|
|
#931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
|
|
#932 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
najważniejsze to nie zwariować i cieszyć sie dzieckiem, ńic za wszelka cenę ...Gratuluje wszystkim mamusiom ![]() Ja na chwile, podczytuję po nocach -u nas masakra -mała jeszcze nie odrobiła wagi urodzeniowej w dodatku ma krótkie wedzidelko pod językiem i nie chwyta dobrze cyca -plus ulewa krztusi sie i wymiotuje przez ta wadę serca ![]() Ogólnie spędzam czas na pompowaniu co 2.5h , karmieniu butla wyparzaniu sprzetu i powtarzam od nowa ![]() Jakoś to będzie, I hope ....
|
|
|
#933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie, ze nie bede sama Cytat:
![]() ![]() pogrubione super to Ty jestes matką i Ty decydujesz a sposob karmienia nie jest wazny, wazna jest miłość, spokój i pełny brzuszek maleństwa po co męczyc siebie i dziecko. a co do wąchania to ja tez zawsze Alicje wąchałam ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- ma któras kontakt z Toska? |
||
|
|
|
#934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to jest nas dwie, Libra Tylko że ja nie dość, że sama, to jeszcze z Lilą ![]() Czasem jem śniadanie dopiero jak Pan Sówka po spacerze śpi chwilę - czyli w okolicach 13. A czasem schodzę z Lilą żeby jej coś przygotować do szamania piętro niżej w kuchni, a Pan Sówka odpala natychmiast syreny przeciwlotnicze i wrzeszczy dopóki nie wrócę no cyrk na kółkach ![]() Cytat:
Podziwiam Cię kochana i kibicuję Twojemu kp wiem, co teraz przeżywasz, bo miałam tak z Lilo. Mam ogromną nadzieję, że wytrwasz (wytrwacie) aż wędzidełko przestanie być przeszkodą w cycaniu ![]() Nawiasem mówiąc, jak się to diagnozuje?... Bo Kubuś też płytko chwyta, cały czas od początku, dzięki Bogu że mi się cyce zahartowały, ale i tak karmienie jest delikatnie mówiąc mało komfortowe mimo tego, że pomagam mu łapać, w dzioba pakuję, przytrzymuję bródkę...
|
|
#935 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedyne czego się obawiam to to że jak przejdę na mm to zaraz pojawia się kolki i zaparcia. Cytat:
No już szukałam takiego coby mu jak najlepiej sutka przypominał.Zamówiłam nawet taki dla wcześniaków bo myślałam ze te normalne za duże na jego mała paszcze ale cwaniak żadnego nie chce,wszystkie wypluwa. Ewentualnie possie 2 minuty i zaczyna się awanturować bo nic nie leci.No niemożliwe jest to dziecko nie chce ani na chwile ulżyć matce w cierpieniu.
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i co u mnie było tragiczne on nawet butelki nie chciał, tzn czując gumę od smoczka butelkowego też miał odruch wymiotny więc nawet nie było mowy o chociaż jednym karmieniu mniej Ale na pewno co potrzeba to pogodzić się z tym, wyspokoić i nabrać cierpliwości
|
|
#938 | |
|
Raczkowanie
|
Swietnie sie czytalo. W koncu mi sie paszcza usmiechnela przez to chlustanie
az sie maly w brzuchu rozruszal przez moj smiech. Super ze poszlo szybko i faktycznie po wypchaniu bol odchodzi na jakis czas i to jest piekne ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
nie wiem kiedy zaczna. Wogole musze termometr jakis do pokoju kupic bo nie wiem jaka mam temperature.Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#939 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem jakie to odciąganie i wyparzanie w koło jest męczące więc współczuję. Jeśli chcesz karmić to mam nadzieję że po tym podcięciu się uda. Oliath to się diagnozuje na oko położna lub lekarz powinni zerknąć.Cytat:
a co tak długo leżałaś? Zle się czułaś czy ci kazali? Ja po pierwszym porodzie dopiero wstałam po około 5h i zasłabłam w łazience, teraz po 2 godzinach na poporodowej, sama poszłam na oddział i od razu prysznic i na chodzie w 100%. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Ciekawe co z Tosią....
|
|
#940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do kąpieli mówiła nawet 23, ale to maks. ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
wczesniej juz bylo 11,7 a wiem, ze przed porodem HGB wzrasta. ostatnio odstawiłam zelazo, bo mam straszne sensacje żołądkowe po nim....
Cytat:
grzeje, ale ze tak powiem nie ode mnie to zalezy ![]() w lazience mamy ciut cieplej |
|
|
|
|
#942 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję kochanie za kibicowanie i mam nadzieję, ze poznasz kiedyś osobiście Gabrysię Cytat:
Cytat:
)". W czasie porodu obfite krwawienie. Krwiasta baba ze mnie![]() Cytat:
Teraz śpi z tatusiem w sypialni Moja w ogóle dużo śpi ale oże to tylko na początku. Choć czasem krzyczy jak się przebieramy. Chyba jej zimno po prostu Kurczę współczuję CI że taki darciuch mały z Tymonka. Dobrze, ze w nocy masz spokój. Ciekawe jak treściwy masz pokarm? Ja mam chyba teraściwy bo mała się podłącza na 10 min do jednej piersi, w razi epotrzeby na 10 do drugiej i śpi 3 godziny minimum. Jak sie budzi to też się nie drze tylko szuka dziubkiem cycusia. o ale to takie malęńswto jeszcze i może dlatego. W ogóle wczoraj w końcu ściągnęłam pokarm heheh Z jednego cycka w jakieś 4 minuty 20 ml ściągnęłam, a z drugiego już Gabrysia ściągała Myślałam, ze mi cycki eksplodują![]() Cytat:
Cytat:
Przyznałą w końcu rację hehehCytat:
A ogóle my dizś pierwszy raz kąpiemy małą!!!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa Ciekawe czy pół mista będzie ją słyszeć ![]() O której kąpiecie maluchy? Cytat:
Cytat:
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie a w blokach grzeją juz ?
|
|
|
|
#944 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze u mnie kiedys wszystko wysiadlo i kilka dni mielismy 13 stopni w mieszkaniu. Katorga!
Ktosiula to szybko sie rozchodzilas po porodzie ja po 7 dniach nie chodzilam i nie siedzialam. Oby teraz bylo lepiej.Dziewczyny, nie widzialam pazdzierniczek na odchowalni. Nie mamy watku czy moja goraczka mi sukcesywnie odbiera wzrok? Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mały jakby był to bym grzala
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę CI porodu. Tak niewiele mi brakowało, ale nie ważne już U mnie tak. A ja mam kąpać małą w krochmalu 6 dni. Eh trzeba to ugotować
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w tej chwili jak gotuje to jest tak 20-21 , wieczorami cieplej zawsze.
Mala a po co w krochmalu??? Ja to chyba odwolam polozna srodowiskowa . mam dosc jej rad. I nie chce zeby ktos mi w cycki zagladal....z Alicja nikt nie przychodzil do mnie i dalam rade. |
|
|
|
#948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
O wlasnie mialam pytac.. czy po mleku czyscicie wewnatrz dzieciom jame ustna? Ja nigdy tego nie robilam ale tak sie zastanawiam czy zaczac to robic.
Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że to minie, bo pierwszy na poczatku mi się darł w kąpieli, a po pewnym czasie je pokochał Cytat:
kochana życzę ci wiele cierpliwości, bo pewnie nie jest ci lekko |
|||
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale musisz gotować? nie wystarczy wsypać ziemniaczankę do wody do wanienki?... będzie "śliska" woda tak czy siak
![]() Cytat:
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Bo niunia ma rumień
|
#953 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a odzywala się Toska na fcb może albo dała komuś swój nr tel i pisała?
|
|
#954 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Widzę że się dzieje, nie będę cytować bo coś mi net zrywa i już piąty raz piszę tego posta
![]() Amelia, trzymam kciuki, ważne że będziesz pod opieką. Nie denerwuj się, gdyby było coś nie tak, to od razu by Cię położyli na stół Widzę że nie tylko ja mam ostatnio kryzysową atmosferę...młodzież mi szaleje dość intensywnie, krzyczy, nie śpi, a ja nie śpię razem z nią Byłyśmy dziś u pediatry, stwierdziła że Ewa jest okazem zdrowia, śliczne, zgrabne itd wszystko, ładniutka skórka, ładniutko gojący się pępek, pięknie przybranie na wadze i długości, wszystko po prostu mega hiper cacy. A czemu wyje? "bo dzieci muszą" ![]() Dostałyśmy probiotyk i kropelki na ewentualne problemy z laktozą, ale doktorka obstawia, że marudzenie nie ma nic wspólnego z brzuszkiem, za to mnóstwo wspólnego z charakterem, booooooooooooosz... Kolejne ważenie z 2 tyg, na listopad się umówiłyśmy na szczepienie. ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- A, zmieniłam laktator i raptem okazało się, że odciągam o 2/3 więcej pokarmu
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Olibar z tego co slyszalam, nie trzeba czyscic dziecku buzi po karmieniu.
Mala u nas Alicja miala rumien i nic takiego nam nie zalecali.. Elve jaki laktator?
|
|
|
|
#956 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja w ogóle nie ogarniam po co czyścić buzię po karmieniu...
Amelie, medela swing Avent może jej buty czyścić
|
|
#957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ta medeka to reczny? Kiedys mialam TT ale to bylo meczace.. suty pocharatane plus bol plus lapaly mnie skurcze w dloni haha bo mysialam sie niezle namachac ![]() Btw kobity tak pisalysmy o grzaniu i moj wlasciciel zaczal grzac haha lol. Oby tylko codzienie to robil. Szkoda ze ja nie mam na to wplywu niestety. Ale wlacznik jest po jego stronie. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk Edytowane przez olibar Czas edycji: 2015-10-13 o 19:45 |
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Toska nie zostawiła telefonu w klubie ? Też się martwię ((Mój synek póki co to aniołek, cycamy ładnie tylko on cały czas by spał, jakoś intuicja mi podpowiada żeby go nie wzbudzać na karmienie mimo że położne mówią co innego. Pewnie bardzo szybko się to zmieni
|
|
|
|
|
#960 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Elektryczny. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Nowy, wkurzyłam się dzisiaj na aventa.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

najważniejsze to nie zwariować i cieszyć sie dzieckiem, ńic za wszelka cenę ...

wiem, co teraz przeżywasz, bo miałam tak z Lilo. Mam ogromną nadzieję, że wytrwasz (wytrwacie) aż wędzidełko przestanie być przeszkodą w cycaniu
wstałam i CHLUST! Szybkaczem założyłam majteczki i lecę po podpaski, które schowałam pod sofę. Przy sofie CHLUST! Podpachy w ręce, do łazienki, CHLUST! Zorientowałam się że nie mam suchych majtek! Tel. do M. Biegusiem do sypialni po majteczki CHLUST! No dobra, suche majtki mam, podpaski też do łazienki, CHLUST! Kąpiel, CHLUST... zalałam z podłogę w łazience, nie nadążałam wycierać, w końcu ręczniki rzuciłam nasze ręczniki na podłogę i niech się dzieje co chce... podkłady poporodowe nie dawały rady.
05.07.2008 

ale mały jakby był to bym grzala