Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-10, 20:39   #3121
86ewula
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Kurcze z tego co słyszałam to nie wyranduje się latem a zimą to jednak wydawało mi się rozsądne.

W końcu dziecko wychodzi z brzucha gdzie ma 37c nagle minimum 15c mniej, a do tego jeszcze minus 22stopnie mniej na dworzu.... No nie wiem różnica 40 stopni w ciągu kilku dni bez oswojenia się i na dorosłym zrobiłaby wrażenie.. Jednak chyba zostanę przy babcinych metodach
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 20:58   #3122
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja wyjdę z dzieckiem pewnie jakiś tydzień po porodzie na spacer jak ja już będę w stanie chodzić i będę w miarę ogarnięta No i jak nie będzie mega zimno. To się zobaczy po prostu ale 15 min koło 13-14 nie powinno zaszkodzić na początek

Przeżyłam pierwszy dzień nawet znosnie aż jestem zaskoczona. Zobaczymy co będzie po jutrze
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 21:31   #3123
czarnulax
Zakorzenienie

magda ja mam flanelki w sówki ale kupowałam na all i na pewno nie kosztowały 5 zł za sztukę.
koktajlowa super, że przetrwałaś to teraz kciuki za wyniki
magdusia gratuluję kolejnego tygodnia jak się czujesz? już lepiej?
mallami super, że wszystko jest dobrze

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam w kinie (na Marsjaninie, polecam ) i Maluch znowu mnie z tej okazji skopał ile wlezie, chyba nie lubi kina No i oczywiście ledwo wysiedziałam, mój kręgosłup mie nie pozwala juz w jednej pozycji siedzieć tyle czasu
My też byliśmy w kinie w tym tygodniu i mała też strasznie szalała Pewnie intensywne dźwięki. Gdzieś czytałam na jakimś forum, że jakaś kobitka mówiła, że poszła do kina na jakiś film akcji i musieli w połowie wyjść, bo maluch tak ją bombardował
My koniecznie na Bonda chcemy iść w listopadzie i mam nadzieje, że mała pozwoli

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że nic się w brzuszku nie stało, niby macica amortyzuje ale jak będzie boleć to jedź na IP.
Zdolności szycia nie mam, jak kupiliśmy mieszkanie to stała stara maszyna Łucznik i postanowiłam że sprawdzę czy działa i się nauczę. I coś się już naumiałam z pomocą you tube. Do tej pory w takiej kolejności uszylam : worek na jedzenie do pracy, zasłonki do pokoiku młodego, worek do kosza na pranie. Więc na razie doświadczenie marne ;-D
W środku jest zrobione z białego prześcieradła, tylko brzegi są w gwiazdki
super ten worek wygląda

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
U mnie tez w lozeczku bedzie pusto bo poscieli jako takiej na razie chyba nie kupie bo tez nie widze sensu skoro bede miala i otulacz i spiworki i rozki.....
u nas podobnie nad ochraniaczem się jeszcze zastanawiam.

Ja widziałam, że w szpitalu u mnie w mieście jest napisane, że pierwsza kąpiel malucha jest w drugiej dobie jeśli nie ma jakiś wskazań, że trzeba wcześniej.

Baldachimu nie planuję Pięknie wyglądają, ale to siedlisko kurzu i roztoczy.
A na materac dzisiaj oglądaliśmy takie ochraniacze, całkiem fajne się wydawały, trochę kosztowały, ale myślałam właśnie o czymś takim.

Kupiłam dzisiaj czape Mam nadzieje, że ta malutka główka się w tym nie utopi, bo rozmiar 50/56, ale ona jakaś taka duża mi się wydaje, ale może mi się tylko tak wydaje I mam pierwsze malusie skarpeteczki
Stary 2015-10-10, 21:41   #3124
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja też chcę close caboo wygląda podobnie do chusty a ja się boję że źle zaplacze ta chuste no i trochę czasu schodzi zanim się to dobrze zrobi a w tym czasie ja się zapoce i dziecko też

Ja baldachimu też nie kupuję - raz ze siedlisko kurzu dwa że nie wygodne i nie widzisz dziecka bo zasłania firanka do łóżeczka mam zamiar wsadzac tylko dziecko w Otulaczu chyba że kupię prześcieradlo kolorowe to będzie coś ciekawego a tak to wszystko białe a i biorę ochraniacz niby małe dziecko się nie tłucze ale wolę teraz kupić niż później się motac jak zacznie wędrowki

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Ja kupiłam spodnie w lidlu dzisiaj roz. S. I zastanawiam się czy nie zamienić na xs? Luźne są w pasie trochę i w udach.. Nie wiem przymierze jeszcze raz jutro rano to będzie więcej światła i zobacze wtedy.. Niby s jest dobra ale jakoś tak.. No nie wiem.
Stary 2015-10-10, 21:59   #3125
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dotka,
dziewczyny, a kiedy planujecie pierwsze spacery z dzieciakami? w zimie będzie cieżko, ale nie wiem czy sa jakieś wytyczne co do wieku dziecia i temperatury na zewnątrz? bo chyba do wiosny trzymać w zamknieciu ich nie będziemy?
Ja pierwszy spacer, tak po tygodniu myślę, mam nadzieje że mi zdrowie pozwoli.

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Na spacery zimą zalecają najpierw wyrandować zaczynając od 5min i wydłużając czas codziennie o 5min. Więc żeby wyjść na godzinkę spaceru potrzeba z 12 dni o ile temperatura nie spadnie poniżej -5 stopni. ... Więc wszystko zależy od pogody.
Tak jak Dotka piszę, werandowanie jest zbędnę i tak naprawdę to chyba tylko w Polsce stosowane, tutaj ludzie tego nie znają.

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
hej
byłam wczoraj na wizycie i wszystko w porządku z małym. waży już prawie 800g i jest ułożony główką do dołu. łożysko niby ciut wyżej niż ostatnio. szyjka nie wiem ile ma, ale podobno jest w porządku. mówiłam gin że ostatnio bolał mnie brzuch i zwiększyła mi dawkę magnezu z 3 do 6 tabletek na dzień. żelaza mam nie brać więcej niż 2 tabletki, więc muszę bardziej zwracać uwagę na to co jem. no i do następnej wizyty mam zrobić glukozę
Dobrze że z dzidziusiem wszystko dobrze, oby Ci bóle szybko minęły.

Cytat:
dziewczyny a Wy planujecie taki baldachim do łóżeczka? bo ja się cieszyłam że mam już wybrane a teraz znów dylemacik
Ja do kołyski planuję baldachim kupić, tak tylko dla oczu, wiem że zbędny itd.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 22:00   #3126
uaoo
Zakorzenienie

Wiecie jak wygląda nasz rocznica? Poszliśmy z córką na lody Teraz poszedł położyć małą spać i.. zasnął. Smutno mi Wiedziałam, że tak to się skończy Aż płakać mi się chce, jedyna okazja, żeby spędzić razem czas a tu du.pa Inaczej sobie wyobrażałam naszą pierwszą rocznicę ślubu. Oj przepraszam dostałam 3 róże, których nienawidzę.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 22:15   #3127
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
hej
byłam wczoraj na wizycie i wszystko w porządku z małym. waży już prawie 800g i jest ułożony główką do dołu. łożysko niby ciut wyżej niż ostatnio. szyjka nie wiem ile ma, ale podobno jest w porządku. mówiłam gin że ostatnio bolał mnie brzuch i zwiększyła mi dawkę magnezu z 3 do 6 tabletek na dzień. żelaza mam nie brać więcej niż 2 tabletki, więc muszę bardziej zwracać uwagę na to co jem. no i do następnej wizyty mam zrobić glukozę

Dotka jak długo czekałaś na wyniki glukozy w diagnostyce?

Proszę dopisać mi kolejną wizytę na 29.10
super, że po wizycie wszystko w porządku
a który jesteś tc?
ja na glukozę wybieram się w przyszłym tygodniu to będzie 25tc

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Wczoraj mnie bolał jak stałam w kościele na pogrzebie, ale w połowie odpuściłam i już nie wstawałam i nie siadałam z innymi tylko siedziałam cały czas.
oj tak ja w kościele to praktycznie większą część mszy przesiaduje

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Wiecie jak wygląda nasz rocznica? Poszliśmy z córką na lody Teraz poszedł położyć małą spać i.. zasnął. Smutno mi Wiedziałam, że tak to się skończy Aż płakać mi się chce, jedyna okazja, żeby spędzić razem czas a tu du.pa Inaczej sobie wyobrażałam naszą pierwszą rocznicę ślubu. Oj przepraszam dostałam 3 róże, których nienawidzę.
smutno szkoda, że nie wyszło tak jakbyś sobie marzyła... oby za rok było piękniej!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 22:21   #3128
uaoo
Zakorzenienie

Nie wiem czy wytrwam następnego roku.. ciągle tylko płacz i krzycz. Raz jest dobrze raz jest źle jak zresztą zauważyłyście no ale kurde, chociaż na początku mogłoby być dobrze, moglibyśmy gdzieś wyjść, cokolwiek.. no ale nie.
Czuje się jak stara baba, jakbym była co najmniej 20 lat po ślubie. Tu nie ma nic, nawet nie pamiętam kiedykolwiek ostatnio razem i sami wyszliśmy gdzieś. Żeby mnie czymś zaskoczył czy cokolwiek, ja ciągle latam w ciąży, robię wszystko żeby było dobrze, niestety nie zauważa niczego co robię. Mam dość już, brak mi sił..

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 22:26   #3129
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:

oj tak ja w kościele to praktycznie większą część mszy przesiaduje
Ja się wybieram za 1,5 tyg i będzie to jakoś 27 tydzień na samą myśl mi się nie chce zwłaszcza że później do pracy
Ja nie wiem na czym polega fenomen kościoła ale zawsze mi się robi duszno/słabo, boli mnie brzuch a jak nie brzuch to plecy, cofa mnie ciągle masakra po prostu.. Tż sie śmieje że dziecku nie pasuje
Małami - super ze wszystko w.porządku
Stary 2015-10-10, 22:30   #3130
Dotka90
Zakorzenienie

Mojakaren - i nie patrzą babcie spod byka na Ciebie? Zwłaszcza, że Ty mały brzuszek masz

Ua00, przykro mi A może zmęczony był, że zasnął?
A co z tą terapią, szukaliście czegoś?

Magda, ja chcę close caboo z tego samego powodu. Chciałam chustę, ale nie wiem czy chce mi się bawić w naukę wiązania, motanie itp. Zwłaszcza w zimie - kurtka, sweter, machaj tą chustą, wsadzaj dziecko, nieeeee. Wolę założyć nosidło i iść na spacer

Ewula, w brzuchu ma 37 stopni, ale jest nagie
Przecież na taki spacer, to ubierasz np. body z długim, pajac, czapka, kombinezon, ew. kocyk + dziecko leży w gondoli = jest osłonięte od jakiegokolwiek podmuchu wiatru.

Poza tym po porodzie jednak masz te kilka dni, kiedy dziecko powoli się przyzwyczaja do temperatury powiedzmy 18-25 stopni - zależy ile masz w domu. Więc nie wychodzi z temperatury 37 stopni na 0 stopni, tylko z temperatury 20 stopni np. na +5, w tym jest wyubierane i wyprzykrywane

Co innego gdyby była mega zima i -20 stopni, no to wiadomo
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 22:36   #3131
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Myślę podobnie jak Dotka Zresztą ze szpitala też wyjść będziemy musiały i nie będzie werndowania ani nic w tym stylu i do samochodu jest czasem kawałek i później w samochodzie zimno i po wyjściu z samochodu do domu też trochę. Każda zrobi jak uważa. Ja zacznę jak się ogarnę i pewnie będę musiała jechać na egzaminy więc dziecko pewnie też pojedzie
Stary 2015-10-10, 22:40   #3132
Dotka90
Zakorzenienie

A no i wiadomo, że te pierwsze spacery nie trwają po 3h
Stary 2015-10-10, 22:56   #3133
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Przykra sytuacja, czyli jednak nie ma poprawy między wami, a już zapowiadało się, że będzie lepiej. A może jutro dajcie córkę do dziadków i spróbujcie wyjść sami, spędzić dzień tylko ze sobą, może będzie lepiej.
Stary 2015-10-10, 23:05   #3134
Casaa
Zakorzenienie

Uaoo, lipa straszna wyszla :-/ tak jak Kinga napisala, moze jytro udaloby sie spedzic czas razem?

Magdusia, halooooo!!!! Jak brzuszek po tym upadku?

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 00:18   #3135
MallaMi
Rozeznanie

czyli widzę że chyba jednak muszę jeszcze raz przemyśleć sprawę baldachimu. w sumie to też by mi koszty obniżyło

Cytat:
super, że po wizycie wszystko w porządku
a który jesteś tc?
to jesteśmy równo bo ja właśnie też zaczęłam 25tc, a jak pójdę na glukozę to będzie 27. gin mówiła żeby zrobić na krótko przed następną wizytą
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 00:21   #3136
Casaa
Zakorzenienie

Baldachim dostalam od przyjaciolki ale watpie czy w ogole go zaloze... No chyba, ze jako moskitiere :P

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-10-11, 07:08   #3137
pietrusiowata
Rozeznanie

Witam dziewczyny

Dzisiaj zaczynamy 28 tc Od godziny wiercę się w łóżku, więc pora wstawać. Wczoraj mocno czułam brzuch, niby nie bolał ale był taki mocno "zmęczony". Może to dlatego, że gniotłam go ciążowymi rajstopami a zazwyczaj ma luźno.

Byliśmy wczoraj u teściów na obiedzie, dostałam zapas malinowych soków w razie choroby

Dzisiaj muszę podjechać do apteki kupić glukozę i jutro rano ruszam na badanie.
Stary 2015-10-11, 07:14   #3138
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dzien dobry
Uaoo przykre to jak diabli
Co do wychodzenia na dwor z dzieckiem, ja mam duze podworko, wiec nawet jak bedzie zimno, to tylko na chwile wyjde z dzieckiem, zeby poodychalo innym powietrzem, no i zeby sie hartowalo. A kiedy zamierzam, pierwszy kontakt z dworem bedzie mial jak wyjdziemy ze szpitala i mysle, ze to tez jest dobry czas. Nie bez powodu wypuszczaja kobiety z dziecmi po 3 dniach.
MallaMi ja baldachimu nie mam i miec nie bede, nie podobaja mi sie, poza tym po musialabym go prac co tydzien, sadzac po tym jak wszystko inne mi sie kurzy.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 08:02   #3139
pietrusiowata
Rozeznanie

Ja też nie planuję zakupu baldachimu, nie będzie mi się chciało prać go często.
Stary 2015-10-11, 08:38   #3140
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
to jesteśmy równo bo ja właśnie też zaczęłam 25tc, a jak pójdę na glukozę to będzie 27. gin mówiła żeby zrobić na krótko przed następną wizytą
Podobno im później, tym lepiej się znosi to badanie, więc dobrze, że w 27, to może Ci lepiej pójdzie

Cytat:
Baldachim dostalam od przyjaciolki ale watpie czy w ogole go zaloze... No chyba, ze jako moskitiere :P

Wyslane z Lumia920.
Myślisz, że będą komary w styczniu?

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Dzisiaj muszę podjechać do apteki kupić glukozę i jutro rano ruszam na badanie.
U mnie glukozę normalnie dawali Cytrynową

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Nie bez powodu wypuszczaja kobiety z dziecmi po 3 dniach.
To u nas Gdzie indziej wypuszczają znacznie wcześniej. U nas wymogiem jest też NFZ, który nie zwraca kasy za jednodniowe pobyty

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Dziewczyny, a powiedzcie mi, bo ja się nie bardzo orientuję w cenach i nie wiem, czy to jest tanio, drogo, czy normalnie. Komplet: poszwa na poduszkę, kołdrę, wypełnienie do poduszki i kołdry, ochraniacz na całe łózeczko + prześcieradło za 169zł, to normalna cena?

Podoba mi się to: http://allegro.pl/posciel-do-lozeczk...557946546.html

Bo chyba bym kupiła komplet i zostawię najwyżej pościel na później. Bo ochraniacze solo wcale tak super tanio nie wychodzą (45zł bez przesyłki) - no i potem ew. problem z dobraniem takiego samego wzoru.
Stary 2015-10-11, 08:53   #3141
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
magdusia gratuluję kolejnego tygodnia jak się czujesz? już lepiej?
Cytat:
Magdusia, halooooo!!!! Jak brzuszek po tym upadku?
Dziekuje kochane:-* juz jest wszystko w porzadku. Do wieczora jeszcze cos tam delikatnie odczuwalam ale po nocy juz jest ok. Mala buszuje takze juz sie nie martwie.
---
Czarnula gratki ze udalo Ci sie dorwac czapeczke my tez juz mamy.
---
Co do baldachimu to ja tez nie chce ale TZ by chcial bo ladnie wyglada i komary nie beda gryzly tylko gdzie komary zima:-D no i on tego prac i prasowac nie bedzie tylko ja. Takze u nas baldachimu nie bedzie

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Podobno im później, tym lepiej się znosi to badanie, więc dobrze, że w 27, to może Ci lepiej pójdzie
Tylko z drugiej strony czym pozniej tym gorzej dla dziecka

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-10-11 o 08:51
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 09:42   #3142
Dotka90
Zakorzenienie

Jakby któraś chciała, to w Lidlu będą kombinezony: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=45876
Stary 2015-10-11, 09:52   #3143
Casaa
Zakorzenienie

Dotka, w styczniu komarow nie bedzie ale pozniej tak, choc mi osobiscie baldaxhimy sie widza ;-) iiiii trzymaj ten link do poscieli bo bardzo mi sie podoba, cena jest mi obojetna i chetnie zamowie tylko teraz z tel dzialam....

Od kiedy te kombinezony?

Magdusia, ufffff

Wyslane z Lumia920.

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-10-11 o 09:54
Stary 2015-10-11, 09:59   #3144
czarnulax
Zakorzenienie

uao to przykre
pietrusiowata graty!
magdusia uf, to świetnie pochwal się czapeczką
coś dawno chyba niepozornej nie było??
Stary 2015-10-11, 10:09   #3145
kinga1701
Zakorzenienie

Dzień dobry i my w 28 tygodniu.
Pietrusiowata gratulacje
Magdusia dobrze ze przeszło, ten wczorajszy ból to pewnie z nerwów.

Dotka z telefonu nie chce mi wejść na tą aukcje, a cena ja wiem raczej średnia, do najtańszych nie należy, ale drogi bardzo też nie jest.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-10-11 o 10:51
Stary 2015-10-11, 10:17   #3146
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Własnie zrobiłam przegląd gazetek i w Pepco będą kurteczki - misie, body, rajtki i leginsy a w Rossmannie - bephanten, oilatum żel, smoczki z aventu i chusteczki nawilżające
Stary 2015-10-11, 10:34   #3147
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dzierżoniów dobry i my w 28 tygodniu.
Pietrusiowata gratulacje
Magdusia dobrze ze przeszło, ten wczorajszy ból to pewnie z nerwów.

Dotka z telefonu nie chce mi wejść na tą aukcje, a cena ja wiem raczej średnia, do najtańszych nie należy, ale drogi bardzo też nie jest.
Gratulacje kolejnego tygodnia na pewno to bylo z nerwow. Oby nigdy wiecej taich przygod. Chociaz troche zimy sie boje zeby na lodzie orla nie wywinac
---
Sliczne sa te komplety poscieli. Bardzo mi sie podobaja. Ale cena rzeczywiscie troszeczke spora. Chociaz razem ze wsadami to moze nie jest tak zle. Trzeba przemyslec
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
magdusia uf, to świetnie pochwal się czapeczką
coś dawno chyba niepozornej nie było??
czapeczka taka jak ponizej rozmiar newborn. Kupilam na OLX nieuzywana. Zdjecia z tej strony bo dopiero wczoraj zaplacilam za niawydaje mi sie ze dosc fajna. A Ty pokaz swoja
---
Tez wlasnie ostatnio pomyslalam o niepozornej. Ciekawe czy u niej ok i czym ta cisza jest spowodowana???
Cytat:
Magdusia, ufffff
:-*
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444552393911.jpg (21,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1444552420388.jpg (25,0 KB, 6 załadowań)

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-10-11 o 10:36
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 10:41   #3148
baby montana
Zakorzenienie

Widze ze wczoraj jakiś dzien upadkow,ja sie u tesciowej przed domem przewrocilam (strasznie ciemno ma i nie zauwazylam wielkiego kamienia) i do polnocy co chwile miałam bardzo twardy brzuch,ale już nawet mezowi takich rzeczy nie mowie bo on chyba w gorszym stanie psychicznym jest niz ja i bardzo go stresuja takie rzeczy. Ale w koncu usnelam,teraz wstałam i jest ok,tylko czekam aż mala sie ruszy.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 10:48   #3149
czarnulax
Zakorzenienie

kinga gratulacje!
magdusia śliczna! zrobię później foto albo poszukam na stronie
baby dobrze, że jest lepiej teraz.
Stary 2015-10-11, 10:50   #3150
Casaa
Zakorzenienie

Baby, zmus małą do ruchu.

Wyslane z Lumia920.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości