|
|
#3661 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
moooniaaaa dr Kolada ale nie jestem zadowolona. Ogolnie to mialam problem bo chodzilam do bardzo fajnej gin ale odeslala mnie zeby ciaze ktos inny prowadzil bo ona nie ma juz miejsc ;/ w sierpniu zaczelam szukac kogos innego to albo terminy na pazdzienik mi proponowali albo zostali tacy lekarze co same slabe opinie mieli. Odsylano mnie od lekarza do lekarza paranoja jakas. Czulam sie jak popychadło. Chodziłabym prywatnie ale szczerze mówiąc ciąża mnie szczęsliwie zaskoczyla od razu tydzień po obronie mgr i to w pracy na pol etatu wiec dostaje teraz marne grosze..
co do SH to bywam czasem na Bema
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A serduszko wczoraj lekarz jak słuchał to było w okolicy pępka
|
|
#3663 |
|
Konto usunięte
|
Hejka mamusie, dziś straszny dzień- taka słaba jestem że ledwo nogi za sobą wlekłam. Na zakupach byłam, wzięłam sobie dżinsy biodrówki, nie wiem czy bedę ich nosić teraz czy po ciąży, brzucha nie uciskają, za to nie czuje się dobrze kiedy mi brzuch wywala się ze spodni, tak że zobaczę, ale są wygodne miekkie .
Przyjechałam padnięta, ale teraz po drzemce już o niebo lepiej, jade po synka, a na obiad będą placki ziemniaczane z gulaszem (dla mnie z humussem z cieciorki) . |
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Na początek… O mamoooo!
Zajrzałam na pierwszą stronę! Ile dziewuch!!! Ciekawe, czy którejś jeszcze coś wyrośnie między nogami? ![]() Tak mi się nasunęło… Czy mogłybyście gdzieś dać instrukcję jak dodać informację o wizycie do naszego kalendarza? Bo ja jestem książkowym przykładem ciążowego zgąbczenia mózgu .. i nie ogarniam ![]() Fight kciuki za dzisiejszą wizytę! ![]() Verrerie super, że u Was wszystko ok… Ja też się martwię.. i uświadomiłam sobie, że tak już będzie do grobowej deski… Najpierw czy ciąża się utrzyma, teraz co z ruchami, czy wszystko w porządku…. A to dopiero się zacznie.. potem będzie troska o dziecko… i jak pomyślę, że mój spokój to już uczucie, którego nigdy nie doznam…. Ktoregos_dnia suuuuper! Co do woombiee – usłyszałam ostatnio, że pierwsze trzy miesiące życia dziecka, to IV trymestr ciąży i należy zrobić wszystko, żeby zapewnić dziecku jak najmniejszy szok związany z przyjściem na świat. Woombiee to chyba dobry pomysł, choć ja sama póki co jestem przerażona widokiem małej larwy. Zastanowię się nad zakupem. ![]() moooniaaaa aaaa.. byłam w H&M i kupiłam tylko dwupak bodziaków z długim rękawem, do tego do kompletu czapeczki, trzypak bodziaków bez rękawów - pod pajacyki, i trójpak skapeteczek ![]() Zaraz poszukam zdjęcia ![]() misia880 płaszczyk fajnie się prezentuje ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- ![]() Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Ja to w ogóle mam focha na te ruchy. Chyba wszystko się składa na to, że ja je tak słabo czuję Raz, że jednak jest mnie więcej niż ustawa przewiduje, dwa to łożysko na przedniej ścianie Już mnie to denerwuje i średnio raz dziennie muszę się poryczeć z tego powodu. Ja Helę czuję tylko jak położę rękę na brzuchu - i to różnie z reguły w połowie drogi między majtkami a pępkiem, często po bokach.. Ale nie mam tak, że np siedzę sobie i czuję kopniaka ![]() Najfajniejsze są wieczory - wtedy czasem wydaje mi się, że czuję jak to moje dziecię się wypina - czuję takie twardsze górki na brzuchu ... Cały czas jednak bardziej czuję ją dłonią niż brzuchem - jeśli wiecie co mam na myśli ![]() AA! i od kilku dni czuję jakby ktoś mi odkręcał butelkę mocno gazowanej coca-coli w macicy - normalnie takie bąbelki Nie wiem Hela bąki puszcza?! ![]()
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Olgietka, widzę, że nie tylko ja dzisiaj zakupy uskuteczniałam.
takie malutkie skarpetki mnie rozczulają.
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My chyba po prostu jesteśmy teraz w takim etapie przejściowym, za "małe" na ciążowe ciuchy, a za "duże" na zwykłe... ja na teraz mam wełniany płaszcz odcinany pod biustem i póki co się mieszczę i ciepło jest w sam raz.. a na zimę to kupiłam z hm kurtkę, rozmiar s i też póki co jest za duża. Na razie wisi w szafie, a ja dojrzewam
|
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ruchów, też czuję czasami Malutką tylko pod ręką. Czasem dotykam specjalnie brzucha z każdej strony, żeby zobaczyć gdzie jest twardszy i wtedy wiem, że ona mi się tam wypina Wczoraj na wizycie pytałam lekarza o nieregularność ruchów. Powiedział, że na tym etapie jest to jak najbardziej normalne, bo dziecko ma duuużo miejsca jeszcze i nie zawsze będziemy je czuć. Pytałam też o skurcze i powiedział, że jak jest mniej niż 10 w ciągu dnia to żeby też się nie martwić Głowa zaczyna mnie boleć ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- mąż jak ostatnio zobaczył te co ja kupiłam to pytał na ile to, że takie maciupkie ![]() Cytat:
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
malinka do tego etapu doszłam
nie wiem tylko jak zapisać ![]() skurcze? Jak czujesz skurcze? Bo kurde ja mam wrażenie, że mi brzuch czasem twardnieje... i trochę mnie to martwi to TO?
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mogę Ci mojego na nfz podesłać, szału nie, ale ujdzie w tłoku :PKiedyś jeździłam na bema. Teraz okupuję haliszkę ![]() Olgietka Te skarpetunie |
||
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
przyjdzie mąż to go zapytam jak wygladam haha
![]() robie obiad, już jestem mega głodna... chyba wrąbie jakiegoś batona ![]() p.s wrąbałam batona oreo
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-10-14 o 15:41 |
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
japierdziele jak mnie naszło na jakieś ciasto!!!! szarlotka, sernik jezu cokolwiek
mówią, że przy dziewczynce sie ma ochote na słodkie... widocznie mój synuś t wyjątkowo słodkie dziecko będzie haha
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czuję czasami tak jakbym @ miała A brzuch też mi czasami tak twardnieje i też to zwalam na skurcze właśnie. Ale na szczęście nie jest to często
|
|
#3674 |
|
Konto usunięte
|
Lewek ja mam hemohlobinę 6,2 ;(
|
|
|
|
#3675 |
|
Przyczajenie
|
O kurde, poczytałam o nim na znanym lekarzu, toż to rzeźnik jakiś
hahaha |
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tk samo jak ten wyglada
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-10-14 o 15:48 |
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze Wam pokażę co tatuś kupił dla Heli 💛
![]() Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Ja nigdy w życiu śledzia w ustach nie miałam ![]() Myślałam, że jak zajdę w ciążę to może się odważę..... ale jednak nie
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=malinka9191;5310284 9]Wpadaj, jeszcze zostało mi kawałek a'la sernika w kruchym cieście z dżemorem porzeczkowym
![]() jade !!!!!!!!!!!!! ja mam śledzie, oddam ci za ciastko JAKIE ŚLICZNY |
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Ty mówisz? Czemu nigdy nie spróbowałaś? Śledzie są pyycha ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Migrena nadciąga do mnie ![]() Będzie kiepsko czuję..
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieeee... dziękuję ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- malinka idź się połóż - zrób sobie zimne okłady z mokrego ręcznika, zasłoń rolety i spróbuj poleżeć w spokoju.. może się prześpij?
|
|
#3682 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja sie pochwale
|
|
|
|
#3683 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki troche mnie to uspokoilo..bo u mnie tez tak na linii gaci go czuje i domyslam sie ze to z glowki tak strzela..
Ja mam nieodparta ochote na..no wlasnie ..nie wiem sama..hmm Na razie zabijam gloda winogronami a potem trza sie zastanowic.. Sledzik owszem ale zrobiony przez kogos( bo ja nie znosze tego zapachu w kuchni jak sie robi ) i koniecznie w w oleju albo w occie. Inne wynalazki smietanowe itp odpadaja. Ja z kolei uuuwielbiam takie sledzie albo makrelki opiekane i w zamarynowane w occie. Jeny pyszota.. Malinka..tak z ciekawosci..ten serniczek robilas z polskiego sera czy kupilas jakis tutaj..bo wlasnie ktos mi mowil ze z ktoregos tutejszego sera wychodzi calkiem niezly. Tyle ze teraz nie moge sobie przypomniec jaki to byl ser i w dodatku kto mi o tym mowil.... Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to taki krój, że odstaje tu i tam, a jak patrzy się na siebie to zawsze się czegoś dopatrzy.Cytat:
[QUOTE=Olgietka;53102889]Jeszcze Wam pokażę co tatuś kupił dla Heli 💛[/QUOTE] Omg bierzesz żelazo mam nadzieję??
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby mi się udało zasnąć to w nocy spać nie będę... wyjdę po bagietkę zaraz to może zimne powietrze coś lekko pomoże.. jak nie to paracetamolem sie bede ratowac, chociaz malo co pomoze pewnie.. i jak tu sie za obiad wziac?
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3687 |
|
Zadomowienie
|
Ej slimaczki z maselkiem czosnkowo pietruszkowym sa smaczniutkie
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro na obiad mam wrapy, tortille no z tych taki placków hah
ale nie wiem co dac do środka.. jakieś pomysły ??to wyśle męża na zakupy :P przetancie z tymi ciastkami ja nie umiem piec ![]() dziękuje dziewczyny za opinie o płaszczyku - coraz bardziej sie sobie w nim podobam ![]() p.s jak już wszystkie urodzimy, to zakładamy wątek na odchowalni nie ???
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-10-14 o 16:10 |
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja śledzik tylko w śmietanie właśnie albo koreczki ![]() Ja robiłam ze śmietany i budyniu To jest taki a'la sernik, sera w nim nie ma a smakuje jak serniczek i szybko sie dość robiCo do sera słyszałam, że robią z serków typu philadelphia albo z fromage faisselle tylko go odciskają wcześniej
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.

Zajrzałam na pierwszą stronę! Ile dziewuch!!! Ciekawe, czy którejś jeszcze coś wyrośnie między nogami? 

Raz, że jednak jest mnie więcej niż ustawa przewiduje, dwa to łożysko na przedniej ścianie 
Nie wiem
Hela bąki puszcza?!
takie malutkie skarpetki mnie rozczulają.