|
|
#1351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Moderna, szerokości!
Despa, Twoja nastolatka jest niezwykle miła jak na nastolatkę Zabawnie wygląda śnieg (dużo śniegu) na zielonych jeszcze liściach ![]() Scarlett, które pionierki? bo też ostatecznie kupiłam elefanteny . Zanim na zakupy ratowaliśmy kolegę tż z małym dzieckiem, któremu brakło paliwa. Pozamykali nam sklepy i wylądowaliśmy w galerii... Filip był cudowny... cudowniutki... myślałam, że go zostawię ![]() Byou, lasocki miał oblężenie - wszyscy rodzice (razem ze mną) szukali ratunku na swych pociech. Ulżyło mi, że nie jestem wyrodną matką i mam w połowie października tylko półbuty dla juniora. Był taki burdel w butach, pudełkach, że wkurzona wzięłam i wyszłam. moni_ka.g, zaryzykowałam i wzięłam sznurowane, w które noga weszła jak w masełko (a dodam, że noga należała do rzucającego się wyjca). A co dziwne mierzyłam mu takie z pseudosznurowadłami gumkami i z suwakiem i w ogóle nie dało się na nogę je wcisnąć.
|
|
#1352 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
U nas ogrzewanie jest (całe szczescie). Jak usłyszałam, że w Krk śnieg to musiałam zdjęcia zobaczyć, ta pogoda jest tak zmienna. Jeszcze tydzien temu w krótkim rękawku a teraz zimnica Bylismy u pediatry - dzieciaki podziębione. Tragedii nie ma, ale zostają w domu i leczymy się. Mnie też znowu coś bierze, chyba niedoleczone choróbsko poprzednie
|
|
|
|
#1353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planować to se mogłam, a wyszło jak zwykle - Z przespała pod kerfurem prawie 2 godziny, potem poszłyśmy na zakupy, wracając koniecznie musiałyśmy jeszcze pepco, biedrę i mięsny zahaczyć, a potem piekarnię, bo koniecznie nad stawy kaczki karmić. Przy okazji wielkie myszy polne czy szczurzyska jakieś też się najadły. Finał był taki, że z zaplanowanego krótkiego 2-3 godzinnego shoppingu zrobiła się siedmiogodzinna wyprawa, a ja musiałam jeszcze koniecznie branżową gazetę dziś dokończyć, miałam piec chleb i schab, dobrze, że miałam dla reszty tubylców lasagne z wczoraj to pożarli, już o prasowaniu nie wspominając.... Ech, doba za krótka.... Jutro muszę się wziąć za chałupę i zgłębić proces produkcyjny musaki wg Jadłonomii - kupiłam księgę na arosie jeszcze jak była promocja, dziś nabyłam eko bakłażany i zobaczę co mi z tego wyjdzie.... Cytat:
Na pewno hardkor...
"The past is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That is why it is called the present" Anon. Edytowane przez scarlett26 Czas edycji: 2015-10-12 o 21:36 Powód: skleroza |
||
|
|
|
#1354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze kilka dni temu szukaliśmy polbutow bo nagle wyrósł, chyba jednak dobrze ze rozmiaru nie było.. ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Jakub coś zaczyna charczec.. Pod koniec tygodnia w jego grupie 7 dzieciaków było (z chyba 17, nawet nie wiem ile ich jest). |
||
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie, mam nadzieję, że nie będę tego żałować...
|
|
#1356 |
|
MBZ♥
|
Scarlett to nie budziłaś Jej?
![]() Czyli planowane=nieudane:/ Mnie dziwiły rajtuzy pod spodniami jakieś 2 tygodnie temu jak było ciepełko chyba zawsze przy pierwszych takich niskich temp są barchany wyciągane, potem to się wyprośrodkowuje![]() Demeter zdrowia ![]() Sorce, a Fifi ma wysokie podbicie? |
|
|
|
#1357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z butami też prawda. My też kupujemy takie na rzepy, wygodne to to Byou, ale z Zosi strojnisia ![]() Moderna, wow jaki długi ten tor Scarlett, ile godzin ? Mnie się nie chce dużo łazić...jak w ogole ostatnio
|
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie budziłam, spała prawie 2h, a ja oglądałam sobie już niemal końcówkę serialu no ja Z już włożyłam w weekend rajty pod spodnie, zwłaszcza z samego rana w parku po kasztany to zimno było prawie 2 w trakcie przespane - no tak się złożyło, że po weekendzie nie było za bardzo co jeść w chacie
|
|
#1359 |
|
Wtajemniczenie
|
Scarlett, buahaha -te same kupiłam. W nich fajnie język można wystawić i nogę włożyć.
Byou, tak, dość wysokie ma na podbiciu dlatego chciałam mierzyć. Latem wkladanie trampek było koszmarne
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Dwuletniość rulezzzzz ![]() ![]() Mnie na tyle zima zaskoczyła, że T. dziś do żłoba nie poszedł
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy zauważyłaś, ale te elefanteny maja 3 rodzaje tegosci do wyboru.
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
Zauważyłam, ale były tylko M w rozm.24 więc pomyślałam, że tylko medium są. Nie przyglądałam się innym rozmiarom.
|
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
Laski dzieki, że piszecie, że u Was też cyrk w skleoach
Serio myślałam, że to tylko u mnie. Po ostatniej wizycie z K. w 5-10-15 panicznie boję się iść po buty zimowe. Na razie chodzi jeszcze w jesiennyc No taki cyrk odstawil, ze praktycznie siłą musialam trzymać żeby kurtkę zmierzyć. Ganial z dzikim śmiechem po całym sklepie, moje prośby jakiekolwiek były dla niego nie słyszalne a na mnie spojrzenia ludzi i obsługi: Boże co za dzieciak, co za matka że nie może ogarnąć Jeszcze wyjść nie chciał, tak się złapał futryny, że mało co listewki nie wyrwał :/A tak w ogóle to.ja chcę znowu swojego laptopa. Okropnie się pisze z telefonu i w większości muszę odpowiadać w myślach jak odzyskam komputer to zaspamuje Was zdjeciami
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Podazam w ten sniezny poranek do pracy. Nie tak zimno nawet... Od czw w lidlu odziez narciarska i kombinezony, mialyscie? Polecacie? BYou, ja rano Emily w niektore dni ubieram rajstopy. Bo idziemy na nogach a jest zimno . A wraca w skarpetkach. ( wychodze z zalozenia ze jesli mnie, kyora nigdy w zimie nawet rajstop nie nosi jest zimno w nogi, to cos na rzeczy jest) Prosba- dziewczyny, ktore niedawno rodzily wrzuccie swoje listy wyprawkowe na pw lub na fb - potrzebuje dla kuzynki. Z gory dzieki.
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Despa ja nie robiłam listy teraz, bo większość rzeczy mialam po Karolu. Dokupilam praktycznie tylko ze 4 pieluchy tetrowe, 1 flanelke, ręcznik i kocyk bambusowy i to wsio
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Despa - nie miałam teraz listy, może zerknij na jakiś ciążowy wątek.
U nas też cyrki w sklepach. Teraz w Lidlu tż kupił 2 pary butów, 1 oddaliśmy. Tylko w decathlonie mu mierzylam.. Też nas zima zaskoczyła. Kurtka z tamtego roku jest na styk, zaraz będę grubszej czapki szukać w szafie i mierzyć mu. Tylko jak go do przedszkola ubrac? Nie wiem czy bankom będzie się chciało zdejmować mu 1 spodnie, zakładać kalesony o drugie spodnie na spacer a potem od nowa.. Dziewczynkę w rajstopach można puścić a chłopa? |
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() to ja czekam. równie jak na odpowiedzi nie w myślach ![]() Cytat:
co mi się uśmiechało. osobny katarek (a i tak tylko z osobnej rurki korzystamy).w getrach T. rok temu nakupowałam takich cieplejszych w hm'ie. Sorce, wiem, wiem. zupełnie nie męskie, ale jakie praktyczne ![]() btw odłożyłam kolejną partię geterków dla sorceJuniorki (i rożek, i śpiworek do spania). cały czas liczę, że u mnie będzie bez kataru absolutnie (i do nas przyjedziesz na bezpieczniaka), ale to chyba mało realne. masz jakieś granice katarowej tolerancji????
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-10-13 o 07:51 |
|
|
|
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Despa, przypomniałaś mi, żebym spojrzała co tam dla mnie kupić (prócz krążowników).
Cytat:
Rok temu Fi w rajtuzach łaził (ale ze spidermanem). Muszę też jakieś męski leginsy kupić, żeby miało toto w czym biegać. Wczoraj zorientowałam się jak kuse ma już dresy Pani, dzięki Granica tolerancji katarowej? Po tym weekendzie doszłam do wniosku, że katar nam już nie straszny. Pod koniec tygodnia coś mu wyciekało, w sobotę miał epicentrum - katarkiem sporo się ściągało, wieczorem nawet dostał przeciwzapalny syrop po zaczynał pokasływać. Ale... od czwartku był świstakiem nacierany, w sobote na rowerze się ujeździł jak szalony (śpik zwisał po pas). W niedzielę już dobrze. Wczoraj nos suchy Cud nad cudem, katar przechodzi a nie zamienia się w jakieś choróbska na oskrzelach jak to miało miejsce rok temu Ja mam zapchany już chyba tydzień, ale czuję się już dobrze więc to też pewnie ciążowy urok może być. Dziewczyny kupujecie liściaste herbaty (czarne)? Piję hektolitry (teraz z cytryną i imbirem) i te porządniejsze, które mi smakują są cholernie drogie. Teraz kiedy siedzę w domu mogę sobie zaparzyć na cały dzień esencję w żeliwnym czajniczusiu.
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny, jestem zestresowana, i M. to czuje, bo od rana maruda
![]() Niedlugo ruszamy edit. ksiazki Tracy Hogg nadaja sie jedynie na makulature.Za kazdym zachowaniem kryja sie potrzeby i to je trzeba zauwazyc i starac sie zrozumiec. Kazdy "konflikt" mozna rozwiazac bezprzemocowo, przy nakladzie czasu i cierpliwosci. Moje dziecko uczy mnie kazdego dnia, ze to ja musze nad soba pracowac. |
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
ufffff! to chciałam przeczytać
to jedno pudło już masz. ale takich maciupeńkich nie mam. rozdane. choć garstka wróci w listopadzie ![]() to jak katar Ci nie straszny, to zapraszam na oględziny kołyskowe jam nie herbeciana ani troszkę. mam kilka na gościowe akcje i od brata-herbaciarza ![]() wierzę trzymaj się!!!!
|
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
Pani ja Ci niedlugo odesle ciuszki, bo Zuzia wyrosla tylko najpierw musze udac sie do krawca czy szewca sama nie wiem do kogo. W jednym bodziaku oderwalam jeden zatrzask. Pierwszy raz mi sie to zdarzylo w mojej ponad 2,5 letniej współpracy z wszelakimi guziczkami/napami/zatrzaskami w bodziakach i pajacach
![]() A tak w ogole to jakie masz żelazko? ![]() Sorce w smyku są jakieś urodzinowe promocje na geomagi
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle nie pamiętałam...o tych listopadowych też... tylko wczoraj robiłam dresowe zamówienie z koleżanką i ona mi napisała, że mi przyśle razem z ciuchami po Oli ![]() krawiec? szewc? komin!!!!! w ogóle się nie przejmuj takimi â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠encj ami ![]() albo do Sorce- ona manualnie sprawna ![]() koszmarkowago Philipsa.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-10-13 o 09:24 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moderna powodzenia! scarlety gorzej jak dziecko zawsze szaleje w sklepie i nie ma okazji zobaczyc, co traci, bo za każdym razem tzreba wracac do domu ![]() ![]() U nas w sklepei w miare ok, mierzy chetnie, ale w wózku juz nie chce za ffdługo usiedziec tylko chce wózek pchać i to tam gdzie on chce....W sklepach niewózkowych (Pepco itp.) jest natomiast tragedia...zwiewa i chowa sie za wieszaki, biega, a ja się boję, że mi wyjdzie ze sklepu, tym bardziej, ze u nas zazwyczaj te Pepca w małych centrach handlowych są przy biedronce i innych sklepikach... |
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
to u nas w sklepie jest idealnie. w ogóle każde, najmniejsze, wyjście jest atrakcyjnie. najgorsze są powroty/wyjście.
Sorce, geomagi jakiś procent powinno Ci odpalić. Mikołaj na bank przyniesie
|
|
#1376 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani, a już się pozbywacie kołyski? Bo ja biorę w ciemno (ona ma kółeczka, prawda?).
Z ubrankami mówię/piszę serio serio... z chęcią odkupię pudło Jakie dresowe zamówienie? Jakie? Wychowałam dresiarza. Za żadne skarby nie mogę Fifka przekonać do spodni innych niż dres. W niedzielę mamy wesele - drżę na samą myśl o zakładaniu koszuli i gaci kościółkowych. Rozumiem potrzeby Filipka, żeby było mu luźno, ale chinosy nie są jakimiś sztywnymi jeansami rurkami (które też czasem próbuję mu założyć). Geomag z racji, że ze Szwajcarii mogłoby mi udostępnić jakieś skromne konto ze stanem 9 cyfrowym Albo pudło dobrej czekolady BTW. Ostatnio zżarliśmy z tż milkę z oreo w 15 min! całą!Hehe, ale dostałm fajną wiadomość na OLX. Chciałam Fi kupić u babeczki kurtkę, ale czekała na przelew. Jak sprzedała ostatecznie to mi napisała, że oferta nie aktualna. No to jej odpisałam, że to dobrze i niedobrze i pozdrawiam. A ona na to: Miły z Pani człowiek - to dobrze!!!! Pozdrawiam serdecznie i życzę szczęścia w zakupach! - może się Pani jeszcze fajniejsze trafią? Trzeba mysleć pozytywnie, prawda?Dziękuję za odpowiedź. To przywraca wiarę w ludzi ![]() Ależ fajnie
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-10-13 o 09:49 |
|
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
U nas ogolnie w sklepach wozkowych jest ok, w niewozkowych sprint między półkami i wieszakami jak u Klementyny
Pani pytam bo tak ładnie wszystko było wyprasowane też mam philipsa ale choćbym na głowie stawała to tak ładnie nie wyprasuje. Chyba że to kwestia tej szajsowatej pralki, że tak gniecie
|
#1378 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku, a geomagi taniej są niż na stronce smyka? w stacjonarnym trzeba patrzeć?
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
A pokażcie jakie to getry zakladacie chłopakom pod spodnie bo K. na razie chodzi bez niczego. Jakoś wydaje mi się, że łyso trochę jak będzie popylal w samych rajstopach, bo ciągle im tam robią jakieś zdjęcia i wstawiaja na fb.
Co prawda K. ciągle w ruchu i ciężko go złapać więc albo rozmazany albo na zdjęciu jest plama w kolorze Karola albo gdzieś tylko noga, ręka, czubek głowy ale np na filcharmonii ostatnio czy na teatrzyku siedział spokojnie to się załapał. ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Sorce to chyba tylko na stronce ta promocja, bo to z okazji urodzin sklepu internetowego Czy promocyjne ceny atrakcyjne to nie wiem bom nie w temacie, tylko zobaczyłam że przecenione to od razu pomyślałam o Was. Znając smyka to pewnie i tak na allegro taniej ale różnie bywa
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wojtuś jak narazie najgrzeczniejszy aniołek z całej trójki
a reszta go zacałowuje, przytula i miętosi a on to cierpliwie znosi ![]() zasypało wam drzwi do klatki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

Zabawnie wygląda śnieg (dużo śniegu) na zielonych jeszcze liściach 

ala:
chyba zawsze przy pierwszych takich niskich temp są barchany wyciągane, potem to się wyprośrodkowuje

Mnie się nie chce dużo łazić...jak w ogole ostatnio

koszmarkowago Philipsa.
05.07.2008