|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Cytat:
Ja z moim kiepskim francuskim już za tłumacza w szpitalu robiłam, co prawda nie przy porodzie, więc liczę, że tu się podszkolę i dam radę. Osoby bez języka dają, to czemu ja mam nie dać.
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że nowy. Czysty, bez uszkodzeń, na gwarancji, można go użyć do nast. dziecka lub z powodzeniem sprzedać. Jeśli rodzice tak zadeklarowali to znaczy, że sprawiłoby to im przyjemność
jakie są Twoje typy?Cytat:
doskonale Cię rozumiem. Postaraj się jakoś zapobiec choróbsku u Ciebie, a synek niech szybko wraca do zdrowia!! Moja mała też rano dwa razy kichnęła, mam nadzieję, że to nie był objaw przeziębienia bo od września byłby to 4 raz ![]() Jest przepiękna, niestety utopiłabym się w ramionach i jestem do niej za niska.. gdzie kupiłaś?? Cytat:
za to jak postąpiłaś, na pewno czeka Cię za to nagroda po powrocie na rynek pracy!!
|
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
Zimno, brzydko, pada..jednym slowem do d...
Bol gardla zostal "wypalony" mikstura od tesciowej Monikmi ale katar nadal meczy ![]() Moje dziecie tez cichutko siedzi, czasem da kopniaczka ale slabiutko zwlaszcza jak sie za dlugo schylam to chyba mu sie nie podoba ![]() A tak poza tym to dzisiaj krupnik, ryba, ziemniaczkii surowka z marchwi z chrzanem. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Przy porodzie nie mówi się zbyt dużo
poza tym wiele rzeczy położne pokazują gestami więc wystarczą podstawowe słowa dotyczące porodu i na pewno sobie poradzisz!! U nas też pogoda nie rozpieszcza ale na szczęście należę do osób które nie narzekają na pogodę. Wręcz lubię kiedy pada (za oknem oczywiście )---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Poproś mirę o przepis na cudowną miksturę poza tym tantum verde, mleko z miodem, płukanka woda+sól
|
#4057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że pomogło, "wypalony" to najlepsze określenie dla tego stanu Witam się i ja z rana u mnie od wczoraj pada, auto mi sie zepsuło, nawet gaz w kuchence mi się skończył a miała być zupka jarzynowa... ale na 13 jadę na zajęcia więc pozostaje wierzyć że zła passa się odwróci Bonku śliczna ta sukenka uwielbiam wszelkie odcienie czerwieni, niestety rozmiar się na mnie nie nada ale daj cynk gdzie kupiłaś ![]() trzydzieścidwa cudowna mikstura to 3cm imbiru na tarce, plaster cytryny i 2 łyżeczki miodu zalać gorącą wodą i pić gorące, tylko ostrzegam że na początku na prawdę pali gardło -ale najważniejsze że pomaga
Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-10-16 o 09:16 |
|
|
|
|
#4058 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny
Gosza , zaczelysmy dzis 21. tydzień!!!
|
#4059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli nie tylko moje dzieciątko to leniuszek ostatnio.. A na drugie danie się wpraszam ![]() Cytat:
![]() U mnie dziś na obiad naleśniki "po rusku" ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dzisiaj zaczynamy 19 tydzień.Ja jeszcze leżę w łóżku, coś mnie brzuch ciągnie.
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł, idę nadrabiać wczorajszy wieczór
![]() Odebraliśmy wieczorem zamówioną szafkę rtv i do północy z nią walczyliśmy a Wy widzę się rozpisałyście
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Odpoczywaj
może weź no-spę?Cytat:
wisząca?
|
|
#4063 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! U mnie dziś słońce 10 stopni pogoda wróciła
Dziś pracowity dzień. Ale będę zaglądaćDziewczyny dziękuję za Wasze Rady o ćwiczeniach w czasie ciąży ja juz chyba powoli zaczynam bzikować To moja pierwsza ciąża a młoda to ja już nie jestemDziś też nie pospałam 5 razy wstawanie na siku jeszcze jakiś koszmar mi się śnił o 4 już z boku na bok się kręciłam... ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Faktycznie i to jest najpiękniejsza wiadomość dzisiejszego dnia Kalinka |
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zaraz wezmę.
mam nadzieję, że z rozpędu nie wyrzuciłam, bo ostatnio porządki w lekach robiłam.:P
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
jak bardzo ciągnie to weź może no-spę?
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
![]() u mnie szaro, buro i ponuro i nic się nie chce ale muszę w sobie znaleźć siły na sprzątanie po po południu mam gości a w sobotę nie ma mnie w domu prawie cały dzień :/piszecie o kłopotach ze snem, u mnie dziś na odwrót, normalnie przespana noc po prawie dwóch tygodniach i córka tez dała mi pospać prawie do 8 ![]() Co do wyprawki to kopiłam na razie jeden kombinezon na spacery, taki średni jeśli chodzi o grubość, mam termin na koniec marca wiec ciężko przewidzieć jaka będzie wówczas pogoda, może być już ładnie ale równie dobrze może być śnieg, także wolałam na wszelki w kupić coś cieplejszego. Wózek (kupili dziadkowie małej), łóżeczko i foteliki mam po córce także większe wydatki nam odpadają. Ubranka będę musiała z czasem skompletować bo chociaż mam po córce i siostrzenicy, to nie wiem ile z tego się nada dla chłopca. Starałam się (głównie na początku) kupować uniwersalne i choć nie lubię różu to z czasem ubranka były typowo dziewczęce. jeśli chodzi badania krwi, to mi położna powiedziała, że nie muszę być na czczo, pomimo tego, że bada mi cukier. Póki co miałam tylko jedno badanie ale za to usg na każdej wizycie (do miesiąc), dodatkowo w 12 tygodniu prenatalne usg. Chodzę na nfz i za badania nie płacę a miałam i toxo i tsh aparat do usg też nowy także ładnie widać malucha i płeć poznałam już w 14 tygodniu, czym byłam zaskoczona bo było na odwrót niż się spodziewałam ![]() Nowy czy używany wózek? Nowy ale czasem można znaleźć prawie nowki w dobrej cenie np. w komisach, jak ktoś ma ograniczone fundusze to warto poszukać w takich miejscach bo można naprawdę perełki odnaleźć Bonku sukienka śliczna, mam podobną czarną i jest bardzo praktyczna i fajnie można ją dopasować do okazji bawiąc się dodatkami Pasuje i do szpilek i do płaskich botków Moja jest już dość znoszona więc powoli rozglądam się za czymś nowym na święta i sylwestra kupiłaś na all...?gratuluje rozpoczętych tygodni ja dziś też zaczynam ale dopiero 17
Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2015-10-16 o 09:33 |
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Stwierdziłam, że jak już leżę, to poobserwuję swój brzuch.
i mała puknęła tak, że było widać.
|
|
#4069 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Wróciłam z laboratorium i jem śniadanko. W nocy musiałam wstać i zjeść marchewki. Nie wiedziałam, że coś takiego mnie spotka. Zjadłam i bez problemu zasnęłam ;-)
Emma też przeglądałam olx i faktycznie są fajne paczki z ubraniami. Czym się sugerujesz miejscem zamieszkania sprzedającego-odbiór osobisty czy ubraniami i wysyłka pocztowa?
|
|
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny pozalilam sie wklubie bo mam ciulowy nastroj od rana
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj przywitała mnie miła wiadomość na bellybestfriend zaczynamy dzisiaj 18 tydzień czyli to już 5 miesiąc jedyne co mnie martwi to że tyle z was czuje już ruchy a u nad jeszcze nic
|
|
|
|
#4072 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję! chociaż coś dobrego z tego leżenia.Cytat:
wybieram dostawę do domu, przy kurierze zerknę tylko czy to nie jakieś buble z racji, że mam kombinezon po córci w wybranych paczkach zrezygnowałam z kurtek itp. i tym sposobem za ok 160zł za obie paczki będę miała ok 45 ślicznych ubranek+czapeczki, skarpetki większość 0-3 m-ca
|
|
#4074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emma, tantum verde też kupię, to do psikania?
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to ja mogę leżeć cały dzień.
Ale musze wstać, bo się glodna zrobiłam.:P
|
|
#4077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzis przed zajęciami zapuszcze się do ciucha na nową dostawę może znajdę jakieś perełki, chociaż piątek to "drogi" dzień bo wszystko po 10zł prawie jak coś ekstra znajdę to jutro wrzucę fotkę, bo dzisiaj do 21 siedzę na uczelni
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
raz mi sie jedna paka ubranek podobala wszystkie fajnie pokazane na lalce( to od razu sie drozej sprzedaja zauwazylam jak na lalce sa)cena wyszla ponad 600 zl wszystko smyk disney itd ciuszkow bylo chyba 40 plus przesylka 15 to tak z jednej strony 600 na 40 podzilic to za sztuke 15 zl to moim zdaniem troche przeginka za uzywki spiochy kurteczka spiworek to jeszczeale bodziaki tez tam byly no dla mnie kosmos.
wczoraj w lumpie jednym bylam to rzeczy wycenione od 10 w zwyz dzieciece ale jakie piekne ale dla mnieza dorgo jak na uzywki to tylko poogladalam i poszlam grzebac w" na wage"
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli nie wywoła u Ciebie odruchu wymiotnego to tak ale ja jednak w ciąży wolę pastylki
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie piszecie czasem że kupiłyście ileśtam kg ciuszków, czyli jakaś cena za kg jest określona i bierze się co się chce i płaci od kilograma ? Szczerze mówiać nigdy nie byłam w takim ciuchu, fajna sprawa
u mnie na mieście w najwiekszym ciuchu w czwartek są papierowe torby -kupuje się torbę za np 24,99 i pakuje się ile wejdzie w nią o ile nastawiam się na body to wejdzie ich mnóstwo takich zwiniętych w rulonik ale jak już sie trafi jakiś kombinezon albo śpiworek to już gorzej chociaż są babki które w taka torbe "zwiną" nawet 9 kg ubrań, bo w piatki wisi lista rekordzistów z czwartku haha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

obcej osoby tez sobie nie wyobrazam miec, tym bardziej przy porodzie naturalnym.. ale z drugiej strony tez jesli zdarzylaby sie sytuacja, gdzie potrzeba szybkiej reakcji to nie wiem czy bylby czas na dzwonienie do znajomych i tlumaczenie
predzej wzielabym ich pod drzwi zeby czekali niz dzwonic
doskonale Cię rozumiem. Postaraj się jakoś zapobiec choróbsku u Ciebie, a synek niech szybko wraca do zdrowia!! Moja mała też rano dwa razy kichnęła, mam nadzieję, że to nie był objaw przeziębienia bo od września byłby to 4 raz 
za to jak postąpiłaś, na pewno czeka Cię za to nagroda po powrocie na rynek pracy!! 
)

To moja pierwsza ciąża a młoda to ja już nie jestem