|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Nie Lewek juz nie mialam tak
w sumie to czekalam az te jajka zobacze hehe ta mysl juz ze mna zostala ze Igorek to Igorek
|
|
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki. piszę do was już jako żona;d wypoczęta już jestem także jest ok. pogoda taka zimowa za oknem że szok..
jutro mam wizytę i już się doczekać nie mogę bo może uda się już poznać płeć |
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
OPOWIADAJ |
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak było?jeszcze kilka godzin do wizyty.... a ja już mam okropnego stresa
|
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
nessea 3mam kciuki
![]() eeyesblue dobrze , że masz wsparcie Abii84 dobrze, że wszystko OK Gosiaczek2507 gratulacje, wszystkiego dobrego JAK było? ![]() trzydziescidwa ja też powoli zaczynam się troszkę stresować 3mam kciuki za nasze wizytki dzisiejsze Dzisiaj pierwszy raz idzie ze mną mój mąż na wizytę oglądnąć dziecko na USG jeśli pan dr pozwoli mu wejść, wiem że niektórzy lekarze sobie tego nie życzą no ale może nie będzie kwękał
|
|
#3277 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ..to to będzie jak się okaże cipucha..:/ |
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do sokowirówki to my mamy Zelmer JE1200 i chodzi jak kombajn jestem z niej bardzo zadowolona, a blender mam z Biedronki za grosze służy mi już 4 lata ale jak będzie Maluszek to zainwestuje w jakiś lepszy sprzęt na zupki i inne takie
|
|
|
|
|
#3279 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() :c mok: |
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sobie lekarz moze nie zyczyc meza na usg.. jakis baran by musial byc
![]() Ja bylam raz z mama i lekarz ja zawolal, a mama sie poplakala jak wnusia widziala ![]() Moj TZ pracuje do pozna wiec na wizyte zwykle sama chodze, ale raz byl i zadowolony 9 listopada mam kolejna wizyte - to sa urodziny mojego meza i specjalnie umowilam sie pozniej zeby mogl synusia obejrzec
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się udało? Wszystko zgodnie z planem?Ja odzywam się trochę mniej, bo raz, że choroba mnie bierze i na nic nie mam ochoty/siły, a dwa akurat przeprowadzka nam wypada i jest trochę spraw na głowie. Cały czas trzymam kciuki za wszystkie wizyty i podczytuję na bieżąco
|
|
|
|
|
#3282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
grtaulacje oby udalo sie jutro poznac plec ![]() u nas dzisiaj slonecznie ale chlodno dziecko sie wybiegalo na dworze w przedszkolu wiec juz dzisiaj zostaniemy w domu
|
|
|
|
|
#3283 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 18 tyg :-D ja teraz byłam na wizycie z mężem i córką. To znaczy jak zeszłam z fotela i się ubrałam to zwołał ich lekarz. Zauważyłam że są pary które odrazu na wizytę idą z mężem i dziećmi ale ja nie jestem tak otwarta żeby i mąż a tym bardzie dziecko przyglądali się jak mnie lekarz na samolocie bada :-\
|
#3284 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego jaką, to pewno nie polecam wełny, bo Maluszek może być uczulony (ja np tylko poczuję wełnę i się drapię jak opętana )Ja mam jakąś z baby w nazwie chyba. Najlepsze właśnie będą te typowo do dziecięcych rzeczy przeznaczone Wzór już wybrany? też mam 5 listopada połówkowe Cytat:
![]() opowiadaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle mąż często ze mną do lekarzy wchodzi i żaden problemów nigdy nie robił Wróciłam po 6 h![]() W pierwszym sklepie, do którego tłukłam się 40min okazało się, że nie ma likwidacji, ale że chciałam coś kupić mężowi, a była promocja "weź 5 rzeczy promocyjnych a dostaniesz 50% rabatu" skorzystałam i dobrałam ciuszki dla Malutkiej Potem przeleciałam całe jedno centrum handlowe w oczekiwaniu na otwarcie w innym miejscu sklepu, który już wiedziałam, że likwidują i tam na już końcóweczce totalnej znów Malutkiej kupiłam to i owo ![]() Ale teraz już do wyprzedaży stop z ubrankami dla Małej ![]() No i mam nadzieję, że już psikusa w postaci pisiorka nie będzie
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
To zalezy jaka gabinet ma infrastrukture :p bo u mojego jest tak ze wchodze jest jego biurko i na scianie wisi tv duze. Do badania idzie sie dalej za taka sciane i tam potem jert wc osobno i taki "gabinecik" jest samolot i lozko do usg, jak bada dopochwowo to maz siedzi tam gdzie biurko i oglada dzidzie na tv
|
|
|
|
#3286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widział mnie nie w takiej sytuacji i ani jego ani mnie nie rusza to że on patrzy jak mnie lekarz badana na fotelu ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
Malinka, mialam zamiar dzis skoczyc na kremlin ale jestem padnieta, zreszta podejrzewam ze nie ma juz po co...
Co do wizyty u gin..nie wyobrazam sobie zeby ginekolog nie wpuscil partnera do gabinetu..dziecko owszem, rozumie, zwlaszcza przy badaniach genet kiedy lekarz musi sie skupic i potrzebuje ciszy.. Zawsze wchodze z mezem i nawet nie pytam czy moge. To od pacjenta zalezy czy ma ochote na towarzystwo a nie od lekarza! Nigdy tez nie wstydzilam sie byc badana przy mezu. Nie jedno w koncu widzial.. poza tym on i tak nigdy nie patrzyl centralnie co mi tam lekarz grzebie tylko na ekran ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3289 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek , gratuluję i wszystkiego najlepszego!!!
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi jedno czy maz widzi moja cipuche czy nie u gina haha ale akurat u mojego tak jest ze nie widac
|
|
|
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
malinka9191 zamówiłam tą włóczkę http://allegro.pl/wloczka-dla-dzieci...255271000.html 4 motki, nie wiem czy to wystarczy ale tylko tyle już zostało a i kolor mi podpasował
a akryl ponoc dobrze się pierze, następny kocyk będzie bawełnianyJa niestety nie umiem robić na drutach profesjonalnie (jedynie jakiś prymitywny szalik), a szkoda! za to babcia Tż robi cuda na drutach, wybrałam coś takiego ale obawiam się że zamówiona włoczka średnio się nadaje na ten kocyk
Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-10-12 o 16:01 |
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz obfocę wszystko z dziś i soboty i wrzucę
![]() Tylko ostrzegam trochę tego jest ![]() Cytat:
![]() A na Stalingradzie właśnie nie likwidują, ale udało mi się z tymi 50 % ![]() Dokładnie, moim zdaniem to tylko od pacjenta zależy czy chce żeby ktoś przy nim był czy nie. Też nigdy nie pytałam żadnego lekarza czy mąż może wejść. A teraz szczególnie jak dzieciątko jest do podglądania. Niestety jeszcze tylko 2 razy będzie miał możliwość podejrzenia Małej, bo do szpitala nie ma jak chodzić ze mną, bo praca, a do ginki idę jeszcze tylko 2 razy, ale specjalnie wybierałam soboty i to wieczorem, żeby mógł iść
|
|
#3293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro odbiore ciuszki dzidziusiowe :-D a w Tesco widziałam piękny komplecik spodenki koszulka czapeczka i taki słodki przytulak szmatka. Jak będą większe rozmiary to wezmę bo były tylko 44 :-\ a kurtki nie znalazłam żadnej która by mi strczyla na dłużej niż 2 miesiące. Ehh :-[
|
|
#3294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż u nas to jest tak, że to głównie ja nie chce żeby mąż był przy badaniu, tzn wiem że jego stresuje ten widok więc mówię że jeśli chce być na samym usg to ok, wtedy pani woła go do gabinetu po badaniu na "samolocie" i tylko ogląda dzidziusia, ale rozprasza mnie zawsze jego mina bo próbuje zgrywać macho chociaż nie zawsze mu wychodzi ![]() emma ekstra ten kocyk! ale to chyba trzeba na szydełku, czy nie? bo ja niekoniecznie się znam ściągnę pomysł jeśli pozwolisz? pokażę babci, może i mojemu kawalerowi coś podobnego wyczaruje z cieńszej włóczki, bo marzy mi się jeszcze szary Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-10-12 o 16:20 |
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przy robieniu zdjęć moim zdobyczom kapnęłam się, że kupiłam 2 razy ten sam sweterek ten sam rozmiar i kolor
![]() Będzie miała Malutka na zmianę, trudno
|
#3298 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, najbardziej skłaniam się ku takiemu właśnie
Zdrowia dla młodego! i pokładów sił dla Ciebie! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja męża nie wyobrażam sobie przy badaniu ginekologicznym. Nie wiem co miałby tam robić, stać i patrzeć? w sypialni sobie popatrzy usg inna sprawa i tutaj z chęcią zabieram tż i umawiam wizyty tak, żeby mógł na nich być |
||||
|
|
|
#3299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3300 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny
tak wszystko się udało tak jak chcieliśmy, wszyscy goście zadowoleni świetnie się bawili także nie możemy narzekać. wiadomo na początku stres był ale później już na luzie było. dwa dni bawiliśmy się ale było warto
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

. Tz idzie robic placki z cukinii i dyni (slinka mi cieknie na mysl o nich od wczoraj), a ja osotatnio zrobilam dyniowa zupe krem i wyszla tak pyszna ze na pewno powtorze ja niedlugo, i dziwie sie sobie ze nie robilam jej wczesniej.
za wizyty i tez o nie prosze bo zaraz ide do poloznej sluchc serduszka maluszka. 

w sumie to czekalam az te jajka zobacze hehe ta mysl juz ze mna zostala 

JAK było?
3mam kciuki za nasze wizytki dzisiejsze
jeśli pan dr pozwoli mu wejść, wiem że niektórzy lekarze sobie tego nie życzą no ale może nie będzie kwękał

)