Oryginał czy podróbka? Część IV - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-14, 21:14   #3481
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część IV

Cytat:
Napisane przez Arsonist Pokaż wiadomość
No to wszystko jasne... Jakiś czas temu kupiłam u użytkownika, który miał niemal identyczny opis "o mnie", flaszkę Pure Poison. Flakon był idealny, wszystko się zgadzało, tylko zapach... Niby podobny, ale jakiś inny. Uznałam, że to kwestia tego, że to była wersja sprzed reformulacji, a ja miałam porównanie tylko z nową wersją. Jakiś czas później sprzedałam flakon Wizażance, która znała dobrze wszystkie wersje i powiedziała, że perfumy są popsute i zwróciła mi je. Stwierdziłam, że OK, zaliczyłam wpadkę, kupiłam na All popsutą używkę - w końcu kod wskazywał na dość starą datę produkcji. Tylko byłam zła na siebie, że od razu nie dałam komuś lepiej rozeznanemu ode mnie do sprawdzenia - mogłabym zażądać zwrotu, a po paru miesiącach nie było już sensu. Teraz się wszystko wyjaśniło - to nie było popsucie, tylko zwykła podróba.

Straciłam na tym interesie 150 zł. Szanowna bohaterko wątku, może masz ochotę oddać mi pieniądze, na które mnie oszukałaś?

Jezu...
Przepraszam, ale muszę napisać coś, co mi się od rana w głowie kotłuje...
Kto by pomyślał...
Aż zaraz wrzucę tutaj chyba flakon Kenzo Flower Oriental, który właśnie od niej mam...
Stary 2015-10-14, 21:18   #3482
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
No to wszystko jasne... Jakiś czas temu kupiłam u użytkownika, który miał niemal identyczny opis "o mnie", flaszkę Pure Poison. Flakon był idealny, wszystko się zgadzało, tylko zapach... Niby podobny, ale jakiś inny. Uznałam, że to kwestia tego, że to była wersja sprzed reformulacji, a ja miałam porównanie tylko z nową wersją. Jakiś czas później sprzedałam flakon Wizażance, która znała dobrze wszystkie wersje i powiedziała, że perfumy są popsute i zwróciła mi je. Stwierdziłam, że OK, zaliczyłam wpadkę, kupiłam na All popsutą używkę - w końcu kod wskazywał na dość starą datę produkcji. Tylko byłam zła na siebie, że od razu nie dałam komuś lepiej rozeznanemu ode mnie do sprawdzenia - mogłabym zażądać zwrotu, a po paru miesiącach nie było już sensu. Teraz się wszystko wyjaśniło - to nie było popsucie, tylko zwykła podróba.

Straciłam na tym interesie 150 zł. Szanowna bohaterko wątku, może masz ochotę oddać mi pieniądze, na które mnie oszukałaś?
Może lepiej nic nie napiszę

Do tego konta na all. sama się zresztą przyznała w wątku weryfikacyjnym. Odszukałam tam stare wpisy. Od zapytania post nr.2985 do postu 2988 klik
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 21:30   #3483
_kapryska_
JESTEM ONA

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Może lepiej nic nie napiszę

Do tego konta na all. sama się zresztą przyznała w wątku weryfikacyjnym. Odszukałam tam stare wpisy. Od zapytania post nr.2985 do postu 2988 klik
A tu od postu 3250 czarna lista na targ. kosmetycznym, podobne zdarzenie/a:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=658691&page=109

.
_kapryska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 21:43   #3484
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naanakov Pokaż wiadomość

Jezu...
Przepraszam, ale muszę napisać coś, co mi się od rana w głowie kotłuje...
Kto by pomyślał...
Aż zaraz wrzucę tutaj chyba flakon Kenzo Flower Oriental, który właśnie od niej mam...
Z 30tką Kenzo Flower (ale klasykiem ) też była kiedyś afera bo w środku było coś innego, potem miała to wystawione na all...
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 21:44   #3485
_kapryska_
JESTEM ONA

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Z 30tką Kenzo Flower (ale klasykiem ) też była kiedyś afera bo w środku było coś innego, potem miała to wystawione na all...
To z Kenzo, jest tez na BL tylko stronę wcześniej , str, 108, a nawet zaczęte na str. 107 od postu 3191

.

Edytowane przez _kapryska_
Czas edycji: 2015-10-14 o 21:47
_kapryska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 21:46   #3486
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Tak? Ostatecznie było coś innego?
Z FO chyba wszystko ok, ale jutro jeszcze wstawię fotki.
Kurczę, zawartości nie mam jak sprawdzić, bo zapach wzięłam w ciemno, ale pachnie bardzo dobrze, nawet ostatnio recenzję napisałam...
Stary 2015-10-14, 22:09   #3487
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Tyle tropów... Pięknie potrafiła oczy mydlić
Dlaczego z miejsca taka osoba nie dostaje bana na IP?
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 22:22   #3488
beyza
Perfume Lover

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53107535]Tyle tropów... Pięknie potrafiła oczy mydlić 6
Dlaczego z miejsca taka osoba nie dostaje bana na IP?[/QUOTE]

Bo grono wiernych, nie wiem, fanek, koleżanek? zajadle jej broniło.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 22:25   #3489
siarka40
Szef ds. Wymianek

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53107535]Tyle tropów... Pięknie potrafiła oczy mydlić
Dlaczego z miejsca taka osoba nie dostaje bana na IP?[/QUOTE]
Ban z Wizażu za przekręty na allegro chyba nie bardzo miałby racji bytu.
A na Targowisku też nie miałam podstaw aby dać bana, chyba żadna z Wizażanek nie dała jej nigdy negatywa za wymianę.
Stary 2015-10-14, 22:26   #3490
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
I dużo krzyczała o swojej uczciwości. Jak sobie przypomnę te wykrzykniki i zdania pisane capslockiem
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 22:28   #3491
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
I dużo krzyczała o swojej uczciwości. Jak sobie przypomnę te wykrzykniki i zdania pisane capslockiem
Ja tak samo.
Kurczę, w życiu bym się nie spodziewała, że taka z niej...no dobrze, czas to w końcu powiedzieć: oszustka.
Strasznie to smutne.
Stary 2015-10-14, 22:29   #3492
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
No właśnie czytałem
Wychodzi na to, że trzeba być mniej wylewnym w osądach i na słowo nie wierzyć nikomu poza własnym kotełkiem
Ciekawe, że Wizażem wstrząsają regularnie afery tego typu.
Widocznie wśród dużego stada łatwiej schronić się czarnej owcy
Dobra, koniec off topa, teraz, po szkodzie, jesteśmy mądrzy

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
A na Targowisku też nie miałam podstaw aby dać bana, chyba żadna z Wizażanek nie dała jej nigdy negatywa za wymianę.
W sumie, wróci pod innym nickiem, z innego adresu IP i pod tożsamością siostry/sąsiadki/babki...

Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Czas edycji: 2015-10-14 o 22:31
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 22:35   #3493
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53107753]No właśnie czytałem
Wychodzi na to, że trzeba być mniej wylewnym w osądach i na słowo nie wierzyć nikomu poza własnym kotełkiem
Ciekawe, że Wizażem wstrząsają regularnie afery tego typu.
Widocznie wśród dużego stada łatwiej schronić się czarnej owcy
Dobra, koniec off topa, teraz, po szkodzie, jesteśmy mądrzy

W sumie, wróci pod innym nickiem, z innego adresu IP i pod tożsamością siostry/sąsiadki/babki...[/QUOTE]
Myślę, że tak czy owak wróci.
Stary 2015-10-14, 23:40   #3494
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Siarko, uprzedziłaś mnie, bo chciałam właśnie to samo napisać.

Wnioski nasuwają się same, są oczywiste i nie będę o nich pisać tutaj, by nie zaśmiecać wątku.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:21   #3495
AAAnka
Wtajemniczenie

Powiem tak: moje pierwsze "zetknięcie" z nią było nieprzyjemne-naskoczyła na mnie na weryfikacyjnym o jakąś flaszkę Miss Dior....że co ja wymyślam, czepiam sie, wszyscy niby sprzedaja według mnie podróby itp....No cóż- ja już byłam uprzedzona...a falszka okazała sie podróbą(czyzby to była jej aukcja???)..potem byłam świadkiem kilku agresywnych odpowiedzi...niby wymieniłam sie z nią na priv kilkoma sympatycznymi mailami, ale z tyłu głowy moje pierwsze wrazenie nadal tkwiło....potem afera z Kenzo, jej konto i agresywne "krzyczące" komentarze i ...taka wtopa....Przykre.
AAAnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:39   #3496
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Ale ban za \poszukiwania pustych, oryginalnych flakonów na wizazu, w celu wykorzystania ich do sprzedaży cieczy, której ni jak oryginałem nazwać nie można ...to już akcja mocno powiązana z wizazem, to dalej jest mało na bana?

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:42   #3497
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Cytat:
Wy tak na serio?
Jeśli tak, to czytam i własnym oczom nie wierzę.

wyedytowałam. dla mnie koniec tematu

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

Edytowane przez agnes_bdg
Czas edycji: 2015-10-15 o 12:28
agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 09:36   #3498
vilka80
Wtajemniczenie

Cytat:

No niestety to ja kupiłam od Aronist ten flakon PP, perfumy nie miały nic wspólnego z oryginalnym zapachem a że flaszka była ok, byłam pewna, ze zapach jest po prostu mocno zepsuty.
Aronist zachowała się bardzo w porządku ale jak widać sama została stratna na tym interesie :/.

Brak słów. Jak można być takim człowiekiem i jeszcze mieć czelność udzielać się jako ekspertka i mydlić oczy innym.

vilka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 09:41   #3499
siarka40
Szef ds. Wymianek

Agnes, odniosę się do Targowiska, bo tam "rządzę". Otóż problemy z tą userką nie były wielokrotnie, a mniej razy (kojarzę na pewno chyba dwie sytuacje) i żadna z nich nie zakończyła się negatywem dla Lady. Sprawdziłam właśnie jej przekupki - ma 37 pozytywnych, ani jednej neutralnej i negatywnej. Regulamin Targowiska mówi o obligatoryjnym banie dla Wizażanki z trzema negatywami. Ja szybciej banuję tylko te Wizażanki, które nie naprawiły szkody, w innych przypadkach - cóż, jeśli kontrahentki oceniają userkę pozytywnie, ja nie wystąpię przeciwko niej, bo na jakiej podstawie?

EDIT przejrzałam jeszcze na liście przekupek z kim ta Wizażanka się wymieniała - i co najmniej połowę nicków kojarzę bardzo dobrze z Perfum. I to nie jest zarzut, bo rozumiem, że te transakcje były po prostu udane - ale to tym bardziej ponawiam pytanie - dlaczego miałam zbanować tę userkę?

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2015-10-15 o 09:49
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 09:52   #3500
Diorisha
Zakorzenienie

Swego czasu wymieniłam się z Nią na targowisku. Całą wymianę wspominam jako bezproblemową i udaną. Flakon który od niej otrzymałam nie budził moich zastrzeżeń ale dla potwierdzenia oryginalności fotki wysłałam wizażance która to tylko potwierdziła.
Fotki mam ciągle na swoim emailu w wysłanych wiadomościach. Dziś je z tego wszystkiego przeglądałam już 3 razy.
Cała sprawa z forumowiczką pozostawia ogromny niesmak i jest mi najzwyczajniej w świecie przykro,że do czegoś takiego doszło .
Zdawać by się mogło,że w wizażowej społeczności ,wśród ludzi dla których perfumy są pasją i którzy je kochają nie ma miejsca na takie rzeczy.
Skupowanie pustych flakonów i napełnianie ich za przeproszeniem g***wnem w celu późniejszej odsprzedaży czy wymianie nie mieści mi się w głowie. Trzeba przyznać,że pieczniaczy i agresywny styl wypowiadania się był świetną zasłoną dymną wizażanki
Stary 2015-10-15, 09:59   #3501
Figarro
Zakorzenienie

Siarko - ja zaznaczam, że teraz jest już poważna podstawa do tego i jeśli tak się nie stanie, to będzie już o jeden ruch za daleko, zwyczajnie, w tej społeczności, nie może być na to przyzwolenia, no chyba, że ktoś tu uważa inaczej.
Szkoda, że części spraw dziewczyny nie zgłosiły nawet Tobie, tak bardzo obawiały się tego agresywnego sposobu bycia Dagi, przez to, proceder trwał dłużej

Wymieniam się
Stary 2015-10-15, 10:00   #3502
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Agnes, odniosę się do Targowiska, bo tam "rządzę". Otóż problemy z tą userką nie były wielokrotnie, a mniej razy (kojarzę na pewno chyba dwie sytuacje) i żadna z nich nie zakończyła się negatywem dla Lady. Sprawdziłam właśnie jej przekupki - ma 37 pozytywnych, ani jednej neutralnej i negatywnej. Regulamin Targowiska mówi o obligatoryjnym banie dla Wizażanki z trzema negatywami. Ja szybciej banuję tylko te Wizażanki, które nie naprawiły szkody, w innych przypadkach - cóż, jeśli kontrahentki oceniają userkę pozytywnie, ja nie wystąpię przeciwko niej, bo na jakiej podstawie?

EDIT przejrzałam jeszcze na liście przekupek z kim ta Wizażanka się wymieniała - i co najmniej połowę nicków kojarzę bardzo dobrze z Perfum. I to nie jest zarzut, bo rozumiem, że te transakcje były po prostu udane - ale to tym bardziej ponawiam pytanie - dlaczego miałam zbanować tę userkę?
Siarko pewnie masz rację, na tamten czas nie było negatywów, nie było przesłanek na targowisku, były jakieś problemy, może tylko 2 zgłoszone na forum ale zostały rozwiązane.
Ok a co ze stanem dzisiejszym?

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 10:04   #3503
Arsonist
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilka80 Pokaż wiadomość
No niestety to ja kupiłam od Aronist ten flakon PP, perfumy nie miały nic wspólnego z oryginalnym zapachem a że flaszka była ok, byłam pewna, ze zapach jest po prostu mocno zepsuty.
Aronist zachowała się bardzo w porządku ale jak widać sama została stratna na tym interesie :/.

Brak słów. Jak można być takim człowiekiem i jeszcze mieć czelność udzielać się jako ekspertka i mydlić oczy innym.
Wiesz, gdybym wtedy wiedziała, że chodzi po tym świecie patologia, która potrafi do pustych nierozkręcanych (!) flakonów nalewać podrób, to na pewno by ten zapach wzbudził moją czujność i coś bym z tym zrobiła. Niestety, dowiedziałam się o takim procederze dopiero niedawno w tutejszym wątku. :/ Wtedy pomyślałam, że skoro flakon jest na 100% oryginalny i nierozkręcany, to nie może być w nim nic innego, jak oryginalna zawartość...

Cytat:

Skoro jej tożsamość na Wizażu i Allegro została połączona i okazało się, że nie jest to osoba godna zaufania, to nie widzę powodu, żeby nie blokować jej we wszystkich miejscach, gdzie może wprowadzać w obrót trefny towar.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Swego czasu wymieniłam się z Nią na targowisku. Całą wymianę wspominam jako bezproblemową i udaną. Flakon który od niej otrzymałam nie budził moich zastrzeżeń ale dla potwierdzenia oryginalności fotki wysłałam wizażance która to tylko potwierdziła.
Fotki mam ciągle na swoim emailu w wysłanych wiadomościach. Dziś je z tego wszystkiego przeglądałam już 3 razy.
Ale słuchajcie, tu nie ma żadnego sensu dawać fotek do weryfikacji. Ja też dostałam na 100% oryginalny flakon z dolaną cieczą nieznanego pochodzenia. I też przez długi czas byłam pewna, że mam oryginał, zanim vilka80 go nie zweryfikowała.

Edytowane przez Arsonist
Czas edycji: 2015-10-15 o 10:09
Arsonist jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 10:07   #3504
pikdaria
:)

Oryginał czy podróbka? Część IV

Cytat:

Hmmmmm.... Czyli jeżeli sprzedaję podroby na Allegro i wszyscy o tym wiedza a na targowisku wymieniam sie z osobami, które sie na perfumach nie znają lub bez problemu sie odmieniam unikając tym samym negatywów to mogę sobie jawnie hasać ?
Dla mnie to mocno naciągane. Rozumiem regulamin i konieczność czekania na 3 negatywy no ale chyba są sytuacje wyjątkowe kiedy ban powinien pojawić sie ad hoc.
Z reszta ostatnio była dyskusja o tym na BL.....

Edytowane przez pikdaria
Czas edycji: 2015-10-15 o 10:08
pikdaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 10:12   #3505
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

Ale słuchajcie, tu nie ma żadnego sensu dawać fotek do weryfikacji. Ja też dostałam na 100% oryginalny flakon z dolaną cieczą nieznanego pochodzenia. I też przez długi czas byłam pewna, że mam oryginał, zanim vilka80 go nie zweryfikowała.
Ja się wymieniałam na zapach który bardzo dobrze znałam i sam jako taki nie wzbudził żadnych wątpliwości. Flakon również piękny ale chciałam się utwierdzić w przekonaniu.
Pamiętam,że jeszcze zanim wysłałam te fotki do weryfikacji pomyślałam sobie czy jest w ogóle sens bo przecież na wizażu nikt nie wysłałby mi podróby
Stary 2015-10-15, 10:13   #3506
scorpionetka
Zadomowienie

Tak sobie czytam i oczom nie wierzę. Czy naprawdę moderacja nic nie jest w stanie zrobić? A może nigdy nie dostała negatywa, bo była bardzo aktywną wizażanką, udzielała się w weryfikacyjnym i dziewczyny dochodziły do wniosku, że mają mniejsze doświadczenie i nie będą publicznie się szarpać i odstępowały od zamiaru.
Trafiło na Figarrka i tylko dlatego sprawa się rypła, bo jakby trafiło na laika, jak np. mnie, to nawet bym nie wiedziała, że stałam się szczęśliwą posiadaczką trefnej flaszki. A przecież po to przyszłam na wizaż, aby tego uniknąć. Porażające jest to, że panna z taką pewnością tutaj hulała, a jednocześnie oszukiwała i puszczała w obieg trefne flaszki.
Przecież to już udowodnione - przynajmniej dwa przypadki są już publiczne, dziewczyny oficjalnie napisały, bo mają tę świadomość i wiedzą, że flaszki trefne. A jeśli ktoś nie jest w stanie odróżnić oryginału od podróbki, to co - można go oszukać? No chyba coś to nie tak.
W ramach ochrony społeczności ta osoba powinna być odseparowana od nas. Ponieważ brak reakcji z góry będzie powodował, że ludzie w ramach obrony będą wpadać na lekkomyślne pomysły, jak np. Figarro na upublicznienie danych. NIE RÓB TEGO, przynajmniej nie na oficjalnych stronach portalu. Dzięki Opatrzności mamy jeszcze korespondencję na PW.
scorpionetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 10:17   #3507
misianka
kosmita jakiś normalnie

Szczerze ... to oczy przecieram

Czepianie się Siarki, ze nie dała bana wcześniej?
A która z wizażanek dała jej negatywa?
Bo same pozytywy są i to od poszkodowanych też

Ja rozumiem, ze teraz sytuacja się nieco zmienia, ale ... może by tak zaufać, że sprawa jest rozważana i nie pukać palcem Moda ż ma juzteraznatychmiast dać bana, który nie wynika z Regulaminu bo społeczeństwo tak spobie życzy

Nie mówiąc już o tym, ze śliskie sprawy tej osoby były omawiane/przemykały już dawno temu i na Perfumach, to dlaczego akurat Siarka? Bo się wypowiedziała? I w dodatku miała odwagę napisać, że przedłuzenie bytności tej wizażanki było aktywnie wspimagane przez wizażanki?

Opamiętajcie się moze

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 10:17   #3508
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dziewczyny, ja krótko, bo pracuję w domu i do tego średnio się czuję.
Do tej pory były jednak tylko poszlaki. Obecnie rzeczywiście sytuacja się zmieniła, zwłaszcza w świetle niejakiego przyznania się Wizażanki do oszustwa.
Zwrócę się z tym do Administracji .
Stary 2015-10-15, 10:32   #3509
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionetka Pokaż wiadomość
W ramach ochrony społeczności ta osoba powinna być odseparowana od nas. Ponieważ brak reakcji z góry będzie powodował, że ludzie w ramach obrony będą wpadać na lekkomyślne pomysły, jak np. Figarro na upublicznienie danych. NIE RÓB TEGO, przynajmniej nie na oficjalnych stronach portalu. Dzięki Opatrzności mamy jeszcze korespondencję na PW.
A przepraszam bardzo? Gdzie ja udostępniłam dane osobowe tej osoby?
Takie dane mogę podać policji przy składaniu zawiadomienia o przestępstwie, a na to muszę zebrać siły...
nie jestem lekkoduchem

edit:
to osoby do mnie zgłaszały się poprzez PW i w 15 minut wiedziałam kim jest ta osoba, na wizazu, bo nie miałam o tym pojęcia, zgłosiłam problem na allegro, a okazała sie to osoba powiązana z wizazem

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

misianko - a dobrze przeczytalas wszystko, czy tylko część?

wyraźnie zaznaczyłam, że teraz można potraktować sprawę ostatecznie, no już bardziej klatownej sytuacji nie będzie.

Wymieniam się

Edytowane przez Figarro
Czas edycji: 2015-10-15 o 10:28
Stary 2015-10-15, 10:32   #3510
Arsonist
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
Czepianie się Siarki, ze nie dała bana wcześniej?
A która z wizażanek dała jej negatywa?
Bo same pozytywy są i to od poszkodowanych też
I to jest takie zabawne, że część z nas dała się oszukać? Tak, przyznaję, ja też dostałam podróbę, w czym nie zorientowałam się od razu. I niestety też wystawiłam jej wtedy pozytywa, tyle że na Allegro. Nie rozumiem, jaki to ma związek z ewentualnym banem lub jego brakiem. W dalszym ciągu jestem minus 150 zł z tego tytułu. Nie rozumiem, dlaczego to ona ma być chroniona, a nie ofiary oszustwa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości