|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Hej juz jestem po wizycie maluszek rośnie ma juz 300g
serduszko bije wszystko dobrze się rozwija, łożysko na przedniej ścianie. Niestety nie udalo się odkryć plci mimo ze tak na to liczyłam. Jednakże cieszę się ze wszystko dobrze. Za tydz mam połówkowe to może wtedy sie uda a jak nie to na poczatku listopada pójdę na 3d. Zapisalam sie dzis do szkoły rodzenia na poczatku listopada pierwsze zajecia i jeszcze Pani zaproponowala mi kurs chustonoszenia i tez ide
|
|
|
|
#3722 |
|
Rozeznanie
|
Mamy takiego samego! Mojej Poli ulubiony do spania. Ten najwazniejszy!
|
#3723 |
|
Rozeznanie
|
Dziś spotkałam kumpelę która jest w 7 miesiącu cały czas była mowa że to 100% dziewczynka wczoraj poszła na umówioną wizytę i tu nagle ooooo jednak będzie chłopczyk
aż sama się przestraszyłam i pobiegałam do sh i kupiłam same białe i kolorowe śpioszki![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Gdzie można kupić takie ładne króliczki |
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za tydzień mam wizytę u gina, ciekawe co on zobaczy. wcześniej byłam u innego, z lepszym sprzętem.
|
|
|
#3725 |
|
Rozeznanie
|
a chciałam się pochwalić swoją dzisiejszą zdobyczą
w piątek mam mieć tzw bankiet z okazji dnia nauczyciela i szukałam jakieś fajnej prostej kiecki i znalazłam ładna czarna z kieszeniami po bokach brzuszek pięknie się prezentujehttp://www.reserved.com/pl/pl/woman/...with-stitching ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Misia mam bardzo podobny płaszczyk i jak jest -10 to mam specjalny futerkowy bezrękawnik który zakładam na płaszczyk i wygląda naprawdę super![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Polly widzę że u Ciebie też na dzień dzisiejszy dziewczynka Ja z chłopczyka oczywiście też bym się cieszyła ale to zawsze taki niesmak gdzie od 4 miesięcy słyszysz baba jak nic a tu nagle zong ![]() No nic nie ma co się nastawiać oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe teraz czekam na 27.10 bo mam mieć połówkowe i strasznie się boję bo z tymi ruchami jest róznie i wiadomo dziwny lęk o zdrówko maleństwa
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
u mojej koleżanki było tak samo, do porodu ze dziewczyna a urodził sie syn
no cóz bywa ![]() ja pojechałam z męzem na poczte i kupilismy po drodze sernik i zjadłam ha lepiej mi
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaraz koniecznie jakieś z owocami kupię
|
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pulsowanie zauważyłam ale kiedy się rusza to tylko przykładam rękę i nie unoszę bluzki. Zimą będzie widoczne przez kurtkę
|
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
Już po wizycie Niunia wielkość ma prawidłową na swój wiek , niestety nie chce się pokazać
Mam już skierowanie na połówkowe , jutro się będę rejestrować , wiec może wtedy ![]() Gratuluję poznania płci
|
|
|
|
#3730 |
|
Konto usunięte
|
Darkanddark apetyt - moze nie, ale ochota coś zjeść..Co robię? Jem, -owoce, suszone sliwki morele, trochę orzechów, wafle ryżowe...
mira81spektakl na moim brzuchu -Wow, ale ci zazdroszczę!!diablica - ja też jak jestem wkurzona to uspokajam się sprzątaniem, i też kiedy męża niema mam bardziej spokojny uporządkowany dzień michalina - ja też mam synka, co prawda 5-latka i on właśnie u mnie mleczno-maczny facet, zawsze w weekend na sniadanie musza być jak nie naleśniki, to racuchy. a waga nie przejmuj się, moja koleżanka jest chuda jak szczypa, dosłownie jak anorektyczka, a w dwóch ciążach tyła po 30 kilo. Więc skoro szybko wracasz do formy niema strachu ![]() Lumpek szczególnie na przecenach super rzecz, tylko że ja nie mam cierpliweości do tych kolejek i rozpychania się verrerie - ojej!! trzymaj się moja droga, nie przejmuj się aż tak. ktoregos_dnia - dobra pora na kąpanie psa misia , malinka - apropos złego dnia, to oprócz samopoczucia złego, to robiąc placki ziemniaczane, wywaliła mi się miska z pod tego ciasta, cała kuchnia opryskana tym ciastem |
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Tatuś kupił w duńskim dzieciowym sklepie, ale są też na allegro http://allegro.pl/listing/listing.ph...%20kr%C3%B3lik
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- zaczynam się stresować jutrzejszą wizytą bez kitu... mam lęki, że Helenie wyrósł siusiak
|
|
#3732 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam tylko zacząć brać magnez
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to Ci się psotnik trafił Liczyłam, że też wrócisz z dobrymi wiadomościami na temat płci ale najważniejsze, że ładnie i zdrowo rośnie ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Ja magnez już od poprzedniej wizyty mam zalecony. Różnie mi to wychodzi
|
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia29 nie wiem czy doczytałaś ale martwię się o Cb. Napisałaś, że jesteś słaba i masz hemo trochę ponad 6.. moim zdaniem powinnaś teraz leżeć w szpitalu bo to bardzo poważna sprawa, nie lekceważ tego.
|
#3735 |
|
Konto usunięte
|
michalina - ja generalnie mam bardzo suchą skóre i cere, na zimę zawsze biorę krem do twarzy Pharmaceris, tylko on ratuje a skóre jeszzcze wilgotną nawilżam pod prysznicem oliwką, wycieram się i nakładam balsam do ciała
fasolka bardzo ciepłe masz relacje z siostra i jej córka widzę, bardzo miło się o tym czyta ![]() m_moni- gratuluje córuni, powiększa się grono babek miimi10- witamy, ja tez nie mogę doczekać się poznania płci Olgietka- mąż to święta rzecz Superackie zakupy i kolor paznokietków misia880- mi też podoba się jak wygladasz w tym płaszczu, a do wrapsów można wszystko wsadzić- ja dziś miałam ser biały+szpinak + słonecznik, ale dla mięsożerców polecam - posmarować serkiem wraps, na to mix sałat, i na to łosoś wędzony ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- emma;... ale na finiszu do ostrych kopniaków w żebra dojdzie zgaga, ból krocza, kręgosłupa, nóg, bezsenność... - a jeszcze do tego zima, szarówka i brak słońca ![]() kallina_2014 O Matko!!! Lekarz widział????- ja zawsze miałam niski poziom żelaza, tak doktorka wie. Mam brać jakieś tabletki ziołowe..+ uskuteczniam diete Bonku- ale talenty z Was dziewuchy, ja nie umiem i nie lubię piec, ale zjeść bardzo chętnie w ciąży szczególnie |
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę Was, nie gadajcie o jedzeniu bo mnie znowu zbiera na wycieczki do lodówki!
Gratuluje dziewczynom udanych wizyt i kolejnych księżniczek na wątku!
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masz zapisanego żelaza? Umierająca babcia mojego męża miała 4, a Tobie niewiele brakuje.
|
|
#3739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nadia , nie odbierz tego zle ale martwimy się o Ciebie. Ty powinnas wątróbkę wsuwac, niestety z suplementów nie wchłonie Ci się zbyt dużo żelaza, podobnie jak z warzyw- tylko kilka %. Powinnas jesc dużo mięsa. Przepraszam, że to napisze, ale (zakladajac, ze to problem w diecie a nie powazniejszy), Ty musisz skrajnie źle się odżywiać!
Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2015-10-14 o 20:47 |
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie próbuję zmusić się do jogurtu. Od tygodnia jedynym nabiałem w mojej diecie jest serek topiony
gotuję budyń, kupuję jogurty i wyrzucam.. dodam, że nie lubię mleka, masła itp..---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Czekaj, czekaj zemsta będzie słodka!! narobię Ci takiego apetytu, że na pieszo na kujawy przyjdziesz!! ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Problem w tym, że Nadia nie je mięsa. Ale w takim razie powinna dostawać zastrzyki w szpitalu, a nie łykać ziołowe tabsy..
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia duzo miecha wsuwaj tak jak laski mowia
Emma a chetnie wpadne :p |
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia , Kochana przeczytaj to:
Wyróżnia się cztery stopnie niedokrwistości: niedokrwistość łagodną – wówczas, gdy poziom hemoglobiny oscyluje w granicach 10–12 g/dl u kobiet, natomiast u mężczyzn w okolicy 13,5g/dl. niedokrwistość umiarkowana – poziom hemoglobiny znajduje się w granicy między 8–9,9 g/dl. niedokrwistość ciężka – poziom hemoglobiny w granicy między 6,5–7,9 g/dl. ostatni stopień to niedokrwistość zagrażająca życiu – poziom hemoglobiny poniżej 6,5 g/dl.
|
#3744 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam nadzieję, ze Nadii cos się pomylilo, bo nie wyobrażam sobie, żeby ja ktos z takim wynikiem wypuścił do domu.
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Aż poleciałam sprawdzić jak mi hemoglobina wyszła na ostatnich badaniach
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Wróciłam ze sklepów. w SH nie byłam w końcu, jakoś nie miałam humoru na grzebanie, poszłyśmy za to do galerii handlowej i obkupiłam się w kosmetyki kupiłam sobie nowe opakowanie Femibion Natal 2 Plus. Koleżanka namówiła mnie na deser truskawkowo- bananowy ze śmietaną był okropnie przepyszny ![]() misia880 śliczny ten płaszczyk , rzeczywiście troszkę luźny na Ciebie ale na gruby sweter będzie może mniejszy. Ten zameczek z tyłu jest super i z przodu ma ładny kołnierz. ![]() Olgietka śliczne ciuszki zakupiłaś ![]() Bonku jakie pyszniaste ciasto ![]() NADIA29 troszkę niskie to żelazo? bierzesz coś na to? najlepiej jakbyś brała Tardyferon na receptę bo taki z diety to może być za mało. Z siostrą i jej córcią rzeczywiście mamy dobre relacje darolka super bujaczek
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadia nie lekceważ tego! Idź proszę do innego lekarza, najlepiej startuj z samego rana!
|
|
#3748 |
|
Konto usunięte
|
Mamusie ale mnie przestraszylyście!!!
poleciałam jeszcze raz sprawdzić do książeczki ten wynik, i juz wszystko wiem mój wynik to: 6, 2mmol/l, a jeszcze można wynik zapisać w g/dl a więc norma dla kobiety to :6,8 -9,3 mmol/l lub 11,5-15,5 g/dl uff u mnie na szczęscie wynik w mmolach http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawd...nik_35295.html PARAMETR NORMA CO OZNACZA WYNIK POWYŻEJ LUB PONIŻEJ NORMY Erytrocyty (RBC â Red Blood Cell) niemowlęta â 3,8 M/Âľl, kobiety â 3,9â5,6 M/Âľl, Zwiększenie ponad normę zdarza się rzadko (np. u osób przebywających wysoko w górach).mężczyźni â 4,5â6,5 M/Âľl Zmniejszenie liczby erytrocytów to objaw anemii. Może być skutkiem utraty krwi (np. z wrzodu żołądka lub dwunastnicy) albo efektem niedoboru żelaza, witaminy B12 lub kwasu foliowego. Inne przyczyny to ciąża i choroby nerek. Hemoglobina (HGB) kobiety â 6,8â9,3 mmol/l lub 11,5â15,5 g/dl, Przekroczenie normy świadczy o odwodnieniu organizmu.mężczyźni â 7,4â10,5 mmol/l lub 13,5â17,5 g/dl Niskie wartości są oznaką anemii http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawd...nik_35295.html Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-10-14 o 21:02 Powód: bład w pisowni |
|
|
|
#3749 |
|
Rozeznanie
|
aż sama pójdę sprawdzić swoje wyniki bo mi lekarz przepisał żelazo w tabletkach do ssania
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Jesteśmy czujne! Dobrze, że to tylko pomyłka bo byłoby naprawdę groźnie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

serduszko bije wszystko dobrze się rozwija, łożysko na przedniej ścianie. Niestety nie udalo się odkryć plci mimo ze tak na to liczyłam. Jednakże cieszę się ze wszystko dobrze. 

aż sama się przestraszyłam i pobiegałam do sh i kupiłam same białe i kolorowe śpioszki
wcześniej byłam u innego, z lepszym sprzętem.

bez kitu... mam lęki, że Helenie wyrósł siusiak 

narobię Ci takiego apetytu, że na pieszo na kujawy przyjdziesz!!
był okropnie przepyszny