|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
fajny kombinezon!
A Wy dziewczyny kupujecie raczej kombinezony bez nózek czy z nózkami? Bo ja ciągle się zastanawiam na jaki polować... ![]() baby montana ekstra fotel! Na pewno będzie wygodny! Też taki będę kupować, tzn. u nas to TŻ zajmuje sie wyborem mebli bo chce mi kupić jakiś wypaśny oczywiście antyk i odnowić go ![]() Aha i ja planuję kupić kocyk minky ciepły, Tu obserwuję kilka aukcji: http://allegro.pl/ocieplany-kocyk-mi...098344665.html http://allegro.pl/mamo-tato-kocyk-mi...144317420.html Zastanawiam się tylko jaki rozmiar... magda1706 fajny gest i zachowanie TZ! Czasem naprawdę niewiele potrzeba żeby uszczesliwić kobietę w ciąży ![]() uaoo nono to się TŻ postarał ale kurcze u Was to chyba taka mega huśtawka nastrojów panuje ![]() Dotka90 uf całe szczęście, że z kołem się udało szybko załatwić! Kto Ci pomógł? czy masz Assistance? Mój brzuchol też już się robi coraz bardziej widoczny
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciuszki dla dzidziusia do szpitala to w styczniu dopakuje a jak nie zdążę to tz dowiezie ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Ja mam kombinezon z nóżkami jeden mam tylko bez rękawiczek ale kupiłam na używkach, a ostatnio kuzynka mi wysłała zdjęcie lapek które kupiła
|
|
|
|
|
#3513 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
tyle się napisałam, a mi przerwało połączenie
i już mi się nie chce tego pisać drugi raz. Cytat:
Oj nie wiem Dotknęłam tylko i wydawał mi się bardzo gruby.A gdzie ty kupiłaś? Stacjonarnie?
|
|
#3515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę ten zamawiać: http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...133982565.html Co do koła, to mam Assistance, ale nie chciało mi się dzwonić - u mnie w pracy pracują praktycznie sami faceci + pracownicy nasi, którzy przychodzą po coś do biura, to też faceci, więc poprosiłam jednego i raz dwa zmienił ![]() Cytat:
A z cieńszych taki: http://allegro.pl/wiosenny-kocyk-min...201395080.html |
||
|
|
|
#3516 |
|
Wtajemniczenie
|
Baby fotel swietny. Na pewno bedzie Ci sie dobrze karmilo
tez musze sie za jakims rozejrzec.Dotka sytuacja niemila tak z samego rana ale dobrze ze juz dalo sie to ogarnac Uaoo niektorzy to maja tupet. Tez bym nie wiedziala co na to jej odpowiedziec. Za to jakbym byla z TZ-tem na bankby jej cos odwalil :-D Mojakaren ja mam 2 kombinezony i oba z nozkami bucikami i rekawiczkami. Candyyfloss kupowalas stacjonarnie czy online? Jak online mozesz podac link? ![]() --- My z TZ-tem z zakupow niedawno wrocilismy , bo w lodowce juz bylo tylo swiatlo i maslo jestem mega zziajana zachcialo mu sie dzisiaj domowej pizzy. Macie jakis fajny sprawdzony przepis na ciasto?
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-10-14 o 10:06 |
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam sama z córką, więc się nie odezwałam do niej nawet.
Przepis: 7g suchych drożdży (dwa op.) 3,5 szkl. mąki pszennej 1,5 szkl. letniej wody 1 łyżka oliwy z oliwek (może być olej) 1,5 łyżeczki soli ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- O właśnie ten co Dotka pokazała: http://allegro.pl/lalalu-kocyk-minky...190855331.html to tak on wygląda w sklepie. Tzn. taka grubość.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-10-14 o 10:20 |
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się iść z Olka do przedszkola od moich praktyk po podpisy.. Ale jak teraz pójdę to będę miała z głowy. Chyba ruszymy eh. Ale ziuziu
|
|
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
Jeden kupowałam tutaj: http://allegro.pl/milutka-kocyk-ocie...273329078.html
A drugi tutaj: http://www.lamillou.com/shop/kocyki-...chic-chocolate (tylko inny kolor). |
|
|
|
#3520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I jak porównanie tych 2?
|
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
viki1988 - jeszcze nie macałam obu jednocześnie
|
|
|
|
#3522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
--- A no to wcale sie nie dziwie po co mialo dziecko sluchac...
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-10-14 o 11:16 |
|
|
|
|
#3523 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodki kombinezon Cytat:
![]() Cytat:
![]() bez sensu ze lekarz Ci powiedział ze wyniki podwyższone a nie dał żadnych wskazań. Na moje oko są ok, może faktycznie mogłyby być trochę niższe, ale do przekroczenia norm duuuużo Ci brakuje więc nie ma się czego czepiać Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak dojdzie to dam znać czy polecam Cytat:
![]() Rozmawiała z koleżankami które mają zimowe dzieci i powiedziały ze taki najlepiej. Łatwiej takiego Maluszka do śpiworka wpakować niż do kombinezonu z nóżkami podobno
|
|||||||||
|
|
|
#3524 |
|
Rozeznanie
|
Ja kombinezon 56 mam chyba bez nóżek (raz go widziałam jest u babci) i mam ten typu transformer który ma obie opcje
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to może ja się zdecyduję na ten z podusią, będzie komplet do wózka
Gruby jest? Cytat:
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
baby Fajny ten fotel
magdaTakie słowa to chociaż raz w miesiącu każda powinna słyszeć ![]() uaoo te kolczyki to tak bez okazji, w ramach przeprosin ? Ja też mam cienki kocyk z podusią z miny, i myślę kupić jakiś cieplutki, ale już normalny. Widziałam nawet wczoraj w TX Maxx taki błękitny milusi i ciepły się wydawał, taki normalny nie typowo dziecięcy i nie wiem czy go nie kupić. Kombinezony mam dwa z nóżkami, całe rozsuwane więc nie powinno być problemu z włożeniem dzidziusia do nich. Coś i mnie choróbsko chyba łapie, gardło mnie pobolewa, katar jakby się zaczynał. Muszę coś zrobić zanim się zacznie, co wam pomogło ? Płukanie gardła rano już robiłam. Leżę teraz pod kołdrą, grzejniki poodkręcałam i się grzeje. |
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, ja piłam mnóstwo herbat owocowych z sokiem porzeczkowym (domowym), herbata z imbirem, kasza jaglana (na katar i rozgrzanie) - z jabłkami i cynamonem.
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na katar super działa woda morska- roztwór HIPERTONICZNY, a na gardło to chyba najlepiej spytać się farmaceuty w aptece, wiem że jest jakiś syrop dla ciężarnych ale nie kojarzę nazwy
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kinga,witam w klubie. Ja od wczoraj antybiotyk w sprayu biore bo juz nie wyrobilam.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za rady, baby współczuję ja bym się chciała wyleczyć jakoś sama, żeby nie przyjmować antybiotyków. Wkurzyłam się i zamówiłam kurtkę, bo to pewnie przez to, że już jest na prawdę zimno, a ja chodziłam w rozpiętej bo się nie zasunę, gdzieś mnie wczoraj pewnie przewiało bo wiało strasznie zimnym wiatrem i tak się załatwiłam, nie ma na co czekać trzeba zacząć się ubierać i przestać łudzić, że może będzie ciepło.
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
na rocznicę.
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka90
fajny ten kombinezon, własnie mam go też zapisanego na All i mama tez mi doradzała taki bez nóżek, na pewno wygodniej się z takim ogarnąć
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3534 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny. U mnie pękająca głowa - pewnie na zmianę pogody. Humor podły, wstałam chyba lewą nogą. Całe szczęście, że dzisiaj mam wolne to mogę prztrwać ten ciężki dzień w domu. Zabieram się za sprzątanie, żeby przestać myśleć o Bóg wie o czym
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Ja obróciłam przedszkole - Olka była zachwycona ! Weszlysmy to niepewnie sie rozgladala, ale ona najchetniej by poszla siadla, jadla razem z dziecmi, zabawkami sie bawila. Az bylam zaskoczona! Tylko ze ona jest mega indywidualistka i jak cos nie idzie po jej mysli to krzyczy, piszczy, placze a nawet probuje bic - ogolnie wymusza jak sie da
Jesli jestem przy niej i powiem "nie" to od razu reaguje i idzie jej wytlumaczyc, ale w grupie nauczycielka nie zdazy rozpoznac jej wkurzenia we wczesnym stadium Ej kurde cos mi sie z klawiatura podzialo |
|
|
|
#3536 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Przede wszystkim gratuluje udanych wizyt. Kamilka trzymam mocno ![]() Joanna super, że zaczyna Ci się układać z TŻ. Może poszedł po rozum do głowy i tak już zostanie ![]() Ja się w końcu wzięłam za dzieciowe zakupy. Zamówiłam łóżeczko, materac, prześcieradła, przewijak na łóżeczko, kombinezon zimowy, pieluszki tetrowe, flanelowe i otulacze muślinowe, kilka pierdółek typu cążki do paznokci, aspiratorek no i rzeczy dla mnie do szpitala Od razu czuje się spokojniejsza ![]() Został nam tylko wózek, fotelik i baza po który pojedziemy jakoś niebawem, komoda na rzeczy dla Małego i wanienka (wybierzemy się po to do Ikei też w któryś weekend) no i w sumie tylko jakieś kosmetyczne drobnostki i tyle. Aaaaa i jeszcze muszę zamówić kocyki i rożek Minky i pościel z LaMillou ale to już sobie na listopad zostawiam. |
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53100360]A piszesz na zwykłej klawiaturze od komp.? Jeśli tak to przestawiły Ci się znaki, spróbuj wcisnąć shift i alt jednocześnie, to powinno pomóc.[/QUOTE]
no komputer i ten myk wlasnie nie dziala, bo juz probowalam milion razy - z i y wchodzi normalnie. Sprawdzalam jezyk w ustawieniach i w przegladarce - polski. Zresetuje go chyba
|
|
|
|
#3539 |
|
Konto usunięte
|
Oj to nie wiem, szkoda że nie działa. Być może reset przywróci go do porządku
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3540 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
trochę mnie tu u Was nie bylo...Od tygodnia jestem chora , na razie bez antybiotyku- domowe metody plus dostalam leki, ktore niby sa bezpieczne w ciazy ale niestety konca nie widac. a najgorzej ze meczy mnie kaszel i strasznie sie boje ze to spowoduje skurcze ![]() W koncu zrobilam lampe do pokoiku malej pozniej wrzucę foto
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

więc już po trochę idzie do przodu to pakowanie torby.
jeden mam tylko bez rękawiczek ale kupiłam na używkach, a ostatnio kuzynka mi wysłała zdjęcie lapek które kupiła 
Dotknęłam tylko i wydawał mi się bardzo gruby.

21.06.2014r.

Po za tym bardzo ruchliwa baba z niej i pokazała nam język.
Następna wizyta 12.11.

Jesli jestem przy niej i powiem "nie" to od razu reaguje i idzie jej wytlumaczyc, ale w grupie nauczycielka nie zdazy rozpoznac jej wkurzenia we wczesnym stadium
08.09.2012