|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Pietrusiowata, ile daliście za BD Husky? Macie pakiet zimowy?
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkich Świętych jednodniowe o smutne, za to BN Po raz pierwszy w naszym mieszkaniu i na pewno będę chciała żywą choinkę
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tani jest bo płacimy za całe wesele i sesje w górach tylko 1900 zł więc musi być ok To jak chcesz żywa to faktycznie bierz teraz bo za rok to tylko stroik ci zostanie ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Mi się śniło że miałam skurcze w wigilię cały dzień i rozłożyło mnie w nocy totalnie, nie mieliśmy gdzie jechać na porodówke, bo ta co jest w mieście obok rodziców to ma beznadziejne opinie, w powiatowym zamknięta porodówka, a do tej w której chce rodzic jest od rodziców 40 km i bałam się że urodze w drodze
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja z zasniezonej łodzi
![]() Brzuch mnie boli, wczoraj na chrzcinach ponosilam troche mala i chyba przesililam :-( mam nadzieje, ze nie zrobilam sobie tym krzywdy.... Bylam w labie, kupe kasy zostawilam no ale troche tez badan bylo... Witam sie w 25tc ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Morfo, mocz, tsh, toxo, magnez, coombsa
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam morfo, mocz, toxo na skierowaniu i nic nie płacę
|
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Rano mama wysłała mi zdjęcia białego ogrodu i sie przeraziłam. Pół godz pózniej i tu sie zamieć zrobiła. Stresuje sie bo moj tz wraca dzis z delegacji a opony oczywiście letnie... W koncu tydz temu było ciepło... Ma wstąpić do mnie po drodze. Stęskniłam sie juz za nim...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa no to wszystko jasne
|
|
|
|
#3252 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja chcę zakryć przestrzeń między materacem a szufladą, jakby musiało do samej ziemi sięgnąć to faktycznie by nie wystarczyły te falbanki ![]() Nie wiem skąd byśmy mieli wziąć płytę taka dużą żeby dorobić tę szufladę, myślę ze kupienie zasłonki taniej wyjdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja na koniec już wyszła, z pokoju bo nie miałam nerwów czekać na ostatni gwizdek ja się poddałam i idę jutro na pedicure ![]() niech mi zrobi porządnie a później to już TŻ będzie pomagał, bo nie ma opcji żeby coś z tego wyszło ![]() Cytat:
w Gemini płaciłam 13 zł ![]() Cytat:
ja kupiłam emu w zeszłym roku i są cudne ![]() Ja mam właśnie te z usztywnianym przodem, nie te "ciapy", więc wyglądają naprawdę nieźle ![]() O takie mam: ![]() Cytat:
też pierwszy raz od początku ciąży... mam nadzieję ze nie mam żadnych ubytków ![]() U mnie też śnieg prószy od rana, ale taki mokry, ze nie osadza się, więc biało nie jest (na szczęście ) Dobrze że to tylko taki jeden dzień dziś ze śniegiem ma być, ale i tak kazałam TŻowi umówić się na zmianę opon
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2015-10-12 o 11:12 |
||||||
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
No ![]() Ja na zime mam trekingi, ktore sa cieple i nie slizgaja sie ![]() Kamilka, juz przestaje sypac, drogi nie sa jakos bardzo sliskie wiec TZ powinien spokojnie dojechac ![]() Dziewczyny czy zadna z Was nie chce tego baldachimu? ja go wyciepne na smietnik bo nam nie jest potrzebny. |
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Casa graty
![]() Ja się do dentysty wybieram od początku ciąży Już nawet prawie poszłam, ale mój dentysta miał remont akurat jak mi pasowało i teraz nie mogę się zebrać by gdzieś przedzwonić.A ja jakoś emu nie lubię. Na zimę mam moje jak my to mówimy 'buty na konia', bo szpilki to zostaną w szafie tej zimy niestety
|
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
Casaa do Łodzi to pół problemu. Ale juz u nas pod domem 5 cm śniegu... Tyle ze tam juz wieczorem bedzie wiec moze to stopnieje
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
ale wy wcześnie wstajecie ja jestem śpiochem i dopiero o 10 się obudziłam Ja z drugiego końca Polski i u mnie słoneczko i 7-10 stopni za to dość wieje, ale trochę zazdroszczę bo w sumie lubię śnieg (o ile nie jest -20 przy tym )Cytat:
mam na zimę jedne na koturnie ( z wysoka cholewką) i jedne śniegowce (płaska podeszwa) więc liczę że dam radę ![]() A co z kurtą, zamierzacie obrabować TŻów z zimowych kurtek?
|
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
Ja? Czuje sie całkiem Ok, jeszcze po amnioregukcji bardziej mobilna sie zrobiłam... Brzuszek mniejszy to tak nie uciska... Jutro kończę 26tc
Moze jutro sie dowiem co z malutką bo moj lekarz bedzie to pewnie usg mi zrobi. Moj tz za chudy jest wiec nie mam co liczyć na jego kurtkę. Wyjdę ze szpitala to sie tym bede martwić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że to jakieś żarty z tym śniegiem, ale patrzę na zdjęcie i faktycznie śnieg. A u nas słonko pięknie świeci.
Ja też muszę kupić kurtkę zimową, bo nie ma szans żebym się zmieściła i zasunęła. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- kamilka a wiesz kiedy Cię wypuszczą do domu? |
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Zabrałam się za zamówienie m.in. artykułów higienicznych i powiem wam, że ... te wielkie podkłady/podpaski i majty poporodowe mnie przerażają
ile tego w ogóle zamawiacie? Majtki jedno czy wielorazowe?
|
|
|
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
Kinga nie wiem, ale szybko sie nie spodziewam...
Czarnula ja miałam opakowanie to tylko w szpitalu potrzebujesz, potem w domu to wolałam podpaski- ze skrzydełkami bo to sie tak nie przemieszczalo w majtach i nie zbijalo w taki gniot. Co do majtow po cc u mnie sprawdzały sie takie wielgachne majtasy które sie z babciami kojazą... Były luźne, wysokie, nie gniotło i kończyły sie wysoko na brzuchu z dala od rany... Niezwykle seksowne o.O Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
Mamy z winterprpack i płaciliśmy 1590 plus kurier za pobraniem 20 zł
Mojakaren czytam wiersze Brzechwy i Tuwima. Muszę jeszcze dokupić jakieś, bo znowu znam na pamięć :p Właśnie wstałam, bo jak wróciłam po glukozie to od razu pod kołdrę i spać Chyba dziś spędzę dzień lenia w łóżku. Tak mnie bolą żyły po pobieraniu, że rąk nie mogę wyprostować. Babka nie potrafiła dobrze się wkuć ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Wczoraj jak pokazałam w super pharm majtki po porodzie, to tż miał zabawną minę. .. Trudną do opisania
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc to mi odpadło na szczęście. Podpasy kupię jakieś mega big do szpitala jedną paczkę, a później już swoje te co zawsze tylko nocne bo długie i najbardziej chłonne z ok. 2 paczki
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że ja nie muszę kupować tych majtek do szpitala i podkładów. Kupiłam do domu paczkę w razie gdy, żeby już męża później nie wysyłać, jak się nie przydadzą to trudno nie był to jakiś duży wydatek.
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Do szpitala zostało mi kupić jedna koszule i jakaś koszulke z krótkim jeszcze. I chyba by było wszystko. |
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiowata - i gdzie zamawialiście?
![]() Bo ja widzę ofertę za niecałe 2300 z fotelikiem (Maxi Cosi Cabriofix) i jestem ciekawa, czy coś taniej znajdę. |
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jak szukałam wcześniej Husky to z zimowym pakietem wychodziło ponad 2000, pietrusiowa jakaś bardzo fajna ofertę znalazła.
|
|
|
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

jak powiem ze mamy zaklepany u niego termin to może coś taniej będzie
bo tak.myślałam że jeśli byśmy chcieli sami to nie mamy nigdzie fajnego, jasnego i z białymi ścianami pokoju.. A foto ma studio więc luzik
i trzeva policzyć ile zniczy nam potrzeba i kupić

bo ja chcę zakryć przestrzeń między materacem a szufladą, jakby musiało do samej ziemi sięgnąć to faktycznie by nie wystarczyły te falbanki
Nogi jeszcze daję radę, ale też mnie mega meczy 

Już nawet prawie poszłam, ale mój dentysta miał remont akurat jak mi pasowało i teraz nie mogę się zebrać by gdzieś przedzwonić.
wiec nie mam co liczyć na jego kurtkę. Wyjdę ze szpitala to sie tym bede martwić