Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-13, 09:00   #1381
BYou
MBZ♥

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Despa ja rozumiem rajstopki rano jak jest zimno ale w ciepły słoneczny dzień na placu zabaw nie ogarniam

Moderna powodzenia i odzywaj się!!!!

Pani no to rzeczywiście pełne zaskoczenie
Mi się spodobała kurtka w decathlonie, wysłałam Sis na przeszpiegi.
Mój Kręcioł w sklepach full profeska, z półek nie rusza chyba, że poproszę żeby coś podała, w ciuchowych padłabyś ze śmiechu jak ogląda rzeczy na wieszakach. Przymierzalnia punkt obowiązkowy. Nie ucieka, może kwestia tłumaczenia, że jest dużo ludzi i mogłaby się stać krzywdę bo ktoś Jej nie zauważy wjedzie w Nią wózkiem/potrąci. Koleżanka ma prawie równolatkę i nie wypuszcza Jej z wózka bo tajfun, ja to trochę myślę, że jakby dała trochę wolności to może by się poprawiły te wyjścia zakupowe

Kwiatuszku, jak Ciebie czytam teraz to jakbym moją kuzynkę słyszała. Daję Jej ubranka pozosiowe bo Jej córa dokładnie rok młodsza i ostatnio coś tam poplamiła, a na spodniach dziura i Ona zestresowana:/prosiłam tyle razy żeby się nie przejmowała bo to tylko ciuszki i jak coś to w piec

Sorce to powiedz Fifiemu, że to takie fajne dresowe chinoski

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 09:00   #1382
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Pani, a już się pozbywacie kołyski? Bo ja biorę w ciemno (ona ma kółeczka, prawda?).
no właśnie wolałabym nie w ciemno. za bardzo Cię lubię. ona ma kółeczka, ale też kolejnego dziecia W.
na nasze potrzeby nie jest rozklekotana, ale nie wiem czy Cię zadowoli

Cytat:
Z ubrankami mówię/piszę serio serio... z chęcią odkupię pudło
nie obrażaj mnie. jakbym miała płacić za każde pudło, które dostałam

Cytat:
Jakie dresowe zamówienie? Jakie?
była okazja darmowego transportu z USA, to grzech nie skorzystać
a T. ze wszystkich spodni dresowych wyrósł w jednym momencie. bazę ciuchową ma po Małym Lordzie. a wiadomo arystokracja w dresie nie chodzi

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Pani pytam bo tak ładnie wszystko było wyprasowane
rany prtSc tego zdania zrobię powieszę na lodówce i będę pokazywać chłopu i t.
nienawidzę prasować chyba poczta sprasowała

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 09:04   #1383
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
U nas w sklepei w miare ok, mierzy chetnie, ale w wózku juz nie chce za ffdługo usiedziec tylko chce wózek pchać i to tam gdzie on chce....W sklepach niewózkowych (Pepco itp.) jest natomiast tragedia...zwiewa i chowa sie za wieszaki, biega, a ja się boję, że mi wyjdzie ze sklepu, tym bardziej, ze u nas zazwyczaj te Pepca w małych centrach handlowych są przy biedronce i innych sklepikach...
a nie ma u was w pepco na ścianie takich klockó do ukłądania i coś tam jeszcze? u nas są takie dwie gry na ścianie i Karol od razu tam idzie na czas mojego szukania

Cytat:
A pokażcie jakie to getry zakladacie chłopakom pod spodnie bo K. na razie chodzi bez niczego. Jakoś wydaje mi się, że łyso trochę jak będzie popylal w samych rajstopach, bo ciągle im tam robią jakieś zdjęcia i wstawiaja na fb.
Co prawda K. ciągle w ruchu i ciężko go złapać więc albo rozmazany albo na zdjęciu jest plama w kolorze Karola albo gdzieś tylko noga, ręka, czubek głowy ale np na filcharmonii ostatnio czy na teatrzyku siedział spokojnie to się załapał.
zwykłe czarne,granatowe albo brązowe u nas

plama w kolorze Karola hehe
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 09:08   #1384
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Modern szerokiej drogi koniecznie daj znać juz na miejscu

Zdrowia wszystkich chorym.

Jutro ma na od 8 do 16 ja pierduuu nie wiem jak ogarnę będę musiała wyjść z domu o 6 50 żeby najpóźniej 7.10 wyjść z przedszkola a i tak ok 17 dopiero odbiorę milusia wiec on jutro bite 9h tam spędzi plis taki ze zapowiadają w miarę słoneczna pogodę znaczy się bez deszczu xD

No i czekam na mamę hihi jeszcze 12 dni

Co się okazało wczoraj przyznali mi ten zasiłek do przedszkola więcej niż w tamtym roku i zwrócą za sierpień i wrażenie wiec 20gp na konto wpłynie dość pokaźną sumka ale to dobrze bo jeszcze mi zostal do kupienia zimowy kombinezon i buty dla Milusia i kurtka dla mnie chociaż mam nadzieje ze ojciec nie poleci kolejny raz w uja i wyśle te obiecana kasę 15go eh pożyjemy zobaczymy co to będzie

A tak poza tym po mały do przodu ja mam dalej starszy kaszel szczególnie z rana i wieczora :-/

Pozdrowionka ze słonecznego Bergen

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 09:08   #1385
Malpka
Zakorzenienie

a ja dzisiaj pobiegłam rano na zdjęcie szwu. Nakarmiłam młodego o 7.30 i mama mi z nim została więc biegiem po godzinie wracałam, a on śpi do tej pory Ale słyszłąm że narobił w pieluche przed chwilą więc moze niedługo wstanie
Stary 2015-10-13, 09:21   #1386
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Mhehearzec-Kwiecien 2013 cz.9

Hehe akurat to jak będę odsylala to uznajmy że to poczta tak pogniotla a nie że ja tak beznadziejnie prasuje

Trzeci raz piszę tego posta i mnie wywala a chciałam jeszcze Byou odpisać. Może później się uda

Skoro już tu jestem bo mała cycka okkupuje to spytam jeszcze o cos. Co mogliśmy zrobić nie tak, że mała nagle przestała ciągnąć głowę jak lezy na plecach i weźmie się ja za ręce? Na szczepieniu jeszcze ładnie ciągnęła a teraz głowa zostaje w tyle...
Stary 2015-10-13, 09:26   #1387
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Na brzuszku ładnie trzyma główkę. Na pionowo czasami mocno odchyla do tylu a mi plecy trzaskaja bo staram się odchylac do tylu zeby nie była na pionowo tylko leżała na mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0105.jpg (84,8 KB, 29 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-13, 09:31   #1388
BYou
MBZ♥

Kwiatuszku, Zoś raz ciągnęła raz nie. Położna kazałą to ćwiczyć ale to niedobry pomysł. Na brzuszku uwielbiała leżeć.
Słodka jest

Malpko, usłyszałaś czy poczułaś?

Kasia trzymaj się

Stary 2015-10-13, 09:52   #1389
klementyna1
Zakorzenienie

getry w pepco zakupiłam ostatnio za 7.99 chyba, a w ciuchlandach płaciłam po 6 Uprałam te pepcowe i sie nawet nie rozpadły;p szare były na 3-4 lata rozmiar, ale dobrel
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 10:15   #1390
BYou
MBZ♥

Pepco mówię nie:/już tam nic nie kupię. Mam pecha do tego sklepu.

W h&m wyprzedaż sezonowa

Stary 2015-10-13, 10:16   #1391
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Na brzuszku ładnie trzyma główkę. Na pionowo czasami mocno odchyla do tylu a mi plecy trzaskaja bo staram się odchylac do tylu zeby nie była na pionowo tylko leżała na mnie
ależ ona słodka
a lubi leżeć na brzuszku? może niech dużo leży to jej się główka będzie ćwiczyła

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Malpko, usłyszałaś czy poczułaś?

)
hehe no taki głośny pierdek był że w pokoju obok usłyszałam
Stary 2015-10-13, 10:19   #1392
BYou
MBZ♥

Villga jak Kinia?

Stary 2015-10-13, 10:39   #1393
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Kwiatuszku, czekam również na zasypanie nas zdjęciami
Co do problemu to niestety nie pomogę.

Byou, ja też już się zniechęcam do Pepco :/
Lece zerknąć na h&m
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 11:04   #1394
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Eehh bez przygód podróż to nie podróż - pierwszy ekspres przyjechał 10 minut opóźniony i nasz drugi odjechał - mamy dwugodzinny poślizg - Marcel dzielny, matka mniej

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Ja jestem fanka h&m, jakościowo tylko pare razy sie nacięłam, ale wtedy reklamuje i dostaje zwrot, a z tym nie ma problemu. Używki sprzedaje nawet za 30-50% wartości
Stary 2015-10-13, 11:12   #1395
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kupujecie liściaste herbaty (czarne)? Piję hektolitry (teraz z cytryną i imbirem) i te porządniejsze, które mi smakują są cholernie drogie. Teraz kiedy siedzę w domu mogę sobie zaparzyć na cały dzień esencję w żeliwnym czajniczusiu.
Tak, ja lubię Twinings Earl Grey np.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny, jestem zestresowana, i M. to czuje, bo od rana maruda
Niedlugo ruszamy

edit. ksiazki Tracy Hogg nadaja sie jedynie na makulature.Za kazdym zachowaniem kryja sie potrzeby i to je trzeba zauwazyc i starac sie zrozumiec. Kazdy "konflikt" mozna rozwiazac bezprzemocowo, przy nakladzie czasu i cierpliwosci. Moje dziecko uczy mnie kazdego dnia, ze to ja musze nad soba pracowac.
Taaaa, kolejny zawoalowany atak kogoś, kto ciągle do niedawna biadolił jak to dziecko na bosaka na dwór ma potrzebę wyjść lub inną potrzebę ubierania się 2 godziny. To, że dziecko ma potrzebę to nie dowód, że musi natychmiast być zrealizowana, rodzice też mają potrzeby, a dziecko może wybiegać się później lub wcześniej, nie akurat koniecznie w momencie gdy ma taką fantazję. Pracujesz i pracujesznad sobą niby, ale ta praca prowadzi chyba tylko do tego, że wciąż uważasz, że masz nadal patent na rację we wszystkim, a jednocześnie ciągle opowiadasz jak padasz bo to czy tamto M zrobił, albo stresuje Cię co zrobi. Sorry ale definicja przemocy z d wzięta - dla Ciebie każdy brak zgody na działanie dziecka to przemoc.Dla mnie EOT, od dawna zero reakcji na Twoje posty, które nie są bezpośrednim atakiem na mnie lub wypisywaniem ewidentnych głupot na tematy medyczne, na których akurat się znam.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
scarlety gorzej jak dziecko zawsze szaleje w sklepie i nie ma okazji zobaczyc, co traci, bo za każdym razem tzreba wracac do domu
U nas w sklepei w miare ok, mierzy chetnie, ale w wózku juz nie chce za ffdługo usiedziec tylko chce wózek pchać i to tam gdzie on chce....W sklepach niewózkowych (Pepco itp.) jest natomiast tragedia...zwiewa i chowa sie za wieszaki, biega, a ja się boję, że mi wyjdzie ze sklepu, tym bardziej, ze u nas zazwyczaj te Pepca w małych centrach handlowych są przy biedronce i innych sklepikach...
no to wcześniej opowiadasz, jakie są plany, a co będzie jak zwieje czy wykombinuje jeszcze coś innego

ja mam właśnie takie małe ch obok siebie - Biedra, Pepco, Natura, kiosk, mięsny, warzywniak i apteka

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 11:23   #1396
Villga
Zadomowienie

BYou, miło, ze pytasz. Gorączki już nie ma od piątku za to robi dosyć często kupę i to taką rozwodnioną więc do przedszkola jeszcze nie poszła. Podejrzewam, ze to po lekach przeciwgoraczkowych, podraznily brzuszek.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 11:33   #1397
scarlett26
Zakorzenienie

A co w Pepco nie podpasowało Wam? BYou kiedyś pisała o podkoszulkach, póki co jeszcze nie używałam. Ja trochę rzeczy pokupowałam na przestrzeni czasu - bodziaki, getry, rajtki, skarpety głównie - fakt, wszystko się zużywa jakby szybciej, ale z drugiej strony trudno się spodziewać super jakości za taką cenę. Teraz rzadko już tam ciuchy kupuję, jakoś te mniejsze były tam fajniejsze. Z tańszych dla starszych dzieci to już wolę Lidlowe.

H&M jakoś wyjątkowo rzadko, może od urodzenia z 10-15 rzeczy Z stamtąd miała, jakoś specjalnie mi się tam nic nie podoba - ale ja w ogóle nie lubię tego sklepu, a przez net nie za bardzo lubię kupować. Mam wrażenie, że w żadnej sieciówce nie ma takiego ścisku i regałów, i rzeczy na regałach, pozwalanych pod stojaki ubrań.

Czasem C&A, Kappahl i Zara (choć się zraziłam, bo Zarowe rzeczy mało kiedy przechodzą Z przez głowę).

U nas głównie F&F i Next, potem Smyk, a potem reszta.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-10-13, 11:54   #1398
despa
Zakorzenienie

GG do despa

jezu jak mi się spać chce.

Sorce w Centrum już piękna jesień.

(moje dziecko dziś pierwszy raz od urodzenia spało w łóżeczku, sama polazła koło północy- w szoku byłam)
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 11:59   #1399
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

(moje dziecko dziś pierwszy raz od urodzenia spało w łóżeczku, sama polazła koło północy- w szoku byłam)

Super! Emilia spała z Wami w łożku?
M. pewnego dnia tez mi powiedział ze on będzie spał w malutkim łóżeczku - do dziś jestem w szoku, ze dziecko samo do tego dorasta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-13, 12:04   #1400
scarlett26
Zakorzenienie

Mam pytanko zupełnie z kosmosu, bo wieki nie byłam na żadnych zakupach z TŻtem - potrzebuje na szybko marynarki jakieś fajnej, coś w stylu smart casual, bo ma imprezę w pracy - gdzie najprędzej coś znajdziemy??? Nie wiem, czy lepiej po jakiś sieciówkach szukać czy TKMaxxach, a czasu mało... Jakieś pomysły?

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-10-13, 12:17   #1401
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Mam pytanko zupełnie z kosmosu, bo wieki nie byłam na żadnych zakupach z TŻtem - potrzebuje na szybko marynarki jakieś fajnej, coś w stylu smart casual, bo ma imprezę w pracy - gdzie najprędzej coś znajdziemy??? Nie wiem, czy lepiej po jakiś sieciówkach szukać czy TKMaxxach, a czasu mało... Jakieś pomysły?
Z sieciowek to Tz ma jedną z Medicine, nosi ją bardzo, bardzo często i jest mega i nadal wygląda jak nowa. A tak to ma jeszcze dwie z takiego osiedlowego sklepu jakiegoś polskiego producenta ale nie pamiętam jakiego.
Wlasnie weszłam na ich stronę, zobacz bo ceny zadziwiająco niskie. http://wearmedicine.com/on-5-k.html/...lista,new,30,1

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2015-10-13 o 12:22
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 12:22   #1402
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Z sieciowek to Tz ma jedną z Medicine, nosi ją bardzo, bardzo często i jest mega i nadal wygląda jak nowa. A tak to ma jeszcze dwie z takiego osiedlowego sklepu jakiegoś polskiego producenta ale nie pamiętam jakiego.
O, dzięki! Nigdy nie byłam w tym sklepie, musimy obadać.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-10-13, 12:40   #1403
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a on śpi do tej pory
myślę, że pojawienie się Klaudii nie zaburzy Waszego rytmu dnia dzieci idealne

Cytat:
Hehe akurat to jak będę odsylala to uznajmy że to poczta tak pogniotla a nie że ja tak beznadziejnie prasuje

Cytat:
Co mogliśmy zrobić nie tak, że mała nagle przestała ciągnąć głowę jak lezy na plecach i weźmie się ja za ręce? Na szczepieniu jeszcze ładnie ciągnęła a teraz głowa zostaje w tyle...
a po co ciągacie

Kwiatku nic nie zrobiliście. Sinusoida.

Cytat:
Na brzuszku ładnie trzyma główkę.

cudna! jaka uśmiechnięta! jakie oczyska!!!!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Marcel dzielny, matka mniej

Cytat:
moje dziecko dziś pierwszy raz od urodzenia spało w łóżeczku, sama polazła koło północy- w szoku byłam
hehe. podziwiam, że trzymaliście łóżeczko w takich okolicznościach
Zuch Emila
dużo miejsca się zrobiło, co?

Małpka, nie zasypało nas wczoraj. Tylko ciepłe kurtki T. miał w piwnicy. Olka śpiwór do wózka też. a jak rano wyjrzałam przez okno i zobaczyłam absolutnie poziomy snieg, to jednak w stwierdziłam, że bez jaj niech kurtkę na grzbiecie ma

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

a, właśnie Arosa odebrałam :/ Moderna, H. Tullet - rozczarowaniem roku dobrze, że tylko dwie wzięłam. bardzo dzidziusiowe. pomysł wizualnie fajny, ale już "treść" dla mnie marniutka. na jednym pomyśle pojechane. heh.

będę miała na prezenty dla znajomych noworodków

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 12:43   #1404
scarlett26
Zakorzenienie

Przerażacie mnie Waszymi raportami zaśnieżenia, jakbyście mieszkały na innej półkuli, u mnie nadal pelargonie bujnie kwitną na balkonie... Myślałam, że jakieś wrzosy czy chryzantemy sobie w skrzynki wsadzę, ale chyba daruję sobie w tym roku, żeby ich potem ze śniegu nie wyciągać....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-10-13, 12:44   #1405
BYou
MBZ♥

A tu znów
Bardzo proszę bez przytyków i nnych takich. Każda z nas ma swój własny patent i metodę na wychowanie. Dzieci są w trudnym okresie, jedne przechodzą intensywnie, inne mniej. Tutaj mamy swój wentyl żeby spuścić jak kipi głowa. Nie ma co kruszyć kopii.

Moderna współczuję zamieszania pociągowego
Ja też lubię hm, jeszcze zarkę, kappahla i reserved.

Scarlett zajrzyjcie jeszcze do reserved
Przypomniałaś mi jeszcze o bodziakach z pepco-trafiłam na felerne raz, nadawały się do ścierania kurzu. A raz kupiłam identyczne wzorowo jak w smyku i było lepiej

Villga oby i to przeszło

Despamoże to początek spania u siebie

Stary 2015-10-13, 12:49   #1406
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
A tu znów
Bardzo proszę bez przytyków i nnych takich. Każda z nas ma swój własny patent i metodę na wychowanie. Dzieci są w trudnym okresie, jedne przechodzą intensywnie, inne mniej. Tutaj mamy swój wentyl żeby spuścić jak kipi głowa. Nie ma co kruszyć kopii.

Moderna współczuję zamieszania pociągowego
Ja też lubię hm, jeszcze zarkę, kappahla i reserved.

Scarlett zajrzyjcie jeszcze do reserved
Przypomniałaś mi jeszcze o bodziakach z pepco-trafiłam na felerne raz, nadawały się do ścierania kurzu. A raz kupiłam identyczne wzorowo jak w smyku i było lepiej

Villga oby i to przeszło

Despamoże to początek spania u siebie
ja to rozumiem, nie rozumiem natomiast podejścia, że miałam problem, który rozwiązałam, ale dla niektórych to g warte i nadaje się na makulaturę - nie każdy chce być męczennicą i podążać za dzieckiem, które realizuje każde swoje widzimisię, bo inne rozwiązanie świadczyNIBY o nierespektowaniu jego potrzeb

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-10-13, 13:27   #1407
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
no właśnie wolałabym nie w ciemno. za bardzo Cię lubię. ona ma kółeczka, ale też kolejnego dziecia W.
na nasze potrzeby nie jest rozklekotana, ale nie wiem czy Cię zadowoli

nie obrażaj mnie. jakbym miała płacić za każde pudło, które dostałam

była okazja darmowego transportu z USA, to grzech nie skorzystać
no dobra niech Ci wisi... zakładam, że i Ty i ja mamy mało miejsca więc nadal obowiązuje moje: daj cynk jak będziecie się pozbywać to podjadę pooglądać.
A za ubrania to nie śmiem Cię obrażać tylko (jak Kwiatuszek) nie lubię oddawać jak coś się popsuje, poplami... wiem wiem... limit ubrań wyczerpany można wyrzucić... ale z pozycji pożyczającego sytuacja wygląda inaczej
Dresy... dresy... nie nadążam z kupowaniem.

Cytat:
plama w kolorze Karola

w smyku geomagi na promocji 30% droższe niż kupiłam.
Ale masz pucusia małego. Śliczna

Cytat:
Tak, ja lubię Twinings Earl Grey np.
taką beżową? Bo raz kupiłam sobie w aluminiowym pudełku i była tak niesmaczna. Ohydna. O ile pachniała fajnie i earl greym, to zaparzona była paskudna. Może popsuta mi się trafiła... pleśniowa... hehe...

Cytat:
A co w Pepco nie podpasowało Wam?

U nas głównie F&F i Next, potem Smyk, a potem reszta.
Nie podpasowały mi leginsy (dla mnie), majtki (dla mnie). Dla Filipa muszę coś wymacać i na podstawie wymacania coś kupuję lub nie. Miał fajne dresiki (zielone i brązowe, ale do rozmiaru 86 tylko) z misiem, ale teraz nie mogę trafić na takie, które byłyby miłe w dotyku.

O tak, F&F i next. dla mnie 100% satysfakcji.

Cytat:
jezu jak mi się spać chce.

Sorce w Centrum już piękna jesień.

uuuu... druga nastolatka!
Jaka piękna jesień. Z balkonu widzę nad centrum białą wielką chmurę (mam nadzieję, że to mgła... ).

Cytat:
właśnie wczoraj w Zarze Tż coś takiego casual oglądał. całkiem całkiem były...

Cytat:
Przerażacie mnie Waszymi raportami zaśnieżenia, jakbyście mieszkały na innej półkuli
jakby nie patrzeć mieszkamy na południowej półkuli Polski

A propos F&F. Dzisiaj wdepłam na dział dzieciowy z ciuchami. Część rzeczy jest przecenionych o 30 i 50%. O dziwo dla chłopców coś fajniejszego można było wyhaczyć (bluzy, swetry, masa podkoszulków). Kupiłam Filipowi dwie bluzy z kapturem (takie melanżowe, ciemny granat i jasnoniebieską) za 50zł (obie). Nie wiem czy nie za wielkie będą, ale lepiej w tą stronę - dorośnie. Najwyżej jak zmierzę nań i okaże się, że w nich pływa (wzięłam 98), to podjadę wymienić bo była cała rozmiarówka.

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-13, 13:44   #1408
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
taką beżową? Bo raz kupiłam sobie w aluminiowym pudełku i była tak niesmaczna. Ohydna. O ile pachniała fajnie i earl greym, to zaparzona była paskudna. Może popsuta mi się trafiła... pleśniowa... hehe...

Nie podpasowały mi leginsy (dla mnie), majtki (dla mnie). Dla Filipa muszę coś wymacać i na podstawie wymacania coś kupuję lub nie. Miał fajne dresiki (zielone i brązowe, ale do rozmiaru 86 tylko) z misiem, ale teraz nie mogę trafić na takie, które byłyby miłe w dotyku.

O tak, F&F i next. dla mnie 100% satysfakcji.

właśnie wczoraj w Zarze Tż coś takiego casual oglądał. całkiem całkiem były...

jakby nie patrzeć mieszkamy na południowej półkuli Polski

A propos F&F. Dzisiaj wdepłam na dział dzieciowy z ciuchami. Część rzeczy jest przecenionych o 30 i 50%. O dziwo dla chłopców coś fajniejszego można było wyhaczyć (bluzy, swetry, masa podkoszulków). Kupiłam Filipowi dwie bluzy z kapturem (takie melanżowe, ciemny granat i jasnoniebieską) za 50zł (obie). Nie wiem czy nie za wielkie będą, ale lepiej w tą stronę - dorośnie. Najwyżej jak zmierzę nań i okaże się, że w nich pływa (wzięłam 98), to podjadę wymienić bo była cała rozmiarówka.
Ja mam w żółtych puszkach, nie wiem, może u nas jakaś gorsza, mi najczęściej Brat je z Anglii przywozi.

Dzięki za info.

Ja na chłopięcym F&F ostatnio Z sweter kupiłam.

Ale pogoda, nic tylko spać, Z ziewa, ale ma fazę na zaliczanie kolejnych okrążeń na jeździku wokół kuchennej wyspy, mogłaby się do wyra oddalić wreszcie to bym się wzięła za prasowanie... Pewnie ostatnia na wątku jeszcze z jeździka korzysta, ale jak lubi to niech sobie na nim zapitala

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-10-13, 13:51   #1409
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
a, właśnie Arosa odebrałam :/ Moderna, H. Tullet - rozczarowaniem roku dobrze, że tylko dwie wzięłam. bardzo dzidziusiowe. pomysł wizualnie fajny, ale już "treść" dla mnie marniutka. na jednym pomyśle pojechane. heh.

będę miała na prezenty dla znajomych noworodków

Dzięki za info
Szkoda, bo zapowiadały sie fajnie

Ja czekam na pszczoły z NK
Stary 2015-10-13, 13:53   #1410
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że pojawienie się Klaudii nie zaburzy Waszego rytmu dnia dzieci idealne
haha , zaburzyłoby mój spokój psychiczny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości