|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Nadia , uff, to zmienia postać rzeczy!
|
#3753 |
|
Rozeznanie
|
HGB 11,1 nie jest tak źle ale już lekarz kazał brać żelazo 3xdziennie do ssania plus wit C. Tu dziewczyny macie racje duzo żelaza znajdziemy w jedzeniu
o kurcze tego nie wiedziałam dzięki Emma ![]() Nadia widzisz tu możesz być spokojna marcowe mamuśki są bardzo czujne Powoli to robi się jak nałóg Dzień bez wizażu dzień stracony ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Olgietka dzięki za stronkę z maskotkami są uroczę na pewno jakąś zamowię |
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia, to Ty nas nastraszyłaś
ale dobrze, że ok ![]() Misia, płaszczyk super ile dałaś za swój? Bo gdzieś przegapiłam.Od dwóch dni nie włączyłam kompa. Poza urlopami, ostatni raz zdarzyło mi się to dobrych kilka lat temu
|
|
|
|
#3755 |
|
Zadomowienie
|
kochane nadrobilam Was, ale niestety nie mam czasu sie udzielac narazie
gratuluje wszystkim udanych wizyt i poznania plci (kolejnych dziewczynek ) oraz witam dwie nowe mamusie Olgietka masz tego krolika na ktorego choruje!! wszystkie sa takie slodkie ![]() ruchy juz czuje praktycznie codziennie, ale nie regularnie jeszcze, aczkolwiek jak dotkne reka to cisza przed chwila wciagnelam krupnik i dzidzia szaleje, chyba smakuje ![]() w pracy wszystko dobrze, zmienili mi godziny i chodze tylko na dniowki a praca duuuuuuzo lzejsza strasznie sie ciesze, ze sie udalo pomagam wszystkim, troche mnie szkola w tym co pojme z rozumieniem nie mam problemu, gorzej z wypowiadaniem sie, bo nie zawsze sie klei ale mam nadzieje, ze dam rade teraz z mezem bedziemy sie mijac i dzis pierwszy dzien a ja juz tak tesknie juz nie moge sie doczekac az po niego pojade, choc padam z nog ![]() dobrej nocy wszystkim |
|
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
misia880 o matko jaka kolacyja
![]() a ja właśnie będę wypróbowywała teraz moją sokowirówkę, trochę późno ale teraz dopiero mamy z mężem chwilę. Obrałam marchewki, pietruszkę jedną i na koniec zrobię jeszcze 4 jabłka ale tylko dla męża bo ja na jabłka mam alergię.
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
planuje w nim chodzic po ciazy normalnie
|
|
|
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
dobry ten soczek z marchewki, ale ile ścinków zostaje do kosza.
oki to się szykuję do spania powoli. do jutra. kolorowych snów wszystkim
|
|
#3759 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorną porą,
po wizycie nadal chłopak i to chyba sie nie zmieni. waży 270 g i ładnie się rusza dostałam zdjęcie buzi w 3d. Córce nie podobało się bicie serca te szmery więc wyszły z ciocią z usg .w H&M była tylko jedna kurtka ciążowa ale S wiec nawet nie mierzyłam. Ogólnie od korków we wrocku odwykłam i stwierdziłam że ludzie jak wariaci czasem na drodze się zachowują. |
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrej nocki ;-) jutro idę na polowanie do sh, wiec musze mieć dużo siły haha
|
#3761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Po wizycie siusiak nie odpadł, Ignacy wazy 224g, tp się przesunął tylko o 2 dni także w zasadzie wcale. Serduszko twardo bije Ja niestety mam nadal stan zapalny i znów globulki dostałam
|
|
|
#3762 |
|
Konto usunięte
|
Hejka z rana, lub nocy
obudziłam się i spac nie mogę, więc przed komputer, żeby nie łazić i nie krzątać się jak ja to z rana lubie, i nie obudzić meżczyzn ![]() Wracając do żelaza, to na prawdę bardzo przeraziłam się jak czytałam o tym co piszecie, więc nie mogłam uwierzyć w to że umieram , a dostałam tylko jakieś tabsy ziołowe . Już chciałam dzwonić do swojej gin, ( osobiście nie sprawdzałam tych wyników,ginpowiedziała że nie najlepsze, ale że aż takie złe to nic) o co chodzi ja na grani zycia a śmierci, a ona nie reaguje! Ale sprawdziłam jednostkę i nie jest aż tak źle.Dziękuję Wam bardzo za to że jesteście! Odnośnie odżywiania, to jest kluczowym tematem którym interesuje się, i oprócz małych grzechów, w postaci kremówki czy chałwy (i to tylko w ciąży) to naprawdę jem jak królik -warzywa i owoce 70 % dziennego menu +kasze , mleczne produkty, mąkę wyłącznie pełnoziarnista i t.d. A wyniki w ciągu tych 3 lat wegetarianstwa mam najlepsze w życiu, teraz żelazo trochę spadło, ale jeszcze w 2 mieś. ciąży miałam 7,8 , no ale wiadomo dziecko pobiera.Dzis kupuje sokowirówkę będę sokować . Ja pewnie pójde po galeriach, wczoraj widziałam fajna sukienkę, przyda się na zbliżające się imprezy rodzinne. ---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:06 ---------- diablica - hehe, aa ile córa ma latek? Też rozgladam się za kurtka zimową, ale chyba jeszcze za wcześnie, bo nie wiem jak duża będę w styczniu lutym eeyesblue a od kiedy planujesz iść na zwolnienie? Widzisz, dzieciątko i na Twoją karierę wpływ nieznikomy ma, super. A powiedz, długo jestes w UK, i z jakim poziomem ang. jechałaś? Czy ciężko było znaleźć pracę? Sorry że tak wypytuje, ja od dawna marzę pojechać do Anglii w celu uskutecznienie swojego jez. ang ( bo właściwie on stał się przyczyną utraty ukochanej pracy) ale mąż nie chce puścić, i w ogóle- ciągle jakos nie po drodze.. Szczeperka- ładne imie "Ignacy" wybraliście, cieszę się że jest zdrowiutki. Moja gin też podaje zawsze inne daty wedle usg, ale każe mi patrzeć na date wedle okresu. Przy pierwszym porodzie urodzilam dokładnie w terminie, czyli tym wedle miesiączki . Ojej, na prawde bardzo wrażliwa ...;( Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-10-15 o 05:12 Powód: bledy ort. |
|
|
|
#3763 |
|
Rozeznanie
|
to ja też witam się z rana
wczoraj posiedziałyśmy z dziewczynami w knajpie do 21, nawet spotkałyśmy byłego ucznia, który nam złożył życzenia :P dobrze, że spotkanie w środku tygodnia bo wszystkie się wcześnie zebrały do domu i nie było głupich komentarzy że my (koleżanka w ciąży i ja) wychodzimy najwcześniej :P dzisiaj postanowiłam zostać w domu bo od poniedziałku codziennie coś i już zwyczajnie mam dosyć a jutro rano znowu wyprawa bo zaczynamy spotkania z położną. Miałam co prawda iść po stanik jakiś ale mogę z tym zaczekać do poniedziałku. Miłego dnia
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mojej cioci 3 lekarzy potwierdziło dziewczynkę urodził się chłopak. Ale to było 15 lat temu. |
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olgietka za dzisiejszą wizytę ![]() i za resztę wizyt tych co w kalendarzu nie ma ![]() bry ![]() wczoraj niestety ból się rozhulał i musiałam ratować się apapem Dziś też pobolewa od momentu obudzenia...W dodatku Maleńka znów ma jakiś cichszy okres i mimo, ze wiem, że na tym etapie to normalne, to i tak przeżywam..
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj zadzwoniła Pani aby umówić mnie na badanie połówkowe
także niecierpliwie czekam do 24 października. Dziewczyny z niską hemoglobiną polecam zrobić zakwas z buraków. I pić 0,5 - 1szkl dziennie/co drugi dzień. W poprzedniej ciąży brałam żelazo prawie 2 m-ce i nie wiele się poprawiło. Po piciu zakwasu po niecałych 2 miesiącach podniosło się z 9 na 14 |
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy tylko ja mam tak pozno polowkowe?
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-10-15 o 07:53 |
|
|
|
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Córa skonczyła w czerwcu 3 latka, co do kurtki to mi jedna pani powiedziała że zamawiali w sierpniu i już raczej nic więcej nie będzie. Ja kupie pewnie w przeciągu 2-3 tyg bo na tyle obliczam możliwości swojej aktualnej kurteczki. |
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w poniedziałek kiedy było tak strasznie zimno i śnieg wyciągnęłam kurtkę zimową w rozm XS i jakie było moje zdziwienie jak się zasunęłam :- D a brzuch mam spory. Strasznie ją lubię ale pewnie już nie długo w niej pochodzę. Na później mam płaszczyk z poprzedniej ciąży.
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wracam po przeprowadzce, w sumie już od paru dni mieszkamy na nowym mieszkaniu ale jeszcze ciągle przewozimy rzeczy i urządzamy się ale już widać światełko w tuneluPostaram się teraz pisać na bieżąco. U nas zaczyna się 19 - ty tydzień, maleństwo czuję ogólnie już codziennie ale nie są to jakieś mocne ruchy czy kopnięcia ot tak smyra mamę od środka ![]() Mój synek ładnie zaakceptował swój pokoik śpi w nim w swoim łóżeczku i ogólnie jest ok chociaż mamy z nim przeboje bo nagle zaczął bać się wanny i jak ją widzi i widzi że rozbieram go do kąpieli to wpada w rozpacz mam nadzieję że mu przejdzie...Poza tym wszystko ok. Dałam, sobie trochę w kość z tą przeprowadzką i często bolał mnie brzuch i napinał, ale już jest ok na szczęście
|
#3771 |
|
Rozeznanie
|
Spoko ja jeszcze nie mam terminu ustalonego nawet. 6 listopada mam wizytę i gin mówił że wtedy o tym pogadamy połówkowym. Wtedy będzie 22 tyd. Jest jeszcze opcja że zrobi mi sam odrazu. Chociaż mam obawy że wyśle mnie tam gdzie robiłam genetyczne i trzeba będzie zapłacić.:-\
|
#3772 |
|
Rozeznanie
|
Cześc dziewczyny!!! U mnie dziś szaro buro i ponuro a tu do pracy trzeba się zbierać, ale wypije jeszcze z Wami małą kawkę
![]() Abii a czego uczysz w szkole? Mieliście już imprezę z okazji dnia nauczyciela? ![]() Monicca będę musiała spróbować ten zakwas z buraków bo ciągle zapominam brać tego żelaza do ssania nie smakuję mi i może dtalego. To się kupuję gotowy taki zakwas? ![]() Nadia daj wklej proszę zdjęcie sokowirówki jak kupisz bo narobiłyście mi ochoty na te soki ![]() Szczeperka Diablica gratuclacje udanych wizyt że się nic nie zmieniło a bobasy rosną zdrowo i wesoło ![]() ![]() Eeyesblue cieszę się że zmienili Ci godziny pracy i masz lepiej. Do kiedy zamierzasz pracować? Fasolka a Ty z jakiej firmy masz tą sokowirówkę? Ale dobra ta kawka wcześniej nie przepadałam za mlekiem piłam kawę czarną parzoną. A teraz przez gardło on mi nie przejdzie.
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kibla nie schodzę od rana
![]() Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#3774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze lepiej, że Ci zmienili obowiązki w pracy ![]() A Synek się czegoś nie przestraszył albo ktoś mu czegoś nie powiedział że tak się boi wanny teraz? Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że wizyta przed południem to nie będziesz sie cały dzien stresowała..
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam jeszcze pozniej..wlasciwie to jak sprawdzalam w moim kalendarzu ktory dostalam na 1 genetycznym to jest to przedostatni dzien w ktorym powinno sie robic..no ale skoro szpital tak ustalil i zgadza sie z terminarzem to bede cierpliwie czekac..
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3776 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Olgietka;53109381]Ja z kibla nie schodzę od rana
![]() Bidulka |
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
To nie do mnie chyba
|
#3778 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=mira81;53109492]Ja mam jeszcze pozniej..wlasciwie to jak sprawdzalam w moim kalendarzu ktory dostalam na 1 genetycznym to jest to przedostatni dzien w ktorym powinno sie robic..no ale skoro szpital tak ustalil i zgadza sie z terminarzem to bede cierpliwie czekac..
Mira masz racje trzeba ufać swoim lekarzom że wiedzą co robią
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
10:40 mam usg a o 11:30 endo
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#3780 |
|
Rozeznanie
|
Anteria uważaj z noszeniem tych ciężkich rzeczy ja ostanio pomagałam siostrze w przeprowadzce i później leżałam weekend w domu bo brzuch i kręgosłup normalnie aż promieniował
![]() Co do kąpieli syncia w nowej łazience na pewno się przekona tylko potrzebuje czas 10.40 Olgietka to już niedługo!!! ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Darolka słyszałam że połówkowe powinno się zrobić do 25 tyg. a najlepiej w 22tyg. ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Uciekam do roboty! Olgietka i reszta dziewczyn które mają dziś wizytę powodzonka!!! A mnie głowa rozbolała ![]() Miłego spokojnego dnia mamuśki!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

ale dobrze, że ok
) oraz witam dwie nowe mamusie
wszystkie sa takie slodkie
przed chwila wciagnelam krupnik i dzidzia szaleje, chyba smakuje
juz nie moge sie doczekac az po niego pojade, choc padam z nog 

za dzisiejszą wizytę 
mam nadzieję że mu przejdzie...