Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-13, 07:22   #3361
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
MAGDA, tak to zawsze jest, że ciężko rozstać się z osobą, która siła rzeczy stała się bliska. Ale dopóki się nie wyprowadzą możesz ich czasem odwiedzić, mała będzie zachwycona

Niby tak ale nie chce jednocześnie małej macic w głowie, że przyszłam to ze mną będzie siedzieć. Trudno się mówi choć przykro mi

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Magda, podziwiam Cie ze az do końca listopada bedziesz z mała siedzieć. Ja po weekendzie w domu z Kinga jestem tak padnięta ze nie wiem jak sie pozbierać i cieszę sie ze bedzie pod opieka teściów w tygodniu. No i bedziesz miała wiecej czasu zeby studia ogarnąć.
Czasem czuje się zmęczona i sfrustrowana to normalne bo zależy jaki ona i ja mamy dzień.. Ale ogólnie jest dobrze, brzuch mi nie przeszkadza jeszcze bardzo, ona potrafi się sama bawić
A co do studiów to właśnie dupa bo jeżdżę cały listopad co tydzień na jeden dzień, a w grudniu mam spotkanie na początku miesiąca i do połowy stycznia spokój. I tak to jakby były zajęcia to pozaliczalabym kolokwia czy coś a tak to dupka.
Chodzi mi też o to że wcześniej będziemy pozbawieni kasy, musimy więc kupić wszystko dopóki kasa jest moja i tz. Mam nadzieję że odłożymy jak najwięcej, bo później będzie tylko na mieszkanie i jedzenie i studia..

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Kinga dobrze że wszystko w porządku
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 07:24   #3362
candyyfloss
Zadomowienie

Witam się.

Wróciłam do lekarza. Mała ma się dobrze i waży prawie 1 kg Wszystko w porządku, ilość wód płodowych także (bo strasznie mnie zawsze to nurtuje). W klubie wstawię fotkę.

Dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej, ale lekarz mówił, że moje pomiary cukru po posiłkach są bardzo dobre. Na szczęście nie muszę iść do szpitala, tylko jeszcze zrobić hemoglobinę glikowaną, żeby wynik zanieść do diabetologa. Był pod wrażeniem moich skrupulatnych zapisków z pomiarów i mam je kontynuować Troszkę mnie uspokoił.

Połaziłam po sklepach w poszukiwaniu kurtki i znalazłam w końcu za 50 zł w Pepco. Może nie jest najpiękniejsza, ale jest ładna. No i przynajmniej za 3 miesiące nie będzie szkoda jej wyrzucić.

Przyszedł mi wczoraj kocyk + płaska poduszka i rożek. Zdjęcie rożka wstawiam.

Harriet - szkoda, że nie dostałaś zdjęcia. Ja zapytałam czy mi wydrukuje, bo zbieram do albumu rodzinnego

Magda - szkoda, że musisz z Olą się rozstać. Ale odpoczniesz trochę i już niedługo będziesz miała swojego maluszka A może będziesz mogła ją od czasu do czasu odwiedzać?

Kinga - dobrze, że poszłaś na IP. Mój dzieć wczoraj prawie w ogóle się nie ruszał, ale ja o 15:00 wyszłam z domu i byłam na nogach do 18:30. Ale jak usłyszałam serduszko na wizycie, to się uspokoiłam. Potem wieczorem mała troszkę się uaktywniła

Któraś pisała o bólach jak na @. U mnie też co kilka dni wieczorem się taki pojawia. Lekarz powiedział, że jak trwa chwilę i jest baardzo delikatny (a tak jest u mnie), to to jest normalne. Do szpitala mam się zgłosić jak będą regularne i dość bolesne.

Czy Was też tak bardzo bolą pachwiny?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-10-12 21.17.33.jpg (187,1 KB, 18 załadowań)
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 07:41   #3363
czarnulax
Zakorzenienie

magdusia super, że wszystko dobrze i że płeć potwierdzona
hariett fajnie, że wszystko ok A z szyjką mam nadzieje, że będzie dobrze.
Casa cieszę się, że wyniki ok dzisiaj wizyta tak? Trzymam kciuki za Twoją szyjkę, bo pamiętam, że się martwiłaś.
kinga dobrze, że pojechałaś, przynajmniej nocka spokojna. Ja wyznaję zasadę - lepiej pojechać raz za dużo, niż pluć sobie potem w brodę. A jeśli brzuch twardy od jedzenia, to może po prostu jakieś wzdęcia miałaś.
koktajlowa może Ci się dzieć tak ułożył. Dla mnie czkawka nie jest nieprzyjemna, a już się małej kilka razy zdarzyła.

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Zuzia, moj TZ przy problemach migdalowo - gardlowych plucze dentoseptem i jemu pomaga. Ja niestety nie doradze bo mnie nigdy gardlo nie bolalo.
Ale dentoseptem to można w ciąży? On nie jest na alkoholu/spirytusie czy czymś?

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

magda szkoda, że się musisz z małą rozstać. No ale kiedyś to się musiało stać, tylko lipa, bo miesiąc mniej dla was pod względem kasy.
candy super, że wszystko ok na który kocyk się w końcu zdecydowałaś?
Stary 2015-10-13, 07:43   #3364
kinga1701
Zakorzenienie

Candy to super ze z ta cukrzyca nie ma tragedii, ale Tobie właśnie dobre wyniki wychodziły. Mnie też te wody plodowe zawsze ciekawily, zwłaszcza teraz w cukrzycy jak mówią ze może ich być, że dużo.

Czarnula może to i wzdęcia, kurcze nie wiem pierwszy raz coś takiego miałam on się jeszcze nie ruszał, a później nie mógł przestać bałam się. I dobrze zrobiliśmy, że pojechaliśmy bo tak to bym cała noc się stresowala, a to też nie dobre. I tak jak mówicie lepiej raz za dużo niż raz za mało.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 07:44   #3365
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Candy to super ze z ta cukrzyca nie ma tragedii, ale Tobie właśnie dobre wyniki wychodziły. Mnie też te wody plodowe zawsze ciekawily zwłaszcza teraz w cukrzycy jak mówią ze może ich być za dużo.

Czarnula może to i wzdęcia, kurcze nie wiem pierwszy raz coś takiego miałam on się jeszcze nie ruszał a później nie mógł przestać bałam się. I dobrze zrobiliśmy ze pojechaliśmy bo tak to bym cała noc się stresowala a to też nie dobre. I tak jak mówicie lepiej raz za dużo niż raz za mało.
Aaa i u mnie lekarz nie mówi o cukrzycy, tylko o nietolerancji glukozy.
Stary 2015-10-13, 07:46   #3366
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Aaa i u mnie lekarz nie mówi o cukrzycy, tylko o nietolerancji glukozy.
Czyli cukrzycy nie masz, tylko organizm źle zareagował na glukozę? bo się nie znam
Stary 2015-10-13, 07:49   #3367
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Czarnula może to i wzdęcia, kurcze nie wiem pierwszy raz coś takiego miałam on się jeszcze nie ruszał, a później nie mógł przestać bałam się. I dobrze zrobiliśmy, że pojechaliśmy bo tak to bym cała noc się stresowala, a to też nie dobre. I tak jak mówicie lepiej raz za dużo niż raz za mało.
Dobrze, że pojechałaś, ja też bym pojechała jakby mi się mała nie ruszała cały dzień.
Stary 2015-10-13, 07:52   #3368
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny wizytujace dzis kciuki za Was i wasze maluchy

Kinga bardzo zrobilas. I super ze jest juz w porzadku:-*

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 08:03   #3369
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Witam się.

Wróciłam do lekarza. Mała ma się dobrze i waży prawie 1 kg Wszystko w porządku, ilość wód płodowych także (bo strasznie mnie zawsze to nurtuje). W klubie wstawię fotkę.

Magda - szkoda, że musisz z Olą się rozstać. Ale odpoczniesz trochę i już niedługo będziesz miała swojego maluszka A może będziesz mogła ją od czasu do czasu odwiedzać?

Czy Was też tak bardzo bolą pachwiny?
Super ze wszystko dobrze

Jakby się dało odpocząć na zapas wątpię.. Zresztą nie jestem jakoś zzyta z rodzicami małej ani nic.

Mnie mega bolą że w nocy nie mogę się przekręcić i tz mi pomaga ciągnie strasznie i nigdy nie wiem jak sie ułożyć
Stary 2015-10-13, 08:14   #3370
kinga1701
Zakorzenienie

Dzisiaj widzę 3 wizyty na wątku. Kciuki trzymam.
Ja idę dziś do diabetologa zobaczymy co na moje pomiary powie.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-10-13 o 08:16
Stary 2015-10-13, 08:19   #3371
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kciuki za wizyty wszystkie
Stary 2015-10-13, 08:25   #3372
czarnulax
Zakorzenienie

Powodzenia kinga
Stary 2015-10-13, 08:28   #3373
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Czyli cukrzycy nie masz, tylko organizm źle zareagował na glukozę? bo się nie znam
Źle reaguje na nadmiar glukozy, bo nie jest w stanie sobie jej przetworzyć. Mówił, że obecne pomiary są w porządku i że od czasu do czasu mogę sobie na coś "normalnego" słodkiego pozwolić, ale w niewielkiej ilości.
Stary 2015-10-13, 08:54   #3374
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cześć

Casaa widzę że o tej samej godzinie mamy wizyte
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 09:03   #3375
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

W piątek tz prawdopodobnie pomaluje pokój musimy pojechać kupić wielki baniak białej farby i zastanowić się czy brać barwnik? A jak tak to jaki?
Pomaluje w piątek, a na weekend pojedziemy do moich rodziców żebym nie spała w farbie i myślę że w poniedziałek będę miała już piękna jasna sypialnie <3
Stary 2015-10-13, 09:11   #3376
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Czyli ja powinnam nic nie robic bo niezaleznie od aktywnosci mi sie pojawia :-D
To zależy od danej osoby, mnie się pojawia właśnie jak się zmęczę, bo raz że praca, a potem ciągle robię coś w domu i czasu na odpoczynek naprawdę praktycznie nie ma.

Cytat:
Rodzice byli w biedronce i kupili dla dzidziusia książeczki takie czarno białe coś jak oczami maluszka jeżeli znacie, tylko że nie coś około 20 złoty, a po 7.99zł. Może ktoś nie wie, a by chciał
O super, zerknę bo ja chcę te książeczki
Hariett, to do kitu ten lekarz, nic Ci w sumie nie powiedział. A czemu dobrze żeby mały urodził się 3.01 skoro jest podobno młodszy o tydzień?

Zapytaj w poradni przy szpitalu, tylko dla 'nowych' pacjentek mogą być dłuuugie terminy - u mnie tak jest.

Casaa, super że wyniki okej, hemoglobina do przypilnowania, ja miałam 11,7 ostatnio i muszę w końcu zakisić ten barszcz czerwony

Magda, ja uważam, że mają rację, że do końca listopada każą Ci pracować A jakby Ci się coś stało? Mieliby wyrzuty cały czas. A wiadomo jak to przy małym dziecku: a to trzeba je podnieść,a to się schylić, a to coś tam, a nikt nie będzie odpowiadał za Twoje zdrowie i zdrowie dziecka..

Kinga, dobrze że pojechałaś
Ja też czytałam, że jak się dziecko rusza za bardzo, to też źle, bo może być np. owinięte pępowiną i próbuje się odwinąć.
Każda matka na tym etapie już wie, ile to jest rusza się, ale ZA BARDZO. Mój jest baaaardzo ruchliwy, ale łatwo byłoby zauważyć gdyby ta ruchliwość odbiegała od normy.

Candy, super że wszystko okej
No i z tym cukrem u Ciebie nienajgorzej
Mnie pachwiny nie bolą
A rożek uroczy

Ej na belly mi pisało, że jeszcze czeka mnie 10 tygodni żeby mieć donoszoną ciążę. Spoko, bo to wypada 24.12

Wczoraj miałam dosć aktywny dzień: cały dzień w pracy, potem pojechałam do mamy, wzięłam psa, zawiozłam do fryzjera, miałam godzinę czasu, więc skoczyłam do HMu, bo chciałam rajstopy ciążowe kupić, ale były tylko jedne już rozpakowane, wymacane Odebrałam psa, pojechałam po mamę i pojechałyśmy do neurologa żeby omówić wyniki tomografii dziadka. Potem zabrałyśmy psa do weterynarza, po czym dotarłyśmy do domu i przed 20 zjadłyśmy obiad, zostałam u mamy na noc, gadałyśmy do północy jeszcze

A mały dobry, bo obudziłam się o 4 na siku, to taaak szalał, że cały brzuch mi skakał. Pies spał ze mną w łóżku to aż był zdziwiony, bo myślał, że to ja go pukam

Powodzenia na wizytach dziołszki
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 09:23   #3377
niunia_leyla
Rozeznanie

Dziewczyny powodzenia na wizytach.
Dzisiaj chyba w końcu zamówię wyprawkę do szpitala dla mnie. I cały czas nurtują mnie 2 rzeczy kolor łóżeczka i żyrandol do pokoju malucha.
A Ewusia mogłabyś mi dopisać imię szkraba bo już przywykliśmy do myśli że to Mateusz i chyba mam się nie zmieni.
Dotka a jak się miewa kotek.
Stary 2015-10-13, 09:27   #3378
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Zlicytowałam właśnie na alle kombinezon dla dziecia
pokaz jaki ja wczoraj też szukałam, ale jakoś nie moglam się na nic zdecydować

kinga1701 ale kompleksowe przyjęcie na IP, super, uspokoiłaś się i wiesz, że wszystko jest w porządku

candyyfloss gratki za udaną wizytę!

Dotka90 to miałaś pracowity dzień fajnie tak spędzić czas z Mamą a pieseł musial być nieźle zdziwiony

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 09:27   #3379
Dotka90
Zakorzenienie

Niunia, kotek naprawdę super, jak na to co przeszedł to naprawdę cud, że z tego wyszedł i to z takim dobrym efektem
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 09:33   #3380
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
W piątek tz prawdopodobnie pomaluje pokój musimy pojechać kupić wielki baniak białej farby i zastanowić się czy brać barwnik? A jak tak to jaki?
Pomaluje w piątek, a na weekend pojedziemy do moich rodziców żebym nie spała w farbie i myślę że w poniedziałek będę miała już piękna jasna sypialnie <3
Magda z doswiadczenia wiem, ze te barwnik sa mocno przeklamane z kolorem. Poza tym nigdy nie masz pewnosci czy sie dobrze rozmiesza i nie zostana smugi na scianie. Ja teraz jak kupowalam farbe, to juz bralam kolorowa, przynajmniej mam jednolity kolor na kazdej scianie a nie ze tu plama jasniejsza tam ciemniejsza. A jak masz male pomieszczenie, to nawet mala farba Ci wystarczy.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Kinga dobrze zrobilas, ze pojechalas na IP przynajmniej masz pewnosc, ze nic sie nie dzieje.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 09:34   #3381
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Magda z doswiadczenia wiem, ze te barwnik sa mocno przeklamane z kolorem. Poza tym nigdy nie masz pewnosci czy sie dobrze rozmiesza i nie zostana smugi na scianie. Ja teraz jak kupowalam farbe, to juz bralam kolorowa, przynajmniej mam jednolity kolor na kazdej scianie a nie ze tu plama jasniejsza tam ciemniejsza. A jak masz male pomieszczenie, to nawet mala farba Ci wystarczy.
Mamy trochę szarego z salonu i wykorzystamy go chyba na jedną ścianę - nie wiem dokładnie czy na tą za naszymi głowami czy ta koło łóżeczka..
Stary 2015-10-13, 09:36   #3382
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

MAGDA, a może farba z mieszalnika? lepiej wymieszają, kolor będzie w miarę odtwarzalny a cena o wiele niższa niż kolor firmowy

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 09:41   #3383
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
MAGDA, a może farba z mieszalnika? lepiej wymieszają, kolor będzie w miarę odtwarzalny a cena o wiele niższa niż kolor firmowy
Chyba pójdziemy po najłatwiejsza opcje i kupimy wielka puche białego koloru - tak czy siak ten różowy potrzebuje dwóch warstw żeby się schował a sufit ja chcę biały bezwarunkowo. Najwyżej zostaną białe ściany, ta resztka co mamy szarej pomalujemy kawałek za łóżeczkiem albo za łóżkiem i powinno być spoczko za łóżkiem chyba lepiej bo nie mamy zaglowka..
Tż ma chyba syndrom wicia gniazda bo szuka inspiracji odnośnie łóżeczka i sypialni, szafa go wkurza i by zmienił i w ogóle
Stary 2015-10-13, 09:48   #3384
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

A ja zaluje, ze zrobialam remont, mam dola jak stodola, ryczec mi sie chce. Tesciowa wymyslila sobie, ze skoro u nas zrobila firma remontowa wszystko, to tz moze jej zrobic u siebie. Kanape zeby mi wniosl prosilam sie tydzien czasu, karnisz wiesza mi od 4 dni. Syf mam w duzym pokoju. Okno nie umyte. Wszystko jest wazniejsze, bo mamusia robi porzadek w domu i mnie mozna zostawic. Nawet sie cholera nikt nie zapyta (ze strony tz) jak sie czuje, czy trzeba mi pomoc w sprzataniu. Przykro mi i mam ochote pojechac do mamy, ale z drugiej strony uciekac z wlasnego domu
Samochod mi sie jeszcze rozkraczyl, aaaa szkoda gadac. Odechciewa mi sie juz wszystkiego.

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.

Edytowane przez malwi89
Czas edycji: 2015-10-13 o 09:54
Stary 2015-10-13, 09:54   #3385
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Viki, jezeli wystepowal bezruch, a pozniej ruchy bardzo gwaltowne, szarpane to zachodzi ryzyko, ze dziecko jest niedotlenione przez np zapetlona pepowine, uciski.

Wyslane z Lumia920.
O patrz, nie wiedziałam tego dzięki za info

Cytat:
Teraz dobrze, brzuch nie boli, mały się rusza. Pytałam o ta wagę czy jest dobra mówią, że jak najbardziej. Wczoraj zapytałam może z 100 razy czy jest ok i za każdym razem usłyszałam, że tak, wiec chyba nie mam czym się martwić.
No to super że wszystko ok i koniec stresu już

Cytat:
Połaziłam po sklepach w poszukiwaniu kurtki i znalazłam w końcu za 50 zł w Pepco. Może nie jest najpiękniejsza, ale jest ładna. No i przynajmniej za 3 miesiące nie będzie szkoda jej wyrzucić.

Świetny rożek gdzie kupiłaś?
A kurtka z Pepco to taka normalna, w sensie nie ciążowa?

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
pokaz jaki ja wczoraj też szukałam, ale jakoś nie moglam się na nic zdecydować
Wrzucam w załącznik na aukcji jest napisane że jest z mothercare wiec jakość powinna być chyba w porządku ale fakt że tych kombinezonów jest mnóstwo, ja sobie najpierw wrzuciłam do obserwowanych sporo a potem dopiero wybierałam z tego co już mi się wstępnie podobało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg thdsc01862_55f2f31c9d665.jpg (163,0 KB, 11 załadowań)
Stary 2015-10-13, 10:04   #3386
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet sie cholera nikt nie zapyta (ze strony tz) jak sie czuje, czy trzeba mi pomoc w sprzataniu. Przykro mi
ooo właśnie u mnie też to samo bo wprowadziliśmy się do nowego mieszkania wiadomo trzeba pomyć wszystko i sama z mamą ogarniałam choć mama więcej bo ja nie mogę myc okien naciągać się itp. a mąż jeszcze kończył górny pokój
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 10:08   #3387
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Malwi już nie długo i będzie po remoncie
Stary 2015-10-13, 10:10   #3388
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Po wizycie
Z małym wszystko ok, wychodzi młodszy o około tydzień i facet powiedział, że dobrze by było by urodził się około 3.01. Wszystko jest równomiernie mniejsze więc nie ma się czym martwić, bo to normalne Mały waży ok. 1100-1200g, znowu od dziada nie dostałam zdjęcia Kurcze szkoda mi bardzo bo chciałam małemu albumik założyć no i mieć na co popatrzyć, a tu dupa :/ Myślałam że drukuje jakieś, ale jak się okazało to były tylko takie foty nie wiem... szyjki czy czegoś, bo nic na nich nie widać Z resztą ja nawet mi go nie pokazał na ekraniku
Czy Młody jest chłopcem stwierdzić się nie dało: ułożył się pośladkowo i zasłonił się nóżkami
Glukoza ok (uff!), tylko żelazo muszę brać w większej dawce bo krew średnia
Tylko szyjka niezbyt, bo choć długa to miękka Ban jest.
super ze z Maluszkiem ok
szkoda ze nie masz zdjęcia...
Ja jak do kliniki chodziłam to zawsze nowe zdjęcia miałam, a teraz też muszę prosić i zazwyczaj zapominam albo Maluch jest tak ustawiony że nie mam czego fotografować
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Szefostwo Powiedziała mi dzisiaj, że boi się, żebym pracowała tak długo, że tego nie widzi i że właśnie dostała info że mają miejsce w przedszkolu I że w listopadzie bym ją oswajała z przedszkolem, a później by po prostu poszła

rozumiem że będziesz tęsknić no i dopływa kasy sie skończy ale w sumie to ja sie nie dziwię rodzicom pewnie martwią sie i o Ciebie i o to jak dasz radę z Malutka z coraz większym brzuchem. Sama bym miała wątpliwości czy swoje dziecko zostawić z osobą w tak zaawansowanej ciąży, po 30 tygodniu to już byle kiedy i bez ostrzeżenia może zacząć się coś dziać
Cytat:

Masakra ale zła jestem. Przyszła mi paczka z fotelikiem, bazą i śpiworkiem. Rzeczy są jak najbardziej OK, jednak do sklepu będę dzwonić i nawet, jeśli nic nie wskóram, to wyrażę niezadowolenie. Ok, przy 1300zł to niby 20zł nabitej nadwyżki cenowej nie robi różnicy, ale czuję się oszukana, bo mnie o tym nie uprzedzili. Bardzo żałuję, że paczkę od kuriera odbierała i oplaciła babcia a nie ja osobiście, ale nie byłam w stanie dotrzeć bo mi auto zabrał mąż naliczyli mi cenę niepromocyjną śpiworka, mimo, że w zamówieniu i na www jest ta niższa (w międzyczasie zmusili mnie do zmiany koloru, ale cena miała być ta sama) i fotelik policzyli z bazą osobno a nie w zestawie jak zamawiałam. To, że nie mieli już tego koloru z 2014r i musiałam zmienić kolor i dopłacić, nie upoważnia ich do liczenia inaczej niż w zestawie. ..
jeśli sklep jest w porządku to powinni zwrócić Ci różnicę jak wytłumaczysz sytuację
Cytat:
Wróciliśmy z IP jednak pojechaliśmy, bo doszedł jeszcze ból brzucha tak wysoko i czasowe napięcie. Najpierw wywiad, podpieli mnie pod ktg i ctg i przyszła lekarka i jak dotknęła mi brzucha to aż mnie przestraszył bo zaczęła mówić że jest twardy czy ta pielęgniarka to widziała itd. Normalnie aż mi i dzidziusiowi akcja serca i tętno przyspieszyło momentami. Później badanie od dołu, ile oni wymazow wzieli to szok później znowu od dołu i od góry. W rezultacie z dzidziusiem wszystko dobrze, tyle co on pomiarów dziś miał to jeszcze nigdy tyle nie było. Z szyjka też ok, a ból najprawdopodobniej od jedzenia coś. Chcieli mnie zostawić na dobę, ale, że praktycznie na przeciwko mieszkam to mogłam wyjść. 2 godziny nam zeszło na tych badaniach.
dobrze ze pojechałaś super ze wszystko ok
Cytat:

Dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej, ale lekarz mówił, że moje pomiary cukru po posiłkach są bardzo dobre. Na szczęście nie muszę iść do szpitala, tylko jeszcze zrobić hemoglobinę glikowaną, żeby wynik zanieść do diabetologa. Był pod wrażeniem moich skrupulatnych zapisków z pomiarów i mam je kontynuować Troszkę mnie uspokoił.
Fajnie że z Malutką ok i ze z cukrami też nie najgorzej
Cytat:
śliczny rożek
Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
A Ewusia mogłabyś mi dopisać imię szkraba bo już przywykliśmy do myśli że to Mateusz i chyba mam się nie zmieni.
już się robi
Cytat:
A ja zaluje, ze zrobialam remont, mam dola jak stodola, ryczec mi sie chce. Tesciowa wymyslila sobie, ze skoro u nas zrobila firma remontowa wszystko, to tz moze jej zrobic u siebie. Kanape zeby mi wniosl prosilam sie tydzien czasu, karnisz wiesza mi od 4 dni. Syf mam w duzym pokoju. Okno nie umyte. Wszystko jest wazniejsze, bo mamusia robi porzadek w domu i mnie mozna zostawic. Nawet sie cholera nikt nie zapyta (ze strony tz) jak sie czuje, czy trzeba mi pomoc w sprzataniu. Przykro mi i mam ochote pojechac do mamy, ale z drugiej strony uciekac z wlasnego domu
Samochod mi sie jeszcze rozkraczyl, aaaa szkoda gadac. Odechciewa mi sie juz wszystkiego.

co ten Twój TZ sobie myśli, przecież ty i dziecko powinniście być na pierwszym miejscu

Ja dziś idę do fryzjera i kosmetyczki, niech mi zrobią dobrze Póki mam siłę to jeszcze ostatni lub przedostatni raz

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 10:12   #3389
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Do mnie tez wczoraj przyszla paczka kilka ☠☠☠☠☠☠☠ w tym rozek I przewijak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444723866080.jpg (37,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1444723903287.jpg (29,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1444723918756.jpg (25,2 KB, 17 załadowań)
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 10:14   #3390
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magda odnosze wrazenie, ze tesciowa jest zazdrosna, ze tz teraz ze mna jest, ma swoje zycie i probuje go angazowac we wszystko co sie da, a ma jeszcze 3 dzieci!!!! Ale tylko moj musi wszystko zrobic.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości