Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-11, 12:50   #451
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Czy w dzien w ktorym rodzilyscie mialyscie przeczucie ze to dzis? Cos czulyscie ? Jakos inaczej wam bylo?
Ja sie czuje dzisiaj mega dziwnie... mdli mnie, juz z 3 razy bylam w toalecie , nie jadlam nic co moglo mi zaszkodzic twardnieje mi brzuch ale nie jakos specjalnie. No i ta wydzielina gesta i zmienila kolor... a przeczucie mi mówi ze to dziś
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 12:58   #452
gosiek0388
Zadomowienie

uścisk bociana się mówi (bocian niosący noworodka w dziobie)ale to też naczyniak tylko że dużo ciemniejszy wysoko na szyjce i pod włosami (nie powinno być go widać bo włosami zarośnie ale prawdobnie nie zblednie )ten na powiece powiedziała że przyblednie ale to będzie trwać nawet do roku czasu
Stary 2015-10-11, 12:58   #453
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
HEJ laseczki witamy się z Lenką w domu już , pierwsza noc za nami , mała jest aniołem nad aniołami gdy ma tylko suchą pieluszkę i pełny i odbity brzuszek po mm. niestety nie udało nam się karmić piersią. Mimo prób przystawiania młoda miała problemy ze złapaniem sutka były z tego powodu straszne ataki histerii z jej strony , plus moje poranione suty
=porażka z kp, ale nie czuje się z tym wcale źle dam jej butle, wiem że jak wypije 30 czy 40 ml jest pojedzona idzie spać i obie jesteśmy szczęśliwe.
Rana po CC boli jak cholera , bardzo źle zniosłam CC. Jak patrzyłam jak inne laski po CC śmigają na drugi dzień to chciało mnie z zazdrości zeżreć, a ja dobe po cc myślałam że umre z bólu rany, bólu krzyża i , niewyobrażalnym bólem przy obkurczaniu się macicy przy kp, chciałam umrzeć.
A to moja kruszynka
2620 gram i 50cm najcudowniejszego szczęścia
Załącznik 6068786
Ale słodziutka malutka, a jak się patrzy oczkami

Hmm, chyba mam w końcu pierwszy raz skurcze, hmm... Taki ból jak na okres ale lekki z jednoczesnym spięciem brzucha i jakby prądami w grażynie... I tak trzyma kilkadziesiat sekund a mały sie przy tym wierzga hmm... Ale to nie boli mocno, raczej takie upierdliwe dziwne uczucie I tak mi dziwnie jakby qpę mi się wypchnąć chcialo... chyba nie urodzę na kanapie
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:00   #454
izabela596
Raczkowanie

Cytat:
Jaka laleczka!

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Izabela trzymam kciuki za Ciebie !

U mnie narazie trochę przycichlo po ponad 7h wiec się ciesze ze nie pojechałam do szpitala bo bym pewnie tak została
A z drugiej jest mi trochę smutno. Bo fajnie jakby mały juz wyszedł i może miałby w tym samym dniu urodziny co jego mamusia )
Dzięki, choć nie wiem, czy coś będzie z tego.No ale u Ciebie też coś już jest na rzeczy
Stary 2015-10-11, 13:02   #455
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Czy w dzien w ktorym rodzilyscie mialyscie przeczucie ze to dzis? Cos czulyscie ? Jakos inaczej wam bylo?
Ja sie czuje dzisiaj mega dziwnie... mdli mnie, juz z 3 razy bylam w toalecie , nie jadlam nic co moglo mi zaszkodzic twardnieje mi brzuch ale nie jakos specjalnie. No i ta wydzielina gesta i zmienila kolor... a przeczucie mi mówi ze to dziś
Ja miałam wywoływany, więc czułam różne rzeczy

Mnie dzisiaj muli chwilami jak podbrzusze się spina i krzyż boli mocniej.
A kolor wydzieliny na jaki się zmienił?

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
uścisk bociana się mówi (bocian niosący noworodka w dziobie)ale to też naczyniak tylko że dużo ciemniejszy wysoko na szyjce i pod włosami (nie powinno być go widać bo włosami zarośnie ale prawdobnie nie zblednie )ten na powiece powiedziała że przyblednie ale to będzie trwać nawet do roku czasu
Mój młody też miał to na karku.
Ale położna powiedziała, że za jakiś czas zniknie i nie ma śladu teraz
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:02   #456
malinowa4
Zakorzenienie

Można przy kp ibuprom albo nurofen??
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:06   #457
ada32
Wtajemniczenie

Malinowa apap😊

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:06   #458
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Czulam juz rano ze to dzis i wieczorem pojechalam.

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Nie raczej...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:09   #459
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Czemu zakazane?

no lipa straszna za to mozna czytac na bierzaco
Chociaz ja czasami widze i nie mam pojecia od czego to zalezy ...

Ja rozkladalam wczesniej bo nie wiedzialam czy Tz bedzie w domu i polozylam przescieradlo aby materacyk sie nie brudzil i przykrylam kocykiem a jak bede w szpitalu to Tz zalozy swiezutkie
Rozłóż moze szybciej wyjdzie jak bedzie gotowe
To moze tez rozloze. Hmm przynajmniej cos zrobie bo siedzenie w domu bezczynne mnie dobija.

Ostatnio skrecalam przewijak. Tz wrocil z pracy i sie wsciekl ze to zrobilam bo wg niego powinnam lezec, jesc i "dojrzewac" jak owoc na sloncu. Ale nie potrafie tak.

Wlasnir nie wiem czemu zakazane. Ale tak samo jak nie mozna tu zrywac dziko rosnacych kwiatow. Mialam taka sytuacje wracalam kiedys z pracy i mijalam taki skwerek z narcyzami. Wiec pomyslalam ze sobie kilka zerwe i zachodzilam w glowe czemu ludzie nie zrywaja hahaha ;-) a to nie ze jakis skwerek zadbany itp taki dziki jak polanka jakas.
No wiec zerwalam te narcyzy i ide do domu zadowolona nagle mijaja mnie policjanci i jeden z nich pyta sie czy mam paragon na kwiaty a ja z duma moeie no nie man zerwalam na polance ;-) a oni do mnie ze to zakazane i nie mozna. Dali mi ostrzezenie tylko haha.
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:09   #460
gosiek0388
Zadomowienie

ten Tardyferon trzeba 30 min przed śniadaniem wziąść?? bo mam anemię i 20 zastrzyków wit b12 domięśniowych musze brać
Stary 2015-10-11, 13:14   #461
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
RITKA musze jeszcze raz pogratulować Tobie porodu SILAMI NATURY ..szacun kobieto 😚 prawie 4300g cudu wypchnąć to nie lada wyczyn😚 chyle czoła..GRATULUJĘ!!!
A ja przed ciaza spodnie 34 albo 36. W coazy niewiele mi sie biodra rozsunely wiec obalam mit ze waskie biodra mie dadza rady. Mialam naciecie.myslalam ze bedzie gorzej po. Wiele osob mi o kolkach do siadania mowilo. A ja spoko siadam
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:18   #462
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Pan Sówka
mamy taki sam problem jak Ty Oliath , najmniejsza sklepowa rozmiarówka 52 jest ogromna , we wszystkim tonie

Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamuśkom , podczytywałam was w szpitalu ....
Kurczę, Gosia, poluj na r. 44-50, szkoda że nie jesteś z Wro bo Pan Sówka właśnie wyrósł i takie poodkładałam maleńkie unisex pajacyki cudne
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:22   #463
ada32
Wtajemniczenie

Rita cieszę sie ogromnie😘 super ze taki luz w Tobie ..ja tez zawsze mowie ze wąskie biodra nie mają znaczenia przy sn..no nie aż tak😉...moja rozmiarowka spodni taka jak twoja ..do dzis zresztą..

A jesli mogę zapytać..jak radziłaś sobie z bólami??jakas aktywność??..znieczulenie ..??..panowałaś nad sytuacją?

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:24   #464
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Co to jest uścisk bociana??
Taki wybroczynek purpurowy od ucisku przy porodzie znika z czasem, Pan Sówka ma na obu powieczkach i z boku noska, ale najczęściej właśnie na karczku jest u nas się mówi DZIOBNIĘCIE bociana

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Ten na karczku zniknie też, kto Ci głupot nagadał że nie?
Kubulek
Stary 2015-10-11, 13:25   #465
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ale gonicie z rana

MAGGIE i IZABELA !!! Maggie, jak się sprężysz to zdążysz Małą i Gabi uściskać ode mnie i Wikinga

AMELIE, ja teraz na Twój poród najbardziej czekam, już bym chciała przeczytać jak szybko i lekko Ci poszło tym razem

MAŁA i co się w końcu okazało, skąd było krwawienie po badaniu? Pięknie Ci szło i możesz sobie spokojnie pogratulować, że ponad połowę sn przebyłaś przecież, a najważniejsze że Gabiś taki zdrowy i cudny już z Tobą i mąż na darmo nie wjeżdżał hahahahaahh.
Piękną ma buzię Gabrysia, żadnych wybroczyn ani siniaków Pan Sówka nadal oczy na powieczkach podbite i nos z jednej strony
Przecież Mała ją jeszcze w photoshopie na szybko obrobiła, żeby nam zazdrość było

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Na następne się raczej nie zanosi ale pewnie gdybym miała jeszcze rodzić, to pogrzebałabym w necie czy w ogóle gdziekolwiek da się u nas rodzić w innej pozycji niż ta standardowa

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Nooo w ogóle mamy w wątku wyjątkowo ładne noworodki
Na plecach rodziłaś? Nie pozwolili Ci inaczej? Ja mogłam inaczej np w klęku ale skurcze miałam słabe i na lewym boku były najsilniejsze i tak urodziłam. Zresztą synka też na lewym boku rodziłam w pozycji półleżącej.

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
ł
Dalej nie wiadomo co to bylo bo troche duzo tej krwi jak na szyjke ale mozliwe ze jakis zylaczek kolo szyjki. Jednak nie mozna bylo ryzykowac ze przy parciu sie nie wykrwiawie jak mi tak chlustalo na badaniach:/
A byla pediatra i Gabrysiulek ma rumien noworodkowy i skorke problematyczna wiec troche bedzie zachodu z nia. Mam kupic oilatum do kapieli, balsam tez taki w aptece specjalny. Kurde biedulka mala:/ teraz jej posmarowala takim pudrem w kremie
Spokojnie. Moja miała rumień, nic z tym nie robiłam, po kilku dniach zszedł sam. To częste. Skóra takich noworodków jest bardzo wrażliwa, styka się z wieloma substancjami drażniącymi których nie zna. W domu odstaw chusteczki na rzecz wody.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:26   #466
Amelie04
Zakorzenienie

Gosiek mnie lekarz kazal godzine po jedzeniu brac.

Oliath to u mnie Ala miala takie zaczerwienienie na powiece.
Stary 2015-10-11, 13:29   #467
malinowa4
Zakorzenienie

hmm a mi w szpitalu dawali coś z ibuprofenem już sama nie wiem
Stary 2015-10-11, 13:32   #468
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
A ja przed ciaza spodnie 34 albo 36. W coazy niewiele mi sie biodra rozsunely wiec obalam mit ze waskie biodra mie dadza rady. Mialam naciecie.myslalam ze bedzie gorzej po. Wiele osob mi o kolkach do siadania mowilo. A ja spoko siadam
Ja pierniczę SZOK i SZACUN

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
hmm a mi w szpitalu dawali coś z ibuprofenem już sama nie wiem
PARACETAMOL
Kubulek
Stary 2015-10-11, 13:35   #469
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierniczę SZOK i SZACUN

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

PARACETAMOL
miałam na zmianę paracetamol i ibuprofen

a w necie znalazłam :

1.Podsumowując – ibuprofen, paracetamol oraz większość antybiotyków to środki bezpieczne dla dziecka karmionego piersią. Natomiast popularny lek zawierający kwas acetylosalicylowy oraz leki zawierające pochodne pirazolonu to środki, które mogą wywoływać niepożądane działanie u maleństwa.

2.Ze względu na bardzo mały stopień przenikania leku do mleka matki, krótki okres półtrwania oraz znacznie wyższe dawki leku podawane bezpośrednio niemowlętom, ibuprofen jest odpowiednim lekiem przeciwbólowym oraz przeciwzapalnym dla matek karmiących piersią.

3.Leki z ibuprofenem (Ibufen, Ibuprofen, Nurofen) są także bezpieczne i np. przy zapaleniu piersi stosuje się je w pierwszej kolejności, bo poza działaniem przeciwbólowym mają też działanie przeciwzapalne.
Stary 2015-10-11, 13:36   #470
ktosiula
Wtajemniczenie

[QUOTE=izabela596;53067788]u mnie dalej skurcze ale nie regularne, czasami co 8 min[\QUOTE]

No to czekaj dalej. Możesz spróbować rozkręcić akcję.

Cytat:
HEJ laseczki witamy się z Lenką w domu już , pierwsza noc za nami , mała jest aniołem nad aniołami gdy ma tylko suchą pieluszkę i pełny i odbity brzuszek po mm. niestety nie udało nam się karmić piersią. Mimo prób przystawiania młoda miała problemy ze złapaniem sutka były z tego powodu straszne ataki histerii z jej strony , plus moje poranione suty
=porażka z kp, ale nie czuje się z tym wcale źle dam jej butle, wiem że jak wypije 30 czy 40 ml jest pojedzona idzie spać i obie jesteśmy szczęśliwe.
Rana po CC boli jak cholera , bardzo źle zniosłam CC. Jak patrzyłam jak inne laski po CC śmigają na drugi dzień to chciało mnie z zazdrości zeżreć, a ja dobe po cc myślałam że umre z bólu rany, bólu krzyża i , niewyobrażalnym bólem przy obkurczaniu się macicy przy kp, chciałam umrzeć.
A to moja kruszynka
2620 gram i 50cm najcudowniejszego szczęścia
Załącznik 6068786
Piękna! Kruszynka taka. Dobrze że już w domu. Obyś szybko doszła do siebie. I żeby płacze nocne to był jednorazowy wybryk teraz już wiesz co robić

Cytat:
Ja miałam. Coś tak czułam i kilka rzeczy dopakowałam i zrobiłam jeszcze w domu, żeby było czysto i cacy

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Ale słodziutka malutka, a jak się patrzy oczkami

Hmm, chyba mam w końcu pierwszy raz skurcze, hmm... Taki ból jak na okres ale lekki z jednoczesnym spięciem brzucha i jakby prądami w grażynie... I tak trzyma kilkadziesiat sekund a mały sie przy tym wierzga hmm... Ale to nie boli mocno, raczej takie upierdliwe dziwne uczucie I tak mi dziwnie jakby qpę mi się wypchnąć chcialo... chyba nie urodzę na kanapie
Wygląda na skurcze

Czuje że będzie dużo porodów lada chwila...

Cytat:
Teraz jeszcze za wcześnie. Tylko paracetamol. A co jest?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:37   #471
Amelie04
Zakorzenienie

Ale nudna niedziela... Czuje jak mi sie biodra rozchodza :P
Stary 2015-10-11, 13:38   #472
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Przecież Mała ją jeszcze w photoshopie na szybko obrobiła, żeby nam zazdrość było

Na plecach rodziłaś? Nie pozwolili Ci inaczej? Ja mogłam inaczej np w klęku ale skurcze miałam słabe i na lewym boku były najsilniejsze i tak urodziłam. Zresztą synka też na lewym boku rodziłam w pozycji
Wlasnie mi tez pare lat temu nie pozwolili w innej pozycji niz ta standardowa na tym lozu ginekologicznym dlatego tak strasznie popekalam bo grawitacji nie bylo.
Jak opowiedzialam o tym poloznej to stwierdzila ze to jakis trzeci swiat lol
I powiedziala ze teraz to jak mi wygodnie bedzie i malo tego w tym szpitalu nie maja nawet takich lozek ginek. do porodu! Wiec ja sie ciesze bardzo.
Nie moge sie doczekac lol pokaze Wam porodowke z pl w ktorej rodzilam i ta w ktorej bede teraz. Niebo a ziemia! Czasami ciezko mi uwierzyc jaka jest przepasc miedzy rzeczami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444563415105.jpg (52,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1444563428763.jpg (11,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1444563441737.jpg (21,0 KB, 28 załadowań)
Stary 2015-10-11, 13:42   #473
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz jeszcze za wcześnie. Tylko paracetamol. A co jest?
głowa pęka nasmarowałam się amolem może pomoże
Stary 2015-10-11, 13:49   #474
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Ja miałam wywoływany, więc czułam różne rzeczy

Mnie dzisiaj muli chwilami jak podbrzusze się spina i krzyż boli mocniej.
A kolor wydzieliny na jaki się zmienił?

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Mój młody też miał to na karku.
Ale położna powiedziała, że za jakiś czas zniknie i nie ma śladu teraz
Zawsze byl bialy od 3dni musztardowy

Cytat:

mi cos dawali w szpitalu przy kp jakies czerwone tabletki

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
To moze tez rozloze. Hmm przynajmniej cos zrobie bo siedzenie w domu bezczynne mnie dobija.

Ostatnio skrecalam przewijak. Tz wrocil z pracy i sie wsciekl ze to zrobilam bo wg niego powinnam lezec, jesc i "dojrzewac" jak owoc na sloncu. Ale nie potrafie tak.

Wlasnir nie wiem czemu zakazane. Ale tak samo jak nie mozna tu zrywac dziko rosnacych kwiatow. Mialam taka sytuacje wracalam kiedys z pracy i mijalam taki skwerek z narcyzami. Wiec pomyslalam ze sobie kilka zerwe i zachodzilam w glowe czemu ludzie nie zrywaja hahaha ;-) a to nie ze jakis skwerek zadbany itp taki dziki jak polanka jakas.
No wiec zerwalam te narcyzy i ide do domu zadowolona nagle mijaja mnie policjanci i jeden z nich pyta sie czy mam paragon na kwiaty a ja z duma moeie no nie man zerwalam na polance ;-) a oni do mnie ze to zakazane i nie mozna. Dali mi ostrzezenie tylko haha.

nie maja czyms sie zajomowac moze wpadlas im w oko i chcielo zagadac
Ja tam w rzadne ciazowe zabobony nie wierze ostatnio szylam suwak kolezance bo sie zerwal a wszystkie pijane byly a jedna do mnie zebym nie szyla bo w ciazy nie mozna

Cytat:
ten Tardyferon trzeba 30 min przed śniadaniem wziąść?? bo mam anemię i 20 zastrzyków wit b12 domięśniowych musze brać

mi nic nigdy nie mówil kiedy brac :/

Cytat:
Taki wybroczynek purpurowy od ucisku przy porodzie znika z czasem, Pan Sówka ma na obu powieczkach i z boku noska, ale najczęściej właśnie na karczku jest u nas się mówi DZIOBNIĘCIE bociana

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Ten na karczku zniknie też, kto Ci głupot nagadał że nie?

moja miala na karku pod wlosami mimo cc :P

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Ale nudna niedziela... Czuje jak mi sie biodra rozchodza :P
Nudna rano wieczorem nadrobimy
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 13:50   #475
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Maggie, sto lat

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
BTW - pytanie do tych które urodziły. Opuchlizna ze stóp Wam zaszła?
Tak, w ciągu doby. Palce u rąk jeszcze dochodzą do równowagi, obrączkę 14 już zakładam, mojej ślubnej 13 jeszcze nie.

Cytat:
porażka z kp, ale nie czuje się z tym wcale źle dam jej butle, wiem że jak wypije 30 czy 40 ml jest pojedzona idzie spać i obie jesteśmy szczęśliwe.
I to jest najważniejsze
Śliczna kruszynka

Cytat:
ten Tardyferon trzeba 30 min przed śniadaniem wziąść?? bo mam anemię
Ja tak biorę jak dawali w szpitalu, a dawali właśnie z pół godziny - godzinę przed śniadaniem.

Cytat:
Czy w dzien w ktorym rodzilyscie mialyscie przeczucie ze to dzis?
No zdecydowanie NIE

Cytat:
Na plecach rodziłaś? Nie pozwolili Ci inaczej? Ja mogłam inaczej np w klęku ale skurcze miałam słabe i na lewym boku były najsilniejsze i tak urodziłam. Zresztą synka też na lewym boku rodziłam w pozycji półleżącej.
Nie pytałam nawet czy można inaczej, od razu było rozstawione to śmieszne łóżko w stylu samolotu ginekologicznego i tak rodziłam. Myślałam że na nie nie wejdę w trakcie partych

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2015-10-11 o 14:07 Powód: Literówka
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 14:08   #476
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
pokaze Wam porodowke z pl w ktorej rodzilam i ta w ktorej bede teraz. Niebo a ziemia! Czasami ciezko mi uwierzyc jaka jest przepasc miedzy rzeczami.
Hohohoho jak w Sofitelu
Cytat:
głowa pęka nasmarowałam się amolem może pomoże
Łykaj apap, po co się męczyć masz
Kubulek
Stary 2015-10-11, 14:12   #477
olibar
Raczkowanie

Rany ale nuda. Chyba sie przekrece. Niech ktoras z Was zacznie rodzic coby podkrecic atmosfere ;-)
Stary 2015-10-11, 14:14   #478
Oliath
Zakorzenienie

No ja na porodówkę w której byłam nie mam co narzekać - nowy szpital, osobne pokoiki do rodzenia, super nowoczesne łóżka na pilota, wielgachne i wygodne, parawany takie a'la wschodnie, z mlecznego szkła, wszystko cudne na noworodkach też, w pokojach specjalne umywalki wielkości wanienki do kąpania, umywalki normalne, łazienka na każde 2 łóżka osobna, łóżka cudo i też na pilota, szafeczki meblowe, nie żadne metalowe na kółkach jedynie bym się czepiła - porównując do UK, gdzie lata całe w szpitalu pracowałam - że nie ma wystarczająco dużo papieru toaletowego/ ręczników/ mydła/ w ogóle nie ma dozowników z płynem do odkażana rąk no i się płaci za TV
Kubulek
Stary 2015-10-11, 14:22   #479
amelia177
Rozeznanie

Wyszłam na spacerek wokół domku...w końcu komfortowo ubrana, wielki polar męża i ...jego buty (jeszcze chwila i będą pasować?!?!)

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
No to powodzenia na spotkaniu z doktorem. Może jak Ci szyjkę skutecznie zbada to już dzisiaj wieczorem/w nocy ruszy
No zobaczymy...mam nadzieję, że coś się ruszy :/

Cytat:
Myślę, że zbliżasz się do finiszu )

Cytat:
Mój bratanek też to miał, znika z wiekiem, nie martw się, dobrze, że z tyłu a nie gdzieś "na widoku" wtedy by Cię to bardziej drażniło.

Cytat:
Nie moge sie doczekac lol pokaze Wam porodowke z pl w ktorej rodzilam i ta w ktorej bede teraz. Niebo a ziemia! Czasami ciezko mi uwierzyc jaka jest przepasc miedzy rzeczami.
Ale wypas....a wcześniej w PL kilka rodzących na raz? Koszmar, nie wyobrażam sobie.

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 14:30   #480
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Wlasnie mi tez pare lat temu nie pozwolili w innej pozycji niz ta standardowa na tym lozu ginekologicznym dlatego tak strasznie popekalam bo grawitacji nie bylo.
Jak opowiedzialam o tym poloznej to stwierdzila ze to jakis trzeci swiat lol
Heh, no co kraj to obyczaj, z drugiej strony jak nam tutaj jedna z dziewczyn opisywała opiekę nad ciężarną w UK, to ja wolę kiepskie warunki, a nasz system

Cytat:
No ja na porodówkę w której byłam nie mam co narzekać - nowy szpital, osobne pokoiki do rodzenia, super nowoczesne łóżka na pilota, wielgachne i wygodne, parawany takie a'la wschodnie, z mlecznego szkła, wszystko cudne na noworodkach też, w pokojach specjalne umywalki wielkości wanienki do kąpania, umywalki normalne, łazienka na każde 2 łóżka osobna, łóżka cudo i też na pilota, szafeczki meblowe, nie żadne metalowe na kółkach jedynie bym się czepiła - porównując do UK, gdzie lata całe w szpitalu pracowałam - że nie ma wystarczająco dużo papieru toaletowego/ ręczników/ mydła/ w ogóle nie ma dozowników z płynem do odkażana rąk no i się płaci za TV
Ja rodziłam w starym szpitalu, bo innego nie ma, jest jedna sala porodowa z kilkoma łóżkami i jedna osobna do porodów rodzinnych, akurat ja się załapałam na tą do rodzinnych, ale dzięki temu że jak wpadłam na porodówkę, to akurat jedna dziewczyna (z którą potem leżałam na sali) właśnie kończyła swoje dwie godziny z maluchem po porodzie i sala się zwalniała
Na oddziale jak to na oddziale, remontują po kolei różne oddziały, ale gin-poł jeszcze remontu nie widział...za to środków higienicznych i pudełek z próbkami kosmetyków do pielęgnacji było pod dostatkiem I pycha żarcie!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości