|
|
#3481 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część IV
Cytat:
Jezu... Przepraszam, ale muszę napisać coś, co mi się od rana w głowie kotłuje... Kto by pomyślał... Aż zaraz wrzucę tutaj chyba flakon Kenzo Flower Oriental, który właśnie od niej mam...
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tego konta na all. sama się zresztą przyznała w wątku weryfikacyjnym. Odszukałam tam stare wpisy. Od zapytania post nr.2985 do postu 2988 klik |
|
|
|
|
#3483 | |
|
JESTEM ONA
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=658691&page=109
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Z 30tką Kenzo Flower (ale klasykiem ) też była kiedyś afera bo w środku było coś innego, potem miała to wystawione na all...
|
|
|
|
#3485 | |
|
JESTEM ONA
|
Cytat:
. Edytowane przez _kapryska_ Czas edycji: 2015-10-14 o 21:47 |
|
|
|
|
#3486 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Z FO chyba wszystko ok, ale jutro jeszcze wstawię fotki. Kurczę, zawartości nie mam jak sprawdzić, bo zapach wzięłam w ciemno, ale pachnie bardzo dobrze, nawet ostatnio recenzję napisałam...
|
|
#3487 |
|
Konto usunięte
|
Tyle tropów... Pięknie potrafiła oczy mydlić
![]() Dlaczego z miejsca taka osoba nie dostaje bana na IP? |
|
|
|
#3488 |
|
Perfume Lover
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53107535]Tyle tropów... Pięknie potrafiła oczy mydlić
6Dlaczego z miejsca taka osoba nie dostaje bana na IP?[/QUOTE] Bo grono wiernych, nie wiem, fanek, koleżanek? zajadle jej broniło.
|
#3489 |
|
Szef ds. Wymianek
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53107535]Tyle tropów... Pięknie potrafiła oczy mydlić
![]() Dlaczego z miejsca taka osoba nie dostaje bana na IP?[/QUOTE] Ban z Wizażu za przekręty na allegro chyba nie bardzo miałby racji bytu. A na Targowisku też nie miałam podstaw aby dać bana, chyba żadna z Wizażanek nie dała jej nigdy negatywa za wymianę.
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3491 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Kurczę, w życiu bym się nie spodziewała, że taka z niej...no dobrze, czas to w końcu powiedzieć: oszustka. Strasznie to smutne.
|
|
#3492 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie czytałem
![]() Wychodzi na to, że trzeba być mniej wylewnym w osądach i na słowo nie wierzyć nikomu poza własnym kotełkiem Ciekawe, że Wizażem wstrząsają regularnie afery tego typu. Widocznie wśród dużego stada łatwiej schronić się czarnej owcy ![]() Dobra, koniec off topa, teraz, po szkodzie, jesteśmy mądrzy ![]() W sumie, wróci pod innym nickiem, z innego adresu IP i pod tożsamością siostry/sąsiadki/babki... Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2015-10-14 o 22:31 |
|
|
|
#3493 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53107753]No właśnie czytałem
![]() Wychodzi na to, że trzeba być mniej wylewnym w osądach i na słowo nie wierzyć nikomu poza własnym kotełkiem Ciekawe, że Wizażem wstrząsają regularnie afery tego typu. Widocznie wśród dużego stada łatwiej schronić się czarnej owcy ![]() Dobra, koniec off topa, teraz, po szkodzie, jesteśmy mądrzy ![]() W sumie, wróci pod innym nickiem, z innego adresu IP i pod tożsamością siostry/sąsiadki/babki...[/QUOTE] Myślę, że tak czy owak wróci.
|
#3494 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Wnioski nasuwają się same, są oczywiste i nie będę o nich pisać tutaj, by nie zaśmiecać wątku.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#3495 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem tak: moje pierwsze "zetknięcie" z nią było nieprzyjemne-naskoczyła na mnie na weryfikacyjnym o jakąś flaszkę Miss Dior....że co ja wymyślam, czepiam sie, wszyscy niby sprzedaja według mnie podróby itp....No cóż- ja już byłam uprzedzona...a falszka okazała sie podróbą(czyzby to była jej aukcja???)..potem byłam świadkiem kilku agresywnych odpowiedzi...niby wymieniłam sie z nią na priv kilkoma sympatycznymi mailami, ale z tyłu głowy moje pierwsze wrazenie nadal tkwiło....potem afera z Kenzo, jej konto i agresywne "krzyczące" komentarze i ...taka wtopa....Przykre.
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ban za \poszukiwania pustych, oryginalnych flakonów na wizazu, w celu wykorzystania ich do sprzedaży cieczy, której ni jak oryginałem nazwać nie można ...to już akcja mocno powiązana z wizazem, to dalej jest mało na bana?
|
#3497 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
Jeśli tak, to czytam i własnym oczom nie wierzę. wyedytowałam. dla mnie koniec tematu
Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice Edytowane przez agnes_bdg Czas edycji: 2015-10-15 o 12:28 |
|
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aronist zachowała się bardzo w porządku ale jak widać sama została stratna na tym interesie :/. Brak słów. Jak można być takim człowiekiem i jeszcze mieć czelność udzielać się jako ekspertka i mydlić oczy innym.
|
|
#3499 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Agnes, odniosę się do Targowiska, bo tam "rządzę". Otóż problemy z tą userką nie były wielokrotnie, a mniej razy (kojarzę na pewno chyba dwie sytuacje) i żadna z nich nie zakończyła się negatywem dla Lady. Sprawdziłam właśnie jej przekupki - ma 37 pozytywnych, ani jednej neutralnej i negatywnej. Regulamin Targowiska mówi o obligatoryjnym banie dla Wizażanki z trzema negatywami. Ja szybciej banuję tylko te Wizażanki, które nie naprawiły szkody, w innych przypadkach - cóż, jeśli kontrahentki oceniają userkę pozytywnie, ja nie wystąpię przeciwko niej, bo na jakiej podstawie?
EDIT przejrzałam jeszcze na liście przekupek z kim ta Wizażanka się wymieniała - i co najmniej połowę nicków kojarzę bardzo dobrze z Perfum. I to nie jest zarzut, bo rozumiem, że te transakcje były po prostu udane - ale to tym bardziej ponawiam pytanie - dlaczego miałam zbanować tę userkę?
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2015-10-15 o 09:49 |
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Swego czasu wymieniłam się z Nią na targowisku. Całą wymianę wspominam jako bezproblemową i udaną. Flakon który od niej otrzymałam nie budził moich zastrzeżeń ale dla potwierdzenia oryginalności fotki wysłałam wizażance która to tylko potwierdziła.
Fotki mam ciągle na swoim emailu w wysłanych wiadomościach. Dziś je z tego wszystkiego przeglądałam już 3 razy. Cała sprawa z forumowiczką pozostawia ogromny niesmak i jest mi najzwyczajniej w świecie przykro,że do czegoś takiego doszło . Zdawać by się mogło,że w wizażowej społeczności ,wśród ludzi dla których perfumy są pasją i którzy je kochają nie ma miejsca na takie rzeczy. Skupowanie pustych flakonów i napełnianie ich za przeproszeniem g***wnem w celu późniejszej odsprzedaży czy wymianie nie mieści mi się w głowie. Trzeba przyznać,że pieczniaczy i agresywny styl wypowiadania się był świetną zasłoną dymną wizażanki
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Siarko - ja zaznaczam, że teraz jest już poważna podstawa do tego i jeśli tak się nie stanie, to będzie już o jeden ruch za daleko, zwyczajnie, w tej społeczności, nie może być na to przyzwolenia, no chyba, że ktoś tu uważa inaczej.
Szkoda, że części spraw dziewczyny nie zgłosiły nawet Tobie, tak bardzo obawiały się tego agresywnego sposobu bycia Dagi, przez to, proceder trwał dłużej
|
#3502 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
Ok a co ze stanem dzisiejszym?
|
|
#3503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Sprawy, które były i opadły w otchłań wyłaniają się na nowo, wykuwają z ognia. Edytowane przez Arsonist Czas edycji: 2015-10-15 o 10:09 |
|||
|
|
|
#3504 | |
|
:)
|
Oryginał czy podróbka? Część IV
Cytat:
Hmmmmm.... Czyli jeżeli sprzedaję podroby na Allegro i wszyscy o tym wiedza a na targowisku wymieniam sie z osobami, które sie na perfumach nie znają lub bez problemu sie odmieniam unikając tym samym negatywów to mogę sobie jawnie hasać ? Dla mnie to mocno naciągane. Rozumiem regulamin i konieczność czekania na 3 negatywy no ale chyba są sytuacje wyjątkowe kiedy ban powinien pojawić sie ad hoc. Z reszta ostatnio była dyskusja o tym na BL..... Edytowane przez pikdaria Czas edycji: 2015-10-15 o 10:08 |
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam,że jeszcze zanim wysłałam te fotki do weryfikacji pomyślałam sobie czy jest w ogóle sens bo przecież na wizażu nikt nie wysłałby mi podróby
|
|
|
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie czytam i oczom nie wierzę. Czy naprawdę moderacja nic nie jest w stanie zrobić? A może nigdy nie dostała negatywa, bo była bardzo aktywną wizażanką, udzielała się w weryfikacyjnym i dziewczyny dochodziły do wniosku, że mają mniejsze doświadczenie i nie będą publicznie się szarpać i odstępowały od zamiaru.
Trafiło na Figarrka i tylko dlatego sprawa się rypła, bo jakby trafiło na laika, jak np. mnie, to nawet bym nie wiedziała, że stałam się szczęśliwą posiadaczką trefnej flaszki. A przecież po to przyszłam na wizaż, aby tego uniknąć. Porażające jest to, że panna z taką pewnością tutaj hulała, a jednocześnie oszukiwała i puszczała w obieg trefne flaszki. Przecież to już udowodnione - przynajmniej dwa przypadki są już publiczne, dziewczyny oficjalnie napisały, bo mają tę świadomość i wiedzą, że flaszki trefne. A jeśli ktoś nie jest w stanie odróżnić oryginału od podróbki, to co - można go oszukać? No chyba coś to nie tak. W ramach ochrony społeczności ta osoba powinna być odseparowana od nas. Ponieważ brak reakcji z góry będzie powodował, że ludzie w ramach obrony będą wpadać na lekkomyślne pomysły, jak np. Figarro na upublicznienie danych. NIE RÓB TEGO, przynajmniej nie na oficjalnych stronach portalu. Dzięki Opatrzności mamy jeszcze korespondencję na PW. |
|
|
|
#3507 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Szczerze ... to oczy przecieram
![]() Czepianie się Siarki, ze nie dała bana wcześniej? A która z wizażanek dała jej negatywa? ![]() Bo same pozytywy są i to od poszkodowanych też Ja rozumiem, ze teraz sytuacja się nieco zmienia, ale ... może by tak zaufać, że sprawa jest rozważana i nie pukać palcem Moda ż ma juzteraznatychmiast dać bana, który nie wynika z Regulaminu bo społeczeństwo tak spobie życzy ![]() Nie mówiąc już o tym, ze śliskie sprawy tej osoby były omawiane/przemykały już dawno temu i na Perfumach, to dlaczego akurat Siarka? Bo się wypowiedziała? I w dodatku miała odwagę napisać, że przedłuzenie bytności tej wizażanki było aktywnie wspimagane przez wizażanki? ![]() Opamiętajcie się moze
|
|
#3508 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Dziewczyny, ja krótko, bo pracuję w domu i do tego średnio się czuję.
Do tej pory były jednak tylko poszlaki. Obecnie rzeczywiście sytuacja się zmieniła, zwłaszcza w świetle niejakiego przyznania się Wizażanki do oszustwa. Zwrócę się z tym do Administracji
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie dane mogę podać policji przy składaniu zawiadomienia o przestępstwie, a na to muszę zebrać siły... nie jestem lekkoduchem edit: to osoby do mnie zgłaszały się poprzez PW i w 15 minut wiedziałam kim jest ta osoba, na wizazu, bo nie miałam o tym pojęcia, zgłosiłam problem na allegro, a okazała sie to osoba powiązana z wizazem ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- misianko - a dobrze przeczytalas wszystko, czy tylko część? wyraźnie zaznaczyłam, że teraz można potraktować sprawę ostatecznie, no już bardziej klatownej sytuacji nie będzie.
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2015-10-15 o 10:28 |
|
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
I to jest takie zabawne, że część z nas dała się oszukać? Tak, przyznaję, ja też dostałam podróbę, w czym nie zorientowałam się od razu. I niestety też wystawiłam jej wtedy pozytywa, tyle że na Allegro. Nie rozumiem, jaki to ma związek z ewentualnym banem lub jego brakiem. W dalszym ciągu jestem minus 150 zł z tego tytułu. Nie rozumiem, dlaczego to ona ma być chroniona, a nie ofiary oszustwa.
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.