Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-10, 21:37   #301
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Spacer nie do końca nam wyszedł, bo się za późno zebraliśmy ale pojeździliśmy autkiem co mnie relaksuje, a że młody w drodze zasnął to mieliśmy okazję porozmawiać o porodzie i ogólnie pobyć ze sobą Tż obiecał, że mnie nie zostawi samej
Niestety Tż wspominał też poprzedni poród i to jak już po porodzie zemdlałam pod prysznicem a on przerażony wzywał pomoc oboje się boimy podobnych komplikacji tym razem

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Dziewczyny musialam odstawic wiesiolka mialam tyle sluzu ze wczoraj na miescie myslalam ze wody mi odeszly tak chlupnelo nie wzielam wczoraj wieczorem i dzis rano i chyba troche lepiej :P
Też mnie dziś od rana zalewa. Kilka razy wkładkę zmieniałam, a teraz przed chwilą znowu kawałek galaretowatego czopa wylazł, ale niewielki

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Spacerek krótki był, bo zimno a my poprzeziębiani, poza tym wchodzę tylko w jedną cienką dresową taką kurteczkę reszta jesienno-zimowych kurtek się nie dopina, chciałam nawet kozaki wyciągnąć które zawsze były luźne a tu ni w ząb!!! masakraaaaaaaaa...dobrze, że to końcówka, łatwiej się jednak w lato ubrać.
No my też się wyubieraliśmy jak na ciężką zimę, bo wszyscy chorzy jesteśmy
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 21:39   #302
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Rita gratulacje! !!!

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Juz chyba każda w tej części urodzi bo nie postów dużo nie ma do czytania

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

A ostatnia która urodzi będzie pisać sama do siebie
No właśnie ja nie wiem jak to jest? Małej nie ma Malinowej nie ma i co cisza?
Tak mnie gdzies kopneła mala przed chwila ze az mnie zgielo haha chyba jej sie nudzi tam. Mowie jej aby wyszla ze ma tu wiecej miejsca ze czekamy ze pobawi sie z Inga a ta mnie bije super córka haha.
Hmmm moze bede ta jedyna co urodzi w dniu TP?
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 21:40   #303
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Aaaaaa, to jedziesz 5S, nie próżnować, bo nudno w weekendy :

A JA JUŻ MAM PEWNOŚĆ - sKUBAniutki SIĘ UŚMIECHA!!! oczywiście nie do mnie, i nie świadomie (jeszcze), ale uśmiecha sę gdy mu dobrze, po jedzonku, w pionie na rączkach moje słoneczko normalnie bym go zacałowała za te uśmiechy
Ah te uśmieszki pamiętam te pierwsze Oli.
Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
OPIS

no więc zacznę od tego że w przeddzień wieczorem (niedzielę) strasznie się denerwowałam nawet jak teściowa dzwoniła to powiedziałam że nie chcę z nią gadać hehe ale w nocy po przytuleniu do męża wyluzowałam i usnęłam. nockę przespałam ze standardowym wstawaniem na siku. myślałam że z głodu umrę bez jedzenia od 18
rano wstałam, nerwy już zaczęły działać. ogarnęłam się, tż też. o 7:30 byliśmy w szpitalu. załatwiliśmy parking za free, zameldowaliśmy się i poszliśmy na porodówkę. tam przebrali mnie w piękną ( ) szpitalną koszulę ale dół narazie zostawili . podpięli ktg. założyli weflon bleee i założyli kroplówkę. pobrali też krew. zaraz drugi weflon. :/ pierwszy spoko bo z boku dłoni. drugi na zgięciu w drugiej ręce. no i tak leżałam.. gadaliśmy z mężem z położną trochę. potem lekarka mnie wzięła na usg żeby potwierdzić ułożenie pośladkowe. oczywiście dalej takie było potem z powrotem pod kroplówę . po jakimś czasie męża wysłali żeby się ubrał w seksi ciuszki takie jak dla chirurga hahaha jak wrócił to w pierwszej chwili pomyślałam "o jakiego mam przystojnego lekarza" a zaraz załapałam że to przecież mąż
ok wzięli mnie do anestezjologa - tam tż nie mogło być ze mną. podłączyli pod ktg żeby mieć tętno małego i jakaś maszyna mierzyła mi na ręce regularnie co jakiś czas ciśnienie. załączyli drugą kroplówkę właśnie w zgięciu ręki .. po chwili patrzę a ja mam wielką gulę tam!! okazało się że źle weflon założyli i musieli kolejny na nadgarstku założyć już mi niedobrze było (znacie moje nastawienie do weflonów i pobierania krwi..)
no ok gula zeszła. zaraz przyszedł facio i zaczął mi tłumaczyć co i jak. no i przekręcili mnie, zbadali kręgosłup - odrazu było "skolioze" hehe no i wymacali mnie po kręgach, później odkażanie. no i musiałam się zgiąć schylając głowę - no i czas na znieczulenie. razem z weflonem najmniej przyjemna część. wkłucie nie bolało. pierwsze, drugie bardziej, 3 już męczące.. eh nie mogli się dobrze wbić a mi się już na samą myśl rzygać chciało ;p no i mówią, żebym powiedziała jak poczuję gorąco w nogach. no i zrobiło mi się gorąco - tyle że jakby w klatce i głowie i słabo trochę. to powiedziałam i skończyli podawać dawkę. w nogach nadal nie czułam ciepła położyli mnie, słabość zaraz przeszła. co jakiś czas sprawdzali czy znieczulenie działa no i zaczęło się rozchodzić. tak leżałam chyba z 7min aż stracę całkowicie czucie ;p
ok wzięli mnie na sale, założyli cewnik. rozłożyli parawan, w między czasie zawołali męża. przyszedł i usiadł przy mojej głowie głaskając mnie przemyli brzuch i się zaczęło
nie wiem czy minęło 5 min i usłyszeliśmy słodkie kwilenie popłakaliśmy się obydwoje.. nigdy nie zapomnę tej chwili !!
mały poszedł na chwile do pediatry żeby sprawdzić czy wszystko ok i zaraz położna go nam przyniosła w folii , tż go wziął, położył do twarzy, ja głaskałam ręką... płakaliśmy cały czas.. taki malutki tak się patrzył tymi swoimi cudnymi oczkami najpiękniejsza chwila w naszym życiu ...
tż poszedł z nim na ważenie i mierzenie a mnie zszywali baaardzo długo.. ciągnęło się i ciągnęło a ja już chciałam do synka ! ale trzeba przyznać bliznę mam cieniutką ślicznie zszytą mama i tż pod wrażeniem , jak się zagoi praktycznie jej nie będzie widać.
ok skończyli, przełożyli na łóżko i zawieźli do sali poporodowej. tam mąż kangurował małego skóra do skóry jak przyjechałam położył mi go na gołych plecach i tak sobie leżeliśmy z 1,5h... zassał cyca odrazu wypieli mi kroplówki, odłączyli ciśnieniomierz.
potem przewieźli nas do normalnej sali. no i tak sobie leżeliśmy.. przynieśli obiad. NORMALNY, PEŁNOWARTOŚCIOWY - mięsko duszone, w sosie, ziemniaczki, gotowane warzywa i budyń na deser jadłam prawie wszystko taka głodna byłam
malutki taki grzeczniutki tak ślicznie leżał.. tż zazdrosny bo przy nim płakał na kangurowaniu hehe u mamusi najlepiej <3
tż siedział do wieczora, wziął mi małego zawiózł do położnych na noc żebym mogła wypocząć. trochę kiepsko się spało bo czułam jak mi wszystkie narządy wracają na swoje miejsce i krzyże trochę bolały. o 5 położna przyniosła mi małego bo mówiła że jeść nie chce, spać nie chce i płacze i nie wie o co chodzi i że pewnie chce być przy mnie. i faktycznie tak było bo jak go dostałam to odrazu spał jak aniołek po paru h zabrali go na badania kolejne, zmianę pampka i karmienie. dostałam śniadanie. mąż przyjechał, zakochany w synku nosił go , otulał wszystko ale później musiał jechać do pracy. po południu próbowałam wstać (na własne życzenie ) ahh ciężko było , wstałam i odrazu usiadłam spowrotem. i kolejna próba. udało się zrobić parę kroków ale więcej nie dałam rady i wróciłam do łóżka wyjęli mi cewnik i kazali dzwonić po położną jak będę musiała do WC, żebym nie szła sama pierwszy raz. wieczorem mi się zachciało, jakoś doszłam z położną, zrobiłam duuuużo siku nie bolało nic, ale dziwne uczucie ;p
w nocy już wstałam sama, poszłam do wc i nawet przebrałam małego no i synek był ze mną w sumie od tej 5 rano cały czas, cały pobyt w szpitalu miałam go przy sobie.
na dzień dzisiejszy- 5 dni po cc wcale się nie czuję jakbym miała operacje. jest super. na wadze - 6kg (jeszcze zostało 10 ale chciałabym żeby to już nie spadło rosi: ) KALAFIOR Z NÓG SPADŁ ODRAZU !! brzuch coraz mniejszy, krwawię już jak przy okresie. podpaski starczają spokojnie chodzę normalnie , oczywiście nie przeciążam się nie wiem czy zdecydowałabym się na poród drogami natury... wgl nie czuję się jakbym rodziła i wciąż nie mogę uwierzyć że naprawdę mam synka już przy sobie...

dodam tylko że jest dla mnie wszystkim, moim ukochanym wyczekiwanym przez tyle miesięcy synkiem ! jest cudny, śliczny i kocham go najbardziej na świecie
mój mąż też nie do poznania - zakochany po uszy !! cały czas by się nim zajmował, przytulał, całował, bawił... jestem dumna z moich mężczyzn ! i najszczęśliwsza na świecie.
Super to opisałaś, czytałam zapartym tchem.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 21:40   #304
Amelie04
Zakorzenienie

Kurcze a moj Maly tak sie pcha do dolu mam nadzieje, ze nie wyleci haha
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 21:46   #305
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Kurcze a moj Maly tak sie pcha do dolu mam nadzieje, ze nie wyleci haha
Ja Ci mówię ty to oi będziesz ta jedną z tych rekordzistek wątkowych: )
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 21:50   #306
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja Ci mówię ty to oi będziesz ta jedną z tych rekordzistek wątkowych: )
Nina nie kracz, ja sie boje ze przez moj twardy sen przespie akcje

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Doriska jak u Was z karmieniem ? Tz kupil mleko ?
Stary 2015-10-10, 21:55   #307
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
rita urodziła!!!!

info z FB:

Syncio urodzil sie o 13.58. Niezla klucha 4265 g na razie jestesmy na neonatologii bo cos sie pani dr nie podobalo
Gratulacje

Cytat:
Któraś pytała o serial jaki nas wciagnął ostatnio to LIMITLESS ale ale chyba sa tylko 3 odcinki :/ a do 3 w nocy ogladalismy AMERICAN horror story
A to tego nie oglądałam jeszcze.
Może się wezmę jak już urodzę, bo teraz się nie mogę skupić na oglądaniu niczego

Cytat:
No niedlugo beda tu pustki niesamowite
Oby nie, bo będzie mi się tęsknić

Cytat:
Kurcze u mnie nic sie nie dzieje, szkoda :P chcialabym juz byc po wszystkim.
Gdzie Toska ?
Jestem, tylko doczytuję Was powoli
Stary 2015-10-10, 22:09   #308
Amelie04
Zakorzenienie

Jeju czuje jakby mi ktos igle w grazyne wbijal w srodku wrrr

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Gdzie jestescie dziewczyny ??? Pasztetnik, Ewlina, Natalitka Daisy co tak cicho siedzicie ? :p

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Czy ja dobrze widze, ze mialam pierwsze miejsce w gadulach w 8czesci ??? Haha przebilam Mala?
Stary 2015-10-10, 22:11   #309
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzie jestescie dziewczyny ??? Pasztetnik, Ewlina, Natalitka Daisy co tak cicho siedzicie ? :p
Porody z Tżtami wywołują

Jak mnie wnerwia mój własny podpis - tzn suwaczek

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Czy ja dobrze widze, ze mialam pierwsze miejsce w gadulach w 8czesci ??? Haha przebilam Mala?
No jak piszesz i piszesz to takie są efekty

Faktycznie pustki tutaj. Szkoda, bo fajnie było jak dużo się działo i dużo dziewczyny pisały
Stary 2015-10-10, 22:12   #310
Amelie04
Zakorzenienie

Haha macie mnie po dziurki w nosie pewnie
Stary 2015-10-10, 22:16   #311
natalitka1988
wkręcona :)

Amelia wszystko co piszesz biorę z przymrużeniem oka bo ty tak narzekasz że aż mnie to bawi najpierw że zero objawów, później że coś się zaczyna dziać. ja nie ogarniam ciebie ha ha ha

w weekend zawsze mnie mało bo w weekendy albo my mamy gości albo my jedziemy do gości! raczej aktywnie czas spędzamy.
Stary 2015-10-10, 22:17   #312
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeju czuje jakby mi ktos igle w grazyne wbijal w srodku wrrr

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Mialam pisac ze jestes pierwsza az o 3 posty hahah
Ja to juz noc o mojej grazynie nie pisze .. ja nie wiem czemu w tej ciazy tak bardzo jest wszystko inne ... w tam tej bylam spokojana nic mnie nie bolalo do konca ciazy zero stresu a teraz... o matko o niczym innym myslec sie nie da tylko kiedy to bedzie
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 22:18   #313
88maggie88
Wtajemniczenie

Amelie tez mam takie klucia w macicy i dziś wieczorem znów się powtórzyły. Przez godzinę takich było 10..nie wiem co to ale wydaję jęki przy nich taki to bol. A wczoraj chyba z 6 sekund trwał to krzyknelam na głos o k ** a tak samo wyszło :/ myślałam że to może coś rozwiera szyjkę itd ale przecież byłam u gina we wt i wszystko pozamykane. . Kolejna wizytę mam w środę ciekawe co powie.

W pon mam urodziny. Ciekawe czy któraś urodzi w ten dzień
Stary 2015-10-10, 22:19   #314
natalitka1988
wkręcona :)

i jeszcze się denerwuje bo średnio co 15 minut sikam po dosłownie 5 kropek.
Stary 2015-10-10, 22:22   #315
88maggie88
Wtajemniczenie

ToskaKrk współczuję traumy po poprzednim porodzie. Super ze mąż będzie przy Tobie w tym ważnym dla Ciebie momencie

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Amelie pewnie będziesz w tej części na 1 miejscu

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
No właśnie ja nie wiem jak to jest? Małej nie ma Malinowej nie ma i co cisza?
Tak mnie gdzies kopneła mala przed chwila ze az mnie zgielo haha chyba jej sie nudzi tam. Mowie jej aby wyszla ze ma tu wiecej miejsca ze czekamy ze pobawi sie z Inga a ta mnie bije super córka haha.
Hmmm moze bede ta jedyna co urodzi w dniu TP?
Dzieciaczki w ogóle się nie słuchają. A co dopiero będzie jak wyjdą na świat

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Współczuję. .chyba lepiej pampersa było by wygodniej założyć
Stary 2015-10-10, 22:24   #316
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to juz noc o mojej grazynie nie pisze .. ja nie wiem czemu w tej ciazy tak bardzo jest wszystko inne ... w tam tej bylam spokojana nic mnie nie bolalo do konca ciazy zero stresu a teraz... o matko o niczym innym myslec sie nie da tylko kiedy to bedzie
Agatka mam dokładnie to samo
Poprzednio też już chciałam rodzić i byłam po terminie, ale żadnych prób przyspieszania nie było. Po prostu czekałam
A teraz wyczekujemy, wyglądamy z Tżtem objawów i opętani jesteśmy myślą "kiedy w końcu się urodzi?"

Cytat:
ToskaKrk współczuję traumy po poprzednim porodzie. Super ze mąż będzie przy Tobie w tym ważnym dla Ciebie momencie
Dzięki
Stary 2015-10-10, 22:26   #317
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Amelia wszystko co piszesz biorę z przymrużeniem oka bo ty tak narzekasz że aż mnie to bawi najpierw że zero objawów, później że coś się zaczyna dziać. ja nie ogarniam ciebie ha ha ha

w weekend zawsze mnie mało bo w weekendy albo my mamy gości albo my jedziemy do gości! raczej aktywnie czas spędzamy.
Haha bo tak jest :P ej nie smiej sie ze mnie, bo sie pogniewam :<

Cytat:

Dokladnie tak samo mam. W tamtej ciazy to nawet spojenie mnie nie bolalo a teraz non stop jakies bolesci :/ nawet jak spinam tylek to mnie boli haha

Cytat:
Amelie tez mam takie klucia w macicy i dziś wieczorem znów się powtórzyły. Przez godzinę takich było 10..nie wiem co to ale wydaję jęki przy nich taki to bol. A wczoraj chyba z 6 sekund trwał to krzyknelam na głos o k ** a tak samo wyszło :/ myślałam że to może coś rozwiera szyjkę itd ale przecież byłam u gina we wt i wszystko pozamykane. . Kolejna wizytę mam w środę ciekawe co powie.

W pon mam urodziny. Ciekawe czy któraś urodzi w ten dzień
Emylka we wtorek tez miala wszystko pozamykane a juz tuli malucha.
U mnie w srode szyjka byla nie gotowa, maly wysoko a dzis progress
Stary 2015-10-10, 22:26   #318
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Też często chodzę. Albo potrzymam, lecę później pędem i zanim się wysikam to trwa i trwa, bo muszę znaleźć odpowiednią pozycję, bo kluska strasznie mi ten pęcherz uciska
Stary 2015-10-10, 22:28   #319
Amelie04
Zakorzenienie

Ja tez mam ekscesy z tym sikaniem. Ale juz mam wycwiczona jedna pozycje, na malysza
Stary 2015-10-10, 22:36   #320
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha bo tak jest ej nie smiej sie ze mnie, bo sie pogniewam :<

Dokladnie tak samo mam. W tamtej ciazy to nawet spojenie mnie nie bolalo a teraz non stop jakies bolesci :/ nawet jak spinam tylek to mnie boli haha

Emylka we wtorek tez miala wszystko pozamykane a juz tuli malucha.
U mnie w srode szyjka byla nie gotowa, maly wysoko a dzis progress
Wiem wiem z dnia na dzień wszystko może się zmienić nawet o te 360 stopni ale te kucia są nie do zniesienia :/ :/

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Ja tez mam ekscesy z tym sikaniem. Ale juz mam wycwiczona jedna pozycje, na malysza
Jej dla mnie to najgorsza pozycja jak musze się załatwić właśnie w miejscach publicznych. Z tym brzuchem to ja ledwo daję radę
Stary 2015-10-10, 22:38   #321
Amelie04
Zakorzenienie

Kurde ale jestem wkurzona. Jak bylam u tesciow to mowilam, ze moge wczesniej urodzic itd a siostra Tz zle cos uslyszala i powiedziala wszystkim, ze ja mam termin przesuniety wczesniej i teraz wszyscy do mnie pisza/ dzwonia...

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Wiem wiem z dnia na dzień wszystko może się zmienić nawet o te 360 stopni ale te kucia są nie do zniesienia :/ :/

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Jej dla mnie to najgorsza pozycja jak musze się załatwić właśnie w miejscach publicznych. Z tym brzuchem to ja ledwo daję radę
Ja dzis na IP w ciagu godziny to z 5 razy bylam... Dobrze, ze tam maja lazienki nowe czyste i pachnace
Stary 2015-10-10, 22:38   #322
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde ale jestem wkurzona. Jak bylam u tesciow to mowilam, ze moge wczesniej urodzic itd a siostra Tz zle cos uslyszala i powiedziala wszystkim, ze ja mam termin przesuniety wczesniej i teraz wszyscy do mnie pisza/ dzwonia...
Kocham takie sytuacje współczuję teraz wyjaśniania tego wszystkim bo jedna osoba poprzekrecala :/
Stary 2015-10-10, 22:39   #323
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mam z tym problem
Stary 2015-10-10, 22:42   #324
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Ja dzis na IP w ciagu godziny to z 5 razy bylam... Dobrze, ze tam maja lazienki nowe czyste i pachnace
Takie to super ale i tak nie zmienia faktu że toaleta publiczna i trzeba na Małysza

Kiedyś znałam jedna laske co się zalatwiala w takiej toalecie jak u siebie w domu. Normalnie siadała na deskę
Dla mnie jest to nie do zaakceptowania bo mam fiola na tym punkcie. Te wszystkie zarazki i bakterie. . Blee :
Stary 2015-10-10, 22:42   #325
Amelie04
Zakorzenienie

Maggie ja juz nie odbieram telefonow. Nawet ta glupia polozna srodowiskowa niech sie wali. Chce swietego spokoju :p kurcze leze i nie czuje , ze chce mi sie siku ale jak wstane to nie wiem czy dojde do lazienki
Stary 2015-10-10, 22:43   #326
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Też mam z tym problem
Hehe nie wiadomo czy trafiasz w dziurkę toalety przez ten wielki brzuchol
Stary 2015-10-10, 22:43   #327
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Tak samo mam! W tamtej ciazy bylam spokojna bo nie wiedzialam co mnie czeka a teraz plecy bola, kulam sie jak pilka to tu mnie strzyknie to tam. Tz mowi ze to 30stka lol ;-)

Kurcze Wam to przynajmniej te szyjki sprawdzaja! Ja nie mialam ani jednego badania ginekologicznego od poczatku ciazy.
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 22:44   #328
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Takie to super ale i tak nie zmienia faktu że toaleta publiczna i trzeba na Małysza

Kiedyś znałam jedna laske co się zalatwiala w takiej toalecie jak u siebie w domu. Normalnie siadała na deskę
Dla mnie jest to nie do zaakceptowania bo mam fiola na tym punkcie. Te wszystkie zarazki i bakterie. . Blee :
Fuj. Ja tez zawsze wisze w powietrzu w takich miejscach hehe
Stary 2015-10-10, 22:46   #329
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Maggie ja juz nie odbieram telefonow. Nawet ta glupia polozna srodowiskowa niech sie wali. Chce swietego spokoju kurcze leze i nie czuje , ze chce mi sie siku ale jak wstane to nie wiem czy dojde do lazienki
No i dobrze robisz teraz należy Ci się cisza i spokój a z tym siku to tak mam w nocy niby się nie chce a jak się przekrece na drugi bok to trzeba wstać

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Tak samo mam! W tamtej ciazy bylam spokojna bo nie wiedzialam co mnie czeka a teraz plecy bola, kulam sie jak pilka to tu mnie strzyknie to tam. Tz mowi ze to 30stka lol ;-)

Kurcze Wam to przynajmniej te szyjki sprawdzaja! Ja nie mialam ani jednego badania ginekologicznego od poczatku ciazy.
Masakra.. nie pojmuję tego w ogóle :nieee:

A mówią ze Polacy zacofani..

Mi kolana powoli wysiadaja :/ :/
Stary 2015-10-10, 22:47   #330
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Fuj. Ja tez zawsze wisze w powietrzu w takich miejscach hehe
Jezu poplulam sie ze smiechu z tego okreslenia "wisze". Tez tak mam

Cytat:
No i dobrze robisz teraz należy Ci się cisza i spokój a z tym siku to tak mam w nocy niby się nie chce a jak się przekrece na drugi bok to trzeba wstać
Haha mnie to denerwuje jak sie ledwo przekrece i czuje ze musze. Ide i pare kropli leci a ja juz rozbudzona :/

Tu maja calkowicie inne podejscie do ciazy. Mam teraz calkowite porownanie jak w Pl co miesiac ginekolog plus skan a tu zero gina i 2 skany ostatni w 20tc. Od tego czasu kilka wizyt z polozna. Macanie brzucha i pobieranie krwii. Mowia ze nie trzeba szyjki sprawdzac jak nie mam boli, nie krwawie i nie ma dziwnej wydzieliny.. no coz zobaczymy jak to bedzie

Edytowane przez olibar
Czas edycji: 2015-10-10 o 22:49
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości