|
|
#3511 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część IV
Figarru, widziałam co Ty pisałaś.
Mój post był dość ogólny, bo nie mam czasem warunków, żeby cytować i się uszczegółowić ![]() Arsonist, przecież nie śmiałam się z oszustwa, tylko z wystawiania pozytywów przez osoby, ktore powinny dac negatywa i doprawdy nie rozumiem tej nadinterpretacji.
|
|
#3512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwyczajnie, aż zwątpiłam, bo jeśli chodzi o dane osobowe, opowiadanie spraw czyto prywatnych itp. to bardzo na takie sprawy uważam i aż mnie zmroziło ![]() Nie smutaj, bo nie było to moją intencją, noooo
|
|
#3514 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
osób, które się nabrały jest dużo, większość kupujących z allegro nadal jest w nieświadomości. Skąd pewność, że Ty byś się nie nabrała? ![]() Masz w ręku np. oryginalny flakon Dune, który pachnie jak Dune lub prawie jak Dune. Przyszłoby Ci do głowy, że ktoś czegoś nalał do środka?? Większość osób się nie zorientowała. Masz przykład Arsonist, masz przykład Kenzo, które przeszło przez ileś rąk, była niebieska Escada.
Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice Edytowane przez agnes_bdg Czas edycji: 2015-10-15 o 11:11 |
|
|
|
|
#3515 | |
|
Wieczne Kutango
|
Cytat:
Ban i tak niczego nie załatwi jak nie wróci na wizaż to wroci na allegro, straganik, gdziekolwiek gdzie będzie chciała upchnąć te purchawy.
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Proszę, tylko nie przepychajmy się, faktycznie, ktoś czegoś nie dopowie, ktoś inny weźmie i dopowie, nie to co inna osoba miała na myśli. Miś nie napisała nigdzie, że by się nie nabrała, Aguś dużo widzi, ja wielu rzeczy świadoma nie byłam, natomiast wierzcie mi, jeśli flakon jest oryginalny, to serio można się dać podejść, natomiast pewne rzeczy wychodzą, dopiero jak namacalnie, realnie możemy ocenić zawartość, fakt, nie każdy potrafi ocenić zawartość i to jest duży problem ... ech ...sama zakładałam wątek o pustych flakonach i sprzedawaniu ich na allegro (na co zwrócił uwagę Kudzior), a jak widać padło i na mnie ...
|
#3517 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
O Jezu!
A mi się przypomniało, że mam jak sprawdzić to Flower Oriental od niej! Dostałam jakiś czas temu prezent od Magdulenki w postaci paki małych odlewek, wrzuciła tam przecież również odlewkę FO! Jak wrócę do domu, to od razu porównam ją z zawartością flakonu od Dagi.
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze Lucho wczoraj napisał. A niech Ci skisną te twoje flaszki
|
|
|
|
|
#3519 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Agnes, a skąd Ci przychodzi ta pokrętna nadinterpretacja, że śmieję się z osób ktore się dowiedziały po fakcie wystawienia przekupki?
Doprawdy jestem coraz bardziej zdziwiona i zniesmaczona ![]() To chyba oczywiste, że mój śmiech, histeryczny i gorzki, dotyczy spraw, w ktorych po wymianie flakon okazywał się wątpliwy, przez BL przetaczala się dyskusja, okazywało się że podróba, a panna otrzymywała pozytywa, lub nic, czyli nega też nie. Jak to mówią, jeśli słyszysz tętent kopyt, rozgladaj się za koniem, a nie zebra. Przy okazji dziękuję Figarru za głos rozsądku
|
|
#3520 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2015-10-15 o 12:55 |
|
|
|
#3521 |
|
Szef ds. Wymianek
|
No właśnie. Nikt nie stwierdził na Targowisku, że Lady świadomie wprowadziła podróbkę w obieg.
Kiedyś ktoś napisał, że LadyDaga jest chroniona, ponieważ macha drogimi flakonami. Może coś w tym było.
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Również się zgadzam z tym co napisałaś
Jedyne za co tutaj możemy ją pokarać to za pozyskiwanie pustych flaszek z wizażu napelnianiem płynem niewiadomego pochodzenia i puszczaniem po świecie w postaci pełnowymiarowej oryginalnej flaszki Daga się spaliła na wizażu, ale skoro ma tyle kont na all.. to jestem przekonana ze po czasie może wrócić "w innym wcieleniu" |
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj kategorycznie zgodzić się nie mogę i przyznam, że aż mnie zmroziło,
transakcja odbyła się przez allegro, ale flakon, w którym dostałam obrzydliwą podróbę, pochodził z wizazowego wątku z pustymi flakonami do oddania, więc jest to powiązane, za to DALEJ, ta osoba nie może dostać bana?
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogła je pozyskiwać również i z innych źródeł, więc całkowitej pewności nie możesz mieć Możemy tak przypuszczać, ale dowodów nie mamy.
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2015-10-15 o 13:47 |
|
|
|
|
#3525 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie w ogóle polemika nad tym co zrobić z taka szmirą. I powiem szerze, przez takie akcje to mi się na to forum coraz mniej chce zaglądać. Dziewucha dokonała czynu nikczemnego, za który powinna być banicja i tyle, bez żadnej polemiki,. Modki, z całym szacunkiem, ale jakie to ma znaczenie czy robiła to tu czy na Allegro? Skoro robiła to na Allegro to i tu, co zostało udowodnione. Ja nie szukam winnych, winną jest na pewno Daga i na tym może poprzestańmy. To nad czym Wy jeszcze myślicie czy ban jest słuszny? Co musiałaby jeszcze zrobić aby dostać bana? Dajcie jej cholera order za do, że była zaradna
![]() Pozdrawiam. Pewnie ma teraz niezły ubaw z nas
Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2015-10-15 o 14:00 |
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53113576]
Pewnie ma teraz niezły ubaw z nas [/QUOTE]Pewnie zawsze świetnie się bawiła
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sprawie, dostałam zwrot pieniędzy, a flakon z zawartością będzie zniszczony
|
|
#3528 |
|
Szef ds. Wymianek
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53113576]Modki, z całym szacunkiem, ale jakie to ma znaczenie czy robiła to tu czy na Allegro? Skoro robiła to na Allegro to i tu, co zostało udowodnione. Ja nie szukam winnych, winną jest na pewno Daga i na tym może poprzestańmy. To nad czym Wy jeszcze myślicie czy ban jest słuszny? Co musiałaby jeszcze zrobić aby dostać bana? Dajcie jej cholera order za do, że była zaradna
![]() Pozdrawiam. [/QUOTE] Z całym szacunkiem, ale może pomyśl, że moderatorzy są związani w działaniu w pewnym zakresie, skoro mają nad sobą Górę? Do tej pory machloje poza Wizażem nie były podstawą do usunięcia z tego forum - tak było na Targowisku i nie ja to ustalałam. A to o orderze jest słabe. Poruszyłam omawianą kwestię ponownie z Administracją
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2015-10-15 o 14:10 |
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53113576]Dziwi mnie w ogóle polemika nad tym co zrobić z taka szmirą. I powiem szerze, przez takie akcje to mi się na to forum coraz mniej chce zaglądać. Dziewucha dokonała czynu nikczemnego, za który powinna być banicja i tyle, bez żadnej polemiki,. Modki, z całym szacunkiem, ale jakie to ma znaczenie czy robiła to tu czy na Allegro? Skoro robiła to na Allegro to i tu, co zostało udowodnione. Ja nie szukam winnych, winną jest na pewno Daga i na tym może poprzestańmy. To nad czym Wy jeszcze myślicie czy ban jest słuszny? Co musiałaby jeszcze zrobić aby dostać bana? Dajcie jej cholera order za do, że była zaradna
![]() Pozdrawiam. Pewnie ma teraz niezły ubaw z nas [/QUOTE]Tak, tylko ze tak napiszę nie ma to zbytnio z wizazem nic wspólnego prócz tego że "najprawdopodobniej" poslugiwala się flaszkami które nabyła na tym portaluSiarka i moderatorki choćby chciały nic zrobić nie mogą, to jest tak samo jakby np. robiła przekręty na miliony i wystawiala na wizażu perfumy kupione za te forsę. Nie dotyczy to Siarki i innych moderatorek bo nie robi nic nie zgodnego z regulaminem wizażu To czy robi przekręty na Allegro, szafie czy innych może podobnych portalach nie daje podstaw moderatorom aby móc ja w jakimkolwiek stopniu za to ukarać |
|
|
|
#3530 |
|
Konto usunięte
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53113576]...Modki, z całym szacunkiem, ale jakie to ma znaczenie czy robiła to tu czy na Allegro? ..
[/QUOTE]Dla nas ma aniolek |
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Okropna historia
DZiewczyny,a mozecie podac,jesli wiecie jakie miala loginy na allegro? Moja siostra kupila oststnio uzywany flakon elie Saab i okazalo sie,ze przy flaszcze bylo majstrowane.Butelka oryginalna,bo porownywalysmy z moją.Ale plyn mętny i widac,ze otoczka metalowa na butelce byla jakby ponownie zaciskana
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3533 |
|
Przyczajenie
|
znowu zgłaszam się z pomocą. zakupiłam dwa zapachy si lolita i angel.
oba kody widnieją w świeżomierzu na dolce.pl jednak angel ma kod na flakonie (powinien być na opakowaniu). niby wszystko ok, ale jak przyjrzałam się rurce to zdziwił mnie jej kształt. to mój 3 angel i nigdy nie była wygięta w ten sposób. dodaję fotki obu produktów i opakowań. bardzo bardzo prosze o pomoc niezawodne doświadczone wizażanki
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie kupowałaś?
|
|
#3535 |
|
Przyczajenie
|
właśnie póki co nie chciałabym mówić gdzie by niczego nie sugerować (mam nadzieję,że zrozumiesz
) poczekam na jeszcze kilka opinii i napisze rzecz jasna bo to żadna tajemnica na pudełku jest kod z cyframi i literami- nie wchodzi do świeżomierza, oraz od środka kod do zarejestrowania na stronice producenta, ale nie wiem w jakim celu. jest faktycznie wybity prawie niewidoczny kod- sorry za przeoczenie!!Dodam, że w ostatnim alienie z kolei który był z pewnego źródła, kod ten był wycięty - ten do rejestracji na stronie muglera. ps- słyszałam też, że w oryginałach kilka pierwszych psiknięć jest pustych, dopiero po 2-3 leci perfum. Tutaj w obu przypadkach od razu leciał perfum. Już nie wiem :/ Edytowane przez patana Czas edycji: 2015-10-15 o 20:37 |
|
|
|
#3536 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
[1=67660fbe4431ef874c547a9 fe9d74590b5092d2a_6933720 1e3f4a;53114014]Dla nas ma
aniolek z całym szacunkiem, ale są tu przesłanki do pewnego rodzaju precedensu - proponuję prześledzić jej występy na Perfumach i na Targowisku (BL) ta persona jest tu zagrożeniem, a Administracja oprócz pilnowania dobrej liczby userów (bo ilość userów i ruch na portalu, to dobry zarobek na reklamach), powinna także dbać o bezpieczeństwo użytkowników, przynajmniej w takim zakresie jak usuwanie osobników grożących kłopotami a stanowisko Administracji nasuwa mi taki wniosek: nieregulaminowo jest kląć/używać wulgaryzmów czyli jak np. ja zacznę dosadnie wyrażać opinie o rzeczonej personie, to mam większe szanse na ban niż ta oszustka? ![]() jeśli tak, to gratuluję
|
|
#3537 | |
|
Wieczne Kutango
|
Cytat:
|
|
|
#3538 | ||
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Serio, dziewczyny, w tym momencie pretensje do Siarki są naprawdę mocno nie na miejscu, nie obraźcie się za szczerość. Przecież to same poszkodowane dawały jej pozytywy, więc co niby miał zrobić mod? Za co zbanować? Za to, że wypowiada się w wątkach w sposób niemiły? ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Jest mi naprawdę żal poszkodowanych, nie cieszę się z ich straty, potrafię ustawić się na ich miejscu. Zapewne też byłabym wściekła na tak bezczelne oszustwo. Ale może, gdyby w czas wystawiono Dadze odpowiednie oceny na wymianach to inne Wizażanki zastanowiłyby się zanim coś od niej kupią na alle(dro)go.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
||
|
|
|
#3539 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3540 |
|
Psiejsko czarodziejsko :)
|
Dziewczyny, pozwolę sobie wrócić do tematy Lady Dagi i mojej z nią historii, niebieskiej Escady.
W momencie wypłynięcia całej historii byłam pół roku po wymiance, za którą dałam pozytyw. zwyczajnie nie zorientowałam się, że zostałam oszukana. Nie miałam flaszki do porównania, ani próbki zapachu. swoją wcześniejszą miałam na tyle dawniej , że pamięć mnie zawiodła. Ponieważ sama transakcja była szybka i sprawna, nie wiedząc, że właśnie rosną mi urocze rogi, dałam pozytyw. Więc nie bardzo było jak inaczej "ukarać ją" po takim czasie ( to zresztą wypomniano mi w trakcie rozmowy )inaczej, niż rozpatrzeniem tematu na BL oraz wątku niniejszym. Zresztą, nie ukrywam, atmosfera dyskusji w temacie BL była niezbyt sprzyjająca i po kilku godzinach miałam jej dość. Mój TŻ obserwując , jak gryzę się, zamiast odpoczywać w weekend, stwierdził " odpuść, to są tylko perfumy, Ty wiesz, że Jesteś uczciwa, a jeśli ktoś inny nie chce tego zrozumieć, to go nie zmusisz. Ty Się tu stresujesz a inni twierdzą, że się czepiasz, szkalujesz kogoś itd. Nie warto". I odpuściłam temat, licząc na to, że lektura BL będzie sygnałem przynajmniej dla niektórych Wizażanek. Nie ukrywam, że do momentu ,kiedy "wyłoniła się" Beyza, która stanęła po mojej stronie w sporze, czułam się, hmm...nazwijmy to na straconej pozycji. Beyzo,Siarko, dzięki za ówczesne wsparcie W całej tej sytuacji największą nauczką było dla mnie to, że wypowiadając się na temat innych dziewczyn, trzeba zachować w trakcie rozmowy na BL maksimum pokory, obiektywizmu i wstrzemięźliwości, bo nawet nieświadomie można dać komuś bardzo w kość. Tego jednak w naszych rozmowach często brakuje, niekiedy zbyt łatwo stawia się ocenę z góry, nawet przy pomocy podtekstów , żarcików, ironii. Małą mam satysfakcję, z tego ,że temat wypłynął ponownie, choć poczułam trochę głupią ulgę, że w pewnym sensie moja racja została udokumentowana. Chyba jednak mogę pozwolić sobie na dodatkowe przypuszczenia. Otóż moja transakcja wyglądała tak, że w zamian za Into the blue chciała perfumy,więc umówiłyśmy się , że kupię na allegro, u jakiegoś sprzedawcy, któremu ufała, bodaj męskiego Angela , poleci on do niej a wówczas ja dostanę Escadę. Przypuszczam, że mogło być to jej własne któreś konto, choć dowodów na to nie mam. Poszukam w swojej historii na alle, jak nazywało się to konto i dam znać, kto wie, czy nie jestem kolejną osobą, której wisi 150 zł ... Może forumowe Holmesianki będą umiały to sprawdzić i ostrzeżemy w ten sposób inne Użytkowniczki. Co do możliwości Siarki, to myślę, że nie jest to łatwa sprawa i ona po prostu nie może ulegać emocjom a musi kierować się regulaminem. Nie zazdroszczę jej tego.
wymianka zapachowa, kolorowa, pielęgnacyjna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1288132 Edytowane przez aniszonekk Czas edycji: 2015-10-15 o 22:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

Mogła je pozyskiwać również i z innych źródeł, więc całkowitej pewności nie możesz mieć