Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-12, 12:39   #691
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
no właśnie rano jak jechałam z młodym w śnieżyce myślałam Toska w co sie ubrałaś! dobrze że udało Ci sie tak załatwić sprawe. Ja wczoraj odnalazłam kurtke z poprzedniej ciąży (bo w grudniu młodego urodziłam) i jeszcze się w nią mieszczę tak na styk ale zawsze to ciepło.
Strasznie mi sie dziś nic nie chce:/ rano byłam na badaniach, koło 12 wybiorę sie do lidla i na mieszkanie uskuteczniać sprzatanie, a o 14 mają przywieść sprzęty do kuchni, potem do przedszkola po młodego...dobrze że mam auto bo bym chyba ducha wyzioneła:/
Przede mną ciągle wizyta w szpitalu dziś. Ale poddałam się. Nie idę na autobus, bo pewnie bym się gdzieś pośliznęła i wyrżnęła :/
Czekam na męża i razem pojedziemy popołudniu. Jakby się okazało, że nie zdążę (poradnia do 18 czynna) to podjadę jutro. Może już tak nie będzie sypać.

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
No i super. Stowa w kieszeni
No dobrze, że fajne mam te ginki prywatne

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Wow ja bym chyba padla wypychajac 4kg i tak mega mega popekalam a potem krwiaki i nienoznosc siedzenia brak seksu przez rok itp wiec uhhh...

Bierzesz jakies witaminy albo cos specjalnie robosz zeby z przeziebieniem walczyc? Ja herbaty z imbirem pije i pomaga generalnie no ale czasami mam dosc picia tego samego heh.
Ja synka 3820g urodziłam bez nacięcia, tylko lekko pękając. Ale poród sam w sobie źle wspominam.
Córka zapowiada się większa, no i zagraża mi krwotok, więc się tym bardziej stresuję.
Ja jem czosnek z miodem, psikam Tantum Verde i pije dużo herbaty z cytryną.

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Przyszła na świat o 9.43. Teraz zabrali ja na szczepienie. Nie znam jeszcze wymiarów, ale jest cudna.
Serdeczne gratulacje
Dochodź szybko do siebie
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 12:49   #692
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszła na świat o 9.43. Teraz zabrali ja na szczepienie. Nie znam jeszcze wymiarów, ale jest cudna.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
CZEŚĆ KINIA !!!
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Jestem, wszystko ok, poza laktacją (Oliath, dzięki za przypomnienie o 7-5-3, mam straszny problem ze zorientowaniem się kiedy mogę odłączyć laktator i chyba lepiej mi będzie ściągać w tym systemie, niż kombinować do pustej piersi) i problemami ze snem w nocy (młoda mi czasem robi akcję "wrzask" i nie wiadomo jak ją uspokoić - brzuszek ma miękki,więc to nie kolka, ale krzyczy, rozbudzona totalnie, spać na mnie w pozycji leżącej nie chce, cyc pomaga na chwilę, smoczek też, łóżeczko nie, wózek nie, butla nie, za to noszenie jej w pionie jak najbardziej...).
Haha, ciekawska Ewcia
U mnie tylko o tyle lepiej, że Pan Sówka ryczy z jednego jedynego powodu - do cyca. Gdzie się natychmiast uspokaja, najada i zasypia. Gorzej, że każda próba odłożenia go 20 cm dalej kończy się tak samo -- wrzaskiem i rozpaczą
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 12:53   #693
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Dobra weszla ostania do rejestracji a w gabinecie nr 16 ja mam 26 :P

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Jak dobrze ze to juz koniec i ostatnie wizyty... tak bym chciala aby powiedzial ze cos rysza ze mini rozwarcie mam albo skurcze aby sie pisaly no nie wiem ni chu nie chce juz chodzic w ciazy :P koniec starczy
No to nieźle sobie poczekasz
A zapis ktg już miałaś?
Stary 2015-10-12, 12:53   #694
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
U mnie tylko o tyle lepiej, że Pan Sówka ryczy z jednego jedynego powodu - do cyca. Gdzie się natychmiast uspokaja, najada i zasypia. Gorzej, że każda próba odłożenia go 20 cm dalej kończy się tak samo -- wrzaskiem i rozpaczą
No u mnie się młodzież uspokaja na chwilę przy wszystkim, ale to na chwilę. A potem w ryk. I noś, noś, nooooooooooooooooooś...dz iś akurat spała spokojnie, ale wczoraj miałam tak, że padła koło 4 i już nie wiem czy padła bo zadziałała któraś z opcji, czy bo ją zmęczenie pokonało

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2015-10-12 o 12:57
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 12:59   #695
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
No u mnie się młodzież uspokaja na chwilę przy wszystkim, ale to na chwilę. A potem w ryk. I noś, noś, nooooooooooooooooooś...dz iś akurat spała spokojnie, ale wczoraj miałam tak, że padła koło 4 i już nie wiem czy padła bo zadziałała któraś z opcji, czy bo ją zmęczenie pokonało
możemy sobie ręce podać z zachowaniem młodzieży
Stary 2015-10-12, 13:00   #696
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze jak mi się trafi taki egzemplarz to marnie widzę przeżycie i ogarnięcie dwójki
Stary 2015-10-12, 13:06   #697
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
możemy sobie ręce podać z zachowaniem młodzieży
Jak pomyślę, że dojdą do tego jeszcze kolki, to mam ochotę się katapultować na księżyc Zresztą gdyby nie ten jej miękki brzuszek, to bym ją właśnie o kolki podejrzewała...
Ech.
Jest cudna i kochana i cieplutka i ach i och i wszystkie zachwyty świata, ale na litość boską co jej się ubzdurało z tą najwygodniejszą pozycją do spania w nocy, przecież w nocy pion wcale nie jest fajny!!!

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Kurcze jak mi się trafi taki egzemplarz to marnie widzę przeżycie i ogarnięcie dwójki
Może masz lepszy skład genów
Stary 2015-10-12, 13:13   #698
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość

Jak będę miała 40stke to syn 13 lat :
A jeszcze trzeba o drugie się postarać
to ja jak bede miała 40 to moj Wojtuś tylko 8 ale Julka 14

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość

Musze wam powiedzieć ze juz mogę w pełni cieszyć się z macierzyństwa. Wszystko potrafię już sprawnie ogarnąć przy małej, w nocy budzi się 2 razy na karmienie a potem śpimy do 9 :p jestem wypoczęta i szczęśliwa a łóżko juz dziele tylko z mężem :p no i juz wiem czego mój Bąbel ode mnie oczekuje a co robiłam wcześniej źle.
super moj za to w nocy często się budzi na jedzenie ale jak zje przed 5 to śpi do 9 albo i jak dziś do 10 , a w nocy to co 2-3h się budzi na szczęście zjada i śpimy dalej

Cytat:

gratulacje !!
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:14   #699
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Jak pomyślę, że dojdą do tego jeszcze kolki, to mam ochotę się katapultować na księżyc Zresztą gdyby nie ten jej miękki brzuszek, to bym ją właśnie o kolki podejrzewała...
Ech.
Jest cudna i kochana i cieplutka i ach i och i wszystkie zachwyty świata, ale na litość boską co jej się ubzdurało z tą najwygodniejszą pozycją do spania w nocy, przecież w nocy pion wcale nie jest fajny!!!

no ja myślałam że to kolka ale podobno kolka od miesiąca się pojawia
mamy elve takie same odczucia,jest cudna i kochana ale jak rozedrze paszczę to mam ochotę wyjść i nie wracać

blindness gratki:brawo:

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-10-12 o 13:15
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:16   #700
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Przede mną ciągle wizyta w szpitalu dziś. Ale poddałam się. Nie idę na autobus, bo pewnie bym się gdzieś pośliznęła i wyrżnęła :/
Czekam na męża i razem pojedziemy popołudniu. Jakby się okazało, że nie zdążę (poradnia do 18 czynna) to podjadę jutro. Może już tak nie będzie sypać.

No dobrze, że fajne mam te ginki prywatne

Ja synka 3820g urodziłam bez nacięcia, tylko lekko pękając. Ale poród sam w sobie źle wspominam.
Córka zapowiada się większa, no i zagraża mi krwotok, więc się tym bardziej stresuję.
Ja jem czosnek z miodem, psikam Tantum Verde i pije dużo herbaty z cytryną.

Serdeczne gratulacje
Dochodź szybko do siebie
Zazdroszcze lekko peknac bez naciecia ja z nacieciem popekalam tak ze myslalam ze bede miec jedna wielka dziure do wszystkiego lol.

Czosnku nie przelkne i miodu :/ Tantum tutaj nie ma wiec zostaja herbaty

Ja juz po sprzataniu. Teraz lozeczko skladac! Tzn ubierac..

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:19   #701
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ech.

Elve zdarzają się dzieci bezkolkowe to nie mit, więc spokojnie.
Przejdzie jej albo coś innego jej zacznie niepasować

My kiedyś w desperacji jak nic nie pomagało na wycie wsadziliśmy gnoma do fotelika samochodowego i Tż bujał ten fotelik postawiony obok łóżka, a sam przysypiał w tym czasie i tak nam minęła jedna z najdłuższych nocy w życiu

A geny to my pod wieloma względami mamy wadliwe, co widać np. po cholernym uporze moich dzieci nie chcących wyjść na świat poza brzuchem
Stary 2015-10-12, 13:23   #702
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
no ja myślałam że to kolka ale podobno kolka od miesiąca się pojawia
mamy elve takie same odczucia,jest cudna i kochana ale jak rozedrze paszczę to mam ochotę wyjść i nie wracać
Uroki macierzyństwa

Cytat:
Zazdroszcze lekko peknac bez naciecia ja z nacieciem popekalam tak ze myslalam ze bede miec jedna wielka dziure do wszystkiego lol.
Od samego czytania boli...

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Elve zdarzają się dzieci bezkolkowe to nie mit, więc spokojnie.
Wiem, ale moje dziecię się głównie mm żywi, więc ciężko mi liczyć że to będzie obojętne dla układu pokarmowego...
Cytat:
My kiedyś w desperacji jak nic nie pomagało na wycie wsadziliśmy gnoma do fotelika samochodowego i Tż bujał ten fotelik postawiony obok łóżka, a sam przysypiał w tym czasie i tak nam minęła jedna z najdłuższych nocy w życiu
To też przerabiałam, w dzień zasypia w foteliku w sekundzie, w nocy też, ale w nocy na jakieś 3 minuty
Stary 2015-10-12, 13:25   #703
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, ale moje dziecię się głównie mm żywi, więc ciężko mi liczyć że to będzie obojętne dla układu pokarmowego...

To też przerabiałam, w dzień zasypia w foteliku w sekundzie, w nocy też, ale w nocy na jakieś 3 minuty
U nas super się sprawdził bebilon comfort. Po każdym innym mm były bóle brzucha, a po tym spokój i kupki jak w zegarku
Stary 2015-10-12, 13:26   #704
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
No to nieźle sobie poczekasz
A zapis ktg już miałaś?
Wlasnie wyszlam jakis maly skurczyk na 50 byl i cisza...
Zasypialam tam a tak bylo mi nie wygodnie krzyz boli a jak wstawalam to myslalam ze mi gosci w grazynie popekaja tragedia jakas.
Coraz bardziej mysle o CC
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:33   #705
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
U nas super się sprawdził bebilon comfort. Po każdym innym mm były bóle brzucha, a po tym spokój i kupki jak w zegarku
My już jesteśmy na Bebilonie, tylko nie na Comfort, jak będzie potrzeba to pewnie spróbujemy Swoją drogą położna która u mnie była, była bardzo niezadowolona że wybrałam Bebilon, bo ponoć jest silnie alergizujący Okaże się wszystko w praniu.
Stary 2015-10-12, 13:37   #706
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Ale mnie dopadł głód w poblizu jedynie kebab! I jak wyjde to go zjem hahah
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:39   #707
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
My już jesteśmy na Bebilonie, tylko nie na Comfort, jak będzie potrzeba to pewnie spróbujemy Swoją drogą położna która u mnie była, była bardzo niezadowolona że wybrałam Bebilon, bo ponoć jest silnie alergizujący Okaże się wszystko w praniu.
Bebilon zwykły jest bardzo ciężkostrawny. Moja mała miała po nim straszne problemy brzuszkowe. Zamieniliśmy na enfamil a potem na hippa jakoś ok 6 miesiąca, bo taniej nam wychodził. Do tamtych dodawaliśmy taki środek ułatwiający trawienie a hipp ma go już w składzie. Hipp jest najbardziej lekko strawny spróbuj.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:46   #708
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
faceci

Próbowałam sfocić jakie warunki za oknem, ale śnieg się nie chce przez szybę na zdjęcie załapać. Naprawdę potężnie sypie
O matko, ale zima! W Gdańsku dziś też chłodno ale ładnie słonecznie i bez wiatru.

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Musze wam powiedzieć ze juz mogę w pełni cieszyć się z macierzyństwa. Wszystko potrafię już sprawnie ogarnąć przy małej, w nocy budzi się 2 razy na karmienie a potem śpimy do 9 :p jestem wypoczęta i szczęśliwa a łóżko juz dziele tylko z mężem :p no i juz wiem czego mój Bąbel ode mnie oczekuje a co robiłam wcześniej źle.
Fajnie czytać takie pozytywne opisy Szczególnie, że te co jeszcze nie urodziły (jak ja) po dotychczasowych opisach walki o KP i ogólnie różnych problemach z dzidziolami byly lekko przerazone Także tymbardziejmiód na nasze uszy

Cytat:
mała laktatorki spoko były dzwoniłam w szpitalu co chwile po nie , przyszły wepchały , mała chwyciła, chwile possała, no to one poszły do nastepnej a w tym czasie Lenka wypuściła cyca i już za cholere chwycić nie mogła, i na siedząco i leżąco próbowałam z fasolką i bez i dupa wrzask , wściekłość, wymachiwanie rączkami , drapanie mnie po cycach ehhh
mała a czemu cc u ciebie wkońcu bo nie doczytałam?
A właśnie! Jak się tak drze przy karmianiu i macha łapkami, to czy próbowałaś ja kokonować przy tym w pieluchę tetrową? Nam na SR radzili zawinąć takie niespokojne dziecko w kokon i wtedy przystawic, opatulone z cycem pod nosem powinno po chwili sie uspokoic

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
też jestem w szoku, bo mój mógłby całymi dniami sport oglądać
No widzicie, mój ma sport totalnie gdzieś, za to gryyyy.... Ale ten temat mamy już za sobą zamknięty
Pech, bo akurat trafiła mu się laska, która moze nie jest jakąś zagorzałą fanką ale z chęcią oglądam jakieś większe mecze piłki nożnej, siatki, czy skoki narciarskie Tymczasem musialam ogladac wczoraj w sypialni na tablecie, bo go nawet same dzwięki meczu z tv drażniły

Cytat:
Ja dzis mam plan:
1. Sprzatnac lazienke
2. Ubrac lozeczko
3. Poprasowac ubranka
4. Pojsc do sklepu poszukac czegos na usta bo mam mega MEGA problem. W nocy mi pekaja tak bardzo ze krew mi leci i sa suche i nic nie pomaga. W Pl uzywalam Tisane i Blistex med ale pomagaly w 50%. Tutaj uzywalam podobnych tzeczy ale wogole nie pomagaja. Wcieralam oleje no nic ulgi nie przynosi.
5. Spakowac sie do szpitala
6. Poszukac malej butelki Brown's bo mam tylko duze
7. Niemozliwe do zrobienia: poszukanie przescieradla na przewijak. Nigdzie stacjonarnie nie widzialam bo tu chyba to popularne nie jest. Jak nie znajde to bede tetre kladla.
A próbowałaś zwykly Carmex na usta? Jest genialny na pękające, szybko leczy i nawilża Nawet mój mąż kiedys stosowal.

Cytat:

Gratulacje!!!

Udało mi się dostać na to ktg
No i ogólnie tętno dziecka super, średnio 140-150, ze dwa razy w ciągu 20min skoczyło do 180 ale to przy ruchach. Za to skurcze praktycznie ZERO Tylko raz na chwilę wzrosły do 20. Wiec ja już nie wiem co to za bóle jak na okres co jakiś czas odczuwam. Chyba że te ktg serio są lipne i istnieją jakieś skurcze, które mogą sie na nich nie zapisać Bo podczas zapisu przez moment je odczuwałam a na wydruku nic.
No ale najważniejsze, że z Maksem wszystko ok.
Teraz w czwartek mam wizytę i jak nic nie ruszy to za tydzien kolejne ktg i zadecydujemy co dalej. No chyba, że urodzę do tego czasu ale gin po dzisiejszym badaniu tego nie wróży
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 13:47   #709
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Bebilon zwykły jest bardzo ciężkostrawny. Moja mała miała po nim straszne problemy brzuszkowe. Zamieniliśmy na enfamil a potem na hippa jakoś ok 6 miesiąca, bo taniej nam wychodził. Do tamtych dodawaliśmy taki środek ułatwiający trawienie a hipp ma go już w składzie. Hipp jest najbardziej lekko strawny spróbuj.
Czytałam o Hippie, tylko cholera nigdzie diabelstwa u mnie stacjonarnie nie można dostać, czekam aż mi do Rossmanna przywiozą. Nie widać na razie po Ewie żeby miała problemy z trawieniem Bebilonu, ale skoro polecasz Hippa, to na pewno wezmę jeśli się pojawi na półkach.
Stary 2015-10-12, 13:48   #710
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Kinga wazy 3460g 56cm

Stary 2015-10-12, 14:01   #711
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Czytałam o Hippie, tylko cholera nigdzie diabelstwa u mnie stacjonarnie nie można dostać, czekam aż mi do Rossmanna przywiozą. Nie widać na razie po Ewie żeby miała problemy z trawieniem Bebilonu, ale skoro polecasz Hippa, to na pewno wezmę jeśli się pojawi na półkach.
Lidl jak masz blisko

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Kinga wazy 3460g 56cm

Gratulacje

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-10-12, 14:03   #712
amelia177
Rozeznanie

Dzień dobry!

Ja wczoraj w nocy łapałam jakieś smutki i strachy, że teraz po terminie i już tak blisko i tak trzeba uważać, żeby jakiegoś niedotlenienia nie było, tych zielonych wód, żeby uważać na te ruchy :/ ale na szczęście do rana mi przeszło trochę i staram się już o tym nie myśleć. Jutro kolejne KTG i USG...

No i wiedziałam, że w poniedziałek się ruszy, dobrze, że chociaż dziewczyny z początku listy kolejkę zwolniły

BLINDNESS - Gratulacje!! Dobrze, że w końcu podjęli jakąś decyzję, ważne, że próbowałaś SN, jak nie wyszło to cesarka najlepsza dla dzidzi, tyle dziewczyn u nas dało radę i ładnie się goją, życzę Ci tego samego
NIUD - kciuki! fajnie, że się dzieje, pewnie już niedługo będziesz tulić dziecia
EWLINA - żeś wystrzeliła Kochana Kciuki! U nas na SR też mówili, żeby jechać jak wody odejdą a można niby czekać 6h?? Dziwne...byś później przyjechała to pewnie by Ci gadali co tak późno.

Toska
..moja terminowa współtowarzyszko u mnie też dalej cisza :/ Ty chociaż czujesz jakieś bóle... ehh ciekawe kiedy nasze córy się zdecydują na ewakuację, ja z Tżtem uparci i się śmiejemy, że tą cechę odziedziczyła na pewno po nas. Kuruj się Kochana, może zrób tą miksturę co Oliath pisała (Naturalny antybiotyk), myślę, że mi i Tżtowi trochę pomogła, chociaż pali żywym ogniem, ale pewnie te bakterie i wirusy też wypala Poczekaj na męża i jedźcie razem na IP, sama się nie wybieraj już, zwłaszcza w tą zamieć. Jak u nas będzie tak zimno to też chyba będę musiała zakosić mężowi jakąś kurcinę, a buty?? nie mam pojęcia...w żadne kozaki ani jesienne buty nie włażę...

Mijode też już blisko porodu....

JA SIĘ TAK NIE BAWIĘ.... ;(

Amelie i Natalitka...grzecznie czekać do terminów! Bo teraz to się czuję, że ja tu zostanę sama...no może z królewną...

Amelie a nie możesz kazać Tżtowi pogadać w pracy, że się zerwie jak będziesz rodzić? Tosz to chyba jest do ugadania :/ A babka z Alą nie może zostać? I nie smutaj widzisz, że jeszcze masz czas, jak dobrze Tomusiowi, niech jeszcze siedzi, co my mamy powiedzieć

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 14:06   #713
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga wazy 3460g 56cm

Normalnie ideał
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 14:08   #714
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
Też słyszałam w szpitalu, że Hipp jest bardzo dobry i właśnie w Rossmannie powinien być.

Sabonka zazdroszcze wypracowania sobie już relacji z dzieckiem.

Mamusie a jak tam wizyty rodzinki w szpitalu wyszły w końcu? Widzę, że żadna się nie skarży, nikt zakatarzony nie wchodził, nie było filmowania itp? ))

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 14:19   #715
Amelie04
Zakorzenienie

Maggie wszystkiego najj

Mam takie pytanie czy do ZZO musze miec swiezy wynik morfologii??? Bo ostatnio robilam 21.09 a lekarz nie wspominal, zeby robic, a jak nie dostane zzo to chyba umre....

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Amelie ja też jeszcze nie rodzę i się w ogól nie zanosi bo skurczy absolutnie żadnych....
Nie stresuj sie kochana!! Pomyśl, że jak nic sie u mnie nie ruszy to dopiero w sobotę 24 października urodzę.... na głowę do tego czasu dostanę... a te dziecinki wszystkie taki słodkie, że swoją też chce mieć się przy sobie!!!

Rodzące wszystkie kciuki za was!!!!!
Nie mow hop, bo te co zadnych objawow nie maja to rodza raz dwa. Ja juz mam dosc.

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ogromne kciuki!!!!!

Amelie...chyba trzeba Ci nakopać przypomnieć Ci kto zostaje w wątku do konca?

Ty to bedziesz miec CC na koniec pazdziernika a ja moze 1.11 urodze ...

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
No wiesz, jak możesz myśleć, że z nas takie wiedźmy i się o Ciebie nie martwimy
Ale cieszę się, że zwiastujesz mi dzis poród, nie pogardzę

Zbieram się na moje pierwsze ktg, ciekawe czy będzie wolny sprzęt by mi zrobic czy pojadę siedziec do 12:00 na darmo

Cytat:

dasz rade zobaczysz ze wszystko bedzie tak jak trzeba a czemu ciocia tak wczesnie przyjechala zkoro TP masz na 17 dopiero?

bo sie zaraz wszystkie obraza jak bedziesz tak pisac , wszystkie sie o Ciebie martwimy jakbys nie zauwazyla pamietaj ze mam nie daleko moge zawsze podjechac i co nakopac
Lekarz mowil, ze wczesniej bede rodzic...
Przyjedz

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Tak wychodzimy ze mna ok. Kazdy zdziwiony ze tak smigam jakby mi nic nie bylo heheh a rana wyglada jak ponad tygodniowa. Lekarz przed chwila powiedzial ze nadaje sie do ciecia hehe łoś jeden. Ja sie tam nie ciesze ze tak wyszlo:/ bedzie blizna i musze dluzej czekac na drugiego bobasa. Zreszta juz tak blisko bylam. A dobra nie jecze

Idz Ty łosiu. Wcale nie jedna sie o Ciebie martwi. No szkoda ze masz tak z opieka nad Ala. Wspolczuje tego ale to chore ze dajesz tak sie zaszczuć przez ta swoja rodzinke grrrrr zamiast najpiekniejsze dni Twojego zycia to bedzie jazda bo Ala:/ kopnij w tylki ode mnie ta swoja rodzinke upierdliwa eh trzymaj sie bjedo
Fajnie, ze dobrze sie czujesz.
Dzis juz mi tak rodzinka dala popalic, ze odechcialo mi sie zyc. Zero wsparcia. Tylko dogadywanie. Siedze sama w domu, chyba sie poloze i bede spala caly dzien, bo co mi zostalo?? Nawet skurcze zniknely...

Cytat:

Gratki

Cytat:
Coraz bardziej mysle o CC
Ja tez.

Cytat:
U nas po Bebilonie bylo wszystko ok.

3tydzien jestem chora. Dzis dopadl mnie straszny katar i zatoki zatkane.. 3tydzien jade na kroplach zwyklych. Po prostu cudownie. Mam juz wszystko gdzies ... ;( ;(

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Amelia babka zostanie juz w ostatecznosci ale ma 75lat i ona jej nie wykąpie, tego nie zrobi, tego tez nie, a Tztowi nie da sie zajac nawet na wieczor. Szkoda gadac.
Tz by wzial wolne na porod, ale nie wiadomo czy w piatek bede rodzic... A on pracuje 6-19 i nie zerwie sie, bo jezdza busem firmowym na robote i nie ma jak sie zerwac. I tak pewnie wszystkie papiery i formalnosci po porodzie bede musiala zalatwiac sama, bo on duzo wolnego nie dostanie. W ogole beznadzieja. Moglabym juz miec CC i by bylo z glowy
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 14:25   #716
malinowa4
Zakorzenienie

hello

u nas brak czasu na cokolwiek , choc dzis jest zdecydowanie lepiej niz wczoraj nocka ladnie przespana, obylo sie bez ryku przy przewijaniu i przed karmieniem tylko cichutkie kwilenie takze nawet tatus sie wyspal
no i mi sie tez udalo ogarnac i nawet sie wszedzie wydepilowalam wymalowałam i ogarnełam pare rzeczy

dziewczynki co na czkawke? moge wode przegotowana podac??
i od kiedy jakies herbatki?:p

gratki dla rozpakowanych i kciuki za kolejne
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 14:29   #717
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
hello

u nas brak czasu na cokolwiek , choc dzis jest zdecydowanie lepiej niz wczoraj nocka ladnie przespana, obylo sie bez ryku przy przewijaniu i przed karmieniem tylko cichutkie kwilenie takze nawet tatus sie wyspal
no i mi sie tez udalo ogarnac i nawet sie wszedzie wydepilowalam wymalowałam i ogarnełam pare rzeczy

dziewczynki co na czkawke? moge wode przegotowana podac??
i od kiedy jakies herbatki?

gratki dla rozpakowanych i kciuki za kolejne
Ty karmisz piersią ? Przy KP dziecka nie dopajamy, bo ono pije w pierwszej fazie karmienia

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-10-12, 14:33   #718
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Ty karmisz piersią ? Przy KP dziecka nie dopajamy, bo ono pije w pierwszej fazie karmienia
oki
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 14:42   #719
Amelie04
Zakorzenienie

Malinowa zdania sa podzielone, ja dawalam troszke wody przegotowanej jak Ala miala problemy z zalatwianiem. Mozna herbatke koperkowa tez tylko nie wiem od ktorego tyg.
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 15:02   #720
rita_k
Zadomowienie

Amelie mi przed znieczuleniem pobrali krew . Polozna powiedziala wlasnie ze to do znieczulenia badania. A ja mialam swoje jakos z poczatku wrzesnia.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości