|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
No trudno się mówi, najgorzej z tą kasą, ale to tz coś wymyśli mam nadzieję Ja wczoraj pomalowałam paznokcie u nóg Dałam radę!
|
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
malwi89 ale pomyśl, że najgorsze roboty już za Wami. niestety brak empatii innych osób jest przykry zwłaszcza w ciaży, ale mam nadzieję, że TŻ szybko upora się z teściową i dokończy Wasz remont
![]() viki1988 bardzo ładny ten kombinezon! własmie też mam kilka na oku, ale wydaje mi się, że nie są wystarczająco ciepłe... :/
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może pogadaj z tz że chciałabyś żeby najpierw zrobił w domu porządek a dopiero później u mamy pomagał? Ze coś jest ważniejszego niż mama. A tak w ogóle to tu by najbardziej pomogła odległość min 500 km od teściowej ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Zuken fajne te rzeczy! Gdzie zamawiałas przewijak? On jest usztywniany pod spodem czy sama gąbka? Bo oglądałam w smyku w sobotę i jeden był że sama gąbka a drugi usztywniany.. |
|
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze zastanawiam sie czy kupywac taki kombinezon dla maluszka
![]() aha dziewczyny które kupywały kurtki dla siebie to gdzie je znalazłyście??? mój brzuch idzie w szpic jakby był rozlany to bym sie miesciła do kurtek na zime a tak chodze poki co od mamy ale do konca nie da rady |
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkalismy 150 km od niej nie pomoglo. Tesciowa jest trzezwa alkoholiczka (bawi mnie to okreslenie) tz zawsze wszystko robil w domu i ja zla go zabralam mamusi a jej dwoch pozostalych synow i corka nie poradza sobie z malowaniem scian
Oczywiscie corka to typ ksiezniczki, zawsze pomalowabe pazury, czas na lazenie z kolegami, ale zeby w domu posprzatac, przeciez ksiezniczce nie przystoi Jak sie zabierze do mamusi dzisiaj, to odbieram auto od mechanika i jade do mamy. Niech sie pozniej zastanawia co zrobic. Bo tak cholera ja z dzieckiem powinnam byc najwazniejsza. Rozumiem, ze ma jakies obowiazki wobec matki, ale nie moim kosztem. Troche mi lzej, bo nie mam komu sie wygadac :-(
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
MALWI, mam to samo, pół weekendu zmarnowane, w dodatku miał szwagier w zamian męża przyjść mi pomóc. Ale odmówił, bo musi mamie pomóc ciasto piec. I nie dość, że zostałam cały dzień sama, bez pomocy (bo teście sobie nie poradzą z dwoma synami tylko, musi być jeszcze trzeci, a ja zostaję bez nikogo i mam sobie radzić. ..) to jeszcze dopiero po 18 doczekałam się dostawy jedzenia. Już nie wiedziałam na kogo być zła, czy tylko na męża, czy na teściów i szwagra, czy na Wszystkich na raz...
Mieliśmy kolejną pogadankę ba ten temat, bo jednak uznaje winę tż, że ma nawyki z czasów kawalerskich, że rodzicom się nie odmawia i już natychmiast się pomaga, a moje prośby i nasze potrzeby mają czekać. Zobaczymy jak będzie dalej. Ale widać aktywność wzmożona teściów od kiedy jestem w ciąży, ze ciągle coś od niego chcą i nie mają żadnych skrupułów.
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-13 o 10:30 |
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiscie wegla na zime nie ma, tyle co zostalo z zeszlego roku, drewno dalej pod balkonem sie suszy i ja sobie wymyslam, ze nasz dom jest wazniejszy. Tylko nikt nie pomysli o tym, ze jak w grudniu skonczy sie opal, to nie mamy domu dla dziecka!!!! Po prostu krew mnie zlewa. Jutro tez tz nic nie zrobi, jedzie na mecz i oczywiscie jedyny bramkarz w klubie musi byc na bramce
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mojego coraz większy brzuch działa mega mobilizujaco.. |
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie ja tego brzucha nie mam i pozornie moze sie wydawac, ze jeszcze tyle czasubzostalo, a mnie jutro 30 tc stuknie.
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeraża mnie cyfra 30 osobiście Masakra.. Nie wiem co ci poradzić wygadaj się będzie lżej
|
|
|
|
|
#3401 |
|
Rozeznanie
|
U mnie podobnie, chociaż na początku obchodził się ze mną jak z jajkiem a teraz już mniej. Tylko, że ja po mamie mam taki charakter Zosi samosi i nie lubię się o coś prosić. Nie mam nerwów czekać np. na śniadanie aż tż się wyśpi i sama robię. Tak samo ze sprzątaniem, zakupami itp. Tylko, że ja nie chcę kastrować męża moją niezależnością i czasem daję się mu wykazać. Głupie otwarcie słoika dla bezbronnej kobiety to dla niego +100 do męstwa :P
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Dziewczyny mam wyniki glukozy Na czczo 72 Po 1h 108 Po 2h 103
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny tu są jakieś promocje na butelki Avent: https://www.feedo.pl/super-promocje/...20150629-avent Ja na pewno jedno opakowanie mleka mod. i jedną butelkę zamierzam mieć na początku, tylko ciagle zastanawiam się czy lepszy Avent czy ten Tomee Tippee
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę wam współczuję dziewczyny oby się ogarnely te mendy
|
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za kciuki, na pewno sie przydadza
Kasiulenkowo, powodzenia ![]() Czarnula, boje sie o szyjke bo od srody bardzo malo odpoczywam i generalnie dosc duzo sie przemieszczam, delikatnie brzuch dolem pobolewa stad tez zwiekszone obawy. A co do dentoseptu to nie martwilabym sie o zawartosc alko bo pluczesz i wypluwasz, a nie sadze by duzo sie wchlonelo w tym czasie przez sluzowke ![]() Chyba Baby pisalas o bolu w pachwinach? Mnie juz od dawna boli, bardzo ciezko odwrocic sie podczas lezenia, wstawanie z lozka jest wyzwaniem, takie uroki ciazy :P Pietrusiowata, gratki wynikow ![]() No, niedlugo trzeba bozene ogarnac.... Kolejne wyzwanie. Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja jakbym sie bardzo skupiła to też bym dała rade, ale kosmetyczka zrobi to lepiej, a ja będę sie relaksować Cytat:
![]() jak się ma swoją rodzinę to ona jest najważniejsza... rozumiem jeszcze jak rodzice są schorowani i wymagają pomocy, ale zazwyczaj właśnie z przyzwyczajenia wymagają od dzieci ciągłej uwagi.... U nas żadne z rodziców nie ma takich tendencji, na szczęście. Wiadomo ze co jakiś czas im w czymś pomagamy, ale to jest w ramach naszego wolnego czasu a nie kosztem naszych własnych rodzinnych obowiązków super wyniki Cytat:
![]() Zapomniałam napisać ze za wszystkie dzisiejsze wizyty
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2015-10-13 o 11:13 |
|||
|
|
|
#3406 |
|
Zadomowienie
|
Kinga uff dobrze ze byłaś, pobadali, uspokoiłaś sie... Trzymam kciuki by dalej tez było Ok
Trzymam kciuki za wasze wizyty my nadal czekamy na konsultacje chirurWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3407 |
|
Zadomowienie
|
Dotka bo u mnie gin za termin cały czas uznaje ten z om, ktory wypada na koniec grudnia, więc 3.01 to termin akurat kilka dni pozniejszy, z tego usg.
Dziewczyny widze ze nie ja jedna mam problem z polaczeniem tesciowie+ciaza+remont. U nas tesciowie sa typu "obiecan gwiazdke z nieba", to samo bylo z remontem, ktory mial byc prezentem dla malego i na rocznice, oni chcieli zalatwic wszystko, robitnikow, podlogi, drzwi, a teraz okazalo sie cos slabiej z kasa bo oni nie tylko tu cos obiecali, drzwi kupujemy sami, przy panelach marudzenie tesciowej ze drogie, z facetem od CO sie dogadajcie, no i oczywiscue tu sie z remontem nic nie rusza, wxzoraj mial byc elektryk ale ponoc przyjdzie jutro, jednoczesnie tesciowa nie powstrzymuje sie i opowiada jak to nam krzesel nie kupi (nic takiego nie chcemy). Zaluje ze sie na to zgodzilismy, miglismy skorzystac z pomocy mojego taty bi sue oferowal ze nam remont jakk robotnik pomoze robic i teraz to juz dupka :/ kasy tez nie ma na tyle zeby sobie wszystko zafundowac samemu. Dopraszac sie glupio, ale jak widze jak ten remont "postepuje" to mnie szlag trafia. Teraz jeszcze sie im wzuelo na czekanie az inspektorat budowlany wyda zgode na remont... Czasem mam ichote jechac do moich rodzicow, tam urodzic i czekac az sie wszystko tu skonczy. Normalnie mialabym to w tylku, ale nie chce z malym mieszkac w remoncie, bo ktos ma problem ze spelnianiem zarliwych obietnic.
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
viki1988 - rożek kupiłam tutaj: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=38361865. W tym samym deseniu mam kocyk i poduszkę. Kurtka z Pepco jest normalna. Tylko, że na mnie po porodzie będzie prawdopodobnie 2 rozmiary za duża w brzuchu
Byłam dziś w przychodni i za tydzień idę do diabetologa. Zobaczymy co mi powie
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrozumiałam że Malwi kończy 30 tc a nie ze lata
czy coś ze mną jest nie tak?
|
|
|
|
#3412 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale w sumie to nie wiem czy te szklane butelki są takie super? Boję się, że to się szybko stłucze..U nas teściowie w ogóle nie oferują pomocy ani żeby coś przyszłemu pierwszemu wnukowi kupić. No chyba, że uważają, że jeszcze nie czas.. Ostatnio teściowa mówiła, że może nam dać kołdry dla nas.. żal tak jak byśmy nie mieli pod czym spać. Wolałabym żeby coś dla wnuka ogarnęła ale narzucać jej tego nie będę. Liczyłam, że sama na to wpadnie. |
||
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
No no, ze 30 tc, bo tak to ja mlody szczyl jestem :-P tak sie przynajmniej czuje :-P
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra. W końcu dobiłam się do sprzedawcy i ostatecznie oddadzą mi 20zł na konto w przyszłym tygodniu. Ale już byłam wkurzona, bo Pan miał od rana oddzwaniać i dopiero po kolejnych moich telefonach do sklepu raczył poświęcić mi te kilka minut. Uch.
Jak sobie pomyślę, że za 8-9tyg (o ile dobrze liczę) będę mieć cc, to pada na mnie blady strach. Czy po 5 body z 56 i 62 To za mało?
|
|
#3416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak czy inaczej teściowie najlepiej jak są daleko ![]() Dziewczyny u mnie 30tc jutro, także też coraz bliżej A tu jeszcze tyle rzeczy trzeba kupić, zrobić... A sił jakby nie przybywa
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3418 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny no nieźle już tyle z was będzie miało 30 tc
|
||
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 3 z 56, z 62 dużo więcej Jeśli urodzi się duże to w 56 może pochodzić tylko tydzień .. 5 szt 62 niby spoko ale mi by się nie chciało prać co 2 dzień ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Matko ale to leci
|
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Liczę, że skoro ja miałam 50 cm, mąż niewiele więcej I urodzę najpóźniej 38tyg to 56 się przyda
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

pewnie martwią sie i o Ciebie i o to jak dasz radę z Malutka z coraz większym brzuchem. Sama bym miała wątpliwości czy swoje dziecko zostawić z osobą w tak zaawansowanej ciąży, po 30 tygodniu to już byle kiedy i bez ostrzeżenia może zacząć się coś dziać
Póki mam siłę to jeszcze ostatni lub przedostatni raz 
No trudno się mówi, najgorzej z tą kasą, ale to tz coś wymyśli mam nadzieję
Dałam radę!

przeraża mnie cyfra 30 osobiście

za wszystkie dzisiejsze wizyty