Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-14, 23:17   #3631
violka848
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
VIOLKA u nas kupki takie gęste są, ale nie wyglądają jak plastelina. O wiem do czego mogę porównać - do konsystencji gęstej śmietany 18tki

Zbieram się i ja spać. Do jutra!

Hehe brzmi ciekawie

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53108044]Ale fajnie,ze obiad tym razem dobry dla Ciebie. Ja czekam az przyjdzie do ciebie spieorek i jaks opinie napuszesz,prosze,bo tez mi sie taki podoba.

Zaczynam miec taka teorie, że nasze dzieci maja za malo rozepchniete zoladki (Jas Sylwii tez..), bo wlasnie za często mleko piły. Musze wyprobowac swoj pomysl z pojniem woda i wydluzeniem odstepow pomiedzy.

Moja ma gesciejsze, czasem jak plastelina czasem gesta musztarda.ale latwo robi.no ale co tam moja wiele je, tyle co wrobelek...

Niezawsze, ale historia, glupia baba, szkoda mi jej synka. Niestety w kazdej wiekszej grupieczwykle sie takie wariatki zdarzaja. A ten wepchniety do klasy chlopczyk doszedl do siebie? Nie zrobila mu fizycznej krzywdy?[/QUOTE]

U nas to narazie 3 rozszerzeniowe były tylko, mam nadzieje ze jutro dokończy, bo niewiele jej było ale taka inna już nie niemowlakowa zupelnie ehh 😢
Stary 2015-10-14, 23:19   #3632
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

CASHMERE biednas z ymi zastojami,oby się naprawilcycek do jutra 😴✊
Ja tez jeszcze bez @
Madelinem, ja w dziecinstwie mialamleki nocne,z krzykiem sie budzilam,no ale to po smierci taty.przeszlo z czasem.a moze jakas fajna maskotka w twoj ciiszek ubana by corce spac spokojnie pomogla?

Dobranoc
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 23:21   #3633
kamilove
Zakorzenienie

Dzięki, to będę już wiedzieć, że te pół słoiczka mogę dać

Niezawsze bez sprawdzenia co to za strona już wiedziałam ocb hehhe

Kupiłam śpiworek, wzięłam w końcu wzór w te czarne kwiatki
Stary 2015-10-14, 23:23   #3634
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
O to może i u nas tak będzie 😉

Mam pytanie ile dawalyscie za pierwszym razem łyżeczek nowości? Chodzi mi o to że zaczęłam od dyni, pierwszego dnia dałam symboliczne 3 łyżeczki, drugiego więcej a trzeciego wciągnęła 6 sporych, dziś była marchew i dałam 4 bo bałam się więcej na początek a widzialam że zjadła by jeszcze no bo wczoraj lekka ręką te 6 czegoś innego wciągnęła. Jak to robić?

Właśnie tez do końca nie wiedziałam jak robić i np dzisiaj dałam nowość - dynie 3 łyżeczki i potem kilka łyżeczek marchewki, zeby sobie dojadla, ale i tak cycem dopajalam.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:

Hehe a rozważałas chyba te oba poza kwiatkami mi sie kwiatki podobały właśnie

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cashmere współczuje tego zastoju znowu oby szybko ból minął!
Stary 2015-10-14, 23:25   #3635
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Właśnie tez do końca nie wiedziałam jak robić i np dzisiaj dałam nowość - dynie 3 łyżeczki i potem kilka łyżeczek marchewki, zeby sobie dojadla, ale i tak cycem dopajalam.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Hehe a rozważałas chyba te oba poza kwiatkami mi sie kwiatki podobały właśnie

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cashmere współczuje tego zastoju znowu oby szybko ból minął!
dzięki
heheh tak dokładnie, tego wzoru wcale nie brałam pod uwagę
Stary 2015-10-14, 23:30   #3636
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

hehehe ja jej nie znalam wczesniej ;P

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

A i w ogóle ta baba przypomniało mi się do swego syna powiedziała pokazując na Maje icdruga dziewczynkę, z którymi biegał jej syn aby się nie bawił z tymi dziewuszyskami...

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 23:32   #3637
rosarioV
Zakorzenienie

Niezawsze co do stronki .... O kuuufaaa po co wchodzilam Teraz koszmary bede mieć

Idę spać, dobranoc

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 23:36   #3638
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Niezawsze co do stronki .... O kuuufaaa po co wchodzilam Teraz koszmary bede mieć

Idę spać, dobranoc
Hehe sory no. Ja tylko do smyka chciałam...

Maciuś
Stary 2015-10-14, 23:51   #3639
mori_lee
Rozeznanie

niezawsze ja to bym raczej nie wytrzymała. podziwiam za spokój i opanowanie. rąbnełabym te babę w łeb chyba. :/

cash współczuję i gratuluję wytrwałości. imponujesz mi tak zresztą jak Hanka.

oglądam Diana. ciekawy. inny pogląd na to wszystko.
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 04:46   #3640
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
O 18 55 a potem za 2 godz.

Tak jak taki mądralinski

Ojej Hania a owoce podajesz? Może jabłko śliwka, zeby łatwiej mu było zrobić.

Ponawiam pytanie A jak kupki Waszych dzieciaczków po rozszerzeniu wyglądają plis napiszcie?

Kupy rożne bardzo - raz normalnie jak u dorosłego, tylko cześciowo w kolorze jedzenia, raz jak na samym mleku, rzadkie, a raz gęstsze, hehe jak hmm... Jakas zaprawa
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 06:30   #3641
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
moze na tle nerwowym np, a Milena nie pamieta tego, tak?
Kurcze biedna

Szczesliwe te bez@ Mnie nie boli nic, ale moze sie rozkreci, oby nie

Hanka jak chcesz od piersi odstawic to jakie mleko? nutramigen? tylko ono nie jest na krowim mleku, kaszek tez nie mozna, bo to mm czyli tez krowie. Ja sie boje odstawienia od piersi

rano mowi, ze przeciez ona nie placze... kolezanka mi zasugerowala psychologa. Bo byc moze tak.odreagowuje to co dzieje sie w dzien, a przexiez nikt krzywdy jej nie robi.

Ta baba to masakra...brak slow.

Cytat:
O 18 55 a potem za 2 godz.

Tak jak taki mądralinski 😜

Ojej Hania a owoce podajesz? Może jabłko śliwka, zeby łatwiej mu było zrobić.

Ponawiam pytanie A jak kupki Waszych dzieciaczków po rozszerzeniu wyglądają plis napiszcie?

plastelina, w kolorze dania

Cytat:
Współczuje, a jak eeg córa zniosła- nie wzbraniała się? Wiem że to nie boli, ale samo wrażenie słabe.

na eeg byla dzielna, pod koniec tylko troche juz zaczynala plakac, ale dala rade. W nagrode zabralam ja do smyka, dostala lalke barbie z ubrankami a chciala furbiego :/ czekamy na opis, bo do miesiaca ma byc. Jak.na szpilkach, bo jeszcze neurologa musze umowic i wyniki jej zrobic. Juz.widze jak chetnie idzie na pobranie krwi.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Madelinem - a kiedy zaczęły sie te krzyki nocne?
Ja jak bylam dzieckiem to lunatykowalam i gadalam przez sen

typowe z opisu lekow to jakos w zime, ale ona sa raz na jakis czas. A co.noc wyje od.miesiaca chyba. To juz normalny placz. Jak ze mna spi to.nie placze.

Cytat:
Cashmere współczuję zastoju, znowu...

Madelinem zdrówka dla córy ✊

Niezawsze ja nie mam jeszcze @ o matko co za babsztyl wstrętny, wyobrażam sobie jak musiałaś się zdenerwowac.. Bardzo dobrze zareagowałas.

Violka Nadia robi kupki jeszcze bardzo podobne, tzn może ciut gesciejsze, dziś akurat nie było.

Masakra, co za noc, jedna wyla, Agata wybudzala sie co troche, dwie pobudki na karmienie. Niedlugo.wyladuje w wariatkowie. Az sie.boje ja zostawic ze szwagierka jak bedziemy jechac na slub. Nie wiem co to.bedzie. a ostatni tydzien, to juz.w ogole byla masakra.

Za to dzis mloda.konczy pol roczku, jak.to.zlecialo,...
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 07:56   #3642
gosiak0512
Zakorzenienie

Hej.
Ogarniam chlopakow. Jeden do szkoly a drugi do laryngologa na kontrol.

NIEZAWSZE nie lubie takich bab. Ja nadal bez okresu.

MADELINEM gratki pol roczku!

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 07:57   #3643
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
rano mowi, ze przeciez ona nie placze... kolezanka mi zasugerowala psychologa. Bo byc moze tak.odreagowuje to co dzieje sie w dzien, a przexiez nikt krzywdy jej nie robi.

Ta baba to masakra...brak slow.

plastelina, w kolorze dania

na eeg byla dzielna, pod koniec tylko troche juz zaczynala plakac, ale dala rade. W nagrode zabralam ja do smyka, dostala lalke barbie z ubrankami a chciala furbiego :/ czekamy na opis, bo do miesiaca ma byc. Jak.na szpilkach, bo jeszcze neurologa musze umowic i wyniki jej zrobic. Juz.widze jak chetnie idzie na pobranie krwi.

typowe z opisu lekow to jakos w zime, ale ona sa raz na jakis czas. A co.noc wyje od.miesiaca chyba. To juz normalny placz. Jak ze mna spi to.nie placze.

Masakra, co za noc, jedna wyla, Agata wybudzala sie co troche, dwie pobudki na karmienie. Niedlugo.wyladuje w wariatkowie. Az sie.boje ja zostawic ze szwagierka jak bedziemy jechac na slub. Nie wiem co to.bedzie. a ostatni tydzien, to juz.w ogole byla masakra.

Za to dzis mloda.konczy pol roczku, jak.to.zlecialo,...
Jej miesiąc na opis? Ja jak miałam robione eeg to zawsze od razu interpretacja u neurologa na wizycie, zawsze źle mi wychodziło, ale bez powodu, bo i tomografia miałam itp

Maciuś
Stary 2015-10-15, 08:10   #3644
FlightlessBird
Zakorzenienie

hej hej
tak mnie naszło, żeby się odezwać, może uda mi się znów częściej pisać
wybaczcie, ale nie nadrobię
może ktoś mi streści co tam u Was? ile dzieciaczków już siedzi? ma ząbki? raczkuje? pełza? chwalić się

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:23   #3645
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dzień Dobry
Chciałam Was szybko zapytać, ile czasu gotowałyście jajko dla malucha? na twardo czy żeby było "rzadkie"? Bo chcę dać dziś żółtko i się zastanawiam
Stary 2015-10-15, 08:26   #3646
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrej nocy Black. I zdrowka dla synka.

W biedronce sa rajtuzki, fajne, takie cieplejsze.kupilam 68/74 i sa dobre na teraz. A dzis wzielam 80/86 i skarpetki. Po 9,99. Jeszcze chyba body byly, ale nie widzialam
No i chcialam kupic te rajstopki ale nie bylo juz 80 niestety.

Cytat:
Tak wiec tego...
Zaprowadzilam Maje dzis do szkoly na zajecia z tanca(byl dzien nauczyciela, wiec tylko na tance poszla) siedze czekamy na pana od tancow, Maja lata z kolezanka i trzema chlopcami po korytarzu sie wyglupiaja, normala u pieciolatkow. Jeden chlopiec potracil drugiego-zabawa- normalka. Slysze za plecami mamuske tego potraconego jak mowi wstretny bachor. ok udaje, ze nie slysze, dalej bawia sie wszyscy, ganiaja, nagle jeden chlopiec ten sam co potracil tamtego jej syna zlapal go i zaczeli sie trzymac(bawili sie w policjantow i zlodziei) ta wstalamamuska, wygiela reke tamtemu chlopcu, zaczela nim szarpac, otworzyla drzwi do klasy, gdzie inne dzieci mialy zajecia i wariatka wepchnela go do klasy, ten albo upadl albo nie, nie widzialam, bo juz jej zwracalam uwage jej, aby ie szarpala dziecka. Ona do mnie z ryje zamknij sie, nie wtracaj sie to jej mowie, ze bede, bo nie bedzie sie rzucala na male dziecko, ze jak by to dotyczylo mojego to tez bym chciala aby ktos stanal w jego obronie, ta syczy na mnie, zeby zacisniete, nazywa kretynka, nauczycielka jeszcze wychodzi i mowi do niej, czemu rzuca jej uczniami, co to jest, poszla po mamy tego chlopca poszkodowanego poszukac, ta wariatka zaczela jeszcze krzyczec na nauczyciela to powiedzialam, zeby liczyla sie ze slowami i nie byla agresywna przy innych dzeciach, ta coraz blizej do mnie, w koncu inni rodzice tez zareagowali i zaczeli na nia, jak sie odzywa, by sie uspokoila, od wariatek ja, przyszla mama tego chlopca, ale ta juz gdzies sie zmyla i pyta sie co zaszlo, chlopiec przestraszony, wiec jej opowiedzialam co sie stalo, tamtta wariatka przyszla znow, ale chciala uciec, wiec zagrodzila jej droge ta mama poszkodowanego chlopca, tamta chciala wyjsc to sie szarpac zaczely, wiec uspokoilam ta mame poszkodowanego, ze sa kamery i by sie z wariatka nie szarpala. Ja poszlam na zakupy, wrocilam po Maje i ta wariatka rozmawiala z instruktorem od tanca, wiec czekalam, bo chcialam mu zaplacic za tance i slysze, jak ona mowi, o biednym skrzywdzonym synie i jak tamten chlopiec to zlo wcielone i nie mze tak byc, ze on chodzi z jej synkiem, bo on agresywny itp. to znow nie wytrzymalam jej mowie, ze agresywna to jest ona i kto ja powstrzyma, to ona znow do mnie z ryjem, oczywiscie mnie nie sprowokowala, wiec to ja bardzo wkurzylo(spokojem najlatwiej kogos wkurzyc, bo wtedy brak argumentow jest i ta osoba wie, ze robi z siebie wariata- przetestowane na pasazerach ) to wiecie co mi powiedziala, spojzala na Macka i mowi, zebym sie nie wpier..., ze jeszcze chyba mi hormony po ciazy sie trzymaja, zaczela mowic, ze leciutko wepchnela tamtego chlopca do klasy, ze on byl zakleszczony z jej synem to musiala mu wygiac reke no i byl wiekszy, tak to byl jej podstawowy argument, ze byl wiekszy, to jej mowie, ze o kilka cm sie z nia licytowac nie bede, a akurat ona jest wieksza od pieciolatka, cos tam zaczela mowic, oczywiscie inna mama mnie znow poparla jak ta juz znow mi zaczela jechac od kretynek, ze tak bylo jak mowie, bo tez to widziala eh... odwrocilam i sie i poszlam, bo i tak do tej baby nie docieralo, ze nie mozna bic innych dzieci, szarpac i popychac, jesli by to zrobila Mai to bym juz taka spokojna nie byla

bylabyn sklonna isc na policje gdyby to o moje dziecko chodzilo. Tym bardziej ze monitoring jak pisalas jest. Jakas sfrustrowana idiotka. Pewnie patologia?

Cytat:
Siempre - kciuki!

Niezawsze - okropna kobieta!
Gdyby tak zrobiła z moim dzieckiem to bym ją rozszarpala

Mnie irytują tez mamy które nie zwracają uwagi swoim dzieciom gdy źle się zachowują
Mnie tez irytuja. Byla u mnie znajoma jak bylam w ciazy z rocznum dzieckiem i robilo co chcialo a ona nic...
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:27   #3647
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Jej miesiąc na opis? Ja jak miałam robione eeg to zawsze od razu interpretacja u neurologa na wizycie, zawsze źle mi wychodziło, ale bez powodu, bo i tomografia miałam itp
No niestety, lekarz na urlopie czy cos. Szczescie ze wysla.poczta, bo znowu bym musiala sto km jechac w jedna strone.

Agnieszka, jajko na twardo raczej. A ile min to nie pamietam, bo ja zawsze na oko gotuje. Cos powyzej trzech mi sie kojarzy.

Gosiak
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:31   #3648
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
No niestety, lekarz na urlopie czy cos. Szczescie ze wysla.poczta, bo znowu bym musiala sto km jechac w jedna strone.

Agnieszka, jajko na twardo raczej. A ile min to nie pamietam, bo ja zawsze na oko gotuje. Cos powyzej trzech mi sie kojarzy.

Gosiak
To jak ugotuję na twardo i oddziele żółtko to później widelcem rozgnieść i mogę takie podać ?

Gratuluję pół roczku
Stary 2015-10-15, 08:37   #3649
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
No to u nas karmienie było ok 19.35 i obudził się z tymi rykami przed 22 także tez dwie godziny i dałam cyc. Ciekawe do której dospi.

Owoce daje ale malutko zjada. Jutro spróbuję mu podać rano śliwki trochę bo mam.

Hmm ja mam puszkę nutramigenu jedynki w domu. Ale nie bardzo wiem jak miałabym je podać skoro mój mały nie chce butli. Dziś rano zrobiłam mu na tym mleku kaszkę i wcale nie chciał jeść - nie dziwie my się bo mnie to smierdzialo i miałam odruch wymiotny jak mu mieszalam te mleko. .. tak więc nie wiem co zrobię jak on nie będzie chciał pić nic oprócz piersi. Mam już dość powoli i tez się boje tego odstawiania bardzo.
Biedna jestes z tym. Probuj z obiadkami moze zalapie w koncu 😊

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej.
Ogarniam chlopakow. Jeden do szkoly a drugi do laryngologa na kontrol.

NIEZAWSZE nie lubie takich bab. Ja nadal bez okresu.

MADELINEM gratki pol roczku!

a po co do laryngologa?

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
hej hej
tak mnie naszło, żeby się odezwać, może uda mi się znów częściej pisać
wybaczcie, ale nie nadrobię
może ktoś mi streści co tam u Was? ile dzieciaczków już siedzi? ma ząbki? raczkuje? pełza? chwalić się

co nie nadrobie? Nie ma ze boli 😉😉😉

Cytat:

Gosiak
7min male jajko. Jak z lodowki to dluzej nawet.
Jak to na oko gotujesz przeciez nie widac hehe 😉

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Ja mam spuchniete gardlo. Nigdy tak nie mialam zebym po jednej chorobie po tygodniu sie rozchorowala znow. Ehh...
Pawel sie ciagle budzil dzis w nocy nie wiem czemu. Beczal i trzeba bylo lulac go.
Najadlam sie czosnku 2zabki wchlonelam. A i katar mam.

Nie chwalilam sie ale wczoraj ta bratowa co sie nie lubimy zrobila z mama mi zakupy i przywiozla bo nie mialam sie jak ruszyc z domu z chorobzdzilem. Pamietacie pewnie jak opowiadalam ze na zlosc mi rozpowiadala ze sie staramy o dziecko?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-15, 08:38   #3650
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Biedna jestes z tym. Probuj z obiadkami moze zalapie w koncu 😊

7min male jajko. Jak z lodowki to dluzej nawet.
Jak to na oko gotujesz przeciez nie widac hehe 😉

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Ja mam spuchniete gardlo. Nigdy tak nie mialam zebym po jednej chorobie po tygodniu sie rozchorowala znow. Ehh...
Pawel sie ciagle budzil dzis w nocy nie wiem czemu. Beczal i trzeba bylo lulac go.
Najadlam sie czosnku 2zabki wchlonelam. A i katar mam.

Nie chwalilam sie ale wczoraj ta bratowa co sie nie lubimy zrobila z mama mi zakupy i przywiozla bo nie mialam sie jak ruszyc z domu z chorobzdzilem. Pamietacie pewnie jak opowiadalam ze na zlosc mi rozpowiadala ze sie staramy o dziecko?
Wiem wiem ile sie gotuje na twardo bardziej pytałam o to ile min gdyby na miękko ;-)
Stary 2015-10-15, 08:44   #3651
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Wiem wiem ile sie gotuje na twardo bardziej pytałam o to ile min gdyby na miękko ;-)
Na miekko dla dzidzi nie 😊
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-15, 08:44   #3652
Hanka20
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53108044]Ale fajnie,ze obiad tym razem dobry dla Ciebie. Ja czekam az przyjdzie do ciebie spieorek i jaks opinie napuszesz,prosze,bo tez mi sie taki podoba.

Zaczynam miec taka teorie, że nasze dzieci maja za malo rozepchniete zoladki (Jas Sylwii tez..), bo wlasnie za często mleko piły. Musze wyprobowac swoj pomysl z pojniem woda i wydluzeniem odstepow pomiedzy.

Moja ma gesciejsze, czasem jak plastelina czasem gesta musztarda.ale latwo robi.no ale co tam moja wiele je, tyle co wrobelek...

Niezawsze, ale historia, glupia baba, szkoda mi jej synka. Niestety w kazdej wiekszej grupieczwykle sie takie wariatki zdarzaja. A ten wepchniety do klasy chlopczyk doszedl do siebie? Nie zrobila mu fizycznej krzywdy?[/QUOTE]

Może coś w tym jest o tym zoladeczku. Ech jak im tu rozepchac ?

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
niezawsze ja to bym raczej nie wytrzymała. podziwiam za spokój i opanowanie. rąbnełabym te babę w łeb chyba. :/

cash współczuję i gratuluję wytrwałości. imponujesz mi tak zresztą jak Hanka.

oglądam Diana. ciekawy. inny pogląd na to wszystko.
Dzięki kochana! Ja to w sumie teraz wyjścia nie mam póki co i choćbym chciała przestać kp to nie mogę...

MADELINEM biedna ta Twoja Milenka musi coś przeżywać bardzo trzymam kciuki żeby udało się znaleźć przyczynę i wyeliminować problem. No i gratki pół rocznej Agatce!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:47   #3653
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
!

Ktos nie ma jeszcze @ ?
Ja, ale ja na tabsach

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:48   #3654
gosiak0512
Zakorzenienie

Jajo na miekko to 30sek od zagotowania

BLACK Mateo mial migdal powiekszony a teraz cisnienie w uszach wariuje. Byl katar jak bloto :/ jestesmy na lekach i dzis kolejna kontrol. Oby bylo dobrze to podamy szczepionke uodparniajaca.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:52   #3655
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie moge zasnac, starsza juz zaliczyla placz. Ciekawe jak.noc. czekamy na wynik eeg i neurolog. Musi pomoc, bo jak nie to sie wykoncze. Plus Agata wstaje w nocy dwa razy i z tymi rykami Mileny, to sie wykoncze. Ale jak spu ze mna to nie placze...nie wiem czemu, moze po prostu kest tak zazdrosna??? Chyba jeszcze psychologa zaliczymy.
Współczuję sytuacji. Może warto by się wybrać, jakieś podłoże te płacze muszą mieć. Trzymajcie się!

JAŚ

Stary 2015-10-15, 08:55   #3656
Hanka20
Zakorzenienie

BLACK zdrówka! No i fajnie ze bratowa gest pokazała!

Stary 2015-10-15, 08:58   #3657
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wiec tego...
Zaprowadzilam Maje dzis do szkoly na zajecia z tanca(byl dzien nauczyciela, wiec tylko na tance poszla) siedze czekamy na pana od tancow, Maja lata z kolezanka i trzema chlopcami po korytarzu sie wyglupiaja, normala u pieciolatkow. Jeden chlopiec potracil drugiego-zabawa- normalka. Slysze za plecami mamuske tego potraconego jak mowi wstretny bachor. ok udaje, ze nie slysze, dalej bawia sie wszyscy, ganiaja, nagle jeden chlopiec ten sam co potracil tamtego jej syna zlapal go i zaczeli sie trzymac(bawili sie w policjantow i zlodziei) ta wstalamamuska, wygiela reke tamtemu chlopcu, zaczela nim szarpac, otworzyla drzwi do klasy, gdzie inne dzieci mialy zajecia i wariatka wepchnela go do klasy, ten albo upadl albo nie, nie widzialam, bo juz jej zwracalam uwage jej, aby ie szarpala dziecka. Ona do mnie z ryje zamknij sie, nie wtracaj sie to jej mowie, ze bede, bo nie bedzie sie rzucala na male dziecko, ze jak by to dotyczylo mojego to tez bym chciala aby ktos stanal w jego obronie, ta syczy na mnie, zeby zacisniete, nazywa kretynka, nauczycielka jeszcze wychodzi i mowi do niej, czemu rzuca jej uczniami, co to jest, poszla po mamy tego chlopca poszkodowanego poszukac, ta wariatka zaczela jeszcze krzyczec na nauczyciela to powiedzialam, zeby liczyla sie ze slowami i nie byla agresywna przy innych dzeciach, ta coraz blizej do mnie, w koncu inni rodzice tez zareagowali i zaczeli na nia, jak sie odzywa, by sie uspokoila, od wariatek ja, przyszla mama tego chlopca, ale ta juz gdzies sie zmyla i pyta sie co zaszlo, chlopiec przestraszony, wiec jej opowiedzialam co sie stalo, tamtta wariatka przyszla znow, ale chciala uciec, wiec zagrodzila jej droge ta mama poszkodowanego chlopca, tamta chciala wyjsc to sie szarpac zaczely, wiec uspokoilam ta mame poszkodowanego, ze sa kamery i by sie z wariatka nie szarpala. Ja poszlam na zakupy, wrocilam po Maje i ta wariatka rozmawiala z instruktorem od tanca, wiec czekalam, bo chcialam mu zaplacic za tance i slysze, jak ona mowi, o biednym skrzywdzonym synie i jak tamten chlopiec to zlo wcielone i nie mze tak byc, ze on chodzi z jej synkiem, bo on agresywny itp. to znow nie wytrzymalam jej mowie, ze agresywna to jest ona i kto ja powstrzyma, to ona znow do mnie z ryjem, oczywiscie mnie nie sprowokowala, wiec to ja bardzo wkurzylo(spokojem najlatwiej kogos wkurzyc, bo wtedy brak argumentow jest i ta osoba wie, ze robi z siebie wariata- przetestowane na pasazerach ) to wiecie co mi powiedziala, spojzala na Macka i mowi, zebym sie nie wpier..., ze jeszcze chyba mi hormony po ciazy sie trzymaja, zaczela mowic, ze leciutko wepchnela tamtego chlopca do klasy, ze on byl zakleszczony z jej synem to musiala mu wygiac reke no i byl wiekszy, tak to byl jej podstawowy argument, ze byl wiekszy, to jej mowie, ze o kilka cm sie z nia licytowac nie bede, a akurat ona jest wieksza od pieciolatka, cos tam zaczela mowic, oczywiscie inna mama mnie znow poparla jak ta juz znow mi zaczela jechac od kretynek, ze tak bylo jak mowie, bo tez to widziala eh... odwrocilam i sie i poszlam, bo i tak do tej baby nie docieralo, ze nie mozna bic innych dzieci, szarpac i popychac, jesli by to zrobila Mai to bym juz taka spokojna nie byla
Lala bym po mordzie. Za klaki bym ją z tej szkoły wytargala i mordę sklepala, pale bym wzięła jakby mi dziecko tknela. Wariatka.

JAŚ

Stary 2015-10-15, 08:58   #3658
Hanka20
Zakorzenienie

No a tak w ogóle to dzień dobry

U nas nocka nie najgorsza. Pobudki o 22, 4 i 5.20. O szóstej dostał cyca i zasnął u nas w łóżku. Spaliśmy do ósmej prawie także mama happy

FLIGHT u nas jeszcze nie siada, nie jada, za to trochę gada

Stary 2015-10-15, 09:06   #3659
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Już pisałam. Tak jak przed tylko gestsze sa, bardziej zbita konsystencja

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Madelinem - a kiedy zaczęły sie te krzyki nocne?
Ja jak bylam dzieckiem to lunatykowalam i gadalam przez sen
Ja też lunatykowalam. Kiedyś w zimie założyłam buty i chciałam wyjść z domu, mama mnie na klatce schodowej złapała

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
O to może i u nas tak będzie 😉

Mam pytanie ile dawalyscie za pierwszym razem łyżeczek nowości? Chodzi mi o to że zaczęłam od dyni, pierwszego dnia dałam symboliczne 3 łyżeczki, drugiego więcej a trzeciego wciągnęła 6 sporych, dziś była marchew i dałam 4 bo bałam się więcej na początek a widzialam że zjadła by jeszcze no bo wczoraj lekka ręką te 6 czegoś innego wciągnęła. Jak to robić?
Ja się czailam z marchewka tylko, powolutku a potem wszystko inne to tyle ile chciał zjeść, czyli ma pół małego sloiczka. Jak będzie miało wystąpić reakcja alergiczna to i tak sie pojawi, czy to po lyzeczce czy po 7 łyżeczkach.

JAŚ

Stary 2015-10-15, 09:09   #3660
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Jajo na miekko to 30sek od zagotowania

BLACK Mateo mial migdal powiekszony a teraz cisnienie w uszach wariuje. Byl katar jak bloto :/ jestesmy na lekach i dzis kolejna kontrol. Oby bylo dobrze to podamy szczepionke uodparniajaca.
Biedny. Zdrowka.

Cytat:
BLACK zdrówka! No i fajnie ze bratowa gest pokazała!

no fajnie i ciesze sie ze juz gadamy normalnie.

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Lala bym po mordzie. Za klaki bym ją z tej szkoły wytargala i mordę sklepala, pale bym wzięła jakby mi dziecko tknela. Wariatka.
Popieram.

To ja wam powiem historie krotka z przed chwili...
Otwieram szafke gdzie mam odlozone zabawki dla synka na pozniej bo mamy garnuszek na klocuszek pozyczony itp. Patrzr co tam w jednej reklamowce a tu ubranka na 74. Wsadzilam do pralki ale nie wiem czy juz nie male. Nowe spodnie z pepco. Sweterek l.o.g.g. tshirt na dlugi z pepco.
Mozecie mi pogratulowac

A tak w ogole to moze ktoras by spodnie chciala odkupic jeansy na szelkach 74 dla synka? 2 razy pawko mial na sobie. Z mayoralu. Jak cos to priv.
Pawcio 13.04.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości