|
|
#241 |
|
tut tuut
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
Spoko, ale to juz prawie jedenascie lat... Wiec byl czas przywyknac, osiasc. Maz do Polski by nie wrocil, mnie czasem ciagnie w myslac, tak sentymentalnie... Ale realia biora gore
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
O to faktycznie kawał życia. Najważniejsze to się odnaleźć i mieć swoje miejsce
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście
Zmykam odespać wczorajsza, feralną noc... Dobrej nocy! ♡☆
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Hejoo
Cały wieczór te jajniki mnie kuły. Dziwne uczucie :/ Wyspalam sie na maksa, spokojne śniadanie. Teraz zbieram się powoli na małe zakupy spożywcze.
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, u mnie podobnie, tylko czuję jakby mi się mięśnie w dole brzucha kurczyły - całą noc czułam takie ciągnięcie!
Ja ogarnęłam dom, a że jesień to trzeba iść zaraz orzechy zbierać, bo lecą z drzewa. O liściach nie wspomnę.
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wynajmuje obecnie i za chwilę je zwalniamy więc inni ludzie przez 2 dni przychodzili je oglądać w związku z tym ładne je wysprzątalam. Za 2 tygodnie przeprowadzka Nas czeka TŻ kupuje mieszkanie i jestem w trakcie kredytu, ale wproadzamy się tam wcześniej.Nastawilam płaszczyk grubszy do prania. Ranki są już zimne trzeba się cieplej ubierać ![]()
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak! Ranki są zdecydowanie chłodne! Ja od kilku lat chodzę tylko w ramoneskach jesienią, a w tym roku kupiłam długą parkę, taką lekko watowaną - chyba jakieś pierwsze przeczucie to było
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przerzucam się na płaszczyk cieplejszy. Parkę też mam, ale kaptur ma takim miśkiem wypełniony więc bardziej się na zimę nadaję ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- W przeprowadzce ma Nam pomóc moja młodsza siostra i brat więc będzie sprawniej. Poza tym trochę tym rzeczy i sprzętów mamy. Nie chcę dźwigać i się przemęczać, wiadomo nie w tym stanie
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że masz pomoc ![]() Ja to się zastanawiam co mi w ciąży w ogóle wolno, a co nie... Odkurzam i się martwię, myję łazienkę i się martwię... W ogóle rodzinie chcieliśmy w grudniu dopiero powiedzieć, ale chyba będziemy musieli wcześniej, bo w końcu nie zagonią do cięższej roboty i będę miała kłopot. Bo ja z teściami w dużym domu mieszkam.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w przyszły weekend powiem moim rodzicom bo do nich jadę Rodzicom TŻ-ta powiemy kiedy on sam zechce.Fajnie, że mieszkasz w domu Ja wychowywałam się w domu, a licząc sudia 5 lat mieszkania w akademiku, i teraz 3 lata w bloku mieszkam w mieszkaniach. Jednak dom to dom To Twoja pierwsza ciąża?
'' Na seksapil składa się w połowie to, co kobieta ma, a w połowie to, co myśli, że ma ''. Sophia Loren Edytowane przez Madzia9999 Czas edycji: 2015-10-10 o 11:26 Powód: dopisek ;) |
|
|
|
|
#253 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
U nas piękna pogoda, ale ziiiiiimno! Jedziemy dziś na imieniny teściowej. Właśnie mąż zabrał Zuzie na spacer, a ja w tym czasie szybka maseczka, paznokcie itp. ![]() Cytat:
Cytat:
Najważniejsze to obserwować swoje ciało. Jak coś Cię męczy to zwolnij A no i koniecznie powiedz rodzinie wcześniej, niech wiedzą, że nie możesz się przemęczać!!! Cytat:
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja wczoraj padlam juz przed 21
. Tez sie zaczelam zastanawiac co moge a co nie, ale w sumie nie mozna tez popadac w paranoje choc wiadomo uwazac trzeba. Poki co to powiedzielismy dzis tylko mojej mamie. Reszta dowie sie po wizycie u lekarza jak juz zobacze moje malenstwo <3 a tesc i reszta jego kochanej rodzinki dowie sie w swieta. Nie mamy zbyt dobrych relacji z nim i dlatego >
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Mnie korci żeby do mamy zadzwonić i się pochwalić, ale stwierdziłam, że jednak muszę zobaczyć reakcję na żywo A że niestety moi rodzice mieszkają 300km od nas, to pojedziemy z tą wiadomością dopiero na ostatni weekend października... więc 3 tygodnie muszę wytrzymać, choć korci mnie niemiłosiernie Z drugiej strony, to i tak najpierw wolałabym się najpierw upewnić, że jest wszystko w porządku i zobaczyć fasolkę na usg... Odliczam dni do wtorku ![]() Na początku tygodnia miałam mdłości przez 2-3 dni, rano i wieczorem, teraz już jest ok. Ale żebym jakaś szczególnie zmęczona była, to jeszcze tego nie odczuwam. Też czasem czuję takie kłucie w podbrzuszu, o którym piszecie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Można się przyłączyć po raz drugi wrzesień okazał się dla nas szczęśliwy |
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Majkela, witaj
Ale fajnie, sama bym chciała mieć trójkę dzieci No ale na razie niech to jedno się urodzi Ja mam termin niby na 9 czerwca.
|
|
|
|
#258 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wcześniej mieszkałam w domu 6-rodzinnym z ogromnym wspólnym podworkiem i taka opcja tez jest fajna Wokół domu to jednak jest mnóstwo roboty. Ale nie zamieniłabym się ![]() No muszę chyba z mężem pogadać, że szybciej musimy powiedzieć. Nie wiem teraz czy czekać do wizyty, czy już im powiedzieć i uczulić,ze to przypuszczenia i wszystko będzie wiadomo po wizycie. Tak, pierwsza. Trochę się rolą mamy przejmuję, bo teraz już nie jestem odpowiedzialna wyłącznie za siebie Z drugiej strony staram się nie wariować,ale chyba mi nie wychodzi ![]() Cytat:
U mnie też wydaje się pięknie a zimno okropnie! I też mam imprezę rodzinną , tylko u brata ![]() Mi raz przechodzi, raz wraca z tym kłóciem. Dziś mam strasznie napompowany (czytaj:wzdęty) brzuch, ogólnie mam wrażenie, że mój układ pokarmowy zwariował. Dzięki za rady, tak sobie właśnie myślałam. Kiedyś to przecież kobiety w ciąży na pole robić chodziły i to bez względu na trymestr. Teraz wiadomo czasy inne, ludzie też, ale coś wokół siebie robić jakoś trzeba... Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
Ja się cały czas zastanawiam jak zareagują moi rodzice. Cytat:
Jest nas juz kilka na połowę czerwca
|
|
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też wolę im powiedzieć osobiście, więc jadę za tydzień do rodziców. Usg mam w ten poniedziałek więc będę już utwierdzona na 100% ![]() Cytat:
To już doświadczona w temacie ciążowym jesteś! Będziesz Nam radziła jak będę pytania i wątpliwości
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nieśmiało dołączam do grona Pierwsze dwie kreski (drugą bardzo słabą, widoczną pod słońce) zobaczyłam w niedziele. Dla potwierdzenia w środę i piątek zrobiłam bete Termin wg om na 10 czerwca, a według moich obliczeń na 14 czerwca. Bardzoo się cieszę, w domu mam dwuletniego synka ![]() Gratuluję Wam pozytywnych testów i pięknych wzrostów bety
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Kat123 bardziej ufam moim obliczeniom, wiem kiedy byla owulka
ja wizyte planuje na 26 pazdziernika, chcialabym uslyszec serduszko
|
|
|
|
#263 |
|
tut tuut
|
Witam nowe Dziewczyny
zapraszam do naszej listy na pierwszej stronie, jesli macie ochote dolaczyc to poprosze imie, wiek, imiona starszego rodzenstwa, ich miesiac i rok urodzenia, oraz date pierwszej wizyty u gina. Ufff jak to wyglada mozecie zobaczyc na pierwszej stronie watku, w pierwszym poscie ![]() My dzis rodzinnie dzien na farmie spedzilismy, w samochodzie rano tak mi brzuch dawal czadu ze myslalam ze cos zlego sie dzieje :/ szczesliwie potem przeszlo. Wyspacerowalam sie, mlody poganial i od razu mi lepiej
|
|
|
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie
![]() jestem po ivf i z terminu owulacji +14dni (tak sobie ustalilam OM) wychodzi mi termin 18,06,2015 nie boicie sie dziewczyny cieszyc? ja sie boje, boje sie ze nie bedzie serduszka, że znow cos pojdzie nie tak ![]() mam nadzieje ze moge dolaczyc? ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- dodam moje wyniki bety 06,10,2015 g 8:07 (7dpt) = 35,64 07,10,2015 g 10:54(8dpt) = 58,00 08,10,2015 g 8:16 (10dpt) = 121,70
|
|
#265 |
|
tut tuut
|
Mloda, zapraszamy goraco
![]() Co do leku... Wiesz, wychodze z zalozenia ze trzeba miec nadzieje. I odwage marzyc... Zycze Ci z calego serca zeby wszystko bylo dobrze i zebysmy wszystkie w tym gronie powitaly za osiem miesiecy malenstwo |
|
|
|
#266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz myślę pozytywnie, pewnie, że stresuje się, do wizyty jeszcze kawał czasu, chce usłyszeć od lekarza, że wszystko dobrze z maluszkiem.. I wierzę, że tak będzie
|
||
|
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez wierze,
ale sie boje... zapiszcie mnie: Basia - 26lat, wizyta 20,10
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy z imprezki właśnie! Padam! Non stop tańczyłam z Zuzią na rękach
Mam nadzieję, że fasolka wybaczy przeciążenie ![]() Witajcie nowe mamuśki ![]() Mamy dzieci prawie w identycznym wieku Moja Zuzia z 13 września 2013
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma się co martwić na zapas
|
|
#270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie wytrzymała tak długo Lecę w piątek i i tak nie wiem jak ją tydzień przeżyje! Cytat:
Dobrze, że już przeszło... Mnie z kolei strasznie dziś od jakichś 2 h dokuczają piersi... W życiu nie wiedziałam, że mogą tak boleć. A to pewnie dopiero początek. Juz wczoraj w nocy mnie budziły... Nie wiem jak ja będę dziś spała... Są jakieś patenty na ból piersi w ciąży ułatwiające spanie? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- PS Chcieliśmy dziś powiedzieć najbliższym, ale nie odważylismy się. Poczekamy do piątku, do wizyty. Teściowa ma na rano, mąż na nocki,więc nikt mnie do roboty żadnej ciężkiej nie będzie gonił w tym tygodniu Możemy spokojnie zaczekać. Może juz zdjęcie jakieś dostanę i w jakiś pomysłowy sposób to zrobimy
Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2015-10-10 o 22:15 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

Cały wieczór te jajniki mnie kuły. Dziwne uczucie :/ 

Najważniejsze to obserwować swoje ciało. Jak coś Cię męczy to zwolnij
Z drugiej strony, to i tak najpierw wolałabym się najpierw upewnić, że jest wszystko w porządku i zobaczyć fasolkę na usg... Odliczam dni do wtorku
I też wolę im powiedzieć osobiście, więc jadę za tydzień do rodziców. Usg mam w ten poniedziałek więc będę już utwierdzona na 100%
Mam nadzieję, że fasolka wybaczy przeciążenie