Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarby! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-12, 12:17   #511
agne19s
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Mi mama płaszcz pożyczyła, aczkolwiek wydaje mi się, że na teraz jest jeszcze za gruby. Póki co na wyjścia mam prochowiec, który dała mi już przed ciążą koleżanka z pracy i teraz jest akurat, ładnie się na brzuszku opina A jak wychodzę z psem to mam starą kurtkę, na styk się w nią dopinam... Muszę zobaczyć czy w jakąś inną wejdę, bo jutro do diabetologa jadę i już koło 6 z domu wyjdę to pewnie będzie zimnica...
Poznananianka dla Ciebie to M jest pewnie rozmiarem jak dla nas Xxl chyba powinnaś owcza skórę w zimę nosić żeby miało Cię co grzać
Stary 2015-10-12, 12:20   #512
Soul89
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

No poznanianka taka nasza chudzinka

Ja się właśnie zważyłam +12 kg od początku ciąży.. Teraz to się tłumaczę, że mały nabiera masy 😎

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 12:23   #513
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
Nie d ostalabys. Ostatnio nam się nie układa, przez jego właśnie zachowanie. Przespal się do godz 15 i sobie poszedł bez słowa, do tej pory bo nie ma. Brak mi juz slow. Czuję ze zostanę samotna matka z 2 dzieci 😢
No to daje do pieca ten Twój małżonek niech spływa gdzieś indziej jak dom dla niego jest tylko hotelem... Tylko Cię wkurza swoją obecnością, dopóki nie zmądrzeje niech spada!
Limonka o jeju ale dobrze, że już jesteś pod stałą opieką i monitorują Twój stan... Wszystko będzie dobrze
Olilina trzymamy razem z Tobą kciuki za jutrzejsze wieści!

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Witajcie. Ja juz nie śpię od prawie godziny, bo Mąż pojechał na 3 dni do pracy do innego miasta i tak leżę i sobie płaczę, bo nienawidzę jak go nie ma. Poza tym w nocy spadł u nas śnieg! I jest biało i ciągle pada a tak liczyłam jeszcze na ocieplenie
Znam temat niestety, mój co 2 tygodnie znika na 3 dni bo ma zjazdy w innym mieście, smutne godziny

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
A ja Wam dziewczyny zazdroszczę śniegu, cieszyłam się jak dziecko jak w tv zobaczyłam że gdzieniegdzie już biało.
limonka trzymam kciuki za Was, zdrówka życzę!

Ja juz szału z babcią dostaje. "A w tym kiblu to się nie da tych zacieków wyszorować?", "a te kartony to są Wam potrzebne że tak stoją?", o a dokładnie teraz "a ten chodniczek z łazienki to bym wyrzuciła i kupiła nowy". Normalnie mi się juz płakać chce, chyba ją jeszcze dziś odwioze na pociąg. A ma zostać do środy

Na pocieszenie pije właśnie herbatę z liści malin

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Ja też się witam w 35 tc
Jeszcze ze 3 tygodnie i można rodzić spokojnie
Mój gin jest przekonany, że skończony 35 tc to już bezpieczny poród, a skończony 36 to już poród terminowy także jesteś w bezpiecznej strefie zaraz

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Musze pochwalić mojego mezusia, w sobotę pomył wszystkie okna, złożył szafę na ubranka niuni, kupił dodatkową suszarkę na pranie i kosz na brudne ubranka kochany♥♥♥ wyprawka dziecka w oczach mężczyzny)
Ale zaangażowanie, super

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Pochwalę się brzuszkiem 11 kg na plusie i 99 cm w pępku
A w życiu bym Ci nie dała 99 cm, baaardzo zgrabnie i drobno wygląda Twoja piłeczka

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Z ciążowych rzeczy - byliśmy odwiedzić porodówkę numer 3 z listy (tam, gdzie leżałam na patologii ciąży).
Warunki świetne pod względem sal poporodowych i dostępu do prysznica (jeden na salę przedporodową) oraz dostępu do zzo. Z minusów - sale na I etap porodu nie mają sprzętów typu drabinki, wanna, worki sako. Na II etap porodu jest tylko fotel porodów i od dobrej woli położnej zależy, czy urodzę w innej pozycji. Na temat nacięcia krocza, prowadzenia porodu niewiadoma - każda położna ma swoje metody. TŻ zachwycony komfortem, ja natomiast nadal boję się tego porodu jak diabli
Będziecie jeszcze jakieś porodówki zwiedzać czy już dokonujesz wyboru?

Ja w brzuchu 92 cm, waga 8,5 kg na plusie, ale jeszcze mam nadzieję z miesiąc rosnąć
W ogóle to się śmiałam niedawno, że synka rodziłam w słoneczny ciepły dzień, córkę w ulewę, to teraz chyba w śnieg urodzę a tu dziś biało za oknem, Tż się śmieje, że czas na mnie
Stary 2015-10-12, 12:25   #514
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
No to daje do pieca ten Twój małżonek niech spływa gdzieś indziej jak dom dla niego jest tylko hotelem... Tylko Cię wkurza swoją obecnością, dopóki nie zmądrzeje niech spada!
Limonka o jeju ale dobrze, że już jesteś pod stałą opieką i monitorują Twój stan... Wszystko będzie dobrze

Znam temat niestety, mój co 2 tygodnie znika na 3 dni bo ma zjazdy w innym mieście, smutne godziny

Mój gin jest przekonany, że skończony 35 tc to już bezpieczny poród, a skończony 36 to już poród terminowy także jesteś w bezpiecznej strefie zaraz

Ale zaangażowanie, super

A w życiu bym Ci nie dała 99 cm, baaardzo zgrabnie i drobno wygląda Twoja piłeczka

Ja w brzuchu 92 cm, waga 8,5 kg na plusie, ale jeszcze mam nadzieję z miesiąc rosnąć
W ogóle to się śmiałam niedawno, że synka rodziłam w słoneczny ciepły dzień, córkę w ulewę, to teraz chyba w śnieg urodzę a tu dziś biało za oknem, Tż się śmieje, że czas na mnie
A mnie tz dzisiaj obudził telefonem żebym szukała zimowek do fury malucha ja nie wiedziałam o co chodzi kompletnie
Stary 2015-10-12, 12:32   #515
poznanianka1990
Zakorzenienie

Eh dziewczyny, ile bym dała, żeby się z Wami zamienić... naprawdę chciałabym przytyć i gdyby nie ta cukrzyca to na pewno bym przytyła. Może nie 15-20kg, ale myślę, że do 7-8kg bym spokojnie dobiła Bo już zaczynałam przybierać na wadze i wtedy sobie obliczyłam, że jeśli w takim tempie będę tyć to na końcówce miałabym około 8 kg na plusie. Wszystko przez tą dietę cukrzycową

srebrna_smuga, właśnie boję się co będzie po porodzie... Żebym czasem anemii nie miała, albo nie daj Boże nie wypuszczą nas ze szpitala, bo ja będę za słaba...
Ogólnie czuje się dobrze, aczkolwiek teraz już brzuch przeszkadza i czuję, że mam mniej sił. Ale to chyba każda ciężarna tak na końcówce ma.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 12:39   #516
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Pamiętam przed ciążą swoją wagę 47kg i to był dramat...Nie dość, że z moim nie leczonym Hashi to jeszcze przy tej wadze ledwo miałam siły dojść do pracy...
Ja zawsze ważyłam powyżej 60kg i przy rzutach choroby też mało miałam siły.
Miałaś wizytę u endo przed porodem? Mam w czwartek i nie wiem, o co zapytać. Na pewno powiem o zagrożeniu przedwczesnym porodem (czy w związku z tym zwiększamy dawkę leku), o dawce o porodzie i o tym, czy mogę karmić piersią (gdzieś mignęło mi, że ponoć nie powinno się).

Cytat:
Już nie, bo zwariuję Jeśli Młody wybierze się na świat wcześniej,to ta porodówka, na której byliśmy. Jeśli urodzi się w terminie, to będzie ciężej z wyborem

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 12:39   #517
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
A ja się w nic nie mieszczę. Od kurtki poprzez buty muszę chyba coś w lumpku kupić, jakaś kurtkę, bo nawet do porodu nie masm w czym pojechać. Buty kupię w Auchan-byly takie ala Emu za 20 zl w promocji.

Ja spuchłam strasznie. Na twarzy, w kostkach, stopy i najbardziej dłonie. Są spuchnięte do tego stopnia, że nie czuję połowy prawej dłoni obrączka wchodzi mi tylko za paznokieć i dalej nie idzie. Trochę mnie martwi ta opuchlizna bo dochodzi dfo tego ciśnienie 140/90. Gdybym miała jeszcze białko w moczu to gestoza murowana. Na szczęście jeszcze nie mam. Dziś 14 dni do cc-oby nic się nie wydarzyło...
Mi doktorka mówiła, że jak będę miała takie ciśnienie to mam jechać na IP...
Stary 2015-10-12, 12:42   #518
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
to malutko przytyłaś zazdroszczę. W poprzednich ciążach miałaś tak samo?

chyba faktycznie sobie wykrakałaś ten śnieg

Powiem wam, że jakoś strasznie przeszedł mi szał na kompletowanie wyprawki jeszcze kilku ważnych rzeczy nie mam i jakoś nie mogę się zebrać, żeby pozamawiać (bo to tylko kwestia zamówienia, wszystko mam wybrane).
Stary 2015-10-12, 12:44   #519
cynamon_
Zakorzenienie

Dziewczyny, robie postępy wszystko wyparzylam (laktator, butelkę-> mam jedną smoczek, nakladki na sutki) zaczęłam pakować torbę, takze cosik ruszyło, bo już nie moglam spać przez to ze taka nieogarnieta jestem ciągle, niby wszystko mam, ale do tej pory w kartonach/foliach, jeszcze tylko czekam na naprawę pralki i pojadę z koksem czyt. Z praniem
Stary 2015-10-12, 12:44   #520
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale zaangażowanie, super

To super w razie 'W' dzidzia urodzi się jako "normalny" noworodek

Dziękuję no niestety mój centymetr nie kłamie
Stary 2015-10-12, 12:47   #521
cynamon_
Zakorzenienie

Poznanianka, a jak Ci teraz hemoglobina wychodzi? Moj gin narzeka ze mam anemię, ale odżywiam się dobrze, przytylam chyba normalnie bo 13 kg, biorę żelazo ale zero poprawy, w pierwszej ciąży było tez tak, taka chyba moja uroda... tylko ze wtedy przytylam z 6 kg i po porodzie marniałam w oczach
Stary 2015-10-12, 12:50   #522
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Moj gin narzeka ze mam anemię, ale odżywiam się dobrze, przytylam chyba normalnie bo 13 kg, biorę żelazo ale zero poprawy, w pierwszej ciąży było tez tak, taka chyba moja uroda... tylko ze wtedy przytylam z 6 kg i po porodzie marniałam w oczach
A jakie teraz masz wyniki?
Ja też mam anemię i wagowo tyle samo przybrałam. Z tego, co czytam - pod koniec ciąży normalne jest, że wyniki są gorsze, bo krew rozrzedzona. Dopóki masz dobry poziom żelaza i ferrytyny, to nie ma się czym martwić.

Stary 2015-10-12, 12:51   #523
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zawsze ważyłam powyżej 60kg i przy rzutach choroby też mało miałam siły.
Miałaś wizytę u endo przed porodem? Mam w czwartek i nie wiem, o co zapytać. Na pewno powiem o zagrożeniu przedwczesnym porodem (czy w związku z tym zwiększamy dawkę leku), o dawce o porodzie i o tym, czy mogę karmić piersią (gdzieś mignęło mi, że ponoć nie powinno się).

Już nie, bo zwariuję Jeśli Młody wybierze się na świat wcześniej,to ta porodówka, na której byliśmy. Jeśli urodzi się w terminie, to będzie ciężej z wyborem
O właśnie, pisałam kiedyś na samym początku jak wyszłam od endo, że ona mi z góry zapowiedziała że kobiety z Hashi mają zagrożenie przed wczesnym porodem...I u mnie to samo ale tarczyca daje też popalić. Napiszę Ci jak jest u mnie bo byłam już na ostatniej wizycie. Moje tsh z 10 spadło na 0,134 coś takiego. Ft3 i Ft4 mam idealne i endo nie potrafiła mi wytłumaczyć co się dzieje z moją tarczycą...Zmieniła mi teraz do końca ciąży dawkę euthyroxu na 100 od pn-pt i na 50 na weekendy. I teraz zagwozdka bo widzę po sobie, że gdy biorę 100 w czasie tygodnia czuję się bardzo dobrze a w weekendy jest średnio. Po porodzie zapisała mi 50 a ja czuję, że to będzie za mało i będę czuła się źle. Karmić piersią mogę i nie ma żadnych przeciwwskazań prócz tego, że mam zacząć powoli wracać do diety.

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:00   #524
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to został mi równo miesiąc do tp z okresu
Tylko że w ogóle nie biorę pod uwagę że do tego czasu nie urodze
ja wg OM termin mam na 5 listopada ale wg usg na 25
i tego sie trzymamy, wszystkie znaki na niebie tak zwiastują ;P

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Hejka u mnie tez snieg i wcale sie nie ciesze z tego,myslalam ze sie obejdzie bez kupowania kurtki i dam rade pochodzic w rozpietuch bo zimowe sie nie dopinaja,a tu lipa juz za zimno na takie chodzenie,nabawilam sie tylko kataru i bolu gardlawiec nie mam wyboru,jutro bede na zakupach z mezem to moze cos wyszperam w lumpku,bo mi szkoda kasy na nowa

Aasik zdrowka dla meza,oby szybko doszedl do siebie

Limonka trzymam kciuki zeby cisnienie sie unormowalo

Fasterka mi tez liczysz ze wczesniej tak?

Wstawiam fotke furki malej
super !

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
No poznanianka taka nasza chudzinka

Ja się właśnie zważyłam +12 kg od początku ciąży.. Teraz to się tłumaczę, że mały nabiera masy 😎

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
podobno w tym właśnie ostatnim miesiącu najwięcej kg przybiera nie tylko maluch ale i mama ciekawe czy to prawda ja niby ostatnio na wizycie miałam +1 kg , chociaż wcześniej od 3 wizyt stało w miejscu

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-10-12, 13:03   #525
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
O właśnie, pisałam kiedyś na samym początku jak wyszłam od endo, że ona mi z góry zapowiedziała że kobiety z Hashi mają zagrożenie przed wczesnym porodem...
Pamietam, jak pisałaś i szczerze to nie dopuszczałam tej możliwości do siebie - bo jak to, na wadze przybieram, jestem pod kontrolą lekarza, to może mnie to ominie. No i
Może dieta też Ci pomoże? Na pewno po porodzie sama też bardzo zainteresuję się tematem, niestety moja endo nie uznaje takich "fanaberii"...

Stary 2015-10-12, 13:04   #526
beautifuldream
Rozeznanie

Dziewczyny powiedzcie mi co mam robić. Przed chwilą zauważyłam na wkładce taką żółtą galaretkę. Nie było jej dużo, bo jak paznokieć ale jednak. Co robić, dzwonić do lekarza? To dopiero 34tydzień. Jutro mam wizytę i nie wiem czy czekać czy dzwonić

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:08   #527
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Mi doktorka mówiła, że jak będę miała takie ciśnienie to mam jechać na IP...
Jak jestem na wizycie u mojej gin to mam nawet koło 150/100 a onato bagatelizuje i w karcie ciąży wpisuje mi góra 140/90...
Stary 2015-10-12, 13:12   #528
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Poznanianka, a jak Ci teraz hemoglobina wychodzi? Moj gin narzeka ze mam anemię, ale odżywiam się dobrze, przytylam chyba normalnie bo 13 kg, biorę żelazo ale zero poprawy, w pierwszej ciąży było tez tak, taka chyba moja uroda... tylko ze wtedy przytylam z 6 kg i po porodzie marniałam w oczach
Robiłam morfologię pod koniec września (przed wizytą) i hemoglobinę miałam 11,9 (norma od 12), więc ok Hematokryt miałam poniżej normy. A żelazo robiłam tak mniej więcej w połowie ciąży i też miałam w normie, bo 79 (a norma od 50 jest).

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:15   #529
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi co mam robić. Przed chwilą zauważyłam na wkładce taką żółtą galaretkę. Nie było jej dużo, bo jak paznokieć ale jednak. Co robić, dzwonić do lekarza? To dopiero 34tydzień. Jutro mam wizytę i nie wiem czy czekać czy dzwonić
To chyba nie nasz sławny Czop, jeśli nie było śladów krwi. Ja bym chyba poczekała do jutrzejszej wizyty
Stary 2015-10-12, 13:30   #530
Robusta
Wtajemniczenie

Poznanianka
jaka ty chudzinka jesteś, planujesz KP?

ja przytyłam już 12,5 kg... mam nadzieję, że waga mi się już zatrzyma bo już blisko 80 kg ważę :/

wracam od gina (byłam u niej tylko kilka razy) sprawdziła szyjkę, jest trochę miękka, ale zamknięta ponad 4 cm czyli leżenie pomaga. Pytałam o twardnienie brzucha to powiedziała, że nie powinien twardnieć przy maksymalnej dawce magnezu i żebym zwiększyła do 8 tabletek dziennie a jak twardnienia będą dalej to mam jechać do szpitala na kilka dni żeby podali magnez dożylnie bo twardnienia mogą przyspieszyć... w takim razie grzecznie będę leżeć i powolutku szykować torbę itp... a wracając od gina byłam w piekarni i kupiłam ciasto drożdżowe ze śliwkami (a mam w domu sernik mamy, ale strasznie mi się zachciało ) później zrobię sobie kakao i zjem kawałek

powiem wam, że nie mogę już w ogóle spać. Ciężko mi usnąc, bolą mnie plecy jak leżę na jednym i drugim boku i sikam chyba co pół godz zanim usnę na dobre...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:33   #531
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Pamietam, jak pisałaś i szczerze to nie dopuszczałam tej możliwości do siebie - bo jak to, na wadze przybieram, jestem pod kontrolą lekarza, to może mnie to ominie. No i
Może dieta też Ci pomoże? Na pewno po porodzie sama też bardzo zainteresuję się tematem, niestety moja endo nie uznaje takich "fanaberii"...
To chyba tak działa...każdy liczy, że takie sytuacje nas nie dotkną a jednak Moja lekarka tylko bardzo się ucieszyła jak jej powiedziałam, że mała przekroczyła już ponad 2300gr. Oby dieta pomogła, teraz staram się już ograniczać co tam trzeba ale do ideału jeszcze daleko.

Wiecie co mnie teraz denerwuje na te nie całe dwa tyg przed porodem? Piersi...Znów się zmieniły, nie urosły ale są takie brzydkie :/ Jak wymiona i co drugi dzień mam zalaną koszulkę siarą. Bardzo chce karmić KP i bardzo chce żeby piersi ładnie wyglądały, czy to się wyklucza?

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:39   #532
ada32
Wtajemniczenie

Amelio witaj😘

Tak przeglądam wątki sobie i patrzę a tu znajoma moja ..😁 Amelio jak szybciutko ta trzecia ciążą Twoja przebiega...jak sie czujesz?..widzę ze imię jednak nie Marcelinka a Tosia😊

Pozdrawiam

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:47   #533
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam fotke furki malej
Świetna

Cytat:
Dziewczyny, robie postępy wszystko wyparzylam (laktator, butelkę-> mam jedną smoczek, nakladki na sutki) zaczęłam pakować torbę, takze cosik ruszyło, bo już nie moglam spać przez to ze taka nieogarnieta jestem ciągle, niby wszystko mam, ale do tej pory w kartonach/foliach, jeszcze tylko czekam na naprawę pralki i pojadę z koksem czyt. Z praniem
Brawo za postępy

U mnie też pracowity dzień od rana. Mąż się najpierw wziął za przenoszenie butów do nowej szafy na korytarzu takim osobnym zamykanym. Tylko słyszałam te teksty: czy ty nie masz za dużo tych butów? potem zaczął ogarniać dużą szafę, miejsca się teraz nam zrobiło. Ja dokończyłam jedną półkę, uporządkowałam trochę wieszaki także jedna większa rzecz z głowy teraz trochę odpocznę i może przejrzę swoje ciuchy, pochowam letnie itd.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:58   #534
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:

poczekaj,to raczej nie jest czop,też miałam podobnie i nic złego się nie dzieje,pozatym mogła byś się denerwować jeśli był z krwią a tak to skonsultjesz jutro na wizycie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja wg OM termin mam na 5 listopada ale wg usg na 25
i tego sie trzymamy, wszystkie znaki na niebie tak zwiastują ;P

super !

podobno w tym właśnie ostatnim miesiącu najwięcej kg przybiera nie tylko maluch ale i mama ciekawe czy to prawda ja niby ostatnio na wizycie miałam +1 kg , chociaż wcześniej od 3 wizyt stało w miejscu

Proszę cię nie strasz,ja myslałam że teraz głównie maluszek przybiera,mam nadzieję że za dużo dodatkowych kg mi nie przybędzie bo zdarzały się msc gdzie miałam po 3 k dodatkowo

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
to malutko przytyłaś zazdroszczę. W poprzednich ciążach miałaś tak samo?

chyba faktycznie sobie wykrakałaś ten śnieg

Powiem wam, że jakoś strasznie przeszedł mi szał na kompletowanie wyprawki jeszcze kilku ważnych rzeczy nie mam i jakoś nie mogę się zebrać, żeby pozamawiać (bo to tylko kwestia zamówienia, wszystko mam wybrane).

też tak mam,jest kilka rzeczy wybranych,zapisanych w zakładkach czekają tylko n kupno a ja tak odwlekam nie wiem sama czym to jest spowodowane

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
A mnie tz dzisiaj obudził telefonem żebym szukała zimowek do fury malucha ja nie wiedziałam o co chodzi kompletnie

heheh też o tym myślałam że opon zimowych mała u siebie nie ma

dziewczynki powiedzcie mi czy w waszych wózkach materacyki też są takie cienkie??u nas normalnie czuć plastik pod nim i jak takie maleństwo ma wygodnie leżeć,zastanawiam się czy nie dokupić jakiegoś
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:58   #535
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Cytat:
Poczekaj do wizyty. Zapewne to nie czop...bo ja tak już miałam parę razy i zawsze wielkość jak paznokieć..
I czasami właśnie zauważyłam że takie coś robi się niedługo po podmyciu się jakimś żelem do higieny int. NIe wiem czemu.

Ja to naprawdę miałam już kilkakrotnie w tym miesiącu i nic się nie dzieje.

Pisałam Wam wczoraj o moim bólu krzyża.Cały dzień trzymał. Dziś już czuję się ok. Nie boli.

Impreze teście mieli do 2..nie mogłam zasnąć, TŻ też nie a o 5 już wstawał. I znowu nie spałam..Chodzę jak śnięta ryba ale leżę i nic nie robię

Piękne macie brzuchole!!

Poznanianka chudzino!!! Ja chyba ważę z Was najwięcej..87kg. ale to co jakoś nie czuję się strasznie a potem do wakacji schudnę

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 14:11   #536
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym poczekała do wizyty, jak nie ma tego dużo i bez krwi to raczej nic nagłego
Cytat:
Proszę cię nie strasz,ja myslałam że teraz głównie maluszek przybiera,mam nadzieję że za dużo dodatkowych kg mi nie przybędzie bo zdarzały się msc gdzie miałam po 3 k dodatkowo

też tak mam,jest kilka rzeczy wybranych,zapisanych w zakładkach czekają tylko n kupno a ja tak odwlekam nie wiem sama czym to jest spowodowane

dziewczynki powiedzcie mi czy w waszych wózkach materacyki też są takie cienkie??u nas normalnie czuć plastik pod nim i jak takie maleństwo ma wygodnie leżeć,zastanawiam się czy nie dokupić jakiegoś
ja też już miałam nadzieję, że teraz to nie ma szansy na duże tycie

czyli nie jestem sama z tym brakiem zapału u mnie brakuje na przykład łóżeczka, przewijaka, wanienki więc dość ważne akcesoria.

w moim też jest dość cienki ten materacyk, ale to chyba w każdym wózku tak jest? a w ogóle gdzie planujecie trzymać wózki? U mnie nie ma wózkowni, w mieszkaniu trochę szkoda mi miejsca, bo nie mamy go za dużo, więc albo korytarz (ale to nie wiem czy ktoś się nie przyczepi...) albo balkon.

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-10-12 o 14:12
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 14:12   #537
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Poznanianka chudzino!!! Ja chyba ważę z Was najwięcej..87kg. ale to co jakoś nie czuję się strasznie a potem do wakacji schudnę
Też tyle ważę. Zaczynałam ciążę z 65 kg
Stary 2015-10-12, 14:24   #538
peachella
Rozeznanie

Hej, ja dziś zaczynam 37 tc

Pokoik gotowy, torba małej spakowana, moją dopakowuje. Trochę jeszcze jest do ogarnięcia w domu ale już czuję, że mam dużo mniej siły.
Pogoda świetna, szkoda, że nie mam kurtki w której się dopnę ale nie kupuje nic.
Mała tak mi dała w kość wczoraj...cały dzień harce w brzuchu, a nie ukrywam, ze jest to już bolesne. U Was też się dzieciaki tak ruszają? Dziś od rana w miarę spokój, teraz zaczęła znowu się mocno rozpychać.
Już się zastanawiałam czy nie jechać na IP skoro tak wariuje, ale śmiem twierdzić, że to normalne ma dni wariowania i dni spokoju.
Jutro i pojutrze muszę zrobić resztę badań i później już tylko czekać
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 14:42   #539
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

w moim też jest dość cienki ten materacyk, ale to chyba w każdym wózku tak jest? a w ogóle gdzie planujecie trzymać wózki? U mnie nie ma wózkowni, w mieszkaniu trochę szkoda mi miejsca, bo nie mamy go za dużo, więc albo korytarz (ale to nie wiem czy ktoś się nie przyczepi...) albo balkon.
My mamy taki zamykany korytarz na dwie rodziny i tam będziemy trzymać wózek. A co do materacyka to nie wiem jeszcze bo nasz wózek leży cały czas w kartonie.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 14:51   #540
wonderka
Zadomowienie

Dzika ropucha ja ważę więcej od Ciebie
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości