Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 4 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 21:51   #481
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 4

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
dlatego tak świetnie czuje sie przy moim mężu
Ja też..of cors

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:52   #482
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ja też..of cors
A ja nie. Co b nie mówić to wszystkie baby się patrzą na mojego tz .ba! Podrywaja go jak nawet jestem obok..:/

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:53   #483
mehja
Zakorzenienie

Alkamor moje oba chłopaki to takie szczypiory że chętnie bym ich tak podtuczyla ale się NIE DA!
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:54   #484
kejtiCe
Zakorzenienie

A jeszcze coś napiszę. Jak poznałam mojego Tza to on miał za☠☠☠iste mięśnie a ja byłam chuda. Teraz ja jestem gruba, a on już nie ma aż tylu mięśni
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:57   #485
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam Was teraz, jutro w drodze do szkoły nadrobie

W każdym razie moja mama śpi na piętrze z Wojtkiem, ja wypiłam 2 drinki i idę do łóżka. Boże, do 4.30 będę spała bez pobudki!!!

Do jutra patola moja kochana <3
<3 ja też jutro studia a pije 3ciego drinka i frytaski mniam
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:59   #486
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
<3 ja też jutro studia a pije 3ciego drinka i frytaski mniam
Ja właśnie mam dylemat, otwierać 3 piwko czy nie. Eeeee ja szkoły nie mam to se otworze a co.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:01   #487
masija
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze coś napiszę. Jak poznałam mojego Tza to on miał za☠☠☠iste mięśnie a ja byłam chuda. Teraz ja jestem gruba, a on już nie ma aż tylu mięśni
Ej bo to jest tak ze później wszystko się zmienia piwko winko kolacje i idzie w dupke

Ja pije wino. Tz strzelił z dupy i poszedł do 2 pokoju i usypia Lene

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-10-16 o 22:02
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:01   #488
mehja
Zakorzenienie

Ale wam dobrze z tym piciem. Ja jak przestane KP to chyba w alkoholizm popadne
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:02   #489
pszczoua
Zakorzenienie

Dobra, to piszę co u nas

Ostatnio czasu mam niewiele, bo drzemki moich dzieci absolutnie się nie nakładają. Starszak dodatkowo przechodzi niezły bunt dwulatka, generalnie jest sajgon. Teraz jeszcze nie śpi bo wymyśla tysiąc rzeczy które mu przeszkadzają... Mam go już o tej porze dość :P Tym bardziej że wstaje ostatnio między 6 a 7 a w dzień nie za wiele pośpi

Tymek za to jest kochanym aniołkiem Marudzi tylko kiedy jest głodny albo zmęczony, pozostałą część dnia grzecznie się sam sobą zajmuje W dzień niezbyt dużo sypia, ale za to najpóźniej o 20 śpi już u siebie w łóżeczku a dzień zaczyna o 7-8

Niestety, w tym tygodniu zakończyłam przygodę z kp. Przez to też miałam mało czasu na wizaż. Walczyłam 2 miesiące... Nagle ni z tego ni z owego wszystko zaczęło Tymkowi przeszkadzać podczas jedzenia. Kiedy miał absolutną ciszę i spokój było jeszcze w miarę ok, ale przy nadzwyczaj żywym dwulatku raczej o spokoju mowy być nie może. Przerobiliśmy wszystko, przystawianie z pieluchą na głowie, karmienie na chodząco bujając, nakładki i tym podobne sprawy. Ostatni miesiąc odciągałam i dawałam z butli bujając przy karmieniu. W tym tygodniu stwierdziłam że ściąganie mija się już z celem bo pokarmu miałam tak newiele, że na jedno karmienie odciągałam 3-4 razy w ciągu dnia Ale żebyście widziały jak on je niespokojnie... Muszę z nim chodzić i bujać, co chwilę zmieniać pozycję, a zjada tylko 80-100 ml w ciągu dnia co 3-4 godziny. W nocy jak zje 120 ml to jest sporo... Także chyba mi się jakiś niejadek trafił Julka karmiłam 9,5 miesiąca. Tymka chciałam podobnie, ale wyszło jak wyszło... Miałam mega doła z tego powodu i nadal mi smutno, ale już się z tą sytuacją pogodziłam. Trudno...
Stary 2015-10-16, 22:02   #490
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Ja 11 lat temu też byłam chuda

To...by..ły piękne dni...poprostu piękne dni...

Maja
Stary 2015-10-16, 22:06   #491
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
jaki skansen

A T powiedz "niech sie kochana mamusia nie wpierdala"

My jedziemy do T w listopadzie, ale sie nasluchamy ze chrzciny odwołaliśmy

Dlatego ja po 4 latach licencjata (tak, 4 lata miałam ) rzuciłam studia - jak bede stara to pojde na dzienna mgr i bede balować ze studentami

O, bedziesz patole bronić jak nam beda chcieli dzieci zabrać za te karmi wieczorowa pora i bluzgi na forum

oooo to znam, nie wiedziałam ze jakis Zenek to śpiewa

Musze sobie włączyć to co wstawilyscie ale moze pózniej

Ooo to tez znam nawet nie interesowałam sie kto to śpiewa, a disco polo nawet lubię tzn zalezy jakie, ale na weselach musi byc ale nie takie biesiadne tylko takie wlasnie disco u nas Dj miał listę zakazanych piosenek

Za☠☠☠ie tz, kutwa prosze go zeby nie nastawiał trzech budzików które i tak go nie budzą tylko napierdalaja az ja do niego zadzwonię zeby to gunwo wylaczyc. To qrwaaa nie- 5.45, 20 minut od położenia małego do łóżeczka napierdalando budzikiem co 10 minut. Jutro uczynię mu z zycia piekło, sobota. Nie zazna snu od czwartej !

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pierog ma to samo z tymi budzikami nastawia sobie ☠☠☠☠a od chuja ich a ja rano mam ochotę ☠☠☠nac tym telefonem o ścianę.

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Znalazłam ładna kurtkę.. Ale czuje ze znów cale miasto będzie w niej lazic

Hahaha jaka potrzeba oryginalności

Cytat:
Mnie też... Ale z Gucia jest gagatek...chodźcie się...zabierzemy w kupę i zerzniemy Mai dupę...

Cytat:
W zieloooonym gajuuuuu... Ptaszki spiewajoooooo

HahahhHahaha

Cytat:
No właśnie :/

Ale po głębszej dyskusji stwierdziłam ze w parkach też,wszyscy popierdalają, tych baleronach też.. :p
A nie będę dawać 4stow za kurtkę w bershce np a i tak będę dygać z zimna :p
Ale poczekam do 1 listopada, bo jak cały cmentarz w niej będzie to se daruje

Hahaha rewia mody na cmentarzu to teb Pułtusk ma takie wiejskie myślenie?

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
W grudniu 35 będzie

No co Tyy nie wyglądasz!!

Cytat:
Byłam u lekarza.. Mam angine
A lena skierowanie do neurologa. Napięcie ma.. 21 mamy wizyte..

Dobilysmy do 5kg

Cytat:
U mnie najczęściej lena robi tak..
Na początku rozkładała obie ręce.. Takiego samolota robiła..
Potem zaczęła ćwiczyć obroty i mówie pewnie to dla tego tak krzywo leży.. Ale ona cały czas tak..
I pamiętam ze jak ją nosilam to moja ciocia mówiła ze ona tak krzywo się układa ale to była malutka i na usg bioderek pytałam tego ortopedy to mówił ze to od ułożenia w brzuchu..

Julek co prawda samolotu nie robi ale fizjo mówiła ze jakby robił to natychmiast go zabierać na ręce ze to bardzo złe, ale z kolei na majowkach dziewczyny piszą ze samolot to normalny etap rozwoju i ze to normalka to ja nie wiem

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Ja myślę że kiedyś też były problemy z napięciem u dzieci tylko nikt na to nie zwracał uwagi. Mózg małego dziecka jest tak plastyczny że sam sobie w końcu z tym dawał radę. A w dzisiejszych czasach zlecaja rehabilitację żeby szybciej dziecko się z tym uporalo i nie odczuwalo dyskomfortu.

Dokładnie

Dziecko porusza sie tak jak mu mięśnie pozwalają jak są nadmiernie spięte to jemu jest po prostu bardzo trudno a po co ma sie męczyć jak rehabilitacja moze pomoc

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Hihi no tym razem to zamierzony tekst . Bardzo many problem. Myje ja w tych miejscach kilkaxrazy dziennie. Muszę dokładnie ściągać krem i te walki z maki a i rak dwa dni spokoju i od nowa. Tj takie żywo czerwone zaognione.

W ogóle ona sie strasznie poci i ciagle jej gorąco. Mnie jest zimno a jej okryć nie mogę !
U nas zasada ubierz dziecko w jedna warstwę wiecej niż siebie nie działa tzn działa na odwrót . Ja mam warstwę wiecej

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Masija chętnie. Cis bez cynku może. Mogłabyś sie dowiedzieć co to byli ? Bo ja na te co patrzyłam to wszystko z cynkiem wiec nie kupowałam

Polecam Bepanthen

Cytat:
no ja sie właśnie dzisiaj nad tym zastanawiałam. kurcze, teraz wszystkie dzieci mają albo wzmożone napięcie albo asymetrie. nie wiem, ale wydaje mi sie to przesadą.......jakieś popularne sie to ostatnio stało

ja nie widze u młodej żadnych podejrzanych odruchów, bądź braku odruchów, nie szukam na siłe problemu. skoro lekarz nie zwrócił na nic uwagi to nie ma co sie nakręcać

założe sie ze według dzisiejszych "norm" większość z nas też miała napięcie albo asymetrie i co- czy któraś miała rehabilitacje albo coś jest nie tak ?

to tak jak swego czasu stała sie modna dysleksja- nagle wszystkie dzieci mają dysleksje
kiedyś nikt nie wiedział co to jest- wymagania dla wszystkich dzieci były takie same i większość dawała sobie rade- ot czasem trzeba było troche więcej wysiłku włożyć i tyle

Tylko po co tak męczyć dziecko ja widzę ze Julek czasem chciałby cos zrobic ale po prostu nie moze bo jest przyblokowany przez przegięte plecy.

Cytat:
A ja się nie do końca z tym zgadzam.. To trochę brzmi jak nie edukujmy się, nie pogłębiajmy wiedzy bo kiedyś mieszkali w jaskini i żyli.. Tak samo jak kiedyś była wysoka umieralność noworodków, niski wiek życia. Gdyby każdy się tak trzymał tego to do dziś by tak było. Po coś idzie ta medycyna do przodu..
Wzmożone napięcie to nie jest o taki se skurcz mięśni.. To może być objaw poważnych zmian w mózgu..
Jasne nie ma co się doszukiwać na siłę, ale jeśli coś nas niepokoi to od tego jest lekarz żeby sprawdzić jak dupa od srania.
Nie chciałabym żeby moje dziecko było opóźnione ruchowo bo "kiedyś tego nie było"..
Kiedyś to i moja teściowa w 33 tyg gnoj wywalala a potem urodziła takiego niedoródźbe, szwagra :p

Bardzo bardzo sie zgadzam... Po to mamy postęp żeby moc ułatwiać dzieciom jak maja z czymś trudności zwłaszcza ze to tylko niemowlaczka

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Pzs pieróg rehabilituje w medicoverze ale niewiem czy tam na NFZ jest bo ona ma chyba pakiet z pracy.

Medicover ma na rehabilitacje kontrakt z centrum damiana nie wiem niestety czy oni maja refundacje na NFZ...

Niestety na NFZ to w wawie podejrzewam ze wszędzie odległe terminy....

Baby!!! Oszalalayscie z tym pisaniem!

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:06   #492
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dobra, to piszę co u nas

Ostatnio czasu mam niewiele, bo drzemki moich dzieci absolutnie się nie nakładają. Starszak dodatkowo przechodzi niezły bunt dwulatka, generalnie jest sajgon. Teraz jeszcze nie śpi bo wymyśla tysiąc rzeczy które mu przeszkadzają... Mam go już o tej porze dość :P Tym bardziej że wstaje ostatnio między 6 a 7 a w dzień nie za wiele pośpi

Tymek za to jest kochanym aniołkiem Marudzi tylko kiedy jest głodny albo zmęczony, pozostałą część dnia grzecznie się sam sobą zajmuje W dzień niezbyt dużo sypia, ale za to najpóźniej o 20 śpi już u siebie w łóżeczku a dzień zaczyna o 7-8

Niestety, w tym tygodniu zakończyłam przygodę z kp. Przez to też miałam mało czasu na wizaż. Walczyłam 2 miesiące... Nagle ni z tego ni z owego wszystko zaczęło Tymkowi przeszkadzać podczas jedzenia. Kiedy miał absolutną ciszę i spokój było jeszcze w miarę ok, ale przy nadzwyczaj żywym dwulatku raczej o spokoju mowy być nie może. Przerobiliśmy wszystko, przystawianie z pieluchą na głowie, karmienie na chodząco bujając, nakładki i tym podobne sprawy. Ostatni miesiąc odciągałam i dawałam z butli bujając przy karmieniu. W tym tygodniu stwierdziłam że ściąganie mija się już z celem bo pokarmu miałam tak newiele, że na jedno karmienie odciągałam 3-4 razy w ciągu dnia Ale żebyście widziały jak on je niespokojnie... Muszę z nim chodzić i bujać, co chwilę zmieniać pozycję, a zjada tylko 80-100 ml w ciągu dnia co 3-4 godziny. W nocy jak zje 120 ml to jest sporo... Także chyba mi się jakiś niejadek trafił Julka karmiłam 9,5 miesiąca. Tymka chciałam podobnie, ale wyszło jak wyszło... Miałam mega doła z tego powodu i nadal mi smutno, ale już się z tą sytuacją pogodziłam. Trudno...
Pszczoła czasem tak bywa, zrobiłaś wszystko co było w Twojej mocy żeby karmić. Moja tez taki niejadek, w dzien to 60-90 ml je, w nocy 100-120 ml

Cytat:
Ja 11 lat temu też byłam chuda

To...by..ły piękne dni...poprostu piękne dni...

Ja rok temu byłam chuda, taka figurkę miałam
Stary 2015-10-16, 22:07   #493
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
To tak jak ja!

Maja
Stary 2015-10-16, 22:07   #494
kaczuszka1986
Zadomowienie

No ja już popadam, chlip chlip
Stary 2015-10-16, 22:08   #495
kejtiCe
Zakorzenienie

Wyłączam subskrypcje! Rozproszy Tza i będą nici z wieczoru bez dziecka
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:09   #496
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

O właśnie...to my ostatnio z tztem a tu mój telefon dzwoni...moja matka

Maja
Stary 2015-10-16, 22:11   #497
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Wyłączam subskrypcje! Rozproszy Tza i będą nici z wieczoru bez dziecka
Ci wyłączne!!!!!!1111one one ala:

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
O właśnie...to my ostatnio z tztem a tu mój telefon dzwoni...moja matka
Mamo biegam właśnie

Ej w ogóle ja z EX kiedyś i mój pies przylazl i się gapił i tak głowa w jedną i w drugą i zaczęła szczekac bo myślała ze mi się coś dzieje nie darlam japy jak coś

Edytowane przez kaczuszka1986
Czas edycji: 2015-10-16 o 22:13
Stary 2015-10-16, 22:14   #498
pszczoua
Zakorzenienie

Apropo napięcia mięśniowego to zgadzam się z tym, że często dziecko samo daje radę wyrównać deficyty. Ale na przykładzie mojego Julka wiem, że nie zawsze. On miał je późno zdiagnozowane, bo zaniepokoiło mnie że w wieku 10 miesięcy jeszcze nie potrafił sam usiąść. Wcześniej stał niż siedział. Dopiero na rehabilitacji pani zwróciła moją uwagę, że nieprawidłowo wstaje, robił to podwijając palce swoich stóp pod siebie. Że też go to nie bolało... W sumie rehabilitowałam go 4 miesiące. Było to dość męczące dla niego, bo musiałam oklejać mu nóżki tejpami a dziecko w tym wieku do cierpliwych nie należy Także wg mnie jeśli jest problem, to im wcześniej zadziałamy tym lepiej
Stary 2015-10-16, 22:15   #499
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
No raczej
Ale myboy to też taka fit mamuska
no to tez zaluje ze nie ogarniam insta

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:20   #500
201710041131
Konto usunięte

Taaaa ale Stu to ma z 40 kilo mniej

Mojemu tz kiedys zależało na wyglądzie, tzn przez ta tarczyce zawsze miał problemy z waga ale na diecie schudł 25 kilo a teraz mimo ze chodzi na siłownie to widze po tym co je ze ma wy☠☠☠ane. Poza tym on chodzi na ta siłownie chyba tylko w celach towarzyskich bo zawsze umawia sie tam z koleżanka z pracy albo kumplem a jak raz robił ze mna mel b to upocil sie jak dzika świnia. Dla kogos kto prawie codziennie lata na silke a raz w tyg na cross fita taka mel b powinna byc jak piardniecie.

I w ogole widze ze w wyglądu ma wy☠☠☠ane, wie ze nie lubię zarostu to sie juz tydzien nie ogolił, chodzi w ciuchach które kupił sobie na rolki, takie na maxa dresiarskie na jakie mam alergie i w ogole kiedys bardziej sie starał. Pff a to niby kobiety sie zapuszczają po ślubie

Wlasnie wrocil z siłowni i zrobił napad na lodówkę, ja ☠☠☠☠☠☠☠e

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:24   #501
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Taaaa ale Stu to ma z 40 kilo mniej

Mojemu tz kiedys zależało na wyglądzie, tzn przez ta tarczyce zawsze miał problemy z waga ale na diecie schudł 25 kilo a teraz mimo ze chodzi na siłownie to widze po tym co je ze ma wy☠☠☠ane. Poza tym on chodzi na ta siłownie chyba tylko w celach towarzyskich bo zawsze umawia sie tam z koleżanka z pracy albo kumplem a jak raz robił ze mna mel b to upocil sie jak dzika świnia. Dla kogos kto prawie codziennie lata na silke a raz w tyg na cross fita taka mel b powinna byc jak piardniecie.

I w ogole widze ze w wyglądu ma wy☠☠☠ane, wie ze nie lubię zarostu to sie juz tydzien nie ogolił, chodzi w ciuchach które kupił sobie na rolki, takie na maxa dresiarskie na jakie mam alergie i w ogole kiedys bardziej sie starał. Pff a to niby kobiety sie zapuszczają po ślubie

Wlasnie wrocil z siłowni i zrobił napad na lodówkę, ja ☠☠☠☠☠☠☠e

Niech je bo o 4 pobudka hahahahahah
Stary 2015-10-16, 22:31   #502
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
moja już z 10 razy stękała, bo jej smoczek przez sen wyleciał. najgorzej jak ją uwiera w policzek to zaczyna ryczeć

noooooo wogóle bym sie rozebrała przy takim. a i publiczne wyjścia to wstyd

ja jestem zdania że jednak facet musi być mniej atrakcyjny niż babka

ale myboy taka laska że u nich nie ma takich problemów

kiedyś- miliony lat temu miałam takiego chłopaka- straszna lala z niego była- solar, pasemka, idealne zęby (no to akurat super ) , jak do mnie przyjechał to miał większą kosmetyczke ode mnie. ze 3 kremy miał

nie wiem co mi od☠☠☠ało aaale wtedy dużo bakałam to pewnie mi sie na oczy coś rzuciło
na szczęście szybko sie z nim rozstałam- czułam sie przy nim strasznie zanedbana
łoooo dobrze, ze zaprzestalas bo moglas dalej sie z metrem bujać i by Ci spadły notowania na miescie

Cytat:
Kurde mój Tz tez wyrobiony, nie tak jak Tz mayboy ale klata jest i sześciopak i ja sie przy nim czuje właśnie jak taki pasztet z moim pociazowym brzuchem i cellulitem na udach. Ale dupska nie chce mi sie ruszyć, na wiosnę sie zmobilizuje ;-)
Twojego widzialam, przygarne jak Go pogonisz
Cytat:
Ja się przy moim czulam jak pasztet jak w ciąży wazylam więcej niż on
hahahhaha
you made my day
Cytat:
Taaa...mój szesciopak to co najwyżej że sklepu przynosi

Jesteśmy razem 11 lat i Przez te jedenaście lat przytyl 30 kg
lol, moj chodzil na silownie jak probowal sie ze mna umowic pozniej to juz obral kurs na maca

Cytat:
Ja właśnie mam dylemat, otwierać 3 piwko czy nie. Eeeee ja szkoły nie mam to se otworze a co.
o dzizasss ja jakbym 3 otworzyla to by sie G chyba sama musiala nakarmic
no niby mozna pic ale co to za picie na oriencie i z okiem na zapalke

Cytat:
Apropo napięcia mięśniowego to zgadzam się z tym, że często dziecko samo daje radę wyrównać deficyty. Ale na przykładzie mojego Julka wiem, że nie zawsze. On miał je późno zdiagnozowane, bo zaniepokoiło mnie że w wieku 10 miesięcy jeszcze nie potrafił sam usiąść. Wcześniej stał niż siedział. Dopiero na rehabilitacji pani zwróciła moją uwagę, że nieprawidłowo wstaje, robił to podwijając palce swoich stóp pod siebie. Że też go to nie bolało... W sumie rehabilitowałam go 4 miesiące. Było to dość męczące dla niego, bo musiałam oklejać mu nóżki tejpami a dziecko w tym wieku do cierpliwych nie należy Także wg mnie jeśli jest problem, to im wcześniej zadziałamy tym lepiej
konczac temat, z mojej perspektywy wyglada to tak, ze faktycznie modne teraz napiecie i posunieta diagnostyka szukajaca dziury w calym ale oczywiscie chwala za postep medyczny bo gdy faktycznie cos sie dzieje mozna wlasciwie wczesnie wychwycic.
witaj w ogole
dzielna jestes i dobrze, ze poukladalas sobie w glowie skonczenie kp, rozumiem Cie dobrze, ale chyba najwazniejsze by dziecko zdrowo sie rozwijalo

Stary 2015-10-16, 22:32   #503
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Staro? No co Ty
Co ja mam powiedzieć
No ale mój tz wygląda jak dzieciak :p

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Kaja bo Ty taaaaaka stara jikejo nasza ;**
Chlip chlip

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Pierog ma to samo z tymi budzikami nastawia sobie ☠☠☠☠a od chuja ich a ja rano mam ochotę ☠☠☠nac tym telefonem o ścianę.

Hahaha jaka potrzeba oryginalności

HahahhHahaha

Hahaha rewia mody na cmentarzu to teb Pułtusk ma takie wiejskie myślenie?

No co Tyy nie wyglądasz!!

Julek co prawda samolotu nie robi ale fizjo mówiła ze jakby robił to natychmiast go zabierać na ręce ze to bardzo złe, ale z kolei na majowkach dziewczyny piszą ze samolot to normalny etap rozwoju i ze to normalka to ja nie wiem

Dokładnie

Dziecko porusza sie tak jak mu mięśnie pozwalają jak są nadmiernie spięte to jemu jest po prostu bardzo trudno a po co ma sie męczyć jak rehabilitacja moze pomoc

Polecam Bepanthen

Tylko po co tak męczyć dziecko ja widzę ze Julek czasem chciałby cos zrobic ale po prostu nie moze bo jest przyblokowany przez przegięte plecy.

Bardzo bardzo sie zgadzam... Po to mamy postęp żeby moc ułatwiać dzieciom jak maja z czymś trudności zwłaszcza ze to tylko niemowlaczka

Medicover ma na rehabilitacje kontrakt z centrum damiana nie wiem niestety czy oni maja refundacje na NFZ...

Niestety na NFZ to w wawie podejrzewam ze wszędzie odległe terminy....

Baby!!! Oszalalayscie z tym pisaniem!

Boże toc pultusk to jest taka wiocha że ja ☠☠☠ie!! Po byle gowno muszę jechać do wawy :/
Albo kupić przypalowe jak tą czapkę Leny. Żyje w ciemnogrodzie :p
A do tego na 1 listopada jadę na.mszę na wieś więc wogóle ;D

Czuje się chujowo aż tak ze nie mogę zasnąć ;(

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:39   #504
Irmusia81
Zakorzenienie

Hello,

Cały dzień dziś zdychałam przez pieprzone zatoki
Leoś też chory, więc się nam już szpital zaczyna w domu robić Mam tylko nadzieję, że Franek się wybroni.

Cytat:
Oj tak.. Pamiętam że na blankowym wątku też dużo miało..

O fak.. I jak się czuje?

Co do hajsow to my mamy wspólne konto, ja zarządzam kasą i jego i moja. Ale on tam coś swojego też zawsze ma :p
u nas z kasą i kontem identycznie Z zarządzaniem i wydawaniem też of kors

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Groszko a u Was ok z witamina d? Mi polozna mowila, ze jak sie jak dziecko poci, zwlaszcza stopy to często związane jest to z niedoborem wiaminy d i wtedy zwieksza sie dzienną dawkę
pocenie, zwłaszcza główki może być objawem krzywicy a ta wynika z niedoboru wit d. Zgłębiłam temat, bo Franek też dość często spocony. Ale wit d dostaje codziennie

Cytat:
no ja sie właśnie dzisiaj nad tym zastanawiałam. kurcze, teraz wszystkie dzieci mają albo wzmożone napięcie albo asymetrie. nie wiem, ale wydaje mi sie to przesadą.......jakieś popularne sie to ostatnio stało

ja nie widze u młodej żadnych podejrzanych odruchów, bądź braku odruchów, nie szukam na siłe problemu. skoro lekarz nie zwrócił na nic uwagi to nie ma co sie nakręcać

założe sie ze według dzisiejszych "norm" większość z nas też miała napięcie albo asymetrie i co- czy któraś miała rehabilitacje albo coś jest nie tak ?

to tak jak swego czasu stała sie modna dysleksja- nagle wszystkie dzieci mają dysleksje
kiedyś nikt nie wiedział co to jest- wymagania dla wszystkich dzieci były takie same i większość dawała sobie rade- ot czasem trzeba było troche więcej wysiłku włożyć i tyle
nawet nie wiesz jak bardzo się z tobą zgadzam

Cytat:
Ci wyłączne!!!!!!1111one one ala:

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Mamo biegam właśnie

Ej w ogóle ja z EX kiedyś i mój pies przylazl i się gapił i tak głowa w jedną i w drugą i zaczęła szczekac bo myślała ze mi się coś dzieje nie darlam japy jak coś
ja pierdziele gdyby mój pies się tak gapił to chyba bym padła ze śmiechu

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Kaja- łączę się w bólu... mam tak zapchany nos, że już wiem, ze całą noc nie będę mogła oddychać Dostałaś antybiotyk?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:41   #505
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hello,

Cały dzień dziś zdychałam przez pieprzone zatoki
Leoś też chory, więc się nam już szpital zaczyna w domu robić Mam tylko nadzieję, że Franek się wybroni.

u nas z kasą i kontem identycznie Z zarządzaniem i wydawaniem też of kors

pocenie, zwłaszcza główki może być objawem krzywicy a ta wynika z niedoboru wit d. Zgłębiłam temat, bo Franek też dość często spocony. Ale wit d dostaje codziennie

nawet nie wiesz jak bardzo się z tobą zgadzam

ja pierdziele gdyby mój pies się tak gapił to chyba bym padła ze śmiechu

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Kaja- łączę się w bólu... mam tak zapchany nos, że już wiem, ze całą noc nie będę mogła oddychać Dostałaś antybiotyk?

Irmusia próbowałaś Otrivin na zatkany nos. U mnie super działa. Zdrówka dla Was
Stary 2015-10-16, 22:51   #506
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
A ja nie. Co b nie mówić to wszystkie baby się patrzą na mojego tz .ba! Podrywaja go jak nawet jestem obok..:/
A to bezczelne. No jak tak można :/

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Patola...

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Haha ja także! !

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Dobra, to piszę co u nas

Ostatnio czasu mam niewiele, bo drzemki moich dzieci absolutnie się nie nakładają. Starszak dodatkowo przechodzi niezły bunt dwulatka, generalnie jest sajgon. Teraz jeszcze nie śpi bo wymyśla tysiąc rzeczy które mu przeszkadzają... Mam go już o tej porze dość Tym bardziej że wstaje ostatnio między 6 a 7 a w dzień nie za wiele pośpi

bardzo się starałaś. Nie zawsze jest jak chcemy.
Stary 2015-10-16, 22:52   #507
Irmusia81
Zakorzenienie

Aika- dzięki! Farmaceutka powiedziałą dziś mężowi, że mogę se psiknąć wodą morską Jak mnie to wk.rwia! Trzeba iść do lekarza, żeby wypisał receptę, bo inaczej w aptece nic ci nie dadzą jak karmisz piersią
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:56   #508
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Aika- dzięki! Farmaceutka powiedziałą dziś mężowi, że mogę se psiknąć wodą morską Jak mnie to wk.rwia! Trzeba iść do lekarza, żeby wypisał receptę, bo inaczej w aptece nic ci nie dadzą jak karmisz piersią

Aaaaaa bo Ty karmisz. Zapomniałam. Kurczę ja to nie mogę spać z zatkanym nosem. Dla mnie Otrivin to wybawienie.
Stary 2015-10-16, 22:57   #509
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Coś a wiesz co w tej maści jest ? W sensie składu ?

Stary 2015-10-16, 23:00   #510
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
łoooo dobrze, ze zaprzestalas bo moglas dalej sie z metrem bujać i by Ci spadły notowania na miescie.

lol, moj chodzil na silownie jak probowal sie ze mna umowic pozniej to juz obral kurs na maca
Hahaha piękne

Mój ex po rozstaniu się w takie ciacho zamienił.... ale byłam nieugięta. Teraz tz to szczypior ale umięśniony- pomimo tych czipsow i piwa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości