|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Ale nudna niedziela, żadna nie rodzi
tak się zaczęłam zastanawiać teraz czy mnie mój synek nie zaskoczy i może jednak nie będę ostatnia tylko czy ja się skapnę jak to będzie już ten moment
|
|
#482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz w tym pokoju gdzie urodze tez sie i zostaje wiec 1:1 jedynie co to martwie sie krotkim pobytem po porodzie no ale moze to i lepiej. Nie wiem :/ Ciagle glodna chodze mam mega ochote na nalesniki ale stac przy kuchence mi sie nie chce
|
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Już zażyłam ale nie wiem czy pomoże bo przed ciążą nie dawał rady ..
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Maggie sto lat Ja też nie mogę na szpital narzekać ale to niemieckie standardy Co do przeczucia... Ustalona data i godzina...
|
|
|
|
#484 |
|
Rozeznanie
|
Obiadek zrobiony, poskakałam trochę na piłce no i czuję lekki ból jak na okres...ale reszty objawów brak. Coś mam niepokojące wrażenie, że te które rodziły przed terminem miały lekkie porody a te przeterminowane cięższe i trochę zaczynam się bać :/ No może elve tutaj się wybiła
ale ona była krótko po terminie...Jestem ciekawa kiedy gin planuje mnie położyć. Mam też wrażenie, że brzuch mi zmalał? Może to dla tego, że tych wód mam mniej? I znowu schizuje... może już lepiej leżeć w tym szpitalu i być pod kontrolą...sama nie wiem...
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Ojeju jak mi sie pieknie spalo !
Krolewna nie wpychaj sie w kolejke, nie chce sama zostac, hihi
|
|
|
|
#486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brzuch pewnie zmienił kształt bo dziecko się inaczej ustawia przed porodem
|
|
#487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ja już tak zazdroszczę tych maluszków i też bym chętnie przytuliła dzidziola
|
|
|
#488 |
|
wkręcona :)
|
królewna ty jeszcze nie jedna z nas możesz wyprzedzić z porodem
ale wiem jakie to załamujące jak większość już tuli maleństwo a my czekamy ! ale i na nas przyjdzie pora i będziemy miały przy sobie swoje kruszynki!
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie, niech ten czas tylko szybciej leci ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Dziewczynki kupowalyscie podgrzewacz do butelek? Planuje karmić piersią, przyda się? (np jak będę chciała wyjsć i odciągnę pokarm) jakiś konkretny polecacie??
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
GOSIEK a mozesz dac fotke na FB bo nie widze ani w apce zdjecia ani przez przegladarke w tel:/
CO DO CESARKI JA po 6 probowalam sie obracac i po 10 wstawalysmy z babka z sali. Oj ciezko bylo ale dzis 2 doba i juz smigam. Tylko najgorsze jest kladzenie sie i wstawanie po dluzszym lezeniu. KP tez koszmar po CC ale to minie. Jak patrze jak ta brodka to chodzi i jak mala tak smiesznie dyszy to zagryzam zeby i heja ogolnie nie mamy z tym wiekszych problemow jak na razie.W ogole tak pisalyscie ze robia problem w waszych szpitalach z MM a u mnie przed chwila byla babka i pytala czy nie potrzebuje dokarmic heheh AGATKA ja mialam takie przeczucia. Mimo ze gin powiedzial ze nic z tego jeszcze to ja do 2 nie spalam i po chyba 4 oczy jak 5 zl. No i sie zaczelo
|
#492 | |
|
|
Cytat:
|
|
#493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele osob lubi koloryzowac i przesadzac. Straszyc pierworodki. Do partych nie doszlam ale gorzej sobie wyobrazalam porod nawet do tych 6 cm. Ciekawe ile mialam jak mnie cieli:p Cytat:
Dzieki za rady;* Kurde jak mnie boli macica. By to szlag. Zaraz maja mi dostarczyc piguly
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
A to jak to jest z ta cesarka? Ze czekaja na skurcze zeby ja zrobic. No ja jak odciagam mleko to czuje macice.
|
|
|
|
#495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tiaa, ja Ci przepowiedziałam i tyle mówiłam zdaj się na Gabi Cytat:
|
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zniechęcisz mnie co za bucie ma Twój Kubulek??
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
To buty ze skóry DINOZAURA
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-10-11 o 17:06 |
|
|
|
#498 |
|
|
Jaki słodziuchny Pan Sówka... nawet jak płacze
|
#499 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam wśród dokumentów uroczą kartkę od dr hematolog, a tam wyraźnie napisane: ZZO nie wolno! ketonalu nie wolno! ibuprofenu i innych NLPZ nie wolno!
Będę cierpieć za wszystkie swoje grzechy w trakcie i po porodzie ![]() A Ty nas tu nie strasz Kubusiem
|
#500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja na warunki szpitalne nie moge narzekac. 4 klimatyzowane sale porodowe, kazda z lazienka..
Nie wyobrazam sobie rodzic przy jakiejs innej kobiecie, to taka intymna chwila... Na oddziale tez super, lazienki jak w galerii, czysto i schludnie. Szkoda, ze z personelem roznie, ale dam rade... Alicje odbierala taka stara lekarka, caly czas dogadywala cos , glupia prufa stara.... Cytat:
Ja tez juz bym chciala. Grozisz ? heheheCytat:
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-10-11 o 17:23 |
||
|
|
|
#502 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)))))
|
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie jeszcze 6 dni do terminu i tak jak od momentu donoszenia byłam gotowa rodzić w każdej chwili, tak teraz juz z każdym dniem coraz bardziej nie chcę Jakoś mam wrażenie po tym wątku, że im później tym gorzej, choćby temu że dzieć większy... Moze jeszcze się wyrobię do terminu ![]() Co do brzucha to pewnie Ci opadł, mi tak zjechał ze dwa razy mniejszy sie wydaje. U mnie jutro moooże będzie pierwsze KTG, mam jechac na 10:00 do przychodni gdzie przyjmuje mój gin i jeśli do 12:00 nie będą mieć nawału pilnych przypadkow to mi zrobią, a jak będzie tłok to nie i pojade na darmo Bo gin uważa, że nie ma u mnie potrzeby robic ktg, ale jakos spokojniejsza bym była, gdybym chociaż RAZ miała to badanie by chociażby sprawdzić na dłuzszym badaniu czy z serduszkiem Maksa wszystko ok
|
|
#505 |
|
Wtajemniczenie
|
Może źle napisałam ale jutro mam
![]() Za to dziś urodziny by obchodził śp mój tato i tez fajnie jakby synek się dziś wyklul. Ale się na to nie zanosi, fałszywy alarm :/
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Cholerka, dostaliśmy w prezencie
jak Kubuś się obudzi to sprawdzę na metce
|
#507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koniecznie, bo już się zakochałam po uszy ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Nie fikaj malutka, tylko czekaj ze mną
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo bym chciala, ale jednak musze odmowic
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Znowu mnie rwą te skurcze i wez tu rozroznij czy to juz :/ zanim sie zorientuje to bede miec 8cm haha ![]() Dziewczyny pytanie do tych, ktorym wody odeszly najpierw to jest tak, ze czuje sie skurcz i wody chlustaja czy tak po prostu wstajesz i wody chlust bez skurczu? Bo ja jak mam skurcz to czuje jakby zaraz mialy mi odejsc
|
|
|
|
#509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:Ja juz od kilku tygodni śpię w koszulach męża bo w moich pizamach pół brzucha mi widać i zimno :
|
|
|
#510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tzn ja ie wiem ale u mnie to bardziej galarete przypominalo a nie wody ;-)Podgrzewacza nie mialam wydal mi sie zbedny. Robilam tak: do czystej butli wlewalam przegotowana wode i odstawialam na polke. Jak byla pora karmienia to nastawialam czajnik zeby dolac do tej wody troche wrzatku i szybko mialam odpowiednia wode do mleka. Kurcze ciekawe jak to bedzie. 1sze dziecko bezroblemowe. Dwie kolki w zyciu, brak ulewania, brak placzu jakby dziecka nie bylo. Obym teraz tez tak miala haha ;-) moja przyjaciolka za to sie nameczyla codziennie wrzask dziecka bujanie w wozku bo inaczej spac nie chcial szok :/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

tak się zaczęłam zastanawiać teraz czy mnie mój synek nie zaskoczy i może jednak nie będę ostatnia
tylko czy ja się skapnę jak to będzie już ten moment 

na noworodkach też, w pokojach specjalne umywalki wielkości wanienki do kąpania, umywalki normalne, łazienka na każde 2 łóżka osobna, łóżka cudo i też na pilota, szafeczki meblowe, nie żadne metalowe na kółkach
no i się płaci za TV
jak w Sofitelu

ijemy: