Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-11, 11:02   #3151
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Kombinezony będą od poniedziałku 19.10

Hmm, czyli zdania podzielone, dalej nie wiem czy to drogo czy nie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 11:31   #3152
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kombinezony będą od poniedziałku 19.10

Dzieki za info

Dla mnie cena dobra.

Jeszcze wroce do tych baldachimow. Jesli, ktoras z Was chce to moge takowy podarowac bo my bankowo nie bedziemy uzywac, a jesli sie ktorej z Was przyda to prosze bardzo

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Zbieram sie na chrzciny, a wieczorem zarezerwowalismy bilety na hotel transylwania 2. Spokojnej niedzieli

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 11:34   #3153
kinga1701
Zakorzenienie

Magdusia śliczna ta czapeczka

baby dobrze, że Ci się nic nie stało, a małej daj coś słodkiego, popukaj do niej i się odezwie.

Cytat:
Teraz widzę, to taki grubszy ten ochraniacz, fajny, a cena średnia pewnie da się taniej i na pewno drożej. Chociaż z drugiej strony z takim grubym ochraniaczem?

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-10-11 o 11:36
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 12:18   #3154
kogielmogiel
Rozeznanie

Hej dziewczyny, troche Was nadrobilam, ale tyle napisalyscie, ze już polowy nie pamietam mielismy gości, dopiero pojechali a my zaraz jedziemy do teściów na obiadek.
Wreszcie kupiliśmy materac do sypialni, teraz jeszcze rama nam zostala do wybrania.
Na warsztatach Mamo to ja padlo pytanie o spacery w zimie i położna polecala werandowanie na początek, wiec sa różne opinie
Stary 2015-10-11, 12:28   #3155
tygrysek83
Zadomowienie

U mnie na szkole rodzenia mówili że werandowanie to stara teoria i sie od niej odchodzi. Z Kinga wyszliśmy po jakimś tygodniu, z nowa panna zapewne tez podobnie zrobimy o ile nie bedzie bardzo silnych mrozów.

Co do łóżeczka to baldachimu nie planuje. Ładne to ale ja nie znoszę wszystkiego co zbiera kurz. W domu nie mam nawet firanek.
Nie planuje na początek tez ochraniacza zeby mieć wgląd na malenstwo. Bedzie wiec białe prześcieradło i dziecko w rozku. Tylko u mnie łóżeczko kolorowe.

Dziewczyny dobrze ze upadki skończyły sie bez większych problemow.
Baby rusz jakoś mała. Cos słodkiego, szklanka zimnej wody.

Uaooo, a co z planowanym wyjściem do restauracji sie stało? Nie udało sie opieki do córki znaleźć?

Ja padam ze zmęczenia. Chyba jednak trzeba sie na zwolnienie przenieść bo nie ma kiedy odpocząć.
Wczoraj kupiliśmy gondolkę do naszego podwójnego wózka. Niestety jedzie trochę papierosami. Trzeba bedzie porządnie wywietrzyć.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 12:37   #3156
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Dzieki za info

Dla mnie cena dobra.

Jeszcze wroce do tych baldachimow. Jesli, ktoras z Was chce to moge takowy podarowac bo my bankowo nie bedziemy uzywac, a jesli sie ktorej z Was przyda to prosze bardzo

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Zbieram sie na chrzciny, a wieczorem zarezerwowalismy bilety na hotel transylwania 2. Spokojnej niedzieli

Wyslane z Lumia920.
Ooo ja działaj też się wybieram. A tzn MY u nas sprawy z "tż" trochę się poukładały. Nie wiem jak, ale widzę że się chce zmienić i to robi. Zobaczymy jak to wyjdzie
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 12:39   #3157
hariett
Zadomowienie

Dziewczyny, od jutra w Netto cotton balls za 25 zł

Współczuję wypadków, oby nic się nie stało.

My baldachimu mieć nie będziemy bo ani mi się to nie podoba, ani prać mi się nie chce. Ochraniacz kupię kuedy będzie potrzebny, póki co musimy redukować koszty bo coraz gorzej wszystko idzie :/

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 12:45   #3158
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość

My baldachimu mieć nie będziemy bo ani mi się to nie podoba, ani prać mi się nie chce. Ochraniacz kupię kuedy będzie potrzebny, póki co musimy redukować koszty bo coraz gorzej wszystko idzie :/
U mnie nie ma Netto ja też nie kupuje chociaż mega fajnie to wygląda
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 14:38   #3159
mojakaren
Zakorzenienie

uaoo wiadomo, że macierzyństwo na pewno mniej lub bardziej weryfikuje życie małżeńskie, na pewno mocniej trzeba walczyć o te chwile dla siebie. A nie macie z kim córki zostawić żeby wybrac się wieczorem choćby do kina, na kolacje?

Cytat:
Mojakaren - i nie patrzą babcie spod byka na Ciebie? Zwłaszcza, że Ty mały brzuszek masz
zresztą, ja na obce baby nie zwracam uwagi więc bykoby mi wszystko jedno co sobie myślą

dzisiaj się na mszę spóźniliśmy więc stałam, ale krzyże dawały się we znaki

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj u teściów na obiedzie, dostałam zapas malinowych soków w razie choroby
też piję teraz soczki malinowe do herbaty, choć ostatnio słyszałam, że powinno się z nimi uważać. Ok o soku z liści malin słyszałam, ale z owoców? to przecież samo zdrowie

Cytat:
Dziewczyny, a powiedzcie mi, bo ja się nie bardzo orientuję w cenach i nie wiem, czy to jest tanio, drogo, czy normalnie. Komplet: poszwa na poduszkę, kołdrę, wypełnienie do poduszki i kołdry, ochraniacz na całe łózeczko + prześcieradło za 169zł, to normalna cena?

Podoba mi się to: http://allegro.pl/posciel-do-lozeczk...557946546.html

Bo chyba bym kupiła komplet i zostawię najwyżej pościel na później. Bo ochraniacze solo wcale tak super tanio nie wychodzą (45zł bez przesyłki) - no i potem ew. problem z dobraniem takiego samego wzoru.
Dotka z dobraniem wzorów później na bank nie będziesz miała problemu, ja ostatnio dość mocno wertowałam All w poszukiwaniu rzeczy do pokoju młodego i skompletowanie rzeczy typu - zasłony, ochraniacze, przyborniki, posciele jest naprawdę proste bo wybór jest ogromny!
Co do ceny trudno powiedzieć, ja na pewno na razie pościeli, poduszki, kołdry nie kupuję. Ale patrzyłam na inne aukcje tego sprzedajacego i widziałam np. rożki minky za 65zł, a to mega drogo!

Cytat:
Jakby któraś chciała, to w Lidlu będą kombinezony: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=45876
fajne kombinezony no i ta cena! ale z tego co widzę to są bez stópek, a ja taki chcę kupić, bo przecież nie będę dzieciowi jeszcze butów zimowych nakładać

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
to jest już druga część?! ale super

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Na warsztatach Mamo to ja padlo pytanie o spacery w zimie i położna polecala werandowanie na początek, wiec sa różne opinie
mój TŻ jest w ogóle przerażony jak dziecko w zimie wyprowadzać na spacer, on to by chyba do wiosny czekał więc nie ma opcji żeby u nas obyło się bez werandowania, bo TŻ by chyba zawału dostał

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53068218]Ooo ja działaj też się wybieram. A tzn MY u nas sprawy z "tż" trochę się poukładały. Nie wiem jak, ale widzę że się chce zmienić i to robi. Zobaczymy jak to wyjdzie[/QUOTE]

super wieści w takim razie! stara się bardziej? trzymam kciuki żeby Wam się udało

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 15:05   #3160
viki1988
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, można dołączyć ?
Jestem 24 tc 5d , termin mam na 26.01 prawdopodobnie będzie dziewczynka z czego sie z TŻ cieszymy

widze że toczy sie dyskusja o pościelach , nie dziwię się bo ja też głupieję od ilości mozliwości - ale finalnie znalazłam 2 fajne sklepy na allegro i zamierzam tam zamówić wszystko (poza kołdra bo nie mają) - http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=37098647 , http://allegro.pl/show_user.php?uid=38496652
dla mnie jest plusem że wzory nie są takie skrajnie infantyle albo w "majtkowych" kolorach no i pomysł z modułowym ochraniaczem na łóżeczko mi się bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
też piję teraz soczki malinowe do herbaty, choć ostatnio słyszałam, że powinno się z nimi uważać. Ok o soku z liści malin słyszałam, ale z owoców? to przecież samo zdrowie
Z tego co wiem to tyczy się to naparu z liści a nie owoców z resztą co do naparu z liści też zdania sa podzielone, bo z yt wiem ze w USA jest on polecany w czasie ciąży
Stary 2015-10-11, 15:07   #3161
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
hej
byłam wczoraj na wizycie i wszystko w porządku z małym. waży już prawie 800g i jest ułożony główką do dołu. łożysko niby ciut wyżej niż ostatnio. szyjka nie wiem ile ma, ale podobno jest w porządku. mówiłam gin że ostatnio bolał mnie brzuch i zwiększyła mi dawkę magnezu z 3 do 6 tabletek na dzień. żelaza mam nie brać więcej niż 2 tabletki, więc muszę bardziej zwracać uwagę na to co jem. no i do następnej wizyty mam zrobić glukozę
super ze po wizycie ok
Cytat:
ciekawa sprawa jak ktoś nie ma weny do chustowania
Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość

------------------
dziewczyny a Wy planujecie taki baldachim do łóżeczka? bo ja się cieszyłam że mam już wybrane a teraz znów dylemacik
nie planuję baldachimu
zbędny dodatek, poza tym do chłopca jakoś mi nie pasuje w ogóle
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

My też byliśmy w kinie w tym tygodniu i mała też strasznie szalała Pewnie intensywne dźwięki. Gdzieś czytałam na jakimś forum, że jakaś kobitka mówiła, że poszła do kina na jakiś film akcji i musieli w połowie wyjść, bo maluch tak ją bombardował
My koniecznie na Bonda chcemy iść w listopadzie i mam nadzieje, że mała pozwoli
mój ostatnim razem tez się tłukł strasznie w kinie, chyba faktycznie mu za głośno

Cytat:
Kupiłam dzisiaj czape Mam nadzieje, że ta malutka główka się w tym nie utopi, bo rozmiar 50/56, ale ona jakaś taka duża mi się wydaje, ale może mi się tylko tak wydaje I mam pierwsze malusie skarpeteczki

moja czapeczka też mi sie jakaś duża wydaje
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Nie wiem czy wytrwam następnego roku.. ciągle tylko płacz i krzycz. Raz jest dobrze raz jest źle jak zresztą zauważyłyście no ale kurde, chociaż na początku mogłoby być dobrze, moglibyśmy gdzieś wyjść, cokolwiek.. no ale nie.
Czuje się jak stara baba, jakbym była co najmniej 20 lat po ślubie. Tu nie ma nic, nawet nie pamiętam kiedykolwiek ostatnio razem i sami wyszliśmy gdzieś. Żeby mnie czymś zaskoczył czy cokolwiek, ja ciągle latam w ciąży, robię wszystko żeby było dobrze, niestety nie zauważa niczego co robię. Mam dość już, brak mi sił..

Cytat:
Dzisiaj muszę podjechać do apteki kupić glukozę i jutro rano ruszam na badanie.
za glukozę

Cytat:
coś dawno chyba niepozornej nie było??
też o tym pomyślałam ostatnio....
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
czapeczka taka jak ponizej rozmiar newborn. Kupilam na OLX nieuzywana. Zdjecia z tej strony bo dopiero wczoraj zaplacilam za niawydaje mi sie ze dosc fajna. A Ty pokaz swoja
śliczna

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53068218]Ooo ja działaj też się wybieram. A tzn MY u nas sprawy z "tż" trochę się poukładały. Nie wiem jak, ale widzę że się chce zmienić i to robi. Zobaczymy jak to wyjdzie[/QUOTE]
super

My wczoraj przemeblowaliśmy sypialnie i TŻ skręcił łóżeczko
Oprócz łóżeczka od tej koleżanki dostałam też 2 komplety pościeli z ochraniaczami, wypełnienie do pościeli (kołdra i 3 poduszki) kocyk, prześcieradło, 2 prześcieradła do wózka i jedno na przewijak
Pościeli na razie nie planuję używać, ale przymierzyłam do łóżeczka jak wyglądają i chyba ok, więc jak nagle stwierdzę że jednak chce używać ochraniacza czy pościeli to takie awaryjne mam Ten komplet z żyrafką ma wyższy ochraniacz, chyba jak już łóżeczko będzie na niższym poziomie ustawione. Materac który jest w łóżeczku też dostaliśmy ale planujemy kupić nowy, bo ten już jest zużyty. Tak go włożyłam tylko tymczasowo
Na zdjęciach widać łóżeczko z dwoma kompletami pościeli i kocyk.

Wkurza mnie tylko ze nieładnie wygląda dół łóżeczka, bo widać co jest w szufladzie włożone (chciałam z niej korzystać, bo mam sporo tej pościeli na zapas , więc w sam raz żeby ją tam włożyć), więc pomyślałam o tym żeby może kupić taką falbankę maskującą, coś w tym stylu: http://allegro.pl/falbana-kolekcja-u...713612237.html
Wprawdzie to kolejna rzecz do prania, no ale chyba zmieniłaby wygląd łóżeczka na plus
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0075.jpg (120,8 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0076.jpg (128,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0077.jpg (118,3 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0079.jpg (118,2 KB, 11 załadowań)

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 16:01   #3162
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

pietrusiowata ty dostałaś przynajmniej soczki i martwią się o was...
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 16:18   #3163
czarnulax
Zakorzenienie

ewusia super
Casa i jak? my tez się wybieramy

Witam nową mamusię
Stary 2015-10-11, 16:30   #3164
kinga1701
Zakorzenienie

vikiwitaj

Ewusia a nie masz takiej dodatkowej płyty maskującej tą szufladę? Jak nie masz to nawet Twój Tż może Ci ja sam wyciąć. I te falbanki to zasłonią tylko jak łóżeczko jest na niższym poziomie, jak masz na najwyższym dla noworodka to i tak nic nie zasłoni.

Czas edycji: 2015-10-11 o 16:31
Stary 2015-10-11, 17:07   #3165
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

No wlasnie mialam zapytac o ta plyte. W naszym tez jest a przynajmniej powinna byc bo pudlo nie otwierane ale to jest taka zwyka dykta w kolorze lozeczka.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Rowniez witam nowa mamusie

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 18:09   #3166
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
pietrusiowata ty dostałaś przynajmniej soczki i martwią się o was...
No martwią się ale aż za bardzo. Od razu dostałam ochrzan, dlaczego nie mówiłam że jestem chora :p Codziennie mama zaczyna dzień od telefonu z pytaniem jak się czuję :p Jeszcze chwila i stracą zainteresowanie moją osobą i będzie pytanie jak się Jasiu czuje ;p ; )

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Witam nową mamusię
Stary 2015-10-11, 18:27   #3167
kinga1701
Zakorzenienie

Przeglądam dziś pomysły na sesję zdjęciową, z racji tego, że będziemy próbować robić ja sami, szukam inspiracji. Wiem mniej więcej gdzie, ale może jakieś rekwizyty itd. kiedy wy planujecie jakieś zdjęcia, bo pamiętam, że kilka miało robić zdjęcia brzuszków, macie już jakąś koncepcję?
Wyczytałam, że taką sesję najlepiej robić między 28 a 36 tygodniem kiedy brzuszek ma ładny kształt, a mama siły.

Czas edycji: 2015-10-11 o 18:29
Stary 2015-10-11, 18:47   #3168
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość

O super Ja to nawet nie widziałam, że jest taki sklep jak Netto. Teraz sprawdziłam i jest w tej miejscowości co się uczę ale nie za bardzo po drodze

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Jestem 24 tc 5d , termin mam na 26.01 prawdopodobnie będzie dziewczynka z czego sie z TŻ cieszymy

widze że toczy sie dyskusja o pościelach , nie dziwię się bo ja też głupieję od ilości mozliwości - ale finalnie znalazłam 2 fajne sklepy na allegro i zamierzam tam zamówić wszystko (poza kołdra bo nie mają) - http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=37098647 , http://allegro.pl/show_user.php?uid=38496652
dla mnie jest plusem że wzory nie są takie skrajnie infantyle albo w "majtkowych" kolorach no i pomysł z modułowym ochraniaczem na łóżeczko mi się bardzo podoba

Z tego co wiem to tyczy się to naparu z liści a nie owoców z resztą co do naparu z liści też zdania sa podzielone, bo z yt wiem ze w USA jest on polecany w czasie ciąży
Witaj Ja też zamierzam zamówić większość na allegro ale nie wiem kiedy się za to zabiorę

My dzisiaj pojechaliśmy pooglądać wózki, kupić panele i boli mnie teraz brzuch włącznie z krzyżem - pewnie przez to chodzenie. Kupiliśmy czapeczkę ciepłą i pajacyk
Z wózków podoba mi się Adamex Pajero i Barletta ale z tego co mi wiadomo są to bardzo wadliwe wózki, szczególnie spacerówki... wiecie coś na ten temat?
No i oprócz nich podoba mi się Bebetto Holland i Torino - sam sprzedawca mówił, że to najczęściej wybierane modele przez klientów.
No i super się buja Tako Junama Carbon ale niestety droższy
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 18:56   #3169
Dotka90
Zakorzenienie

Mojakaren mi nic nie wiadomo na temat soku z malin zeby ograniczac. Ja ostatnio pije herbate z porzeczkowym bo mam domowy ale jak mi sie skonczy to kupie malinowy bo widzialam u siebie w sklepie taki z samych malin i cukru bez zadnych dodatkow.

A porzeczkowy mnie postawil na nogi bo juz cos mnie bralo.

Dzieki za rade odnosnie poscieli, masz racje. To kupie sam ochraniacz i przescieradlo,bez sensu koszty teraz generowac a posciel zeby lezala w szafie.
Stary 2015-10-11, 19:23   #3170
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

witam nową mamę

Robiłam w lato sok i jak się nie robi z cukrem to z czym?

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 19:33   #3171
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
[
Witam nową mamusię
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
vikiwitaj
Cytat:
[/COLOR]Witam nową mamusię
Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Witaj Ja też zamierzam zamówić większość na allegro ale nie wiem kiedy się za to zabiorę

My dzisiaj pojechaliśmy pooglądać wózki, kupić panele i boli mnie teraz brzuch włącznie z krzyżem - pewnie przez to chodzenie. Kupiliśmy czapeczkę ciepłą i pajacyk
Z wózków podoba mi się Adamex Pajero i Barletta ale z tego co mi wiadomo są to bardzo wadliwe wózki, szczególnie spacerówki... wiecie coś na ten temat?
No i oprócz nich podoba mi się Bebetto Holland i Torino - sam sprzedawca mówił, że to najczęściej wybierane modele przez klientów.
Dzięki za miłe powitanie dziewczyny

koktajlowa, planujecie nowy wózek kupić? ja polecam komisy - tam kupiliśmy nasz w dodatku w świetnym stanie, albo ktoś jakoś późno go dostał albo mało używał bo bieżniki kół sa zupełnie nie starte, także polecam sie przejść jeśli masz jakiś komis w pobliżu

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
witam nową mamę

Hej no sok chyba można zrobić też tak jak np. z pomarańczy bo w sumie chyba większość używa "sok" jako syrop (wtedy się nie da bez cukru)
Stary 2015-10-11, 19:33   #3172
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
O super Ja to nawet nie widziałam, że jest taki sklep jak Netto. Teraz sprawdziłam i jest w tej miejscowości co się uczę ale nie za bardzo po drodze

Adamex Barletta był naszym pierwszym wyborem jak tylko zobaczyliśmy go w Smyku. Mojemu mężowi bardzo się podobał ale na internecie było dużo negatywnych opinii na temat firmy (bo ten model był nowością). Wózki bardzo ładnie się prezentują, wyczytałam że są problemy z gondola i lubi się pleśń w niej robić.

My zdecydowaliśmy się na baby design husky w ostateczności.

Od kilku dni codziennie czytam małemu wierszyki. Dzisiaj jak tylko zaczęłam, mały się rozszalał super uczucie jakby reagował i mu się podobało
Stary 2015-10-11, 19:38   #3173
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Hej no sok chyba można zrobić też tak jak np. z pomarańczy bo w sumie chyba większość używa "sok" jako syrop (wtedy się nie da bez cukru)
W sumie o takim soku z malin czy porzeczek nie pomyślałam, bo w sumie to nawet do kompotu daje się cukier.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 20:04   #3174
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
witam nową mamę

Nie wiem o co pytasz z tym cukrem

Ja dawałam ksylitol.

A z malinowym chodziło mi o to, że w składzie jest tylko: maliny 80%, cukier 20%, czyli taki, jakbym sama zrobila w domu, a nie malin 20%, a reszta to jakieś konserwanty, syrop glukozowo-fruktozowy i inne świństwa

Viki
hej
Stary 2015-10-11, 20:17   #3175
Konto usunięte

Dziewczyny, od piątku odczuwam bóle "menstruacyjne" po kilka razy w ciągu dnia. Słyszałam, że niby no-spa działa rozkurczająco, ale nie konsultowałam tego z lekarzem. Czy któraś z Was omawiała taki przypadek z lekarzem?
Nie wiem czy mam się wybrać na IP jutro (bo spotkać ze swoim lekarzem nie ma szans) czy wziąć tą no-spe jutro w razie w?
Stary 2015-10-11, 20:26   #3176
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Od kilku dni codziennie czytam małemu wierszyki. Dzisiaj jak tylko zaczęłam, mały się rozszalał super uczucie jakby reagował i mu się podobało
Ale czad kurde tylko ja jestem taka wyrodna matka że mi głupio do swojego brzucha gadać?
Cytat:
Viki[/B] hej
Hej hej

joannarol13, z tego co wiem to no-spa jest bezpieczna w ciąży, także możesz brać, a te bóle mogą byc to tzw. skurcze Braxtona-Hicksa (przepowiadające), to normalne że mogą w późniejszej ciąży występować - chyba że są jakieś mocno dokuczliwe czy coś to dla spokojności poszłabym do lekarza

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2015-10-11 o 20:27
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 20:43   #3177
Konto usunięte

Cytat:
Ale czad kurde tylko ja jestem taka wyrodna matka że mi głupio do swojego brzucha gadać? :

Hej hej

joannarol13, z tego co wiem to no-spa jest bezpieczna w ciąży, także możesz brać, a te bóle mogą byc to tzw. skurcze Braxtona-Hicksa (przepowiadające), to normalne że mogą w późniejszej ciąży występować - chyba że są jakieś mocno dokuczliwe czy coś to dla spokojności poszłabym do lekarza
Być może faktycznie masz rację, że są to te skurcze Braxtona. No-spa teoretycznie nie jest mi potrzebna bo ból ten trwa bardzo krótko ale pojawiają się kilka razy w ciągu dnia. Myślę że ma to związek z ostatnim ktg, gdzie skurcze wskazywały koło 11. Za tydzień się na następne badanie to wy adam sprawę.
Stary 2015-10-11, 20:58   #3178
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Boziu ta depilacja to naprawde ktoregos dnia mnie wykonczy:-D zmeczylam sie ze hej...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 21:02   #3179
kinga1701
Zakorzenienie

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53072254]Być może faktycznie masz rację, że są to te skurcze Braxtona. No-spa teoretycznie nie jest mi potrzebna bo ból ten trwa bardzo krótko ale pojawiają się kilka razy w ciągu dnia. Myślę że ma to związek z ostatnim ktg, gdzie skurcze wskazywały koło 11. Za tydzień się na następne badanie to wy adam sprawę.[/QUOTE]

Faktycznie bo Tobie już wykazało skurcze, to może faktycznie to one, jak ból nie jest długi i bardzo silny to od leków się najlepiej powstrzymaj. A jak będa się nasilać to przedzwoń do gin zapytaj lub jedz na ip. Wspomniałaś, że między Tobą, a Tż się polepszyło, wprowadził się do Ciebie czy na razie macie "randki"?

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Boziu ta depilacja to naprawde ktoregos dnia mnie wykonczy:-D zmeczylam sie ze hej...
Rozumiem Cię bardzo dobrze
Stary 2015-10-11, 21:04   #3180
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
witaj
Cytat:
ewusia super

Cytat:
Ewusia a nie masz takiej dodatkowej płyty maskującej tą szufladę? Jak nie masz to nawet Twój Tż może Ci ja sam wyciąć. I te falbanki to zasłonią tylko jak łóżeczko jest na niższym poziomie, jak masz na najwyższym dla noworodka to i tak nic nie zasłoni.
no właśnie nie mam takiej płyty. Łóżeczko nie jest nowe, być może jakieś części zaginęły w akcji
Łóżeczko mam rozłożone na taką wysokość jak dla noworodka i ta część którą chciałabym zasłonić ma akurat ok 25-30 cm czyli dokładnie tyle ile mają te zasłonki, więc idealnie by pasowała i zasłoniła co trzeba
Cytat:
Przeglądam dziś pomysły na sesję zdjęciową, z racji tego, że będziemy próbować robić ja sami, szukam inspiracji. Wiem mniej więcej gdzie, ale może jakieś rekwizyty itd. kiedy wy planujecie jakieś zdjęcia, bo pamiętam, że kilka miało robić zdjęcia brzuszków, macie już jakąś koncepcję?
Wyczytałam, że taką sesję najlepiej robić między 28 a 36 tygodniem kiedy brzuszek ma ładny kształt, a mama siły.
ja mam już sesje "w plenerze" robione w lecie i planujemy jeszcze sobie TŻem zrobić jakąś w domu, ale nie mam pomysłu konkretnego
Cytat:

Myślę ze Tako i Bebettto na pewno mają lepszą jakość niż wózki Adamex . Chociaż mi się np Pajero też podoba, ale skreśliłam w sumie od razu
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53072006]Dziewczyny, od piątku odczuwam bóle "menstruacyjne" po kilka razy w ciągu dnia. Słyszałam, że niby no-spa działa rozkurczająco, ale nie konsultowałam tego z lekarzem. Czy któraś z Was omawiała taki przypadek z lekarzem?
Nie wiem czy mam się wybrać na IP jutro (bo spotkać ze swoim lekarzem nie ma szans) czy wziąć tą no-spe jutro w razie w?[/QUOTE]
no-spe możesz brać bez problemu
jeśli te bóle szybko przechodzą to raczej nie masz się o co obawiać, ale jak będą się nasilać to wtedy już IP

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości