Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-12, 21:24   #1351
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Moderna, szerokości!

Despa, Twoja nastolatka jest niezwykle miła jak na nastolatkę Zabawnie wygląda śnieg (dużo śniegu) na zielonych jeszcze liściach

Scarlett, które pionierki? bo też ostatecznie kupiłam elefanteny . Zanim na zakupy ratowaliśmy kolegę tż z małym dzieckiem, któremu brakło paliwa. Pozamykali nam sklepy i wylądowaliśmy w galerii... Filip był cudowny... cudowniutki... myślałam, że go zostawię

Byou, lasocki miał oblężenie - wszyscy rodzice (razem ze mną) szukali ratunku na swych pociech. Ulżyło mi, że nie jestem wyrodną matką i mam w połowie października tylko półbuty dla juniora. Był taki burdel w butach, pudełkach, że wkurzona wzięłam i wyszłam.

moni_ka.g, zaryzykowałam i wzięłam sznurowane, w które noga weszła jak w masełko (a dodam, że noga należała do rzucającego się wyjca). A co dziwne mierzyłam mu takie z pseudosznurowadłami gumkami i z suwakiem i w ogóle nie dało się na nogę je wcisnąć.

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:32   #1352
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

U nas ogrzewanie jest (całe szczescie). Jak usłyszałam, że w Krk śnieg to musiałam zdjęcia zobaczyć, ta pogoda jest tak zmienna. Jeszcze tydzien temu w krótkim rękawku a teraz zimnica

Bylismy u pediatry - dzieciaki podziębione. Tragedii nie ma, ale zostają w domu i leczymy się. Mnie też znowu coś bierze, chyba niedoleczone choróbsko poprzednie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:34   #1353
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Scarlett u mnie dziś 5-6 stopnie, deszcz i wiatr.:/
Ja jestem z zimnego chowu, teraz noszę parkę albo ramoneskę plus do tego kocyk zarowy-wielki jest i milutki. Nie przejmuję się tym co mówią bo bym musiała zimową kurtkę z puchem już nosić. Ale jeśli Ona mi mówi, że chce coś innego pod szyję niż apaszka bo Jej wieje i chłodno to mimo, że 2,5 latka to wierzę.
Co zaplanowałaś na dziś?
Ja w sumie zawsze ubierana byłam w pierdyliard warstw i chorowałam non stop - teraz noszę T-shirt lub jakiś swetereczek z krótkim rękawkiem i cienką bawełnianą kurtkę. Z kiedy nie zapytasz jest ciepło, chyba to po mnie ma, ale jak popatrzyłam dzisiaj jak ona chodziła ubrana to wszystkie dzieci wokół grubiej - łącznie z grubymi wełnianymi czapami i puchówkami - w co te kobity zimą je odzieją naprawdę nie wiem....

Planować to se mogłam, a wyszło jak zwykle - Z przespała pod kerfurem prawie 2 godziny, potem poszłyśmy na zakupy, wracając koniecznie musiałyśmy jeszcze pepco, biedrę i mięsny zahaczyć, a potem piekarnię, bo koniecznie nad stawy kaczki karmić. Przy okazji wielkie myszy polne czy szczurzyska jakieś też się najadły. Finał był taki, że z zaplanowanego krótkiego 2-3 godzinnego shoppingu zrobiła się siedmiogodzinna wyprawa, a ja musiałam jeszcze koniecznie branżową gazetę dziś dokończyć, miałam piec chleb i schab, dobrze, że miałam dla reszty tubylców lasagne z wczoraj to pożarli, już o prasowaniu nie wspominając.... Ech, doba za krótka....

Jutro muszę się wziąć za chałupę i zgłębić proces produkcyjny musaki wg Jadłonomii - kupiłam księgę na arosie jeszcze jak była promocja, dziś nabyłam eko bakłażany i zobaczę co mi z tego wyjdzie....

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
U mnie takich dylematów nie ma, jak tylko zaśnie to radośc, ze chwila dla siebie
No wiadomo, ale jednak jak nie w domu, a 2 godziny na d w samochodzie na parkingu to nie to...

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
BYou dojrzewanie plus cukrzyca-> koszmarek
Na pewno hardkor...

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)

Edytowane przez scarlett26
Czas edycji: 2015-10-12 o 21:36 Powód: skleroza
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:39   #1354
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Moderna, szerokości!

Despa, Twoja nastolatka jest niezwykle miła jak na nastolatkę Zabawnie wygląda śnieg (dużo śniegu) na zielonych jeszcze liściach

Scarlett, które pionierki? bo też ostatecznie kupiłam elefanteny . Zanim na zakupy ratowaliśmy kolegę tż z małym dzieckiem, któremu brakło paliwa. Pozamykali nam sklepy i wylądowaliśmy w galerii... Filip był cudowny... cudowniutki... myślałam, że go zostawię

Byou, lasocki miał oblężenie - wszyscy rodzice (razem ze mną) szukali ratunku na swych pociech. Ulżyło mi, że nie jestem wyrodną matką i mam w połowie października tylko półbuty dla juniora. Był taki burdel w butach, pudełkach, że wkurzona wzięłam i wyszłam.

moni_ka.g, zaryzykowałam i wzięłam sznurowane, w które noga weszła jak w masełko (a dodam, że noga należała do rzucającego się wyjca). A co dziwne mierzyłam mu takie z pseudosznurowadłami gumkami i z suwakiem i w ogóle nie dało się na nogę je wcisnąć.
Ja stwierdziłam że panie w przedszkolu przestaną mnie lubić jak dam dziecku sznurowane buty. Ma na rzepy, z Lidla zresztą. I śniegowce z decathlonu na potem. Za to spodni brak. Mnie też zima zaskoczyła.
Jeszcze kilka dni temu szukaliśmy polbutow bo nagle wyrósł, chyba jednak dobrze ze rozmiaru nie było..

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hej

U nas ogrzewanie jest (całe szczescie). Jak usłyszałam, że w Krk śnieg to musiałam zdjęcia zobaczyć, ta pogoda jest tak zmienna. Jeszcze tydzien temu w krótkim rękawku a teraz zimnica

Bylismy u pediatry - dzieciaki podziębione. Tragedii nie ma, ale zostają w domu i leczymy się. Mnie też znowu coś bierze, chyba niedoleczone choróbsko poprzednie ala:
Zdrowia!
Jakub coś zaczyna charczec.. Pod koniec tygodnia w jego grupie 7 dzieciaków było (z chyba 17, nawet nie wiem ile ich jest).
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:44   #1355
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...ten&st=PRODUCT

takie, mam nadzieję, że nie będę tego żałować...

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-10-12, 21:47   #1356
BYou
MBZ♥

Scarlett to nie budziłaś Jej?
Czyli planowane=nieudane:/
Mnie dziwiły rajtuzy pod spodniami jakieś 2 tygodnie temu jak było ciepełkochyba zawsze przy pierwszych takich niskich temp są barchany wyciągane, potem to się wyprośrodkowuje

Demeter zdrowia

Sorce, a Fifi ma wysokie podbicie?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 21:50   #1357
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja stwierdziłam że panie w przedszkolu przestaną mnie lubić jak dam dziecku sznurowane buty.
[/COLOR]
Zdrowia!
Jakub coś zaczyna charczec.. Pod koniec tygodnia w jego grupie 7 dzieciaków było (z chyba 17, nawet nie wiem ile ich jest).

Z butami też prawda. My też kupujemy takie na rzepy, wygodne to to

Byou, ale z Zosi strojnisia
Moderna, wow jaki długi ten tor
Scarlett, ile godzin ? Mnie się nie chce dużo łazić...jak w ogole ostatnio
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-12, 21:57   #1358
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Scarlett to nie budziłaś Jej?
Czyli planowane=nieudane:/
Mnie dziwiły rajtuzy pod spodniami jakieś 2 tygodnie temu jak było ciepełkochyba zawsze przy pierwszych takich niskich temp są barchany wyciągane, potem to się wyprośrodkowuje

Demeter zdrowia

Sorce, a Fifi ma wysokie podbicie?
no pichcenie i prasowanie zostało na jutro, bo ja już z łóżka klikam, po tej krtani nie doszłam jeszcze do swego zwykłego złostanu i zmęczona jestem

nie budziłam, spała prawie 2h, a ja oglądałam sobie już niemal końcówkę serialu

no ja Z już włożyłam w weekend rajty pod spodnie, zwłaszcza z samego rana w parku po kasztany to zimno było

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Z butami też prawda. My też kupujemy takie na rzepy, wygodne to to

Byou, ale z Zosi strojnisia
Moderna, wow jaki długi ten tor
Scarlett, ile godzin ? Mnie się nie chce dużo łazić...jak w ogole ostatnio
prawie 2 w trakcie przespane - no tak się złożyło, że po weekendzie nie było za bardzo co jeść w chacie

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-10-12, 22:12   #1359
Sorceresss
Wtajemniczenie

Scarlett, buahaha -te same kupiłam. W nich fajnie język można wystawić i nogę włożyć.

Byou, tak, dość wysokie ma na podbiciu dlatego chciałam mierzyć. Latem wkladanie trampek było koszmarne

Terry Pratchett
Stary 2015-10-12, 22:17   #1360
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Filip był cudowny... cudowniutki... myślałam, że go zostawię

Dwuletniość rulezzzzz

Mnie na tyle zima zaskoczyła, że T. dziś do żłoba nie poszedł

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-12, 22:30   #1361
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Scarlett, buahaha -te same kupiłam. W nich fajnie język można wystawić i nogę włożyć.

Byou, tak, dość wysokie ma na podbiciu dlatego chciałam mierzyć. Latem wkladanie trampek było koszmarne
Nie wiem czy zauważyłaś, ale te elefanteny maja 3 rodzaje tegosci do wyboru.

- 45/2019 (9833 strony)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-12, 22:50   #1362
Sorceresss
Wtajemniczenie

Zauważyłam, ale były tylko M w rozm.24 więc pomyślałam, że tylko medium są. Nie przyglądałam się innym rozmiarom.

Terry Pratchett
Stary 2015-10-13, 06:18   #1363
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Laski dzieki, że piszecie, że u Was też cyrk w skleoach
Serio myślałam, że to tylko u mnie. Po ostatniej wizycie z K. w 5-10-15 panicznie boję się iść po buty zimowe. Na razie chodzi jeszcze w jesiennyc
No taki cyrk odstawil, ze praktycznie siłą musialam trzymać żeby kurtkę zmierzyć. Ganial z dzikim śmiechem po całym sklepie, moje prośby jakiekolwiek były dla niego nie słyszalne a na mnie spojrzenia ludzi i obsługi: Boże co za dzieciak, co za matka że nie może ogarnąć Jeszcze wyjść nie chciał, tak się złapał futryny, że mało co listewki nie wyrwał :/

A tak w ogóle to.ja chcę znowu swojego laptopa. Okropnie się pisze z telefonu i w większości muszę odpowiadać w myślach jak odzyskam komputer to zaspamuje Was zdjeciami
Stary 2015-10-13, 06:31   #1364
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Witam.
Podazam w ten sniezny poranek do pracy. Nie tak zimno nawet...

Od czw w lidlu odziez narciarska i kombinezony, mialyscie? Polecacie?

BYou, ja rano Emily w niektore dni ubieram rajstopy. Bo idziemy na nogach a jest zimno . A wraca w skarpetkach. ( wychodze z zalozenia ze jesli mnie, kyora nigdy w zimie nawet rajstop nie nosi jest zimno w nogi, to cos na rzeczy jest)

Prosba- dziewczyny, ktore niedawno rodzily wrzuccie swoje listy wyprawkowe na pw lub na fb - potrzebuje dla kuzynki. Z gory dzieki.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 06:40   #1365
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Despa ja nie robiłam listy teraz, bo większość rzeczy mialam po Karolu. Dokupilam praktycznie tylko ze 4 pieluchy tetrowe, 1 flanelke, ręcznik i kocyk bambusowy i to wsio
Stary 2015-10-13, 07:14   #1366
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Despa - nie miałam teraz listy, może zerknij na jakiś ciążowy wątek.

U nas też cyrki w sklepach. Teraz w Lidlu tż kupił 2 pary butów, 1 oddaliśmy. Tylko w decathlonie mu mierzylam..

Też nas zima zaskoczyła. Kurtka z tamtego roku jest na styk, zaraz będę grubszej czapki szukać w szafie i mierzyć mu. Tylko jak go do przedszkola ubrac? Nie wiem czy bankom będzie się chciało zdejmować mu 1 spodnie, zakładać kalesony o drugie spodnie na spacer a potem od nowa.. Dziewczynkę w rajstopach można puścić a chłopa?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 07:29   #1367
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Laski dzieki, że piszecie, że u Was też cyrk w skleoach
Serio myślałam, że to tylko u mnie. Po ostatniej wizycie z K. w 5-10-15 panicznie boję się iść po buty zimowe. Na razie chodzi jeszcze w jesiennyc
No taki cyrk odstawil, ze praktycznie siłą musialam trzymać żeby kurtkę zmierzyć. Ganial z dzikim śmiechem po całym sklepie, moje prośby jakiekolwiek były dla niego nie słyszalne a na mnie spojrzenia ludzi i obsługi: Boże co za dzieciak, co za matka że nie może ogarnąć Jeszcze wyjść nie chciał, tak się złapał futryny, że mało co listewki nie wyrwał :/

A tak w ogóle to.ja chcę znowu swojego laptopa. Okropnie się pisze z telefonu i w większości muszę odpowiadać w myślach jak odzyskam komputer to zaspamuje Was zdjeciami
Ja nie mam cyrków, wrecz cud miód i orzeszki - i mozna dojść do tego bardzo prosta metoda - z "Języka dwulatka" - warunek - dziecku musi z jakiś względów zależeć na wyjściu. Ja do tego celu użyłam obiecany na koncu sklep z zabawkami lub zoologiczny zwykle. Ponoć max 3-5 razy wystarczy zeby zadziałało. Generalnie metoda prosta jak konstrukcja cepa - nie ma współpracy nie ma sklepu. Jak po ostrzeżeniu ze jak nie przestanie odstawiać konkretnej maniany nie przestaje to nie ma zmiłuj i natychmiast wychodzicie i wracacie do domu. No fakt, zakupów nie zrobicie, ale gra warta świeczki. Z po 2-3 razach zakumała ze to sie nie opłaca. Level 2 mierzenie - ja mam ten problem, ze muszę dodatkowo sprawdzać czy ciuch przez glowe przejdzie, co umówmy sie fajne nie jest. Wtedy obiecuje nagrodę, zwykle w postaci tych ruchomych i migających wyciągaczy dwuzlotowek. Działa.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-10-13, 07:49   #1368
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
jak odzyskam komputer to zaspamuje Was zdjeciami
to ja czekam. równie jak na odpowiedzi nie w myślach

Cytat:
Prosba- dziewczyny, ktore niedawno rodzily wrzuccie swoje listy wyprawkowe na pw lub na fb - potrzebuje dla kuzynki. Z gory dzieki.
nie miałam. wolna amerykanka co mi się uśmiechało. osobny katarek (a i tak tylko z osobnej rurki korzystamy).

Cytat:
Dziewczynkę w rajstopach można puścić a chłopa?
w getrach
T. rok temu nakupowałam takich cieplejszych w hm'ie.
Sorce, wiem, wiem. zupełnie nie męskie, ale jakie praktyczne

btw odłożyłam kolejną partię geterków dla sorceJuniorki (i rożek, i śpiworek do spania). cały czas liczę, że u mnie będzie bez kataru absolutnie (i do nas przyjedziesz na bezpieczniaka), ale to chyba mało realne. masz jakieś granice katarowej tolerancji????

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2015-10-13 o 07:51
Stary 2015-10-13, 08:37   #1369
Sorceresss
Wtajemniczenie

Despa, przypomniałaś mi, żebym spojrzała co tam dla mnie kupić (prócz krążowników).

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
:
T. rok temu nakupowałam takich cieplejszych w hm'ie.
Sorce, wiem, wiem. zupełnie nie męskie, ale jakie praktyczne

btw odłożyłam kolejną partię geterków dla sorceJuniorki (i rożek, i śpiworek do spania). cały czas liczę, że u mnie będzie bez kataru absolutnie (i do nas przyjedziesz na bezpieczniaka), ale to chyba mało realne. masz jakieś granice katarowej tolerancji????
Oj tam nie męskie Rok temu Fi w rajtuzach łaził (ale ze spidermanem). Muszę też jakieś męski leginsy kupić, żeby miało toto w czym biegać. Wczoraj zorientowałam się jak kuse ma już dresy

Pani, dzięki biere wszystko co niechłopięce Granica tolerancji katarowej? Po tym weekendzie doszłam do wniosku, że katar nam już nie straszny. Pod koniec tygodnia coś mu wyciekało, w sobotę miał epicentrum - katarkiem sporo się ściągało, wieczorem nawet dostał przeciwzapalny syrop po zaczynał pokasływać. Ale... od czwartku był świstakiem nacierany, w sobote na rowerze się ujeździł jak szalony (śpik zwisał po pas). W niedzielę już dobrze. Wczoraj nos suchy Cud nad cudem, katar przechodzi a nie zamienia się w jakieś choróbska na oskrzelach jak to miało miejsce rok temu
Ja mam zapchany już chyba tydzień, ale czuję się już dobrze więc to też pewnie ciążowy urok może być.

Dziewczyny kupujecie liściaste herbaty (czarne)? Piję hektolitry (teraz z cytryną i imbirem) i te porządniejsze, które mi smakują są cholernie drogie. Teraz kiedy siedzę w domu mogę sobie zaparzyć na cały dzień esencję w żeliwnym czajniczusiu.

Terry Pratchett

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-13, 08:44   #1370
Moderna
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny, jestem zestresowana, i M. to czuje, bo od rana maruda
Niedlugo ruszamy

edit. ksiazki Tracy Hogg nadaja sie jedynie na makulature.Za kazdym zachowaniem kryja sie potrzeby i to je trzeba zauwazyc i starac sie zrozumiec. Kazdy "konflikt" mozna rozwiazac bezprzemocowo, przy nakladzie czasu i cierpliwosci. Moje dziecko uczy mnie kazdego dnia, ze to ja musze nad soba pracowac.
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 08:54   #1371
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
biere wszystko co niechłopięce
ufffff! to chciałam przeczytać:ju pi:
to jedno pudło już masz.
ale takich maciupeńkich nie mam. rozdane. choć garstka wróci w listopadzie

to jak katar Ci nie straszny, to zapraszam na oględziny kołyskowe

jam nie herbeciana ani troszkę. mam kilka na gościowe akcje i od brata-herbaciarza

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
jestem zestresowana
wierzę trzymaj się!!!!

Stary 2015-10-13, 08:55   #1372
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Pani ja Ci niedlugo odesle ciuszki, bo Zuzia wyrosla tylko najpierw musze udac sie do krawca czy szewca sama nie wiem do kogo. W jednym bodziaku oderwalam jeden zatrzask. Pierwszy raz mi sie to zdarzylo w mojej ponad 2,5 letniej współpracy z wszelakimi guziczkami/napami/zatrzaskami w bodziakach i pajacach za duzo energii wlozylam w rozpinanie

A tak w ogole to jakie masz żelazko?

Sorce w smyku są jakieś urodzinowe promocje na geomagi
Stary 2015-10-13, 09:21   #1373
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pani ja Ci niedlugo odesle ciuszki
w ogóle nie pamiętałam...
o tych listopadowych też... tylko wczoraj robiłam dresowe zamówienie z koleżanką i ona mi napisała, że mi przyśle razem z ciuchami po Oli

krawiec? szewc? komin!!!!! w ogóle się nie przejmuj takimi â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠encj ami
albo do Sorce- ona manualnie sprawna

Cytat:
A tak w ogole to jakie masz żelazko?
koszmarkowago Philipsa.

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2015-10-13 o 09:24

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-13, 09:23   #1374
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Despa - nie miałam teraz listy, może zerknij na jakiś ciążowy wątek.

U nas też cyrki w sklepach. Teraz w Lidlu tż kupił 2 pary butów, 1 oddaliśmy. Tylko w decathlonie mu mierzylam..

Też nas zima zaskoczyła. Kurtka z tamtego roku jest na styk, zaraz będę grubszej czapki szukać w szafie i mierzyć mu. Tylko jak go do przedszkola ubrac? Nie wiem czy bankom będzie się chciało zdejmować mu 1 spodnie, zakładać kalesony o drugie spodnie na spacer a potem od nowa.. Dziewczynkę w rajstopach można puścić a chłopa?
Ja daje l;eginsy lub rajtki- chociaz w tamtym roku Panie preferowały rajtki, bo podobno lepiej przy pieluszce...nie wiem o co chodziło, ale spęłaniałam ich oczekiwania;p teraz chodzi w getrach, a na to portki.
moderna powodzenia!
scarlety gorzej jak dziecko zawsze szaleje w sklepie i nie ma okazji zobaczyc, co traci, bo za każdym razem tzreba wracac do domu
U nas w sklepei w miare ok, mierzy chetnie, ale w wózku juz nie chce za ffdługo usiedziec tylko chce wózek pchać i to tam gdzie on chce....W sklepach niewózkowych (Pepco itp.) jest natomiast tragedia...zwiewa i chowa sie za wieszaki, biega, a ja się boję, że mi wyjdzie ze sklepu, tym bardziej, ze u nas zazwyczaj te Pepca w małych centrach handlowych są przy biedronce i innych sklepikach...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 09:41   #1375
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
U nas w sklepei w miare ok, mierzy chetnie
to u nas w sklepie jest idealnie. w ogóle każde, najmniejsze, wyjście jest atrakcyjnie. najgorsze są powroty/wyjście.

Sorce, geomagi jakiś procent powinno Ci odpalić. Mikołaj na bank przyniesie

Stary 2015-10-13, 09:42   #1376
Sorceresss
Wtajemniczenie

Pani, a już się pozbywacie kołyski? Bo ja biorę w ciemno (ona ma kółeczka, prawda?).

Z ubrankami mówię/piszę serio serio... z chęcią odkupię pudło
Jakie dresowe zamówienie? Jakie?
Wychowałam dresiarza. Za żadne skarby nie mogę Fifka przekonać do spodni innych niż dres. W niedzielę mamy wesele - drżę na samą myśl o zakładaniu koszuli i gaci kościółkowych. Rozumiem potrzeby Filipka, żeby było mu luźno, ale chinosy nie są jakimiś sztywnymi jeansami rurkami (które też czasem próbuję mu założyć).

Geomag z racji, że ze Szwajcarii mogłoby mi udostępnić jakieś skromne konto ze stanem 9 cyfrowym Albo pudło dobrej czekolady BTW. Ostatnio zżarliśmy z tż milkę z oreo w 15 min! całą!

Hehe, ale dostałm fajną wiadomość na OLX. Chciałam Fi kupić u babeczki kurtkę, ale czekała na przelew. Jak sprzedała ostatecznie to mi napisała, że oferta nie aktualna. No to jej odpisałam, że to dobrze i niedobrze i pozdrawiam. A ona na to: Miły z Pani człowiek - to dobrze!!!!
Pozdrawiam serdecznie i życzę szczęścia w zakupach! - może się Pani jeszcze fajniejsze trafią? Trzeba mysleć pozytywnie, prawda?
Dziękuję za odpowiedź. To przywraca wiarę w ludzi

Ależ fajnie

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2015-10-13 o 09:49
Stary 2015-10-13, 09:47   #1377
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

U nas ogolnie w sklepach wozkowych jest ok, w niewozkowych sprint między półkami i wieszakami jak u Klementyny

Pani pytam bo tak ładnie wszystko było wyprasowane też mam philipsa ale choćbym na głowie stawała to tak ładnie nie wyprasuje. Chyba że to kwestia tej szajsowatej pralki, że tak gniecie
Stary 2015-10-13, 09:51   #1378
Sorceresss
Wtajemniczenie

Kwiatuszku, a geomagi taniej są niż na stronce smyka? w stacjonarnym trzeba patrzeć?

Terry Pratchett
Stary 2015-10-13, 09:58   #1379
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

A pokażcie jakie to getry zakladacie chłopakom pod spodnie bo K. na razie chodzi bez niczego. Jakoś wydaje mi się, że łyso trochę jak będzie popylal w samych rajstopach, bo ciągle im tam robią jakieś zdjęcia i wstawiaja na fb.
Co prawda K. ciągle w ruchu i ciężko go złapać więc albo rozmazany albo na zdjęciu jest plama w kolorze Karola albo gdzieś tylko noga, ręka, czubek głowy ale np na filcharmonii ostatnio czy na teatrzyku siedział spokojnie to się załapał.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Sorce to chyba tylko na stronce ta promocja, bo to z okazji urodzin sklepu internetowego
Czy promocyjne ceny atrakcyjne to nie wiem bom nie w temacie, tylko zobaczyłam że przecenione to od razu pomyślałam o Was. Znając smyka to pewnie i tak na allegro taniej ale różnie bywa
Stary 2015-10-13, 09:58   #1380
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Małpko, jak tam Wojtuś i Reszta?
Wojtuś jak narazie najgrzeczniejszy aniołek z całej trójki a reszta go zacałowuje, przytula i miętosi a on to cierpliwie znosi

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Mnie na tyle zima zaskoczyła, że T. dziś do żłoba nie poszedł
zasypało wam drzwi do klatki

Cytat:

ja tez nie miałam listy wyprawkowej, nawet do szpitala pakowałam się dzień przed pójściem na szybko myśląc co mi potrzebne

Cytat:

u nas Karol też chodzi w getrach
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości