|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
Masz L4 powiedzmy od 5.09 do 5.10, zgłaszasz je do pracy. Ale wizytę u gina zamiast 6.10 masz 1.10. I normalnie gin Ci daje wtedy L4 od tego 1.10 i takie L4 zanosisz do pracy. Nic Ci gin nie daje wcześniej, czy później i nikt łaski nie robi, po prostu L4 się nakładają na siebie, co nie jest dla ZUSu żadnym problemem. |
|
|
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
Ja planuję kuleczki oszydełkowane plus chyba zwierzaki z zimnej porcelany doczepić do kółka i do podstawy karuzelki którą dostałam z łóżeczkiem
jak nie chce się robić haka w ścianie to to wydaje się spoko opcją ![]() Small ja nie wiem, czy będę robić pufkę póki co robię dywan i jest coraz węższy, a ponieważ to projekt ekonomiczny powstaje z t-shirtow, nie gotowej t-yarn i zdobycie materiału w niziutkiej cenie nie jest tak łatwe niestety. Ale serio, on jest tak krzywy (różnie cięte t-shirty), że to aż woła o zemstę do nieba dobrze że włóczka nie sprawia takich problemów.
|
#3693 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję zakupów ![]() a brzuszek masz śliczny Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie cierpię bo w sobotę robimy z TŻem i szwagrem imprezę z okazji naszych 30 urodzin (bo wszyscy mamy teraz jesienią, więc robimy jedną ) no i będzie tort taki pyszny, z cukierni z której zamawialiśmy tort na nasze wesele... no i nie będę mogła zjeść ![]() Byłam dziś w Smyku i kupiłam wreszcie tę bluzę (już od dłuższego czasu się na nią czaiłam, ale była za droga, teraz ją przecenili )http://www.smyk.com/cool-club-bluza-...a-dla-dzieci-p |
||||
|
|
|
#3694 |
|
Rozeznanie
|
Jestem wykończona własnie skończyłam mrozić dynię ważyła ok 10kg, zamroziłam ok 7kg w 0,5kg woreczkach strunowych, mam nadzieje że maleństwu bedzie smakować.
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Ewusia śliczna bluza
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia super ta bluza. Widziałem na stronie, że dużo rzeczy jest teraz w przecenienie.
Niunia łał 10 kg wielka była ta Twoja dynia. |
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
jakiej pojemności octenisept zamówiłyście? robię zamówienie apteczne i litrowa butla wychodzi bardzo dobrze cenowo, no ale trochę chyba za dużo jednak
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3697 |
|
Zadomowienie
|
Kinga, Ewusia - ja wczoraj czytałam jakieś forum "słodkich mam" i wiecie co one jadły? Nawet zestawy z KFC od czasu do czasu
Medeline - ładny wózek, ale zupełnie nie w moim stylu Wzór kwiatowy prezentuje się super. Niepozorna- witaj znów Ja muszę zobaczyć co już mam dla dziecia i resztę pozamawiać. No i chyba za tydzień zamówię wózek. Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-10-15 o 07:36 |
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do koszyka wszystko dodane, zamówię po południu.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
I tak w ogóle to STUDNIÓWKA dzisiaj! ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Moja koleżanka się ze mnie śmieje żebym zwolniła z tą wyprawka bo nie będę miała co robić później hahah
|
|
|
|
#3700 |
|
Zadomowienie
|
Kinga, Ewusia - jaki cukier macie na czczo? Mierzycie od razu po wstaniu z łóżka? Ja jeszcze badam siuśki na obecność ciał ketonowych, bo lekarz mówił, że to ważne. Na szczęście nie mam.
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś zajęcia organizacyjne z mojej SR
A wieczorem lekarz. ![]() Przeczytałam na innych wątkach, że on jest bardzo wydajny i wystarczy ta najmniejsza. |
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
całe szczęście że nie będę mogła obejrzeć bo bym się załamała
![]() Cytat:
![]() i....jak tylko wybije 10 u mnie na zegarku...to dzwonię zapytać do sklepu jak kupić wózek bo wybrałam, nie będę już czekać na męża, poza tym i tak do końca listopada nie ma tego wózka tutaj fizycznie żeby go obejrzeć więc kupię przez neta i jakby był zły/nie podobał mi się to oddam.jakieś pomysły jakie ciasta/słodkości mogę zrobić na urodziny teściowej? ponad 30 osób będzie :/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-10-15 o 08:05 |
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Baby - ja polecam tarty na kruchym cieście
wystarczy później jakąś masę, owoce i gotowe a najlepiej to na mojewypieki.com Choć ostatnio chodzą głosy że nie chce się włączyć
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
kruche ciasto mi nie wychodzi bez glutenu, wychodzi skała a nie kruche ciasto
![]() fiesta, robimy imprezę dziewczyny, ja stawiam! znalazłam sklep internetowy który ma SUPER ceny na rzeczy dziecięce, mają pampersy marki pampers i wysyłają na Wyspy Kanaryjskie
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-10-15 o 08:30 |
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
magda gratuluję studniówki
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w czwartkowy ranek
![]() Magda, gratki 100-dniowki, ja mam jutro ![]() Czarnula Za dzisiejsza wizyte.Baby, octenisept bralam ten 200-250ml i on na rane po szyciu plus pepek spokojnie wystarczy. A co do ciasta to zalezy czy tesciowa jest ok, czy nie :P:P:P:P Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha teściowa jest ok, jakby to było dla bliskiej rodziny to mój ukochany tort bym zrobiła, ale dla ponad 30 osób kosztowałby mnie z 50e więc bez sensu...
dziewczyny, potrzebuję porady, bo zamawiam wózek. mogłybyście wejść tutaj http://canarias.bebitus.com/109290-t...858328595.html i doradzić mi kolor? mi się najbardziej podoba błękitny, ale oczywiście poradziłam się mamy i mi truje że błękitny to dla chłopca :/
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza, widzialas na zywo te kolory? Moze odbiegaja od zdjecia w necie. Jak dla mnie ten rozowy jest nie do przyjecia, niebieski ok i szary tez aleeeee ja dobrze barw i przejsc tonalnych nie widze wiec na mnie nie ma co polegac :P
Co do ciast to nie pomoge bo malo pieke. Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
Baby - dla mnie szary albo błękitny. Osobiście wybrałabym szary. Ja sama kupuję granatowy.
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie różowy jest super
taki pudrowy ładny czerwony za mocny trochę, szary smutny a niebieski - ja bym brała nawet dla dziewczynki zresztą my kupiliśmy niebieski wózek a płci nie znaliśmy i nie był taki delikatny jak ten dla chłopca różowy nie bardzo, ale dla dziewczynki niebieski jak dla mnie ok Pospalam trochę na dywanie.. Masakra zniszczylo mnie to dzisiejsze wstawanie na 6:30
|
|
|
|
#3716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
Super! Dziękuję Zaraz zobaczę co tam mają.Cytat:
Mi się szary podoba ale ja to w ogóle lubię takie neutralne, stonowane kolory Róż i czerwony odpada, a ten błękit nie jest dla mnie jakiś bardzo chłopięcy CZARNULA trzymam kciuki za wizytę ![]() A co do Octeniseptu to ja się zgadzam z tym, że on jest meeega wydajny. Miałam kiedyś tą najmniejszą buteleczkę i na bardzo długo mi starczył, a przemywałam nim rankę kilka razy dziennie. Wszystko się zagoiło, a Octeniseptu mi wtedy bardzo dużo jeszcze zostało. Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-10-15 o 09:12 |
||
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
całe szczęście że się was o ten octenisept zapytałam bo to końca życia bym go używała....
|
|
|
#3718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to, że mój lekarz jest straszny co do takich spraw i jak jest zwolnienie do 10.11 to 10.11 mi je wypisze, ew. 9.11 nie wcześniej. Dlaczego? Bo nie i już. Wiem, że dla zusu nie ma to znaczenie, że dam wcześniej. Cytat:
tym bardziej, że córka chce koniecznie bluzki z Elsa, "bo Maja w przedszkolu takie ma" Octeniseptem będziecie używać do krocza po porodzie? Nie będzie szczypać? O jezusiu ja się boje i nie pomyślałam nawet o nim.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-10-15 o 09:32 |
||
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś idę do textil marketu i mam zamiar kupić kocyk jakiś bardziej męski, rajtki i jak będzie to duży ręcznik z kapturem. Zobaczę czy nie ma dla mnie jakiś koszul nocnych i pewnie wydam sporo kasy
muszę podjechać do Rossa po jakiś nawilżający żel do intymnych - macie jakieś typy? Bo mam taką susze że się nie da...
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do żelu, to ja używam Lactacyd Pharma Ochronny i jestem zadowolona. Ale widzę, że jest też nawilżający. Tylko, że one dostępne są tylko w aptekach. http://lactacyd.pl/produkty/lactacyd...a-nawilzajacy/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

jak nie chce się robić haka w ścianie to to wydaje się spoko opcją
póki co robię dywan i jest coraz węższy, a ponieważ to projekt ekonomiczny powstaje z t-shirtow, nie gotowej t-yarn i zdobycie materiału w niziutkiej cenie nie jest tak łatwe niestety. Ale serio, on jest tak krzywy (różnie cięte t-shirty), że to aż woła o zemstę do nieba
dobrze że włóczka nie sprawia takich problemów.

) no i będzie tort taki pyszny, z cukierni z której zamawialiśmy tort na nasze wesele...
no i nie będę mogła zjeść 

Zaraz zobaczę co tam mają.
Róż i czerwony odpada, a ten błękit nie jest dla mnie jakiś bardzo chłopięcy
muszę podjechać do Rossa po jakiś nawilżający żel do intymnych - macie jakieś typy? Bo mam taką susze że się nie da...