|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Coś nie mam weny na pisanie... chyba dostaje jesiennej depresji. Nawet wizyta u gina mnie dziś słabo cieszy, co ja zrobię jak odpadnie siusiak?
|
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się i my z rana,
Dzisiaj dzień wolny od szkoły ale starsze dziecko i tak nie da pospać właśnie zażyczył sobie na śniadanie placuszki z jabłkiem😋Z tą wagą w ciąży to wydaje mi sie ze trochę genetyka tu działa, w pierwszej ciąży przytyłam 25 kg zaczynajac od wagi 52 kg a wcale dużo nie jadłam 😠Na szczęście po 3 miesiącach ważyłam tyle samo co przed ciążą. Teraz tez coś czuje skończy sie w tych samych granicach bo tak samo staram sie pilnować w granicach rozsądku oczywiście i już na wadze +5 kg. ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- W zeszłym tygodniu wybrałam się po raz pierwszy do lumpka po dzieciowe zakupy i powiem wam szczerze ze byłam w szoku😳Za całe 100 zł kupiłam ponad 40 sztuk pięknych rzeczy, coś czuje ze co tydzień będę tam obecna przed otwarciem 😁 |
|
|
|
#3573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby siusiak był na miejscu. ![]() Cytat:
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry ![]() Dziś zaczynam 20 tydzień (a 21 wg wczorajszego lekarza) Niuńka chyba imprezowała połowiczny tydzień, bo rano wylądowałam w toalecie ale w nagrodę dostałam po, piękne kopyJuż się soboty nie mogę doczekać i podglądania ![]() A za dzisiejsze wizyty trzymam
|
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, za oknem szaro, ponuro współczuję tym co do pracy muszą wstać z rana i na autobus pędzić. Dziewczyny ja mam w ciąży bardzo suche dłonie i nakładam krem i mam problem, na prawej dłoni nawet tak mi skóra stwardniała nie wiem co mam robić, nawet trochę swędzi.
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3577 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, zapisalam sie na 9:40 na usg w przychodni obok zeby tylko sprawdzili czy wszystko jest ok. Od dwoch-trzech dni sie strasznie martwie i mam nadzieje ze jednak bezpodstawnie. Niestety Pola idzie ze mna, bo jeszcze leczymy sie w domu.
Jeszcze poltora tygodnia do polowkowego a ja na prawde swiruje. Moze gdybym czula ruchy wyraznie, a ja czasem tylko takie hmm pukanie?? A od dwoch dni nic, zero i sie martwie. Takze dam znac po usg. Dzisiaj ide tez do pulmonologa z kaszlem, bo niestety ani siemie lniane, ani czosnek, ani sok malinowy, ani miod nic nie daly. Trzymajcie kciuki!!
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
verrerie trzymam mocno kciuki i czekam na wieści
![]() Wierzę, że wszystko jest ok i mam nadzieję, że USG Cię uspokoi trochę
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie pogoda do dupy, pada od rana, szaro, buro i zimno. Niech wraca lato, albo przyjdzie zima, bo ta pogoda pomiędzy jest chyba najgorsza. Nie cierpię takiej pluchy. I jak na złość wczoraj o północy jeszcze psa kąpałam, nie wiem po co. Mój TŻ też dzisiaj idzie ze mną. Specjalnie się upominał czy może, więc nawet ok, bo chcę zobaczyć jego minę jak lekarz powie płeć idę się zbierać, odezwę się na pewno zaraz po wizycie ![]() Miłego poranka mamusie ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Verrerie, dobrze że się zapisałaś. Lepiej sprawdzić niż się denerwować. Daj znać co i jak ![]() No i kciuki tez za resztę wizyt oczywiście
|
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki spróbuję na pewno
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze Wam kopniaków
![]() u nas tylko motylki w brzuchu i przelewanie wody - wszędzie potwierdzają, że to to, ale ja ciągle nie jestem pewna czy to ruchy dziecka.
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis tez wstalam i przytulalam sie do wc. Czuje ze to nie moj dzien
|
|
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
na szczęście mam tylko mała tubkę-próbke, skończę ją i wracam do "starego" Pharmacerisa, bo ten przynajmniej nie wywołuje burczenia w brzuchu
![]() Gosia możesz kupić parafinę w kostce i rozpuścić ja w jakimś starym garnuszku jesli nie masz podgrzewacza, nie bezpośrednio na ogniu tylko w kąpieli wodnej jak czekoladę najpierw jakis peeling, potem parafinkę, gruba warstwa kremu na noc i będzie super Ja też uważam że jeśli jakaś kwestia związana z dzieciątkiem nas martwi to warto iść do lekarza bo ten długotrwały stres może być miażdzący... mi gin zastrzegł na ostatniej wizycie że jeśli w ciągu dwóch tygodni dzidziusia nie poczuje to mam od razu przyjechać bez kolejki na wizytę, ale mój Mały ewidentnie daje znać o sobie, chociaż tez ma leniwe dni -zupelnie jak Matka ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty! zauwazyłam że jak kilka dziewczyn idzie jednego dnia to i mi się udziela ta ekscytacja haha
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie potluklam miske
zly dzien A masze zaraz jechac na poczte, l4 do pracy zawiezc.. eh 3mam kciuki za wizyty
|
|
|
|
#3587 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry ale sie dzis wyspalam ;-) co prawda pogoda nie zachęca do wyjścia z lozka wiec jeszcze w nim leżę. Ja tez dzis wybieram sie na wizytę wiec proszę 3majcie za mnie kciuki żeby udalo sie podejrzeć tego mojego lokatora.
3mam kciuki za inne mamy miłego dnia |
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam sobie herbatę do sniadania i oczwyiście cała od razu wylałam i miałam nadprogramowe sprzątanie Dobrze, że nigdzie nie wychodze, chociaż roboty w mieszkaniu kupa i nie wiem czy ryzykowac poza tym cos kiepsko sie czuje, jakby mi cos na zolądku siedzialo
|
|
#3589 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już w mieszkanku ogarnełam , jadę do mamy na kawę
Trochę tych wizyt z tego co widzę dzisiaj jest, więc trzymam za was i za siebie mocno zaciśnięte kciuki
|
|
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
Widze,ze nie jestem sama ledwo zyje mdłosci mnie dopadły, glowa peka i w dodatku jakos mi slabo wiec leze nie mam siły sie zwlec z łozla. Tz na zakupy pojedzie bo gołabki wymyslił.
I tez siedzac przy stole w salonie wylał kubek kawy na sciane i podłoge ! |
|
|
|
#3591 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia - wrażenia jak najbardziej pozytywne - fajnie bo zajęcia prowadzi lekarz z oddziału i daje również praktyczne wskazówki co potrzebne do szpitala, jak się zachowywać, kiedy przyjeżdżać itp., zajęcia będą jeszcze odbywały się z anestezjologiem i położną z oddziału, będziemy zwiedzać oddział na którym będziemy rodzić, pokoje, sale porodową także można się oswoić, lekarz naprawdę spoko mówi bardzo ciekawie. ogólnie zajęcia trwają 2h, druga godzina to zajęcia na sali ćwiczeń - gdzie mamy uczyć się oddychać, technik relaksacyjnych, ćwiczenia rozluźniające, jak radzić sobie z bólami kręgosłupa, obrzękami nóg itp. na razie wygląda to naprawdę obiecująco i jestem pozytywnie zaskoczona- w tym szpitalu planuje rodzić także oswoję się chociaż trochę z otoczeniem
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za to mam dzisiaj dobry dzień.
odebrałam paczkę z Ameryki i już humor się poprawił. do tego kupiłam prawie kg ciuszków dla małej. TŻ przyszedł do lumpka i wybrał dla małej body z logiem Batmana i pelerynką. nie miałam serca mu odmówić.
|
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja piekę dzis w-z
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Pod te moje kilogramy
|
|
|
|
#3594 |
|
Rozeznanie
|
Wrocilam z USG, jestem mile zaskoczona, ze za 60zl zrobili mi USG 4D i nagrali plyte.
Wszystko wyglada dobrze. Lozysko mam na tylnej scianie, musialo sie przesunac. Nie wiem czemu nie czuje ruchow. Dzidzius sie rusza, wazy okolo 250g. Tylko pan lekarz powiedzial, ze wg wymiarow to 18 tydzien a nie 19. Nie mam pojecia, zobaczymy co powiedza na polowkowym. Pan lekarz tez nie byl pewny plci! Fakt, ze Franek ulozyl sie posladkowo a pepowina przyslaniala wszystko, ale najpierw powiedzial, ze dziewczynka, a potem, ze nie wie bo nie moze zobaczyc. Dwoch poprzednich lekarzy powiedzieli ze chlopczyk. Mysle, ze jest chlopczyk. Troche mi namieszal ten lekarz, ale dzidzia rosnie zdrowo, moj kaszel i bole brzucha nie wyrzadzily mu krzywdy i mam nadzieje, ze nie wyrzadza. Uspokoilam sie. Te 60zl to nic w porownaniu z uczuciem ulgi.
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cieszę się, że wszystko ok.
|
|
|
#3596 |
|
Wtajemniczenie
|
Taaak polly
![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Dobrze verrerie ze wszystko ok jednak udalo sie znalezc taniej bo ostatnio pisalas ze 200zl u Was usg |
|
|
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
Witamy pospałyśmy do 9.
teraz sniadanko i na wrocław jakoś musimy spędzic czas do 15. |
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Bonku, to daj znać o której.
![]() Ja może dzisiaj zrobię muffiny bananowe z krówkami.
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj robię kasze, pieczeń wołowa i buraki. Nigdzie się nie ruszam cały dzień.
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie mam pomysłu na obiad.
Jak TŻ chory, to może rosół? Miałam do mamy po ogórki jechać, ale dzieciaki chore, więc się nie będę tam zapuszczać.:P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

ale w nagrodę dostałam po, piękne kopy

idę się zbierać, odezwę się na pewno zaraz po wizycie