Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-10, 15:06   #3091
86ewula
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Koktajlowa 7 kupowałam u tego sprzedawcy :
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5358728164

Bawełna dobrej jakości, wszystko wydaje się dobrze uszyte, ale jeszcze nie prałam więc nie wiem jak z kolorami

Widzę że podniósł ceny : / ja dawałam 19zł i 35 z wypełnieniem. Chyba rzeczywiście sezon świąteczny idzie i ceny rosną

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2015-10-10 o 15:08
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 15:28   #3092
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
My na scianach mamy sam biały i tz smieje sie ze jak wpstchiatryku, a ja znowu baaardzo lubię biel na scianach i w ogole wecwnetrzach
ja tez lubię biel
U nas dominuje taki skandynawski klimat raczej i większośc ścian jest biała lub szara, w sypialni mamy ścianę w ciemnym granacie, a gabinet jest czarno biały pokój Mlodego dostanie wiecej koloru, ale oczywiście w połączeniu z białym i szarym

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Kupilam wozek uzywke Tako Baby Heaven w kolorze szaro zielonym
7

bardzo ładny wózek! jak na razie to chyba Tako dominują na wątku

86ewula witaj

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53054543]http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty
Może któraś z Was będzie chętna ja właśnie zapisałam się na spotkanie w piątek za tydzień. Takiej wiedzy nigdy nie za wiele. [/QUOTE]

dzięki za polecenie!! bez większego przekonania weszłam, a tu patrzę, że będą u mnie w miesci
zapisałyśmy się z siostrą

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Jak was czytam to trace nadzieje na to ze bede miala wszystko na czas gotowe,wszystko przez ten remont. 20 dni musimy na panele podlogowe czekac bo tyle czasu z kontynentu plyna,dopiero 30.10 beda,a gdzie reszta remontu...chyba mam depresje :-(
baby nie poddawaj się, remonty mają to do siebie, że trwają w nieskończoność, ale efekty końcowe są tego warte!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 15:35   #3093
Dotka90
Zakorzenienie

Ej tak sobie myślę, że skoro:

- poduszki dla niemowląt są odradzane
- pościel tak samo i nie będę jej kupować
- ochraniacza nie chcę

to co ja do łóżeczka wsadzę? Dziecia w otulaczu i tyle?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 15:38   #3094
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

- ochraniacza nie chcę

Ja mam tak samo ;p z jednej strony myślę że tak fajnie można pobajerować w lóżeczkach a ja koniec końców nic w nim mieć nie będę ;p
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 15:48   #3095
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

DOTKA, kup wzorzyste prześcieradło i otulacz

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 15:59   #3096
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

- ochraniacza nie chcę

O tym samym myślałam, tylko że w kołysce, i co taka pusta kołyska mi będzie stać, tak smutno, ok wsadzę jednego misia dla towarzystwa i tyle. To kołyska jest mniejsza, mniej wolnej przestrzeni, ale łóżeczko to już w ogóle pusta będzie.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 16:14   #3097
Dotka90
Zakorzenienie

Med, otulacz juz mam
Stary 2015-10-10, 16:31   #3098
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Kupowałam wszystko na allegro. Dwie pościele, jedna ta na zdjęciu, druga szara z beżowymi misiami. Kosztowały 19zł za sztukę plus wypełnienie.
Ochraniacz też na allegro, za bodajże 35zł ,wzory się wybierało. Wzięłam też od tej pani 0,5m materiału w gwiazdki i uszylam worek na pranie do starego kosza wiklinowego i na klapę zamykającą. Planuje jeszcze kupić koszyczki na półkę i też uszyć wstążeczki z tego materiału do nich. Będzie wyglądać na komplet
supper, tyle pomysłów! u nas budowa domu się przeciąga, wygląda na to, że nie wprowadzimy się do stycznia, więc nie mam pojęcia jak i gdzie urządzić kącik dla malutkiej

Cytat:

- ochraniacza nie chcę

Ja mam kołderkę i podusie. Pierwszemu dziecku nic się nie działo, więc drugiemu też nic się nie stanie

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 16:41   #3099
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:

- ochraniacza nie chcę

Dotka, a czemu nie chcesz ochraniaczy?
Jak pisałaś już to sorki, musiało mi gdzies ulecieć!

Ja do łóżeczka daję: ochraniacze + szumisia + dziecia w rożku

dziewczyny, a kiedy planujecie pierwsze spacery z dzieciakami? w zimie będzie cieżko, ale nie wiem czy sa jakieś wytyczne co do wieku dziecia i temperatury na zewnątrz? bo chyba do wiosny trzymać w zamknieciu ich nie będziemy?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-10-10, 16:44   #3100
Dotka90
Zakorzenienie

Mojakaren, dziewczyny na innym wątku pisały, że zbędne są te ochraniacze, a na początku na pewno, bo dziecko się aż tak nie rusza, a nie masz przewiewu w łożeczku + nie widzisz dziecka jak leżysz w łóżku..

Ja pierwszy spacer jak wsio będzie ok i nie będzie -20, to chcę po kilku dniach, jak ja się będę dobrze czuła
Stary 2015-10-10, 16:57   #3101
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
dziewczyny, a kiedy planujecie pierwsze spacery z dzieciakami? w zimie będzie cieżko, ale nie wiem czy sa jakieś wytyczne co do wieku dziecia i temperatury na zewnątrz? bo chyba do wiosny trzymać w zamknieciu ich nie będziemy?
Tez mysle ze jak nie bedzie jakos strasznie zimno kilka dni moze tydzien i wyjdziemy na krotki spacerek. Nie bede kisic dzieciaczka w domu

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 16:58   #3102
Casaa
Zakorzenienie

Witam sie z polskiego busa, internet wifi jest wiec super

Ja z mlodym zamierzam po kilku dniach wychodzic jesli pogoda pozwoli, a jesli bedzie lipna to chociaz na balkon wystawie zeby sie ogarnial ze swiatem

U mnie tez w lozeczku bedzie pusto bo poscieli jako takiej na razie chyba nie kupie bo tez nie widze sensu skoro bede miala i otulacz i spiworki i rozki.....

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 17:11   #3103
86ewula
Rozeznanie

Na kołderkę zawsze mogę dziecko położyć, bez okrywania, zawsze to ciepłej. A u nas zimą trochę chłodno w domu. Poduszeczkę zawsze można zwinąć w rulonik i podłożyć pod plecki jak dziecko śpi na boczku.
Ochraniacz kupiłam już teraz mimo że do kołyski nie potrzebny, mam już z głowy, nie ukrywam że cieszy oko . Zawsze to ściana przy łóżeczku będzie mniej ubrudzona

Na spacery zimą zalecają najpierw wyrandować zaczynając od 5min i wydłużając czas codziennie o 5min. Więc żeby wyjść na godzinkę spaceru potrzeba z 12 dni o ile temperatura nie spadnie poniżej -5 stopni. ... Więc wszystko zależy od pogody.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 17:16   #3104
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Zuza, Ty przynajmniej zaczelas remont, a moj TZ bierze co chwila nowe zlecenia, a remont zaczyna od sierpnia i zaczac nie moze.... A sporo mamy do zrobienia bo trzeba u mlodego w pokoju sciany wyrownac i pomalowac, zrobic szafe i umeblowac, w kuchni trzeba szafek dorobic i zamontowac szklo na fronty i sciany, przedpokoj do odmalowania i trzeba polozyc fototapete na sciany no i jeszcze pralka do zabudowy.... Oczywiscie TZ absolutnie nie chce widziec fachowcow tylko wszystko sam.... Juz tez mam nerwy na niego.

Aaaa TZ jeszcze wymyslil, ze do konca roku kalendarzowego obroni doktorat, a jeszcze nic nie napisal.... ( to mnie rozbawilo akurat :P)

Wyslane z Lumia920.
to zaczęcie remontu to takie umowne, bo wyburzyliśmy pół ściany i tyle no dobra, dzisiaj stolarz przyszedł ostateczną miarę na szafę (robimy tylko 120cm wysokości, bo mamy malutką sypialnię i duża szafa by przytłoczyła, ale za to około 4m długości - po dwóch ścianach pójdzie), okna i drzwi zdjąć. od wtorku zaczyna pracę a na ekipę remontową już serio nie liczę, niepoważni ludzie i tyle. mam nadzieję że w okolicach listopada mąż zrozumie że zostało mało czasu i poszuka innych ludzi żeby zrobili minimum, tzn. pokój córy i tyle
no i wózek, ech...chciałam Casualplay loop ale do połowy listopada nie mają nigdzie do obejrzenia, więc pewnie się na chicco urban skończy (tym bardziej że już kupiłam letnie pokrowce )

Cytat:
Mam nadzieję że nic się w brzuszku nie stało, niby macica amortyzuje ale jak będzie boleć to jedź na IP.
Zdolności szycia nie mam, jak kupiliśmy mieszkanie to stała stara maszyna Łucznik i postanowiłam że sprawdzę czy działa i się nauczę. I coś się już naumiałam z pomocą you tube. Do tej pory w takiej kolejności uszylam : worek na jedzenie do pracy, zasłonki do pokoiku młodego, worek do kosza na pranie. Więc na razie doświadczenie marne ;-D
W środku jest zrobione z białego prześcieradła, tylko brzegi są w gwiazdki

ale śliczne <3 ja już chciałabym być ostatecznie na zwolnieniu żeby zacząć jakieś ozdóbki robić.

Cytat:

- ochraniacza nie chcę

ja będę w otulaczu i śpiworku wkładać albo otulacz i kocyk na dolną połowę ciała, no ale na początku będziemy mieli malutkie łóżeczko, ten półksiężyc co kiedyś wklejałam, dopiero później normalne 60x120 i tam już luksus, ochraniacz itd

Cytat:

ja od razu ale w Polsce pewnie bym poczekałą kilka dni, tak po tygodniu bym wyszła. a kiedy planujecie umyć dzieciaczka? ja na początku myślałam że pozwolę umyć w szpitalu ale poczytałam o mazi i chyba pocezkam kilka dni...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 17:24   #3105
mojakaren
Zakorzenienie

własnie ja tez bym chciała zacząć tak delikatnie od wystawiania dziecia w wózku na balkon lub jeszcze delikatniej w salonie przy otwartych drzwiach balkonowych, a po tygodniu, dwóch już na spacer

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-10-10, 17:25   #3106
Casaa
Zakorzenienie

Myslalam, ze jednak ekipa sie zebrala do remontu.... Wspolczuje Ci Baby :-/

Nie wiem co z kapaniem maluszka, musze sie dowiedziec jakie praktyki maja w szpitalu

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 19:18   #3107
Dotka90
Zakorzenienie

Baby, a nie wydaje Ci się, że otulacz + kocyk + ciuszki to będzie za dużo?

Bo ja chcę body+pajac+otulacz i w sumie tyle, u nas w nocy jest b. ciepło, bo palimy w piecu popołudniu/wieczorem, więc w nocy jest właśnie najgoręcej.
Cytat:
Na spacery zimą zalecają najpierw wyrandować zaczynając od 5min i wydłużając czas codziennie o 5min. Więc żeby wyjść na godzinkę spaceru potrzeba z 12 dni o ile temperatura nie spadnie poniżej -5 stopni. ... Więc wszystko zależy od pogody.
Od werandowania się już odchodzi

O ile nie ma -20 na polu, to naprawdę nie widzę w tym większego sensu
Stary 2015-10-10, 19:18   #3108
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:

Po kilku dniach jeżeli pogoda będzie sprzyjać i nie będzie mrozu.

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
to zaczęcie remontu to takie umowne, bo wyburzyliśmy pół ściany i tyle no dobra, dzisiaj stolarz przyszedł ostateczną miarę na szafę (robimy tylko 120cm wysokości, bo mamy malutką sypialnię i duża szafa by przytłoczyła, ale za to około 4m długości - po dwóch ścianach pójdzie), okna i drzwi zdjąć. od wtorku zaczyna pracę a na ekipę remontową już serio nie liczę, niepoważni ludzie i tyle. mam nadzieję że w okolicach listopada mąż zrozumie że zostało mało czasu i poszuka innych ludzi żeby zrobili minimum, tzn. pokój córy i tyle
no i wózek, ech...chciałam Casualplay loop ale do połowy listopada nie mają nigdzie do obejrzenia, więc pewnie się na chicco urban skończy (tym bardziej że już kupiłam letnie pokrowce )

ale śliczne <3 ja już chciałabym być ostatecznie na zwolnieniu żeby zacząć jakieś ozdóbki robić.

ja będę w otulaczu i śpiworku wkładać albo otulacz i kocyk na dolną połowę ciała, no ale na początku będziemy mieli malutkie łóżeczko, ten półksiężyc co kiedyś wklejałam, dopiero później normalne 60x120 i tam już luksus, ochraniacz itd

ja od razu ale w Polsce pewnie bym poczekałą kilka dni, tak po tygodniu bym wyszła. a kiedy planujecie umyć dzieciaczka? ja na początku myślałam że pozwolę umyć w szpitalu ale poczytałam o mazi i chyba pocezkam kilka dni...
Nie orientuje się czy w szpitalu myją.. jak nie to umyję dopiero po powrocie do domu.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 19:37   #3109
MallaMi
Rozeznanie

hej
byłam wczoraj na wizycie i wszystko w porządku z małym. waży już prawie 800g i jest ułożony główką do dołu. łożysko niby ciut wyżej niż ostatnio. szyjka nie wiem ile ma, ale podobno jest w porządku. mówiłam gin że ostatnio bolał mnie brzuch i zwiększyła mi dawkę magnezu z 3 do 6 tabletek na dzień. żelaza mam nie brać więcej niż 2 tabletki, więc muszę bardziej zwracać uwagę na to co jem. no i do następnej wizyty mam zrobić glukozę

Dotka jak długo czekałaś na wyniki glukozy w diagnostyce?

Proszę dopisać mi kolejną wizytę na 29.10
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 19:43   #3110
Dotka90
Zakorzenienie

MallaMi - tego samego dnia wyniki były U mnie były dopiero w tej ostatniej wieczornej sesji, bo robiłam glukozę dość późno: ostatnie pobranie o 11:30, jakbym się wcześniej wyrobiła, to pewnie byłyby szybciej
Mówię oczywiście o wynikach online.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Gratki, waga małego już zacna Bóle brzucha niestety już są coraz częstsze. Mi też gin zwiększył dawki i biorę rano 1x magnez (magnella) potem w południe 2x Aspargin i wieczorem znów 1x magnez.

No i gin mi mówił, że mam tak robić żeby brzuch nie zaczynał boleć, bo mnie boli głównie jak dużo porobię w domu lub jak pochodzę itp.

Wczoraj mnie bolał jak stałam w kościele na pogrzebie, ale w połowie odpuściłam i już nie wstawałam i nie siadałam z innymi tylko siedziałam cały czas.
Stary 2015-10-10, 19:46   #3111
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Baby, a nie wydaje Ci się, że otulacz + kocyk + ciuszki to będzie za dużo?

Bo ja chcę body+pajac+otulacz i w sumie tyle, u nas w nocy jest b. ciepło, bo palimy w piecu popołudniu/wieczorem, więc w nocy jest właśnie najgoręcej.

Od werandowania się już odchodzi

O ile nie ma -20 na polu, to naprawdę nie widzę w tym większego sensu
u nas w nocy jest b.zimno bo nie ma ogrzewania, od stycznia do kwietnia średnia temperatura w nocy to jakieś 10-12 stopni, a w domu w sumie niewiele więcej, myślę że około 17-18 będzie, jednak poniżej tego co powinno być w przypadku małego dziecka. chcieliśmy zrobić ogrzewanie podłogowe ale okazało się że bardzo często się psuje i powoduje problemy....zainstalujemy kaloryfer elektryczny na ścianie ale więcej niż 2-3 godziny dziennie nie będziemy mogli go włączać, a nie chcę żeby mała się przeziębiła. będziemy wymieniać okno i drzwi no i izolację pod panelami położymy (wczoraj zamówiliśmy, przyjdą 30 października hahahaha), może okaże się że tyle warstw nie jest konieczne, wtedy będę miała problem czego używać a czego nie

do tych z was które będą kupować nosidła - jakie planujecie kupić? tula strasznie droga mi się wydaje i nie znajduję używanej

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-10-10, 19:52   #3112
Dotka90
Zakorzenienie

A tak tak, zapomniałam o braku ogrzewania

My nosidło kupujemy Close Caboo: http://mamygadzety.pl/nosidlo-close-...niechustowych/

Dziewczyny, dacie linka od kogo brałyście prześcieradło (i jakie?). Są komplety prześcieradlo + ochraniacz?

I pod prześcieradlo jeszcze kupuję coś nieprzemakalnego (co? link poproszę).
Stary 2015-10-10, 20:02   #3113
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
MallaMi - tego samego dnia wyniki były U mnie były dopiero w tej ostatniej wieczornej sesji, bo robiłam glukozę dość późno: ostatnie pobranie o 11:30, jakbym się wcześniej wyrobiła, to pewnie byłyby szybciej
Mówię oczywiście o wynikach online.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Gratki, waga małego już zacna Bóle brzucha niestety już są coraz częstsze. Mi też gin zwiększył dawki i biorę rano 1x magnez (magnella) potem w południe 2x Aspargin i wieczorem znów 1x magnez.

No i gin mi mówił, że mam tak robić żeby brzuch nie zaczynał boleć, bo mnie boli głównie jak dużo porobię w domu lub jak pochodzę itp.

Wczoraj mnie bolał jak stałam w kościele na pogrzebie, ale w połowie odpuściłam i już nie wstawałam i nie siadałam z innymi tylko siedziałam cały czas.
dzięki, czyli spokojnie moge iść koło 26 dopiero. ja zawsze też sobie w necie sprawdzam i drukuje, bo czasem to nie chce mi się specjalnie jechać do lab po te wyniki
mnie właśnie też bardziej zaczyna boleć jak coś robie w domu np godzina w kuchni obiad+zmywanie = leżenie w łóżku potem.
Stary 2015-10-10, 20:04   #3114
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:

My nosidło kupujemy Close Caboo: http://mamygadzety.pl/nosidlo-close-...niechustowych/

Dziewczyny, dacie linka od kogo brałyście prześcieradło (i jakie?). Są komplety prześcieradlo + ochraniacz?

całe szczęście że zapytałam, dwa razy tańsze niż Tula bierzecie wersję ekonomiczną?

ja kupiłam ochraniacz na materac "Sensillo Nakładka Na Materac Ochraniacz 120x60" od asplaneta, całkiem fajny się wydaje.

i ten sam sprzedawca powinien mieć prześcieradła, co do ochraniacza to nie wiem bo kupiłam u innej babeczki ale miałam jakieś zaćmienie bo wzięłam tylko 30cm wysokości :/

Stary 2015-10-10, 20:05   #3115
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
malwi czyli już koniec remontu teraz tylko ostatnie porządki i można dekorować
część dekoracji już jest, ale chyba póki co to najbardziej cieszy mnie wysprzątana kuchnia. Te białe ściany ach

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Malwi wrednie zazdroszczę skończonego remontu u mnie nawet poczatku nie widać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
I u Ciebie będzie, spoooookojnie. Ja po miesiącu męczarni w pyle, kurzu i huku mam swoje cztery wysprzątane kąty

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Super Zazdroszczę końca remontu U nas wygląda wszystko jakby śniegiem posypało bo tż gładź szlifuje i ciągle poprawia.
Przechodziłam to, ale nie pocieszę Cię u mnie skończył się remont we wtorek od tamtej pory cały czas sprzątam, budzę się rano, a kurzu tyle samo co dzień wcześniej

Magdusia dobrze, że nic Ci się nie stało.
Magda gratulacje końca praktyk, w końcu.
Kamilka trzymaj się tam
Jeszcze chyba coś miałam odpisać, ale czytałam was na raty i nie pamiętam

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 20:12   #3116
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:

ja planuję kupić taki zestaw http://allegro.pl/8-el-posciel-do-lo...584828633.html
ale wczoraj znajomy stwierdził że baldachim całkiem nie praktyczny mimo iż tak ładnie wygląda, bo ciągle jak zaglądał do łóżeczka to zahaczał głową o niego.

a ochraniacz na materac kupiłam od HubiWorld http://allegro.pl/nieprzemakalny-och...394565441.html

------------------
dziewczyny a Wy planujecie taki baldachim do łóżeczka? bo ja się cieszyłam że mam już wybrane a teraz znów dylemacik
Stary 2015-10-10, 20:12   #3117
kamilka
Zadomowienie

Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Baby nosidło to dopiero jak dzidzia zacznie sama siadać, wcześniej mozesz w chuście nosić i niech nikt ci nie próbuje wmówić czegoś innego- nawet producent na Fb sa grupy sprzedażowe, tam idzie znaleźć cos dla siebie

Dotka- Hmmm elastyczne? W guście elastycznej to raczej lekkie dzieci sie nosi, bo potem "obwisa" wszystko i wpija sie w ramiona... Pierwszy raz sie z takim cudem spotykam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 20:25   #3118
Dotka90
Zakorzenienie

Kamilka, chyba nie tylko lekkie dzieci, skoro tutaj nawet swoją córkę wsadzała do niego
Czytałam o tym nosidle i jest polecane

Malla, baldachim odpada - siedlisko kurzu i roztoczy
Stary 2015-10-10, 20:25   #3119
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Dotka ja myślałam pod prześcieradło dać coś takiego http://allegro.pl/pielucho-ceratka-p...604893178.html

MallaMi słyszałam, że te baldachimy to poza tym, że ładnie wyglądają są zbędne tylko się kurzą i nic poza tym ale przyznaję, że taki komplecik ładnie dobrany prezentuje się ślicznie
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 20:31   #3120
Dotka90
Zakorzenienie

Dżizas, w ogóle nie ogarniam tego wszystkiego, za dużo tego, nie wiem co mam wybrać :/

Na przewijak też nie wiem co kupić, jak kupić, gdzie kupić. Bożeeee, moze w listopadzie to ogarnę, bo co się za to zabieram, to daję sobie spokój.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości