Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 11:08   #511
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

podobno przy regularnym karmieniu - czyli co jakieś 3 h, 80% kobiet jest bezpiecznych
a kto da gwarancję, że będziemy wśród tych 80%? Ja tam wolę już nie ryzykować, lekarz mi mówili, że gdzie tam w ciąże zajdę z macicą pełną polipów, ze "świeżą" niedoczynnością tarczycy i zabójczym tsh wraz z wolnymi hormonami, to ja wole nie myśleć jaka jestem kuźwa płodna
a no i prolaktyne mialam wysoko.

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-10-16 o 11:11
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:10   #512
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
no jasne idź idź niech to sprawdzą

jak macie coś szarego do prania to mozecie mi wrzucić do pralki

w przyszłym tyg bede miała szafkę do przedpokoju to licze ze max do połowy listopada bedzie szafa !! czyli wkoncu bede mogła ubranka poukładac )
Ja mam większość białych, chyba będę musiała podzielić tak jak Gryzelda
Tylko że ja jeszcze szafy nie ogarnęłam. A taaak mi się nie chce Ma ktoś może za dużo energii i zechce się podzielić?
Stary 2015-10-16, 11:10   #513
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Mierzę sobie teraz ciśnienie w domu i jeszcze ani razu mi nie przekroczyło 140/90, czyli jest dobrze
Mi w domu też nigdy tyle nie przekraczało, a mimo to Dopegyt już dostałam...Bo systematycznie mi sie to cisnienie zwiekszało. A teraz mam dni że słabo reaguje na tabletki a mam dzien ze tak mi spadnie ze sie przewracam.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Ja mam większość białych, chyba będę musiała podzielić tak jak Gryzelda
Tylko że ja jeszcze szafy nie ogarnęłam. A taaak mi się nie chce Ma ktoś może za dużo energii i zechce się podzielić?
ja się podzielę Wysyłam
Stary 2015-10-16, 11:13   #514
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Mi w domu też nigdy tyle nie przekraczało, a mimo to Dopegyt już dostałam...Bo systematycznie mi sie to cisnienie zwiekszało. A teraz mam dni że słabo reaguje na tabletki a mam dzien ze tak mi spadnie ze sie przewracam.
Ja sobie teraz zmierzyłam bo mi krew poszła z nosa ale wyszło 130/86 chyba. Już nie wiem, o co chodzi z tą krwią, łykam Rutinoscorbin 2x1
Stary 2015-10-16, 11:15   #515
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie teraz zmierzyłam bo mi krew poszła z nosa ale wyszło 130/86 chyba. Już nie wiem, o co chodzi z tą krwią, łykam Rutinoscorbin 2x1
Błony śluzowe przekrwione i leci Cionża
Stary 2015-10-16, 11:15   #516
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Czubasek o mamo- ja bym juz miala wizje ze rak.. Nie to ze jeste. Pesymistyczna wiza swiata ale kurde hardkorowo

Wyslali te wycinki ale na szczescie nic zlosliwego.
Ale teraz mnie wkurza baran bo z lekko bolacym zebem.lata jak poparzony do dentysty a jak jmgo brzuch codziennie boli to to bagatelizuje.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:22   #517
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wyslali te wycinki ale na szczescie nic zlosliwego.
Ale teraz mnie wkurza baran bo z lekko bolacym zebem.lata jak poparzony do dentysty a jak jmgo brzuch codziennie boli to to bagatelizuje.
a jak będzie miał katar to zamówi trumnę

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Skąd biorą się fosforany w moczu??
Stary 2015-10-16, 11:23   #518
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
ja się podzielę Wysyłam
Dzięki teraz muszę ją dobrze wykorzystać

Aniqa się jeszcze dzisiaj nie odzywała, ciekawe co u niej?
Stary 2015-10-16, 11:26   #519
ogolnie
Zakorzenienie

kalusia korzystaj korzystaj Jak coś to podeślę jeszcze

Trochę zła jestem, bo specjalnie fatygowałam mamę, żeby mi przyniosła wory z ciuchami dla dziecia z piwnicy, bo chciałam raz jeszcze przejrzeć i wybrać może te najmniejsze...A drugi przegląd skończył się tym, że wybrałam rozmiar 68 i w górę A te małe ciuszki co kiedyś były małe to po noszeniu przez siostrzenca TZ zrobiły sie wielkie...
Stary 2015-10-16, 11:26   #520
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd biorą się fosforany w moczu??
A pierwszy raz Ci wyszły? Mi wychodziły szczawiany ale po Żurawicie mi przeszły. To chyba oznacza ryzyko kamieni
Stary 2015-10-16, 11:35   #521
syylwuska
Zakorzenienie

AARTAA No jasne, indywidualna bo każdy inny organizm ma.

A Medele masz mini czy ta standardowa, bo cena zaporowa ;/
Cały czas byłam nastawiona na zakup laktator w razie w po porodzie, ale teraz zastanawiam się czy jednak nie kupić wcześniej...
Potem będę ganiała Tz zeby kupił, stacjonarnie będzie drożej, a może na już będzie potrzebny... niby jakbym napisała mu model To sobie poradzi, tylko gorzej jak na gwalt będzie potrzebny, to przeplacimy pewnie i sama nie wiem ;/

A co z Enfamilem nie tak? Nic nie wiem, mojej siostry synek coś miał problemy z kupą i właśnie takim mlekiem go karmiła.

OGOLNIE to może faktycznie Cię przewialo ;/ mi na takie delikatne pieczenie pomagało wygrzenie tego miejsca, ale teraz to niewskazane, poza tym właśnie piekło mnie przy sikaniu, a teraz np nic nie czułam a w moczu wyszło zapalenie, to dlatego że początek czy nie zawsze czuje się pieczenie?

Ja jak robiłam zakupy na gemini do donowilam sobie jedną paczkę witamin i na po porodzie Omegamed pregna wzielam, to samo dha jest i ja planuje to brać, więc nie pomogę jakie inne możesz kupić ;/

KALUSIA to super, ze masz dobre wyniki

Ja też miałam szczawiany na poczatku. I bardzo bolały,mnie nerki, lekarz rodzinny powiedział, że prawdopodobnie mam piasek w nerkach, ale wtedy nic,nie,mogłam lykac, to piłam duzo i sikalam i bóle przeszły a i wyniki były ok potem.

Ciekawe jak teraz mój mocz po zurawicie, biorę codziennie sumiennie, w poniedziałek idę do labo na mocz, morfo i powtórkę tsh.

Też myślę co u Ani_qi, może wyjdzie dzisiaj do domu

LOBO odezwij się!!!

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:40   #522
Aartaa
Raczkowanie

KORTISI, mój Gin druga CC planuje, zreszta ja i tak chce... W pierwszej ciazy miałam bardzo silne przeczucia, ze chce CC bo cos pójdzie nie tak przy porodzie sn.. Pod koniec wyszły mi wskazania ze względu na cukrzyce, i wielki ciężar z serca.

Wiem, kontrowersyjne to moje myślenie.

A teraz to nawet nie mina dwa lata, wiec chyba musi byc CC. U mnie tak na pewno bedzie, takie rozmowy mam z moim Panem Doktorem.

Co do rany po CC to u mnie było chyba kiepsko w porównaniu z innymi... I bardzo długo i silnie sie oczyszczalam, chyba 4 tyg! I obkurczanie macicy przy karmieniu to czasami naprawde straszy bol. Ale to Cudo obok wszystko wynagradza))

No i ja jestem generalnie bardzo silna psychicznie, i tz pomagał, i Mama wpadała.

Ale to było pierwsze dziecko, a teraz w towarzystwie drugiego niespełna dwulatkiem to juz absolutnie inna bajka bedzie!

Co do karmienia co 3h i naturalnej antykoncepcji... Po 6 tyg mój lekarz na wizycie kontrolnej po obejrzeniu mnie na usg powiedział, ze widać, ze solidnie karmie, co równało sie z brakiem możliwości zajścia w ciąże wtedy. Ale takie zapewnienia, i to skoro byłam po CC, to mnie nie przekonują, teraz tez w takie metody naturalne nie uwierze. Taka ja
Aartaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:43   #523
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
j
podobno przy regularnym karmieniu - czyli co jakieś 3 h, 80% kobiet jest bezpiecznych
To jest ściema i bujda. Prolaktyna się wydziela oczywiście, ale to żadna gwarancja. To taka antykoncepcja jak stosunek przerywany

Kalusia ja też posyłam trochę energii
Aniqa odezwij się co u ciebie
Witam się w klubie niedarnych. Depilator wypadł mi z ręki 3 razy, słuchawka od prysznica raz - mam odprysk w nowym brodziku :/ Chyba ostatni raz depilowałam sobie nogi sama. Od teraz tylko golarka już...
Stary 2015-10-16, 11:45   #524
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
a kto da gwarancję, że będziemy wśród tych 80%? Ja tam wolę już nie ryzykować, lekarz mi mówili, że gdzie tam w ciąże zajdę z macicą pełną polipów, ze "świeżą" niedoczynnością tarczycy i zabójczym tsh wraz z wolnymi hormonami, to ja wole nie myśleć jaka jestem kuźwa płodna
a no i prolaktyne mialam wysoko.
ja też miałam wysoką prolaktynę więc pewnie będę wśród tych 20 % nie będę ryzykować

co do tych jednoskładnikowych to mówił jeszcze, że należy bardzo pilnować stałych godzin przyjęcia bo też jest sporo wpadek, nawet przy poślizgu 2h już nie można być pewnym a najgorsze jest to, że nie wiadomo przez jaki okres trzeba później uważać

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:45   #525
rudaska
Zakorzenienie

A czapki mam takie 1 na 36 a trzy na 42

Stary 2015-10-16, 11:47   #526
czubasek20
Zakorzenienie

A ja juz nie widze gornej czesci bozeny nawet jak.sie schyle wiec coraz blizej finiszu.
Pamietam jak z Hania brzuch opadl i widzialam bozene i stopy po raz pierwszy od kilku tyg.

Wiecie ze sie wtedy poplakalam?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:47   #527
sylwoha
Zakorzenienie

Ja mam taka :p

sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:49   #528
mervie
Rozeznanie

dzień dobry!

ja w 3 trymestrze tyję najwięcej- ale nie mam siły się przejmować, jem tak samo, to samo a tyję więcej- przyjmuję to na klatę bo przecież nie będę się głodzić.... a teoretycznie nie zmienia się nic
już mam na plusie prawie 12 kg

co do smarowania brodawek to ja się smaruję olejkiem z eucerinu- brzuch, uda i piersi całe a resztę balsamem, mam nadzieję że to coś da
chociaż ostatnio nie mam głowy do niczego i zamiast dwa razy dziennie jechać, to ja tylko raz
zobaczymy co z tego wyniknie, póki co nie mam rozstępów oprócz moich starych
Stary 2015-10-16, 11:50   #529
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
No też nie przeginaj z tym chodzeniem i jeszcze zbieraniem na kolanachala:
Oszczędzaj się.

Przykro mi bardzo z powodu koleżanki, w którym była tyg? Świat niestety nie jest sprawiedliwy, chuchasz i dmuchasz a i tak cis się dzieje, w innym przypadku piją pala i zdrowe dzieci rodza, to przykre ;/

No i kochana masz mamę, ze mimo swojego samopoczucia chciała Tobie też jeszcze pomóc
No ta koleżanka coś około 10 tygodnia teraz nie wyszło ;/ jakoś głupio mi nawet pytać o szczegóły, bo tak się cieszyli z mężem że się udało po dłuuugim czasie starań, a tu znowu coś nie tak ;/ Głupio mi zagadywać, pocieszać, bo uważam że człowiek w takiej chwili pewnie potrzebuje czasu żeby sie z tym pogodzić i takie roztrząsanie tylko rozdrapuje rany. Strasznie współczuję takich przeżyć wszystkim dziewczynom ;/ Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu niestety.

A z robotą, no wiem, że nie ma co przeginać, ale ja tak z głową wszystko staram sie robić. Jak się zmęczę to odpoczywam chwilkę i dopiero wtedy robię dalej. Ale czuję się zastana mimo codziennych ćwiczeń w domu, więc spacery i ruch naprawdę dobrze na mnie działają. Lepiej śpię i mimo że kręgosłup boli to wogóle czuję się dotleniona bardziej. Zresztą wszędzie czytam, że ruch pomaga przygotować się kobiecie do porodu, żeby nie zalegać na kanapie z paczką słodyczy, jeżeli nie ma wskazań do leżenia. Dziś też mam trochę roboty ale to powoli, etapami ogarnę.

Skąd Wy tak dokładnie znacie wagę dziecka? Moja gina podała mi z pomiarów USG 28 września tą przybliżona wagę 1700-1900 g, ale to co najmniej 200 gram granica błędu wynosiła, więc podejrzewam że teraz mała już sporo urosła. Ale nie wiem czy znowu na wizycie będę szczegółowe USG i podanie wagi. Ważne aby dziecko się prawidłowo rozwijało, a wagi znać dokładnej nie muszę w sumie

W środę mam wizytę to znowu dowiem się co u małej. I następna wizyta to już chyba za 2 tygodnie, bo po 32 tygodniu to chyba cześciej są.

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Morning. Wczoraj wieczorem pisałam post i mi się nie dodał to się obrazilam i sobie poszłam. Już mi foch przeszedł zwłaszcza, że zaczęłam weekend i jeszcze tylko jeden tydzień i w końcu będę się byczyc
W pracy juz ogłosili wakat na moje zastępstwo.

Mam troche doła.. otóż.. wczoraj zjadłam troche krowek a dzis kawałek sernika.. nie powinnam, ale tak mnie ciągnęło do tego, że masakra.. mam teraz wyrzuty sumienia.. czemu ja nie umiem się pohamowac? To się powinno chyba psychiatrycznie leczyć.
Halwaya fajnie że w końcu odpoczniesz od pracy, nalezy Ci się. Co do slodyczy to taki czas ciążowo-jesienny że nas ciągnie do słodkiego, nie dołuj sie. I tak masz ciężko z tym kontrolowaniem cukru, każda z nas ma chwile słabości.

Czubasek
- śliczny brzusio Zgrabna mama

Adka o tak ! zwierzolub ze mnie straszny wszystko muszę pogłaskać , przytulić nawet zwożę do domu obce zwierzaki opuszczone jak widzę i szukam im domu. Wiem, świata nie zbawię, ale jak dołożę swoją cegiełkę ratując kilka istnień to zawsze coś.

Aartaa - życze zadowolenia z fryzjera

Trochę zazdroszczę mamom które macie już potomstwo, że wiecie co Was czeka w tej drugiej ciąży w sensie: szpitala, porodu, pierwszych dni po. Mnie trochę panika ogarnia na myśl o tym nowym i nieznanym. Może to wszystko przyjdzie instynktownie, ale mimo wszystko ciągle boję się o zdrowie dziecka, o to jak ja będę na siłach żeby wszystko ogarnąć. Chyba ten zbliżający się termin porodu mnie tak przytłacza psychicznie.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:51   #530
Aartaa
Raczkowanie

KALUSIA, mi farmaceuta mówił, ze te Rutino- trzeba brać raz dziennie 2, wtedy dopiero maja moc. I rano, bo na wieczor/w nocy mało siusiamy ( w ciazy??? Haha!) i sie moze odkładać w nerkach :/

Medele mam pożyczona, krążą takie dwie po znajomych matkach, wymieniamy tylko ten zestaw uszczelek za ok 15,00zl.. To bardzo droga Impra, te elektro. Potem w domu odciagalam tylko okazyjnie. Ale nie wyobrazam sobie ręcznie, choc na pewno mozna. Hardcory robią to w ogóle bez laktatora....!!!

Enfamilem w miarę chyba jak każde inne mm, takie dali w szpitalu. Mnie chodzi o to, ze to Maluchowi juz w ogóle sajgon w głowie i jelitach robi, ale wtedy juz byłam gotowa na ustępstwa i nieświadoma... I fakt, spał potem jak zabity przez 4h!

I jeszcze o kapieli: ja mojego Nowego Synka chce kąpać w tym wiaderku Tummy Tub, napatrzylam sie, jaka to różnica w komforcie psychicznym dla noworodka, nasz Pierwszy darł sie w wanience przez miesiac. No i ma mnoooostwo innych zalet, oprócz ceny, ale chyba mam szanse pozyczyc, a jąkanie to potem dobrze sprzedam

I tez nie chce, zeby kąpali w szpitalu, niech ma choc te resztki tej mazi jak najdłużej.
Aartaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:58   #531
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
AARTAA No jasne, indywidualna bo każdy inny organizm ma.

A Medele masz mini czy ta standardowa, bo cena zaporowa ;/
Cały czas byłam nastawiona na zakup laktator w razie w po porodzie, ale teraz zastanawiam się czy jednak nie kupić wcześniej...
Potem będę ganiała Tz zeby kupił, stacjonarnie będzie drożej, a może na już będzie potrzebny... niby jakbym napisała mu model To sobie poradzi, tylko gorzej jak na gwalt będzie potrzebny, to przeplacimy pewnie i sama nie wiem ;/

A co z Enfamilem nie tak? Nic nie wiem, mojej siostry synek coś miał problemy z kupą i właśnie takim mlekiem go karmiła.

OGOLNIE to może faktycznie Cię przewialo ;/ mi na takie delikatne pieczenie pomagało wygrzenie tego miejsca, ale teraz to niewskazane, poza tym właśnie piekło mnie przy sikaniu, a teraz np nic nie czułam a w moczu wyszło zapalenie, to dlatego że początek czy nie zawsze czuje się pieczenie?

Ja jak robiłam zakupy na gemini do donowilam sobie jedną paczkę witamin i na po porodzie Omegamed pregna wzielam, to samo dha jest i ja planuje to brać, więc nie pomogę jakie inne możesz kupić ;/

KALUSIA to super, ze masz dobre wyniki

Ja też miałam szczawiany na poczatku. I bardzo bolały,mnie nerki, lekarz rodzinny powiedział, że prawdopodobnie mam piasek w nerkach, ale wtedy nic,nie,mogłam lykac, to piłam duzo i sikalam i bóle przeszły a i wyniki były ok potem.

Ciekawe jak teraz mój mocz po zurawicie, biorę codziennie sumiennie, w poniedziałek idę do labo na mocz, morfo i powtórkę tsh.

Też myślę co u Ani_qi, może wyjdzie dzisiaj do domu

LOBO odezwij się!!!

Aarcie chyba chodziło o niepotrzebne dokarmianie mm przy kp

Żurawit chyba na właściwości moczopędne więc może pomóc wypłukiwać ten piasek, szczawiany czy fosforany

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
To jest ściema i bujda. Prolaktyna się wydziela oczywiście, ale to żadna gwarancja. To taka antykoncepcja jak stosunek przerywany

Kalusia ja też posyłam trochę energii
Aniqa odezwij się co u ciebie
Witam się w klubie niedarnych. Depilator wypadł mi z ręki 3 razy, słuchawka od prysznica raz - mam odprysk w nowym brodziku :/ Chyba ostatni raz depilowałam sobie nogi sama. Od teraz tylko golarka już...
Masz golarkę elektryczną? Polecasz jakąś?

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ja mam taka

Myślałam, że Twój post jest a propos bożeny i chcesz pochwalić się swoją
Stary 2015-10-16, 12:03   #532
ogolnie
Zakorzenienie

sylwoha fajna ta czapka Ja może dziś coś jeszcze pójdę obejrzeć po lekarzu.

Czubasek ja też jestem emocjonalna i tęsknię za swoją bożeną

TŻ napalony jakiś smsy mi śle, a tu wałek, bo pęcherz chory
Stary 2015-10-16, 12:04   #533
sylwoha
Zakorzenienie

Hahaha nie no oszczedze Wam tego widoku
Stary 2015-10-16, 12:04   #534
syylwuska
Zakorzenienie

RUDASKA ładne te czapeczki

CZUBASEK ja się nie dziwię, tyle czasu brzuch Ci zaslanial, a wtedy w końcu powoli odzyskiwalas swoje ciało i miałaś Małe Szczescie obok siebie

SYLWOHA Twoja też fajna, jaki to rozmiar?

MERVIE ja smaruję się tylko raz jak narazie i to mi się nie chce, ale się zmuszam, w ogóle wcześniej straszniee nie lubiłam takiego smarowania balsamem na noc i zawsze miałam suchą skórę, ale mi się nie chciało, a teraz uda są takie fajne, milutkie w dotyku, ze Tz za każdym razem pyta czy właśnie glolilam bo takie gładkie

ANDRIUSZKA szkoda koleżanki, ale nic na to nie da się poradzic, zostaw ją z tym narazie, niech ochlonie...

Też się boję jak sobie poradzę, ale wiem że jakoś to będzie

AARTAA ale to Medela elektryczna mini? Czy zwykła elektryczna?

Stary 2015-10-16, 12:05   #535
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
ja też miałam wysoką prolaktynę więc pewnie będę wśród tych 20 % nie będę ryzykować

Fionka, no ale wysoka prolaktyna własnie utrudnia zajście albo je uniemożliwia Ale zaszłaś!!
Stary 2015-10-16, 12:10   #536
rudaska
Zakorzenienie

kalusia mam depilator remingtona z zamienną głowicą na golarkę. Golarki prawdę mówiąc jeszcze nie używałam, ale z depilatora jestem zadowolona. Nie jest jakiś super, ale na moje nogi daje radę. A teraz jak mi włosy wolniej odrastają, to go używam raz na 3-4 tygodnie. W wakacje super opcja. Bałam się o moje pękające naczynka, ale widzę ze depilator nijak się ma do nich, stare bez zmian, nowe nie powstają
Stary 2015-10-16, 12:11   #537
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aartaa Pokaż wiadomość
KALUSIA, mi farmaceuta mówił, ze te Rutino- trzeba brać raz dziennie 2, wtedy dopiero maja moc. I rano, bo na wieczor/w nocy mało siusiamy ( w ciazy??? Haha!) i sie moze odkładać w nerkach :/

Hardcory robią to w ogóle bez laktatora....!!!

I tez nie chce, zeby kąpali w szpitalu, niech ma choc te resztki tej mazi jak najdłużej.
Właśnie tak biorę tylko źle napisałam Ja jestem ewenementem bo nie wstaję w nocy do wc ale późno chodzę spać

Co do tego odciągania bez laktatora to wyczytałam i Hafiji, bardzo jestem tego ciekawa, nie ukrywam, że też ze względów ekonomicznych (TŻ mówi, że żydowina ze mnie)
Jak powiedziałam TŻowi o niezmywaniu mazi to popatrzył na mnie jakbym powiedziała, że w ogóle nie mam zamiaru myć dziecka więc i nas to nie przejdzie
Stary 2015-10-16, 12:14   #538
syylwuska
Zakorzenienie

KALUSIA chyba masz rację

Wtedy lykalam coś innego ale też na bazie żurawiny i pomogło na ból i w wynikach też było ok

OGOLNIE no to musicie obejść się smakiem ;/

Stary 2015-10-16, 12:18   #539
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska no wieksza niestey, bardziej luty marzec bedzie dobra
Ale ze dzis przyszla i byl temat cApek to wrxucilam
Stary 2015-10-16, 12:19   #540
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
kalusia mam depilator remingtona z zamienną głowicą na golarkę. Golarki prawdę mówiąc jeszcze nie używałam, ale z depilatora jestem zadowolona. Nie jest jakiś super, ale na moje nogi daje radę. A teraz jak mi włosy wolniej odrastają, to go używam raz na 3-4 tygodnie. W wakacje super opcja. Bałam się o moje pękające naczynka, ale widzę ze depilator nijak się ma do nich, stare bez zmian, nowe nie powstają
Ja rozważam golarkę/trymer właśnie z myślą o bożenie depilator i mnie się nie sprawdzał - włoski mi wrastały, robiło się zapalenie mieszków włosowych itp.

Cytat:
MERVIE ja smaruję się tylko raz jak narazie i to mi się nie chce, ale się zmuszam, w ogóle wcześniej straszniee nie lubiłam takiego smarowania balsamem na noc i zawsze miałam suchą skórę, ale mi się nie chciało, a teraz uda są takie fajne, milutkie w dotyku, ze Tz za każdym razem pyta czy właśnie glolilam bo takie gładkie
U nas w związku tylko TŻ ma gładkie nóżki jak ja mu zazdroszczę ma tak mało włosków na nogach, takie jasne i delikatne, że gdyby był kobietą, mógłby sobie darować golenie nóg. Ja mam czarne, grube, sztywne i już godzinę po goleniu nie mam gładkiej skóry

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości