Mamy marzec 2016. Część III - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-12, 14:30   #3271
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość

U mnie byl zabiegany poranek. Tz siostra ma slub wiec kupilismy kilka rzeczy i przygotowuje go do wylotu do Polski, a siebie do jego dwutygodniowej nieobecnosci . Tz idzie robic placki z cukinii i dyni (slinka mi cieknie na mysl o nich od wczoraj), a ja osotatnio zrobilam dyniowa zupe krem i wyszla tak pyszna ze na pewno powtorze ja niedlugo, i dziwie sie sobie ze nie robilam jej wczesniej.
Trzymam kciuki za wizyty i tez o nie prosze bo zaraz ide do poloznej sluchc serduszka maluszka.
Ja też niedawno odkryłam dynię. Zupa jest super
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 14:45   #3272
misia880
Zakorzenienie

Nie Lewek juz nie mialam tak w sumie to czekalam az te jajka zobacze hehe ta mysl juz ze mna zostala ze Igorek to Igorek

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 14:47   #3273
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Witajcie dziewczynki. piszę do was już jako żona;d wypoczęta już jestem także jest ok. pogoda taka zimowa za oknem że szok..
jutro mam wizytę i już się doczekać nie mogę bo może uda się już poznać płeć

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 14:48   #3274
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki. piszę do was już jako żona;d
Gratulacje
OPOWIADAJ

Stary 2015-10-12, 14:50   #3275
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczynki. piszę do was już jako żona;d wypoczęta już jestem także jest ok. pogoda taka zimowa za oknem że szok..
gratulacje!! super jak było?

jeszcze kilka godzin do wizyty.... a ja już mam okropnego stresa
Stary 2015-10-12, 15:01   #3276
fasolka1987
Zadomowienie

nessea 3mam kciuki

eeyesblue dobrze , że masz wsparcie

Abii84 dobrze, że wszystko OK

Gosiaczek2507 gratulacje, wszystkiego dobrego JAK było?

trzydziescidwa ja też powoli zaczynam się troszkę stresować 3mam kciuki za nasze wizytki dzisiejsze Dzisiaj pierwszy raz idzie ze mną mój mąż na wizytę oglądnąć dziecko na USG jeśli pan dr pozwoli mu wejść, wiem że niektórzy lekarze sobie tego nie życzą no ale może nie będzie kwękał
Stary 2015-10-12, 15:02   #3277
201704101323
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Nie Lewek juz nie mialam tak w sumie to czekalam az te jajka zobacze hehe ta mysl juz ze mna zostala ze Igorek to Igorek
he-he, natomiast ja jeszcze w ogóle nie wiem czy będzie to chłopak czy dziewczyna, a już mam wizję że w poniedziałek doktorka powie że urodzę braciszka dla Igorka
..to to będzie jak się okaże cipucha..:/
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 15:18   #3278
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
he-he, natomiast ja jeszcze w ogóle nie wiem czy będzie to chłopak czy dziewczyna, a już mam wizję że w poniedziałek doktorka powie że urodzę braciszka dla Igorka
..to to będzie jak się okaże cipucha..:/
ja od początku ciązy mówiłam sobie że będzie dziewczynka, mężowi też tak tłumaczyłam bo bardzo chcieliśmy synka i nie chcieliśmy czuć tego "ukłucia" ale wiadomo że kocha się i tak ponad wszystko własne dzieciątko, więc nawet gdyby okazała się cipucha to szybko bym się zaczęła cieszyć, byle by tylko zdrowe było
co do sokowirówki to my mamy Zelmer JE1200 i chodzi jak kombajn jestem z niej bardzo zadowolona, a blender mam z Biedronki za grosze służy mi już 4 lata ale jak będzie Maluszek to zainwestuje w jakiś lepszy sprzęt na zupki i inne takie
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 15:18   #3279
201610051940
Konto usunięte

Cytat:
GRATULACJE I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA:c mok:
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 15:19   #3280
misia880
Zakorzenienie

Jak sobie lekarz moze nie zyczyc meza na usg.. jakis baran by musial byc
Ja bylam raz z mama i lekarz ja zawolal, a mama sie poplakala jak wnusia widziala

Moj TZ pracuje do pozna wiec na wizyte zwykle sama chodze, ale raz byl i zadowolony
9 listopada mam kolejna wizyte - to sa urodziny mojego meza i specjalnie umowilam sie pozniej zeby mogl synusia obejrzec potem kino, jakas kolacja

Stary 2015-10-12, 15:19   #3281
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczynki. piszę do was już jako żona;d wypoczęta już jestem także jest ok.
Gratuluję! Jak się udało? Wszystko zgodnie z planem?

Ja odzywam się trochę mniej, bo raz, że choroba mnie bierze i na nic nie mam ochoty/siły, a dwa akurat przeprowadzka nam wypada i jest trochę spraw na głowie.
Cały czas trzymam kciuki za wszystkie wizyty i podczytuję na bieżąco
Stary 2015-10-12, 15:32   #3282
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:

grtaulacje oby udalo sie jutro poznac plec

u nas dzisiaj slonecznie ale chlodno dziecko sie wybiegalo na dworze w przedszkolu wiec juz dzisiaj zostaniemy w domu
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 15:33   #3283
darolka
Rozeznanie

Witam się w 18 tyg :-D ja teraz byłam na wizycie z mężem i córką. To znaczy jak zeszłam z fotela i się ubrałam to zwołał ich lekarz. Zauważyłam że są pary które odrazu na wizytę idą z mężem i dziećmi ale ja nie jestem tak otwarta żeby i mąż a tym bardzie dziecko przyglądali się jak mnie lekarz na samolocie bada :-\
Stary 2015-10-12, 15:38   #3284
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
i przebuszuje internet w poszukiwaniu czegoś ekstra dla mojego Maluszka plus dodatkowo poszukuje włoczki na kocyk dla bobasa, któras z Was orientuje się jaką warto zamówić i w jakich ilościach ? żeby wyszedł konkretny kocyk a nie serwetka
szczerze to ciężko doradzić, bo wszystko zależy od grubości i długości włóczki i grubości włóczki/szydełka no i od wzoru
Co do tego jaką, to pewno nie polecam wełny, bo Maluszek może być uczulony (ja np tylko poczuję wełnę i się drapię jak opętana)
Ja mam jakąś z baby w nazwie chyba. Najlepsze właśnie będą te typowo do dziecięcych rzeczy przeznaczone

Wzór już wybrany?

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ja się nie mogę doczekać połówkowego, a to dopiero 5 listopada
też mam 5 listopada połówkowe

Cytat:
GRATULACJE

opowiadaj

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość

ja już się przed jutrem stresuje
Cytat:
też tego nie pojmuję. Na pierwszą wizytę tutaj pojechałam z TŻtem i chociaż gin nie wiedziała po co przyjechaliśmy, a TŻ chciał na korytarzu poczekać to go zawołała od razu żeby wchodził W Polsce nawet nie pytał tylko wchodził ze mną za każdym razem
W ogóle mąż często ze mną do lekarzy wchodzi i żaden problemów nigdy nie robił

Wróciłam po 6 h
W pierwszym sklepie, do którego tłukłam się 40min okazało się, że nie ma likwidacji, ale że chciałam coś kupić mężowi, a była promocja "weź 5 rzeczy promocyjnych a dostaniesz 50% rabatu" skorzystałam i dobrałam ciuszki dla Malutkiej Potem przeleciałam całe jedno centrum handlowe w oczekiwaniu na otwarcie w innym miejscu sklepu, który już wiedziałam, że likwidują i tam na już końcóweczce totalnej znów Malutkiej kupiłam to i owo
Ale teraz już do wyprzedaży stop z ubrankami dla Małej

No i mam nadzieję, że już psikusa w postaci pisiorka nie będzie
Stary 2015-10-12, 15:39   #3285
misia880
Zakorzenienie

To zalezy jaka gabinet ma infrastrukture :p bo u mojego jest tak ze wchodze jest jego biurko i na scianie wisi tv duze. Do badania idzie sie dalej za taka sciane i tam potem jert wc osobno i taki "gabinecik" jest samolot i lozko do usg, jak bada dopochwowo to maz siedzi tam gdzie biurko i oglada dzidzie na tv

Stary 2015-10-12, 15:45   #3286
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Witam się w 18 tyg :-D ja teraz byłam na wizycie z mężem i córką. To znaczy jak zeszłam z fotela i się ubrałam to zwołał ich lekarz. Zauważyłam że są pary które odrazu na wizytę idą z mężem i dziećmi ale ja nie jestem tak otwarta żeby i mąż a tym bardzie dziecko przyglądali się jak mnie lekarz na samolocie bada :-\
Dziecko to nie, ale z mężem problemu nie mam. Jak mówiłam, często chodzi ze mną do lekarzy, do gina od pierwszej ciążowej wizyty
Widział mnie nie w takiej sytuacji i ani jego ani mnie nie rusza to że on patrzy jak mnie lekarz badana na fotelu

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
To zalezy jaka gabinet ma infrastrukture :p bo u mojego jest tak ze wchodze jest jego biurko i na scianie wisi tv duze. Do badania idzie sie dalej za taka sciane i tam potem jert wc osobno i taki "gabinecik" jest samolot i lozko do usg, jak bada dopochwowo to maz siedzi tam gdzie biurko i oglada dzidzie na tv
Tutaj (i w Polsce zresztą też) mąż normalnie widział jak mi głowicę czy wziernik wkładali Tutaj nawet mi ciuchy trzyma jak się rozbieram
Stary 2015-10-12, 15:48   #3287
trzydziescidwa
Zakorzenienie

malinka pokaż łupy!!
Stary 2015-10-12, 15:49   #3288
mira81
Zadomowienie

Malinka, mialam zamiar dzis skoczyc na kremlin ale jestem padnieta, zreszta podejrzewam ze nie ma juz po co...

Co do wizyty u gin..nie wyobrazam sobie zeby ginekolog nie wpuscil partnera do gabinetu..dziecko owszem, rozumie, zwlaszcza przy badaniach genet kiedy lekarz musi sie skupic i potrzebuje ciszy..
Zawsze wchodze z mezem i nawet nie pytam czy moge. To od pacjenta zalezy czy ma ochote na towarzystwo a nie od lekarza!
Nigdy tez nie wstydzilam sie byc badana przy mezu. Nie jedno w koncu widzial.. poza tym on i tak nigdy nie patrzyl centralnie co mi tam lekarz grzebie tylko na ekran

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 15:50   #3289
kallina_2014
Wtajemniczenie

Gosiaczek , gratuluję i wszystkiego najlepszego!!!
Stary 2015-10-12, 15:53   #3290
misia880
Zakorzenienie

Tez mi jedno czy maz widzi moja cipuche czy nie u gina haha ale akurat u mojego tak jest ze nie widac

Stary 2015-10-12, 16:00   #3291
monikmi
Zadomowienie

malinka9191 zamówiłam tą włóczkę http://allegro.pl/wloczka-dla-dzieci...255271000.html 4 motki, nie wiem czy to wystarczy ale tylko tyle już zostało a i kolor mi podpasował a akryl ponoc dobrze się pierze, następny kocyk będzie bawełniany

Ja niestety nie umiem robić na drutach profesjonalnie (jedynie jakiś prymitywny szalik), a szkoda! za to babcia Tż robi cuda na drutach, wybrałam coś takiego ale obawiam się że zamówiona włoczka średnio się nadaje na ten kocyk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5924.jpg (187,1 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-10-12 o 16:01
Stary 2015-10-12, 16:04   #3292
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
malinka pokaż łupy!!
Zaraz obfocę wszystko z dziś i soboty i wrzucę
Tylko ostrzegam trochę tego jest

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Malinka, mialam zamiar dzis skoczyc na kremlin ale jestem padnieta, zreszta podejrzewam ze nie ma juz po co...

Co do wizyty u gin..nie wyobrazam sobie zeby ginekolog nie wpuscil partnera do gabinetu..dziecko owszem, rozumie, zwlaszcza przy badaniach genet kiedy lekarz musi sie skupic i potrzebuje ciszy..
Zawsze wchodze z mezem i nawet nie pytam czy moge. To od pacjenta zalezy czy ma ochote na towarzystwo a nie od lekarza!
Nigdy tez nie wstydzilam sie byc badana przy mezu. Nie jedno w koncu widzial.. poza tym on i tak nigdy nie patrzyl centralnie co mi tam lekarz grzebie tylko na ekran

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
Powiem Ci, że na Kremlinie już tak mało zostało, że szok. Ale udało mi się kilka rzeczy właśnie upolować. Nie ma porównania z tym co było na Vitrach. Tutaj marne 3 wieszaczki, a tam chyba z 10 czy 12
A na Stalingradzie właśnie nie likwidują, ale udało mi się z tymi 50 %

Dokładnie, moim zdaniem to tylko od pacjenta zależy czy chce żeby ktoś przy nim był czy nie. Też nigdy nie pytałam żadnego lekarza czy mąż może wejść. A teraz szczególnie jak dzieciątko jest do podglądania.
Niestety jeszcze tylko 2 razy będzie miał możliwość podejrzenia Małej, bo do szpitala nie ma jak chodzić ze mną, bo praca, a do ginki idę jeszcze tylko 2 razy, ale specjalnie wybierałam soboty i to wieczorem, żeby mógł iść
Stary 2015-10-12, 16:08   #3293
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Tez mi jedno czy maz widzi moja cipuche czy nie u gina haha ale akurat u mojego tak jest ze nie widac
A jak by to tak wyglądało to co innego :-D ale mój ma nie duży gabinet :-( i absolutnie nie mam nic przeciwko takim parom. Ja bym osobiście nie chciałabym przyglądać się jak proktolog bada prostatę mojego męża i tak wolę go zwołać po badaniu. No tak mam i już. A jeśli ktoś ma do tego inne podejście to zazdroszcze :-P ale dziecka przy takim badaniu nie widzę.
Jutro odbiore ciuszki dzidziusiowe :-D a w Tesco widziałam piękny komplecik spodenki koszulka czapeczka i taki słodki przytulak szmatka. Jak będą większe rozmiary to wezmę bo były tylko 44 :-\ a kurtki nie znalazłam żadnej która by mi strczyla na dłużej niż 2 miesiące. Ehh :-[
Stary 2015-10-12, 16:14   #3294
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kombinezon dla niemowlaka lepiej kupić:
- w formie śpiworka
- z zakrytymi stópkami i rękawiczkami
- czy z odkrytymi (chyba nie bo wtedy buty trzeba zakładać. W lidlu będą)
Mój kombinezon jest w formie śpiworka i ma otwory na pas między nóżkami w foteliku samochodowym.
Cytat:
Witajcie dziewczynki. piszę do was już jako żona;d wypoczęta już jestem także jest ok
Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia!!!
Cytat:
Ja niestety nie umiem robić na drutach profesjonalnie (jedynie jakiś prymitywny szalik), a szkoda! za to babcia Tż robi cuda na drutach, wybrałam coś takiego ale obawiam się że zamówiona włoczka średnio się nadaje na ten kocyk
Moja chrzestna robi dla mnie taki http://pl.nextdirect.com/pl/x6d746s5#945997
Stary 2015-10-12, 16:15   #3295
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie chociaż spotkałam się z historia że lekarz nie pozwolił wejść partnerowi, zapytał go o nazwisko a że miał inne niż jego dziewczyna to powiedział że tylko małżeństwa wchodzą razem, to dopiero tupet!

Chociaż u nas to jest tak, że to głównie ja nie chce żeby mąż był przy badaniu, tzn wiem że jego stresuje ten widok więc mówię że jeśli chce być na samym usg to ok, wtedy pani woła go do gabinetu po badaniu na "samolocie" i tylko ogląda dzidziusia, ale rozprasza mnie zawsze jego mina bo próbuje zgrywać macho chociaż nie zawsze mu wychodzi

emma ekstra ten kocyk! ale to chyba trzeba na szydełku, czy nie? bo ja niekoniecznie się znam ściągnę pomysł jeśli pozwolisz? pokażę babci, może i mojemu kawalerowi coś podobnego wyczaruje z cieńszej włóczki, bo marzy mi się jeszcze szary

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-10-12 o 16:20
Stary 2015-10-12, 16:16   #3296
_emma
Zakorzenienie

Bonku Kochana Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin
Stary 2015-10-12, 16:19   #3297
malinka9191
Zakorzenienie

Właśnie przy robieniu zdjęć moim zdobyczom kapnęłam się, że kupiłam 2 razy ten sam sweterek ten sam rozmiar i kolor
Będzie miała Malutka na zmianę, trudno
Stary 2015-10-12, 16:24   #3298
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

Ja bym polecała taki z zakrytymi stópkami.
Dzięki, najbardziej skłaniam się ku takiemu właśnie
Zdrowia dla młodego! i pokładów sił dla Ciebie!

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
ja też po wizycie, wymacana wyściskana no i udało się usłyszeć serducho więc teraz spokojnie mogę czekać do 22.10 na połówkowe od razu mi się humor poprawił, choć przez tą pogodę i śnieg padający od rana razem z deszczem pobolewa mnie głowa idę chwilę poleżeć
Super, że wszystko ok

Cytat:
a gdzie relacja i zdjęcia?

Cytat:
Trzymam kciuki!

Cytat:
Dokładnie chociaż spotkałam się z historia że lekarz nie pozwolił wejść partnerowi, zapytał go o nazwisko a że miał inne niż jego dziewczyna to powiedział że tylko małżeństwa wchodzą razem, to dopiero tupet!
Jakby małżonkowie nie mogli mieć innych nazwisk :P

Ja męża nie wyobrażam sobie przy badaniu ginekologicznym. Nie wiem co miałby tam robić, stać i patrzeć? w sypialni sobie popatrzy usg inna sprawa i tutaj z chęcią zabieram tż i umawiam wizyty tak, żeby mógł na nich być
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 16:38   #3299
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dzięki, najbardziej skłaniam się ku takiemu właśnie
Zdrowia dla młodego! i pokładów sił dla Ciebie!

Super, że wszystko ok

a gdzie relacja i zdjęcia?

Trzymam kciuki!

Jakby małżonkowie nie mogli mieć innych nazwisk :P

Ja męża nie wyobrażam sobie przy badaniu ginekologicznym. Nie wiem co miałby tam robić, stać i patrzeć? w sypialni sobie popatrzy usg inna sprawa i tutaj z chęcią zabieram tż i umawiam wizyty tak, żeby mógł na nich być
Ale wiecie co. W sypialni to trochę inaczej się odbywa. Tutaj facet grzebie nogi na za 15 trzecia lampa w krocze....nie nie. Jemu też było by średnio :-\ ale dobra mniejsza z tym ;-) a Co myślicie i imieniu Amelka? Bo coś mam do głowy takie przyszło
Stary 2015-10-12, 16:44   #3300
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Dziękuje dziewczyny tak wszystko się udało tak jak chcieliśmy, wszyscy goście zadowoleni świetnie się bawili także nie możemy narzekać. wiadomo na początku stres był ale później już na luzie było. dwa dni bawiliśmy się ale było warto

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości