Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-12, 17:59   #3181
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

MAJKA siostra niestety zawsze byla ta lepsza mimo iz to z nia wiecznie byly problemy. Jej mama na wszystko pozwalala a ja nie mialam nic do powiedzenia
AGNIESZKA chetnie bym wygarnela ale jak zadzwonie to rzuci mi sluchawka lub nie odbierze teraz. Trudno skoro taki wybor podjela to niech tak zostanie. Za pare dni ma 60urodziny o ktorych zapomne i na swieta tez nie mam zamiaru nawet zadzwonic

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ewullka87 Pokaż wiadomość
Wspolczuje.
Z tymi oplatami to masakra, ja rozumiem zrzucanie sie na oplaty jak sie ma dorosle pracujace dziecko, ale nie az tyle, zeby na tym zarabiali. Obrazili sie pewnie bo juz kasy nie dostawali.
Jak byly chrzciny Mateo to mama wrecz z duma uswiadomila tesciow ze bierze za pokoj 8m2 900zl! Tesc popukal sie w glowe i powiedzial jej ze jest nie powazna tak zdzierac z wlasnej corki! Otwarcie zaproponowal nam kat jak tylko dokonczy dom. Teraz placimy duzo mniej i to od nas wychodzi bo tescie powiedzialy zeby nie placic bo oplaty sa male..

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Dumna jestem z tego ze mam wlasna i to duza rodzine! Niczego nam nie brakuje i zyjemy na pewnym poziomie. I doszlismy do tego wszystkiego sami z mezem!

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 18:05   #3182
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
No wlasnie siedze dzisiaj caly dzien i czytam opinie o graco i o mamas&papas i podobno m&p maja bardzo ladny designe ale sa bardzo liche. Co pradw nie bede jezdzila po wertepach ale jakos sklaniam sie ku graco bo chociaz nie da sie przestawic kierunku jazdy dziecka (minus dla mnie) to ma duzo fajnych rozwiazan. Podobno ma b.dobra amortyzacje (a w SOLI na amortyzacje strasznie narzekaja), ten porzadny i pakowny kosz o ktorym juz wspominalam (w Soli jest nie zawielki i z siateczki) itd itd. Wezme chyba ten GRACO zwlaszcza ze cena jest mniejsza a dorzucaja mi fotelik do komoletu

BLACK jestem zacofana z tematem ale wspolczuje.

GOSIAK Tobie tez ale powinnas byc z siebie dumna
o te przekładane siedzisko się nie martw, ja też to przeżywałam a okazało się że zupełnie niepotrzebnie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MAJKA siostra niestety zawsze byla ta lepsza mimo iz to z nia wiecznie byly problemy. Jej mama na wszystko pozwalala a ja nie mialam nic do powiedzenia
AGNIESZKA chetnie bym wygarnela ale jak zadzwonie to rzuci mi sluchawka lub nie odbierze teraz. Trudno skoro taki wybor podjela to niech tak zostanie. Za pare dni ma 60urodziny o ktorych zapomne i na swieta tez nie mam zamiaru nawet zadzwonic

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Jak byly chrzciny Mateo to mama wrecz z duma uswiadomila tesciow ze bierze za pokoj 8m2 900zl! Tesc popukal sie w glowe i powiedzial jej ze jest nie powazna tak zdzierac z wlasnej corki! Otwarcie zaproponowal nam kat jak tylko dokonczy dom. Teraz placimy duzo mniej i to od nas wychodzi bo tescie powiedzialy zeby nie placic bo oplaty sa male..

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Dumna jestem z tego ze mam wlasna i to duza rodzine! Niczego nam nie brakuje i zyjemy na pewnym poziomie. I doszlismy do tego wszystkiego sami z mezem!
i prawidłowo
Stary 2015-10-12, 18:26   #3183
violka848
Zakorzenienie

https://www.testujdove.pl
Może któraś chce skorzystać

Gosiak przykre to bardzo, no ale rodziców się nie wybiera i jest tyle niesprawiedliwości na świecie. Ciesz się że się stamtąd wyniosłas i masz święty spokój i super rodzinkę.
Stary 2015-10-12, 18:28   #3184
niezawsze
Zakorzenienie

O masz nie nadrobie was piszecie jak najete , a ja czytam nowa tess gerritsen

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2015-10-12 o 18:57
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 18:30   #3185
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Nadka zjadła 4 łyżeczki dyni ale chyba nie będzie to jej ulubiony smak

zmierzę jak bąk wstanie bo póki co sama nie mam jak się ruszyć ale śpiworek będzie mi sięgał do końca stelaża, coś jak tu http://sklep.bebeclub.pl/14212-thick...la-baroque.jpg nie wiem jak to będzie wyglądało z podniesionym podnóżkiem, będę jakoś upychać śpiwór musiała

sola ładniejsza ale ponoć wózki mamas&papas nie są za dobre

tam wszyscy zdurnieli do reszty

współczuję bardzo...

szkoda mi Cię bardzo.. niestety czasem się tak zdarza w rodzinie na opak, ciekawe czemu tak się dzieje
To czekam na wymiary i foto śpiworka w wózku z podniesionym podnozkiem.

Gosiak - chyba trzeba sie odciąć chociaż to trudne
Stary 2015-10-12, 18:36   #3186
gosiak0512
Zakorzenienie

MAJKA taki mam zamiar. Niech sobie razem biesiady robia! A mi niech dadza swiety spokoj!

Stary 2015-10-12, 18:42   #3187
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
M

strasznie smutne to co napisalas. jednak rodziny sie nie wybiera, wiadomo, ze to matka, ojciec najblizsza rodzina, ale trudno.. odciecie sie moze dobrze wam zrobi a i mama dostrzeze kilka sptraw, a jak nie. nie ma co plakac. najwazniejsze, ze macie siebie. ty masz, dwoch synow, coreczka, cos pieknego.. nic wiecej do szczescie nie potrzeba, no chyba ze jakis fajny zieciuniu glowa do gory. jak bys chcial pogadac nr masz. trzymaj sie kochana!

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 19:00   #3188
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
MAJKA taki mam zamiar. Niech sobie razem biesiady robia! A mi niech dadza swiety spokoj!
Nie rozumiem jak można tak faworyzowac jedno dziecko , to bardzo przykre jest.
Moja mama stanelaby na głowie byśmy pomoc, nie zdzieralaby se mnie, nie do pomyslenia

Maciuś
Stary 2015-10-12, 19:02   #3189
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzis mieliśmy 2 godzinne drzemki w tym jedną a spacerze. Nie mogłam położyć na 3cia. Dopiero teraz w wozku przysnal
U nas tak samo dzis bylo, nie liczac drzemki z tata po 8 rano. Od 17 juz taki marudny byl... Usnal przy piersi po dwoch minutach biedak.

Cytat:
zadzwonila do mnie mama najpierw z wywiadem srodowiskowym a co i jak i dlaczego? az ze nie bylam rozmowna to zrobila mi awanture ze jestem niewdzieczna , czepialska, ile to mi sie ona nie napomagala itp.. po czym sie rozlaczyla..
Dodam ze od poczatku bylam skazana sama na siebie. Mama obiecala siedziec z Mateuszem jak wroce po macierzu do roboty a skonczylo sie na tym ze na 20 jezdzilam z niemowlakiem do roboty zeby meza zmienic a on wtedy wracal z malym do domu i dopiero kladl. Odkad poszlam do roboty tj 16lat dokladalam sie do oplat a z racji ze urodzilo mi sie dziecko to oplaty wzrosly do 900zl gdzie zarabialam wtedy 1300zl a oplaty laczne za caly dom nawet nie wychodzily 900zl. byla obraza jak sie wyprowadzilismy ale to nas nie obchodzilo.. jezdzilismy w odwiedki to Marcin a to podlogi im kladl a to drzwi i futryny instalowal a to w remoncie pomagal ale to ja jestem ta zla i niewdzieczna! Siostra ze szwagrem nic nie pomagali i zawsze byli tlumaczeni przez mame ze tacy sa i tyle. Na moje wesele kasy nie bylo, zrobilismy wszystko sami za swoje. Sobotnie wesele siostry sponsorowali rodzice! Ale to ja jestem ta najgorsza bo na poprawiny nie zajechalam a to ze mnie nikt nie zaprosil na nie to pewnie moja wina! Wnuczke widzieli od urodzenia 4 razy! Super dziadkowie! Wyc mi sie chce ze tak mnie traktuja bo nic im nie zrobilam i nie zasluguje aby mnie tak traktowac!
Strasznie to przykre czytać ze ktoś własne dziecko traktuje. Dalas sobie radę bez nich jak było ciężko, dasz i teraz jak jest dobrze.

Cytat:
Wspolczuje.
Z tymi oplatami to masakra, ja rozumiem zrzucanie sie na oplaty jak sie ma dorosle pracujace dziecko, ale nie az tyle, zeby na tym zarabiali. Obrazili sie pewnie bo juz kasy nie dostawali.
To samo pomyslalam..

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 19:12   #3190
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Hanka dzis zjadla ok 80ml marchewki z ziemniaczkem,szok co prawda na dwa razy, po godzinie dojadla,ale zjadla.dobra pogoda jest i dooobre spacery ale juz jablka pieczonego na deser pozniej ani sinlacu przed chwila nie chciala, za dobrze by bylo. Mowilam znajomej,ze mala tak jesc warzywek nie chce,a ona na to, że swojemu synowi od razu z mięsem dawala. od 3 miesiaca zycia. A jej starszy syn alergik i astmatyk...
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 19:22   #3191
Majka232
Zakorzenienie

Goczek ' te warzywka z mieskiem nie sa takie jałowe. Zapach mają moze Hani będą smakowaly dużo bardziej niż wegetariańskie

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Julek pospal 40min. Zrobił kupę. Humor świetny. Sinlac zjadł - porcję na 150ml wody. Teraz cycuś

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Gosiak - glowa do góry :-*
Stary 2015-10-12, 19:23   #3192
kamilove
Zakorzenienie

Kupowała któraś z Was komplet pościeli dla maluszka i może polecić? Chciałabym żeby kołderka była fajna puchowa a nie jak kartka papieru
Stary 2015-10-12, 19:42   #3193
cashmere
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53082466]Hanka dzis zjadla ok 80ml marchewki z ziemniaczkem,szok co prawda na dwa razy, po godzinie dojadla,ale zjadla.dobra pogoda jest i dooobre spacery ale juz jablka pieczonego na deser pozniej ani sinlacu przed chwila nie chciala, za dobrze by bylo. Mowilam znajomej,ze mala tak jesc warzywek nie chce,a ona na to, że swojemu synowi od razu z mięsem dawala. od 3 miesiaca zycia. A jej starszy syn alergik i astmatyk...[/QUOTE]

Przerażają mnie takie historie. Niektórzy to jak na wyścigi.
Mam koleżankę z synkiem że stycznia i on ledwo skończył 4 miesiące to tez praktycznie od razu zaczął jeść zupki z mięsem.

Cytat:
Goczek ' te warzywka z mieskiem nie sa takie jałowe. Zapach mają moze Hani będą smakowaly dużo bardziej niż wegetariańskie

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Julek pospal 40min. Zrobił kupę. Humor świetny. Sinlac zjadł - porcję na 150ml wody. Teraz cycuś

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Gosiak - glowa do góry :-*
U nas też Sinlac że 150ml wody i potem po myciu cycus. Ja tak myślę czy to nie za dużo dla naszych szkrabow?
Myslalam spróbować położyć go dzis bez cycy, ale mi się smutno zrobiło że mu nie dam i dalam 😜 hehe

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 20:00   #3194
madzixx88
Zakorzenienie

Gosiak-bardzo Ci współczuję sytuacji z mamą, nie wyobrażam sobie zdzierać z dziecka kasy za to, ze mieszka w swoim domu, masakra...
Głowa do góry

Majka-kiedy Ty dajesz owoce? ja dziś karmiłam ok 16:30 to dałam po 18 jabłko, inna sprawa, że Ala się wzdrygała i wykręcała miny z kwaśności ale wcale nie była głodna..zjadła pare łyżeczek a potem się wygłupiała, zasadziła mega kopa prosto w miseczkę i reszta jabłka się rozprysnęła na podłogę
nie wiem kiedy najlepiej jej dawać..a jak jeszcze dojdzie kaszka to już w ogole

Kamilove-podpinam się pod Twoje pytanie

Kąpałam o 19, a o 19:30 już córa zasnęła dziś były 3 drzemki-1h50 min, 1h30 min i 1h20 min, tendencja spadkowa ale od razu jest róznica jak wstanie po 16 a nie wcześniej-spokojnie wytrzyma do wieczora i humor super dopisywał ścierałam to jabłko z podłogi a nagle słyszę Ali śmiech, siedzi w leżaczku z łapką w buzi i się chichra ze sprzątajacej matki ale chyba się smiała z mojego koczka na czubku głowy który latał jak ruszała mi sie głowa

sąsiad właśnie wierci....cudnie
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 20:03   #3195
violka848
Zakorzenienie

Tak mi się Madison teraz przypomniała, ciekawe jak im sie wiedzie... Niewiem czy to będzie w porządku, ale nie było mnie od poczatku i ciekawa jestem czy córki adoptowała? Bo pisała ze ich nie urodziła.

Ja czekam na koleżanki, zaraz maja wpaść, a ja jakaś senna juz jestem he
Stary 2015-10-12, 20:05   #3196
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Tak mi się Madison teraz przypomniała, ciekawe jak im sie wiedzie... Niewiem czy to będzie w porządku, ale nie było mnie od poczatku i ciekawa jestem czy córki adoptowała? Bo pisała ze ich nie urodziła.

Ja czekam na koleżanki, zaraz maja wpaść, a ja jakaś senna juz jestem he
też ostatnio myślałam co u nich
tak córeczki są adoptowane, później zaszła w ciąże naturalnie i urodziła synka..

o dziś poniedziałek to babski wieczór urządzasz
Stary 2015-10-12, 20:09   #3197
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
też ostatnio myślałam co u nich

tak córeczki są adoptowane, później zaszła w ciąże naturalnie i urodziła synka..

o dziś poniedziałek to babski wieczór urządzasz

No raczej tylko coś nie przychodzą, może jednej Hanka niechce usnać, a drugiej synek w brzuchu dziurę wierci

To super babka z niej rzeczywiście! Fajowo podziwiam bardzo takich ludzi
Stary 2015-10-12, 20:10   #3198
madzixx88
Zakorzenienie

a jeszcze zapytam-jak piszecie ile łyżeczek zjadło dziecko to liczycie łyżeczki, które trafiają do buzi czy te faktyczne pełne? bo ja np jak przekładam ze słoiczka do miseczki to nabieram spore kopiaste łyżeczki i powiedzmy mam ich 15 to później wiadomo, że do buzki trafia po 1/3 takiej łyżeczki
Stary 2015-10-12, 20:12   #3199
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Madzixx A Twoja córa dobra aparatka hehe dobrze ze te miseczki takie solidne

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
a jeszcze zapytam-jak piszecie ile łyżeczek zjadło dziecko to liczycie łyżeczki, które trafiają do buzi czy te faktyczne pełne? bo ja np jak przekładam ze słoiczka do miseczki to nabieram spore kopiaste łyżeczki i powiedzmy mam ich 15 to później wiadomo, że do buzki trafia po 1/3 takiej łyżeczki

Ja pełne takie płaskie raczej liczę
Stary 2015-10-12, 20:15   #3200
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
No raczej tylko coś nie przychodzą, może jednej Hanka niechce usnać, a drugiej synek w brzuchu dziurę wierci

To super babka z niej rzeczywiście! Fajowo podziwiam bardzo takich ludzi
ja chętnie wpadne

noo fajna dziewczyna, szkoda, że nie może być teraz tu z nami

rodzice mojego kolegi mają trójkę swoich dzieci i adoptowali ze dwa lata temu jeszcze małą dziewczynkę 7 letnią. Mogliby mieć już poukładane życie, bo swoje dzieci odchowali a taki wspaniały uczynek jeszcze chciało im się zrobić

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Madzixx A Twoja córa dobra aparatka hehe dobrze ze te miseczki takie solidne

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Ja pełne takie płaskie raczej liczę
noo ale tak łupnęła ta miseczka, bo mi z kolan spadła a ona wielkie oczy i na mnie co zrobię, ja w śmiech a ona "heeee"

a no to ja liczę takie full, że prawie spływa chce jak najszybciej nabrać z tego słoiczka, więc takie mi wychodzą..
Stary 2015-10-12, 20:51   #3201
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
zadzwonila do mnie mama najpierw z wywiadem srodowiskowym a co i jak i dlaczego? az ze nie bylam rozmowna to zrobila mi awanture ze jestem niewdzieczna , czepialska, ile to mi sie ona nie napomagala itp.. po czym sie rozlaczyla..
Dodam ze od poczatku bylam skazana sama na siebie. Mama obiecala siedziec z Mateuszem jak wroce po macierzu do roboty a skonczylo sie na tym ze na 20 jezdzilam z niemowlakiem do roboty zeby meza zmienic a on wtedy wracal z malym do domu i dopiero kladl. Odkad poszlam do roboty tj 16lat dokladalam sie do oplat a z racji ze urodzilo mi sie dziecko to oplaty wzrosly do 900zl gdzie zarabialam wtedy 1300zl a oplaty laczne za caly dom nawet nie wychodzily 900zl. byla obraza jak sie wyprowadzilismy ale to nas nie obchodzilo.. jezdzilismy w odwiedki to Marcin a to podlogi im kladl a to drzwi i futryny instalowal a to w remoncie pomagal ale to ja jestem ta zla i niewdzieczna! Siostra ze szwagrem nic nie pomagali i zawsze byli tlumaczeni przez mame ze tacy sa i tyle. Na moje wesele kasy nie bylo, zrobilismy wszystko sami za swoje. Sobotnie wesele siostry sponsorowali rodzice! Ale to ja jestem ta najgorsza bo na poprawiny nie zajechalam a to ze mnie nikt nie zaprosil na nie to pewnie moja wina! Wnuczke widzieli od urodzenia 4 razy! Super dziadkowie! Wyc mi sie chce ze tak mnie traktuja bo nic im nie zrobilam i nie zasluguje aby mnie tak traktowac!
Przykro mi.

Cytat:

I badz dumna bo masz z czego!

A u nas. Nie wiemy co robic. czy rozwod mama ma wziac czy jak. Dochodzi jeszcze kwestia dlugow ok 20tysiecy. Ehh. Boje sie ze jak mama sobie nic nie zrobi to sie wykonczy przez to wszystko.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Nie mam nawet nikogo kto moglby doradzic jakos prawnie. A w necie ciezko doczytac.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 20:53   #3202
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Przerażają mnie takie historie. Niektórzy to jak na wyścigi.
Mam koleżankę z synkiem że stycznia i on ledwo skończył 4 miesiące to tez praktycznie od razu zaczął jeść zupki z mięsem.

U nas też Sinlac że 150ml wody i potem po myciu cycus. Ja tak myślę czy to nie za dużo dla naszych szkrabow?
Myslalam spróbować położyć go dzis bez cycy, ale mi się smutno zrobiło że mu nie dam i dalam 😜 hehe
Sporo się wydaje. Piers czasem dluzej possie a czasem krócej.
Dzis znów przy niej nie usnal

Cytat:
Gosiak-bardzo Ci współczuję sytuacji z mamą, nie wyobrażam sobie zdzierać z dziecka kasy za to, ze mieszka w swoim domu, masakra...
Głowa do góry

Majka-kiedy Ty dajesz owoce? ja dziś karmiłam ok 16:30 to dałam po 18 jabłko, inna sprawa, że Ala się wzdrygała i wykręcała miny z kwaśności ale wcale nie była głodna..zjadła pare łyżeczek a potem się wygłupiała, zasadziła mega kopa prosto w miseczkę i reszta jabłka się rozprysnęła na podłogę
nie wiem kiedy najlepiej jej dawać..a jak jeszcze dojdzie kaszka to już w ogole

Kamilove-podpinam się pod Twoje pytanie

Kąpałam o 19, a o 19:30 już córa zasnęła dziś były 3 drzemki-1h50 min, 1h30 min i 1h20 min, tendencja spadkowa ale od razu jest róznica jak wstanie po 16 a nie wcześniej-spokojnie wytrzyma do wieczora i humor super dopisywał ścierałam to jabłko z podłogi a nagle słyszę Ali śmiech, siedzi w leżaczku z łapką w buzi i się chichra ze sprzątajacej matki ale chyba się smiała z mojego koczka na czubku głowy który latał jak ruszała mi sie głowa

sąsiad właśnie wierci....cudnie
Ja rano kp. Ok.11-12 warzywka. Potem mamy spacer i po nim ok.14 deserek. Kp ok.16 ale często nie chce albo chwilę pociumka. 18-kasza. Po 19 kp

Cytat:
Ja w gramach liczę
Stary 2015-10-12, 20:58   #3203
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Przykro mi.

I badz dumna bo masz z czego!

A u nas. Nie wiemy co robic. czy rozwod mama ma wziac czy jak. Dochodzi jeszcze kwestia dlugow ok 20tysiecy. Ehh. Boje sie ze jak mama sobie nic nie zrobi to sie wykonczy przez to wszystko.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Nie mam nawet nikogo kto moglby doradzic jakos prawnie. A w necie ciezko doczytac.
A nie ma teraz jakiegoś programu z rządu, że są punkty bezpłatne porad prawnych w całym kraju? Poszukaj, bo coś mi się obiło o uszy

Maciuś
Stary 2015-10-12, 21:08   #3204
Hanka20
Zakorzenienie

GOSIAK musze poszukać tej emulinki w aptekach, dzięki!

BLACK życzę Ci dużo siły w walce z nałogiem rodziców!

AGA my też się wybieramy na groby normalnie. No chyba że pogody nie będzie to nie będziemy małego ciągnąć ze sobą.

GOSIAK biedna trzymaj się! Masakra z tymi rodzicami czasem. Ja tez czasem zazdroszczę innym relacji z mamą. Nasze niestety nie są szczególnie fajne. Każda z nas ma zupełnie inny charakter. I moja wszystko zawsze wie najlepiej

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:16   #3205
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Julo zjadł 125g brziskwini z jabłkiem. Chcial więcej ale nie dałam
Ale Ci dobrze oby Julkowi tak apetyt dopisywal dalej

Dam jutro cos z mieskiem,dobrze prawisz Majka.

Cytat:
My tez nie mamy tu zadnych grobow.

Jak mieszkalam w pl u tesciow to tak dziwciaki chodzily na halloween.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

U was nie chodza?
U mnie chodza dzieciaki,tylko ja zwykle zapominam cukierki kupic,a jak nawet kupie wcześniej to TZ wyzre. Za to warzywa jak kupie,to by zgnily a on nie ruszy,w sumie moze mala antywarzywkowa po TZcie jest hm...

na groby z mala sie oczywiscie wybietam,czemu nie? Dziecko juz teraz ciekawskie, niech poznaje swiat i ludzi (niech zbiera komplementy jakis stroj dyniowy bym moze kupila hehe,coby mohery poszokowac 😜
Cytat:
No to ojciec sie nachlal.
Wiecie co juz mi zaczyna byc wszystko jedno 😢
Masakra,wspolczuje nerwow. a mama jak sie trzyma?

Gosiak,przykre to co piszesz z mama,jestes starsza corka moze? Ja tez tak troche bylam traktowana bardziej wymagajaco przez mame,bo generalnie byłam bardziej pracowita i mniej problemow robilam,a moja siostra taka sierotka zyciowa,że jej trzeba bylo pomagac. ale jak sie wyprowadzilam to sie stosunki z mamą polepszyly. Chociaz w sumie wnuczką też sie specjalnie nie interesuje,no ale się mnie tak nie czepia. Szkoda Twoich dzieci,ze babcie tak rzadko widuja...
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:19   #3206
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Gosiak - właśnie, doszłaś do wszystkiego sama, bez pomocy, bez wsparcia i bądź z tego dumna, a siłę czerpiesz ze swojej własnej rodziny, a rodzice cóż... Niektórzy nigdy się nie zmienią. Moja mama chwaliła się nowymi ubraniami a na chrzest dla Zuzki nic nie dała, bo kasy nie ma ... ale ok, co zrobisz.

Black - są punkty pomocy prawnej, dobrze Niezawsze pisze

A ja miałam się kąpać, ale jest za późno i oglądam uprowadzoną.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:31   #3207
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Nie mam nawet nikogo kto moglby doradzic jakos prawnie. A w necie ciezko doczytac.
Czasem prawnicy udzielają rad nieodpłatnie. Na necie również, bezpośrednio pytanie można zadac

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

A ja chyba idę spać. Przez tą pogodę jestem zdechła

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:56   #3208
kamilove
Zakorzenienie

Majka znalazłam foty śpiworka http://forum.gazeta.pl/forum/w,10161...orek_.html?v=2 chyba za duży jednak będzie, tzn za długi 😞 szkoda bo ekstra jest
Stary 2015-10-12, 22:03   #3209
Hanka20
Zakorzenienie

BOLECZKA co do wózka mnie się wizualnie niezbyt ten graco podoba. Ten m&p fajny ale jak piszą ze lichy... no nie pomogę w wyborze chyba.

KAMILOVE ja kupowałam ale kiedy to było. Niestety nie mam zapisane stronki. Pościel nie jest ani cienka ani gruba. Taka w sam raz. Pralam juz kilka razy i nadal ok.

mnie sąsiadka doradziła żebym zaczęła małemu miksowac nasze zupy na początek rozszerzania...

MADZIXX ja liczę łyżeczkę jako to co daje na jeden raz do buzi czyli zwykle wychodzi 1/3 łyżeczki bo jedzonko na czubku zawsze jest

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 22:09   #3210
gosiak0512
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny wyzalilam sie i mi lepiej

MALA dzieki mam i jak cos bede korzystac az mnie pogonisz :P

KAMILOVE ja kupowalam od remi na allegro. Koldra fajna lekka ale taka wlasnie jak napompowana

BLACK 20tys to duzo ale jak ma sie z ojcem meczyc to niech wybierze to pierwsze, w banku niech jej na cos korzystnego w splacie zamienia.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

GOCZEK jestem mlodsza o 2 lata..

HANKA Na gemini teraz bralam zestaw emulinka 200ml plus oliwka 200ml za 22zl.

Martyna zrobila dluga drzeme od 16.50 do 19 wlasciwie potem deser 60ml jablko banan z kleikiem i ze malo bylo to kaszy dorobilam to 50ml jeszcze dojadla tak wiec mrozy ida bo mala robi zapasy na zime

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości