|
|
#391 |
|
BAN stały
|
Dot.: TOP MODEL - Zostań modelką - część IV
Bardziej pasuje "czereśniak".
![]() No, w końcu odpadła zbuntowana Oleńka! Strasznie mnie drażniła w programie. Ale co do Sebastiana to uważam, że był 100x lepszy niż Czereśniak czy Samuel... Dalej nie wiem po co Andre czy Karolina Gilon przechodzą dalej, skoro w tym wieku kariery już nie zrobią... I tak jak ktoś już wcześniej pisał - później i tak ich wykopią z tego powodu.
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warunków zero, mina wiecznie skwaszona, wiecznie niezadowolona i cały czas drama z poprawczaka Sebastian jest za mało medialny. Chłopak ma warunki i myślę, że w normalnych warunkach modelingu by je pokazał, ale on nie jest stworzony do cyrku TM. Kamila na zdjęciu wyszła upiornie. |
|
|
|
|
|
#393 |
|
Przyczajenie
|
Mnie się dzisiaj o dziwo spodobał Samuel mimo, że miałam do niego straszną awersję od samego początku programu.
Facet z zasadami...to takie...niespotykane wśród polskich chłopaczków... takie... nierealne...
|
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#395 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Przecież można być wierzącym, ale NORMALNYM. Koleś, w mojej opinii oczywiście, zachowuje się po prostu jak nawiedzony. |
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem też nawiedzony.Jakbym nie wiedziała jaki program oglądam pomyślałabym,że jest księdzem.
|
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą, to z tym wężem miał trochę racji. Ale zupełnie nie umiał wyartykułować tego, co myśli tak, by nie można się było przyczepić do śmiesznych szczegółów (co z resztą skwapliwie reszta uczestników podchwyciła). |
|
|
|
|
|
#398 |
|
Zadomowienie
|
Odcinek tak naszpikowany różnymi pobocznymi zadaniami, że na to co powinno być głównym punktem programu - sesja - zostało w migawkach, po łebkach pokazane w parę minut. Dobrze, że odpadła Ola, bo męczyło mnie, co odcinek, odmienianie przez przypadki słowa "ośrodek". Śmieszy mnie trochę podejście Oli, jaka to on się czuje doświadczona, bo w ośrodku była. Fakt reszta tylko pokończyła szkoły/studia, pracują, mają rodzinę, sami się utrzymują, ale co tam oni, w ośrodku nie byli, to życia nie znają, pfff.
|
|
#399 |
|
Raczkowanie
|
W tym odcinku rozbawiła mnie Ola, która z wyższością wyrażała się o innych uczestnikach, bo nie byli w ośrodku - tylko ona zna życie, a reszta to rozpieszczone dzieciaki, które wszystko zrobią dla wygranej. Opowiada o tym jakby co najmniej wywieziono ją na Sybir, a przecież w ośrodku była ze swojej winy, nikt jej tam nie zamknął za poglądy polityczne, więc naprawdę nie ma się czym chwalić.
Nie rozumiem też wiecznego użalania się nad Natalią i skakania wokół niej znacznie bardziej niż przy innych uczestnikach. I dla mnie obecność Andre w programie to przejaw polskich kompleksów - typ nie mówi po polsku i wszyscy mają obowiązek zwracać się do niego po angielsku, jest za stary i za umięśniony - no ale jest ciemnoskóry, w dodatku Amerykanin, więc będzie tak światowo...Chciałabym widzieć w zagranicznym talent show Polaka nie mówiącego w obcym języku. |
|
|
|
|
#400 |
|
BAN stały
|
Kurde dokładnie to samo powiedziałam TŻ-owi po odcinku! Strasznie mnie to zirytowało, we wcześniejszych sezonach nie było aż takiej dysproporcji. Naprawdę program traci w oczach. :/
|
|
|
|
|
#401 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzeczywiście w religii chrześcijańskiej wąż symbolizuje szatana. Ale właśnie: wąż. Nie skóra węża, nie kły (czy co on tam ma), nie ampułka z jadem, tylko wąż. Więc robienie awantury na pokazie było nie tylko oznaką nieprzygotowania do programu, ale i wypaczenia własnej wiary. Idźmy dalej. W sztuce chrześcijanskiej grzech przedstawiany był jako nagi, czarny młodzieniec przepasany wężami- to zdecydowanie zdjęciu z sesji bliżej było do tej symboliki niż plastikowej kurteczce z pokazu. Jeżeli chce się jakiś poglądów bronić, i to posługując się moralizatorskim tonem i odwołując do symboliki, to należałoby najpierw tę symbolikę poznać Cytat:
Dziwne w ogole, że pozbyli się na raz 2 zawodników. |
||
|
|
|
|
#402 |
|
BAN stały
|
Co najlepsze nawet tych zdjęć nie ma na stronie. -.-
|
|
|
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Natalia mnie coraz bardziej irytuje, jest w tym programie na zasadzie jakiegoś mnie panie Boże stworzył takiego mnie masz, nie zamierza pracować nad sobą, już w poprzednim odcinku strzeliła focha na wybiegu, bo wie że chodzi źle, jak się nie nadaje to trudno. Nadawałaby się jakby jej się chciało wyprostować plecy i włożyć minimum zaangażowania w to co robi. Teraz też, nie będzie ćwiczyć, bo jest po ciąży. A jej dziecko chodzi i biega, czyli ma ponad rok. Przez następne 20 lat będzie się wymawiać tym że jest po ciąży? Argumenty z doopy, mam nadzieję że albo się opamięta albo się przestaną z nią obchodzić jak z jajkiem bo to nie fair w stosunku do reszty ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- A w poprzednich edycjach nie było 13 osób w domu modelek? Moim zdaniem dlatego odpadły 2 osoby bo było ich tym razem za dużo jak na czas trwania programu w tygodniach
Weź głęboki wdech Życie wokół ciebie słodkie jest jak bananowy dżem Webook Filmweb Last.fm Edytowane przez _Matilde_ Czas edycji: 2015-10-13 o 13:45 |
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
Chyba było 13, bo pamiętam że w którejś edycji, w pierwszym odcinku z domu modelek jedna osoba musiała spać na kanapie (łóżek było 12)
|
|
#406 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przede wszystkim właśnie jako księżniczka podczas ćwiczeń- nie lubię, nie chce mi się, nie muszę, ćwiczenia są głupie. Dodatkowo jej uwagi o innych uczestnikach. Wypowiadała się z taką pogardą i poczuciem wyższości, że byłam w szoku ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
A to nie dlatego, że Dżoanna, w "nagłym porywie serca" stwierdziła, że zasady się nie liczą i zaprosiła do domu jedną bonusową dziewczynę? Coś takiego mi się kojarzy. W ogóle to Radek na tym wczorajszym zdjęciu ma minę: no dobra, poderżnąłem Ci gardło, ale musisz krzyczeć z tego powodu? Jem kolację, kobieto... Jak dla mnie chyba najmniej się sprawdził w tej sesji |
||
|
|
|
|
#407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pamiętam tylko sytuację z kanapą
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
wcale bym sie nie zdziwiła jakby wybrali takie słabe zdjęcie...co zdarza się nie pierwszy raz. jak pokazywali te momenty gdzie pozował to wydaje mi się, że były dużo lepsze ujęcia ;/
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to sesje były niesprawiedliwe bo osoby udajace martwych nie mialy możliwości dobrego pozowania- co było widać u jakoba i tego co odpadł.
|
|
|
#410 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Albo się dziwią, że Radek wychodzi na sesji na drobnego, gdy ma zdjęcie z Kamilą, która ma zrobione afro na głowie i siedzi bardziej na pierwszym planie, a Radek trochę z tyłu. Wg mnie to nie jest wina modela, że fotograf ogarnia akurat taką perspektywę, a charakteryzator robi wielką szopę na głowie modelki przez co nic więcej nie widać na zdjęciu. Co ciekawe - Kamili jakoś nie powiedzieli, że wydaje się wielka przy innym modelu. ![]() Rzeczywiście zostaje tylko czekać, aż zaczną wyrzucać ludzi, bo są za starzy, zbyt niscy, mają tatuaże czy zbyt szerokie bary. To są takie cechy, które przecież widać od razu. Tak samo nie rozumiem dlaczego w poprzednim odcinku odpadła Jagoda. Bo ma za krótkie nogi i jest nieproporcjonalna? Teraz to zauważyli? Bo jeśli ją wyrzucili za kiepską współpracę - dlaczego nie wyrzucili Samuela, który de facto zepsuł pokaz? Ona jakoś zrobiła zdjęcia na sesji, bez wymuszania zmian czy fochów czy szantaży, że rezygnuje. ![]() Zupełnie nie rozumiem też zachwytów nad Karoliną G. Wg mnie ona nie wygląda na modelkę. Nie widzę jej ani na wybiegu, ani na okładce innej gazetki niż CKM. |
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A według mnie właśnie miał: przebieranie się za zblazowanych (czy tam naćpanych) satanistów, wampiry, uromantycznianie przestępców sesjami w więzieniach czy pozowanych na napady może być sprzeczne z czyimiś poglądami. Nie dlatego, że do zdjęcia wykorzystuje się wizerunek węża, czy wężową skórę, ale dlatego, że wykorzystuje się zakorzenionych w kulturze konotacji semantycznych do stworzenia charakteru-bohatera zdjęcia. Się wszyscy tego węża uczepili ( i czy może być żywy czy ze skaju), a jemu najwyraźniej chodziło o to, że nie chciał grać takiego "złego" charakteru. |
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#413 |
|
Biała Dama
|
Samuel użył określenia: Nie wyjdę w stroju węża. Dla mnie strój węża to tuba z ogonem i językiem rozdwojonym, on miał tylko kołnierz we wzorek na normalnej marynarce. Dla mnie robienie problemu na siłe
|
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam że Michał wykorzysta swój głos żeby ocalić Natalie widać że jest bardzo faworyzowana jak nie będzie w top trzy będzie to dla mnie zdziwienie.
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
Samuel ...niezly katopsychol dziwie sie ze nie ukamieniowal jeszcze zadnej z dziewczyn przeciez grzesza na kazdym kroku
|
|
|
|
|
#416 |
|
Biała Dama
|
Nom, tylko że to nie katolik
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
o to niedlokaldnie sluchalam
a to ktorej sekty jest reprezentantem?
|
|
|
|
|
#418 |
|
Biała Dama
|
Musiałam poszukać:
Należy do Kościoła Chrześcijan Wiary Ewangelicznej https://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%...gelicznej_w_RP z tego co mówił Samuel opierają się na Nowym Testamencie, tylko na biblii, nie mają swoich dogmatów, nie czczą Marii |
|
|
|
|
#419 |
|
nyan nyan ^^
|
Po ostatnim odcinku Natalia kojarzy mi się tylko z jedną osobą. Jak patrzę na to jak się zachowuje, to jakbym widziała Bellę Swan z Twilight.
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() nie cierpię takich płaczliwych, rozmemłanych flegmatyków |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

Warunków zero, mina wiecznie skwaszona, wiecznie niezadowolona i cały czas drama z poprawczaka