Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-12, 15:19   #4621
sylwoha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Mervie u nas ta sama sytuacja bedzie dobrze damy rade
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 15:27   #4622
adka_19
Wtajemniczenie

witajcie popoludniu
Szybka przerwa.
rudaska na cale szczescuie ze sny sie czyta na odwrot..
oenedue dziekuje za troske chyba gorzej niz wczoraj... i nie tylko mnei boli wszstkich dokola... jadac do banku tak mi na oczy poszlo ze cala droge lzy mi lecialy...
BRAWO TY za auto pod drzewem

Aniqa kciuki za wizyte

Do mnie dzis dzwonili ze szpitala ze zmienili godziny szkoly rodzenia. LOSIE to juz za tydzien !

Cytat:
Napisane przez czubasek
Czuc juz zime, czuc juz porod
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . uciekaaaaaaam. zaczynam sie bac...

Cytat:
Napisane przez karmazynova
W ogóle... Wczoraj byłam wieczorem w biedronce. Po bułki, których w końcu nie było. Więc kupiłam jabłka a TŻ kupił sobie na mecz 1 piwo. Otwarte były 2 kasy przy których było po około 10-12 osób. Podeszłam do ochrony, czy mogę iść jako pierwsza do kasy, a on powiedział, że "oczywiście, nie ma problemu." Zaprowadził mnie pod kasę i do gościa, który miał być zaraz kasowany zapytał, czy przepuści ciężarną więc on powiedział, że tak. A młoda laska, która z nim stała tak się oburzyła, że miałam ochotę wyjść z tego sklepu.. Ku*** facet zrozumie, a dziewczyna na oko 25 lat się oburzyła, że szok. Powiedziałam do TŻ że jak jest taki problem to ja wychodzę. ale powiedział, że skoro mi się należy pierwszeństwo to takim gadaniem mam się nie przejmować. Więcej z tego przywileju nie skorzystam, żeby poprosić o pierwszeństwo. Zwłaszcza, że reszta ludzi stała cicho a ta laska znalazła sobie w jakimś 50 letnim gościu sprzymierzeńca na narzekanie na ciężarne.
WYSTRZELAC takie babole !!!

dolinka za udana wizyte

Cytat:
Napisane przez halwaya
W UK nie widziałam nigdzie kas z pierwszenstwem dla ciężarnych. Nikt mnie też nigdy nie przepuscil. Ja nawet nie wpadłam na pomysl, żeby roscic sobie do tego prawo. Z drugiej strony kolejki to tutaj sa takie 2-3 osobowe więc tragedii nie ma
Mnie szkoci angole nie przepuscili polakom zdarzylo sie kilka razy...
Ale tak to zadnej znikad pomocy. nawet jak stalam ze zwirkiem kocim ostatnio w kolejce ciezko jak cholera mi bylo jakies gowniary mi sie wpiep.rzyly w kolejke.....

sylwuska dziekuje kochana szefostwo dzis na luzie. Oby tak bylo do konca, bo dzisiaj mi glowe chce urwac..

ifcia z tego samego pwodu dostalam zawalu jak napisalyscie dzisiaj o sniegu

poczytalam dalej z grubsza.. nie am sily... (((

odezwe sie wieczorem jak dam rade..
bo czuje ze wroce do domu i padne.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 15:55   #4623
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ooo o ta mi chodzi a ja moze bede miala w dupsku i spboe tak urodze.
Zaslonie im calym swoim majestatem caly swiat :p
Haha
Ale na kucaka to na czym? Bo zAwsze sie zast jak potem dzieciaka wyciagna spomiedzy nog a podlogi? :p zeby nie pierdziaknal w podloge
haha
no właśnie tego nie wiem jakby wyciągnęły, bardziej w takim przysiadzie bym chciała być, więc odległość by była spoko, myślę tak z 30 cm,
może da radę na tym łóżku tam są takie poręcze, o które bym się zaparła, zapytam
tylko muszę nad nogami popracować - trzeba przysiady robić
no chyba, że nie będzie wolnej sali to na łóżku rodem z prl bym się bała zaprzeć

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Aha rozumiem

Ja to nie mam pojecia co robic jakby wczesniak.. Ale to z automatu sie odracza?
u wcześniaka odraczają jak waży poniżej 2 kg, jak nie to normalnie

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 15:56   #4624
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
W piątek byłam na wizycie- mały waży 2200g, pomiary dobre a nogi mu urosły takie długie, że tp z pomiaru kości udowej wyszedł na 11.11
na szczęście reszta wyszła na koniec listopada/początek grudnia więc mam nadzieję, że to nie żadna przepowiednia z nogi!
niestety pęcherz był cały wypełniony, nerki z zastojem nie udało się podejrzeć na zwykłym usg. 17 w sobotę mam się stawić na ktg do szpitala i tam mi zrobią usg, może się uda zobaczyć a jeśli nie to dostanę skierowanie na sprawdzenie do lekarza, który mi robił prenatalne. Więc w piątek wypłakałam co moje, miałam nadzieję że coś się zmieni na lepsze...
waży bardzo ładnie, mm nadzieję że z nerką wszystko już będzie w porzadku, trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Koritsia nowe znaczy się? A skąd jeśli mogę zapytać? U nas stacjonarnie w mieście nie ma nigdzie, w sąsiednich miastach kiepski asortyment, a jakoś do centrum Poznania nie uśmiecha mi się teraz jechać przez remonty...
tak nowe, z allegro, ale to 2 lata temu było. Przez to że musieliśmy kupić dwa to wzięliśmy najtańsze z wyjmowanymi trzema szczebelkami, sosnowe.
Wyszliśmy też z założenia że to na dwa lata tylko i nie musi być super extra z fajerwerkami
coś takiego mamy
http://allegro.pl/lozeczko-drewniane...698636639.html
wtedy daliśmy niewiele więcej i był w zestawie materac.

edit: sprawdziłam to był ten sprzedający, ja mam 3 wyjmowane szczebelki, ale poza tym charakterystyka podobna. http://allegro.pl/lozeczko-drewniane...690943916.html

Matko oszaleje... siedzę w domu bez stanika, ale chyba zacznę zakładać bo mam mokre placki na bluzce tam gdzie się piersi stykają z brzuchem :/

Edytowane przez Koritsi_a
Czas edycji: 2015-10-12 o 16:01
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 15:58   #4625
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja mam 2.11

Dziewczyny zamawiały z 99shop.pl i z tego co pamiętam, chwaliły. Fionka i Gryzelda chyba zamawiały
tam mają dwa rodzaje, jeden jest fajniejszy gatunkowo

Stary 2015-10-12, 16:01   #4626
sylwoha
Zakorzenienie

Kortisia mam tak samo
Pjona

Fionka- u nas mozna przec wlasnie kucajac przy tych podnozkach- niby mozna rodzic jak sie chce jezeli lekarz wyrazi zgode :p
Ja watpie ze im sie chce schylac i lapac to pewnie czesto zgody nie wyraza
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 16:22   #4627
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

[/COLOR]oenedue jakie koszule? poka poka
jedna taka zwykła rózowa ;p do porodu z jakims napisem - bo do porodu moge miec nawet dłuzyszy t-shirt a ze nie mam to kupilam taka ;p a typowe do karmienia bede zamawiać z all

Cytat:
Oendue zamow na hm online, zwrotmasx za 3 zl? Wygodne toto, prxywioza pod nos pomierzysz odeslesz, zwrocs kase
tak też chyba zrobie .. jutro z rana moze uda mi sie do jednego sklepu jeszcze podskoczyc jak tam nie bedzie to zamówie
nawet o tym nie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! przepraszam za milczenie i że wpadam na chwilę tylko, ale z tą przeprowadzką i remontem jest wiecznie coś- nie mam czasu a potem siły, żeby zajrzeć w internety...ale ciągle o was myślę! straszny nałóg
na razie się zamelduję i postaram nadrobić w najbliższe dni, bo na szczęście już podpięli mi neta na nowym lokum więc jest łączność.

W piątek byłam na wizycie- mały waży 2200g, pomiary dobre a nogi mu urosły takie długie, że tp z pomiaru kości udowej wyszedł na 11.11
na szczęście reszta wyszła na koniec listopada/początek grudnia więc mam nadzieję, że to nie żadna przepowiednia z nogi!
niestety pęcherz był cały wypełniony, nerki z zastojem nie udało się podejrzeć na zwykłym usg. 17 w sobotę mam się stawić na ktg do szpitala i tam mi zrobią usg, może się uda zobaczyć a jeśli nie to dostanę skierowanie na sprawdzenie do lekarza, który mi robił prenatalne. Więc w piątek wypłakałam co moje, miałam nadzieję że coś się zmieni na lepsze...

poza tym staramy się nadgonić z mieszkaniem- bo ja pomieszkuję u moich rodziców a tż w remoncie. Strasznie ciężko tak żyć, zaczynam czuć presję, coraz ciężej mi się poruszać, brzuch rośnie w szybkim tempie a chcąc nie chcąc jesteśmy rozdzieleni, więc nawet poprzytulać się w ciszy nie ma jak. A postępów nie widać, tyle jeszcze do zrobienia
Wyniki moczu mam już dobre, jakoś się uratowałam, ale dalej jadę na globulkach bo wymaz jeszcze nie taki jak powinien.

Mam nadzieję, że u was jest wszystko w porządku!! za kilka dni już będę na bieżąco, mam nadzieję że mnie nie skreśliłyście już
buziaki
czekamy na Ciebie )) jaki duży chłopak

znowu mi jakieś cytaty uciekły ;/

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

zamówiłam przewijak, wanienke i prześcieradła ...
kombinezon mi przyszedł ..- lista się kurczy ) !!

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-12, 16:25   #4628
dolinka881
Zadomowienie

Jeszcze mi się przypomniało- nie potrzebuje koszuli do porodu, bo rodzi się w tym w czym się przyszło, tylko spodnie się zdejmuje
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 16:31   #4629
rudaska
Zakorzenienie

Przybijam z wami piątkę słodkie mamusie. Dostałam dziś swój glukometr, książeczkę i te inne pierdoły, mam stosować dietę. W czwartek wizyta u diabetologa, jak dieta wystarczy obejdzie sie bez insuliny. W sumie dziś od godziny 13 do 16 obskoczyłam trzy przychodnie, bo jeszcze musiałam iść do lekarza pierwszego kontaktu po receptę na paski. Cieszę się że udało mi się to tak szybko ogarnąć.
A położna stwierdziła że te moje sny to przez to że się pewnie podświadomie martwię tymi wynikami cukru i tym, że nie wiadomo z kim będę rodzić.
Mały waży wg prowadzącego 1400-1500g, czyli w normie, z innymi pomiarami też się wyrównało i praktycznie pokrywa się co do dnia z wiekiem ciąży, chociaż biorę poprawkę, że to tylko statystyka
Ogólnie ja łóżeczko zamawiałam dlatego, że takiego jak chciałam u nas w sklepie nie ma a jak już coś mi się podoba to na alle za to samo zapłaciłabym 100zł mniej.
Mervie niech wam się szybko kończy ten remont. Dużo drówka dla ciebie i małego
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja mam 2.11

Dziewczyny zamawiały z 99shop.pl i z tego co pamiętam, chwaliły. Fionka i Gryzelda chyba zamawiały
Ja zamawiałam dwie pary, do tej pory w nich śmigam. Fajna jakość za niską cenę

Cytat:
haha
no właśnie tego nie wiem jakby wyciągnęły, bardziej w takim przysiadzie bym chciała być, więc odległość by była spoko, myślę tak z 30 cm,
może da radę na tym łóżku tam są takie poręcze, o które bym się zaparła, zapytam
tylko muszę nad nogami popracować - trzeba przysiady robić
no chyba, że nie będzie wolnej sali to na łóżku rodem z prl bym się bała zaprzeć

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

u wcześniaka odraczają jak waży poniżej 2 kg, jak nie to normalnie
W takiej pozycji podobno ciężko się rodzi, trzeba mieć sporo siły i chyba najlepiej jak ktoś ci jeszcze pomaga, w sensie podtrzymuje pod pachami.
Nie mam głowy do przeglądania tych cukrowych poradników teraz. Biorę się za prasowanie. Zostały mi jeszcze tylko 3 prania i kończę temat ciuszków

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Chyba był już ten temat, ale czy wy też macie te diety dla cukrzyków na 1700 kcal? Jak ja mam na tym tyć?
Stary 2015-10-12, 16:39   #4630
Fionka_31
Zakorzenienie

rudaska serio dostałaś dietę dla ciężarnej na 1700kcal? zadałaś im to samo pytanie ?

co do siły to się nie boję, akurat triceps i nogi mam silne
muszę się tylko przygotować bo to jednak inny rodzaj obciążenia mięśni niż przy przysiadzie

Stary 2015-10-12, 16:42   #4631
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
rudaska serio dostałaś dietę dla ciężarnej na 1700kcal? zadałaś im to samo pytanie ?

co do siły to się nie boję, akurat triceps i nogi mam silne
muszę się tylko przygotować bo to jednak inny rodzaj obciążenia mięśni niż przy przysiadzie
Tak, na 8-10 ostatnich tygodni ciąży. Zapytam lekarza w czwartek czy mam się tego tak ściśle trzymać, bo dzisiaj moja waga pokazała 60 kg, czyli 6 więcej niż przed ciążą i raczej nie chciałabym już chudnąć teraz
Stary 2015-10-12, 16:42   #4632
arisah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

[/COLOR]Chyba był już ten temat, ale czy wy też macie te diety dla cukrzyków na 1700 kcal? Jak ja mam na tym tyć?
coś mało jak dla ciężarnej...
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 16:48   #4633
_karmazynova_
Zadomowienie

ogolnie super pomysł z tymi tenisówkami ja jestem niska, więc u mnie płaskie buty odpadają, ale pod koniec wesela jak mi stopy będą odpadać, to też myślałam o jakiś fajnych tenisówkach
Zazdroszczę wyboru sali. My zmagamy się z tym od soboty i na razie wiele sal zobaczonych, ale tylko może 2 nam się spodobały, gorzej z cenami

mervie duży chłopak! trzymam kciuki za pozytywne wyjaśnienie z nerkami. oby remont szybko się Wam skończył!

Ja kupowałam łóżeczko przez alledrogo nie widząc wcześniej łóżeczka na żywo. Polecam sprzedającego arko420 Łóżeczko które pokazała Koritsia też jest od niego ja wybrałam łóżeczko Roksi

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 17:37   #4634
0enedue
Zadomowienie

Przypomnijcie proszę jakie materace kupujecie? ?

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 17:38   #4635
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Większość dziewczyn kupiła Krzysia firmy Havea
Stary 2015-10-12, 18:04   #4636
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
tam mają dwa rodzaje, jeden jest fajniejszy gatunkowo
A pamietasz może który to ten fajniejszy ?

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Ja mam taki http://hilding.pl/produkt/materace-d...y-coco_18.html
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 18:17   #4637
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
A pamietasz może który to ten fajniejszy ?

Ja mam taki http://hilding.pl/produkt/materace-d...y-coco_18.html

Leginsy długie. Te maja przyjemniejsza bawelne. Gatunkowo bardzo fajne jak na ta cenę, ale nie ukrywam, ze panel mógłby być troche wiekszy

Drugie wzięłam leginsy długie z jakimiś numerami i sa gorsze

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Dziewczyny, help, co na katar taki nie dający się wysmarkać i zapychajacy uszy.

Smialam sie do tz czy moze chce aspirator przetestować ale się nie zgodził

Stary 2015-10-12, 18:19   #4638
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Przybijam z wami piątkę słodkie mamusie. Dostałam dziś swój glukometr, książeczkę i te inne pierdoły, mam stosować dietę. W czwartek wizyta u diabetologa, jak dieta wystarczy obejdzie sie bez insuliny. W sumie dziś od godziny 13 do 16 obskoczyłam trzy przychodnie, bo jeszcze musiałam iść do lekarza pierwszego kontaktu po receptę na paski. Cieszę się że udało mi się to tak szybko ogarnąć.
A położna stwierdziła że te moje sny to przez to że się pewnie podświadomie martwię tymi wynikami cukru i tym, że nie wiadomo z kim będę rodzić.
Mały waży wg prowadzącego 1400-1500g, czyli w normie, z innymi pomiarami też się wyrównało i praktycznie pokrywa się co do dnia z wiekiem ciąży, chociaż biorę poprawkę, że to tylko statystyka
Ogólnie ja łóżeczko zamawiałam dlatego, że takiego jak chciałam u nas w sklepie nie ma a jak już coś mi się podoba to na alle za to samo zapłaciłabym 100zł mniej.
Mervie niech wam się szybko kończy ten remont. Dużo drówka dla ciebie i małego

Ja zamawiałam dwie pary, do tej pory w nich śmigam. Fajna jakość za niską cenę

W takiej pozycji podobno ciężko się rodzi, trzeba mieć sporo siły i chyba najlepiej jak ktoś ci jeszcze pomaga, w sensie podtrzymuje pod pachami.
Nie mam głowy do przeglądania tych cukrowych poradników teraz. Biorę się za prasowanie. Zostały mi jeszcze tylko 3 prania i kończę temat ciuszków

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Chyba był już ten temat, ale czy wy też macie te diety dla cukrzyków na 1700 kcal? Jak ja mam na tym tyć?
Obyś dała radę z samą dietą, ale faktycznie jakoś ona nisko kaloryczna, więc skonsultuj to koniecznie z lekarzem.

Fajnie, ze Igorek zdrowo rosnie

A te leginsy nie są cienkie na tyłku, nie widać majtek jak masz jasne pod spodem?

Super, to już bliżej końca chyba

Ja dzisiaj posprzatalam w domu, bo w weekend nie było kiedy a że Mąż był dzisiaj w domu, to mi pomógł i całe mieszkanie odkurzyl

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 18:36   #4639
Koritsi_a
Zadomowienie

Fionka dla Ciebie?

Mi teraz pomogły inhalacje z soli fizjologicznej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-12, 18:43   #4640
jente1984
Bookworm ;)

Hej mamusie
Wpadłam się przywitać znów po długiej nieobecności. U nas wszystko w miarę dobrze, tylko mój starszak ciągle choruje, a ja w zeszłym tygodniu usłyszałam diagnozę podobną jak rudaska - mam cukrzycę ciążową. Na szczęście tylko glukometr i dieta i jakoś żyję, przynajmniej przestałam tyć jak szalona Choć nie jest mi łatwo bez słodyczy (które uwielbiam) i bez nabiału na śniadanie Martwię się tylko, że cukrzyca wywoła nadciśnienie, a z nim mam bardzo złe doświadczenia pierwszej ciąży Ale może jakoś to będzie. Byle do grudnia...

Aaaaa wyprawka już prawie gotowa, wyprana i wyprasowana czeka w szufladach nowej komody, dziś kupiłam kombinezon, brakuje nam już właściwie tylko fotelika samochodowego (zostawiam to na listopad) i łóżeczka (które mamy po starszaku, tylko trzeba przywieźć i zmontować), potem jeszcze tylko kilka drobiazgów kosmetycznych, pampersy i jakieś pojedyncze rzeczy dla mnie (koszula do karmienia bo mam tylko 2, staniki do karmienia bo chcę kupić na sam koniec ciąży jak przestanę "rosnąć", itp.). Nawet przemeblowanie już zrobione i miejsce na łóżeczko czeka
The glass is refillable."

jente1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 18:57   #4641
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Fionka dla Ciebie?

Mi teraz pomogły inhalacje z soli fizjologicznej.

Tak dla mnie. Masakrę mam.

Laduje spray z soli morskiej ale nic nie pomaga

Nie dość ze nos zapchany to jeszcze suchy i na uszy pada.

A bez inhalatora robisz? Bo nie mam

Edit tzn z wody morskiej używam, nie soli

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Jente super ze u ciebie do przodu. Z cukrzyca wspolczuje tobie i wszystkim nasze slodkim mamuśkom.

Ja się troche wkurzylam bo mieli nam szafę w weekend montować a będą dopiero w następny i kurde nie wiem co robić?

Myślicie ze mogę poprac i do reklamowek pochować ?

Edytowane przez Fionka_31
Czas edycji: 2015-10-12 o 18:53
Stary 2015-10-12, 18:59   #4642
rudaska
Zakorzenienie

JENTE jestem z wyprawką dokładnie na tym samym etapie, tzn właśnie się końcówka prasuje

SYLWUSKA te moje nie są prześwitujące. Chociaż ja i tak w legginsach zawsze chodzę do dłuższej koszulki
Stary 2015-10-12, 19:06   #4643
jente1984
Bookworm ;)

Fionka, kup sobie Sinupret! Do wyboru są krople (do picia) albo tabletki, ja miałam krople (laryngolog mi polecił), super rozrzedzają katar, miałam w poprzedniej ciąży mega mega zapalenie zatok, nie mogłam oddychać, Sinupret wszystko rozpuścił i mnie uratował. Jest bez recepty i na bank można w ciąży i przy karmieniu.
The glass is refillable."

jente1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 19:17   #4644
Koritsi_a
Zadomowienie

Fionka ja akurat skorzystałam z inhalatora córki ale chyba można taka jakby parówkę z solą zrobić
Stary 2015-10-12, 19:18   #4645
acapella
Zadomowienie

Hej nie dałam rady wczoraj się odezwać, byliśmy w puszczy, 10 km zrobiłam, już końcówkę ledwo szłam i potem źle mi było, pachwiny strasznie bolały Ale cieszę się ze spędzonego na świeżym powietrzu czasu
Możesz Fionka dopisać mnie wizyta 14.10, na 15.00 Miesiąc już nie byliśmy przez moją obronę i wyjazdy, mam nadzieję, że wszystko ok, bo ostatnio mam bóle i twardnienia brzucha, śni mi się po nocach, że rodzę, tak się tym przejmuję
A i co do kataru to jak ma ktoś dostęp do inhalatora to bardzo polecam, dzisiaj w aptece o tym z farmaceutą rozmawiałam, mówił, że jest super. Nawet samą solą fizjologiczną bardzo pomaga i udrażnia. A potem może dalej służyć do inhalacji lekami u dzieci itp. Rozważam zakup Tylko pamiętać, że nie można dawać tam olejków, olejkami inhalacje to tylko tzw. parówki

Dzisiaj poprzychodziły pierwsze paczki co w czwartek zamawiałam, a jutro chyba będzie telefon!!!
W ogóle przyszło wszystko co zamawiałam zwykłą pocztą, a kurierów jeszcze brak :O

Jente cześć

W ogóle kurtka zimowa, ledwo ją dopinam, ledwo oddycham... Dziś odczuwalna była -9!!!
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 19:22   #4646
dorosea
Rozeznanie

Fionka, o tych mówiłaś legginsach ?
http://99shop.pl/p/2/59/dlugie-bawel...z-ciazowa.html

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Ale starsznie mi dzis brzuch twardnieje, wystarczy że wstane z łóżka
Stary 2015-10-12, 19:27   #4647
ogolnie
Zakorzenienie

Wracałam właśnie od koleżanki, termometr w aucie pokazywał +3 stopnie na zewnątrz, ale mrugało, czyli będzie spadać...A u nas deszcz się rozpadał po południu i obawiam się, że może być na drodze szklanka jak przyjdzie przymrozek w nocy...

Dorosea o, widzę, że Twój materac pochodzenia z moich stron

Ja bym chciała kokos-pianka-kokos, ale nie wiem czy takie są w ogóle...

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:

Ale starsznie mi dzis brzuch twardnieje, wystarczy że wstane z łóżka
Mi się też dziś coś dzieje od kilku godzin, pobolewa mnie po obu stronach, po jednej więcej. Zaraz idę się wykąpać i do łóżka...
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 19:28   #4648
adka_19
Wtajemniczenie

Melduje że lekarz pozwolił wziąć cocodamol więc zaaplikowalam dwie tabletki wylalam prawie butelkę amolu n głowę plus do tego mruczacy iii lepiej mi !!!

Stary 2015-10-12, 19:32   #4649
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

Dorosea o, widzę, że Twój materac pochodzenia z moich stron

Ja bym chciała kokos-pianka-kokos, ale nie wiem czy takie są w ogóle...

Mi się też dziś coś dzieje od kilku godzin, pobolewa mnie po obu stronach, po jednej więcej. Zaraz idę się wykąpać i do łóżka...
Ja chciałam taki z gryką dopóki sie nie naczytałam o tych robakach
Później się poddałam i to teść wybierał materac

Ja się boje ruszać

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Melduje że lekarz pozwolił wziąć cocodamol więc zaaplikowalam dwie tabletki wylalam prawie butelkę amolu n głowę plus do tego mruczacy iii lepiej mi !!!
Super! W końcu poczujesz ulgę
Stary 2015-10-12, 19:33   #4650
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chciałam taki z gryką dopóki sie nie naczytałam o tych robakach
Później się poddałam i to teść wybierał materac

Ja się boje ruszać

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Super! W końcu poczujesz ulgę
Oby! Zaraz jeszcze prysznic gorąca woda a kark i powinno być super!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości