Mamy marzec 2016. Część III - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-14, 15:10   #3661
miimi10
Przyczajenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

moooniaaaa dr Kolada ale nie jestem zadowolona. Ogolnie to mialam problem bo chodzilam do bardzo fajnej gin ale odeslala mnie zeby ciaze ktos inny prowadzil bo ona nie ma juz miejsc ;/ w sierpniu zaczelam szukac kogos innego to albo terminy na pazdzienik mi proponowali albo zostali tacy lekarze co same slabe opinie mieli. Odsylano mnie od lekarza do lekarza paranoja jakas. Czulam sie jak popychadło. Chodziłabym prywatnie ale szczerze mówiąc ciąża mnie szczęsliwie zaskoczyla od razu tydzień po obronie mgr i to w pracy na pol etatu wiec dostaje teraz marne grosze..

co do SH to bywam czasem na Bema
miimi10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 15:13   #3662
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn ktore juz czuja kopniaczki..wasze dzidzie sa raczej wysoko czy nisko? Bo moj od 2 dni jest na samiutenkim dole i czuje go dosc mocno i widze zreszta od wczoraj po brzuchu jak tam bangluje. Ale troche mnie niepokoi to ze tak niziutko siedzi a jakby nie bylo ma juz sporo miejsca u gory...moze jestem przewrazliwiona ale mam na uwadze to moje nieszczesne lozysko ( bo dalej nie wiem czy sie ruszylo cos do gory czy nie)..
Moja królewna jak kopie to bardzo nisko, w okolicach linii majciochów, czasem niżej. Tam ją mocno czuję, jak się przekręci i kopie gdzie indziej to wtedy nie czuję Nawet się nie zastanawiałam czy to normalne czy nie
A serduszko wczoraj lekarz jak słuchał to było w okolicy pępka
Stary 2015-10-14, 15:14   #3663
201704101323
Konto usunięte

Hejka mamusie, dziś straszny dzień- taka słaba jestem że ledwo nogi za sobą wlekłam. Na zakupach byłam, wzięłam sobie dżinsy biodrówki, nie wiem czy bedę ich nosić teraz czy po ciąży, brzucha nie uciskają, za to nie czuje się dobrze kiedy mi brzuch wywala się ze spodni, tak że zobaczę, ale są wygodne miekkie .
Przyjechałam padnięta, ale teraz po drzemce już o niebo lepiej, jade po synka, a na obiad będą placki ziemniaczane z gulaszem (dla mnie z humussem z cieciorki) .
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 15:24   #3664
Olgietka
Zakorzenienie

Na początek… O mamoooo! Zajrzałam na pierwszą stronę! Ile dziewuch!!! Ciekawe, czy którejś jeszcze coś wyrośnie między nogami? Mam nadzieję, że mnie nie spotka jutro niespodzianka i Hela zostanie Helą…

Tak mi się nasunęło… Czy mogłybyście gdzieś dać instrukcję jak dodać informację o wizycie do naszego kalendarza? Bo ja jestem książkowym przykładem ciążowego zgąbczenia mózgu .. i nie ogarniam

Fight kciuki za dzisiejszą wizytę!

Verrerie super, że u Was wszystko ok… Ja też się martwię.. i uświadomiłam sobie, że tak już będzie do grobowej deski… Najpierw czy ciąża się utrzyma, teraz co z ruchami, czy wszystko w porządku…. A to dopiero się zacznie.. potem będzie troska o dziecko… i jak pomyślę, że mój spokój to już uczucie, którego nigdy nie doznam….

Ktoregos_dnia suuuuper!

Co do woombiee – usłyszałam ostatnio, że pierwsze trzy miesiące życia dziecka, to IV trymestr ciąży i należy zrobić wszystko, żeby zapewnić dziecku jak najmniejszy szok związany z przyjściem na świat. Woombiee to chyba dobry pomysł, choć ja sama póki co jestem przerażona widokiem małej larwy. Zastanowię się nad zakupem.

moooniaaaa aaaa.. byłam w H&M i kupiłam tylko dwupak bodziaków z długim rękawem, do tego do kompletu czapeczki, trzypak bodziaków bez rękawów - pod pajacyki, i trójpak skapeteczek
Zaraz poszukam zdjęcia

misia880 płaszczyk fajnie się prezentuje nawet z poduszką

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Moja królewna jak kopie to bardzo nisko, w okolicach linii majciochów, czasem niżej. Tam ją mocno czuję, jak się przekręci i kopie gdzie indziej to wtedy nie czuję Nawet się nie zastanawiałam czy to normalne czy nie
A serduszko wczoraj lekarz jak słuchał to było w okolicy pępka

Ja to w ogóle mam focha na te ruchy. Chyba wszystko się składa na to, że ja je tak słabo czuję Raz, że jednak jest mnie więcej niż ustawa przewiduje, dwa to łożysko na przedniej ścianie
Już mnie to denerwuje i średnio raz dziennie muszę się poryczeć z tego powodu. Ja Helę czuję tylko jak położę rękę na brzuchu - i to różnie z reguły w połowie drogi między majtkami a pępkiem, często po bokach.. Ale nie mam tak, że np siedzę sobie i czuję kopniaka
Najfajniejsze są wieczory - wtedy czasem wydaje mi się, że czuję jak to moje dziecię się wypina - czuję takie twardsze górki na brzuchu ... Cały czas jednak bardziej czuję ją dłonią niż brzuchem - jeśli wiecie co mam na myśli

AA! i od kilku dni czuję jakby ktoś mi odkręcał butelkę mocno gazowanej coca-coli w macicy - normalnie takie bąbelki Nie wiem Hela bąki puszcza?!
Stary 2015-10-14, 15:27   #3665
_polly_
Zakorzenienie

Olgietka, widzę, że nie tylko ja dzisiaj zakupy uskuteczniałam. takie malutkie skarpetki mnie rozczulają.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 15:28   #3666
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
tadam ryjek ukryłam bo to jednak forum główne

ostatnie foto jest z poduszką pod bluzką
nie no, nie jest źle. Fakt, jest luźny dołem, ale jak brzuch będzie rósł to będzie potrzeba sporo miejsca. A jak te plecy po włożeniu poduszki? Lepiej się układają?

My chyba po prostu jesteśmy teraz w takim etapie przejściowym, za "małe" na ciążowe ciuchy, a za "duże" na zwykłe...
ja na teraz mam wełniany płaszcz odcinany pod biustem i póki co się mieszczę i ciepło jest w sam raz.. a na zimę to kupiłam z hm kurtkę, rozmiar s i też póki co jest za duża. Na razie wisi w szafie, a ja dojrzewam
Stary 2015-10-14, 15:32   #3667
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Tak mi się nasunęło… Czy mogłybyście gdzieś dać instrukcję jak dodać informację o wizycie do naszego kalendarza? Bo ja jestem książkowym przykładem ciążowego zgąbczenia mózgu .. i nie ogarniam

Ja to w ogóle mam focha na te ruchy. Chyba wszystko się składa na to, że ja je tak słabo czuję Raz, że jednak jest mnie więcej niż ustawa przewiduje, dwa to łożysko na przedniej ścianie
Już mnie to denerwuje i średnio raz dziennie muszę się poryczeć z tego powodu. Ja Helę czuję tylko jak położę rękę na brzuchu - i to różnie z reguły w połowie drogi między majtkami a pępkiem, często po bokach.. Ale nie mam tak, że np siedzę sobie i czuję kopniaka
Najfajniejsze są wieczory - wtedy czasem wydaje mi się, że czuję jak to moje dziecię się wypina - czuję takie twardsze górki na brzuchu ... Cały czas jednak bardziej czuję ją dłonią niż brzuchem - jeśli wiecie co mam na myśli
Co do kalendarza wizyt, jak go otworzysz, to z prawej strony u góry będziesz mieć "edytuj w przegladarce" klikasz to i masz jak normalny Excel

Co do ruchów, też czuję czasami Malutką tylko pod ręką. Czasem dotykam specjalnie brzucha z każdej strony, żeby zobaczyć gdzie jest twardszy i wtedy wiem, że ona mi się tam wypina
Wczoraj na wizycie pytałam lekarza o nieregularność ruchów. Powiedział, że na tym etapie jest to jak najbardziej normalne, bo dziecko ma duuużo miejsca jeszcze i nie zawsze będziemy je czuć.

Pytałam też o skurcze i powiedział, że jak jest mniej niż 10 w ciągu dnia to żeby też się nie martwić

Głowa zaczyna mnie boleć

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
takie malutkie skarpetki mnie rozczulają.
mąż jak ostatnio zobaczył te co ja kupiłam to pytał na ile to, że takie maciupkie
Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
My chyba po prostu jesteśmy teraz w takim etapie przejściowym, za "małe" na ciążowe ciuchy, a za "duże" na zwykłe...
też ostatnio doszłam do tego wniosku
Stary 2015-10-14, 15:36   #3668
Olgietka
Zakorzenienie

malinka do tego etapu doszłam nie wiem tylko jak zapisać

skurcze? Jak czujesz skurcze? Bo kurde ja mam wrażenie, że mi brzuch czasem twardnieje... i trochę mnie to martwi to TO?
Stary 2015-10-14, 15:37   #3669
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ej całkiem fajny ten płaszcz

Cytat:
Napisane przez miimi10 Pokaż wiadomość
moooniaaaa dr Kolada ale nie jestem zadowolona. Ogolnie to mialam problem bo chodzilam do bardzo fajnej gin ale odeslala mnie zeby ciaze ktos inny prowadzil bo ona nie ma juz miejsc ;/ w sierpniu zaczelam szukac kogos innego to albo terminy na pazdzienik mi proponowali albo zostali tacy lekarze co same slabe opinie mieli. Odsylano mnie od lekarza do lekarza paranoja jakas. Czulam sie jak popychadło. Chodziłabym prywatnie ale szczerze mówiąc ciąża mnie szczęsliwie zaskoczyla od razu tydzień po obronie mgr i to w pracy na pol etatu wiec dostaje teraz marne grosze..

co do SH to bywam czasem na Bema
O kurde, poczytałam o nim na znanym lekarzu, toż to rzeźnik jakiś mogę Ci mojego na nfz podesłać, szału nie, ale ujdzie w tłoku :P
Kiedyś jeździłam na bema. Teraz okupuję haliszkę domyślam się, że jesteśmy z tego samego miasta w takim razie

Olgietka
Te skarpetunie
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 15:38   #3670
misia880
Zakorzenienie

przyjdzie mąż to go zapytam jak wygladam haha

robie obiad, już jestem mega głodna... chyba wrąbie jakiegoś batona

p.s wrąbałam batona oreo

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2015-10-14 o 15:41
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 15:41   #3671
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:

Ładnie wygląda płaszczyk. Z przodu nic nie odstaje,z tyłu też nic nie widać,a z poduszką to już w ogóle pasuje ;-) najważniejsze, że brzuszek będziesz mieć przykryty.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 15:44   #3672
misia880
Zakorzenienie

japierdziele jak mnie naszło na jakieś ciasto!!!! szarlotka, sernik jezu cokolwiek
mówią, że przy dziewczynce sie ma ochote na słodkie... widocznie mój synuś t wyjątkowo słodkie dziecko będzie haha

Stary 2015-10-14, 15:45   #3673
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
malinka do tego etapu doszłam nie wiem tylko jak zapisać

skurcze? Jak czujesz skurcze? Bo kurde ja mam wrażenie, że mi brzuch czasem twardnieje... i trochę mnie to martwi to TO?
To samo się zapisuje Automatycznie, nic nie trzeba dodatkowo klikać

Ja czuję czasami tak jakbym @ miała A brzuch też mi czasami tak twardnieje i też to zwalam na skurcze właśnie. Ale na szczęście nie jest to często
Stary 2015-10-14, 15:45   #3674
201704101323
Konto usunięte

Lewek ja mam hemohlobinę 6,2 ;(
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 15:46   #3675
miimi10
Przyczajenie

O kurde, poczytałam o nim na znanym lekarzu, toż to rzeźnik jakiś

hahaha moooniaaaa wiesz co czekaja mnie jeszcze ze 2-3 wizyty u niego takze przezyje jakos chyba, chyba ze zdecyduje sie rodzic u Arciszewskich to wtedy tam pojde pare razy. A skoro jestesmy z tego samego miasta to powiedz czy wybierasz sie do szkoly rodzenia?;>
miimi10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 15:47   #3676
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
japierdziele jak mnie naszło na jakieś ciasto!!!! szarlotka, sernik jezu cokolwiek
mówią, że przy dziewczynce sie ma ochote na słodkie... widocznie mój synuś t wyjątkowo słodkie dziecko będzie haha
Wpadaj, jeszcze zostało mi kawałek a'la sernika w kruchym cieście z dżemorem porzeczkowym
Tk samo jak ten wyglada

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2015-10-14 o 15:48
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 15:49   #3677
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Za mną za to od wczoraj śledzie chodzą.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 15:52   #3678
Olgietka
Zakorzenienie

Jeszcze Wam pokażę co tatuś kupił dla Heli 💛

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Ja nigdy w życiu śledzia w ustach nie miałam
Myślałam, że jak zajdę w ciążę to może się odważę..... ale jednak nie
Stary 2015-10-14, 15:52   #3679
misia880
Zakorzenienie

[QUOTE=malinka9191;5310284 9]Wpadaj, jeszcze zostało mi kawałek a'la sernika w kruchym cieście z dżemorem porzeczkowym
jade !!!!!!!!!!!!!

Cytat:
ja mam śledzie, oddam ci za ciastko

Cytat:
Jeszcze Wam pokażę co tatuś kupił dla Heli
JAKIE ŚLICZNY

Stary 2015-10-14, 15:55   #3680
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze Wam pokażę co tatuś kupił dla Heli 💛

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Ja nigdy w życiu śledzia w ustach nie miałam
Myślałam, że jak zajdę w ciążę to może się odważę..... ale jednak nie
śliczny

Co Ty mówisz? Czemu nigdy nie spróbowałaś? Śledzie są pyycha

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Migrena nadciąga do mnie
Będzie kiepsko czuję..
Stary 2015-10-14, 15:56   #3681
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
śliczny

Co Ty mówisz? Czemu nigdy nie spróbowałaś? Śledzie są pyycha
no nie mogę się przełamać... dla mnie to takie... ślimaki
Nieeee... dziękuję

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

malinka idź się połóż - zrób sobie zimne okłady z mokrego ręcznika, zasłoń rolety i spróbuj poleżeć w spokoju.. może się prześpij?
Stary 2015-10-14, 16:04   #3682
Bonku
Wtajemniczenie

To ja sie pochwale
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151014_15_56_05_Pro.jpg (71,3 KB, 18 załadowań)
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 16:04   #3683
mira81
Zadomowienie

Dzieki troche mnie to uspokoilo..bo u mnie tez tak na linii gaci go czuje i domyslam sie ze to z glowki tak strzela..

Ja mam nieodparta ochote na..no wlasnie ..nie wiem sama..hmm Na razie zabijam gloda winogronami a potem trza sie zastanowic..

Sledzik owszem ale zrobiony przez kogos( bo ja nie znosze tego zapachu w kuchni jak sie robi ) i koniecznie w w oleju albo w occie. Inne wynalazki smietanowe itp odpadaja.
Ja z kolei uuuwielbiam takie sledzie albo makrelki opiekane i w zamarynowane w occie. Jeny pyszota..

Malinka..tak z ciekawosci..ten serniczek robilas z polskiego sera czy kupilas jakis tutaj..bo wlasnie ktos mi mowil ze z ktoregos tutejszego sera wychodzi calkiem niezly. Tyle ze teraz nie moge sobie przypomniec jaki to byl ser i w dodatku kto mi o tym mowil....

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 16:05   #3684
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
tak ten z zamkiem. Rozmiar S, mniejszych nie ma... a mam wrazenie że w nim pływem nie na brzuchu tylko na plecach i po bokach.
Jak dla mnie super wyglądasz!! to taki krój, że odstaje tu i tam, a jak patrzy się na siebie to zawsze się czegoś dopatrzy.
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja też jestem za owijaniem ale z racji oszczędności myślę o pieluszce, otulaczu
Możliwe, że kupię używany woombie więc nie będzie to duży wydatek.

[QUOTE=Olgietka;53102889]Jeszcze Wam pokażę co tatuś kupił dla Heli 💛[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Lewek ja mam hemohlobinę 6,2 ;(
Omg bierzesz żelazo mam nadzieję??
Stary 2015-10-14, 16:05   #3685
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
no nie mogę się przełamać... dla mnie to takie... ślimaki
Nieeee... dziękuję

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

malinka idź się połóż - zrób sobie zimne okłady z mokrego ręcznika, zasłoń rolety i spróbuj poleżeć w spokoju.. może się prześpij?
ślimaka bym nie tknęła ale śledziki tak

jakby mi się udało zasnąć to w nocy spać nie będę... wyjdę po bagietkę zaraz to może zimne powietrze coś lekko pomoże.. jak nie to paracetamolem sie bede ratowac, chociaz malo co pomoze pewnie..

i jak tu sie za obiad wziac?
Stary 2015-10-14, 16:07   #3686
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki troche mnie to uspokoilo..bo u mnie tez tak na linii gaci go czuje i domyslam sie ze to z glowki tak strzela..
Nie ma powodu do zmartwień. Jeszcze 3 m-ce i będziemy chciały żeby to kopanie w końcu się skończyło na razie dzieci są małe więc ciężko im się przebić przez macicę, mięśnie, tkanki, skórę
Stary 2015-10-14, 16:07   #3687
mira81
Zadomowienie

Ej slimaczki z maselkiem czosnkowo pietruszkowym sa smaczniutkie

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 16:09   #3688
misia880
Zakorzenienie

ja jutro na obiad mam wrapy, tortille no z tych taki placków hah ale nie wiem co dac do środka.. jakieś pomysły ??
to wyśle męża na zakupy :P

przetancie z tymi ciastkami ja nie umiem piec

dziękuje dziewczyny za opinie o płaszczyku - coraz bardziej sie sobie w nim podobam

p.s jak już wszystkie urodzimy, to zakładamy wątek na odchowalni nie ???

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2015-10-14 o 16:10
Stary 2015-10-14, 16:09   #3689
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam nieodparta ochote na..no wlasnie ..nie wiem sama..hmm Na razie zabijam gloda winogronami a potem trza sie zastanowic..

Sledzik owszem ale zrobiony przez kogos( bo ja nie znosze tego zapachu w kuchni jak sie robi ) i koniecznie w w oleju albo w occie. Inne wynalazki smietanowe itp odpadaja.
Ja z kolei uuuwielbiam takie sledzie albo makrelki opiekane i w zamarynowane w occie. Jeny pyszota..

Malinka..tak z ciekawosci..ten serniczek robilas z polskiego sera czy kupilas jakis tutaj..bo wlasnie ktos mi mowil ze z ktoregos tutejszego sera wychodzi calkiem niezly. Tyle ze teraz nie moge sobie przypomniec jaki to byl ser i w dodatku kto mi o tym mowil....

moja chyba z nóżek strzela, bo serduszko wczoraj słuchaliśmy w okolicach pępka chociaż od wizyty to z 5 razy mgła fikołka zrobić

A ja śledzik tylko w śmietanie właśnie albo koreczki

Ja robiłam ze śmietany i budyniu To jest taki a'la sernik, sera w nim nie ma a smakuje jak serniczek i szybko sie dość robi
Co do sera słyszałam, że robią z serków typu philadelphia albo z fromage faisselle tylko go odciskają wcześniej
Stary 2015-10-14, 16:09   #3690
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Nie ma powodu do zmartwień. Jeszcze 3 m-ce i będziemy chciały żeby to kopanie w końcu się skończyło na razie dzieci są małe więc ciężko im się przebić przez macicę, mięśnie, tkanki, skórę
Zwłaszcza tkanki w moim przypadku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości