Mamy marzec 2016. Część III - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-14, 21:14   #3751
kallina_2014
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Nadia , uff, to zmienia postać rzeczy!
Stary 2015-10-14, 21:17   #3752
trzydziescidwa
Zakorzenienie

o mamo! ale ulga! a tak się przestraszyłam...
Stary 2015-10-14, 21:24   #3753
gosza82
Rozeznanie

HGB 11,1 nie jest tak źle ale już lekarz kazał brać żelazo 3xdziennie do ssania plus wit C. Tu dziewczyny macie racje duzo żelaza znajdziemy w jedzeniu

o kurcze tego nie wiedziałam dzięki Emma

Nadia widzisz tu możesz być spokojna marcowe mamuśki są bardzo czujne

Powoli to robi się jak nałóg Dzień bez wizażu dzień stracony

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Olgietka dzięki za stronkę z maskotkami są uroczę na pewno jakąś zamowię
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 21:26   #3754
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Nadia, to Ty nas nastraszyłaś ale dobrze, że ok

Misia, płaszczyk super Też muszę o jakimś pomyśleć, ale trochę szkoda mi kasy na jeden sezon. Liczę, że znajdę coś niedrogiego ile dałaś za swój? Bo gdzieś przegapiłam.

Od dwóch dni nie włączyłam kompa. Poza urlopami, ostatni raz zdarzyło mi się to dobrych kilka lat temu
Stary 2015-10-14, 21:35   #3755
eeyesblue
Zadomowienie

kochane nadrobilam Was, ale niestety nie mam czasu sie udzielac narazie
gratuluje wszystkim udanych wizyt i poznania plci (kolejnych dziewczynek ) oraz witam dwie nowe mamusie

Olgietka masz tego krolika na ktorego choruje!! ja jeszcze nie zamowilam, bo nie moge sie zdecydowac wszystkie sa takie slodkie

ruchy juz czuje praktycznie codziennie, ale nie regularnie jeszcze, aczkolwiek jak dotkne reka to cisza przed chwila wciagnelam krupnik i dzidzia szaleje, chyba smakuje

w pracy wszystko dobrze, zmienili mi godziny i chodze tylko na dniowki a praca duuuuuuzo lzejsza strasznie sie ciesze, ze sie udalo w sumie z produkcji przeszlam do biura pomagam wszystkim, troche mnie szkola w tym co pojme fajnie, bo podreperuje moj jezyk ang z rozumieniem nie mam problemu, gorzej z wypowiadaniem sie, bo nie zawsze sie klei ale mam nadzieje, ze dam rade teraz z mezem bedziemy sie mijac i dzis pierwszy dzien a ja juz tak tesknie ale co sie dziwic jak my 24/7 razem juz nie moge sie doczekac az po niego pojade, choc padam z nog

dobrej nocy wszystkim
Stary 2015-10-14, 21:38   #3756
fasolka1987
Zadomowienie

misia880 o matko jaka kolacyja

a ja właśnie będę wypróbowywała teraz moją sokowirówkę, trochę późno ale teraz dopiero mamy z mężem chwilę. Obrałam marchewki, pietruszkę jedną i na koniec zrobię jeszcze 4 jabłka ale tylko dla męża bo ja na jabłka mam alergię.
Stary 2015-10-14, 21:57   #3757
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość

Misia, płaszczyk super Też muszę o jakimś pomyśleć, ale trochę szkoda mi kasy na jeden sezon. Liczę, że znajdę coś niedrogiego ile dałaś za swój? Bo gdzieś przegapiłam.
166 zl ale nie jest na 1 sezon planuje w nim chodzic po ciazy normalnie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 22:01   #3758
fasolka1987
Zadomowienie

dobry ten soczek z marchewki, ale ile ścinków zostaje do kosza.

oki to się szykuję do spania powoli. do jutra. kolorowych snów wszystkim
Stary 2015-10-14, 22:56   #3759
diablica071086
Zadomowienie

Witam wieczorną porą,
po wizycie nadal chłopak i to chyba sie nie zmieni. waży 270 g i ładnie się rusza dostałam zdjęcie buzi w 3d. Córce nie podobało się bicie serca te szmery więc wyszły z ciocią z usg.

w H&M była tylko jedna kurtka ciążowa ale S wiec nawet nie mierzyłam. Ogólnie od korków we wrocku odwykłam i stwierdziłam że ludzie jak wariaci czasem na drodze się zachowują.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 23:02   #3760
Darkanddark
Zakorzenienie

Dobrej nocki ;-) jutro idę na polowanie do sh, wiec musze mieć dużo siły haha
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 23:23   #3761
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Nadia , Kochana przeczytaj to:

Wyróżnia się cztery stopnie niedokrwistości:

niedokrwistość łagodną – wówczas, gdy poziom hemoglobiny oscyluje w granicach 10–12 g/dl u kobiet, natomiast u mężczyzn w okolicy 13,5g/dl.
niedokrwistość umiarkowana – poziom hemoglobiny znajduje się w granicy między 8–9,9 g/dl.
niedokrwistość ciężka – poziom hemoglobiny w granicy między 6,5–7,9 g/dl.
ostatni stopień to niedokrwistość zagrażająca życiu – poziom hemoglobiny poniżej 6,5 g/dl.
No to mnie wypuścili pi porodzie z poziomem 6... spadło z 12 w jeden dzień. Dziwne bo nie czułam się źle...

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Po wizycie siusiak nie odpadł, Ignacy wazy 224g, tp się przesunął tylko o 2 dni także w zasadzie wcale. Serduszko twardo bije
Ja niestety mam nadal stan zapalny i znów globulki dostałam od początku ciąży +3kg . Podczas badania wziernikiem i próby pobrania cytologii moja szyjka nie wytrzymała napięcia i zaczęła krwawić. Zawsze była delikatna ale strasznie mnie boli nadal. Dobrze że wszystko było przy lekarzu to od razu interwencja. A z cytologii nici na razie...

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 05:35   #3762
201704101323
Konto usunięte

Hejka z rana, lub nocy obudziłam się i spac nie mogę, więc przed komputer, żeby nie łazić i nie krzątać się jak ja to z rana lubie, i nie obudzić meżczyzn

Wracając do żelaza, to na prawdę bardzo przeraziłam się jak czytałam o tym co piszecie, więc nie mogłam uwierzyć w to że umieram , a dostałam tylko jakieś tabsy ziołowe . Już chciałam dzwonić do swojej gin, ( osobiście nie sprawdzałam tych wyników,ginpowiedziała że nie najlepsze, ale że aż takie złe to nic) o co chodzi ja na grani zycia a śmierci, a ona nie reaguje! Ale sprawdziłam jednostkę i nie jest aż tak źle.
Dziękuję Wam bardzo za to że jesteście!

Odnośnie odżywiania, to jest kluczowym tematem którym interesuje się, i oprócz małych grzechów, w postaci kremówki czy chałwy (i to tylko w ciąży) to naprawdę jem jak królik -warzywa i owoce 70 % dziennego menu +kasze , mleczne produkty, mąkę wyłącznie pełnoziarnista i t.d. A wyniki w ciągu tych 3 lat wegetarianstwa mam najlepsze w życiu, teraz żelazo trochę spadło, ale jeszcze w 2 mieś. ciąży miałam 7,8 , no ale wiadomo dziecko pobiera.

Dzis kupuje sokowirówkę będę sokować . Ja pewnie pójde po galeriach, wczoraj widziałam fajna sukienkę, przyda się na zbliżające się imprezy rodzinne.

---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:06 ----------

diablica - hehe, aa ile córa ma latek? Też rozgladam się za kurtka zimową, ale chyba jeszcze za wcześnie, bo nie wiem jak duża będę w styczniu lutym

eeyesblue a od kiedy planujesz iść na zwolnienie?
Widzisz, dzieciątko i na Twoją karierę wpływ nieznikomy ma, super. A powiedz, długo jestes w UK, i z jakim poziomem ang. jechałaś? Czy ciężko było znaleźć pracę? Sorry że tak wypytuje, ja od dawna marzę pojechać do Anglii w celu uskutecznienie swojego jez. ang ( bo właściwie on stał się przyczyną utraty ukochanej pracy) ale mąż nie chce puścić, i w ogóle- ciągle jakos nie po drodze..

Szczeperka- ładne imie "Ignacy" wybraliście, cieszę się że jest zdrowiutki. Moja gin też podaje zawsze inne daty wedle usg, ale każe mi patrzeć na date wedle okresu. Przy pierwszym porodzie urodzilam dokładnie w terminie, czyli tym wedle miesiączki . Ojej, na prawde bardzo wrażliwa ...;(

Edytowane przez 201704101323
Czas edycji: 2015-10-15 o 05:12 Powód: bledy ort.
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 06:24   #3763
Abii84
Rozeznanie

to ja też witam się z rana
wczoraj posiedziałyśmy z dziewczynami w knajpie do 21, nawet spotkałyśmy byłego ucznia, który nam złożył życzenia :P dobrze, że spotkanie w środku tygodnia bo wszystkie się wcześnie zebrały do domu i nie było głupich komentarzy że my (koleżanka w ciąży i ja) wychodzimy najwcześniej :P
dzisiaj postanowiłam zostać w domu bo od poniedziałku codziennie coś i już zwyczajnie mam dosyć a jutro rano znowu wyprawa bo zaczynamy spotkania z położną. Miałam co prawda iść po stanik jakiś ale mogę z tym zaczekać do poniedziałku.
Miłego dnia
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 06:48   #3764
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a widzicie jak Wam się brzuch rusza? Bo ja oprócz pulsowania, o którym już pisałam oraz porannych przesunięć na lewo nie zauważyłam, żadnych podejrzanych ruchów
Kilka dni temu widziałam pierwszy raz, najpierw przez bluzkę potem podniosłam i dalej normalnie takie zgrubienie na 2cm wystajace i jeżdżące w prawo - lewo

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
u mojej koleżanki było tak samo, do porodu ze dziewczyna a urodził sie syn
no cóz bywa
U mojej cioci 3 lekarzy potwierdziło dziewczynkę urodził się chłopak. Ale to było 15 lat temu.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 07:41   #3765
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Podczas badania wziernikiem i próby pobrania cytologii moja szyjka nie wytrzymała napięcia i zaczęła krwawić.
u mnie to samo ostatnio było

Olgietka za dzisiejszą wizytę
i za resztę wizyt tych co w kalendarzu nie ma

bry
wczoraj niestety ból się rozhulał i musiałam ratować się apapem Dziś też pobolewa od momentu obudzenia...
W dodatku Maleńka znów ma jakiś cichszy okres i mimo, ze wiem, że na tym etapie to normalne, to i tak przeżywam..
Stary 2015-10-15, 07:43   #3766
monicca1989
Zakorzenienie

Wczoraj zadzwoniła Pani aby umówić mnie na badanie połówkowe także niecierpliwie czekam do 24 października.

Dziewczyny z niską hemoglobiną polecam zrobić zakwas z buraków. I pić 0,5 - 1szkl dziennie/co drugi dzień. W poprzedniej ciąży brałam żelazo prawie 2 m-ce i nie wiele się poprawiło. Po piciu zakwasu po niecałych 2 miesiącach podniosło się z 9 na 14
Stary 2015-10-15, 07:52   #3767
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Wczoraj zadzwoniła Pani aby umówić mnie na badanie połówkowe także niecierpliwie czekam do 24 października.
miło, że dzwonią do Ciebie

czy tylko ja mam tak pozno polowkowe?

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2015-10-15 o 07:53
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 07:56   #3768
diablica071086
Zadomowienie

Dzien dobry,
Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość

diablica - hehe, aa ile córa ma latek? Też rozgladam się za kurtka zimową, ale chyba jeszcze za wcześnie, bo nie wiem jak duża będę w styczniu lutym
Córa skonczyła w czerwcu 3 latka, co do kurtki to mi jedna pani powiedziała że zamawiali w sierpniu i już raczej nic więcej nie będzie. Ja kupie pewnie w przeciągu 2-3 tyg bo na tyle obliczam możliwości swojej aktualnej kurteczki.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:00   #3769
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Dzien dobry,

Córa skonczyła w czerwcu 3 latka, co do kurtki to mi jedna pani powiedziała że zamawiali w sierpniu i już raczej nic więcej nie będzie. Ja kupie pewnie w przeciągu 2-3 tyg bo na tyle obliczam możliwości swojej aktualnej kurteczki.
Ja w poniedziałek kiedy było tak strasznie zimno i śnieg wyciągnęłam kurtkę zimową w rozm XS i jakie było moje zdziwienie jak się zasunęłam :- D a brzuch mam spory. Strasznie ją lubię ale pewnie już nie długo w niej pochodzę. Na później mam płaszczyk z poprzedniej ciąży.
Stary 2015-10-15, 08:26   #3770
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dzień dobry Wracam po przeprowadzce, w sumie już od paru dni mieszkamy na nowym mieszkaniu ale jeszcze ciągle przewozimy rzeczy i urządzamy się ale już widać światełko w tunelu

Postaram się teraz pisać na bieżąco.

U nas zaczyna się 19 - ty tydzień, maleństwo czuję ogólnie już codziennie ale nie są to jakieś mocne ruchy czy kopnięcia ot tak smyra mamę od środka

Mój synek ładnie zaakceptował swój pokoik śpi w nim w swoim łóżeczku i ogólnie jest ok chociaż mamy z nim przeboje bo nagle zaczął bać się wanny i jak ją widzi i widzi że rozbieram go do kąpieli to wpada w rozpacz nie mam pojęcia czym jest to spowodowane bo ogólnie zawsze lubił kąpiele i w ogóle to on kocha chlapać się w wodzie a tu takie cyrki mam nadzieję że mu przejdzie...

Poza tym wszystko ok. Dałam, sobie trochę w kość z tą przeprowadzką i często bolał mnie brzuch i napinał, ale już jest ok na szczęście
Stary 2015-10-15, 08:31   #3771
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość

Spoko ja jeszcze nie mam terminu ustalonego nawet. 6 listopada mam wizytę i gin mówił że wtedy o tym pogadamy połówkowym. Wtedy będzie 22 tyd. Jest jeszcze opcja że zrobi mi sam odrazu. Chociaż mam obawy że wyśle mnie tam gdzie robiłam genetyczne i trzeba będzie zapłacić.:-\
Stary 2015-10-15, 08:32   #3772
gosza82
Rozeznanie

Cześc dziewczyny!!! U mnie dziś szaro buro i ponuro a tu do pracy trzeba się zbierać, ale wypije jeszcze z Wami małą kawkę

Abii a czego uczysz w szkole? Mieliście już imprezę z okazji dnia nauczyciela?

Monicca będę musiała spróbować ten zakwas z buraków bo ciągle zapominam brać tego żelaza do ssania nie smakuję mi i może dtalego. To się kupuję gotowy taki zakwas?

Nadia daj wklej proszę zdjęcie sokowirówki jak kupisz bo narobiłyście mi ochoty na te soki

Szczeperka
Diablica gratuclacje udanych wizyt że się nic nie zmieniło a bobasy rosną zdrowo i wesoło

Eeyesblue
cieszę się że zmienili Ci godziny pracy i masz lepiej. Do kiedy zamierzasz pracować?

Fasolka a Ty z jakiej firmy masz tą sokowirówkę?

Ale dobra ta kawka wcześniej nie przepadałam za mlekiem piłam kawę czarną parzoną. A teraz przez gardło on mi nie przejdzie.
Stary 2015-10-15, 08:32   #3773
Olgietka
Zakorzenienie

Ja z kibla nie schodzę od rana

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-15, 08:42   #3774
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzień dobry Wracam po przeprowadzce, w sumie już od paru dni mieszkamy na nowym mieszkaniu ale jeszcze ciągle przewozimy rzeczy i urządzamy się ale już widać światełko w tunelu

Postaram się teraz pisać na bieżąco.

U nas zaczyna się 19 - ty tydzień, maleństwo czuję ogólnie już codziennie ale nie są to jakieś mocne ruchy czy kopnięcia ot tak smyra mamę od środka

Mój synek ładnie zaakceptował swój pokoik śpi w nim w swoim łóżeczku i ogólnie jest ok chociaż mamy z nim przeboje bo nagle zaczął bać się wanny i jak ją widzi i widzi że rozbieram go do kąpieli to wpada w rozpacz nie mam pojęcia czym jest to spowodowane bo ogólnie zawsze lubił kąpiele i w ogóle to on kocha chlapać się w wodzie a tu takie cyrki mam nadzieję że mu przejdzie...

Poza tym wszystko ok. Dałam, sobie trochę w kość z tą przeprowadzką i często bolał mnie brzuch i napinał, ale już jest ok na szczęście
fajnie, że już przeprowadzeni jesteście

A jeszcze lepiej, że Ci zmienili obowiązki w pracy

A Synek się czegoś nie przestraszył albo ktoś mu czegoś nie powiedział że tak się boi wanny teraz?

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Spoko ja jeszcze nie mam terminu ustalonego nawet. 6 listopada mam wizytę i gin mówił że wtedy o tym pogadamy połówkowym. Wtedy będzie 22 tyd. Jest jeszcze opcja że zrobi mi sam odrazu. Chociaż mam obawy że wyśle mnie tam gdzie robiłam genetyczne i trzeba będzie zapłacić.:-\
może Ci wtedy 6 zrobi od razu
Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Ja z kibla nie schodzę od rana

będę to samo w sobotę miała
Dobrze, że wizyta przed południem to nie będziesz sie cały dzien stresowała..
Stary 2015-10-15, 08:47   #3775
mira81
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam jeszcze pozniej..wlasciwie to jak sprawdzalam w moim kalendarzu ktory dostalam na 1 genetycznym to jest to przedostatni dzien w ktorym powinno sie robic..no ale skoro szpital tak ustalil i zgadza sie z terminarzem to bede cierpliwie czekac..

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:53   #3776
gosza82
Rozeznanie

[QUOTE=Olgietka;53109381]Ja z kibla nie schodzę od rana

Bidulka Na którą masz wizytę? Będzie dobrze
Stary 2015-10-15, 08:53   #3777
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:

A jeszcze lepiej, że Ci zmienili obowiązki w pracy

To nie do mnie chyba
Stary 2015-10-15, 08:54   #3778
gosza82
Rozeznanie

[QUOTE=mira81;53109492]Ja mam jeszcze pozniej..wlasciwie to jak sprawdzalam w moim kalendarzu ktory dostalam na 1 genetycznym to jest to przedostatni dzien w ktorym powinno sie robic..no ale skoro szpital tak ustalil i zgadza sie z terminarzem to bede cierpliwie czekac..

Mira masz racje trzeba ufać swoim lekarzom że wiedzą co robią
Stary 2015-10-15, 08:55   #3779
Olgietka
Zakorzenienie

10:40 mam usg a o 11:30 endo

Stary 2015-10-15, 09:04   #3780
gosza82
Rozeznanie

Anteria uważaj z noszeniem tych ciężkich rzeczy ja ostanio pomagałam siostrze w przeprowadzce i później leżałam weekend w domu bo brzuch i kręgosłup normalnie aż promieniował
Co do kąpieli syncia w nowej łazience na pewno się przekona tylko potrzebuje czas

10.40 Olgietka to już niedługo!!!

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Darolka słyszałam że połówkowe powinno się zrobić do 25 tyg. a najlepiej w 22tyg.

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Uciekam do roboty!
Olgietka i reszta dziewczyn które mają dziś wizytę powodzonka!!!
A mnie głowa rozbolała

Miłego spokojnego dnia mamuśki!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości