Mamusie lutowe - część II - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 18:06   #3691
kaaasi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Aninis ja może nie będę przytaczać wszystkich naszych bojów o imię, obecnie stoi na Łucji, ale może się jeszcze zmienić. Córka ma dość rzadkie imię i jak już myśleliśmy, że udało się ustalić Laura, to wyskoczyła z tekstem, że w szkole jest już jedna Laura i tak nie może być
u Ciebie przeprawa z imionami była pamiętna a myślałam, że to już zostało przez Waszą córę ustalone ciekawe ile to jeszcze potrwa i ile zmian będzie Łucja ładnie

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 18:10   #3692
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Wszystkie kociary- piękne te wasze futrzaki .
Bardzo chciałabym mieć ciciorka i psa też, ale mieszkam w bloku i ciężko byłoby je pomieścić. Mąż nie przepada za kotami, mówi, że jak przyniosę jakiegoś do domu, będę z nim spała w piwnicy .

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cały nasz wschód jest piękny . Bardzo chciałabym mieszkać w Białymstoku, ale tutaj mamy większość rodziny i pracę, ale kto wie, co będzie kiedyś.
Marcia, Ty jak się domyślam, jesteś z "prawdziwego" Podlasia? Zazdroszczę .
Od Białegostoku mam ok 80km studiowalam tam 3 lata a mieszkam blisko Łomży jesli cos ci to mowi :-D dokladniej w Zambrowie na drodze miedzy wawa a bialym
Stary 2015-10-16, 18:20   #3693
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Od Białegostoku mam ok 80km studiowalam tam 3 lata a mieszkam blisko Łomży jesli cos ci to mowi :-D dokladniej w Zambrowie na drodze miedzy wawa a bialym
Mówi, mówi . Wprawdzie w Łomży byłam tylko kilka razy przejazdem jak jechałam do cioci na Mazury, ale przynajmniej wiem, jak wygląda. Zambrów też "znam" z okien samochodu.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 18:25   #3694
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Mówi, mówi . Wprawdzie w Łomży byłam tylko kilka razy przejazdem jak jechałam do cioci na Mazury, ale przynajmniej wiem, jak wygląda. Zambrów też "znam" z okien samochodu.
No to elegancko a ty skad dokladniej?
Stary 2015-10-16, 18:40   #3695
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nooo Jan i Antonina są popularne

nie pitol, w B-B takie kwiatki?
hahaha mieszkam w B-B, ale praca w Tychach
Dalila w Tychach, a Mahomed, gdzieś w zagłębiu (ale nie pamiętam, które miasto dokładnie).
Ale z tym Mahomedem, to mi kopara opadła jak zobaczyłam akt urodzenia... mama i tata narodowości polskiej...ki czort przeszli na islam chyba Nie miałam jak zaspokoić swojej ciekawości, bo dziewczyny (pracownicy) na oczy nie widziałam, bo ona nie pracuje w Tychach.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 18:41   #3696
badzia987
Wtajemniczenie

Heja

Byłam w tesco i poczyniłam pierwsze zakupy Otóż kupiłam...stanik do karmienia i smoczki- bo było w promo %. Stanik Canpol to na razie dno- jakiś za ciasny jest ale ze 3 razy go wypiorę i jak się rozciągnie to będzie ok. Jak nie na początek to później. Za 15 zł przeżyję... A smoczki jak smoczki- w razie niemiłosiernego darcia się coś tam będzie. Z Gosią dostałam w przychodni ale teraz jak działam na dwa fronty to mogę nic nie dostać to lepiej się zaopatrzyć .

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 18:45   #3697
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
u Ciebie przeprawa z imionami była pamiętna a myślałam, że to już zostało przez Waszą córę ustalone ciekawe ile to jeszcze potrwa i ile zmian będzie Łucja ładnie
też mi się Łucja podoba... ładne i nietypowe
jeszcze mi się dzieciaczek z takim imieniem nie trafił w pracy

A Nina, o której wcześniej była mowa też mi się podoba.
Lubię takie krótkie imiona

Znałam kiedyś jedną Ninę... to była jajcara. Mąż na nią mówił mrówka i w domu cały czas tylko mrówka to, mróweczka tamto.
I któregoś pięknego dnia Nina mi opowiada jak jej syn wrócił ze szkoły z płaczem... wypytuje syna co się stało, a ten opowiada, że dzieci z klasy się z niego śmiały, bo nauczycielka pytała wszystkich jak rodzice mają na imię i on powiedział, że mama ma na imię mrówka.
Stary 2015-10-16, 18:55   #3698
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
też mi się Łucja podoba... ładne i nietypowe
jeszcze mi się dzieciaczek z takim imieniem nie trafił w pracy

A Nina, o której wcześniej była mowa też mi się podoba.
Lubię takie krótkie imiona

Znałam kiedyś jedną Ninę... to była jajcara. Mąż na nią mówił mrówka i w domu cały czas tylko mrówka to, mróweczka tamto.
I któregoś pięknego dnia Nina mi opowiada jak jej syn wrócił ze szkoły z płaczem... wypytuje syna co się stało, a ten opowiada, że dzieci z klasy się z niego śmiały, bo nauczycielka pytała wszystkich jak rodzice mają na imię i on powiedział, że mama ma na imię mrówka.
Hahahahahaha padlam 😄😄😄😄😄
Stary 2015-10-16, 19:00   #3699
Aninis
Zakorzenienie

A jeszcze z takich nietypowych imion z jakimi się zetknęłam to
dla dziewczynek: Estera, Eunika (z quo vadis ), Kalina
dla chłopców: Nataniel, Miłosz, Dorian, Natan (podoba mi się w tym imieniu to, że wspak czyta się tak samo )

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Hahahahahaha padlam 😄😄😄😄😄
ja się wtedy popłakałam ze śmiechu

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Heja

Byłam w tesco i poczyniłam pierwsze zakupy Otóż kupiłam...stanik do karmienia i smoczki- bo było w promo %. Stanik Canpol to na razie dno- jakiś za ciasny jest ale ze 3 razy go wypiorę i jak się rozciągnie to będzie ok. Jak nie na początek to później. Za 15 zł przeżyję... A smoczki jak smoczki- w razie niemiłosiernego darcia się coś tam będzie. Z Gosią dostałam w przychodni ale teraz jak działam na dwa fronty to mogę nic nie dostać to lepiej się zaopatrzyć .
A jak z promocjami na ubranka dziecięce w Twoim Tesco?
Stary 2015-10-16, 19:02   #3700
tygryszek
Zadomowienie

Cytat:
Ale duży chłopak
tygryszek łykasz jakieś witaminki?
Ja się tak zaczęłam zastanawiać nad tym co moja mama mi wczoraj powiedziała. Moja mama jest pielęgniarką i pracuje w przychodni, ale w innym mieście... nie w Bielsku tu gdzie ja mieszkam. I wczoraj gadała z jedną gin ze swojej przychodni, która powiedziała jej, że ciężarne nie powinny za dużo witam łykać, bo dzieci za duże przez to rosną i później trudniej urodzić takiego dużego dzieciaczka sn.
Ona mówiła mojej mamie, że witaminami powinno się wspomagać, jak są złe wyniki a nie przez całą ciążę jeść.
A ja już zjadłam 2 opakowanie witaminek i jestem ciekawa co mój gin mi na to powie.
ja biorę tylko z witamin pregne plus, i sporo magnezu, ale spokojnie bo jak popatrzy się na 24 tydz to mój ma średnią wagę, lekarz mówi ze jak będzie tak przybierał jak teraz to przewiduje 3,5kg, ale to takie gdybanie

XII 2013
X 2014
tygryszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:04   #3701
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha mieszkam w B-B, ale praca w Tychach
Dalila w Tychach, a Mahomed, gdzieś w zagłębiu (ale nie pamiętam, które miasto dokładnie).
Ale z tym Mahomedem, to mi kopara opadła jak zobaczyłam akt urodzenia... mama i tata narodowości polskiej...ki czort przeszli na islam chyba Nie miałam jak zaspokoić swojej ciekawości, bo dziewczyny (pracownicy) na oczy nie widziałam, bo ona nie pracuje w Tychach.
a jak w skrócie wołać ?
Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Heja

bramka nie pikała? ok w tesco chyba nie ma
o właśnie mamusie a jak wybrać smoczek ? miałam już kilka podejść i nie wiem narazie tylko oglądałam tam kilka rozmiarów jest chyba ?

Stary 2015-10-16, 19:05   #3702
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygryszek Pokaż wiadomość
ja biorę tylko z witamin pregne plus, i sporo magnezu, ale spokojnie bo jak popatrzy się na 24 tydz to mój ma średnią wagę, lekarz mówi ze jak będzie tak przybierał jak teraz to przewiduje 3,5kg, ale to takie gdybanie
Widzę, że większość z Was bierze Pregnę. Mi się właśnie kończą moje tabletki, zostało mi chyba na dzisiaj tylko, więc może też kupie sobie tą pregnę.
A tam jest 1 tabletka do zażycia, czy też 2 tabletki? (witaminowa i z olejami omega)
Stary 2015-10-16, 19:08   #3703
marciar7
Zakorzenienie

Mahomed w skrocie... Siema Mahu
Stary 2015-10-16, 19:09   #3704
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
a jak w skrócie wołać ?
Też się zastanawiam na Dalilę może Dali albo Lila
a na Mohameda Mohi ???

Ale raz zapytałam znajomego, u którego w rodzinie jest Eunika jak na nią w skrócie wołają i zrobił głupią minę, że Eunika przecież
Stary 2015-10-16, 19:11   #3705
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Też się zastanawiam na Dalilę może Dali albo Lila
a na Mohameda Mohi ???

Ale raz zapytałam znajomego, u którego w rodzinie jest Eunika jak na nią w skrócie wołają i zrobił głupią minę, że Eunika przecież
Dali całkiem ładnie brzmi ale Mohamed zupełnie nie wiem jak bym mówiła chyba całym w mojej rodzinnej miejscowości jest dwóch chłopców Samuel i Emanuel

Stary 2015-10-16, 19:15   #3706
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis ja może nie będę przytaczać wszystkich naszych bojów o imię, obecnie stoi na Łucji, ale może się jeszcze zmienić. Córka ma dość rzadkie imię i jak już myśleliśmy, że udało się ustalić Laura, to wyskoczyła z tekstem, że w szkole jest już jedna Laura i tak nie może być

Jejuuu jak mi się Łucja podoba. Małżowi też. ALe Natalia iŁucja? W ogóle nie pasi

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Gratulacje po wizytach ! Co do imienia to nasza kruszynka będzie Nina choć to 100 % wybór mojego ukochanego Nie byłam przekonana ale już się przyzwyczaiłam Mam nadzieje że od przyszłego tygodnia ruszamy z przygotowaniami z pokoikiem dla małej to się jakoś przyjemniej zrobi bo na razie w jej pokoiku zbiór rzeczy znalezionych 5 komputerów rozkręconych 3 jakieś laptopy mnuustwo kabli i kabelków wózek fotelik i inne gadżety i 3 worki ciuszków Już ostatnio powiedziałam do tż-ta czy nie mogłam znaleźć sobie pasjonata znaczków a nie komputerów i informatyki miał by 2 klasery i z głowy . Ostatnio mam chyba burzę hormonalną bo ogarnął mnie taki strach przed tym wszystkim ze więcej pytań niż odpowiedzi zaczęłam się sama siebie bać i o co mi chodzi ?
Jak masz zamiar mówić do Ninki? Ja mówię teraz Nulka albo Nusia, jakoś tak dziwnie mi się mówi Ninka

Cytat:
Dzisiaj byliśmy z mężem na ślubowaniu klas pierwszych u naszej córeczki- naprawdę nie wiem, kiedy te 6 lat zleciało, przecież niedawno ją rodziłam! A tu niedługo drugie będzie .

Jeśli ma być zachowana równowaga w przyrodzie, to teraz będziemy mieć niezłego łobuza , bo nasz córcia od urodzenia była grzeczna, przesypiała noce, w ciągu dnia owszem mało spała, ale leżała sobie cichutko, nie płakała, nie wiemy, co to kolki i ząbkowanie. Teraz pewnie tak dobrze nie będzie, za dużo szczęścia .

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

U nas się mówi, że to Podlasie, a dokładniej jestem z Lubelszczyzny.

eeee weź nie strasz:P Bo ja też się tego obawiam, bo Tusia od urodzenia to był aniołek, nawet jak jeść chciała to nie płakała, tylko ledwo kwiliła. Chociaż teraz bunt dwulatka na tapecie to jej się odmieniło:P
Ale dużo znajomych ma teorię,że drugie spokojniejsze od pierwszego, bo i rodzic bardziej spokojny ze wszystkim, mniej się stresuje Nie wiem no, wmawiam tak sobie
Mi tez mama zawsze mówiła,że Tusia jest spokojna, bo ja w ciąży byłam spokojna i prawie się nie denerwowałam, a po jej urodzeniu też jakiś spokój mnie opanował

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
a ja znam mleko Zambrowskie, o !:P

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Ej w tvn mówią,że babka urodziła jedno z bliźniąt w 23 tc i to dziecko jest w inkubatorze, miała skurcze i jej zrobili cc. A drugie dziecko zostało w brzuchu i dalej tam rośnie! co ta medycyna czyni!!

QUOTE=Aninis;53129101]hahaha mieszkam w B-B, ale praca w Tychach
Ale z tym Mahomedem, to mi kopara opadła jak zobaczyłam akt urodzenia... mama i tata narodowości polskiej...ki czort przeszli na islam chyba Nie miałam jak zaspokoić swojej ciekawości, bo dziewczyny (pracownicy) na oczy nie widziałam, bo ona nie pracuje w Tychach.[/QUOTE]

Oj to troszkę masz dojazdów

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:15   #3707
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Dali całkiem ładnie brzmi ale Mohamed zupełnie nie wiem jak bym mówiła chyba całym w mojej rodzinnej miejscowości jest dwóch chłopców Samuel i Emanuel
To sąsiedzi mojej mamy mają syna Jonasza też biblijne

A jeszcze mi się przypomniało, że kolega z pracy chciał dać synowi na imię Gniewomir, bo mu się Gniewek podoba... ale żona się nie zgodziła i dali Aleksander. I co dziwne, kiedyś się pytam kolegi jak tam Olek się chowa, a ten mnie poprawił jaki Olek, jak już to Alek albo Aleks a przecież to zupełnie inne imiona.

I znałam kiedyś Dobromira, w skrócie Dobek wołali - fajny gość był.

A czytałam jakiś czas temu artykuł o imionach nadawanych w Polsce, jak zmienili ustawę, że można dawać dowolne imiona (jak znajdę ten artykuł, to wrzucę Wam linka), ale w pamięci mi utknęło, że mamy już w Polsce 2 chłopców o imieniu Zeus no to dopiero jest czad
Stary 2015-10-16, 19:17   #3708
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
A czytałam jakiś czas temu artykuł o imionach nadawanych w Polsce, jak zmienili ustawę, że można dawać dowolne imiona (jak znajdę ten artykuł, to wrzucę Wam linka), ale w pamięci mi utknęło, że mamy już w Polsce 2 chłopców o imieniu Zeus no to dopiero jest czad
dobra wymiękłam

Stary 2015-10-16, 19:21   #3709
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
A jeszcze z takich nietypowych imion z jakimi się zetknęłam to
dla dziewczynek: Estera, Eunika (z quo vadis ), Kalina
dla chłopców: Nataniel, Miłosz, Dorian, Natan (podoba mi się w tym imieniu to, że wspak czyta się tak samo )

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

ja się wtedy popłakałam ze śmiechu

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

A jak z promocjami na ubranka dziecięce w Twoim Tesco?
Z tych mało spotykanych imion to też znam Doriana Cyryla czy Bruna

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:23   #3710
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis a jakie łykasz? Ja wybrałam pregneplus, bo właśnie składkowo nie szaleją, a mi w sumie tylko żelazo w okolicy normy gania.

I biorę w sumie dopiero od 2 tygodni. Wcześniej w sumie był środek lata, wszystkiego pod dostatkiem i pierwszy trymestr, to w sumie kwas foliowy powinien wystarczyć.

Teorię o dużych dzieciach po witaminach słyszałam, ale nie zgłębiałam. W poprzedniej ciąży brałam od 2 trymestru, mała miała 3100. Koleżanka która pierwsze dziecko ponad 4kg urodziła w kolejnej ciąży brała witaminy co 2-3 dzień, a dziecko i tak było większe.

Zastanawiam się jeszcze jak ocenić czy mamy niedobory, bo z morfologi to chyba tylko żelazo można wyczytać? Zna się ktoś?

Tez wlasnie nie wiem bo przeciez w standardowych badaniach nie widac. A co np z witamina D? Jej jest duze zapotrzebowanie a ponoc w naszym klimacie 90% ma niedobory w porze zimowej. Ja w zeszłym roku miałam na poziomie 14 a norma zaczyna sie od 30. No i nie wiem teraz co myślec o tych witaminach bo rożne opinie krążą. Ja biorę co drugi dzien

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Hermi1989 Pokaż wiadomość
Wszystko w nadmiarze szkodzi, to jest pewne. W ciąży zapotrzebowanie na niektóre witaminy i minerały wzrasta, stąd taka moda na suplementację. Od 13 tyg łykam witaminy, a ostatnio w morfologii wyszło, że pomimo 60 mg żelaza w moich witaminach i tak muszę łykać dodatkowo żelazo zlecone przez ginkę by nie nabawić się anemii. Trzeba się też dobrze wsłuchać w swoje ciało i potrzeby, dbać o odpowiednią dietę. Wiem, wiem, Ameryki nie odkryłam .

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Niedobory Wit. D można zbadać badaniem z krwi, tak samo np. wapń. Zwykłe badanie żelaza to jeszcze za mało, ważniejsze jest to żelazo tzw. zmagazynowane (ferrytyna). A badanie jest miarodajne tylko po odstawieniu suplementacji żelaza na przynajmniej 2 tyg. przed badaniem, inaczej zawsze będzie ono przekłamane, w szczególności to zwykłe badanie Fe.
Co z resztą? Tego nie wiem. Najlepiej to by było pociągnąć za język lekarza.

No ale wlasnie nie wiem jak u was ale moja gin ni zleca tylko podstawowa morfologię. Jedynie na początku ciąży ferrytyna i witamina D poziom. I koniec

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:24   #3711
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Tez wlasnie nie wiem bo przeciez w standardowych badaniach nie widac. A co np z witamina D? Jej jest duze zapotrzebowanie a ponoc w naszym klimacie 90% ma niedobory w porze zimowej. Ja w zeszłym roku miałam na poziomie 14 a norma zaczyna sie od 30. No i nie wiem teraz co myślec o tych witaminach bo rożne opinie krążą. Ja biorę co drugi dzien

Ja ostania robiłam Wit D na wizytę u endo oczywiście prywatnie koszt 47zl a wynik super prawidłowy powyżej 30 a miałam 46 wiec juz nie musze powtarzać.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:27   #3712
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hermi1989 Pokaż wiadomość
Oni to przysłowiowo "na oko" oceniają i zgodnie ze swoim "widzi mi się". Także o tym moim zdaniem trzeba samemu decydować czy poza obowiązkowym kwasem foliowym łykać coś więcej.
Jeśli morfologia leży, to zawsze jest mowa tylko o żelazie i tyle, i to z każdym jednym lekarzem.

Pamiętam, że jak wit. D badałam, to akurat na Gruponie można było je kupić 50% taniej i zamiast chyba 78, to 39 zł ono kosztowało. Ale i bez tej promocji bym je wykonała, bo niedobór wit. D w ciąży może dużo szkody zrobić. Akurat na takich rzeczach nie oszczędzam. A te 78 zł to naprawdę jeszcze nie jest drogie badanie.

Ja robiłam wit D dwa razy i płaciłam zawsze ponad stówę..

Stary 2015-10-16, 19:28   #3713
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jejuuu jak mi się Łucja podoba. Małżowi też. ALe Natalia iŁucja? W ogóle nie pasi

Jak masz zamiar mówić do Ninki? Ja mówię teraz Nulka albo Nusia, jakoś tak dziwnie mi się mówi Ninka

eeee weź nie strasz:P Bo ja też się tego obawiam, bo Tusia od urodzenia to był aniołek, nawet jak jeść chciała to nie płakała, tylko ledwo kwiliła. Chociaż teraz bunt dwulatka na tapecie to jej się odmieniło:P
Ale dużo znajomych ma teorię,że drugie spokojniejsze od pierwszego, bo i rodzic bardziej spokojny ze wszystkim, mniej się stresuje Nie wiem no, wmawiam tak sobie
Mi tez mama zawsze mówiła,że Tusia jest spokojna, bo ja w ciąży byłam spokojna i prawie się nie denerwowałam, a po jej urodzeniu też jakiś spokój mnie opanował

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

a ja znam mleko Zambrowskie, o !:P

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Ej w tvn mówią,że babka urodziła jedno z bliźniąt w 23 tc i to dziecko jest w inkubatorze, miała skurcze i jej zrobili cc. A drugie dziecko zostało w brzuchu i dalej tam rośnie! co ta medycyna czyni!!

QUOTE=Aninis;53129101]hahaha mieszkam w B-B, ale praca w Tychach

Oj to troszkę masz dojazdów[/QUOTE]

Maslo zambrowskie tez jest :-D robi sie tu bo mleczarnia mlekpolu jest..

Tez slyszalam przed chwila ontych blizniakach. Nornalnie szok!
Stary 2015-10-16, 19:29   #3714
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że większość z Was bierze Pregnę. Mi się właśnie kończą moje tabletki, zostało mi chyba na dzisiaj tylko, więc może też kupie sobie tą pregnę.
A tam jest 1 tabletka do zażycia, czy też 2 tabletki? (witaminowa i z olejami omega)
1 mała tabletka, aż się zdziwiłam, że ona taka mała. Popatrz sobie na skład, bo on nie jest dlugi.

Cytat:

A jeszcze mi się przypomniało, że kolega z pracy chciał dać synowi na imię Gniewomir, bo mu się Gniewek podoba... ale żona się nie zgodziła i dali Aleksander. I co dziwne, kiedyś się pytam kolegi jak tam Olek się chowa, a ten mnie poprawił jaki Olek, jak już to Alek albo Aleks a przecież to zupełnie inne imiona.

Zeus to czad ale Miłosz, Dorian czy Natan to dla mnie w miarę normalne imiona.

A co do Mrówki http://www.papilot.pl/dziecko/22599/...-Belzebub.html
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:30   #3715
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość
Ją przed ciążą bralam witaminowe D na receptę Vivantolette czy jakoś tak się nazywało kuzwa zaś będę mieć stresuja że nie zazywam od początku ciąży tylko teraz się ibudzilam i że już za puzno czy coś kurka

Ja biorę teraz cos wlasnie o podobnej nazwie

Stary 2015-10-16, 19:31   #3716
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chodziłam do klasy z Gniewkiem A mój brat miał kolegów, braci- Gniewka i Mieszka

Ja też widziałam liste imion w Pl i np. była też Mrówka ( a'propos tego, co pisałaś) i Calineczka...

Stary 2015-10-16, 19:32   #3717
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
1 mała tabletka, aż się zdziwiłam, że ona taka mała. Popatrz sobie na skład, bo on nie jest dlugi.

Zeus to czad ale Miłosz, Dorian czy Natan to dla mnie w miarę normalne imiona.

A co do Mrówki http://www.papilot.pl/dziecko/22599/...-Belzebub.html
tutaj jest artykuł, w którym pada imię Zeus i Karoten

http://stylzycia.newsweek.pl/imiona-...,361528,1.html
Stary 2015-10-16, 19:32   #3718
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko tej witaminy D miałam spory niedobór musiałam ją zażywać i to na receptę boziu mam nadzieję że nie będzieza puzno jak będę brała od przyszłego tygodnia

Kinga jesteś nie do wytrzymania minęła cholestaza to kolejny problem sobie znalazłaś spoko, nic nie będzie sie działo. Badania juz miałaś - na połówkowym lekarze oceniają stan kośćca dziecka a to o niego chodzi w przypadku wit D. Luz blus

Stary 2015-10-16, 19:33   #3719
butterfly20
Zakorzenienie

http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=0

o Gracjanę znam. A Żywia to żona kuzyna Teściowej\\AMNEZJA????G UANTANAMERA???????JARZYNA ????

Jajca sobie robią?

Norman i Napoleon też się zaleźli

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2015-10-16 o 19:35
Stary 2015-10-16, 19:33   #3720
Zakorzenienie

Cytat:
Aha więc spokojnie.

A w morfologi wychodzi też niedobór witaminy D???

Nie. Na wit D jest oddzielne badanie w tym kierunku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości