Mamy marzec 2016. Część III - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-14, 10:34   #3601
Darkanddark
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Verrerie, super, że wszystko okej. Za taką cenę to faktycznie warto, święty spokój jest bezcenny
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 10:42   #3602
malinka9191
Zakorzenienie

verrerie super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Bonku, to daj znać o której.

Ja może dzisiaj zrobię muffiny bananowe z krówkami.
ja mam Styropian z niedzieli

A na obiad ziemniaczki z kotletami z piersi kurczaka w pianie i jakis sloik z salatką
Stary 2015-10-14, 10:46   #3603
verrerie
Rozeznanie

Tak, pisalam ze u nas 200zl kosztuje, bo tak kosztuje. U mie w przychodni jest taki lekarz co robi usg wszystkiego, a ze zalezalo mi zeby sprawdzic czy dzidzius sie rusza, czy jest ok to poszlam. Normalnie tak dziwnie by mi bylo. Jetsem mile zaskoczona jakoscia tego usg wiec w razie stresu bede przychodzic.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 10:47   #3604
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Dzisiaj ide tez do pulmonologa z kaszlem, bo niestety ani siemie lniane, ani czosnek, ani sok malinowy, ani miod nic nie daly.
Trzymajcie kciuki!!
Dobrze że po usg wszystko w porządku.
Mogę kopniaki też nie są wcale takie mocne. Czasem smyrnie głasknie i już. Ale na wizycie ruszala się więc pewnie taki urok. wymiarami bym się zbytnio nie martwiła. Zobaczysz że na następnym usg bzdurę już grało :-P
Daj znać co u pulmonologa.ciekawa jestem co wymyśli.
Z moimi płucami też nie najlepiej. Częściej muszę brać inhalator. Ale porównując z pierwszą ciąża to i tak jest lepiej.
W związku z wolnym w szkole wyspałam się chociaż Natalka była już o 8 u mnie ale prawie do 10 dała mi jeszcze spać. Zrobiłyśmy sobie kakao i teraz odpoczywam :-D

Edytowane przez darolka
Czas edycji: 2015-10-14 o 10:49
darolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 10:52   #3605
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Coś nie mam weny na pisanie... chyba dostaje jesiennej depresji. Nawet wizyta u gina mnie dziś słabo cieszy, co ja zrobię jak odpadnie siusiak?
Będziesz miała parkę

Cytat:
Wrocilam z USG, jestem mile zaskoczona, ze za 60zl zrobili mi USG 4D i nagrali plyte.
Wszystko wyglada dobrze. Lozysko mam na tylnej scianie, musialo sie przesunac. Nie wiem czemu nie czuje ruchow. Dzidzius sie rusza, wazy okolo 250g. Tylko pan lekarz powiedzial, ze wg wymiarow to 18 tydzien a nie 19. Nie mam pojecia, zobaczymy co powiedza na polowkowym. Pan lekarz tez nie byl pewny plci! Fakt, ze Franek ulozyl sie posladkowo a pepowina przyslaniala wszystko, ale najpierw powiedzial, ze dziewczynka, a potem, ze nie wie bo nie moze zobaczyc. Dwoch poprzednich lekarzy powiedzieli ze chlopczyk. Mysle, ze jest chlopczyk. Troche mi namieszal ten lekarz, ale dzidzia rosnie zdrowo, moj kaszel i bole brzucha nie wyrzadzily mu krzywdy i mam nadzieje, ze nie wyrzadza.
Uspokoilam sie. Te 60zl to nic w porownaniu z uczuciem ulgi.
Najważniejsze, że wszystko ok!
Moja młoda ważyła tydzień temu 256gram i to wychodzi 20tc według danych z www parenting. Trzymam kciuki, żeby na połówkowym dzieć przestał się ukrywać a jak reakcja córki na usg?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 10:52   #3606
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Tak, pisalam ze u nas 200zl kosztuje, bo tak kosztuje. U mie w przychodni jest taki lekarz co robi usg wszystkiego, a ze zalezalo mi zeby sprawdzic czy dzidzius sie rusza, czy jest ok to poszlam. Normalnie tak dziwnie by mi bylo. Jetsem mile zaskoczona jakoscia tego usg wiec w razie stresu bede przychodzic.
A może z tad wynika ta rozbieżność wymiarów a tym bardziej wątpliwości Ci do synka? Wiesz może nie często robi usg ciężarnej?
Stary 2015-10-14, 11:01   #3607
michalina_84
Raczkowanie

O mamciu uwielbiam w-zkę😝 Na Pomorzu tez pogoda dupy... Na szczęście na poprawę samopoczucia mają przyjechac dzisiaj nowe komody do pokoju a potem kosmetyczka😍

Ja mam połówkowe w piątek i tak sie zastanawiam nad tym nagraniem 4d warto ? W pierwszej ciąży nie robiłam bo moja pani doktor nie miała jeszcze. W sumie fajna pamiątka dla dziecka po latach. Teraz już mój synek z ciekawością ogląda swoje zdjęcia z usg😀 Któraś z was pisała o suchych dłoniach ja z kolei mam problem z suchą skóra na całym ciele...

Współczuje Wam tych mdłości i wymiotów strasznie długo cholery dają wam popalić
michalina_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 11:04   #3608
verrerie
Rozeznanie

Poli nie nastawiam na rodzenstwo a lekarz jej dzisiaj powiedzial, ze bedzie dzidzius :/ powiedzial, ze wszystko jest dobrze i trzeba dziecku powiedziec.
Sprawdzilam i waga dziecka wskazuje na tydzien 19, wymiary na 18/19. W 18 to raczej wyzszy centyl a 19 ten nizszy, takze nie wiadomo.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 11:13   #3609
trzydziescidwa
Zakorzenienie

verrerie cieszę się, że wszystko dobrze. Takie malutkie rozbieżności w dniach/tygodniach mogą się już teraz pokazywać. Gdzieś czytałam, że najlepszym miernikiem jest usg genetyczne, a później to już każde dziecko rozwija się w swoim tempie, jedno ciut szybciej, a drugie ciut wolniej.

Kolejny paskudny dzień dzisiaj. Już drugi poranek z lekkim drapaniem w gardle... Nie wiem co zrobić na obiad, nie chce mi się kombinować... chyba pójdę na łatwiznę i będzie spaghetti...
zaraz kawusia i marchewkowa babeczka, bo znowu sobie wczoraj upiekłam

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Sprawdzilam i waga dziecka wskazuje na tydzien 19, wymiary na 18/19. W 18 to raczej wyzszy centyl a 19 ten nizszy, takze nie wiadomo.
jeśli sprawdzałaś na parenting.pl, to tam liczą skończonymi tygodniami, czyli ten 18 u nich, to my liczymy jako 19.
Stary 2015-10-14, 11:14   #3610
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
verrerie cieszę się, że wszystko dobrze. Takie malutkie rozbieżności w dniach/tygodniach mogą się już teraz pokazywać. Gdzieś czytałam, że najlepszym miernikiem jest usg genetyczne, a później to już każde dziecko rozwija się w swoim tempie, jedno ciut szybciej, a drugie ciut wolniej.
dokładnie najlepszym wyznacznikiem jest USG genetyczne a potem to w III trymestrze. Teraz jest takie czas kiedy każde dzieciątko swoim tempem się rozwija. I tak w jednym tygodniu może być to rozwój wolniejszy, żeby potem przyśpieszyć
Stary 2015-10-14, 11:42   #3611
milenujdka
Wtajemniczenie

Cześć, od kilku dni jestem biernym uczestnikiem forum. Od czasu mojej wizyty musiałam sobie w głowie niektóre rzeczy poukładać. Za 3 tygodnie mam kolejne usg, ale mój lekarz skierował mnie do innego specjalisty na konsultację. Na razie jest ok. Płci nie znam. Od wczoraj czuję, że mnie bierze jakieś przeziębienie. Podobnie jak niektóre z Was ;-)
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 12:06   #3612
_emma
Zakorzenienie

Witajcie, nadrobiłam Was prędzej ale nie cytowałam i zapomniałam do czego chciałam się odnieść
Zakupy zrobione, mieszkanie posprzątane i chyba pora na drzemkę. Dziś moja córcia zażyczyła sobie na obiad barszcz z muszelkami(makaronem), a więc dostanie
Czekam na kuriera z przesyłką.. dla męża..
Stary 2015-10-14, 12:10   #3613
fjolek
Zadomowienie

dziewczyny kupujecie moze spiworek dla niemowlat albo co o tym sadzicie bo mi sie wydawalo zbedne ale znajome ktore urodzily niedawno pokupowaly i sa zadowolone bo dziecko i m sie wnocy nieodkrywa
chodzi mi o cos takiego mniej wiecej jak na zdjeciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2_1496938974_24.jpg (49,5 KB, 12 załadowań)
Stary 2015-10-14, 12:14   #3614
fasolka1987
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny,

ale dzisiaj się rozleniwiłam, chyba jakieś przeziębienie mnie bierze.

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Szczeperki, ktoregos dnia, faithworkswonders

Bonku ale mi smaka narobiłaś tymi ciachami

verrerie dobrze, że wszystko OK. Ja też jeszcze nie czuję dzidziusia ale u mnie to 19 t.c. i na USG widziałam, że się rusza tylko na ja tego nie czuję. Dobrze, że poszłaś, 60zł nie majątek a jesteś spokojniejsza pewnie

Kallina ja nawet nie wiem gdzie mam łożysko bo nikt mi nie powiedział, na każdej wizycie chcę się spytać i ciągle zapominam.

Biorę witaminy Femibion Natal 2 Plus, mam hemoglobinę 14,5mg%.

polly rosołek najlepszy na przeziębienie, sama bym zjadła

Ja dzisiaj idę do SH z koleżanką, na 15.00 się umówiłyśmy bo musi wrócić z pracy i nakarmić swojego "męża", mogę już szukać dziewczęcych ciuszków mam nadzieję, że jej już nic nie wyrośnie

Wczoraj dzwoniła do mnie siostra z moją chrześnicą, nastawiamy już powoli małą, że jej ciocia nosi w brzuszku dzidziusia, bierze udział w oddawaniu zabawek fisher price dla niemowlaka, dla niej już kupuję inne - dla większej dziewczynki, jest bardzo dzielna. Przed USG do niej dzwoniłam i powiedziałam co by chciała to powiedziała, że "jej się wydaje że to będzie dziewczynka", a ja powiedziałam "że cioci się wydaje że będzie chłopiec" zapłakała niby że się karteczka porwała od książeczki i jak wczoraj do niej zadzwoniłam że jest dziewczynka to dostała szału z radości i ugryzła mamę w rękę hehe i się śmiała i cieszyła, chciałabym żeby się polubiły nasze dziewczynki, różnica wieku będzie 3,5 roku. A wczoraj jeszcze jak moja siostra do mnie dzwoniła to powiedziała że dzwoni do swojej siostry to mała powiedziała, że ciocia jest JEJ

fjolek ja mam taki śpiworek z myszką biały

emma u mnie dzisiaj będą racuchy z jabłek bo teściu skrzynkę przywiózł i leży i czeka :P ale barszcz czerwony za mną chodzi już od dawna, chyba też niedługo zrobię. na razie jem buraczki takie do obiadu.

Edytowane przez fasolka1987
Czas edycji: 2015-10-14 o 12:16
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 12:15   #3615
m_moni
Zadomowienie

u mnie dzień jeden z lepszych
zdjadłam zupkę jarzynową, a na drugie mam kapustę z grochem (zrobioną na zamówienie) od mamy

kupiłam sobie bardzo wygodne buty zimowe :

http://www.decathlon.pl/buty-zimowe-...d_8344518.html
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 12:21   #3616
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
dziewczyny kupujecie moze spiworek dla niemowlat albo co o tym sadzicie bo mi sie wydawalo zbedne ale znajome ktore urodzily niedawno pokupowaly i sa zadowolone bo dziecko i m sie wnocy nieodkrywa
Ja kupię Mam nawet śpiworek na liście ze szpitala
Rożka nie nie chcę, a i kołderki na początku nie będę używała(boję się, że dzieciątko będzie w nocy kopać i się nakryje ). Szukam takiego z odpinanymi rękawkami i może podpinanym dołem, żeby rósł z dzieciątkiem. A jak nie znajdę takiego, to się zastanawiam jaki rozmiar wziąć

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
zdjadłam zupkę jarzynową, a na drugie mam kapustę z grochem (zrobioną na zamówienie) od mamy

buty nie mój styl, ale wyglądają na wygodne i ciepłe
Stary 2015-10-14, 12:25   #3617
fjolek
Zadomowienie

no wlasnie chyba przydalobuy sie wziasc wiekszy rozmiar bo jak widze 56 albo 62 tozto przeciez zaraz bedzie zamale ;/
Stary 2015-10-14, 12:31   #3618
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Są bardzo ładne, jednak ja kupuję woombie bo jest cienki. Moja córka nie lubiła spać w śpiworku chyba był dla niej za ciepły. Do dziś kiedy jest jej za ciepło to się odkrywa, a do spania ubieram ją tak, że mimo odkrywania nie jest jej zimno.
Stary 2015-10-14, 12:35   #3619
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja chyba będę kupowała 62cm. Dziecku w za dużym będzie niewygodnie. Chociaż to chyba kupię bliżej porodu jak będzie wiadomo czy duże czy małe jest dziecko. Bo jak urodzi się 59cm. to kupię 68cm.
A do spania wolałabym rożek albo jakiś otulacz.

Cytat:
Napisane przez michalina_84 Pokaż wiadomość
Ja mam połówkowe w piątek i tak sie zastanawiam nad tym nagraniem 4d warto ? W pierwszej ciąży nie robiłam bo moja pani doktor nie miała jeszcze. W sumie fajna pamiątka dla dziecka po latach. Teraz już mój synek z ciekawością ogląda swoje zdjęcia z usg😀 Któraś z was pisała o suchych dłoniach ja z kolei mam problem z suchą skóra na całym ciele...
Ja nie robię ani 3d itp. ani nie nagrywam na płytkę o dziwo nie rajcuje mnie to :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 12:36   #3620
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

Super na tą zimę też zaopatrzę się w buty w decathlon, mam już upatrzone ale będę musiała jechać do sklepu bo online nie mają mojego rozmiaru.. W zeszłym roku kupiłam sobie super botki Venezia ale niestety są na dość wysokim obcasie więc w tym roku posłużą tylko na "wyjścia"
Stary 2015-10-14, 12:38   #3621
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie chyba przydalobuy sie wziasc wiekszy rozmiar bo jak widze 56 albo 62 tozto przeciez zaraz bedzie zamale ;/
ja się właśnie zastanawiam nad 62 a 68, bardziej skłaniając się do 68 Zobacze jeszcze na ostatnim USG jaki Maluch duży będzie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Są bardzo ładne, jednak ja kupuję woombie bo jest cienki. Moja córka nie lubiła spać w śpiworku chyba był dla niej za ciepły. Do dziś kiedy jest jej za ciepło to się odkrywa, a do spania ubieram ją tak, że mimo odkrywania nie jest jej zimno.
woombie mnie przeraża

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja nie robię ani 3d itp. ani nie nagrywam na płytkę o dziwo nie rajcuje mnie to :P
no to jest nas 2
Stary 2015-10-14, 12:43   #3622
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Emma, dobrze że jesteś malujemy na różowo, bo będzie Natalka trochę jednak dla mnie zostało tego żeńskiego pierwiastka z naszego wątku. Bardzo, bardzo się cieszę Ogólnie ok, nie ma się co czepiać, powiedział że wszystko wygląda książkowo 4.11 będzie połówkowe.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
woombie mnie przeraża

Czemu?
Stary 2015-10-14, 12:46   #3623
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Emma, dobrze że jesteś malujemy na różowo, bo będzie Natalka trochę jednak dla mnie zostało tego żeńskiego pierwiastka z naszego wątku. Bardzo, bardzo się cieszę Ogólnie ok, nie ma się co czepiać, powiedział że wszystko wygląda książkowo 4.11 będzie połówkowe.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Czemu?
Gratulacje
Ale będziemy miały różowy marzec

Bo mam wrażenie, że dziecko jest strasznie ściśnięte w nim, taki kokon Przeraża mnie to jak dziecko w nim wyglada
Stary 2015-10-14, 12:52   #3624
misia880
Zakorzenienie

Same baby

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 12:52   #3625
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Mnie też więc jesteśmy 3 :-D znaczy 3D robię bo Muszę ale bez nagrywania na płytę ;-) 4d nie planuje.
Cytat:
Emma, dobrze że jesteś malujemy na różowo, bo będzie Natalka
gdybym mogła to miałbym 2 Natalki :-D
Stary 2015-10-14, 13:00   #3626
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Same baby
nie same, są i mali mężczyźni

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Mnie też więc jesteśmy 3 :-D znaczy 3D robię bo Muszę ale bez nagrywania na płytę ;-) 4d nie planuje.
czemu Musisz?

Mi ostatnio gin przełączyła na 3D, ale jakoś mnie to specjalnie nie ruszyło, teraz też pewnie przełączy, ale jednak wolę zwykły widok, przyjemniejszy dla mnie jest

I mam nadzieję, że tym razem dostanę fotę
Stary 2015-10-14, 13:03   #3627
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocilam z USG,
Super, że wszystko w porządku. Ciekawe teraz dziewczynka czy chłopczyk.

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość

Ja może dzisiaj zrobię muffiny bananowe z krówkami.
ale bym zjadła. Ja to chyba muszę sobie listę słodkości zrobić, na które rzucę się po porodzie dzisiaj zgrzeszyłam 2 kostkami gorzkiej czekolady.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 13:09   #3628
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Bo mam wrażenie, że dziecko jest strasznie ściśnięte w nim, taki kokon Przeraża mnie to jak dziecko w nim wyglada
To poczekaj aż Ci w szpitalu zawiną dziecko w pieluchę, chyba zejdziesz na zawał.
Cytat:
Emma, dobrze że jesteś malujemy na różowo, bo będzie Natalka trochę jednak dla mnie zostało tego żeńskiego pierwiastka z naszego wątku.
Super

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
dzisiaj zgrzeszyłam 2 kostkami gorzkiej czekolady.
I to ma być grzech? Przecież gorzka czekolada to samo zdrowie! Ja nie mogę się do niej przekonać
Stary 2015-10-14, 13:13   #3629
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
To poczekaj aż Ci w szpitalu zawiną dziecko w pieluchę, chyba zejdziesz na zawał.
Z tego co się orientowałam to tu nie owijają tak bardzo dziecka

A w razie co odwinę sobie, a co się będę
Stary 2015-10-14, 13:19   #3630
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co się orientowałam to tu nie owijają tak bardzo dziecka

A w razie co odwinę sobie, a co się będę
Ja nie mam nic przeciwko owijaniu. Dziecko jest wtedy spokojne bo czuje się bezpiecznie jak u mamy w brzuchu. Nie jest to niebezpieczne dla dziecka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości