|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
ja chciałam dzisiaj liste zrobić i kupić wszystko w przyszłym miesiącu, bo w tym nie mogę sobie na to pozwolić. W sam raz myślę, i ewenualnie na początku grudnia jeszcze jeden raz
|
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
niepozorna w końcu jesteś
myślałyśmy już co się z Tobą dzieje ![]() small zdrówka |
|
|
|
#3543 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, że tż pomyślał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam dylemat, wczoraj tata ściągnął moje łóżeczko i nie wiem czy go brać czy lepiej kupić nowe. Widziałam, że ma tylko dwa poziomy regulacji i tylko dwa szczebelki wyjmowane.. Z czego ten poziom najniższy, a ten drugi poniżej połowy.. wydaje mi się, że to i tak jest za nisko. No i gdybym go wzięła to trzeba trochę zetrzeć i przemalować na biało. Co byście zrobiły na moim miejscu? |
|||
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
niepozorna widzę, że jak już się wzięłaś za zakupy to porządne
small Ty też chora, zdrówka i dla Ciebie |
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53100441]O kurde, to widzę że gruba kasa poszła
ja chciałam dzisiaj liste zrobić i kupić wszystko w przyszłym miesiącu, bo w tym nie mogę sobie na to pozwolić. W sam raz myślę, i ewenualnie na początku grudnia jeszcze jeden raz [/QUOTE]Kurcze nic mi nie mów. Niby takie drobnostki ale sumka się uzbierała okrągła... No ale trzeba ![]() Wypadłam z obiegu na parę dni ale już jestem i zostaje ![]() Small dużo zdrówka |
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja miałam ten sam.. Jednak jak pomyślałam o tym, że trzeba te szczebelki każdy przetrzeć papierem, później znaleźć farbę, którą dzieci mogą jeść, malować, wietrzyć itd to się trochę zniechęciłam. Inna kwestia doszła do tego, że łóżeczko było parę cm za małe na dzisiejsze materace i żaden materac by nie wszedł po prostu Także radziłabym zmierzyć łóżeczko i sprawdzić czy istnieją do niego materace A później znalazłam za 150 zł boskie łóżeczko w boskim stanie i już się nawet nie zastanawiałam ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Nieporozna - ulalala poszalalas ale fakt trzeba to trzeba ![]() Zuken - ten przewijak co zamawialas to ma material na wierzchu normalny jakby bawelna czy taki sliski jakby ceratkowaty? |
|
|
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czy nie spróchniało itp. no i fakt że z rozmiarem materaca tez może być problem
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny gdzie kupowałyście śpiochy (takie na szelkach, ze stópkami do założenia na body, koniecznie rozpinane w kroku) ? wyprawkę ciuszkową mam praktycznie całą tylko tych śpiochów i ew. półśpiochów mi brakuje no i kombinezona.
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
magda przypuszczam, że ceratkowy, bo ja zamawiałam z tej samej serii i to jest ceratkowe
w sumie to nie widziałam innych
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
I dorzucam jeszcze "małą" aktualizację brzuchola
Nawet nie wiem kiedy się tak posunął do przodu... 28 tydzień obecnie.
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie zguby
Niepozorna, to ładne kombo wam wyszło Ale to dobrze, tak za jednym zamachem jest czasem łatwiej ogarnąć wyprawkę,a nie tak ciągle myśleć i myśleć... Myślenie jest męczące Śliczny brzucholek Small, dużo zdrowia ![]() Koktajlowa, nie bawiłabym się w żadne odnawianie. M.in. z powodów, które wymieniła Magda Uao, dziwna położna. Masz wynik poniżej normy, norma to norma. I koniec. Fajnie, że mąż dał Ci taki śliczny, drogocenny prezent Śmiać mi się chciało, bo wczoraj dotarł do nas wózek i TŻ z uwielbieniem go składał i jeździł nim po całym mieszkaniu Faceci to wielkie dzieci jednak Ale złożyliśmy go z powrotem, pewnie końcem listopada rozłożymy do wietrzenia z zapachu nowości.
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-14 o 13:11 |
|
|
|
#3552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Przewijak jest ceratkowy
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- A co do spiochow I polspiochow to polecam z firmy Ewa Klucze. Niezniszczalne I spiochy maja rozpinane w kroku wlasnie
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
niepozorna ślicznie
|
|
|
|
#3555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Maż kupił kilka rzeczy stacjonarnie w sklepie właśnie od Ewa Klucze śliczne są i takie kolory mają żywe. |
||
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niepozorna - śliczny brzuszek ![]() Joanna - witaj w klubie, ja mam dzisiaj beznadziejny dzień, niby się wyspałam, bo poszłam spać o 22:30, a wstałam o 6:15, ale jakaś śpiąca jestem i w ogóle za robotę nie mogę się zabrać, gadać mi się nie chce i najchętniej wlazłabym pod kołdrę jak wrócę do domu. Jak jechałam do pracy to chciało mi się płakać ![]() Nie wiem co mam na obiad zrobić, chyba stanie na spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem, bo rozmroziłam filety, ale jak pomyślę, że mam obiad robić to mi się odechciewa. Na dodatek TŻ wróci późno, bo od poniedziałku jest na tym wyjeździe służbowym, ale dzisiaj jeszcze o 15:00 mają tam obiad, to zanim zjedzą, zbiorą się, musi jechać pod firmę i dopiero do domu, więc będzie pewnie o 20
|
|
|
|
|
#3558 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
teraz jak o tym myślę to wiem, że to glupie ale wtedy - sprawa życia i śmierci! Koło 11 przyszedł listonosz z zaległym rachunkiem (nie wiem jakim cudem) za gaz, podpisałam i pożegnałam się. Otworzyłam rachunek, patrzę 250 zyla i bek! Jeeeezu ryk jakby nie wiem co się stało ;D ale już mi przeszło ! ![]() Nie pytajcie dlaczego, bo sama nie wiem
Edytowane przez 6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 Czas edycji: 2015-10-14 o 13:25 |
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy dzisiaj zupe krem z dyni
Całe szczęście, że wczoraj zrobiliśmy na wieczór, bo ja to bym dzisiaj co najwyżej kanapki mogła zaserwować
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę pojechać pokłócić się w sprawie internetu
Mam niby zaplacić 10 zł więcej za nie wiem co |
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna, ja ostatnio to samo, dostałam pewne pismo i na samą wiadomość, że przyszło, to ja w ryk taki, że nie wiem. Po czym zaczęłam je pisać i generalnie - no nie jest dobrze, ale spodziewaliśmy się, że prędzej czy później tego typu pismo przyjdzie i jego treść w sumie nie jest jakimś zaskoczeniem, nie jest to też baaardzo zła informacja - po prostu dobra, w tej złej sytuacji
![]() Ale pierwsze co trzeba było ryczeć. Czarnula, a u Ciebie co dzisiaj, źle się czujesz? Jak napisałam, to mnie oświeciło, że TZ nie je obiadu dzisiaj i tak. To chyba zrobię zupę-krem z marchewki i batatów ![]() Jeszcze 1,5h tu wytrwać. |
|
|
|
#3562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pamiętacie jak kiedyś mówiłam Wam, że dostałam pismo do urzędu by stawić się na przesłuchanie w pewnej sprawie i zastanawiałam się jak się z tego wykaraskać, bo po prostu denerwowałam się samym faktem. Napisałam do nich pismo, że ze wzg na stan zdrowia (ciąża) nie mogę się stawić u nich ani teraz, ani później. Po czym zadzwoniła do mnie babka, żebym wysłała jej swoje zeznania na piśmie i tyle ;p czasami bycie w ciąży załatwia kilka spraw ;p
|
|
|
|
|
#3563 | ||
|
Rozeznanie
|
W sumie racja, że znaleźć taką farbę może być ciężko i sie może to w ogóle nie opłacać. Mama mierzyła dwa wyniki mi podała i już zgłupiałam czy tam jakikolwiek materac będzie pasował. Muszę to sama pomierzyć ale znowu go ktoś musi zdjąć ze strychu. Trochę zachodu z tym by było więc nie wiem czy warto, muszę to dobrze przemyśleć. Za 150 zł chyba da się nawet na allegro łóżeczko kupić.
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka taaaak, od wczoraj męczę się z tym moim brzuchem. Dzisiaj i tak jest już trochę lepiej, wczoraj był koszmar. Jutro idę do lekarza i ... mam nadzieje, że wrócę do domu.
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
niepozorna świetnie wygladasz
![]() Dotka90 1,5h - szybko zleci! i czas na oczekiwanie na TŻ też :0 a potem już wieczór we dwoje. U mnie tez dzisiaj słabo, wybrałam się do Biedronki i tak się zmeczyłam po powrocie, że szok. A tu jeszcze trzeba było upiec ciasto no i obiad ![]() Ciasto wyszło super, wrzucam Wam fotkę ![]() A na obiad będzie kasza gryczana z gulaszem i warzywami i surówka z marchewki. Uf jak zrobię i zjem to chyba padne, a przeciez na nordic walking trzeba jeszcze iść...
|
#3566 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo i jest niepozorna
milo Cie widziec... Piekny brzusio. Ladne zakupy poczynilas![]() --- Kinga kuruj sie i nie wychodz spod kolderki:-* --- Z tym rykiem mam tak samo niestety. Wiele rzeczy doprowadza mnie do lez. Nawet takie pier.doly. No ale coz poradzic... Tez musze rozejrzec sie za spiochami bo nie mam ani jednych...
|
#3567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chyba znalazłam koszule idealne dla siebie
Patrzcie jakie ładne - KLIK ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Nawet nówka z ikei jest za 100 zł bodajże ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnula kciuki mocne za wizyte. Musi byc dobrze:-*
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Co do lozeczka to ja wlasnie moje po corce bede przemalowywac na bialo
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Czarnula oby to nic zlego z tym brzuchem!! A boli Cie caly czas czy jakies skurcze masz? Ja ostatnio wystarczy ze pochodze to juz mnie boli w pachwinach, dzisiaj jak wrocilam z mala ze spaceru to ledwo sie doczlapalam, jakies skurcze mnie zlapaly ale teraz przeszlo chociaz I tak ciezko sie podniesc z kanapy Powiem Wam ze w pierwszej ciazy nie mialam czegos takiego, czulam sie super a teraz jest jakas masakra... |
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

:

ja chciałam dzisiaj liste zrobić i kupić wszystko w przyszłym miesiącu, bo w tym nie mogę sobie na to pozwolić. W sam raz myślę, i ewenualnie na początku grudnia jeszcze jeden raz 

Także radziłabym zmierzyć łóżeczko i sprawdzić czy istnieją do niego materace
21.06.2014r.

Śliczny brzucholek 

Całe szczęście, że wczoraj zrobiliśmy na wieczór, bo ja to bym dzisiaj co najwyżej kanapki mogła zaserwować
Mam niby zaplacić 10 zł więcej za nie wiem co