|
|
#961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
Moje bobo sie dzis nie rusza jakos jak zawsze moze dlatego ze ja zdycham w lozku.. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#962 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli nikt nie wie co z Toska
![]() Odezwij się!
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Ile dalas ? Stacjonarnie czy online?
|
|
|
|
#964 |
|
Wtajemniczenie
|
Któraś stosowała tą metodę usypiania malucha
https://portal.abczdrowie.pl/jak-usypiac-dziecko ?
|
|
#965 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#966 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nooo ciekawe co z nią...
446 w stacjonarnej gemini.
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie, jak dla mnie wszystkie te metody - oprócz może siedzenia przy łóżku - są straszne
![]() Metoda z ignorowaniem płaczu - no comments... to chyba z XIX wieku Metoda Ferbera jest mocno krytykowana, choć popularna chyba. Wg mnie na pewno nie nadaje się dla niemowlęcia, które przecież nie płacze ot tak, tylko z tęsknoty/ potrzeby bliskości/ starsze może ze strachu. Ja bym nie mogła 10 minut czekać z wejściem do pokoju podczas gdy dziecko zanosi się płaczem, szczególnie MALEŃKIE dziecko. Paradoksalnie, choć wyznaję powyższe "zasady natychmiastowego reagowania", nigdy przy żadnym dziecku nie miałam problemu z usypianiem. Był wieczorny rytuał - kolacja, kąpiel, piżamka, przytulak/ całus/ bajeczka - potem przygaszenie światła, zamykamy drzwi i sen. Jeśli mi się trafi egzemplarz trudny - jedyną metodą będzie metoda niezłomnej konsekwencji ). Bez rozciągania czasu na wejście od 5 do 25 minut czy ile oni tam radzą EDIT: NIEMOWLĘTA FAJNIE ODLATUJĄ, GDY SIĘ JE GŁASKA PO GŁOWIE I BUZI - co przy okazji wpływa jakoś pozytywnie na rozwój neurologiczny i emocjonalny ponoć, zaraz poszukam info ![]() hohoho, toś już musiała być nieźle zdesperowana, Pani Administrator
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-10-13 o 20:30 |
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm skoro mowisz, ze sie oplaca to moze warto zainwestowac... Poczekam jak bedzie z moim karmieniem.... |
|
|
|
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm pytam bo nie wiem jakiej metody używać
Wszystko do przemyślenia i wdrożenia
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie, tu jest fajnie opisane:
http://www.mjakmama24.pl/niemowle/pi...,186_3461.html http://mataja.pl/2014/05/jak-glaskac...-nim-intelekt/ http://dziecko24.pl/artykul/436/5/Us...-placz-dziecka
|
#971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem ze moja siostra usypiala mała ciągle na rękach i tak się przyzwyczaiła ze nawet jak klocus była 7 mcy to tak chciała. Z synkiem juz inaczej robiła i miała trochę lżej
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
)
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#973 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Btw. Metoda na uspienie ktora stosowala moja przyjaciolka http://m.youtube.com/watch?v=Bmf7IUHa18E A inna wlaczala wirowanie w pralce i stawiala fotelik z dzieckiem haha dzialalo ;-) Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
||
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoras wie czym sie rozni medela mini electric od medeli swing ?
|
|
|
|
#975 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Nie mogę przystawiać Ewy częściej niż 2x na dobę póki co, ręczny laktator rwie mi naczynka na sutkach i znowu się pojawia krew, a elektryczny avent ściągał mi tyle, że dłonią byłam w stanie ściągnąć sobie więcej. Na początku myślałam, że może po prostu nie mam pokarmu, ale skoro dłonią jestem w stanie utoczyć całkiem sporo, no to...kiepsko to świadczy o avencie niestety. Nie wiem czy mam wadliwy egzemplarz, czy jaki grom, ale już mi się nie chciało walczyć. Chciałam lovi prolactis, ale stacjonarnie go nie było, więc wzięłam ten. Na razie pełen zachwyt
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie czytaj o rodzicielstwie bliskości
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-10-13 o 20:43 |
|
|
|
|
#977 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mini Electric jest chyba sporo mniejsza, nie?
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahaahh, Pan Sówka sprawdza, jak u mnie teoria ma się do praktyki
![]() Idę inwestować siebie w przyszłość moich relacji z synem. Znaczy się idę się z nim cycolić po raz 3 w ciągu tej godziny ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- INFO DLA TYCH, CO NIE SIEDZĄ NA FEJSBUCZKU: MIJODE URODZIŁA 4110g i 57cm . 13.10.2015 g 17.45
|
#979 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliath fajne artykuły
![]() Olibar metoda z chusteczka super hehe ![]() Co się nie zrobi aby dziecko zasnęło ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Mijode gratulacje !!!!!! ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- I tym oto sposobem zostało jedynie 11 porodów
|
|
#980 |
|
Rozeznanie
|
Tak pobieznie przelecialam Wasze posty, dziekuje za mile slowa. Nie leze jeszcze w szpitalu, bo...nie ma miejsc. Jakis koszmar, lekarz mial mi dac znac jak cos sie zwolni i tak kwitlam do 20 jak na szpilkach, zwlaszcza, ze rodzina meza troche mnie zeschizowala ze cos sie moze dziac przez to malowodzie i mam sie klocic o miejsce, a bylam w miare spokojna. No i zadzwonilam do lekarza i mowie ze sie denerwujemy i kazal mi przyjsc na ktg a tu oczywiscie kolejka jak po zboze a ja jestem ledwo zywa...nie wiem jak to sie skonczy...torby mam ze soba, zobaczymy. Jestem troche zla ze wczesnij mi nie zrobil tego usg bo ostatnio juz mialam mniej wod Grrrrrr Trzymajcie kciuki zeby z mala bylo wszystko ok...
|
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelia trzymamy kciuki!
Daj znać koniecznie po wizycie. Będzie dobrze. Zobaczysz
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, na pewno jest dobrze
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór mamy: ) czy dzieciątko którejś z Was miało podwyższone CRP ? Mój ma jak się okazało i to chyba przez ostatnie przeziębienie: (( jestem załamana mam nadzieję że po antybiotyku się pożegnamy z infekcją. ..
Edytowane przez izabela596 Czas edycji: 2015-10-14 o 02:21 |
|
|
|
#984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja właśnie nie chce spać. Najchętniej by sie przytulała, cycala i obserwowała świat. Teraz, jakimś cudem, zasnęła i na razie sobie śpi juz z godzinkę. Za to mnie usunęli dzisiaj cewnik i byłam pod prysznicem wieczorem Tez sie martwię o Toske... Czekam od rana na jakieś info i nic. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i też bez czapek po kapieli i pajacyk cieplejszy Cytat:
Mam też taka teorie związaną z noszeniem dziecka (z którą oczywiście możecie się nie zgodzić ) że malutkie dziecko potebuje być właśnie blisko nas i dlatego domaga się (nie każde oczywiście) bycia na rękach/wiszenia przy cycu itp. Kiedy osiąga level samodzielnego siadania/pełzania/raczkowania czy nie wspomne juz o chodzeniu to samo będzie miało gdzieś te nasze noszenie bo samo będzie chciało docierać do tego do czego będzie miało ochote mojego nosiłam w takim nosidle/chuście i wtedy był najspokojniejszy i najszczęśliwszy, a ja mogłam wszytko robic. Jak zaczął chodzic to nigdy nie miałam problemu z nadmiernym wymuszaniem brania na ręce. Ale wiadomo to tylko moje doświadczenie, każde dziecko jest inne i ma inny charakterek
|
||
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki Amelia.
|
|
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
noo niepokojące że sie Toska tyle nie odzywa :/
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Ala wymusza noszenie na rekach ale tylko od jednej cioci i tak nosi ją tamta na rekach non stop. Do mnie na rece nie chce, bo wie ze nie moze...
Agatka ?????? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Kasia a Ty masz fb? |
|
|
|
#989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaa???? mam
|
|
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przerażona byłam, ale malutka troszkę popłakała przy rozbieraniu a później aniołek. Parę grymasów tylko w wodzie a tak patrzyła zaciekawiona co my z nią wyprawiamy heheh główkę umyłam szarym mydłem i spłukałam, a ciałko tylko tym krochmalem. Teraz sobie śpi smacznie w łózeczku Jeszcze się troszkę zakrztusiła przy cycku bo mi mleko tryska strumieniami i już całkiem się zestresowałam bo się boję jak ognia tych zakrztuszeń.Co do laktatora to ciekawe jak się sprawdzi mój z Lovi. Chyba przyszedł już do rodziców. Musi mąż odebrac jutro i zobaczymy. TOSIA odezwij się kochanie, bo się martwię o Was ![]() Mjode gratulacje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

a co tak długo leżałaś? Zle się czułaś czy ci kazali? 
). Bez rozciągania czasu na wejście od 5 do 25 minut czy ile oni tam radzą 

, na pewno jest dobrze