Mamy marzec 2016. Część III - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 10:06   #4081
_polly_
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Na gardło można też kupić pastylki do ssania Prenalen.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:08   #4082
Pisstacyjka_
Przyczajenie

Hej dziewczyny. Pisze do Was z ciepłego lozeczka, pogoda nie sprzyja na szybkie wyjście Jestem tu całkiem nowa, trochę Was podpatrywalam, aż w końcu postanowiłam się ujawnić i kulturalnie przedstawić
Mam na imię Edyta, 24 lata i 30 marca urodze moja pierwszą dzidzie. Na badaniu genetycznym I trymestru lekarz powiedział że na 100% będzie chłopak i tego sie trzymam bo bardzo chciałam mieć syneczka Od dwóch tygodni jestem na zwolnieniu lekarskim, gdyż na ostatniej wizycie mój gin mnie na nie wyrzucił, co mnie trochę wystraszyło choć powiedział że to dlatego żebym sobie odpoczela, bo ostatnio mnie mocno pobolewal brzuch. Sytuacja chyba się normuje bo czuje się już w pełni sił, a apetyt mam za dwochD wizytę mam w przyszły wtorek więc wszystkiego się dowiem.

Apropo apetytu, czy któras z Was ma sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe? Obudziłam się dziś z taką ochotą na nie, że myślę że nie odbędzie się bez pieczenia

Proszę Was też o wyrozumiałość, gdyż nie ogarniam jeszcze tych wszystkich funkcji tutaj, gdyż jest to mój pierwszy wpis ale mam nadzieję że będzie tylko lepiej
Pisstacyjka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:09   #4083
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
No właśnie piszecie czasem że kupiłyście ileśtam kg ciuszków, czyli jakaś cena za kg jest określona i bierze się co się chce i płaci od kilograma ? Szczerze mówiać nigdy nie byłam w takim ciuchu, fajna sprawa u mnie na mieście w najwiekszym ciuchu w czwartek są papierowe torby -kupuje się torbę za np 24,99 i pakuje się ile wejdzie w nią o ile nastawiam się na body to wejdzie ich mnóstwo takich zwiniętych w rulonik ale jak już sie trafi jakiś kombinezon albo śpiworek to już gorzej chociaż są babki które w taka torbe "zwiną" nawet 9 kg ubrań, bo w piatki wisi lista rekordzistów z czwartku haha
Ja mam taki jeden ulubiony, gdzie właśnie wszystko na wagę jest. I każdego dnia jest coraz taniej. Najbardziej opłaca się we wtorki, bo tylko 8zł za kilogram, ale już wszystko przebrane.
Kusi mnie żeby dzisiaj iść jeszcze poszperać, bo z TŻ to tylko chwilę byłam i patrzyłam tylko na niemowlęce ciuchy.

Stary 2015-10-16, 10:10   #4084
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Do mnie koleżanka przyjedzie za godzinę dopiero, nawet dobrze, bo wszystko zdążyłam zrobić Nawet włosy wyprostowałam, żeby wyglądać jak człowiek i oczywiście byłam na zakupach rano, piekarnia, warzywniak, pyszne ciastka owsiane kupiłam, ale zapomniałam o mleku do kawy.. Zaraz muszę jeszcze raz się zebrać, włosy się pomoczą i znów skręcą. Błędne koło
Stary 2015-10-16, 10:11   #4085
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pisstacyjka_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Pisze do Was z ciepłego lozeczka, pogoda nie sprzyja na szybkie wyjście Jestem tu całkiem nowa, trochę Was podpatrywalam, aż w końcu postanowiłam się ujawnić i kulturalnie przedstawić
Mam na imię Edyta, 24 lata i 30 marca urodze moja pierwszą dzidzie
witaj i 0się rozgość
i gratuluję syneczka

Coraz więcej nas
Stary 2015-10-16, 10:14   #4086
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Emma jak będziesz coś edytować to przy okazji możesz przy mnie dopisać Natalia, bo już na 100% się nie zmieni

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Pisstacyjka witamy!
Stary 2015-10-16, 10:16   #4087
kallina_2014
Wtajemniczenie

Witaj Pisstacyjka !
Stary 2015-10-16, 10:16   #4088
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ja mam taki jeden ulubiony, gdzie właśnie wszystko na wagę jest. I każdego dnia jest coraz taniej. Najbardziej opłaca się we wtorki, bo tylko 8zł za kilogram, ale już wszystko przebrane.
U nas jest to samo w czwartki, wszystko praktycznie przebrane -same szmatki zostają na te torby. Dzisiaj dostawa więc będzie z czego wybierać tylko te ceny... ale 8zł za kg to praktycznie za darmo takie malutkie ubranka to waża przeciez tyle co nic zazdrosze!

Pisstacyjka
hejka! witaj na wątku nie martw się, tez niedawno bylam nowa i chociaż do dzisiaj mam problem z cytowaniem to czuje się tutaj jak w domu albo jak na targu bo wszystkie Babeczki takie rozgadane że az milo a i jesteśmy w podobnym wieku i też bedziesz miała synia, więc piateczka! imie juz wybrane?
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:21   #4089
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Wlasnie dzwonil do mnie moj byly szef.. ze ma dla mnie moja wymarzona prace.. a ja teraz nie moge.
Placze.. ale przejdzie mi. To po prostu trudne, na swiezo.. nie mam o co plakac nie mam..
Młoda jesteś, wymarzona praca na pewno jeszcze na Ciebie czeka

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Mam pytanie! Dziewczyny które coś tam ćwiczą czy po Waszych ćwiczeniach pobolewa Was bardziej brzuch. Bo zaczęłam się obawiać sama prowadzę zajęcia i naprawdę staram się uważać więcej pokazywać i mówić niż ćwiczyć z nimi. Ale coraz bardziej zaczynam czuć nieprzyjemny ból w dole brzucha tak się zastanawiam czy sobie nie dać już spokoju
Ja nie ćwiczę, ale po pracy czy jak mam wolne i cały czas jestem w ruchu to czuję ten brzuch. Ale to chyba normalne, trzeba by było leżeć do góry brzuchem, żeby nic nie bolało a ja staram się żyć normalnie

Cytat:
A właśnie, będziecie się decydować na wychowawczy? Czy po macierzyńskim od razu do pracy?
Ja idę na roczny macierzyński, a potem wracam. 1.5roku bez pracy to i tak na razie dla mnie kosmos chociaż jak się młoda urodzi pewnie będzie ciężko na sercu z myslą, że muszę ją zostawić i wrócić do pracy

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Pochwal się wisząca?
http://www.agatameble.pl/files/DIGNET/Lawenda/LW-12.jpg o taka u nas wszelkie wiszące, nowoczesne meble i dodatki nie pasują bo mamy takie hmm prowansalskie wnętrza

Ja się dzisiaj spóźniłam do pracy. Kot nauczył się zamykać drzwi (no super zabawa, nie ma co) i zamknął sobie dojście do kuwety także miałam poranną niespodziankę i pranie z samego rana :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:21   #4090
milenujdka
Wtajemniczenie

U mnie w sh najdroższe są poniedziałki za kg-70zl, soboty są najtańsze za kg-10zl tylko, że wtedy jest wszystko przebrane. W poniedziałki nie odważyłam się jeszcze pójść, bo boję się, że zapłacę tyle, co w zwykłym sklepie ;-) choć ubranka dziecięce są lekkie. A w dzień dostawy to zawsze jakieś perełki się znajdą. Z drugiej strony nie wiem, czy chcę żeby dziecko było w używanych ubrankach. Wiem, że będą przeprane, wyprasowane, ale jednak zawsze używane.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:27   #4091
magda16262
Zadomowienie

Ja mam sh we wtorki za szt 1zl i piekne ciuchy a sklep wielkosci biedronki.

U mnie dzis fatalnie,wymioty,slabo mi i okropne mdłosci. Ledwo zyje dobrze,ze mam mozliwosc lezec.
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:28   #4092
Bonku
Wtajemniczenie

witaj pistacyjka przesyłam przepis na sprawdzone ciasto marchewkowe piekłam je tydzien temu i jak zwykle pyszne

4 bialka ubic z 1 szkl cukru, i 2lyzeczki cukru waniliowego, potem dodac zoltka, gdy sie ubije wlac szklanke oleju, potem 1.5 maki pszennej wymieszanej z 0.5 lyzeczki sody, 1.5 lyzeczki proszku do pieczenia i łyżeczka cynamonu, potem z ciastem zmieszac 1.5 marchewki (jak duza i gruba to jedna) i piec ok 45 min w 180 stopni (lub dłużej, aż będzie odstawał od brzegów)

lukier na wierzch: 2 lyzeczki smietany zwyklej i 3/4 szklanki cukru pudru, lub wiecej do smaku, smarowac jak ciasto wystygnie.
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:33   #4093
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
nie wiem, czy chcę żeby dziecko było w używanych ubrankach. Wiem, że będą przeprane, wyprasowane, ale jednak zawsze używane.
Ja miałam tak samo jak tylko dowiedziałam się o ciązy to stwierdziłam że kupię mnóstwo pieknych ciuszków na smyku i innych takich ale jak zaczełam kompletowac wyprawkę w schowku i za kilka rzeczy wyszło mi 600zł to zwątpiłam. Niby mamy obydwoje dobrą pracę ale wolę kupic Małemu ekstra leżaczek-bujaczek albo wypasiony materacyk niż disneyowe body z których zaraz wyrośnie

mooooniaaa znam ten ból ja mam kocura wielkości amstaffa haha nawet nie wiem kiedy tak to bydle urosło a jest tak wredny że nie ma dnia bez niespodzianki jak pojawi się maluch to niestety będzie ewakuowany do babci bo to taka ruda menda że bałabym się o dziecko

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-10-16 o 10:35
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:37   #4094
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pisstacyjka_ Pokaż wiadomość
Mam na imię Edyta, 24 lata i 30 marca urodze moja pierwszą dzidzie. Na badaniu genetycznym I trymestru lekarz powiedział że na 100% będzie chłopak
Witaj
Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Emma jak będziesz coś edytować to przy okazji możesz przy mnie dopisać Natalia, bo już na 100% się nie zmieni
Zrobione
Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Chciałabym się przyłączyć do was, też czekam na malucha i mam termin na 30 marca mam juz 4 letnia córeczkę a teraz ma być chłopiec
Witaj też mam 4 letnią córeczkę i jeszcze chyba 2 dziewczyny, może chcesz podać wiek i imię na pierwszą stronę?
Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
Emma pokoloruj na niebiesko najwyżej przemalujemy
Zrobione, chłopcy powoli doganiają dziewczyny

Jeśli jeszcze ktoś coś to piszcie na priv bo mogłam coś przegapić (dopisanie, pokolorowanie, imię dziecka itd)
Stary 2015-10-16, 10:38   #4095
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam tak samo jak tylko dowiedziałam się o ciązy to stwierdziłam że kupię mnóstwo pieknych ciuszków na smyku i innych takich ale jak zaczełam kompletowac wyprawkę w schowku i za kilka rzeczy wyszło mi 600zł to zwątpiłam. Niby mamy obydwoje dobrą pracę ale wolę kupic Małemu ekstra leżaczek-bujaczek albo wypasiony materacyk niż disneyowe body z których zaraz wyrośnie
U nas to samo. Prace oboje mamy dobre, jednak nie mam parcia na firmowe ciuszki z disneya czy czegoś tam jeszcze. Chyba postawię na nówki z promocji,z pepco,z biedry,z lidla itp. Używane mogą być od siostry i koleżanek ;-) chociaż nie mówię nie, bo lubię chodzić do sh, ale dla siebie,a dla dziecka to nie wiem.

Edytowane przez milenujdka
Czas edycji: 2015-10-16 o 10:43
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:43   #4096
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Wiem, że będą przeprane, wyprasowane, ale jednak zawsze używane.
otóż to, od rodziny/znajomych mogę wziąć ale nie z sh

coś mnie brzuch ciągnie .. Rano jak kichnęłam nie zdążyłam się zwinąć i myślałam, że mnie rozerwie od środka i teraz mnie tam boli :/
Stary 2015-10-16, 10:46   #4097
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
http://www.agatameble.pl/files/DIGNET/Lawenda/LW-12.jpg o taka u nas wszelkie wiszące, nowoczesne meble i dodatki nie pasują bo mamy takie hmm prowansalskie wnętrza
Piękna, niestety mój mąż chce urządzić salon i podejrzewam, że nie będzie on w takim spokojnym stylu

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
coś mnie brzuch ciągnie .. Rano jak kichnęłam nie zdążyłam się zwinąć i myślałam, że mnie rozerwie od środka i teraz mnie tam boli :/
Też czasami nie zdążę się zwinąć.. na pewno przejdzie tak jest wszystko tak naciągnięte, że przy takim kichnięciu musi boleć
Stary 2015-10-16, 10:51   #4098
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:

Zrobione, chłopcy powoli doganiają dziewczyny
noo a jeszcze Mira i Anteria prawdopodobnie chłopcy (o ile dobrze pamiętam i nie pomyliłam ników )

Edytowane przez Bonku
Czas edycji: 2015-10-16 o 10:54
Stary 2015-10-16, 10:55   #4099
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

Zrobione

Nie pamiętam kiedy ostatnio o 11.00 miałam tyle zrobione, chyba ze dwa miesiące temu jak nie mogłam spać i wstawałam o 6.00 ale nie powiem, całkiem przyjemne uczucie
Stary 2015-10-16, 10:57   #4100
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Też czasami nie zdążę się zwinąć.. na pewno przejdzie tak jest wszystko tak naciągnięte, że przy takim kichnięciu musi boleć
ja już zapomniałam jaki to ból, bo zawsze się zwijam, a w ciągu dnia jak mam wszystko rozchodzone to nie boli, a dziś nie zdążyłam właśnie
poleżę chwilę to powinno przejsć

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
noo a jeszcze Mira i Anteria prawdopodobnie chłopcy (o ile dobrze pamiętam i nie pomyliłam ników )
u Miry faktycznie prawdopodobnie chłopak, a u Anterii nie pamiętam
Stary 2015-10-16, 11:01   #4101
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko jak coś to będzie na Ciebie! Ale za to teraz chłopcy wyglądają jak wojsko, a nie przypadkowi mężczyźni
Stary 2015-10-16, 11:05   #4102
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko jak coś to będzie na Ciebie! Ale za to teraz chłopcy wyglądają jak wojsko, a nie przypadkowi mężczyźni
siły się wyrównują i za chwilę królewicze przeskoczą królewny
Stary 2015-10-16, 11:08   #4103
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
siły się wyrównują i za chwilę królewicze przeskoczą królewny
dziewczyny odważniejsze a oni coś wstydzą się pokazać siusiaki
Stary 2015-10-16, 11:10   #4104
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny odważniejsze a oni coś wstydzą się pokazać siusiaki
a zawsze myślałam, że to dziewczynki bardziej wstydliwe
Stary 2015-10-16, 11:11   #4105
Bonku
Wtajemniczenie

mam wizytę u lekarza 26.10 dopisałam się do kalendarza ale na koniec bo nie wiem jak to zrobić żeby sie w srodku wpisac jak któraś dziewczyna może to zmienić będę wdzięczna

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
a zawsze myślałam, że to dziewczynki bardziej wstydliwe
taki dzisiaj świat chodzą wyrozbierane nic się nie wstydzą
Stary 2015-10-16, 11:12   #4106
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj spóźniłam do pracy. Kot nauczył się zamykać drzwi (no super zabawa, nie ma co) i zamknął sobie dojście do kuwety także miałam poranną niespodziankę i pranie z samego rana :P
Stary 2015-10-16, 11:16   #4107
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kusi mnie żeby dzisiaj iść jeszcze poszperać, bo z TŻ to tylko chwilę byłam i patrzyłam tylko na niemowlęce ciuchy.
U nas najdrożej tam gdzie kupuję to ok.65zł./kg w dzień dostawy. A najtaniej nawet nie wiem bo wtedy to już nic nie ma, więc nawet nie chodzę :/

Cytat:

mooooniaaa znam ten ból ja mam kocura wielkości amstaffa haha nawet nie wiem kiedy tak to bydle urosło a jest tak wredny że nie ma dnia bez niespodzianki jak pojawi się maluch to niestety będzie ewakuowany do babci bo to taka ruda menda że bałabym się o dziecko
Nasza to jeszcze dzieciak, 5.5 m-ca za nic w świecie jej nie oddamy a nie da się Waszego kocura utemperować?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:16   #4108
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
mam wizytę u lekarza 26.10 dopisałam się do kalendarza ale na koniec bo nie wiem jak to zrobić żeby sie w srodku wpisac jak któraś dziewczyna może to zmienić będę wdzięczna

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

taki dzisiaj świat chodzą wyrozbierane nic się nie wstydzą
już zmieniłam
trzymam rękę na pulsie w kalendarzu wizyt na bieżąco

No tak, masz rację Będę musiała moją pannicę nauczyć trochę się wstydzić
Stary 2015-10-16, 11:17   #4109
monicca1989
Zakorzenienie

Dzień dobry, byłamrano na badaniach jedna Pani przede mną a czekałam 40min bo miała ekg i jeszcze jakieś inne badania.

Polly ja jeszcze nie wiem co zrobię ale biorę pod uwagę wychowawczy na rok. Po pierwszej ciąży wróciłam do pracy po maciezyńskim ale przy dwójce dzieci może być dużo trudniej z powrotem, tym bardziej, ze u mnie w mieście nie ma żłobków. Ale będę się martwić później
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:19   #4110
_polly_
Zakorzenienie

Uff, wróciłam z miasta. Musiałam lecieć po mleko, bo bez mleka kawy nie wypiję. Obiadu dzisiaj nie robię, bo jest zupa z wczoraj.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości