|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Na gardło można też kupić pastylki do ssania Prenalen.
|
|
#4082 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Pisze do Was z ciepłego lozeczka, pogoda nie sprzyja na szybkie wyjście
Jestem tu całkiem nowa, trochę Was podpatrywalam, aż w końcu postanowiłam się ujawnić i kulturalnie przedstawić![]() Mam na imię Edyta, 24 lata i 30 marca urodze moja pierwszą dzidzie ![]() Od dwóch tygodni jestem na zwolnieniu lekarskim, gdyż na ostatniej wizycie mój gin mnie na nie wyrzucił, co mnie trochę wystraszyło choć powiedział że to dlatego żebym sobie odpoczela, bo ostatnio mnie mocno pobolewal brzuch. Sytuacja chyba się normuje bo czuje się już w pełni sił, a apetyt mam za dwoch D wizytę mam w przyszły wtorek więc wszystkiego się dowiem.Apropo apetytu, czy któras z Was ma sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe? Obudziłam się dziś z taką ochotą na nie, że myślę że nie odbędzie się bez pieczenia ![]() Proszę Was też o wyrozumiałość, gdyż nie ogarniam jeszcze tych wszystkich funkcji tutaj, gdyż jest to mój pierwszy wpis ale mam nadzieję że będzie tylko lepiej
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej opłaca się we wtorki, bo tylko 8zł za kilogram, ale już wszystko przebrane.![]() Kusi mnie żeby dzisiaj iść jeszcze poszperać, bo z TŻ to tylko chwilę byłam i patrzyłam tylko na niemowlęce ciuchy.
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie koleżanka przyjedzie za godzinę dopiero, nawet dobrze, bo wszystko zdążyłam zrobić
Nawet włosy wyprostowałam, żeby wyglądać jak człowiek i oczywiście byłam na zakupach rano, piekarnia, warzywniak, pyszne ciastka owsiane kupiłam, ale zapomniałam o mleku do kawy.. Zaraz muszę jeszcze raz się zebrać, włosy się pomoczą i znów skręcą. Błędne koło
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i gratuluję syneczka ![]() Coraz więcej nas
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Emma jak będziesz coś edytować to przy okazji możesz przy mnie dopisać Natalia, bo już na 100% się nie zmieni
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Pisstacyjka witamy! |
|
|
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Pisstacyjka !
|
#4088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie malutkie ubranka to waża przeciez tyle co nic zazdrosze! Pisstacyjka hejka! witaj na wątku nie martw się, tez niedawno bylam nowa i chociaż do dzisiaj mam problem z cytowaniem to czuje się tutaj jak w domu albo jak na targu bo wszystkie Babeczki takie rozgadane że az milo a i jesteśmy w podobnym wieku i też bedziesz miała synia, więc piateczka! imie juz wybrane?
|
|
|
|
|
#4089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja staram się żyć normalnie ![]() Cytat:
chociaż jak się młoda urodzi pewnie będzie ciężko na sercu z myslą, że muszę ją zostawić i wrócić do pracy ![]() http://www.agatameble.pl/files/DIGNET/Lawenda/LW-12.jpg o taka ![]() Ja się dzisiaj spóźniłam do pracy. Kot nauczył się zamykać drzwi (no super zabawa, nie ma co ) i zamknął sobie dojście do kuwety także miałam poranną niespodziankę i pranie z samego rana :P
|
|||
|
|
|
#4090 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie w sh najdroższe są poniedziałki za kg-70zl, soboty są najtańsze za kg-10zl tylko, że wtedy jest wszystko przebrane. W poniedziałki nie odważyłam się jeszcze pójść, bo boję się, że zapłacę tyle, co w zwykłym sklepie ;-) choć ubranka dziecięce są lekkie. A w dzień dostawy to zawsze jakieś perełki się znajdą. Z drugiej strony nie wiem, czy chcę żeby dziecko było w używanych ubrankach. Wiem, że będą przeprane, wyprasowane, ale jednak zawsze używane.
|
|
|
|
#4091 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam sh we wtorki za szt 1zl i piekne ciuchy a sklep wielkosci biedronki.
U mnie dzis fatalnie,wymioty,slabo mi i okropne mdłosci. Ledwo zyje dobrze,ze mam mozliwosc lezec. |
|
|
|
#4092 |
|
Wtajemniczenie
|
witaj pistacyjka
przesyłam przepis na sprawdzone ciasto marchewkowe piekłam je tydzien temu i jak zwykle pyszne ![]() 4 bialka ubic z 1 szkl cukru, i 2lyzeczki cukru waniliowego, potem dodac zoltka, gdy sie ubije wlac szklanke oleju, potem 1.5 maki pszennej wymieszanej z 0.5 lyzeczki sody, 1.5 lyzeczki proszku do pieczenia i łyżeczka cynamonu, potem z ciastem zmieszac 1.5 marchewki (jak duza i gruba to jedna) i piec ok 45 min w 180 stopni (lub dłużej, aż będzie odstawał od brzegów) lukier na wierzch: 2 lyzeczki smietany zwyklej i 3/4 szklanki cukru pudru, lub wiecej do smaku, smarowac jak ciasto wystygnie. |
|
|
|
#4093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak zaczełam kompletowac wyprawkę w schowku i za kilka rzeczy wyszło mi 600zł to zwątpiłam. Niby mamy obydwoje dobrą pracę ale wolę kupic Małemu ekstra leżaczek-bujaczek albo wypasiony materacyk niż disneyowe body z których zaraz wyrośnie mooooniaaa znam ten ból nawet nie wiem kiedy tak to bydle urosło a jest tak wredny że nie ma dnia bez niespodzianki jak pojawi się maluch to niestety będzie ewakuowany do babci bo to taka ruda menda że bałabym się o dziecko
Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-10-16 o 10:35 |
|
|
|
|
#4094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zrobione, chłopcy powoli doganiają dziewczyny ![]() Jeśli jeszcze ktoś coś to piszcie na priv bo mogłam coś przegapić (dopisanie, pokolorowanie, imię dziecka itd)
|
|
#4095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez milenujdka Czas edycji: 2015-10-16 o 10:43 |
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
otóż to, od rodziny/znajomych mogę wziąć ale nie z sh
![]() coś mnie brzuch ciągnie .. Rano jak kichnęłam nie zdążyłam się zwinąć i myślałam, że mnie rozerwie od środka i teraz mnie tam boli :/
|
#4097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
tak jest wszystko tak naciągnięte, że przy takim kichnięciu musi boleć
|
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
noo a jeszcze Mira i Anteria prawdopodobnie chłopcy
(o ile dobrze pamiętam i nie pomyliłam ników )
Edytowane przez Bonku Czas edycji: 2015-10-16 o 10:54 |
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nie pamiętam kiedy ostatnio o 11.00 miałam tyle zrobione, chyba ze dwa miesiące temu jak nie mogłam spać i wstawałam o 6.00 ale nie powiem, całkiem przyjemne uczucie
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poleżę chwilę to powinno przejsć ![]() Cytat:
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to teraz chłopcy wyglądają jak wojsko, a nie przypadkowi mężczyźni
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
a zawsze myślałam, że to dziewczynki bardziej wstydliwe
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
mam wizytę u lekarza 26.10 dopisałam się do kalendarza ale na koniec bo nie wiem jak to zrobić żeby sie w srodku wpisac jak któraś dziewczyna może to zmienić będę wdzięczna
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- taki dzisiaj świat chodzą wyrozbierane nic się nie wstydzą
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za nic w świecie jej nie oddamy a nie da się Waszego kocura utemperować?
|
||
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam rękę na pulsie w kalendarzu wizyt na bieżąco ![]() No tak, masz rację
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, byłamrano na badaniach jedna Pani przede mną a czekałam 40min bo miała ekg i jeszcze jakieś inne badania.
Polly ja jeszcze nie wiem co zrobię ale biorę pod uwagę wychowawczy na rok. Po pierwszej ciąży wróciłam do pracy po maciezyńskim ale przy dwójce dzieci może być dużo trudniej z powrotem, tym bardziej, ze u mnie w mieście nie ma żłobków. Ale będę się martwić później
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, wróciłam z miasta. Musiałam lecieć po mleko, bo bez mleka kawy nie wypiję.
Obiadu dzisiaj nie robię, bo jest zupa z wczoraj.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

Jestem tu całkiem nowa, trochę Was podpatrywalam, aż w końcu postanowiłam się ujawnić i kulturalnie przedstawić
D wizytę mam w przyszły wtorek więc wszystkiego się dowiem.

ale jak już sie trafi jakiś kombinezon albo śpiworek to już gorzej 

nie mam..
tak się zastanawiam czy sobie nie dać już spokoju

jak pojawi się maluch to niestety będzie ewakuowany do babci bo to taka ruda menda że bałabym się o dziecko