Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 12:25   #541
Fionka_31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Fionka, no ale wysoka prolaktyna własnie utrudnia zajście albo je uniemożliwia Ale zaszłaś!!

No właśnie. Bylam pewna ze bez kuracji sie nie obejdzie a tu proszę.

Dlatego nie wierze ze wysoka prolaktyna zabezpiecza

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Ja robię bozene trymerem. Kupiłam w Rossmanie ale ma kiepskie ostrza. Wczesniej mialam taki fajny mpm i na ślepo mogłam golić no ale zepsul sie.

Tez jej nie widzę. nie ma szans, nawet brzucha odciągnąć nie moge

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:27   #542
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
No właśnie. Bylam pewna ze bez kuracji sie nie obejdzie a tu proszę.

Dlatego nie wierze ze wysoka prolaktyna zabezpiecza
Jak widać różnie może się zdarzyć tylko wiesz,wysoka prolaktyna może też spowodować poronienie,więc to zawsze jest ryzyko.

Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam jeszcze ze jestem i miałam zabieg usuwania torbieli pod pełną narkoza, kilka dni później zaczęłam plamić,szybko na ip a lekarka mówi ze pani poroniła. A ja takie oczy,nic o ciąży nie wiedziałam.
Widać tak miało być.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:40   #543
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Mam już szafe zamontowana ale jakoś nie mogę się ogarnąć i posprzątać. Juz 3 raz podchodzę do tego ale ciężko idzie.
Mam jakąś dysfunkcje systemu motywacji heheh
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:41   #544
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Mam już szafe zamontowana ale jakoś nie mogę się ogarnąć i posprzątać. Juz 3 raz podchodzę do tego ale ciężko idzie.
Mam jakąś dysfunkcje systemu motywacji heheh
Zwal na pogodę
Stary 2015-10-16, 12:42   #545
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
To jest ściema i bujda. Prolaktyna się wydziela oczywiście, ale to żadna gwarancja. To taka antykoncepcja jak stosunek przerywany

Kalusia ja też posyłam trochę energii
Aniqa odezwij się co u ciebie
Witam się w klubie niedarnych. Depilator wypadł mi z ręki 3 razy, słuchawka od prysznica raz - mam odprysk w nowym brodziku :/ Chyba ostatni raz depilowałam sobie nogi sama. Od teraz tylko golarka już...
a co do antykoncepcji stosunek przerywany to kurcze u nas się to sprawdza bo takto to chyba już bym miała z 4 dzieci a jak chcieliśmy mieć dziecko to był normalny i za miesiac już ciąża a z drugim to 3 miesiące sie staraliśmy
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:43   #546
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Musze się ogarnąć i iść kupić majtki jakzesz stare mogą mnie cisnac pod brzuchem to masakra. A jeszcze niedawno były dobre. Mała wogole coś mi się kręci dziś tuż nad spojeniem.
Szkoda ze decathlon mam daleko bo bym jakieś spadochrony najlepiej kupiła. A do tego mam auto w.warsztacie i trzeba pieszo.... A przywyklo się do.wygód oj przywyklo
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:44   #547
andriuszka77
Zadomowienie

Właśnie mama zrobiła sok ze świeżych warzyw ma wyciskarkę Brauna, więc popijam świeżutki sok marchwiowo-jabłkowo-gruszkowy pyyyychota Bomba witamin poza tym brzucholkowi sie spodoba.

A propo torby do szpitala. Tak dumam co ja mam wziąć do niej z ubranek konkretnie? Macie już ogarnięte? Ile czego do ubrania dla dziecka pakujecie do torby i w jakich rozmiarach? Mam te wszystkie spisy z netu, jedni piszą że pajace, inni co innego. Zgłupiałam.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:47   #548
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
a co do antykoncepcji stosunek przerywany to kurcze u nas się to sprawdza bo takto to chyba już bym miała z 4 dzieci a jak chcieliśmy mieć dziecko to był normalny i za miesiac już ciąża a z drugim to 3 miesiące sie staraliśmy
My stosunek przerywany "stosowaliśmy" (głupio brzmi ) od 2 lat
A obecna ciąża to nie dzieło wpadki stosunku przerywanego, ale świadomego pójścia na całość

Aleeeeeeee...Jak urodzę to w życiu sie nie zgodze na żadne stosunki przerywane TŻ się przyzwyczaił i teraz jakby co to trudno będzie się opanować

nieee, ja idę w ogóle stąd

przypomniało mi sie co mi sie snilo...

Raz: okładałam mojego ojca kapciem domowym. Powiedział, ze tego pożałuję.
Dwa: jak okładałam ojca kapciem to przyłączył się do tego mój były i też okładał go drugim kapciem.
Trzy: jak już przestalismy okładać ojca kapciami to się schyliłam bo mi cos spadło, a mój były mnie "zaatakował seksualnie" od tyłu i żeby było ciekawiej obudziłam sie w momencie najwazniejszym i musiałam isc siku bo mnie tak cisnęło, a w kibelu sie okazało ze kropla spasc nie chciała

wiem wiem jestem porypana w ogóle kazdy sen ma jakis podtekst erotyczny

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
A propo torby do szpitala. Tak dumam co ja mam wziąć do niej z ubranek konkretnie? Macie już ogarnięte? Ile czego do ubrania dla dziecka pakujecie do torby i w jakich rozmiarach? Mam te wszystkie spisy z netu, jedni piszą że pajace, inni co innego. Zgłupiałam.
nie jakoś na razie nie mam do tego głowy.
zajme sie tym ZAŚ
Stary 2015-10-16, 12:48   #549
SweetViolet
Zadomowienie

Byłam w środę na wizycie, z Młodym wszystko w porządku, ale ja musiałam jeszcze badania dodatkowe zrobić i mam podwyższone AspAT i AlAT Na razie nie na tyle żeby się kłaść do szpitala, ale mam brać leki, przed następną wizytą powtórzyć badania i zobaczymy...
Jestem podłamana... Najpierw przeziębienie dwa tygodnie, teraz wątroba... Mam nadzieję, że nie podskoczy do góry...

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:49   #550
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie mama zrobiła sok ze świeżych warzyw ma wyciskarkę Brauna, więc popijam świeżutki sok marchwiowo-jabłkowo-gruszkowy pyyyychota Bomba witamin poza tym brzucholkowi sie spodoba.

ja nie biorę ubranek u nas w szpitalu dają tylko na wyjście trzeba mieć ale to już TŻ mi dowiezie
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:52   #551
czubasek20
Zakorzenienie

My sie nigdy w przerwywany nie bawilismy... tz powiedzial ze tk tak jakby nadgryzc ulubionego loda i odlozyc

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

sweet czyli zagrozenie cholestazoa ?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:53   #552
sylwoha
Zakorzenienie

Sweetviolet a dlaczego lekarz zlecil Ci te badania?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:54   #553
ogolnie
Zakorzenienie

sweet cholestaza?

ja sobie zrobie wątrobowe przy nastepnej morfo, ostatnio juz o tym myslałam.
Stary 2015-10-16, 13:00   #554
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
sweet czyli zagrozenie cholestazoa ?
Niestety tak

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Sweetviolet a dlaczego lekarz zlecil Ci te badania?
Od jakiegoś czasu swędzą mnie w nocy stopy, dłonie, nadgarstki i plecy. I lekarza od razu kazał robić badania.

Oby tylko się nie pogarszało...

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 13:10   #555
sylwoha
Zakorzenienie

Kurcze, ja mialam tez takie epizody ze swedza mnie lydki.
Musze mu powiedziec tez :/
Stary 2015-10-16, 13:14   #556
syylwuska
Zakorzenienie

WOJNIANN mi się dzisiaj też jakoś nic nie chce, Mąż śpi, nie chce halasowac i go budzić i jakoś za bardzo roboty też nie mam, no jakoś tak mi dziwnie. Sama chętnie bym się obok niego położyła, ale w nocy nie usunę na bank, więc się szlajam z kata w kat, z tego wszystkiego aż poprasowalam

ANDRIUSZKA ja jeszcze nic nie pakuje, bo nic nie mam wybranego, dzisiaj zamierzam ostatecznie zamówić z Tz komodę i jak przyjdzie, skrecimy, to lecę z praniem, wtedy będę myslec myślę, że to zależy od Ciebie, co będzie Ci najwygodniej zakładać

OGOLNIE my jak już zdecydowaliśmy, ze możemy mieć dziecko, to też taki przerywany stosowalismy, ale ja chciałam porobić jeszcze badania, wyleczyć zeby no i raczej nawiązaliśmy, jak wszystko było ok, to wtedy można było szaleć i udało się od razu

I też więcej raczej nie będziemy tak robić, no chyba że świadomie jak za drugie będziemy się brać, ale takiej antykoncepcji nie zamierzam stosować.

Ja to w ogóle gumek nie lubię, dziwnie się czuje, czasami mnie piecze, ale chyba nie mam uczulenie,al w jakoś tak złe, Tz tym bardziej nie lubi, a to go ciśnie, słabiej odczuwa, no przyzwyczaił się też do naturalnego dotyku, skóra do skory więc najlepiej byłoby z tabletkami, no ale to jeszcze odległy temat, zobaczymy

Twoje sny są mega, a pod tekst zawsze mają, bo Ty ciągle o tym myslisz przecież!!

SWEETVIOLET ehh oby Ci się poprawilo, kiedy masz następną wizyte??

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 13:16   #557
ogolnie
Zakorzenienie

sylwuska od paru dni już nie myślę, bo mnie pęcherz łupie i mi się poodechciewało

Dodałam fotke do klubu, jak Wy to i ja też ;p
Stary 2015-10-16, 13:23   #558
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
To mieliście farta i tyle

Cytat:

zazdraszaczam tego soku, oj teraz przy tej diecie przydałaby mi mi się taka wyciskarka do warzyw. A co do ciuszków: ja biorę do szpitala 2 pajace jeden 56 jeden 62 w razie czego bo szpital daje, cienką czapeczkę, łapki niedrapki i chyba wezmę rożek. A na wyjście mam jeden zestaw body+pajac 56 i jeden body+pajac 62, na to kombinezon, czapka skarpetki, rękawiczki, kocyk.

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Byłam w środę na wizycie, z Młodym wszystko w porządku, ale ja musiałam jeszcze badania dodatkowe zrobić i mam podwyższone AspAT i AlAT Na razie nie na tyle żeby się kłaść do szpitala, ale mam brać leki, przed następną wizytą powtórzyć badania i zobaczymy...
Jestem podłamana... Najpierw przeziębienie dwa tygodnie, teraz wątroba... Mam nadzieję, że nie podskoczy do góry...
Oby wyniki się polepszyły dużo zdrowia życzę.
A teraz coś na rozterki szafowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12079497_1682522298650084_9051411715136894884_n (1).jpg (16,5 KB, 15 załadowań)
Stary 2015-10-16, 13:47   #559
Aartaa
Raczkowanie

Dzieki ANDRIUSZKA, jestem zadowolona. A chwila relaksu poza domem ( w którym wszystko wiecznie czeka na zrobienie...) -bezcenna. Za resztę zapłacisz karta...

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

SWEETVIOLET, dobrze, ze lekarz sie tym zajął, faktycznie to obiawy cholestazy, zazwyczaj przy pierwszym dziecku. Ale Ci pomogą, nie martw sie!!!!

Przerywany??? Chyba juz tylko w amoku, my zawsze zachodzimy za pierwszym razem... No i sie chyba bede musiała zabetonowac po ostatnim Szkrabie! Albo niech tz weźmie ten obowiązek na swoją klatę, tzn no wiecie...
Aartaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 13:49   #560
rudaska
Zakorzenienie

Ja mam nadzieję że będę mogła wrócić po porodzie do krążka taka antykoncepcja najbardziej mi odpowiadała
Stary 2015-10-16, 14:39   #561
kalusia87
Zakorzenienie

Dziewczyny, spotkałyście się kiedyś w praktyce z depresją poporodową? Jakoś boję się, że mnie może coś takiego dopaść
Stary 2015-10-16, 14:39   #562
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aartaa Pokaż wiadomość

Przerywany??? Chyba juz tylko w amoku, my zawsze zachodzimy za pierwszym razem... No i sie chyba bede musiała zabetonowac po ostatnim Szkrabie! Albo niech tz weźmie ten obowiązek na swoją klatę, tzn no wiecie...
Haha
Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję że będę mogła wrócić po porodzie do krążka rosi: taka antykoncepcja najbardziej mi odpowiadała
Jaką jest tego skutecznosc? Czuć to w środku, albo Tz to czuje? Jakoś byłabym się, ze wypadnie? to też jakieś hormony uwalnia? I jakoś się to zmienia? Opowiedz, bo nic o tym nie wiem.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 14:56   #563
ogolnie
Zakorzenienie

Ps, ale żal, dostalam ostrzeżenie
Stary 2015-10-16, 14:57   #564
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, spotkałyście się kiedyś w praktyce z depresją poporodową? Jakoś boję się, że mnie może coś takiego dopaść
Nieee spotkalam sie ale duzo czytalam bo mnie kazdy tym straszyl ( ja mam ogolnie depresje)

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 15:03   #565
ogolnie
Zakorzenienie

Tak wgl byłam u lekarza, infekcję na razie wykluczył, trzeba szukać przyczyny bólu i mam iść na posiew moczu. Także jutro pojadę już, żeby na poniedzialek mieć wynik. No i kazał iść do gina, zeby tez obejrzał podwozie, bo moze jakas utajona infekcja grzybicza czy cos takiego.

Pobolewa mnie od wczoraj prawy jajnik i nie wiem tez o co chodzi

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Najgorsze jest to, że weekend i żadnego lekarza awaryjnie nie ma
A ja zaczynam się martwić, bo nie wiem czy te bóle są normalne
Na ip nie mam co jechać, bo żeby mnie zbadać to kładą na oddział, zupełnie jak dla mnie niepotrzebnie.
Wizyte u gina zamówilam przyspieszoną na przyszły czwartek...

Sama nie wiem co mam robić juz...
Stary 2015-10-16, 15:14   #566
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Za co?
Stary 2015-10-16, 15:17   #567
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Nieee spotkalam sie ale duzo czytalam bo mnie kazdy tym straszyl ( ja mam ogolnie depresje)
Moja szwagierka miała tyle ze jej wtedy jeszcze nie znalam ale ogólnie tfu tfu lepiej żeby nas to nie spotkało
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 15:18   #568
sylwoha
Zakorzenienie

Zaraz mi serce wypadnie, tz na usg brzucha :p
Stary 2015-10-16, 15:19   #569
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
za co ?
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 15:23   #570
ogolnie
Zakorzenienie

Na wątku hashimoto napisałam ze mam hormon do oddania znaczy napisałam to inaczej dlatego wolę tutaj pisać inaczej bo dostanę drugie ostrzeżenie i ban:p

A ja nie miałam na myśli psprzedaży tylko odstąpienie. No ale
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości