|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Tez bym pojechala na grzyby ale Tz spi
Zajedz po mnie hehe daleko nie masz pojdziemy razem i razem bedziemy rodzic w lesie
|
#422 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))O której masz to wywołanie ? Cytat:
BTW - pytanie do tych które urodziły. Opuchlizna ze stóp Wam zaszła? Cytat:
Grzybów to chyba nie ma skoro w nocy są przymrozki. Już drugi rok grzybów nie zbierałam - w zeszłym roku nie było ;( Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-10-11 o 11:32 |
|||
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde mdli mnie strasznie , mdlosci w 40tygodniu ciazy ?
|
#424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Akurat tż dzisiaj w pracy. Ale jakoś zabijam czas na Wizażu, czy rozwiązując krzyżówki. Jakoś rano, ale nie nie wiem dokładnie o której. Albo po 7 albo przed 9. Najgorsze to bycie na czczo. Szczególnie, ze budzę sie tu często tak głodna, ze od razu muszę cos zjeść. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
A ja w sumie nie wiem co z moim czopem. Bo wody mi polecialy ale czopa nie zauwazylam. Moj maluszek nadal na obserwcji. Antybiotyk juz dostal. Jakos malo chce cycać. Ale w wiekszosci karmie go swoim pokarmem odciagnietym
|
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
u mnie dalej skurcze ale nie regularne, czasami co 8 minut,czasami 20 ;/
|
|
#427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))Ja zamówiłam sobie dziś dodatkowe jedzenie - zjem o 22. Plus jak będzie rano o 6 pubudka to zjem coś lekkiego. TŻ wiezie mi musiki owocowe Jak by to wywołanie poszło to nie wiem skąd mam mieć siły na poród...
|
|
|
|
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
No to jutro idziemy na wątkowy rekord porodów
A pewnie koniec końców się okaże że Wy wszystkie urodzicie a mnie odeślą ![]() No mnie dziś taka zgaga złapała, że wyć się chciało ![]() Coraz ciekawsze mamy te objawy.
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
HEJ laseczki witamy się z Lenką w domu już , pierwsza noc za nami , mała jest aniołem nad aniołami gdy ma tylko suchą pieluszkę i pełny i odbity brzuszek po mm. niestety nie udało nam się karmić piersią. Mimo prób przystawiania młoda miała problemy ze złapaniem sutka były z tego powodu straszne ataki histerii z jej strony , plus moje poranione suty
=porażka z kp, ale nie czuje się z tym wcale źle dam jej butle, wiem że jak wypije 30 czy 40 ml jest pojedzona idzie spać i obie jesteśmy szczęśliwe. Rana po CC boli jak cholera , bardzo źle zniosłam CC. Jak patrzyłam jak inne laski po CC śmigają na drugi dzień to chciało mnie z zazdrości zeżreć, a ja dobe po cc myślałam że umre z bólu rany, bólu krzyża i , niewyobrażalnym bólem przy obkurczaniu się macicy przy kp, chciałam umrzeć. ![]() A to moja kruszynka 2620 gram i 50cm najcudowniejszego szczęścia PA110475.jpg
|
#430 |
|
Wtajemniczenie
|
Izabela trzymam kciuki za Ciebie !
U mnie narazie trochę przycichlo po ponad 7h wiec się ciesze ze nie pojechałam do szpitala bo bym pewnie tak została A z drugiej jest mi trochę smutno. Bo fajnie jakby mały juz wyszedł i może miałby w tym samym dniu urodziny co jego mamusia )
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
Oo Apomnialam juz o zgadze. I taki lekki brzuch
|
|
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam lenia strasznego Tz spi , Inga spi i nie wiem co robic ... moze umyje wlosy ale mi sie nie chce , moze zmyje paznokcie ale mi sie nie chce i tak siedze i mysle :P spiacy dzis dzien
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
faktycznie malutka kruszynka Co do reszty, to jak widać nie przewidzi się kto jak zniesie jaki poród. Z dnia na dzień będziesz na pewno lepiej się czuła. Złośliwiec
|
|
#435 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(jesli masz przy avatarze nais to sorki ale korzystam z aplikacji a tu tych info ni ma). Najgorszy to wiatr jest brrrrr. Trzymaj sie ![]() Cytat:
Tez bym na grzyby pojechala ale.. 1) nie ma lasow w okolo 2) zbieranie grzybow jest zakazane.. :/ Ja dzis 5 razy w ciagu 6h wstawalam do toalety. Myslalam ze mnie jasna cholewa strzeli. I nie po kropelce ale normalnie za kazdym razem duza ilosc a w nocy nie pije wody. Maggie, skurcze to jak ci sie brzuch stawia w taki stozek i nie boli ciagle tylko w momencie stawiania. Ja tak to pamietam ;-) |
||
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#438 |
|
Raczkowanie
|
Nie widze zadnych zalacznikow
ta aplikacja wizazowa jest lipna :/
|
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
Jak Pan Sówka
mamy taki sam problem jak Ty Oliath , najmniejsza sklepowa rozmiarówka 52 jest ogromna , we wszystkim tonie ![]() Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamuśkom , podczytywałam was w szpitalu ....
nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-10-11 o 12:22 |
|
|
|
#440 | ||||
|
Rozeznanie
|
Toska tak dzisiaj mam wizytę, jeśli można to nazwać wizytą. Mój gin ma dzisiaj dyżur i kazał mi się pokazać i iść na KTG, nie wiem czy poza looknięciem na KTG zrobi mi jakieś badanie, czy USG, spróbuję go naciągnąć chociaż na sprawdzenie szyjki, bo od dłuższego czasu nie wiem co tam się u niej dzieje
Aha... no i ma mi powiedzieć co dalej, czyli kiedy szpital jak nic nie pójdzie :/ Chociaż się śmiał, że urodzę właśnie dzisiaj jak ma dyżur...no jeszcze parę godzin mam, idę po południu, fajnie było by iść i urodzić Wczoraj w ogóle siedziałam do 12 w nocy i taka byłam żwawa mogłabym rodzić wczoraj jak nic i miałabym siły, a dzisiaj znowu jakaś senna jestem i zmęczona, mimo, że pierwszy raz od dawna w miarę się wyspałam i chyba tylko z 3 razy byłam na siku.Cytat:
ale widząc tendencję noc z niedzieli na poniedziałek jest bardzo oblegana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Maggie STO LAT no i szybkiego porodziku!Słysząc Wasze problemy z KP zaczęłam czytać książkę, którą dostałam na SR i muszę przyznać, że jest super, jak coś to polecam "Warto karmić piersią" Magdalena Nehring-Gugulska.
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
Kurde dziewczyny jakby to szybko zorganizowac to tu sa ubtanka dla wczesniakow w sklepach takie mikro male i nawet rozmiar jest micro. Wogoke tu tak dziwnie jest bo jest rozmiar micro,tiny,new baby,newborn a potem 0-3
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiek cudna Lenka
juz nie mogę się doczekać swoejej jak widać nie każdej jest pisane kp, ale nie ma co się tym przejmować najważniejsze, że mała q porzadku co do cc to fakt na pewmo każda inaczej to przechodzi:/ ale teraz już powinno być lepiej Śnieg? Gdzie ma być tak zle? Ja właśnie powyciagalam ciuchy jesienno zimowe wiec powiedzmy, że mam w czym chodzić jeśli chodzi o swetry. Na to skóra i jakoś damy rade ale nie ukrywam, że ze względu na pogodę tez mogła bym już rodzic, bo im zimniej tym gorzej...
|
#443 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Alicja tez miala rumien noworodkowy ale zadnych zalecen nie mialam. Nie stosowalismy zadnych specjalnych pielegnacji, to normalne i mija z czasem Cytat:
![]() Cytat:
Haaha Cytat:
A o karmienie sie nie martw, ja tez sobie pewnie po kilku nieudanych probach dam spokoj, dla mnie karmienie MM o wielee wygodniejsze jest ![]() A jakie mleko dajesz ? ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Melduje ze grzybow nie ma... Ale spacerek zaliczony
|
|||||
|
|
|
#444 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet Tż dostał sms z ostrzeżeniem o dużych opadach śniegu od dzisiejszej do jutrzejszej nocy ![]() A wizaż przeglądaj normalnie przez przeglądarkę, wtedy widać i zdjęcia i podpisy Cytat:
|
|
#445 |
|
Wtajemniczenie
|
RITKA musze jeszcze raz pogratulować Tobie porodu SILAMI NATURY ..szacun kobieto 😚 prawie 4300g cudu wypchnąć to nie lada wyczyn😚 chyle czoła..GRATULUJĘ!!!
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u Natalii i jej coreczki ?? Mam nadzieje, ze wszystko ok
|
|
|
|
#447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlasnie przez przegladarke mi nie idzie tak gladko przegladanie. Probowalam przez zwykla Ie, potem Chrome i Firefox ale tez problemy byly. Poten puffin ale zacina i zdecydowalam na aplikacje. Powinni to udoskonalic.. dzieki za rade ![]() Mam takie pytanie do was. Bo termin mam na 22 i sie zastanawiam czy lozko rozlozyc i posciel juz tozlozyc itp itd.. myslicie ze za wczesnie? |
|
|
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
karmię małą Bebilonem , 1 kolkę zaliczyliśmy wczoraj od 22.30 do 2 w nocy
gdyby nie pomoc teściowej Moja mała ma też ten rumień ale że on schodzi tak mi pediatra mówiła to jest nic alergicznego tylko pod względem zmiany otoczenia , kontakt z ciuszkami itp. Mała ma też niewielkiego naczyniaka na powiece i uścisk bociana na karczku cholerstwo jedne
|
#449 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no lipa straszna za to mozna czytac na bierzaco Chociaz ja czasami widze i nie mam pojecia od czego to zalezy ... Cytat:
a jak bede w szpitalu to Tz zalozy swiezutkie Rozłóż moze szybciej wyjdzie jak bedzie gotowe
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Co to jest uścisk bociana??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

moze nie urodze w lesie jak Natalka haaha

. Nie martw sie, sama nie zostaniesz
. Tak mi sie w ogóle fajnie w szpitalu siedzi, ze chyba tu zostane i poczekam na Was wszystkie.
))

cholerstwo jedne