Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-12, 20:48   #811
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Mnie przeziębienie jakieś dopadło, czuje się jak siedem nieszczęść. Tż wraca do domu codziennie o 22, jak dzieci zasną to jestem tak wypompowana, że padam na twarz. Dzisiaj się popłakałam z tej bezsilności i zmęczenia

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 20:48   #812
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
To weź go zmuś
Będzie dobrze Kochana !!! Zobaczysz, szybko urodzisz i lepsze to niż siedzenie na oddziale i czekanie.

A te skurcze Cię mocno bolą? Czy spina Ci się brzuch? Bo ja kurnaaaaaa już nie wiem jak powinno się czuć te skurcze
Cały czas boli mnie krzyż, a co 6min ból w krzyżu narasta, obejmuje podbrzusze, a potem całą macicę. Tak to czuję.
Boli, ale do wytrzymania.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Tosia..a jak długo trwa skurcz..??

Takie co 5minut mogą trochę trwać..u pierworodki szczególnie ale wiesz ..lepiej nie gdybać tylko skontrolować rozwarcie..szczegolnie ze Ty aktywnie na piłce sie wspomagasz...
Nie wiem czy dobrze mierzę, ale trwają ok 1- 1,5 minuty.Tylko że są co 6 minut i nic nie chcą być częściej :/ dlatego się waham, bo boję się, że się rozejdą.
To będzie mój drugi poród.

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
Tośka co 6, 7 min to juz jest coś, poczekaj jeszcze troszke czy nie ustąpią, weź prysznic na spokojnie, zobaczysz co sie bedzie działo ale fajnie by juz bylo, a Twój mały spi juz??
Młody zasnął na szczęście w drodze od lekarza, więc słodko śpi nieświadomy

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Tośka jedź, jedź. Bo jeszcze pobijesz forumowy rekord 9 cm :P Nie maja ci prawa wygonić tżta. Powodzenia!!!! Oby było szybko i sprawnie!
Opiekę dla starszaka masz?
Moja mama jest u nas, także spoko

Chyba spróbuję się wczołgać do wanny i zobaczymy czy się nasilą
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 20:50   #813
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Szyjka mi sie zgladzila od czwartku bo w czwartek byla tylko skrócona ktora ma szyjke zgladzona a nie rodzi jeszcze ?
U mnie wszystko pozamykane itd

Proszę mi tu wróżyć
Stary 2015-10-12, 20:52   #814
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Niestety nie wiem jak Ci pomoc Gabi sie ladnie przysysa do cycka. A Twoj nie moze znalezc takiej buteleczki w markecie jakims?
Kupił w Auchan nuka. Coś tam zjadł. Będę próbować.

Dziewczyny po CC. Czy Wam też nogi dretwieja? Mi dretwieje lewa noga jak leże albo za długo stoję... Nie umiem nic z tym zrobić. To po znieczuleniu ???

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-12, 21:05   #815
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Coś Ty, zwykle dręczę go do upadlego, czasem aż mi samej go żal. Ale wczoraj mecz już lecial i mialam wybor albo obejrzec albo się wykłócac dalej
Spoko, juz wrocil do domu i zobaczyl pulpit kompa zawalony ikonami Mozilli No co, zapowiedziałam wczoraj że mu poinstaluje jak mi meczu nie włączy i dotrzymałam słowa, ale sie wsciekł haha
Prawidłowo. Niech lepiej nie zadziera z ciężarną

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Ja nie jestem
Powoli coraz ciężej mi tam wchodzić z "obawy", że któraś z terminem po mnie znowu rodzi

Ja tak samo, same dzidzie wszędzie, aż zaczynam czuć się jakaś taka hmm, niedorobiona z tym że "nie potrafiłam jeszcze urodzić"
Tak wiem, absurdalne uczucie ale to chyba naturalne w sytuacji kiedy na forum dla licealistów nagle 2/3 staje się studentami i gada o kolokwiach, laborkach i wpisach do indeksów, to tak dziwnie nagle gadać dalej o maturze i wagarach, człowiek w tym towarzystwie się czuje jakiś taki cofnięty, normalnie jak goowniarz
pięknie szczegółowo to opisalas
Stary 2015-10-12, 21:06   #816
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
Tośka co 6, 7 min to juz jest coś, poczekaj jeszcze troszke czy nie ustąpią, weź prysznic na spokojnie, zobaczysz co sie bedzie działo ale fajnie by juz bylo, a Twój mały spi juz??

Dooriska może spróbuj nakarmić strzykawką albo z łyżeczki, może jak się zaspokoi głód to nie będzie się dzieciątko tak wściekało????
a może coś mu się w tamtym skoczku przytyka i źle leci??? albo poprostu taki kaprys :/ nie utrafisz za dziećmi....:/
Kupilismy nową butelkę. Zobaczymy

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-12, 21:08   #817
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Cały czas boli mnie krzyż, a co 6min ból w krzyżu narasta, obejmuje podbrzusze, a potem całą macicę. Tak to czuję.
Boli, ale do wytrzymania.

Nie wiem czy dobrze mierzę, ale trwają ok 1- 1,5 minuty.Tylko że są co 6 minut i nic nie chcą być częściej :/ dlatego się waham, bo boję się, że się rozejdą.
To będzie mój drugi poród.

Młody zasnął na szczęście w drodze od lekarza, więc słodko śpi nieświadomy

Moja mama jest u nas, także spoko

Chyba spróbuję się wczołgać do wanny i zobaczymy czy się nasilą
ToskaKrk trzymam kciuki za rozkręcenie akcji

Melduj się
Stary 2015-10-12, 21:08   #818
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny gratuluje dzisiejszych porodzików 😘 super macie te poniedziałki 😉...NIUD podziwiam i to bardzo..mam nadzieje ze nie było źle 😉..Wiktorek duży chłopczyk 😍...

Ktoś mnie cytował..przepraszam nie pamiętam ktora z Was..chyba Małpka

Wskazówki które dostałam na kolkę oprócz farmaceutyków to masaże..cieplejsze kąpiele..częste kladzenie na brzuszku..w trakcie ataku pionizowanie na ramieniu brzusiem...oczywiście też ciaśniejsze otulanie..kiedy wszystko zawodzi espumisan ..ale i to może zawieść wtedy jesli chodzi o odgazowanie dzidziula to bardzo pomocna jest windi...jesli chodzi o mnie zdała egzamin rewelacyjnie i przy Wiktorku i przy Gabrielku uniknęliśmy dzieki temu podawania jakichkolwiek medykamentów 😊 w ostrych zagazowaniach polecam...

Ado, chcialabym poznać Twoje zdanie na temat herbatki z kopru wloskiego? od kiedy mozna i jaka najlepsza?

Cytat:
Ja nie jestem
Powoli coraz ciężej mi tam wchodzić z "obawy", że któraś z terminem po mnie znowu rodzi

Ja tak samo, same dzidzie wszędzie, aż zaczynam czuć się jakaś taka hmm, niedorobiona z tym że "nie potrafiłam jeszcze urodzić"
Tak wiem, absurdalne uczucie ale to chyba naturalne w sytuacji kiedy na forum dla licealistów nagle 2/3 staje się studentami i gada o kolokwiach, laborkach i wpisach do indeksów, to tak dziwnie nagle gadać dalej o maturze i wagarach, człowiek w tym towarzystwie się czuje jakiś taki cofnięty, normalnie jak goowniarz

haha świetnie to ujęłaś, wchodze na fb i same dzieciaczki, zaraz bede wstawiac zdjecia Alicji, bo czuje sie naprawde dziwnie

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Hej.pisałam już na fb ale napisze też tu: )o 14 przyszedł na świat mój syn 3600 i 57 cm.położne zadwolone bo ja waska jestem ale daliśmy radę z tz,który mnie wspierał poród bez zzo tylko gaz i na końcu oxy bo glowka nie chciała zejść

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

No i cyca zassal zaraz na poporodowej więc ok: )
gratki
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:08   #819
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mnie przeziębienie jakieś dopadło, czuje się jak siedem nieszczęść. Tż wraca do domu codziennie o 22, jak dzieci zasną to jestem tak wypompowana, że padam na twarz. Dzisiaj się popłakałam z tej bezsilności i zmęczenia
Witaj w klubie

Ja juz goraczke mam. Nie wiem co moge zastosowac. Przegladam neta poki co zimna chusteczke na czolo dalam.
No swietnie sie zalatwic przed porodem

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:12   #820
Amelie04
Zakorzenienie

Olibar paracetamol mozna...
mnie ładny skurczyk złapał az na kibelek pogonilo ale na tym koniec. dzien jak codzien.
Stary 2015-10-12, 21:16   #821
ada32
Wtajemniczenie

Tosia..tak wiem ze to kolejne twoje szczęście 😊 źle ujęłam to by jednak sklonic Cie do zebrania sie do szpitala..skurcze dość długie ..wiec to prawdopodobnie poród..

Wejdź może ..bo i tak trzeba..pod prysznic ..zrelaksuj się i wczuj..sama poczujesz czy to TO!....

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:20   #822
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
mnie ładny skurczyk złapał az na kibelek pogonilo ale na tym koniec. dzien jak codzien.
Spokojnie mamy jeszcze czas.

Ja teraz jestem oaza spokoju, bedzie jak przyjdzie na to czas. Za to przynajmniej jeszcze mogę spokojnie się położyć i iść spać co będzie niewykonalne za kilka dni tak jak u większości juz mamusiek

Btw idę zaraz spać bo padam po dzisiejszym dniu
Stary 2015-10-12, 21:20   #823
ada32
Wtajemniczenie

Amelio...hmmmm..jesli chodzi o moje zdanie to ok..odpowiem😉...koper wloski niestety powoduje więcej zamieszek w brzuszku maleństwa niż porządku...odradzam tego typu herbatek szczególnie granulatów..😚

W

G
Stary 2015-10-12, 21:22   #824
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Amelio...hmmmm..jesli chodzi o moje zdanie to ok..odpowiem😉...koper wloski niestety powoduje więcej zamieszek w brzuszku maleństwa niż porządku...odradzam tego typu herbatek szczególnie granulatów..😚
Tez to słyszałam !
Coś w tym jest..
Stary 2015-10-12, 21:24   #825
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Spokojnie mamy jeszcze czas.

Ja teraz jestem oaza spokoju, bedzie jak przyjdzie na to czas. Za to przynajmniej jeszcze mogę spokojnie się położyć i iść spać co będzie niewykonalne za kilka dni tak jak u większości juz mamusiek

Btw idę zaraz spać bo padam po dzisiejszym dniu
ja to marze zeby mi wody odeszly

Cytat:
hmm, a czy jest jakas herbatka, ktora mozna podawac bezpiecznie malenstwu np gdy karmi sie MM?
Stary 2015-10-12, 21:25   #826
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Ten granulat to chyba sam cukier o ile pamietam.
Cytat:
Dzieki wlasnie czytalam ze paracetamol. Kurcze mysze znalezc odpowiednik Cebionu bo mi pomagal i dziecku.

Stary 2015-10-12, 21:32   #827
Oliath
Zakorzenienie

TOŚKA, wooooow
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:42   #828
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
ToskaKrk trzymam kciuki za rozkręcenie akcji

Melduj się
Cytat:
Tosia..tak wiem ze to kolejne twoje szczęście 😊 źle ujęłam to by jednak sklonic Cie do zebrania sie do szpitala..skurcze dość długie ..wiec to prawdopodobnie poród..

Wejdź może ..bo i tak trzeba..pod prysznic ..zrelaksuj się i wczuj..sama poczujesz czy to TO!....
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
TOŚKA, wooooow
No to byłam w wannie. tam bardziej bolały. ale ciągle co 6 min i nic się nie zmienia.
Teraz się położyłam to słabiej je czuję więc przestałam liczyć. Zjem kolację, poleżę i zobaczę co dalej, bo nadal nic nie wiem
Stary 2015-10-12, 21:44   #829
ada32
Wtajemniczenie

No wlasnie w granulacie sama prawie glukoza..fuuj..Herbatka z kopru włoskiego owszem, może pomóc, ale tez niestety również znacznie

pogorszyć problem z brzuszkowymi dolegliwosciami - bo herbatka ta .. że się tak wyrażę "pirdopędna" - czyli

może odnieść skutek odwrotny do zamierzonego... a Dziecko może mieć jeszcze więcej

gazów i cierpieć jeszcze więcej..

jak chcesz na prawdę podawać juz jakąś herbatkę..to polecam raczej delikatną rumiankową... No ale tak w ogole najlepiej to sama pierś..😉 to jest najlepszy środek przeciwbólowy dla noworodka😊

W

G
Stary 2015-10-12, 21:45   #830
olibar
Raczkowanie

Toska, trzymasz mnie w ekscytacji kazdy mowi ze drugi porod szybszy i bolesniejszy wiec czekam na Twoje relacje z niecierpliwoscia

Stary 2015-10-12, 21:47   #831
ada32
Wtajemniczenie

Toska.. Kciuki zaciśnięte 😘

W

G
Stary 2015-10-12, 21:48   #832
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie w granulacie sama prawie glukoza..fuuj..Herbatka z kopru włoskiego owszem, może pomóc, ale tez niestety również znacznie

pogorszyć problem z brzuszkowymi dolegliwosciami - bo herbatka ta .. że się tak wyrażę "pirdopędna" - czyli

może odnieść skutek odwrotny do zamierzonego... a Dziecko może mieć jeszcze więcej

gazów i cierpieć jeszcze więcej..

jak chcesz na prawdę podawać juz jakąś herbatkę..to polecam raczej delikatną rumiankową... No ale tak w ogole najlepiej to sama pierś..😉 to jest najlepszy środek przeciwbólowy dla noworodka😊
dziękuje

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Toska, trzymasz mnie w ekscytacji kazdy mowi ze drugi porod szybszy i bolesniejszy wiec czekam na Twoje relacje z niecierpliwoscia

nie strasz tą bolesnością, bo większego bólu chyba nie zniose...
powiedzcie , ze drugi porod tak nie boli ? plizzz
Stary 2015-10-12, 21:48   #833
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Hej.pisałam już na fb ale napisze też tu: )o 14 przyszedł na świat mój syn 3600 i 57 cm.położne zadwolone bo ja waska jestem ale daliśmy radę z tz,który mnie wspierał poród bez zzo tylko gaz i na końcu oxy bo glowka nie chciała zejść

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

No i cyca zassal zaraz na poporodowej więc ok: )
gratuluje

Tosia kciuki za was!

jestem w domku wiec mogę wrócić na forum, co prawda pewnie póki nie ogarnę dwójki dzieci i meza w domu z moim czasem może być różnie.

a i potrzebuję pomocy! cycki mi pękną zaraz!!! a mały pije tyle, że nawet ulgi nie przynosi

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:49   #834
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
No to byłam w wannie. tam bardziej bolały. ale ciągle co 6 min i nic się nie zmienia.
Teraz się położyłam to słabiej je czuję więc przestałam liczyć. Zjem kolację, poleżę i zobaczę co dalej, bo nadal nic nie wiem
Cos czuje ze zaraz nam napiszesz ze nie zdazylas dojechac dlugo juz masz skurcze? Ja ostatnio mialam 3h i przeszly a tez byly tak co 5-10minut.
Teraz i mnie kilka zapalo ale mysle ze to po spacerku takie twardnienie
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:50   #835
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje

nie strasz tą bolesnością, bo większego bólu chyba nie zniose...
powiedzcie , ze drugi porod tak nie boli ? plizzz
nie boli! i jest szybszy! : D

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:52   #836
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Emylka ale tak na serio jak to jest dojechac z 9 cm do szpitala? naprawde nie czulas az tak skurczy??? to jest dla mnie niewiarygodne!
a czy Mały byl w kanale jak wtedy bylas we wtorek na wizycie?
Stary 2015-10-12, 21:53   #837
ada32
Wtajemniczenie

Amelio drugi poród NIE BOLI tak jak pierwszy 😊 nawet wspomagany oxy..a trzeci poród to juz w ogóle bajka😁

W

G
Stary 2015-10-12, 21:55   #838
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Cos czuje ze zaraz nam napiszesz ze nie zdazylas dojechac dlugo juz masz skurcze? Ja ostatnio mialam 3h i przeszly a tez byly tak co 5-10minut.
Teraz i mnie kilka zapalo ale mysle ze to po spacerku takie twardnienie
Nie wiem. Na leżąco słabo je czuję.
Dużo lepiej je wyczuwam np. na piłce czy siedząc w aucie.
Te moje w sumie przez 4 godziny były regularnie co 7-6 minut i ani trochę więcej.
Rozczarowaliśmy się z Tżtem trochę. Nawet się wczuł i mierzył odstępy między skurczami
Stary 2015-10-12, 21:56   #839
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Ten granulat to chyba sam cukier o ile pamietam.

Dzieki wlasnie czytalam ze paracetamol. Kurcze mysze znalezc odpowiednik Cebionu bo mi pomagal i dziecku.

Herbatki z hippa w granulacie nie mają cukru
Stary 2015-10-12, 21:56   #840
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Napisz dokładnie jak to było.
Jak często miałaś skurcze jak zdecydowałaś się pojechać do szpitala?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości