strasznie droga mi się wydaje i nie znajduję używanej
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
A tak tak, zapomniałam o braku ogrzewania
My nosidło kupujemy Close Caboo: http://mamygadzety.pl/nosidlo-close-...niechustowych/ Dziewczyny, dacie linka od kogo brałyście prześcieradło (i jakie?). Są komplety prześcieradlo + ochraniacz? I pod prześcieradlo jeszcze kupuję coś nieprzemakalnego (co? link poproszę). |
|
|
|
#3113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mnie właśnie też bardziej zaczyna boleć jak coś robie w domu np godzina w kuchni obiad+zmywanie = leżenie w łóżku potem. |
|
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierzecie wersję ekonomiczną?ja kupiłam ochraniacz na materac "Sensillo Nakładka Na Materac Ochraniacz 120x60" od asplaneta, całkiem fajny się wydaje. i ten sam sprzedawca powinien mieć prześcieradła, co do ochraniacza to nie wiem bo kupiłam u innej babeczki ale miałam jakieś zaćmienie bo wzięłam tylko 30cm wysokości :/
|
|
|
|
#3115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Magdusia dobrze, że nic Ci się nie stało. Magda gratulacje końca praktyk, w końcu. Kamilka trzymaj się tam ![]() Jeszcze chyba coś miałam odpisać, ale czytałam was na raty i nie pamiętam
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|||
|
|
|
#3116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wczoraj znajomy stwierdził że baldachim całkiem nie praktyczny mimo iż tak ładnie wygląda, bo ciągle jak zaglądał do łóżeczka to zahaczał głową o niego.
a ochraniacz na materac kupiłam od HubiWorld http://allegro.pl/nieprzemakalny-och...394565441.html ------------------ dziewczyny a Wy planujecie taki baldachim do łóżeczka? bo ja się cieszyłam że mam już wybrane a teraz znów dylemacik ![]() |
|
|
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Baby nosidło to dopiero jak dzidzia zacznie sama siadać, wcześniej mozesz w chuście nosić i niech nikt ci nie próbuje wmówić czegoś innego- nawet producent
na Fb sa grupy sprzedażowe, tam idzie znaleźć cos dla siebieDotka- Hmmm elastyczne? W guście elastycznej to raczej lekkie dzieci sie nosi, bo potem "obwisa" wszystko i wpija sie w ramiona... Pierwszy raz sie z takim cudem spotykam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, chyba nie tylko lekkie dzieci, skoro tutaj nawet swoją córkę wsadzała do niego
![]() Czytałam o tym nosidle i jest polecane ![]() Malla, baldachim odpada - siedlisko kurzu i roztoczy |
|
|
|
#3119 |
|
Raczkowanie
|
Dotka ja myślałam pod prześcieradło dać coś takiego http://allegro.pl/pielucho-ceratka-p...604893178.html
MallaMi słyszałam, że te baldachimy to poza tym, że ładnie wyglądają są zbędne tylko się kurzą i nic poza tym |
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Dżizas, w ogóle nie ogarniam tego wszystkiego, za dużo tego, nie wiem co mam wybrać :/
Na przewijak też nie wiem co kupić, jak kupić, gdzie kupić. Bożeeee, moze w listopadzie to ogarnę, bo co się za to zabieram, to daję sobie spokój. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

u nas budowa domu się przeciąga, wygląda na to, że nie wprowadzimy się do stycznia, więc nie mam pojęcia jak i gdzie urządzić kącik dla malutkiej 

teraz tylko ostatnie porządki i można dekorować
u mnie nawet poczatku nie widać